Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koeman en Koeman kunnen het vuurtje bij Elia weer opstoken’

Laatste update:

De beste jaren van Eljero Elia liggen alweer even achter ons, maar de vleugelspeler krijgt een prachtige nieuwe kans. Hij is door Ronald Koeman naar Southampton gehaald, om in Engeland zijn carrière nieuw leven in te blazen. Analyticus Jan van Halst van FOX Sports hoopt dat de door Werder Bremen verhuurde Elia in Engeland zijn oude vorm weer kan vinden.

/

Van Halst noemt de ‘oude’ Elia ‘fris en efficiënt’. Volgens de oud-prof heeft de 27-jarige Elia wat verkeerde keuzes gemaakt in zijn loopbaan. “Hij is ook een paar keer negatief in het nieuws gekomen, dat hij zich niet als een superprof gedroeg”, klinkt het. Van Halst sprak met Elia bij de afscheidswedstrijd van Sander Boschker bij FC Twente.

“Als je met hem spreekt baalt hij zó dat hij niet het maximale uit zijn carrière heeft gehaald”, vertelt Van Halst. “Je ziet een soort drive in hem. Ik heb wel vertrouwen in Koeman en (Erwin, red.) Koeman dat ze bij hem het vuurtje kunnen opstoken.”

Denk je dat Eljero Elia zijn oude vorm hervindt bij Southampton?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf het een risicovolle transfer vinden Elia heeft de afgelopen jaren toch een reputatie als rotte appel in de selectie gekregen.

26 december 2014 om 22:39

De ene trainer ziet iemand als rotte appel in de selectie. Waar de andere een jongen ziet die 'intensiever begeleid' moet worden. Elia is natuurlijk een prachtige speler als hij zijn toppen haalt. En hij wordt gehuurd. Weinig risico dus.

26 december 2014 om 22:46

Hij wordt gehuurd welke risico??? Koeman is een no-nonsense type als elia niet zijn stinkende beste gaat doen zit hij heel gauw weer op de tribune.

26 december 2014 om 22:47

Daarom heeft Southampton hem ook eerst gehuurd en ik denk dat er ook wel een clausule in staat om hem over te nemen als eljero bevalt

26 december 2014 om 23:18

Ze kunnen hem voor 5.5m overnemen, bij Bremen heeft hij nog een contract tot eind 2016.

Ik hoop dat Elia zijn best doet bij Southampton, het verhaal dat ze daar schrijven is veel te mooi om te laten beinvloeden door een rotte appel.

26 december 2014 om 22:57

Transfers zijn altijd risicovol, tenzij je een topper bent ala Modric, Zlatan, Mascherano enz.
Dit is bijna risicoloos, gezien hij gehuurd wordt. Verder zal hij veel, maar dan ook echt veel, praten met de gebroeders Koeman. Hij zal een schouder krijgen, een aai over de bol. Daar ben ik van overtuigd. Dit is zijn kans om te slagen in het voetbal, want na Twente is het buiten ander half seizoen HSV niets meer geworden.... Dit is perfect voor hem, een goed omgeving met de Nederlanders/eredivisiespelers. Hij zal zich snel thuis voelen.
Nu is het een kwestie van willen en strijden als een gek.

27 december 2014 om 13:19

Zeiden ze ook van Kaka, toch kwam die nooit echt uit de verf bij Madrid. Schevtjenko was na Milan ook niet meer het fenomeen die hij altijd was. Elke transfer kan mislukken.

27 december 2014 om 15:30

Dat probeerde ik ook aan te geven.
Uiteraard zijn transfers risicovol, elke transfer is risicovol, helemaal mee eens!
Alleen de toppers zijn met minder risico, dat probeerde ik duidelijk te maken.

26 december 2014 om 23:42

Met een Nederlandse trainer die, lijkt mij, het volste vertrouwen erin heeft hem weer naar zijn top te brengen, heb je toch al de helft van de ingredienten. Nu maar zien hoe hij het zelf oppakt.

27 december 2014 om 16:58

Ligt ook aan de staf natuurlijk hoe je met een lastige jongen kunt omgaan maar Elia heeft nu al zolang zijn niveau niet gehaald dat je je kunt afvragen of hij niet boven zijn niveau presteerde op dat moment. Juist als je in zo'n goede flow zit als southampton vind ik het heel onverantwoord om die jongen te halen. Je krijgt meteen wat extra schijnwerpers op je club omdat je een zogenaamde badboy binnenhaalt en al helemaal in engeland is dat niet wat je wil.

Hoeveel hebben ze eigenlijk voor hem betaald?

26 december 2014 om 22:41

Gehuurd van werder als ik het goed heb.

26 december 2014 om 22:41

Met optie tot koop

26 december 2014 om 22:45

Optie tot koop is 5,5 miljoen.

Ik denk dat Koeman een redelijk niveau uit hem gaat kunnen halen, best positief dus. Zijn vroegere potentie zal hij iig niet waarmaken denk ik. Je kan niet zeggen dat Elia er alles aan heeft gedaan om groots te worden.

27 december 2014 om 00:17

Je weet als buitenstaander nooit wat er in het hoofd of in het leven van zo'n speler gebeurt. Als hij zelf snapt wat er fout gegaan is en hij wil eraan werken, dan kan het zo goed komen. Wij kunnen alleen maar wachten en zien wat er op het veld gebeurt.

Was vroeger juist een gemotiveerde jongen, extra trainen alles herinner ik me.
Debuut bij Oranje was ook heerlijk toendertijd. Dus heb zeker goede hoop! Leuke speler.

27 december 2014 om 00:09

Inderdaad pff, zeker dat wk van 2010.. Laatste minuten Elia erin en hij maakte de verdeging vd tegenstander nog ff gek.

Ik hoop dat hij z'n oude vorm hervindt, maar ik heb er een hard hoofd in.

Prima transfer dit als Koeman hem aan het voetballen krijgt direct overnemen, en zo niet zit je er ook niet aan vast. Ik denk wel dat hij aan kan haken. Kijk naar Arnoutovic bij Stoke ook een lastige jongen die nu wel zijn minuten maakt

27 december 2014 om 01:47

Stoke is een mooi team aan het worden. Hughes doet het daar goed. Southampton speelde vanddag weer goed trouwens.

27 december 2014 om 01:51

Absoluut, de reputatie dat alleen maar kunnen schoppdn zijn beginnen ze langzamerhand ook kwijt te raken. Bojan maakt ook veel indruk. Oogte bij Ajax wat verveelt en geïrriteerd maar oogt bij Stoke heel gretig.

eerlijk gezegd een onbegrijpelijke transfer. Echt overschat en bij meerdere clubs geflopt. Voorspelbare linksbuiten, dus niet zo fris als Van Halst doet voorkomen.

27 december 2014 om 05:38

Eerlijk gezegd een onbegrijpelijk reactie van uw kant. Elia kreeg bij Juve niet veel en langdurig de kans op minuten, hij gaat zich minder goed of wellicht wel zeer slecht in zijn vel voelen. Zelfvertrouwen wordt aangetast. Zijn arbeidsethos wordt slechter (wat niet goed is, maar begrijpelijk bij wekelijks minder dan 1% kans op speeltijd). Krijgt meer kritiek van de staf of de trainer laat (heldere) communicatie helemaal achterwege. Negatieve vicieuze cirkel, waar niet iedereen zomaar snel uit zichzelf uit kan komen. Dan kan hij naar Weder, pendelt daar tussen basis/bank/tribune, maar weet zich niet echt te onderscheiden. Wel door domme dingen te doen waardoor hij negatief het nieuws haalt.

Ik geloof dat als Elia een trainer krijgt die meer dan het maximale van hem vergt, zijn vertrouwen uitspreekt en een warmere en duidelijkere benadering richting hem heeft (koeman en Koeman) hij verdedigers in de PL dol kan gaan draaien. Dat lukte onder Fred Rutten ook aardig. Ik zou Elia niet zo snel afschrijven.

Als hij maar inzet toont. Anders moet Koeman hem een flinke schop onder zijn hol geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren