Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Brobbey en hij samen in de spits op het EK? Nee, dat gebeurt niet’

Laatste update:

Ronald Koeman ziet het niet zitten om Brian Brobbey en Memphis Depay samen in de spits te zetten op het EK 2024, zo maakt hij maandag duidelijk op de persconferentie. De bondscoach weet al zeker dat hij met drie middenvelders wil spelen en hij sluit niet uit dat hij tijdens en tussen wedstrijden van systeem wisselt.

Koeman heeft liefst acht middenvelders opgenomen in zijn selectie, terwijl de bondscoach, onder meer in het gewonnen EK-kwalificatieduel met Ierland (1-0), met slechts twee middenvelders speelde.

“Waarom ik er acht geselecteerd heb? Omdat we met drie middenvelders gaan spelen”, onthult Koeman tijdens het persmoment. “Het hoeft geen systeemwijziging te betekenen. We kunnen namelijk ook met drie spelers achterin staan en met drie middenvelders spelen.”

“Mijn voorkeur gaat uit naar spelen met drie middenvelders. En dan twee of drie aanvallers. Wij kunnen meerdere systemen spelen. Het kan best zijn dat we af en toe een keer met vier verdedigers komen te staan. Het kan ook zijn dat we met vijf verdedigers komen te staan.”

“Of het ook de reden is dat Georginio Wijnaldum erbij is? Nee, de reden daarvan is dat ik een verleden met hem heb”, benadrukt Koeman. “Hij heeft meer dan negentig interlands gespeeld. Ik wil hem een week bij me zien. Dan kan ik hem nog veel beter beoordelen.”

Koeman weet al zeker dat Wijnaldum speeltijd zal krijgen in de komende interlandperiode, waarin Schotland en Duitsland de tegenstanders zijn. “Hij zal een gedeelte van beide wedstrijden gaan spelen. Of dat er één of twee zijn of een hele wedstrijd, daar zijn we nog niet over uit.”

“Een systeem met twee spitsen, Memphis en Brobbey samen? Nee, dat heeft niet mijn voorkeur. Het wordt een van die jongens in de spits, maar Memphis kan natuurlijk ook nog linksbuiten spelen”, aldus de keuzeheer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het ligt er natuurlijk aan in welk systeem je gaat spelen, maar indien wij 5-3-2 spelen kan je wel degelijk spelen met Brobbey en depay in de spits. Ze zijn namelijk vrij complementair aan elkaar. Depay is een dribbelaar en Brobbey een spits die de bal vasthoudt en de kaats kan geven.

18 maart 2024 om 18:51

Donaldpump. Klopt, maar vind dit voor Koeman wel weer een logische uitspraak. Waarom zou je daadwerkelijk met de sterkste opstelling spelen als je ook kan kloten met zwakkere opstellingen? Zoals je zegt, Brobbey als diepste spits met Depay zwervend eromheen kan juist heel complementair zijn. Ik zie ook echt helemaal niks in dat 5-2-3 systeem, wat Ajax nu ook al een tijdje waardeloos uit voert, omdat je juist de sterke punten van een verdediging met 5 spelers daarin eruit haalt (veel ruimte voor de wingbacks). Iets wat Koeman ook lijkt te willen spelen met Gakpo, Simons en/of Malen

19 maart 2024 om 11:08

Koeman wil Brobbey helemaal niet, net als Frimpong. Als deze man iets vind blijft ie ten alle tijden daarbij!! En hij vind Brobbey niks.

19 maart 2024 om 00:18

5-3-2 spelen ze sws niet.

Dus brobbey wird een soort pinchhitter, want zijn zoon Depay zal hij er nooit uithalen.. dat Depay een goed toernooi gaat spelen is geen garantie m, op et EK en WK was hij gewoon zeer matig

18 maart 2024 om 17:32

Dat Brobbey een goed toernooi zal spelen is ook geen garantie. Heeft internationaal nog niet veel bewezen en tov Depay nog bijna niets. Nationaal doet Brobbey het goed bij een slecht Ajax. Maar ik vond Depay in zijn jonge jaren beter dan de Brobbey van nu.

18 maart 2024 om 17:34

Nee maar wanneer Depay (vaak) slecht speelt dan kiest Koeman niet voor het landsbelang.. garanties zijn er idd niet, daarom is Koemans bondscoach en zijn jij en ik de andere van de 17 miljoen bondscoaches

18 maart 2024 om 17:44

Depay in zijn jonge jaren is ook beter dan de Depay van nu.

18 maart 2024 om 17:47

Dat geldt evenzo voor de Jong en de Ligt imo

18 maart 2024 om 17:52

Brobbey als spits zou al helemaal armoedig zijn. Zirkzee of Depay zijn veel beter.

18 maart 2024 om 18:15

Zoon Depay levert altijd in oranje en raakt ook weer in vorm

18 maart 2024 om 19:24

Ja dat hopen we al 4 toernooien

18 maart 2024 om 22:10

Waar heb je het over? WK 2014 presteerde hij, WK 2022 was hij niet fit en evengoed belangrijk met zijn goal tegen de VS. Ek 2021 was hij niet sterk. Dus breng je 4 toernooien maar terug naar 1

18 maart 2024 om 18:17

Dat Koeman ze niet samen (in een 2 spitsen systeem) laat spelen wil niet zeggen dat ze niet samen in een 4-3-3 kunnen spelen (dus met Depay als linksbuiten). De kunst van het tussen de regels door luisteren.

18 maart 2024 om 18:39

Koeman kennende zal de eerste wedstrijd wel Depay en Brobbey samen in de spits zijn, met 2 middenvelders.

Die man lult namelijk structureel uit zijn nek.

18 maart 2024 om 19:18

Suc6magnet. Dat zou inderdaad helemaal wel iets voor Koeman zijn, een stuk onlogischere variant met Depay en Brobbey, ipv complementair in een 2 spitsensysteem

18 maart 2024 om 19:20

@mentalist, totale onzin, maar er is een soort hetze tegen Koeman op gang.
De gehele selectie is te begrijpen maar ze zeiken om 1 speler. Wijnaldum..

Dus je selecteert iemand omdat je een verleden met hem hebt... right. En tegelijkertijd geeft Nigel de Jong aan dat men grinta mist. Wijnaldum thuislaten en Matusiwa de kans geven had ook gekund, maar ja. Heeft Koeman geen verleden mee.. zucht

18 maart 2024 om 17:25

Hij is wel eerlijk. Ga er maar gewoon vanuit dat zolang Koeman er zit Wijnaldum de 100 interlands aantikt.

18 maart 2024 om 21:28

Dan moet Nederland denk ik de finale halen dus dat zou op zich niet erg zijn.

Ik zie hem na dit EK, met of zonder Koeman als bondscoach geen rol meer spelen, zeker niet zo lang hij in het midden Oosten blijft, daarvoor zijn er inmiddels te veel alternatieven. Hij zit hier denk ik vooral bij omdat o.a. de Jong en Gravenberch er niet bij zitten en dan nog moeten er een paar spelers afvallen om tot 23 te komen.

18 maart 2024 om 17:54

Valt mij nog mee dat Koeman Babel niet oproept. Ik bedoel, nu we toch problemen hebben voorin...

18 maart 2024 om 18:19

Als iemand altijd geleverd heeft en je altijd op hem kunt vertrouwen zowel binnen als buiten de kleedkamer, da ln snap ik Koeman heel goed. Koeman is verder heel duidelijk dat hij deze 2 interlands gaat bekijken of Wijnaldum het niveau nog heeft.

18 maart 2024 om 19:21

Alsof het heel raar is dat hij vertrouwt op spelers die hem in het verleden geholpen hebben

Denk dat Depay wel in de basis zal staan in de spits. Koeman is redelijk voorspelbaar met zijn spelers. En weet niet of Depay wel de man is die Oranje verder zal brengen. Brobbey is natuurlijk fijn omdat hij in een 433 belangrijk is voor Ajax. Waar hij de bal vasthoudt, ruimte maakt voor buitenspelers. Een Gakpo en Simons zouden hier goed van kunnen profiteren.

18 maart 2024 om 17:51

Depay heeft het al 2 toernooien niet laten zien. Wanneer hij moet vechten voor een plek is hij op zijn best, maar wanneer hij de man is dan gaat hij dit op een hele vervelende manier uitstralen en in zijn spel onmogelijke dingen uitproberen. Dat uitproberen is niet erg bij spelers met een slagingskans van meer dan de helft. Hij in Oranje leidt dan gigantisch veel dom balverlies

18 maart 2024 om 19:36

Ben ik het zeker mee eens. Depay speelt moeilijk in de combinaties. Raakt de bal redelijk vaak kwijt met een verkeerde dribbel. En zie hem niet zijn stempel drukken op zo'n toernooi. Hij maakt natuurlijk veel goals. Maar niet op de belangrijkste momenten.

18 maart 2024 om 20:08

Eens

18 maart 2024 om 17:59

Het grootste probleem met de filosofie van Koeman: hij ziet Xavi Simons of Gakpo niet als middenvelder. Terwijl dat juist goed zou kunnen werken, beide mannen zouden prima op “10” kunnen. Hebben ze beide bij hun club gespeeld. Dat zou zoveel dynamiek meer geven. Maar helaas is het bij Koeman zekerheid op 1. Dus wordt het de zoveelste WK waar het spel pijn aan je ogen gaat doen. Met als toppunt Weghorst in de spits, die man is alleen functioneel als pinchitter, al het voetbal stopt bij die gozer. Er zit veel meer potentie in dat Koeman met verdedigend voetbal eruit gaat halen. Je moet gewoon voorin met Gakpo op 10 en daarvoor Malen, Memphis en Simons spelen, de rest focussen op verdedigen. Net zoals in het wk in Zuid Afrika, Van Bommel en N. de Jong voor de verdediging en dan 4 voorop die het mogen uitzoeken. Ik hoop dat Noa Lang zich de laatste weken nog fit kan spelen; er mag wel iets bij aan creativiteit.

18 maart 2024 om 19:41

Ik zie zo'n opstelling wel zitten zoals ik hem neerzet. Je hebt dan genoeg beweeglijkheid voorin. En kan onze 3 betere spelers talenten voorin spelen samen. Maar zie een verdediging van 3 toch wel meer zitten. Omdat wij teveel goede verdedigers hebben. En ook de wingbacks beter zijn dan onze buitenspelers.

Noa Lang is natuurlijk erg goed. Maar na zo'n jaar zou ik niet het team om hem heen bouwen. En de rechtsbuiten blijft een probleem. Hier is een Malen niet de oplossing naar mijn idee.

Flekken
Geertruida
Van Dijk
Ake
Frimpong
Wieffer
De Jong
Hartman
Simons
Brobbey
Gakpo

Ik vond deze persconferentie echt een aanfluiting voor de journalistiek. Ik heb geen vraag over Dallinga gehoord, onze azijnzeiker Valentijn kwam aan met dat de 4-3 van United gisteren de fout van van Dijk was. Een vrouw van rtl vraagt wat Koeman van het shirt vindt, hij zegt mooi, nou dat was haar input. Koeman gaat in op een vraag over Bizot en wie er keept. Begint over Bijlow dat hij niet fit is, maar mits dit en speelt eigenlijk gewoon mee gaat. Werkelijk waar 0 vervolg vragen hierover of hij dan daarna weer eerste keeper is. Daarnaast duurde deze persconferentie 30 minuten, 8 hierover ging over het shirt, en 10 a 15 over Wijnaldum. Waarvan je de meeste vragen over Wijnaldum wel kunt invullen wat Koeman erover denkt

18 maart 2024 om 17:35

Ja het is toch wel bijzonder wat een laag niveau de sportjournalisten in nederland aantikken.

18 maart 2024 om 17:42

Das niet alleen in Nederland hoor. Voetbal is gewoon niet zo'n enorm interessant onderwerp en getalenteerde journalisten gaan daarom meestal iets anders doen.

18 maart 2024 om 18:22

Het is vooral dat er tegenwoordig 24/7 over voetbal geschreven moet worden waardoor op een gegeven moment de randzaken, hoofdzaken worden.

Zo’n Noa Vahle die vraagt “je zegt ‘prima’ elftal maar zegt ook dat je kampioen wil worden, dat rijmt toch niet?” waarna Koeman haar moet uitleggen dat er een verschil is tussen onze selectie en Frankrijk, of “ik zag dat filmpje met de presentatie van het shirt. Dat acteren, vind je dat nou leuk?”.

Een journalist zou moeten informeren, maar dit heeft meer weg van sensatie zoeken en een wedstrijdje ‘hoe kan ik de bondscoach in verlegenheid brengen?’

En ja, Valentijn.. laat maar.

18 maart 2024 om 18:12

Nederlandse sportjournalistiek is ook van een afschuwelijk niveau. Daarom kijk ik sowieso al geen interviews meer. De meeste interviewers stellen niet eens vragen, maar verwachten dat de sporter wel een verhaal op hangt.

18 maart 2024 om 18:40

Wat moet er gevraagd worden over de vijfde keuze spits van oranje? Gaan we dan ook naar Bruno Martins Indi vragen?

18 maart 2024 om 19:22

Een interview over de randzaken van de belangrijkste randzaak van ons land. Het gaat sowieso nergens over. Daarnaast komt het EK er aan, geen journalist die zijn relatie met Boeman nu al wilt verpesten. Dus ja, hele diepe of intelligente vragen moet je niet verwachten.

18 maart 2024 om 19:54

Boeman.. niveautje wel hoor 😂
Zeg mij aub dat het een typo is en dat je die man niet echt zo Noemt haha

Brobbey wordt geen eerste spits als ze 532 gaan spelen, denk uberhaupt niet dat hij speeltijd gaat krijge als Oranje 532 speelt.hij klaagde zelf al dat hij moest wennen bij Ajax toen van 't Schip met een soort gelijk systeem ging spelen. Als Brobbey de selectie haalt dan is dat voor 433 bedoeld.

Voor 532 zullen Memphis en Malen een vaste koppeltje worden met een bijrol voor Gakpo en Weghorst

Dus Wijnaldum gaat eigenlijk mee omdat het zijn maatje is? Oké dan..

Lijkt me duidelijk dat Memphis gewoon de eerste spits zal zijn en Brobbey samen met Weghorst als pinchitter. Zelfs met 5 verdedigers zal Gakpo vast naast Memphis komen te staan en dan Simons erachter.

Willekeurige keeper; Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Aké; Frenkie, Veerman, Simons; Depay, Brobbey, Malen

Zo moeilijk is het niet. Koeman daarentegen:

Willekeurige keeper; Geertruida, Van Dijk De Ligt, De Vrij, Aké; De Jong, De Roon, Blind, Reijnders; Depay

18 maart 2024 om 18:26

Hoe zie je Depay, Brobbey, Malen precies voor je dan? Als je met 3 voorin wilt spelen is Gakpo, Depay, Malen toch 10x logischer?

18 maart 2024 om 19:31

Hahahah zo moeilijk is het niet om vervolgens De Ligt in de basis te zetten, een middenveld dat tegen werkelijk ieder land met een beetje kwaliteit verdedigend te kort komt en een aanval zonder voorzet

Naast dat, zoals anderen al hebben gezegd, de persconferentie echt een bedenkelijk niveau had snap ik ook echt de headline niet van dit artikel. Koeman geeft eerst aan: "mijn voorkeur gaat uit naar spelen met drie middenvelders. En dan twee of drie aanvallers" om vervolgens te zeggen: "een systeem met twee spitsen, Memphis en Brobbey samen? Nee, dat heeft niet mijn voorkeur. Het wordt een van die jongens in de spits...". Waarom zou je de combinatie Memphis en Brobbey in de spits in godsnaam op voorhand al uitsluiten of zeggen dat het niet je voorkeur heeft. Wat zie je dan als ideale combinatie voor een duo in de spits? Ik zou willen zeggen dat Brobbey en Depay juist het type spelers zijn die elkaar kunnen completementeren, waar de andere types Gakpo en Malen niet echt pure spitsen zijn en daarbij qua spel ook ontzettend op Depay lijken. Wonderbaarlijk dat er ook niemand is die hem dan vraagt waarom, of wat dan zijn ideale spitsenkoppel is.

Weet je, op het eindtoernooi zijn we met zijn alleen toch weer voor Oranje en hopen we het beste, maar ook die uitverkiezing van Wijnaldum. Ik denk dat menigeen blij was dat we er eindelijk vanaf waren (niks tegen die jongen persoonlijk), gezien hij de afgelopen vier jaar al verstoppertje speelde in Oranje met zo nu en dan per ongeluk een bal die voor zijn voeten valt die hij erin schiet waardoor je dan schijnbaar moet vergeten dat het al die jaren niks was.

Duidelijk dat hij Depay als eerste spits ziet en denk dat hij 1 van beide wedstrijden met 4-3-3 gaat spelen. Hij leek aardig omgeturnd want meerdere keren over een linksbuiten horen praten.

Waarom zou je dat nou nu al uitsluiten? Brobbey als aanspeelpunt en Depay als dribbelaar kan toch prima werken zou je zeggen. Toch hoop ik dat ze beiden niet worden opgesteld en Koeman een 4-3-3 formatie gaat invoeren. Daarbij kunnen Malen of Gakpo beter in de spits spelen. Dat vind ik betere spelers dan Depay of Brobbey.

Het beste zou zijn:

Gakpo - Malen - Simons
Veerman - F. de Jong - Wieffer
Hartman - Aké - Van Dijk - Frimpong
Doelman

18 maart 2024 om 18:33

Je verkiest Eredivisie spelers boven iemand die wekelijks speelt bij Milan?

Het wordt straks gewoon weer niet om aan te gluren met Weghorst en Memphis, Wijnaldum erachter en de Roon voor de ‘controle’. Gaaaaaap.

Hij wil Wijnaldum een weekje van dichtbij zien, kijken of hij het niveau nog heeft. Zo gek is dat niet toch?
Of hij daadwerkelijk het niveau nog heeft en mee gaat zal Koeman daarna wel bepalen en dan nog zou dat niet betekenen dat Wijnaldum automatisch basisspeler is.
De pijnpunten liggen meer op de posities van doelman en linksback.

Willekeurige doelman

Frimpong, de Ligt, van Dijk, Aké, Blind(alleen in een 5-3-2 zodat hij kan inschuiven en tegelijk rugdekking heeft van Aké)

De Jong, Koopmeiners, Simons

Malen/Gakpo, Depay

Zo heb je de (rest)verdediging sterk staan, Frenkie als controleur en dirigent, scorend vermogen vanaf het middenveld met Koopmeiners en Simons en ook de vleugels bezet met Frimpong en Simons die naar linksbuiten kan uitwijken als Blind inschuift.
Twee spitsen rondom de 16 die het daar lekker kunnen afwisselen tussen diepe spits en uitzakken.
Opties genoeg in dit systeem.

Altijd een fan geweest van Dumfries zijn drive, maar om Frimpong kunnen we momenteel echt niet heen zoals hij wekelijks speelt bij Leverkusen!

8 middenvelders, Van Dijk is in vorm. Brobbey in de spits. Dat wordt een 1-8-1 formatie! Ben benieuwd wat de bankzitters hiervan vinden

Ik zou 4-2-3-1 spelen.

Doelman geen idee, heb ik geen kijk op.
Verdediging: Dumfries - De Vrij - Van Dijk - Aké
Verdedigende middenvelders: De Jong - Schouten
Aanvallende middenvelders: Reijnders - Simons - Frimpong
Spits: Brobbey of Gakpo en dan als pinchhitter Depay

Denk dat je dan verdedigend sterk staat, de rechterkant kan de hele wedstrijd rammen omdat Dumfries en Frimpong elkaars positie kunnen overnemen wanneer er 1 meedoet aan de aanval.
Je hebt veel voetbal, aanvallend middenveld met veel scorend vermogen.
Vind alleen dat we geen goede spits hebben. Wel veel goede middenvelders, vandaar een opstelling met 5 middenvelders (als je Frimpong op rechtshalf meetelt)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren