Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB willigt verzoek van Ajax in en meldt opnieuw verandering

Laatste update:

De KNVB heeft de aanvangstijd van het duel tussen VVV-Venlo en Ajax op zaterdag 17 augustus gewijzigd, zo meldt de voetbalbond woensdag via de officiële kanalen. De verplaatsing naar 18.30 uur is gebeurd op verzoek van Ajax, dat dinsdag doordrong tot de play-offs van de Champions League en hiervoor op dinsdag 20 augustus op Cyprus zal aantreden tegen APOEL Nicosia.

'Met alle Eredivisieclubs binnen de ECV is afgesproken dat dergelijke verzoeken gericht op Europees voetbal waar mogelijk door de KNVB worden ingewilligd', zo benadrukt de KNVB. Het doel is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op hun wedstrijden in Europees verband, zo klinkt het.

Oorspronkelijk was om 18.30 uur al de aanvangstijd, zodat de tv-kijker die dag de wedstrijden van zowel Ajax als PSV live kon volgen. Deze tijd werd twee weken geleden op 19.45 uur gezet toen het Europese avontuur van PSV een vervolg kreeg in de Europa League en Heracles Almelo - PSV van zaterdag 17 naar zondag 18 augustus werd verplaatst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die aantal uur zal wel belangrijk zijn....

14 augustus 2019 om 09:50

Denk eerder klaar is eerder naar bed? Ik merk het absoluut als ik later slaap.

14 augustus 2019 om 09:50

Denk dat 22:30-23:00 naar bed ipv 00:00-00:30 wel scheelt. Alle kleine beetjes helpen in ieder geval!

14 augustus 2019 om 10:08

Het is drie dagen voor de wedstrijd. En dan moeten ze 1 uur eerder te bed op zaterdag om dinsdag beter te presteren? Waar hebben we het over? We slaan echt door in het verzetten van wedstrijden.

14 augustus 2019 om 10:12

Fitter op een uitlooptraining verschijnen is in ieder geval geen negatieve ontwikkeling toch? Als dit de kans op pijntjes of lichte blessures ook maar met 1% zou verminderen zou ik het nog waard vinden. Als het verschil niks voorstelt lijkt het me voor de supporters ook een kleine moeite om iets eerder in het stadion te verschijnen

14 augustus 2019 om 10:16

Dit zou pas het begin moeten zijn. Het is niet de vraag of het iets uitmaakt, het enige wat telt is dat de wens er is vanuit Amsterdam. Dan moeten wij geen vragen stellen maar zorgen dat ze krijgen wat ze willen. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven en Ajax is de enige club die de eer van ons land verdedigt. Ajax is de trots van onze natie. Misschien was je dat even vergeten? Ten Hag zou premier moeten zijn en Overmars onze koning.

14 augustus 2019 om 10:35

Amsterdam de voetbalhoofdstad van de wereld en de JC ArenA de walhalla ter voetbaltempels.

14 augustus 2019 om 10:36

Jemig, manodedios. Stel je niet zo aan. Laat ik voorop stellen dat er de laatste weken veel gebruikt gemaakt wordt van de nieuwe regels van de Knvb, maar Ajax is hier zeker niet de enige in (wat toch iets is wat jij suggereert in jouw reactie).

Psv, AZ, Feyenoord en Ajax vragen veel om het verschuiven van wedstrijden. Iets wat ik persoonlijk ook niet als heel positief zie, maar het laat wel zien dat de Knvb graag ziet dat er Nederlandse clubs in Europa actief zijn. Alleen mag dit wel iets teruggedrongen worden, dat zeker.

14 augustus 2019 om 11:04

Uitlooptraining kan ook een uurtje later.
Wedstrijd een dag verschuiven ben ik wel voor maar over dat uurtje hoeft een club of de KNVB zich toch niet druk te maken?

15 augustus 2019 om 07:19

Topvoetbal draait om details, dit is een belangrijk detail.

14 augustus 2019 om 09:50

Je laat het klinken alsof een voetballer tussen wedstrijden door thuis op de bank naar de klok zit te staren, in afwachting van de volgende match. Die twee uur en een kwartier klinkt wellicht niet als veel, maar kan er wel voor zorgen dat spelers bijvoorbeeld vroeger naar bed kunnen en een betere of langere nachtrust kunnen pakken. Onderschat de professionaliteit van de topsport niet.

14 augustus 2019 om 09:50

Elk uur / punt telt momenteel voor het Nederlandse voetbal. Is toch prachtig dat KNVB hierin meedenkt.

14 augustus 2019 om 10:18

Je zou denken van niet. Maar ik las van Verheijen dat je minimaal 72 uur rust nodig hebt tussen wedstrijden fysiologisch gezien.

Als dinsdag die wedstrijd 20.30 uur begint haalt Ajax dat precies nu en anders niet.

Enne. Dont shoot the Messenger ;-). Ik kan alleen deze verklaring bedenken.

14 augustus 2019 om 10:33

Zit gewoon 72 uur tussen hoor. Sowieso al een hele woensdag, donderdag en vrijdag.

14 augustus 2019 om 10:36

Het gaat om aanstaande dinsdag..

14 augustus 2019 om 11:47

Jazeker, uit bij Venlo betekend een lange reis terug naar Amsterdam. Dus niet op de normale tijd naar bed. Slaap ritme is erg belangrijk voor sporters, hun lichaam hersteld voornamelijk terwijl je slaapt.

14 augustus 2019 om 13:25

Misschien kan Ajax ook direct haar 3 pingels voor de wedstrijd nemen. Weten we in ieder geval waar we aan toe zijn.

14 augustus 2019 om 14:20

ik kan me voorstellen dat de spelers het fijn vinden als ze eerder thuis zijn na een lange rit uit Venlo.

Geen hele spectaculaire verandering. Maar persoonlijk had ik het liever om 19.45 gehad ipv 18.30.

14 augustus 2019 om 10:49

Kan je wel eerder stappen! Pf op bed gaan

14 augustus 2019 om 10:55

Simpelweg omdat ik om 18.30 nog niet thuis ben. Maar ik kijk wel op de tel de wedstrijd.
En ik laat mijn stapavond of naar bed gaan echt niet bepalen door een voetbalwedstrijd te gaan kijken hoor.

Ik snap dit niet.
1 uur en 15 minuten, ga je dit daadwerkelijk ergens in merken ?

14 augustus 2019 om 09:51

Je ligt eerder in bed, valt wellicht eerder in slaap, waardoor je beter bent uitgerust? Zoiets denk ik.

14 augustus 2019 om 10:00

Dat zal het inderdaad wel zijn. Weet niet of de jongens de volgende dag een vast schema hebben, maar het voorbeeld van pakweg een uur extra slaap kan veel uitmaken natuurlijk. Ben blij dat de KNVB de lijn van vorig jaar doorzet in ieder geval. En gelukkig nu ook wat sneller dan voorheen

14 augustus 2019 om 10:33

venlo - amsterdam is met de bus ruim 2 uur rijden, kunnen ze nu tenminste voor 12 uur in bed liggen. Denk dat je het in die richting moet zoeken.

14 augustus 2019 om 11:49

Het zit hem in de reis naar huis na de wedstrijd in Venlo. Al met al zo men pas 's nachts aankomen in Amsterdam. Nu komt men laat in de avond aan zodat de spelers nog relatief op tijd naar bed kunnen. Voor topsporters is slaapritme erg belangrijk voorhet herstel.

mooi zeg, door het naar voren halen van de tijd word ajax kampioen, topgeregeld knvb dankje

Het verplaatsen van het aanvangstijdstip was in eerste instantie alleen voor de commerciele doeleinden van Fox sports. Beter dat ze daar gewoon eerst met de clubs over in gesprek gaan, dan dat ze het veranderen om vervolgens weer terug te gaan naar het oorspronkelijke tijdstip.

Dit is volgens de regels die zijn opgesteld. Minder rust voor de competitie en een betere voorbereiding voor Europees. Itt PSV die de wedstrijden verzetten zodat ze meer rust voor de competitie hebben en juist minder voor Europees. Deze wijziging van Ajax kan ik als supporter ook prima mee leven

14 augustus 2019 om 10:02

Als PSV de 17e zou voetballen zou er minder dan 48u tussen de wedstrijden van voorronde EL en de ED zitten. Ken je die regel nog van vorig jaar? Zeur.

14 augustus 2019 om 10:09

Maar waarom naar 20.00 verplaatsen daarmee naai je de supporters keihard. Ik zou zeggen hup 12.15 daarmee meeste rust voor de Europese wedstrijd en een goede tijd voor de supporters.

14 augustus 2019 om 10:16

Dat ben ik dan ook wel ergens met je eens. Echter heb je ook met vergunningen van de gemeente, politie-inzet, de commerciële invloeden van FOX, reistijd uitspelende ploeg etc. te maken. Er zal vast een goede (combinatie van) reden(en) zijn. Ik zou zelf overigens niet dolblij zijn met een 12.15 wedstrijd, dan kan ik de wedstrijd niet volgen. Maar ik ben uiteraard ook maar een enkeling

14 augustus 2019 om 10:17

Ja man supporters worden zo echt hard genaaid. Stel je niet zo aan, man. Ik vind het echt niet zo boeiend die 20:00 uur. Hun vinden het blijkbaar gemakkelijk, prima toch.

14 augustus 2019 om 10:31

Maar de verschuiving naar een later tijdstip geeft PSV alleen meer rust voor de Eredivisie. Dan heb ik het dus over de wedstrijd van afgelopen zondag. Dat had niets met Europa te maken.

14 augustus 2019 om 10:49

Maar deze wijziging is niet in het voordeel van het Nederlands voetbal!

Ajax is al geplaatst voor de groepsfase EL. Haalt Ajax meer punten in de EL of in de CL realistisch gezien? Ik neem toch aan dat we kunnen stellen dat het voor Ajax eenvoudiger moet zijn om punten te halen in de EL ipv CL.

Met het inwilligen van het verzoek helpt de Knvb Ajax eventueel aan meer geld. als dat wordt geinvesteerd in NL, prima, daar wordt het Nl's voetbal beter van. Maar als dit geld verdwijnt naar Zuid-America, dan heeft alleen Ajax profijt. En NL heeft minder punten normaliter gezien zoals in de vorige alinea al beschreven.

14 augustus 2019 om 11:00

Als Ajax zich voor de groepsfase van de Champions league plaatst krijg je als club 3 bonus punten ten opzichte van de Europa league. EN Ajax is als club verplicht na de winter nog Europese punten te pakken. Vorig jaar heeft Ajax ook veel punten in de Champions league gehaald. Alleen de winnaar van de Europa league pakt meer punten, dus nee Ajax kan meer punten pakken in de Champions league.

14 augustus 2019 om 11:17

@4fRedondo: vorig seizoen gemist? Pakte Ajax 8 punten meer dan in het EL seizoen

14 augustus 2019 om 11:50

Bij CL plaatsing krijg je extra bonus punten. Dus ja, in de CL haal je meer punten als in de EL.

14 augustus 2019 om 13:23

Als Ajax weet te overwinteren in de CL geef ik jullie gelijk. Maar vorig seizoen was eerder een uitzondering dan regelmaat. Misschien is Ajax tegenwoordig echt zo goed dat het tot de subtop van Europa behoort? Misschien steeg Ajax boven zichzelf uit? Misschien werd Ajax door de Europese top onderschat, iets waar wij Nl's ook goed in zijn? Daar komen we alleen achter als Ajax weer de CL groepsfase weet te bereiken.

Ik ga uit van de laatste jaren waar Ajax hooguit 3e in de groep eindigt als het CL haalt.

- Het bereiken van de Champions League (cl): 4 bonuspunten,
- Het bereiken van de tweede ronde CL: 5 bonuspunten,
- Het bereiken van de kwartfinale, halve finale en finale CL en EL: 1 punt,
- Een overwinning levert 2 punten op en een gelijkspel 1 punt.

In een goed CL seizoen (vorig jaar uitgezonderd) haalt Ajax 2 overwinningen en 2 gelijke spelen en gaan als nr. 3 naar de EL = 10 punten
In de EL mag je van dit Ajax minimaal 4 overwinningen en 2 gelijke spelen verwachten = 10 punten

De kans dat Ajax in de CL 10 punten (incl. 4 bonuspunten) behaald is mijn inziens kleiner dan 10 punten in de El.

De knvb doet er alles aan om ajax te helpen , schande.

14 augustus 2019 om 10:51

yep, want welk belang heeft het behalen van CL voor het Nederlands voetbal? In de EL is het voor Ajax toch veel makkelijker om hun wedstrijden te winnen en laten ze daar nu al voor zijn geplaatst

14 augustus 2019 om 11:18

CL of EL is even makkelijk volgens mij

14 augustus 2019 om 11:30

Lol, als er idd ooit nog een kans bestaat om met Nederland in de top9 van europa te komen kwa punten dan is dat nu. We dreigden de aansluiting volledig kwiijt te raken aantal jaren geleden. Chapeau dat de knvb zo meedenkt

14 augustus 2019 om 11:50

Nogmaals, in de CL krijg je bonuspunten. Dus haal je in de CL meer punten als in de EL.

14 augustus 2019 om 14:30

@speedy redondo loopt meestal alleen te provoceren, maar hier heeft hij wellicht wel een punt.

Als je goed presteert in de cl poule krijg je daar meer punten maar de cl is een ‘gok’ qua punten. Bij een moeilijker groep kn je als Ajax zijnde zo 3e of met pech zefs 4e worden. In de EL heb je door de zwakkere ploegen veel meer zekerheid van het halen van die punten. Ook bij het overwinteren zal je in de EL verder kunnen komen dan in de CL (gemiddeld gezien).
Dus in totaal kan je in de cl meer punten halen, maar bij een minder sz haal je juist minder punten. Speelt Ajax zoals tegen Paok dan kan je zo 4e worden bijv). In de EL heb je eigenlijk als Ajax zijnde altijd wel die garantie op 10 punten.

Dus puur voor de punten (en niet voor het geld) is de EL een grotere zekerheid

die eerste verplaatsing snap ik niet helemaal, maar dat ligt vast aan mij.
Zijn er hier echt veel mensen die zowel psv - heracles als vvv-ajax willen zien?

Ik kijk naar Ajax, maar kan mezelf er toch echt niet toe zetten om de hele wedstrijd psv-heracles te gaan kijken. En das niet lullig bedoeld naar psv, want ik kan me goed voorstellen dat er weinig niet ajacieden zijn die vvv-ajax gaan kijken.
Te gelijk met Ajax is er bijvoorbeeld ook Man City - Tottenham op. Lijkt mij veel leuker als ik niet voor Ajax zou zijn.

14 augustus 2019 om 13:31

Jazeker - als Ajacied kijk ik regelmatig PSV, zeker als ik vooraf denk dat het een leuke of spannende pot kan worden (of als ik niks beters te doen heb en de vrouw van huis is

Nou verwacht ik overigens niet dat PSV-Heracles heel spectaculair wordt

We zijn echt doorgeslagen.
Het gaat hier om een uur en een kwartier, even serieus zeg. Alsof je dat gaat merken.

14 augustus 2019 om 11:19

Reisje terug naar Amsterdam vergeten? Hoelaat lig je in bed denk je?

14 augustus 2019 om 11:52

Jazeker, met de lange terugreis merk je dat zeker. Laat op de avond in bed liggen of pas 's nachts naar bed gaan maakt een behoorlijk verschil in iemands slaapritme. En slaap is erg belangrijk voor herstel.

14 augustus 2019 om 15:40

Ik begrijp in zekere zin je argument maar ik vind dit echt te ver gaan.
We hebben het hier over sportmannen, niet over kinderen tot 5 jaar.
Daarbij hebben we het over een wedstrijd die 3 dagen later wordt gespeeld. Ik vind dit echt betutteling van de eredivisie.
De voetballerij staat er al slecht op in vergelijking met andere sporten.
De eredivisie slaat op deze manier alles. Ik vind dit echt een slecht signaal. Die gasten zijn dadelijk niets meer gewend als ze continu op hun wenken worden bediend. Dat wordt wat als er spelers de stap gaan maken naar een zwaardere competitie maken. Totaal geen weerstand.

Het was apart dat ze in eerste instantie al van de half 7 tijd waren gehaald. Los van Psvs prestaties in Europa had die tijd toch al die tijd gewoon voor Ajax kunnen blijven staan?

Jammer. Da's tegelijk met Manchester City - Spurs

Gewoon terug gezet naar de oorspronkelijke tijd dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren