Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB stelt richtdatum vast voor terugkeer van publiek in stadions

Laatste update:

De KNVB, de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie hopen dat er op 1 januari 2021 weer publiek mag worden toegelaten bij profwedstrijden in Nederland, zo meldt De Telegraaf. Het dagblad heeft een samenvatting in handen van het plan dat door het Nederlands betaald voetbal wordt ingediend bij de overheid, waarin staat dat in zeven fases wordt toegewerkt naar de terugkeer naar volle stadions.

Het zogeheten Deltaplan Betaald Voetbal is vrijdag door de voetbalbond en de betaald voetbalclubs ingediend bij minister Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "Het is de stip aan de horizon", zo wordt in het rapport de richtdatum van 1 januari 2021 toegelicht.
"Alle protocollen richten zich op een veilige en medisch verantwoorde opstart van de competitie waarin hygiënemaatregelen, de RIVM-voorwaarden, de openbare orde, logistiek, creatieve oplossingsrichtingen en internationale lessen zijn meegenomen."

In het deltaplan worden zeven fases beschreven, waarvan de laatste uiteindelijk moet leiden naar de terugkeer van toeschouwers in de stadions. Fase 1 werd op zondag 8 maart ingezet, toen betaald voetbal door het coronavirus stil kwam te liggen. Sinds 28 april is fase 2 bezig: sinds die dag zijn de trainingen hervat, met inachtneming van anderhalve meter afstand. De KNVB hoopt dat de clubs op 24 juni door mogen naar fase 3, wat inhoudt dat de trainingen volledig hervat kunnen worden, zonder beperkende voorwaarden en dus inclusief contact.

In juli moet fase 4 bereikt worden: trainingswedstrijden tussen twee verschillende profteams, zo beschrijft het plan. Het moet de opmaat zijn naar de herstart van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zonder publiek in september (fase 5). Daarna kan worden begonnen met 'gedeeltelijk publiek toelaten' (fase 6), waarna op 1 januari 2021 weer 'volledig publiek' mogelijk moet zijn (fase 7).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gaat dan geleidelijk neem ik aan? Met 25% van de capaciteit om te starten bijvoorbeeld?

5 juni 2020 om 18:50

Dat gaat nooit lukken lijkt me, hoe bepaal je bijvoorbeeld wie er wel in het stadion mag en wie niet?

5 juni 2020 om 19:00

Seizoenkaarthouders hebben een vaste plek. En die laat je om en om toe, als voorbeeld. Maar bij clubs waar maar een kwart van de seizoenkaarten zijn verkocht, zou je dus iedereen die een seizoenkaart heeft, toelaten! Is ook een stimulans voor andere fans om een seizoenkaart af te nemen.

5 juni 2020 om 19:02

Dat moet wel lukken lijkt me. In verschillende landen in midden- en zuid-Europa spelen ze nu al op deze manier met publiek.

5 juni 2020 om 19:07

Ajax had vorig jaar bijna 40K seizoenkaarten. Arena maar 2x zo groot maken? Is dus onmogelijk.

5 juni 2020 om 19:37

Hmm 'om en om toelaten' wordt wel een dingetje, wat als bijv de helft van de skhouders een Ajax-Fey moeten missen en de andere helft van de skhouders daar wel bij kunnen zijn

5 juni 2020 om 20:01

Dat gaat inderdaad allemaal herrie opleveren. Nog afgezien dat clubs zoveel mogelijk minder interessante wedstrijden thuis voor lege tribunes willen spelen en zoveel mogelijk cruciale en intressante duels als er een kans op publiek is. Dat gaat nog het nodige gepuzzel opleveren en de nodige harde woorden.

5 juni 2020 om 20:51

@Pinko. Om en om... Dus mijn buurman in het stadion mag thuis tegen Ajax en ik de keer erop thuis tegen Emmen.. Klinkt goed! ;-)

6 juni 2020 om 09:41

Ja en kom je uit een huishouden dan mag ik bij Ajax niet naast een huisgenoot of collega zitten terwijl je elkaar in het dagelijkse leven overal treft. Ja en wie mag de toppers en wie mag tegen Emmen

5 juni 2020 om 18:51

Zo iets, tenzij er een 2de golf komt, dan gaat het weer verder zonder publiek 😔

5 juni 2020 om 18:51

Hoezo? Ik denk dat dit plan sowieso één grote mislukking is. Maradungatje hieronder zegt het al, je bent afhankelijk van het RIVM en dan gaan ze dit publiceren. Wat een onzin. En ga je dan 25% van de tickets verkopen? Ipv volle capaciteit? Wat doe je met de verkochte seizoenskaarten? Dat is al meer dan 25% bij de meeste clubs.

5 juni 2020 om 19:06

Er zijn clubs die een regeling aan de seizoenkaarthouders hebben voorgesteld. Bij Ajax b.v. kun je het volle pond terugvragen, wanneer je niet een thuiswedstrijd mag bezoeken. Maar het wordt wel interessant als er wel voor een deel fans mogen komen. Dan ga je als club gewoon om en om mensen voorstellen om een bepaalde thuiswedstrijd te komen kijken. Tot 25 van de stadioncapaciteit. Publiek van de bezoekende clubs moeten nog even wachten tot ze er bij kunnen. Beter iets dan niets;-).

5 juni 2020 om 18:52

Het zou in principe nu ook kunnen met een 1,5m regel

5 juni 2020 om 18:55

Als je ziet hoelang het al duurt voordat 100 studenten in een grote ruimte allemaal op hun plekje zitten, gaat het sowieso een heel lastig en lang karwei worden om bijvoorbeeld 10.000 mensen in de Kuip te krijgen.

5 juni 2020 om 18:58

Tja onbegonnen werk inderdaad. Dan zouden de eersten al 2/3 uur van te voren naar binnen moeten, maar hoe anders?

5 juni 2020 om 19:03

@paneermeel. Ja joh lekker met z’n allen in de treinen gepropt terwijl die plekken nog steeds voor vitale beroepen bedoeld zijn. Veel politie op de been, allemaal personeel wat aanwezig moet zijn. Het kan niet. Snap dat dan. Even verder kijken dan alleen die 1,5 in een stadion.

5 juni 2020 om 23:27

Ach in een Boeing 737 zijn ook alle stoelen bezet.hutje mutje schouder aan schouder. Dat mag toch ook.

6 juni 2020 om 05:42

Dat iets mag, betekent niet dat het verstandig is.

6 juni 2020 om 12:00

Dan ga je er toch zitten. Straks ook niet zeuren als je op je buik in het ziekenhuis ligt.

5 juni 2020 om 19:11

En wie krijgt de voorkeur dan? Degene die het meest te besteden heeft..?

5 juni 2020 om 20:50

Gewoon loten?

6 juni 2020 om 08:19

Het is toch werkelijk te zot voor woorden...wanneer wordt iedereen nou is wakker?de werkelijk statistieken van het Rivm vertellen ons dat corona een strevingspercentage van 0.034% heeft.vanaf 1 januari 2018 tot 1 juli 2018 zijn er 8792 mensen gestorven aan de griep.vanaf 1 januari 2020 tot 1 julie 2020 zijn er 6015 mensen gestorven aan corona.van die 6015 mensen zijn er 92 daadwerkelijk aan corona overleden zonder onderliggende klachten of kwalen.92!!!!!!!!!!!!!!!!!de overheid moet toe gaan geven dat ze overreageerd hebben en per direct alle maatregelingen opheffen.dit verzin ik niet dit zijn cijfers en statistieken van het Rivm en het Cbs.in het heetst van de strijd toen er vele doden per dag waren hoefde niemand een mondkapje te dragen en nu het virus duidelijk op zijn retour is moet heel Nederland in het OV een mondkapje dragen. Wie houd je nou voor de gek?en daarnaast is er met de testen gesjoemeld, ga je dood aan een auto ongeluk maar uit autopsie blijkt dat je corona had wordt je als corona dode geteld. Hoe kan het zo zijn en hoe laten we dit gebeuren dat ze ons zo erg voor de gek houden????ik zal vast gebanned worden omdat dit niet in het straatje past zoals het hoort. Maar de feiten liegen niet, en dit is de harde waarheid.wake THE Fuck Up!!!!!!!!

6 juni 2020 om 10:28

Je wordt geband omdat je er geen zak van snapt en deze berichten gewoon onzin zijn. Het blijft me verbazen hoe moeilijk het is om fit te begrijpen voor sommige mensen. Corona zorgde er bijna voor dat mensen dood gingen zonder behandeling, in italie was dat zelfs werkelijkheid. Mensen gingen dood omdat de IC bedden vol waren en geen hulp kregen. Als er niks werd gedaan zou dit catastrofale gevolgen hebben. Daarnaast vergelijk je corona (dat nog lang niet voorbij is) waarbij we maanden in lockdown zitten met de griep waarbij er geen enkele maatregel genomen werd, en alsnog heeft het bijna evenveel doden. Je kan toch wel zelf nadenken dat er gigantisch veel meer doden zouden gevallen zijn mocht er niks gedaan zijn. Zelfs al ga je niet dood door corona dan kan je nog erge longklachten overhouden. Het is echt schrijnend om te zien dat mensen zoals jij het zo bagetaliseren en het beter denken te weten dan de beste virologen en dokters van een land/de wereld...

6 juni 2020 om 10:42

Een sterftepercentage bereken je op het aantal besmette mensen. Gewoon selectief gepraat dus weeral. Maar ja als het over griep gaat zul je dat waarschijnlijk wel weten omdat het dan beter in je straatje past. Daarnaast is het voorbeeld met je auto-ongeluk onzin. Je ziet niet zomaar bij een autopsie dat iemand Corona heeft, daar moet je een specifieke test voor doen. En die test wordt echt niet gedaan bij mensen die een auto-ongeluk gehad hebben.

7 juni 2020 om 23:19

Ik meende dat het ging om maar 300 supporters.wat lachwekkend is natuurlijk, want alle clubs hebben al meer dan 300 seizoenskaarten verkocht. Helaas 10.000 man protesteren prima. Verwacht eerlijk gezegd dat alles weer snel normaal wordt als de Corona gevallen volgende week of de week er op niet stijgen.

Ik snap het hele idee van zo'n plan niet. Je bent gewoon puur afhankelijk van wat het rivm en daarmee de ministers zeggen. Zolang je geen grootschalige evenementen mag organiseren kan je een plan maken wat je wilt, mensen in het stadion krijg je toch niet. En wanneer zijn grootschalige evenementen weer toegestaan? Precies!

5 juni 2020 om 18:56

Elke branche is de afgelopen periode gevraagd om met een plan te komen gedurende de corona periode. De horeca, scholen, sportscholen. Het helpt in de discussie wanneer je hebt nagedacht hoe je wilt omgaan met publiek, zonder plan en een paar uitgangspunten is het zowiezo "nee".

5 juni 2020 om 18:58

Volgensmij is er op 1 januari ook gewoon een winterstop, maarja ze moeten ergens een doel stellen om ergens na toe te werken.

5 juni 2020 om 19:09

Ja okee ik snap het idee van een plan inderdaad, dat is ook hartstikke logisch. Je moet namelijk wel ergens naar toe werken. Maar data noemen waarbij je weer volle stadions wilt hebben is gewoon niet realistisch. Je bent zo afhankelijk van wat de regering zegt. En 1 januari lijkt mij al helemaal niet realistisch voor mega-events als deze. Ik bedoel voor de zomerfestivals voor volgende zomer wordt al een nee gezegd, laat staan 1 januari.

5 juni 2020 om 19:28

Maar wat wil je nu precies zeggen? Want eerst snap je het niet en dan snap je het idee van een plan wel, maar alsnog praat je het idee van dat plan weer tegen.

5 juni 2020 om 20:53

Er wordt, neem ik aan, ook uitgegaan van de versoepeling door het RIVM.. Wat wellicht nog niet voor het grote publiek bekend is, maar wel degelijk ook een fasering bekend is..

5 juni 2020 om 19:42

Ik denk dat de Knvb inmiddels alles ruim van tevoren op papier wil hebben zodat ze niet nog een keer achter de feiten aanlopen. Die hebben toch aardig wat kritiek gehad in de afgelopen 3 maanden.

Je kunt natuurlijk hier nog heel weinig over zeggen, maar ik zie het somber in. Zolang dit virus er nog is en er geen vaccin voor is kun je niet speler in volle stadions.

Het voetbal is ten dode opgeschreven als dit daadwerkelijk tot 1 Januari gaat duren voordat er publiek wordt toegelaten, want zelfs op tv is er zonder publiek in de stadions niks aan. Ik keek vaak naar de Bundesliga maar heb tijdens de eerste wedstrijd die uitgezonden werd na 5 minuten overgeschakeld naar Netflix😭

5 juni 2020 om 18:59

Ik kan er prima naar kijken, tuurlijk mis je de sfeer, maar ik heb nog geen een keer na 5 minuten overgeschakeld.

Ik vind dit altijd zo krom. Misschien is er volgende week al een vaccin dan kan iedereen de komende maanden weer de stadions in.

5 juni 2020 om 18:53

Die kans is echt miniem. Alle mensen die er iets van kennen zeggen dat het al een huzarenstukje is als er een vaccin ontwikkeld wordt tegen begin-midden 2021. Daarnaast is het ontwikkelen niet genoeg, er moet ook nog massaal getest worden en dan moet de productie en verdeling nog beginnen.

5 juni 2020 om 18:53

Het snelste vaccin dat ooit ontwikkeld en in gebruik genomen is, is 5 jaar. Daarnaast zijn ze in de onderzoeksfase, dus de eerste fase van een heleboel stappen. Reken maar niet op een vaccin binnen 4 jaar

5 juni 2020 om 19:07

Mensen denken zo simpel hè. Oh volgende week een vaccin. Nou dan zit je eerst met een test periode, die vergeet je even. En als je denkt dat een vaccin er zo snel is terwijl ze nog steeds niet alles van dit virus weten dan snap je er echt niks van.

5 juni 2020 om 19:21

Waarom überhaupt een vaccin voor een virus wat tot nu niks dodelijker is dan de normale griep? En nee ik weet dat het geen normale griep is, maar de bangmakerij wat gebeurd is gaat nergens over, de laatste weken gaan er minder mensen dood, de IC is leger dan voor het corona gedoe, tijd om weer stappen te zetten.. Als zometeen blijkt met die demonstraties van de afgelopen dagen dat er bijna tot geen nieuwe besmettingen zijn dan ligt de weg open om weer normaal te gaan doen, hoor namelijk als sinds het paasweekend dat er een 2e golf aankomt maar dat is nergens terug te zien

5 juni 2020 om 19:26

Zou die hele lockdown invloed gehad hebben op het aantal doden?

5 juni 2020 om 19:29

Tuurlijk is die lockdown goed geweest, maar je ziet nu ook nu veel mensen gewoon weer naar buiten gaan dat het niks met de cijfers doet in slechte zin, daarom zeg ik ook dat als blijkt dat er na die hele drukke demonstraties blijkt dat het cijfer nog steeds laag is dat er wel weer wat meer mogelijk moet kunnen zijn

5 juni 2020 om 19:29

Daar hebben we er weer één Lierse..

5 juni 2020 om 19:34

De vergelijking met griep raakt echt kant noch wal hoor. Al kan het zeker dat de maatregelen milder kunnen, maar dat is toekomstmuziek.

5 juni 2020 om 19:35

@MGMV wat bedoel je daarmee? Je kent mij niet dus je hebt geen idee hoe of wat ik denk over dit hele gebeuren, we zijn namelijk niet allemaal bang voor een virus

6 juni 2020 om 10:02

" Waarom überhaupt een vaccin voor een virus wat tot nu niks dodelijker is dan de normale griep? ". Het valt ook niet mee om je hersencellen te gebruiken om mee te denken ipv je onderbuik. Je argument toont duidelijk aan dat je niet gezegend bent met heel een groot empathisch vermogen, aangezien je kennelijk vind dat er eerst mensen moet kreperen voordat er wordt ingegrepen. Dit virus in geen enkel opzicht te vergelijken met een normale griep omdat het een totaal ander virus is en veel besmettelijker dan de normale griep. Dat er relatief weinig doden zijn gevallen, komt natuurlijk door de maatregelen. Voor de lockdown was er in alleen al in Atalanta gedurende langere tijd ieder half uur een begrafenis als gevolg van het virus. De vergelijking met een normale griep, is niet eens appels met peren vergelijken, maar appels met kokosnoten. Het meest trieste aan de hele crisis, eigenlijk nog triester dan de crisis zelf, vind ik nog wel de constatering dat er zoveel mensen zijn die voor wie een mensenleven kennelijk nauwelijks van waarde is en voor wie ouderdom een alibi is om iemand maar gewoon de pijp uit te laten gaan. Met zulke mensen kan je eigenlijk alleen maar heel veel medelijden hebben. Voor dat soort mensen zou je, om hen van hun sociale blindheid af te helpen, bijna hopen dat het met deze griep net zo zou gaan als met de pandemie in 1918, waarvan de eerste uitbraak ook relatief mild was, maar de tweede meer slachtoffers heeft geeist dan de twee wereldoorlogen. De reden dat er met een pandemie wordt omgegaan zoals nu is omdat de mensen die aan de politieke touwtjes trekken niet met hun onderbuik denken zoals jij, maar hun verantwoordelijkheid nemen en wel lering trekken uit de geschiedenis. Als ik jouw reactie zou moeten categoriseren, zou ik die onderbrengen in de categorie volstrekt asociaal omdat die een regelrechte trap in het kruis is van het medisch personeel dat zich helemaal uit de naad heeft gewerkt om de gevolgen van het virus te beperken en sommige hulpverleners dat zelfs met de dood hebben moeten kopen. Ik zou me ook eens ergens in verdiepen voor ik er een mening over gaf. De verwachting is nl. dat heel veel mensen die het virus hebben overleefd, daar blijvende longklachten aan over zullen houden en dat er mensen zullen zijn die er de komende jaren alsnog aan zullen overlijden. Ook is duidelijk dat het aantal doden dat is geregistreerd, niet het werkelijke aantal is, maar dat dat aantal veel hoger ligt. Dat blijkt heel duidelijk uit demografische cijfers.

Toch wel lachwekkend dat wedstrijden zonder publiek niet meer mochten, maar dat duizenden mensen wel mogen protesteren tegen racistisch geweld in de VS, terwijl alle andere protesten met minder personen meteen de grond in werden geslagen. Ik vind het allemaal een beetje selectief. Laten we hopen dat er zo snel mogelijk weer publiek in de stadions mogen zijn.

5 juni 2020 om 19:05

Op zich hadden ze niet verwacht dat er zoveel volk zou komen, ik dacht dat ze 300 mensen verwachtten. De vergelijking gaat dus niet helemaal op. Daarnaast neemt het echter wel niet weg dat het belachelijk was om te denken dat er maar 300 mensen gingen komen.

5 juni 2020 om 19:21

Na Amsterdam, kon je in Rotterdam verwachten dat er weer duizenden mensen zouden komen. Demonstraties waar minder dan 300 mensen op af zouden komen werden allemaal verboden en als er toch demonstraties waren kwam de me er meteen bij en maakte er meteen een einde aan. Belachelijk dat een demonstratie tegen racisme dan wel mag worden gehouden in deze tijden. Het moet alles of helemaal niets zijn. Blijf erbij dat wedstrijden zonder publiek makkelijk hadden gekund zoals je in heel Europa ziet.

5 juni 2020 om 19:27

Zijn andere betogingen dan verboden? Want alleen dan zou het een kwalijke zaak zijn.

5 juni 2020 om 19:45

In Den Haag vorige week nog met die anti lockdown demonstratie, waar overal groepjes van 30 man op 1,5 meter stonden te protesteten, vakkundig weggeveegd door de politie, maar dat mag je niet zeggen want dat zegt MGMV weer dat je er wéér zo 1 hebt

5 juni 2020 om 19:46

We kunnen ook gewoon op vakantie heel Europa doorreizen.
Zelfs met het vliegtuig.
Jahaa bijzonder virus hoor - het zit in stadions en cafés maar we mogen wel lekker naar het strand

5 juni 2020 om 19:49

Na 1 juni zijn de regels versoepeld en daarom mocht de demonstratie doorgaan.

5 juni 2020 om 20:03

Maar niet met 5000+ mensen en schending van de 1,5 meter regel, maar blijkbaar staat mevrouw Halsema boven de wet aangezien er niks gebeurd is kwa handhaven van de regels waar een ieder ander een dikke boete voor krijgt

5 juni 2020 om 19:42

Tja, dat kun je vinden. Je zou ook kunnen stellen dat wanneer je mensen gewoon als mensen behandelt in plaats van tweederangsburgers, je die hele heisa niet op je hals hoeft te halen en een nutteloos vergelijk met het al dan niet mogen bezoeken van voetbalstadions ook achterwege kan blijven. Overigens hartstikke leuk hoor, al die mensen die nu samendrommen om te beweren wat voor seculier kutland Nederland is, maar prijs je - welke kleur je ook hebt - gelukkig dat je niet in het sodom en gommora woont dat Amerika heet. Waar politie nog minder is dan het tuig dat ze wél terecht oppakken en bovendien het enige land waar iedereen zich allereerst naar de Gun Shop haast zodra de corona uitbreekt. Als in dat licht de zwartepietdiscussie je grootste zorg is...

5 juni 2020 om 19:55

In deze corona tijden horen imo gewoon geen demonstraties, ongeacht voor welke zaak en hoe dat tot stand is gekomen. Ben het zeker wel eens dat je iedereen gelijk moet behandelen. Overigens vind ik wel dat je extreem bent over de VS, het is ook niet mijn favoriete land en er zullen zeker flink wat rotte appels tussen zitten, maar de politiemensen maken daar wel wat anders mee dan in Nederland.

5 juni 2020 om 21:44

Demonstreren kan best. Vind het vreemd dat hier geen alternatief voor verzonnen kan worden. We hebben ons aangepast in werk, leven, sport. Het is een kwestie van aanpassen. Waarom niet een demonstratie zoals de 4 mei herdenking? Op een lege dam. Vond dat heel indrukwekkend. Afstand gegarandeerd, media aandacht gegarandeerd. Iets in die richting moet toch mogelijk zijn. En dan is een demonstratie best mogelijk in tijden als deze.

5 juni 2020 om 21:53

@El Fenomeno: Precies, en dat laatste komt ook weer helemaal door dat land zelf. Idioten die nog geen broodje kunnen smeren of hun reet kunnen afvegen, kunnen daar wel met wapen op zak lopen. Het blijft bijzonder dat ze zo etnisch profileren, maar dat men in die wetenschap wat eerder met een getrokken wapen de auto uitkomen wekt inderdaad minder verbazing. Neemt niet weg trouwens dat bij de politie daar ook gewoon doodachterlijke gasten een veel te verantwoordelijke baan hebben. Zo mooi als het land zelf is, zo ziek is naar mijn smaak de mentaliteit die er heerst. Vorig jaar vroeg ik in een verder bijzonder gezellig gesprek met een aantal Amerikanen, dat onder meer ging over cultuurverschillen, geschiedenis en politiek, of (letterlijke tekst) het nu wel of niet 'meer geaccepteerd wordt wanneer afro-amerikanen zoals bijvoorbeeld Snoop Dogg het n-woord in de mond nemen.' Gesprek sloeg dood, op de barman na gingen de andere twee direct weg en bleven mijn Nederlandse maat en ik verbaasd achter met het gevoel of we zojuist hadden opgeroepen tot een tweede holocaust. De aanwezigheid van racisme zit zo diep in het hoofd van zelfs liberale Amerikanen die totaal niet racistisch zijn - van de twee dames die vertrokken was een blank, de ander donker - dat er geen enkele ruimte meer is voor ratio, objectiviteit of relativeringsvermogen. Nee, dan Nederland. Kloteland is dat zeg.

5 juni 2020 om 23:05

Ik zei nergens dat Nederland een klote land is maar als het ergens erger is betekent niet dat je over je eigen land niets mag zeggen. Ik heb ook niets met de mentaliteit van de Amerikanen, ze zijn ook vooral zo vol van zichzelf. Ik snap de commotie ook en het is goed dat er aandacht aan wordt besteed, maar vergeet niet dat er ook genoeg racisme is van gekleurde mensen richting blanken.

5 juni 2020 om 22:03

Want met 50 duizend in een stadium is hetzelfde als 5000 man yeah sure...

Wel optimistisch. Mocht het zo zijn. Dan hoop ik dat Feyenoord-Ajax in de 2e helft van het seizoen is. Het legioen heeft nog een gemiste editie van afgelopen maart tegoed

5 juni 2020 om 19:42

Gewoon 16 speelronde voor de winterstop afwerken, dan spelen we beide klassiekers wel in 2021

1 januari is nog een eeuwigheid. Wie weet krijgen we een tweede ronde met dit virus? Dat er een plan is prima, maar ik heb mijn twijfels.

5 juni 2020 om 19:53

Een eeuwigheid is 6 maanden en 25 dagen?

Mooi man, een 7 stappenplan waarvan de eerste 5 stappen al gepland waren of zelfs al uitgevoerd. Noem het dan een 2-stappen plan 😃

Wel benieuwd hoe ze de eerste tussenstap (stap 6) zien qua aantallen en maatregelen

Ze kunnen plannen maken wat ze willen, naar de KNVB bepaalt dat helemaal niet. Zonder vaccin kun je dit volgens mij vergeten.

Erg optimistisch vrees ik, juist ook omdat de verwachting is dat in de winter het virus zich weer wat makkelijker gaat verspreiden. Dan ga je niet zomaar even met volle stadions spelen. Het is een richting die de Knvb geeft, maar of het realistisch is, hebben ze eigenlijk heel weinig invloed op.

Clubs mochten toch ook een voorkeur indienen voor wedstrijden die ze na de winterstop zouden willen met publiek. Ik denk dat in ieder geval de hele KKD de thuiswedstrijden tegen de beloften wel zonder publiek wil.
En dan NAC Eagles en Cambuur na de winterstop met publiek.

5 juni 2020 om 19:53

Gaat een beetje problematisch worden gezien de overlappende voorkeur van o.a Psv, AZ, Feyenoord, Utrecht en Ado.

Of het tijdspad realistisch zal zijn zal moeten blijken. Voorlopig is toewerken naar fase 3 en 4 het meest belangrijke, als dat gerealiseerd is kunnen we serieus naar officiã«le wedstrijden kijken en komt ook het scenario publiek ten sprake. Alvast mijn persoonlijke voorkeur om voor Ajax te regelen dat we de eerste seizoenshelft in lege stadions in Rotterdam-Zuid, Utrecht, Alkmaar en Den Haag spelen

Nooit gedacht dat een half gevuld stadion nog eens in ons voordeel zou werken. Maar ziet, afstand houden wordt makkelijker.

Volledig publiek, echt? Ik nam ze al niet serieus bij de Knvb, maar dit slaat echt alles. Het virus is dan echt niet weg, en een vaccin is er misschien, maar zeker niet voor iedereen. Het voetbalstadion is een brandhaard, dat is al bewezen. Fase 7 maar snel vergeten dus.

7 juni 2020 om 23:26

Het virus is nooit helemaal weg.zal altijd wel weer een variant van op duiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren