Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB geeft Ajax datum voor veelbesproken arbitragezaak

Laatste update:
/

Ajax en Wim Jonk krijgen op 16 december uitsluitsel over hun gezamenlijke toekomst. Op die dag dient de arbitragezaak die de club heeft aangespannen tegen de hoofd jeugdopleiding, die onlangs zijn ontslagbrief kreeg. Jonk weigerde die echter te ondertekenen en is zodoende nog altijd medewerker van de club.

De oud-speler weigert aan te schuiven bij het overleg van het zogeheten technisch hart van de club. Het verschil in zienswijze met onder meer hoofdcoach Frank de Boer en directeur spelersbeleid Marc Overmars is volgens hem te groot. Zij wijken in de ogen van de Volendammer te ver af van het plan-Cruijff.

Het uitsluitsel over het ontslag van Jonk komt een dag voor de ledenvergadering. De bestuursraad is het eens met het besluit van de clubdirectie om Jonk weg te sturen, maar de kans bestaat dat de leden tijdens de bijeenkomst alsnog anders zullen oordelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal er op uitdraaien dat jonk een leuk bedrag krijgt toegeschoven en alsnog iets anders kan gaan doen. Terecht ook want hij heeft het gewoon heel dom en onprofessioneel aangepakt, zelfs al heeft gij gelijk.

26 november 2015 om 14:48

Maar wat zal jij doen als je in de schoenen van jonk sta.
Als jij zie dat er spelers ingekocht word terwijl wat ik bijna zeker weet,dat dat zo is en hij daar het had met De Boer en Overmars er toch niet geluisterd word.
Wat moet ik nog bij die gesprekken zoeken.

26 november 2015 om 14:50

Blijven aangeven wat je er van vind. Als je vind dat het beleid niet wordt uitgevoerd en je vangt bot bij de directie kun je altijd nog escaleren naar de rvc, die moeten daar op toe zien.

Doen die ook niets dan is het slikken en doorgaan of iets anders zoeken. Weigeren een deel van je werkzaamheden uit te voeren is nooit een optie.

26 november 2015 om 19:56

Tja als ik op mijn werk gelijk heb maar het niet krijg van mijn baas, is het dan toegstaan om zijn opdrachten te weigeren en gewoon mijn eigen gang te gaan? Of krijg ik dan een waarschuwing en als ik dan nog niet luister, wordt ik gewoon ontslagen.

Jonk heeft anderhalf jaar lang sommaties ontvangen, van drie verschillende directeuren nota bene, om op het werkoverleg te verschijnen. Hij blijft gewoon weigeren.

26 november 2015 om 20:01

Jij snapt het

De leden moeten ingrijpen, want Ajax maakt zich ten schande met deze knuppels in het bestuur.

26 november 2015 om 15:22

Gelukkig denkt niet iedereen zo

Deze zaak kan volgens mij alle kanten nog in. Wim Jonk heeft aan dossiervorming gedaan en Ajax niet. Wim Jonk kan aantonen dat hij bij iedereen binnen de club heeft aangegeven dat het technisch hart niet na behoren functioneert. Aangezien hij dit via de mail heeft gedaan. De precisie inhoudt van die mails is bij mij niet bekent.

Het rapport van Ling geeft ook helder en duidelijk aan het technisch hart tot op heden een schijnvertoning is geweest.

Wat ik vooral hoop is dat de visie van Cruijf het uiteindelijk gaat winnen. Gisteren weer eens naar de a1 van Ajax gekeken. Laten we eerlijk zijn de hand van Cruijf wordt daar echt zichtbaar. Technisch gezien oogt het allemaal een heel stuk soepeler en een stuk beter verzorgd dan bij jong Ajax en Ajax 1.

26 november 2015 om 15:25

Wat fijn dat jij meer weet dan elke andere persoon op dit forum. Wat een onzin.
Dat rapport van Ling en de inhoud van het plan Cruijff wordt echt niet betrokken bij een arbitragezaak. Daar gaat het erom of Wim Jonk als werknemer functioneert en Ajax als werkgever. Beleidsplannen zijn geen onderdeel van deze zaak.

Wim Jonk functioneert niet. Hij komt niet opdagen op overleggen. That's it. Meer is het niet.

En dus is er sprake van een verstoorde werkrelatie en kan hij weg met een kleine vergoeding.

26 november 2015 om 15:42

Jij hebt er ook weinig kaas van gegeten Markoesj.

Als je iemand ontslaat omdat hij niet functioneert dien je namelijk een dossier op te bouwen dmv beoordelingsgesprekken en verslagen. Als je dit goed doet en kunt aantonen dat de persoon in kwestie inderdaad niet naar behoren functioneert krijg je een ontslag vergunning en is een vergoeding niet eens nodig, maar vind vaak wel een soort regeling plaats.

Lijkt me niet dat Ajax dit kan aantonen aangezien jonk wel functioneert. Hij schuift echter niet aan bij vergaderingen waarvan op schrift is vast gesteld dat hij hierbij wel aanwezig dient te zijn. Hij weigert dus werkzaamheden uit te voeren die wel in zijn functie omschrijving staan wat neer komt op werkweigeraars wat een goede reden is voor ontslag op staande voet.

Dit is echter niet de reden die Ajax heeft aangedragen voor het ontslag van jonk, daarom denk ik dat het toch op een schikking zal uitdraaien.

26 november 2015 om 18:45

Snizzle. Ik zeg toch precies hetzelfde als jij?

Werkweigering is ook niet functioneren.

Lust je kaas?

26 november 2015 om 15:27

Voor dat Ling begon te schrijven stond al vast wat de conclusie moest zijn.

Daarnaast Als Ling maatgevend wordt geacht, heeft in midden europa een clubje geleid waar ook niet zoveel vanaf straalt.

26 november 2015 om 16:04

Beste eredivisionist.
Je slaat de plank volledig mis.
Het staat de directie natuurlijk altijd vrij om welke beslissing dan ook te nemen. Daar is het nou eenmaal de directie voor. Het maakt helemaal niets uit hoeveel e-mails hij op hardcopy heeft. Je kan je nooit op die manier verantwoorden. Als je niet aan tafel aan wilt schuiven terwijl dat wel de afgesproken en vastgelegde manier is om met elkaar te communiceren ben je altijd fout. Het zal de rechter worst wezen wie er gelijk heeft of niet gelijk heeft over de cruijff visie of welke visie dan ook. Het gaat er in dit geval om wie zich niet aan wel vastgestelde arbeidsprocessen houd. En dat is Jonk. Gewoon 1 x per dag of week aanschuiven bij de tafel waar je hoort te zitten. Dat wordt de reden van ontslag. Hij zorgt op die manier voor een onwerkbare situatie. En op zijn ontslagbrief komt te staan, wegens onverenigbare verschillen van inzicht over de te volgen strategie voor de toekomst. Bye bye Jonk.

26 november 2015 om 17:20

Volgens mij is het gewoon werkweigering, plus dat rapport Ling was niet zo geweldig. Daar werd overigens aanbevolen om te praten en dat was ook voor Jonk, heeft hij geen gehoord aan gegeven.

Ook Frank en Marc volgens de visie van Cruijff, alleen interpreteren hem op bepaalde gebieden anders. Dat is blijkbaar mogelijk. De A1 voetbalt geweldig, maar in het jeugdvoetbal is Ajax dan ook absolute top, financieel doen we daar ook weinig onder voor grote clubs. Bij het eerste liggen die verhoudingen wel anders. Dus het is een oneerlijk vergelijk. Weinig tegenstanders die bv. de bus parkeren in de jeugd.

26 november 2015 om 19:58

Dat maakt niets uit, je hebt gewoon in een bedrijf een hierachie. Als een werknemer opdrachten van zijn leidinggevende blijft weigeren, krijgt hij gewoon ontslag. Ongeacht hoeveel dossier hij opbouwt. het gaat hier niet om gelijk hebben maar om werkopdrachten anderhalf jaar lang weigeren uit te voeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren