Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB en clubs laten supporters per enquête meepraten over ideaal scenario

Laatste update:

Voetbalsupporters mogen hun mening geven over de invulling van het restant van het seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Het Supporterscollectief Nederland wil middels een enquête te weten komen hoe er gedacht wordt over de hervatting van het seizoen 2019/20. Vanwege de coronacrisis liggen de competities voorlopig stil. Er klinken zelfs al geluiden dat deze jaargang helemaal geschrapt moet worden.

"Hoe denk jij over het uitspelen van de competitie? Vul onze enquête in. Onze leden hebben dezelfde vragen beantwoord. Wij zijn ook benieuwd naar de mening van alle supporters aangaande de voortgang van de betaald voetbal competities", meldt het Supporterscollectief Nederland bij de enquête, die zondag is gepubliceerd. Bij de vraagstelling ligt de focus op de supporters van de verschillende clubs. Er wordt onder meer gevraagd of er zonder publiek moet worden gespeeld en of fans een financiële compensatie verdienen als het seizoen definitief niet meer wordt hervat. Bijna alle supportersgroeperingen in Nederland zijn aan het Supporterscollectief verbonden.

De uitslag van de enquête wordt aanstaande dinsdag besproken tijdens het overleg van de KNVB met de clubs en andere betrokken partijen. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie houden twee scenario's voor ogen. Een optie is om de competitie in de zomermaanden te hervatten, maar alleen als het RIVM groen licht geeft. Het is echter ook mogelijk dat er definitief een streep wordt gezet door het seizoen 2019/20, mocht de coronacrisis aanhouden. De adviezen van de overheid en het RIVM zijn in alle gevallen leidend.

Onder meer Ajax, AZ en PSV zouden het liefst zien dat het seizoen definitief wordt stilgelegd, zo kwam afgelopen week naar buiten. Ajax-directeur Marc Overmars sprak zijn teleurstelling uit over de houding van de KNVB inzake het competitieverloop. "Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA", zo zei hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat. Ik weet dat heel veel clubs er ook zo over denken, gewoon duidelijkheid willen en vinden dat de Eredivisie niet meer moet worden uitgespeeld. De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt." Bovengenoemde krant wist tevens te melden dat de aanvoerders in de Eredivisie ook pleiten voor het definitief stopzetten van dit seizoen.

Vind jij dat het seizoen hoe dan ook moet worden afgemaakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Per direct stoppen met de competitie. Voetballen is nu even niet belangrijk en een bijzaak. Boven alles staat nu de volksgezondheid. Er is nog lang geen uitzicht op dat we binnen een paar maanden weer verlost zijn van het coronavirus in ons land dus geef de clubs gewoon nu alvast duidelijkheid dat dit seizoen erop zit en dat we kunnen gaan werken aan een noodfonds om de noodlijdende clubs te kunnen helpen te overleven in deze crisistijd. Gelukkig zie ik al 70% van de mensen die er net zo over denken en de competitie per direct willen stoppen. De Europese tickets verdelen op basis van de huidige tussenstand. Alleen Utrecht en Willem 2 nog een playoff wedstrijd laten spelen vlak voordat de nieuwe competitie begint omdat hun niet evenveel wedstrijden hebben gespeeld.Ook is het goed om eindelijk te stoppen om te praten over weer te gaan voetballen. Het is zeer ongepast in deze verschrikkelijke tijd. De mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd nu.

5 april 2020 om 14:39

"per direct stoppen met de competitie. Voetballen is nu even niet belangrijk en een bijzaak." Op dit moment wel ja, maar in mei kan het zomaar voorbij zijn en kan het virus al in controle zijn. Je ziet nu duidelijk een positieve trend dat het aantal doden en opgenomen patienten in ziekenhuis aanzienlijk daalt. Vooral het aantal patienten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis om het coronavirus, daalt aanzienlijk en is ook de meest betrouwbare graadmeter om de ontwikkelingen rondom het corona virus te volgen. Dit hebben ze heel helder uitgelegd op Youtube bij NOS op 3. Kijk maar naar video: "het verhaal achter coronacijfers". Nu het aantal patienten dat dus wordt opgenomen in het ziekenhuis, flink daalt, zal het me niks verbazen als eind april/begin mei, het virus grotendeels onder controle is en je begin juni de competitie kan afmaken, desnoods zonder publiek. Ik vind het daarom veels te gehaast om nu al een paniek beslissing te nemen door te stoppen met competitie, terwijl dat misschien niet nodig is. Bovendien is dat een beslissing dat altijd nog genomen kan worden in mei, mocht het virus toch nog flink verergeren. Nu beslissen om te stoppen is i.i.g. niet nodig. Zeker niet nu de lijn flink aan het dalen is en we mogelijk voorbij de piek zijn.

5 april 2020 om 14:42

De trend is nu dat het gaat verschuiven richting het noorden van Nederland. En kan het coronavirus ook nog steeds door buitenlandse toeristen naar Nederland worden gebracht omdat er niet streng gehandhaafd wordt aan de grenzen en ook worden mensen uit bijvoorbeeld de VS niet verplicht in quarantaine gezet. Maar vriendelijk verzocht in thuisquarantaine te gaan. Dus nee voorlopig zijn we er echt nog niet vanaf. Grote kans zelfs dat het nieuwe seizoen niet op de oorspronkelijke geplande datum gestart kan worden. Ook grote sportevenementen als het OS en Wimbledon zijn aangepast of gecanceld. Dus per direct de competitie stoppen. Clubs hebben ook met contracten te maken die straks aflopen en willen daar alvast op inspelen door vervangers te gaan halen. Beter om dus nu al duodelijkheid aan iedereen te geven dat het seizoen afgelopen is..

5 april 2020 om 14:49

Hoe kom je erbij dat het richting het noorden verschuift? Ik lees daar niks over in het nieuws hoor. Ik denk dat dat gewoon onderbuik gevoel is.

5 april 2020 om 14:50

"op dit moment wel ja, maar in mei kan het zomaar voorbij zijn" Je haalt wat dingen door elkaar. Ten eerste is de reden dat er nu een lichte positieve trend waarneembaar is dus de strenge maatregelen die getroffen worden. Ten tweede kan dit in Mei helemaal niet "zomaar" voorbij zijn. Als er vanaf nu geen nieuwe patienten meer zouden komen dan zouden de Ic's pas begin mei leeg zijn. Ten derde zit je met het probleem dat er ook volgende maand gewoon nog mensen besmet gaan raken. Dus wanneer één speler Corona krijgt zit je al met hetzelfde probleem als nu. Dan heb je ten vierde ook nog het probleem dat supporters elkaar gaan opzoeken om samen voetbal te kijken waardoor die licht positieve trend weer helemaal omslaat. Ik heb je hier al vele dingen zien roepen afgelopen 8 weken en het doet me goed te zien dat je je nu wel iets beter ingelezen hebt. Toch lijkt het me raadzaam het Rivm of NU iets beter in de gaten te houden. Dan zou je namelijk al weten dat dit in mei niet zomaar voorbij is en dat de licht positieve trend van de laatste dagen alles behalve reden tot juichen is.

5 april 2020 om 16:52

Het kan wel zo zijn dat in mei bepaalde dingen weer mogen en dat je eind mei / begin juni weer kunt voetballen. Dit eventueel zonder publiek. Dit is niet meer eerste keuze, maar is wel beter dan nu stoppen.

5 april 2020 om 16:58

@zermatt_Person het RIVM meldt al een aantal dagen dat de trend in Brabant aan het zakken is maar Zuid-Holland Noord-Holland en Gelderland juist aan het toenemen is. Dan is het niet zo gek om te denken dat het naar het noorden aan het verspreiden is.

5 april 2020 om 17:36

Tuurlijk dr Zermat maar zolang er nog mensen dood gaan denk jij dat het voetbal wel even zal doorgaan dat je überhaupt dat denkt vind ik al te bizar voor woorden ongelofelijk maar droom lekker verder maar dit duurt nog wel even hoor .

5 april 2020 om 18:41

@zermatt_person. Zet het allemaal maar rustig uit je hoofd. Zolang het niet 100% onder controle is zal het Rivm sowieso op 1 juni echt nog geen toestemming geven om groepen van 5 personen of meer bij elkaar te laten komen. Dus samen trainen zal dan echt nog niet gaan gebeuren. Er zijn behoorlijke maatregelen genomen om te proberen het virus tot staan te gaan brengen. Dat waren een heleboel maatregelen in 1 keer. Het versoepelen van de regels zal echter heel stapsgewijs gaan. Eerst 5 a 6 mensen samen, daarna mogelijk 10, daarna een stuk of 20, horeca weer gedeeltelijk open en zo zal het steeds verder uitgebreid worden. Helaas zal in het meest gunstige geval de competitie voor publiek weer gestart kunnen worden rond augustus. Dus gewoon het volgend seizoen. Dit seizoen gaat echt niet meer lukken, ook doordat er een heleboel contracten aflopen per 1 juli. Wil je dan teams met 6 huidige spelers laten spelen met de rest aangevuld uit het tweede of de jeugd?? Over competitie vervalsing gesproken. De Knvb heeft geld genoeg in kas (ook de Fifa en de Uefa), laten die zorgen dat alle clubs zo gecompenseerd gaan worden dat de clubs financieel niet de dupe gaan worden door het Corona virus. Zodat er in de toekomst nog een gezonde en goede competitie zal blijven bestaan. En dan hopelijk augustus weer een nieuwe competitie met publiek, maar ook dat zal nog afwachten zijn.

5 april 2020 om 19:43

"maar in mei kan het zomaar voorbij zijn". Ja hoor, koekoek.. Tot 1 juni zijn bijeenkomsten van 3 of meer personen nog verboden dus kunnen BVO's per definitie nog niet eens trainen, laat staan wedstrijdfit zijn. Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat dit in mei weleens voorbij kan zijn?! Sorry hoor maar dan leef je echt onder een steen..

5 april 2020 om 21:37

Zermatt is vooral als de dood dat Ajax dan CL krijgt, hij snapt het verder heus wel. Niet te serieus nemen! Denk dat stoppen de meest logische keuze is, blijft jammer dat je het nooit voor iedereen goed kan doen.

Ik heb toevallig ook die enquãªte ingevuld. Dat kun je bij Nos.nl doen. Het gekke is alleen dat ik geen e-mail adres hoefde in te vullen voor registratie. Hoe zorg je er dan voor dan mensen niet vaker dan 1 keer zo'n enquãªte gaan invullen? Iemand een idee?

5 april 2020 om 15:06

Vind het een onze n enquête als iedereen hem in kan vullen gezien de vraagstelling in de enquête.Waarom moeten anderen een mening geven of ik mijn geld moet terugkrijgen als seizoenskaarthouder? Iemand die dus nooit naar wedstrijd gaat mag melden dat er dan maar zonder publiek gespeeld mag worden. Vind het een totale onzin enquête. En ik moest wel mijn mailadres invullen.

5 april 2020 om 23:08

Mee eens. Ik vond de vraagstelling ook echt dom. Alsof een kleuter de enquête in elkaar heeft gezet.

Vandaag weer 115 doden geregistreerd. Wie denkt nu aan voetbal? 1766 mensen die al heen zijn gegaan door dit virus. Duizenden opgenomen in ziekenhuizen. Zelfs in Wuhan is het leven nog niet normaal op gang gekomen. Echt, kunnen we niet stoppen met deze onzin? Van mij part geef die schaal aan AZ, gooi Ajax uit Europa. Ik ben nu met andere zaken bezig...

5 april 2020 om 15:31

Er is een lijn en die volgen wij Rivm en die lijkt het goed te doen. Lijkt erop dat we de goede kant opgaan. Dus laten we gewoon afwachten hoe het verloop gaat. Ik denk dat door de maatregelen het positieve kant opgaat. Dus als het kan lekker voetballen en als clubs niet willen meedoen dan verliezen ze zoals de regels de wedstrijden 3-0.

5 april 2020 om 15:42

Dan nog valt er weinig zinnigs over te zeggen wanneer we weer kunnen voetballen. Kan ook zomaar weer de kop gaan opduiken als iedereen dan weer aan het werk gaat en niet meer anderhalf meter afstand van elkaar gaat nemen. Of dat buitenlandse toeristen het naar Nederland meenemen. Een tweede wave ligt dan op de loer.

5 april 2020 om 15:54

Het is puur hoop die je uitspreekt. Het Rivm en kabinet moeten dagelijks kijken of de teugels strakker of losser moeten en mede daarom doen ze geen maatregelen treffen voor meerdere maanden. Maar er is al door verschillende mensen (rutte bijvoorbeeld) aangegeven dat deze strijd een langdurige strijd gaat worden. Nou zal 4 weken binnen zitten voor ons allemaal wel lang aanvoelen maar dat is echt niet wat ermee bedoelt werd.

5 april 2020 om 19:36

Blijkbaar ben jij ook nog gewoon met voetbal bezig gezien je aanwezigheid hier. Zo vreemd is het niet dat mensen nog steeds met voetbal bezig zijn, je kunt moeilijk wachten tot alles weer vrijgegeven wordt. Als je dan pas moet beginnen met plannen ben je te laat. Ook het gewone bedrijfsleven is met andere zaken als corona bezig.

Wat een belachelijk iets. Wat maken sommige instanties en mensen (Fifa, Uefa, Knvb, clubs) het voetbal en zichzelf weer stuitend belangrijk. De enige die aan zet zouden moeten zijn is de politiek ondersteund door bevindingen vanuit de wetenschap. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. De rest moet stoppen met de viroloog uithangen en uit eigen belang te denken, voordat er dingen gebeuren waar de gevolgen niet van zijn te overzien. Laat eerst de verantwoordelijke personen qua volksgezondheid uit Europa maar eens een lijn uitzetten, voordat egocentrische bobo's beginnen te tetteren.

5 april 2020 om 23:12

Wat is dit voor reactie? Niet iedereen kan mensen verzorgen of zich op een andere manier rechtstreeks inzetten tegen corona. Dan is het toch goed dat je onder de huidige omstandigheden je werk doorzet? Of vind je dat we pas over scenario's na moeten gaan denken wanneer het allemaal voorbij is? Dan moet je in 1x halsoverkop verklaringen maken.

Wat een belachelijk iets. Wat maken sommige instanties en mensen (Fifa, Uefa, Knvb, clubs) het voetbal en zichzelf weer stuitend belangrijk. De enige die aan zet zouden moeten zijn is de politiek ondersteund door bevindingen vanuit de wetenschap. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. De rest moet stoppen met de viroloog uithangen en uit eigen belang te denken, voordat er dingen gebeuren waar de gevolgen niet van zijn te overzien. Laat eerst de verantwoordelijke personen qua volksgezondheid uit Europa maar eens een lijn uitzetten, voordat egocentrische bobo's beginnen te tetteren.

Zelden zo'n slechte enquete ingevuld. De uitkomst van deze enquete zegt helemaal niks omdat ie niet concreet is. Ik ben voor het uitspelen van het seizoen zonder publiek voor 1 juli als dat een mogelijkheid zou zijn. Maar er wordt nergens gevraagd in welk scenario ik wel of niet voor spelen zonder publiek ben en tot wanneer ik vind dat het seizoen maximaal mag duren.

5 april 2020 om 15:27

Tjah, publieke opinie is al beinvloed door sommige clubs ....rara wat zullen die supporters invullen.

5 april 2020 om 15:31

Net zoals dat de opstellers van deze enquete met de vragen de boel beinvloeden. Moet je het doen met de vraag 'moeten betaald voetbalcompetities worden uitgespeeld zodra dit veilig kan, ook als dit eventueel zonder publiek zal zijn?' Ja/nee. In beginsel heb ik hier geen bezwaar tegen behalve als zoiets tot en met augustus gaat duren. Uitspelen moet geen doel op zich zijn.

5 april 2020 om 15:59

Alsof ik Ajax nodig heb om aan de veiligheid van het volk te denken. Ik heb echt te doen met mensen die in deze tijd meer bezig zijn met een eventuele corona titel voor Ajax dan de gezondheid van miljoenen mensen.

Zo'n enquête heeft nu geen zin meer veel supporters die verbonden zijn aan een club zullen daarom ook de enquête invullen in voordeel van hun club. Daarom is het jammer dat sommige clubs gewoon de afspraken hebben gebroken en de publieke opinie al hebben beïnvloed. Daarom snap ik niet waarom deze enquete word gedaan. Ik vind gewoon dat de clubs de lijn van het Rivm moeten volgen en niet zelf hun plan moeten maken. Daarna samen met elkaar en de (knvb en Uefa) afspraken maken over hoe dit seizoen eerlijk tot een eind te kunnen brengen indien mogelijk. Anders lijkt mij een stand te maken van alle clubs die uit en thuis tegen elkaar hebben gespeeld. De overige uitslagen komen daarop te vervallen op deze manier heb je wel de eerlijkste kans want zo hebben de clubs tenminste kans gehad om een resultaat te behalen in een uit en thuis wedstrijd. Of je maakt een stand per 1 januari dan heb je de beste ploegen van 2020 en die verdienen het volgens mij om in het aankomend jaar CL te spelen.

5 april 2020 om 15:36

Als je 7 wedstrijden goed gespeeld hebt in 2020 dan verdien je het om aankomend seizoen in de CL te spelen. Weten we ook weer waar jij staat in deze discussie. FC Emmen moet Europa in want die staan op basis van de ranglijst vanaf 1 januari 2020 in de top 5.

5 april 2020 om 16:06

@masterd, Dat is het ook misschien er is geen eerlijke manier om het te doen. Volgens mij ben je het eerlijkst bezig om alleen de wedstrijden mee te tellen van de clubs die wel 2x tegen elkaar hebben gespeeld. Maar deze enquete is totale onzin.

5 april 2020 om 16:12

Maar met jouw optie spelen clubs niet tegen dezelfde tegenstander. Dan is het beste nog de streep te trekken bij de winterstop. Iedereen één keer tegen dezelfde tegenstander gespeeld

5 april 2020 om 17:01

Ja maar Hansje, in de stand na 17 wedstrijden staat Feyenoord slechts 6de. Jouses is op zoek naar een methode waarin Ajax niet plek 1 krijgt en Feyenoord ook profiteert van de crisis. Dan moet je niet aankomen met scenario’s waar Ajax baat bij heeft en Feyenoord de dupe is.

5 april 2020 om 17:26

Nee dar zeg je wat Adzevedo, kan dus ook al niet

5 april 2020 om 15:58

@jousesje hoeft geen lang verhaal te maken terwijl je ook gewoon kan zeggen: "ik wil niet dat Ajax de CL in gaat".

Mijn voorstel is om de competitie gedeeltelijk uit te spelen, en de laatste 4 speelrondes schrappen (speelronde 31 t/m 34). De ploegen kunnen in 4 a 5 wedstrijden er alles aan doen om te stijgen of te dalen op de ranglijst Den Haag zou degradatie kunnen ontlopen en het in vorm zijnde Feyenoord zou zich nog kunnen plaatsen voor Champions League voetbal en AZ kan aan het doelgemiddelde werken, en FC Utrecht kan Willem ll in de competitie inhalen, zodat de bekerfinale geschrapt kan worden. Voordeel is ook dat je hier maar zo’n 3 weken voor nodig hebt, meer niet. Voetballers hebben dan ook ruim voldoende vakantie en rust voor het nieuwe seizoen. Samengevat dus iedereen 30 competitie wedstrijden en geen Bekerfinale, en als de Corona nog (zwaar) heerst geen toeschouwers in de stadions. De Eerste Divisie hoef je niet uit te spelen, en direct Cambuur en de Graafschap laten promoveren (groot en duidelijk verschil op de ranglijst).

Ik vind het geen beste enquête trouwens. Ik mis de datum 1 juli 2020 in deze vragenlijst. Zelf was ik voor uitspelen voor deze datum. Maar dat is niet haalbaar.vanaf 1 juli is het een loterij wie nog welke spelers heeft.

5 april 2020 om 16:55

Waarom is dat niet haalbaar. Je hebt nog 9 wedstrijden. Dit kun je prima in 1 maand spelen.

5 april 2020 om 17:17

Omdat de clubs eerst drie weken de tijd krijgen om weer te gaan trainen. Dus gaat niet

5 april 2020 om 18:16

1 mei beginnen met trainen. (Zoals jij zegt 3 weken) en dan heb je ongeveer 5 weken om 9 wedstrijden te spelen. Dat zou geen enkel probleem moeten zijn. Of waar zie je nu een probleem ?

5 april 2020 om 18:21

Nou dat het overheid dat tot 1 juni heeft verboden. Hoe wil je nou gaan trainen? Je kan individueel gaan trainen, maar hoe wil je een groepstraining houden? De kans is derhalve toch - ook al krijgt het profvoetbal toestemming van de overheid - groot dat hele selecties besmet raken. Moet ik hier nou serieus antwoord op geven?

5 april 2020 om 23:20

Vergunninghoudende evenementen zijn verboden tot 1 juni (daar vallen wedstrijden onder). De 3 personen regel is tot 28 april. Trainen in mei zou dus eventueel kunne. Balletje op afstand over trappen, looptrainingen, krachttrainingen en niet gezamenlijk douchen heeft bijna 0% kans tot besmetting.

6 april 2020 om 07:01

En jij denkt dat we na 1 juni wel weer evenementen mogen organiseren met meer dan honderd man? Als je gisteren een beetje naar Jansma hebt geluisterd, zal bij de grotere wedstrijden zonder publiek al gauw 300 man bij elkaar zijn. Ik kan je vast verklappen dat ik denk dat dat misschien in juli ook nog niet mag. Ze gaan echt die regels niet in een keer over boord gooien.

Europees gaat er dit kalender jaar niet meer gevoetbald worden. De landsgrenzen gaan echt niet meer open in 2020. Kijkend naar China zie je dat de besmettingen weer toenemen nu ze de regels versoepelen. Dat gaat hier ook gebeuren. Bovendien zal ieder land besmettingen van buiten het land zo lang mogenlijk willen voorkomen.

Waarom zouden wij dan in augustus gaan voetballen? De competitie staat op pauze en waarom laten we dat niet zo. Tot we straks na de winterstop allemaal weer de draad oppakken en dan verder gaan waar we gebleven waren. In de landelijke competities en de Europese. Het enige verschil is dat we dan een extra transferperiode hebben maar is dat echt zo erg? Ga gewoon in februari als alles in heel Europa echt over is weer verder met dit soort zaken. Kunnen we de competitie gewoon afmaken en telt die eindstand voor de nieuwe Europese competities seizoen 2021/2022. Ook de huidige Europese wedstrijden kunnen vanaf Februari weer hervat worden. Zodat alles afgerond kan worden en niets verloren gaat wat nu is opgebouwd.

5 april 2020 om 23:22

Waar vind jij die cijfers over China? Ik had een stijging verwacht met de versoepeling, maar ik zie het nergens.Btw, clubs overleven een onderbreking tot 2021 niet.

6 april 2020 om 10:28

Google ff op de woorden: "china heeft stijging nieuwe coronagevallen" en de eerste hit staat dat China bang is voor een 2e wave. Blijft lastig dit nieuws te interpreteren omdat China een meester is in nieuws achter te houden of juist nep nieuws te verspreiden maar veel wetenschappers en doktoren hebben dit al voorspeld. Dat clubs dit niet overleven ben ik met je eens maar dat doet niets aan het feit dat ik verwacht dat voetbalwedstrijden nog wel even stil liggen. Maatschappelijk belang weegt in dit geval zwaarder dat het belang van een Bvo.

6 april 2020 om 22:37

Toevallig zag ik deze ochtend de NOS de stijgende cijfers al rapporteren. Klopt tot zekere hoogte. Vervelende is alleen dat sommige gemeentes ook erg afhankelijk zijn van bestaan van clubs voor de begroting (verhuur grond en bezoekers aan stad) dus zullen veel gemeentes het zwaar krijgen. Daarnaast draagt een slechte economie ook niet bepaald bij aan de gezondheid van de mensen in een maatschappij.

Iedereen kan hoog of laag springen maar de competitie gaat onherroepelijk gestopt worden. En terecht! Er is er maar een die het wel of niet uitmaakt wat er verder gaat gebeuren en dat is het verderfelijke Coronavirus zelf. Voorlopig is het nog steeds bezig zich verder uit te breiden ondanks diverse zogenaamde positieve berichten.

Ik vind dat competitie gewoon afgemaakt moet worden aangezien dat KNVB bij beëindiging van competitie een zware straf kan verwachten van de FIFA en dit zou ook een grote impact kunnen hebben op Nederlandse voetbal. En dat is ook de meeste eerlijke scenario voor de meeste eredivisie clubs zoals voor de kampioenschap/ plaatsingen voor Europa en degradatie play-offs en dit zou de eerlijkste manier zijn om toch de competitie 2019-2020 op deze manier aftemaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren