Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp stuurt Champions League-debutant de wei in tegen Ajax

Laatste update:

De opstelling van Liverpool voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax is bekend. Manager Jürgen Klopp kampt met de nodige personele problemen en heeft moeten sleutelen aan zijn basiself. Vanwege de absentie van Virgil van Dijk en Joël Matip kiest hij voor een gloednieuw centraal verdedigingsduo. De wedstrijd tussen Ajax en Liverpool begint om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Het gemis van Van Dijk is groot: de 29-jarige Oranje-international is de absolute leider in de achterhoede en speelde sinds zijn komst in 2018 bijna alle wedstrijden. Hij liep zaterdag echter een ernstig knieblessure op tegen Everton (2-2). In het hart van de verdediging beschikt Klopp ook niet over Matip. De centrumverdediger is niet fit genoeg om te spelen en is daarom niet mee naar Amsterdam gereisd. Vanwege de blessures bestaat het centrum van Liverpool tegen Ajax uit Fabinho en Joe Gomez.

Ten Hag verrast tegen Liverpool met nieuwe formatie bij Ajax

Ajax maakte de opstelling voor het onderlinge duel ook al bekend. Lees artikel

Op bezoek bij Everton bestond het middenveld uit Jordan Henderson, Fabinho en Thiago, maar ditmaal ziet het middenrif er volledig anders uit. Georginio Wijnaldum keert terug in de basis, terwijl de negentienjarige Curtis Jones debuteert in de Champions League. De laatste plek wordt ingenomen door James Milner. De voorhoede is ongewijzigd: Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané moeten voor de doelpunten zorgen.

Firmino is bezig aan een enigszins teleurstellende seizoensstart. In vijf Premier League-duels kwam hij nog niet tot scoren, waardoor het denkbaar was dat Klopp de kans zou geven aan zomeraanwinst Diogo Jota. Hij blijft echter vasthouden aan zijn vertrouwde aanvalslinie. De Braziliaanse sluitpost Alisson is nog altijd niet inzetbaar. Hij staat al weken aan de kant met een schouderblessure en Adrián is zijn vaste vervanger onder de lat. Alex Oxlade-Chamberlain is er vanwege een knieblessure niet bij.

Opstelling Liverpool: Adrián; Alexander-Arnold, Gomez, Fabinho, Robertson; Jones, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

Wat verwacht jij van Ajax - Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit biedt denk ik heel veel kansen op het middenveld, vooral met een 442 opstelling.

Voor zover ik weet is Henderson gewoon fit. Ik snap dus niet waarom hij op de bank zit. Had hem graag gezien in plaats van Milder. Ben wel blij met Jones

21 oktober 2020 om 20:24

Liverpool verspeelde het afgelopen jaar veel meer punten in wedstrijden waar Henderson er niet in stond in vergelijking met wedstrijden waar hij er wel in stond. Snap ook niet waarom hij niet speelt, is zowel beter op de positie van Milner als de positie van Wijnaldum.

21 oktober 2020 om 20:24

Net terug van een blessure, en afgelopen zaterdag 90 min gespeeld in een zware wedstrijd. Dus puur voorzichtigheid!

Opstelling ziet er uit zoals verwacht maar ben wel verbaasd dat Henderson niet speelt in plaats van Jones. Maar dit Liverpool is zeker te pakken, verdediging is niet meer zo sterk meer zonder van Dijk en middenveld is ook geen wereldklasse zonder Hendo, Thiago en Fabinho. Daar liggen de kansen voor Ajax.

Het kan echt alle kanten op gaan vanavond zegt mijn gevoel.. beide coaches zijn flink aan het sleutelen gegaan.
Hopelijk valt alles goed!

Van beide bijzondere opstellingen. Ik ben benieuwd hoe Liverpool eruit gaat zien vandaag. Ik heb hoge verwachtingen van Jones, maar van Milner vrees ik toch dat hij wat oud aan het worden is. Achterin hebben zowel Gomez en Fabhino laten zien een zeer hoog niveau aan te kunnen, maar dat was voor allebei wel naast Van Dijk, nu samen wordt nog maar even zien.
Verder ben ik wel verbaasd over het enthousiasme over de opstelling van Ajax, ineens 442 vraagt wel wat anders van spelers en het is nog maar zien hoe ze dit gaan invullen

Ik vind dat middenveld van Liverpool toch wel echt bijzonder zwak...
Die voorhoede blijft natuurlijk echt extreem goed, en daar zullen ze vast wel van profiteren. Zeker aangezien de verdediging onze zwakste linie is.

Toch zal het een aparte wedstrijd worden denk ik.

Als ik lees dat firmino een teleurstellende start kent omdat hij in 5 wedstrijden nog niet gescoord heeft moet ik spontaan denken aan een gast genaamd moura...laten we hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt...

Hopelijk gaat Jones los! Speelt dit seizoen de keren dat hij speelt zeer verdienstelijk.

Ik ben bang voor de rechterkant van de verdediging zeker zonder de leiding van Van Dijk. TAA en Gomez zijn verdedigend niet op hun steeds, dan wel vaak geschutter...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren