Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp lachte bij achterstand tegen Chelsea: ‘Geniet jij hier niet van, dan?’

Laatste update:

Maurizio Sarri is uitstekend van start gegaan bij Chelsea. Na acht wedstrijden gaan the Blues gedeeld aan kop in de Premier League, in de Europa League werd nog geen punt gemorst en in de Carabao Cup werd Liverpool uitgeschakeld. In een uitgebreid interview met de Corriere dello Sport blikt Sarri terug op zijn eerste maanden in Engeland.

De Italiaan is door de supporters van Chelsea vanaf dag één in de armen gesloten, merkt hij op. "Het is een droom om hier te mogen zijn. Als je het publiek jouw naam hoort scanderen, dan wil je jezelf even in de arm knijpen. Meestal worden de grote winnaars toegezongen, maar wat heb ik nou gewonnen? Ik kon het amper geloven", vertelt Sarri. Niet alleen de resultaten stemmen tot tevredenheid, ook het veldspel van Chelsea wordt door veel fans positief beoordeeld. De term 'Sarriball' is op Stamford Bridge al gemeengoed.

"Dat hele 'Sarriball' amuseert me wel. Ik zit niet op sociale media, maar ik zie supporters wel video's posten waarop we veel passes versturen. Om eerlijk te zijn, denk ik dat Chelsea-supporters niet eens weten wat 'Sarriball' betekent", lacht Sarri. "Ze hebben die term bedacht, noemen hem en gaan weer door met hun leven. Dat vind ik wel grappig." Wel wordt uit het interview duidelijk dat Sarri vrijwel de hele dag bezig is om het veldspel te perfectioneren en de accenten te leggen bij Chelsea. Zijn werkdagen duren twaalf uur, geeft hij aan.

"Mijn werkdag duurt meestal van 09.00 uur tot 19.00 uur en daarna bestudeer ik zelf nog twee uur lang beelden. Het is net een religie. Mijn huis is op tien minuten afstand van Cobham (het trainingscomplex van Chelsea, red.). Daar kan ik mezelf hermetisch afsluiten. Ik ga volledig op in mijn eigen wereld", aldus Sarri. Een van de hoogtepunten uit zijn nog prille periode bij Chelsea is de competitiewedstrijd van ruim twee weken geleden. Door een laat doelpunt van Daniel Sturridge morsten de Londenaren punten (1-1), maar Sarri genoot met volle teugen.

"Soms schuif je je grieven opzij, omdat de show zo geweldig is. Zelfs al krijg je een tegendoelpunt in de vijfde minuut van de blessuretijd. En een fantastische show, dat was het zeker", aldus Sarri, die merkte dat collega Jürgen Klopp daar net zo over dacht. "Tien minuten voor de 1-1 keek Jürgen me aan, maar ik begreep niet meteen waarom. 'Waarom lach je?', vroeg ik. 'Geniet jij hier niet van, dan?', vroeg hij. 'Jawel, heel erg'. Hij reageerde: 'Ik ook!' Terwijl zijn ploeg aan het verliezen was. Daarna scoorde Daniel Sturridge, maar met dat moment in gedachten gaven we elkaar een knuffel als twee oude vrienden. Het is leuk dat het hier zo gaat in Engeland. Ik weet zeker dat hij dat ook had gedaan als Liverpool niet op gelijke hoogte was gekomen."

Eindigt Chelsea dit seizoen bij de bovenste drie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch mooi dat die coaches genieten van het spelletje, ook al staan ze achter

Zo zie je maar hoe belangrijk de juiste visie kan zijn. Vorig jaar onder Conte was het niet om aan te gluren en spelers haalden hun niveau niet. Nu is er een trainer die wel weet hoe je het maximale uit de groep kunt halen en ze doen gelijk weer mee voor de titel.

14 oktober 2018 om 16:56

In Contes 1e jaar werden ze kampioen... zelfde voor Mourinho.

14 oktober 2018 om 17:02

Eerste jaar onder Conte speelde Chelsea gewoon heel goed hoor. Ja tegen de grote tegenstanders lukte het niet altijd, maar soms zetten ze wel een goed resultaat neer zoals thuis tegen United (4-0) en uit bij City (1-3). Onder Conte ontstond er zelfs een revolutie in de PL en gingen meer teams met 3drie achterin spelen.

In zijn tweede jaar ging het compleet fout, dat zeker. Maar we moeten niet doen alsof Conte er helemaal niks van gebakken heeft.

15 oktober 2018 om 00:47

Sterker nog het team zakte na december/januari pas helemaal in. Toen hebben ze het helemaal weggeven want ze waren gewoon een hele tijd goed bezig met een sterke Christensen en Morata die ze er van alle hoeken in kopte.

15 oktober 2018 om 00:44

Het team onder Conte in zijn eerste seizoen was ontzettend gevaarlijk. Je kan ook niet zeggen dat Conte er niet het maximale uit heeft gehaald. De gemiste transferdoelwitten en zijn omgang met de spelers hebben hem de das om gedaan.

14 oktober 2018 om 19:05

Mee eens. Hier kunnen de saaie competities als de La Liga en Bundesliga nog veel van leren. Beide kunnen ook lang niet tippen aan niveau van Premier League.

15 oktober 2018 om 14:14

Het is vooral het tempo dat hoog ligt in de Premier League. Het niveau valt op de grote clubs na echt heel erg tegen. Bovendien moeten de meeste clubs in La Liga en zo'n beetje alle clubs in de Bundesliga hun eigen boontjes nog doppen.

De clubs in Engeland hoeven geen beleid meer te voeren en kunnen gewoon hun tv gelden uitgeven. Dat in ogenschouw genomen vind ik het niveau in Engeland buiten de top 5-6 erg pover als je kijkt naar de middelen die ze ter beschikking hebben.

Dit zijn echt 2 boegbeelden. Kijk hoe ze de teamspirit veranderen, het veldspel en de gehele vibe bij de fans. Je hoort zelfs geen gezeik van de wisselspelers.

14 oktober 2018 om 17:50

Er is echt een verschuiving gaande in Engeland wat betreft coaches. De huidige coaches zijn echt liefhebbers. Mannen als Sarri, Emery, Klopp, Guardiola, de trainer van Watford, de trainer van West Brom dacht ik. Allemaal liefhebbers. Dat is denk ik ook een van de redenen dat Mourinho momenteel zo uitgekotst wordt. De man past niet in het 'nieuwe' plaatje

14 oktober 2018 om 17:53

Klopt. De tijden van anti-voetbal zijn sowieso voorbij.

14 oktober 2018 om 18:09

wat is anti-voetbal? een spel zonder een bal?

14 oktober 2018 om 19:01

Anti-voetbal? Je bedoelt dat de tijden van échte mannen voorbij zijn. Dat het nu meerendeels verwijfde spelers zijn.

Ik geloof inderdaad dat Mourinho niet meer met deze nieuwe generatie om kan. Goed zijn recht, het zijn een stelletje verwijfde karikaturen en ze moeten helemaal niets weten van clubliefde.

Van Vidic, Ferdinand, Keane, Scholes naar Rashford, Pogba, Martial,... Een gigantisch verschil: niet alleen in kwaliteit maar ook mentaliteit. Clubliefde is ver te zoeken in de huidige voetbalwereld.

14 oktober 2018 om 19:43

Het gaat toch over de coaches, niet over de spelers..

14 oktober 2018 om 20:33

En als er eens een speler is die clubliefde toont, wordt hel verweten dat hij het nergens anders durft te proberen.

15 oktober 2018 om 12:26

Snap dat je dat als Gunner misschien niet graag toegeeft, maar Poch past zeker ook in dat rijtje. De Prem is natuurlijk al jaren de sterkste competitie, maar eerlijk is eerlijk, het beste voetbal werd er al tijden niet meer gespeeld. Dat lijkt idd onder deze coaches weer terug te keren, heerlijk om te zien!

15 oktober 2018 om 12:40

@Adelante. Echte mannen voetbal en antivoetbal zijn natuurlijk twee compleet andere begrippen. Ik zou bijvoorbeeld jongens als van Bommel en Kuyt toch echt wel als "mannelijke" voetballers beschrijven, maar om te zeggen dat die het antivoetbal promootte? Je kan spijkerhard zijn, alles geven om die tegengoal te voorkomen of juist te scoren, zonder dat je je als elftal compleet terug hoeft te trekken.

Daarnaast is heel dat "mannelijke" waar jij het over hebt sowieso een discussie die ik veel voer, met name met niet-voetbalsupporters. Natuurlijk wordt ik ook ziek van jongens als Neymar en zal ik dat soort gedrag op geen enkele manier proberen te verdedigen, maar voetbal is een sierlijke sport. Ondanks het relatieve geringe aantal doelpunten per wedstrijd blijven mensen hier voor toch kijken.

Natuurlijk mag het vaak wat harder en mis ook ik de pure verdedigers af en toe, maar dit is de richting die het spel op gaat en ik heb er weinig problemen mee

"Meestal worden de grote winnaars alleen toegezongen, maar wat heb ik nou gewonnen dan". Zeer down to earth, zet het is in perspectief met Mourinho.

Sarri is iets aan het neerzetten bij Chelsea want zijn voorgangers niet is gelukt namelijk bouwen aan een team. Er zijn verbeterpunten maar ik vind Chelsea dit seizoen heel sterk spelen. Chelsea moet zich nu nog ontdoen van “dead wood” ala Cahill, Drinkwater, Moses etc en voortaan spelers halen die daadwerkelijk een versterking zijn voor ons. Afgelopen zomer moet de maatstaf zijn.

15 oktober 2018 om 14:18

Niet vergeten dat ze steeds meer afhankelijk worden van Hazard en die zie ik eerlijk gezegd niet heel lang meer blijven. Dan zul je toch op zoek moeten gaan naar vervanging en dat is bij zo'n speler heel erg moeilijk. Chelsea moet nu eens denken aan een visie voor de lange termijn zodat ze niet telkens afhankelijk zijn van 2 of 3 spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren