Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kleedkamerfoto verraadt serieuze klachten bij Matthijs de Ligt

Laatste update:

De schouderblessure die Matthijs de Ligt onlangs opliep in het duel met Atalanta lijkt nog niet te zijn verholpen. De centrumverdediger van Juventus plaatste na afloop van het thuisduel met Lazio (2-1) van maandagavond een foto waarop hij te zien is met een brace en een icepack op zijn schouder. Ondanks de kwetsuur kan de international van het Nederlands elftal, samen met ploeggenoot Merih Demiral, nog wel lachen, zeker omdat de landstitel in de Serie A aanstaande is.

De Ligt heeft al enige tijd behoorlijk last van zijn schouder. Vorige week woensdag tegen Sassuolo (3-3) kwam dat meermaals tot uiting. De van Ajax overgekomen mandekker moest zelfs langdurig behandeld worden, al kon hij de midweekse wedstrijd wel uitspelen. Trainer Maurizio Sarri had zo zijn twijfels in aanloop naar de clash met Lazio. Desondanks verscheen De Ligt gewoon aan de aftrap in Turijn, met Leonardo Bonucci als zijn partner in het centrum van de Juventus-verdediging. Wat volgde was een degelijk en haast foutloos optreden, wat hem op lovende kritieken in de Italiaanse media kwam te staan.

In de pers, en naar verluidt ook intern bij Juventus, wordt echter gesuggereerd dat een operatie aan de schouder onvermijdelijk is geworden voor De Ligt. Laatstgenoemde hoopt dat hij het seizoen in de Serie A, dat nog vier speelronden duurt, ondanks de hardnekkige blessure kan afmaken. Daarnaast hoopt de Oranje-international met Juventus te kunnen aantreden tegen Olympique Lyon op 7 augustus in de achtste finale van de Champions League, Daarna gaat hij direct onder het mes, zo klinkt het. De verwachting is dat De Ligt in dat geval een gedeelte van het nieuwe seizoen moet missen.

Matthijs de Ligt kan zich beter direct laten opereren

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt helemaal niet ernstiger dan wordt aangenomen. De Ligt heeft vermoedelijk een spierscheuring of ingescheurde spier in zijn schouder waardoor die soms een soort van uit de kom kan schieten. Dat is pijnlijk (spreek uit ervaring) maar je kunt er wel mee door blijven voetballen. De koelpack is simpelweg om de ingescheurde spier te laten rusten, zoals je ook zou doen als je een tik op je knie of enkel hebt gehad.als het seizoen voorbij is geopereerd worden en dan is het probleem binnen een week of 6 verholpen.

21 juli 2020 om 10:25

Helemaal niets mee te maken....reden dat een schouder uit de kom schiet heeft niets met een spierscheuring te maken. Eerder een uitgerekte spier en/ of beschadiging van het kraakbeen onder de kom. Ik ben 2x er aan geopereerd beginnend met een kleine ingreep en de tweede operatie was een stuk groter. Dit om er zeker van te zijn om van mijn problemen af te komen. Na een week of 6 kun je nog geen boodschappen tas van 5/7 kilo vasthouden zonder dat je pijn hebt. Daarnaast na een week of 8 kan je al wellicht op 70% bewegen alleen bij weerstand of stoten op je schouder wil niet zeggen dat je helemaal niets voelt. Mensen die er geen last van hebben gehad of er niet voor zijn geopereerd wil ik echt verzoeken om geen aannames te maken. Ten eerste je bent geen arts ten tweede je spreekt niet uit ervaring.

21 juli 2020 om 11:14

Zeker wel. Ik heb exact hetzelfde gehad namelijk. Ingescheurde spier, mocht blijven voetballen maar moest wel een operatie om er vanaf te kunnen. Mocht na 4 weken rennen en trainen, na 6-8 weken belasten.

21 juli 2020 om 11:23

Je bedoelt waarschijnlijk een scheur in het labrum. Dat is een soort kraakbeen rand. Maar dus geen spier die gescheurd is.

21 juli 2020 om 11:51

Ja rennen en trainen is iets anders dan wedstrijden voetballen op professioneel niveau. Belasten is ook groot omschreven in deze zin. Ik mocht ook mijn schouder belasten na 8 weken alleen heel licht dmv oefeningen die ik moest doen om een ‘frozen’ shoulder te voorkomen. Vergeet ook niet dat je je arm opnieuw moet leren bewegen dmv fysiotherapie na zo een ingreep. Dit is ook geen fysio waar die na 3 maanden mee klaar is. Hij zal zeker 6-12 maanden naar de fysio moeten gaan, afhankelijk van de ingreep.

21 juli 2020 om 10:41

Sorry maar dit klinkt als onzin. Altijd bijzonder hoeveel foute medische informatie ik op dit forum langs zie komen.

Die bracé zegt mijn inziens niet dat het heftiger is... Dit zie je alle vergelijkbare situaties, als iemand last heeft van zijn kuit krijgt ook direct ijs erop..

Kan me niet voorstellen dat De ligt na Lyon geopereerd gaat worden wanneer Juventus door gaat in de champions league. Kan hij beter de start van volgend seizoen missen, daar worden de prijzen toch nog niet verdeeld

"de Ligt in kleedkamer gezien met spullen die bij grote trauma wordt gebruikt". Man, man man, het is gewoon een icepack om de schouder wat te koelen. Iedereen heeft gezien dat hij er klappen op heeft gehad.

Een speler die een icepack heeft op een lichaamsdeel tekent dat het ernstiger is dan aangenomen? Serieus...? Heeft de schrijver van die artikel nog nooit een voetbalwedstrijd gekeken of ooit zelf gesport?pak een willekeurige wedstrijd op tv en wacht tot er een speler gewisseld wordt. Garantie dat er minimaal 1 speler bij zit met ijs op zijn kuit, knie of bovenbeen. Die zal wel geamputeerd moeten worden dan, want als je ijs erop doet is het direct ernstiger.

Ik ben geen medicus, maar ben toch een beetje verrast over de lichtzinnigheid bij sommigen hier over deze zaak. Vooral als ik dan lees dat duidelijk is dat een operatie noodzakelijk is maar daar maar mee gewacht moet worden, omdat Juve hem niet kan missen. Die jongen is wat...nog geen 20? Moet nog een heel wat jaartjes mee. Lijkt me dat als je structureel met dusdanig ongemak rondloopt je dat niet op de proef moet blijven stellen om permanente schade te voorkomen. De roofbouw die er op speler wordt gepleegd en de mate waarin dit blijkbaar normaal wordt gevonden is van de gekken.

21 juli 2020 om 09:36

hangt af van het belang van het gewricht, de kans op extra schade en de kans op volledig herstel. op een kapotte enkel doorvoetballen is een slecht idee, maar als de inschatting is dat dit relatief makkelijk/veilig op te lossen is straks zonder extra schade, snap ik dat ze hiervoor kiezen.

21 juli 2020 om 10:01

Schouderoperatie kun je mee wachten. Het kan soms pijnlijk zijn, maar je kunt er mee door voetballen. Dit is wat anders dan schade aan een knie of enkel.

21 juli 2020 om 10:20

Klopt helemaal....alleen het is vragen om problemen. Er zit al een beschadiging en de kans wordt bij uitstel steeds groter dat het erger beschadigd gaat worden. Een schouder die 1x uit de komt is gegaan heeft namelijk minder schade dan een schouder die 3x uit de kom is gegaan.

21 juli 2020 om 10:29

En als CV moet De Ligt vaak koppen in de eigen 16 (en in die van de tegenstander), als hij dan op die schouder valt... kijk naar wat Van Aanholt overkwam. Bij het NL elftal willen we volgens mij ook nog wat jaartjes vooruit met hem!

21 juli 2020 om 10:39

Ik ben als amateur middenvelder tijdens een aanval van achteren omver gemaaid en kwam op mijn schouder terecht waardoor die uit de kom is gegaan. Dit zou Mathijs ook kunnen overkomen. Los daarvan gaat hij als verdediger ook veel duels aan (schouderduw etc) wat ook pijnlijk kan zijn en voor beschadigingen kan zorgen. Want weet je wat het is als je schouder eenmaal uit de kom is gegaan is het kraakbeen onder je kom beschadigd waardoor je schouder geen goede demping heeft van de klappen. Daardoor voelt hij nu juist veel pijn bij duels. Een ander voorbeeld. Stel je voor de keeper van de tegenstander speelt de bal hoog naar voren, Mathijs wil koppen maar de speler van de tegenstander buigt naar voren....daardoor kan hij ook lelijk ten val raken en als die pech heeft komt die op zijn schouder terecht.

Had ze echt beide zien willen starten volgend seizoen. De twee Italiaanse vedettes achterin hebben zijn beste tijden wel gehad ben ik van mening. De rollen zullen omdraaien waardoor zij als goede backups zullen fungeren. Alleen gezondheid boven alles, dus eerst lekker goed herstellen, wat ook belangrijk is met het EK in aantocht.

Het blijft wel een feit dat hij met pijn speelt. Waarschijnlijk niet al teveel maar toch. Het kan irritant zijn in bepaalde duels.

Door de titel verwachtte ik een foto waarin hij aan het huilen was van de pijn lol, maar ziet er redelijk goed en vrolijk uit. Maak me meer zorgen om die terugtrekkende haarlijn. Damn.

21 juli 2020 om 21:37

Voor miljoenen op mn bank droom ik ook van een terugtrekkende haarlijn.

Buiten zijn fysieke toestand om. Prachtige foto gvd. Plezier straalt er echt vanaf. Je merkt bij juve dat de verdedigers elkaar echt respecteren en waarderen. Je hoort nooit smerige praatjes in de pers. Hoop dat dit een gouden duo wordt.

Uit voorzorg Nations League laten schieten. De Vrij kan zijn kans pakken. Ake krijgt niet voor niets zijn droomtransfer naar Man City op zijn leeftijd en ook hij mag ook in de defensie van het Nederlands elftal zijn waarde bewijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren