Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klaassen ziet veel van Ajax terug: ‘Dat was belangrijk voor me’

Laatste update:

Davy Klaassen werd deze zomer verlost uit zijn lijden bij Everton, aangezien Werder Bremen bereid was om 13,5 miljoen euro te betalen voor de middenvelder. De 25-jarige Klaassen, die tot medio 2022 heeft getekend, laat op de site van de Bundesliga-club weten dat Werder qua spel niet veel verschilt met de speelwijze van Ajax, waar de middenvelder jarenlang speelde.

Sportief directeur Frank Baumann zei onlangs dat het model van Ajax exemplarisch is voor Werder. “Dat is ook een van de redenen waarom ik hier ben gekomen. Ik zie al veel van Ajax terug. De spelers zijn vergelijkbaar met die van Ajax”, stelt Klaassen, die het spel van Ajax definieert: “Je wil altijd de bal hebben, je wil altijd druk zetten op de tegenstander en je hebt een duidelijk beeld waar het team heengaat.”

Klaassen kon bij Everton niet imponeren. De zestienvoudig Oranje-international had wellicht kunnen weten dat het spel in Engeland hem niet zo goed zou liggen. “Misschien. Maar toen ik nadacht over de transfer, dacht ik: dit is een goede stap. Jammer genoeg pakte het niet goed uit. De wijze waarop Ajax of Werder speelt, is gewoon beter voor me”, aldus Klaassen, die belde met Niklas Moisander, verdediger van Werder.

“Voordat ik een beslissing nam over Werder, belde ik hem op en hadden we twintig minuten gepraat. Hij vertelde me over de stad, de club, de spelers, over het leven hier. Dat was belangrijk voor me om te weten. En bij Niklas wist ik dat zijn oordeel mij veel kon vertellen, want we lijken op elkaar. Natuurlijk hielp hij mij ook de eerste dagen om me hier thuis te voelen.”

Verwacht jij dat Davy Klaassen gaat slagen bij Werder Bremen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede keuze dan voor Klaassen. Hij zal zich dan enigszins thuis en op zijn gemak voelen waardoor hij beter zal voetballen.

In het ideale plaatje helpt hij Oranje mee naar de EK eindronden over 2 jaar. Een Davy Klaassen zoals in zijn laatste jaar bij Ajax zou zeker een aanwinst voor oranje zijn. En daarnaast kan een of meerdere goede seizoenen bij Werder hem wellicht nog naar een grotere club brengen.
Eerst maar eens afwachten hoe het zich de komende maanden ontwikkelt.

Hoop echt voor deze jongen dat dit wel de juiste stap is! Hoop van harte dat hij gaat slagen hier.

10 augustus 2018 om 14:20

Ok, dus Werder is het echte werk en Ajax is een speeltuin?

Ik denk dat het qua niveau niet zoveel uitmaakt, al is de Bundesliga natuurlijk wel een andere competitie dan de Eredivisie

Maar ook een andere competitie dan de Premier League

We zullen het zien, maar ik vind dat je wel neerbuigend doet over het niveau van Ajax

Als Ajax tegen Werder zouden spelen zou ik op 50/50 inzetten

10 augustus 2018 om 18:10

Ik denk dat dit een gevalletje de bruine wordt... Komt echt wel goed met Klaasen.

Ik denk dat er bijna niemand is die deze jongen geen succes gunt in het buitenland. Ik hoop dat na een mislukte periode bij Everton, Klaassen nu eindelijk kan laten zien waarom hij zoveel waard was toen hij bij Ajax vertrok. Desondanks heb ik altijd al wel gezegd dat ik hem een beetje overschat vond omdat hij gewoon erg weinig handelingssnelheid heeft. In het buitenland wordt dit sneller blootgesteld dan in de eredivisie. Bij het Nederlands Elftal viel Klaassen altijd wel door de mand, vaak een van de slechtste spelers op het veld. Hoop dat die bij Werder Bremen het tegendeel kan bewijzen!!

10 augustus 2018 om 14:31

Ik vond de kracht van Klaassen bij Ajax juist dat hij uit de duels bleef, altijd precies wist waar zijn medespelers stonden, en zo het spel simpel hield

Vaak een keer raken, simpel spelen

Maar dat kan alleen als je medespelers op hetzelfde level zitten, begrijpen hoe het spelletje gespeeld wordt. Dat vergt trainingsarbeid, het inslijpen van automatismen

En een enorme drive naar voren

Bij Ajax speelde hij met jongens waar hij al jaren mee speelde, waarmee hij kon lezen en schrijven

Die automatismen ontbraken bij Everton, en dan is ook volgens mij de reden dat het niet lukte..

Onbegrip, fysiek voetbal, ander voetbal en een gebrek aan vertrouwen, plus een hele hoge transfersom. En dan ook nog een aantal concurrenten die op het laatste moment kwamen

Ik geef het je te doen.. Ik heb nog wel vertrouwen in hem.. Come on Davy, doe het!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren