Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Allesbepalend voor de vraag hoe ver Nederland kan reiken op het EK’

Laatste update:

De UEFA maakte afgelopen week bekend dat het EK, dat aanvankelijk komende zomer gespeeld had moeten worden, door de uitbraak van het coronavirus met een jaar wordt uitgesteld. Wim Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf dat het niet per se nadelig hoeft uit te pakken voor Oranje. De oud-spits wijst naar Memphis Depay, die momenteel revalideert van een kruisbandblessure.

Kieft hoopt dat Oranje in de zomer van 2021 wel kan beschikken over een topfitte Depay. “Uiteindelijk is hij niet alleen belangrijk, maar ook allesbepalend voor de vraag hoe ver Nederland kan reiken op het EK. Over de blessure en revalidatie van Donyell Malen hoor je niemand, maar wel over Depay. Al is hij daar zelf ook grotendeels verantwoordelijk voor door vaak van die filmpjes over zijn revalidatie op sociale kanalen te plaatsen”, concludeert Kieft. Hij zag Depay ‘als een bezetene’ werken aan zijn terugkeer.

Depay scheurde in december zijn voorste kruisband af en de revalidatie van een dergelijke blessure kost normaal gesproken zes tot negen maanden. “Na het optrainen, dat je op die filmpjes allemaal ziet, komt het trainen met de spelersgroep en de partijtjes”, schrijft de oud-spits, die stelt dat Depay de huidige voetballoze periode kan gebruiken om ‘weerstand en vertrouwen’ te kweken. “Tegelijk kan je af en toe wat voorzichtiger aan doen en op de training ontzien je ploeggenoten je vaak een beetje. Helemaal als je zoals Depay een belangrijke speler voor het team bent.”

Volgens Kieft moet Depay ook een ‘angst zien te overwinnen’, wat in zijn ogen de ‘belangrijkste fase’ is. “Van een min of meer beschermde omgeving op de club met je ploeggenoten als trainingsmaatjes sta je ineens op het veld waar tegenstanders geen enkele rekening met je houden. Je hebt nauwelijks tot geen invloed op wat er om je heen gebeurt”, aldus Kieft, die Depay bestempelt als de ‘belangrijkste pion bij Oranje’. “Aan de andere kant: een jaar extra wachten is ook een jaar meer kans op een blessure. Het lijkt daarom onverstandig om je als Nederlands elftal bij voorbaat rijk te rekenen voor het EK in 2021.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hou toch op met je EK man, dit commerciele gedrocht moet helemaal van de kalender. Alleen nog om de 4 jaar een WK spelen.

21 maart 2020 om 07:38

Wat is het verschil in commerciele doelen dan?

21 maart 2020 om 07:46

Nou, het WK heeft sportief gezien natuurlijk 100% meer impact dat zo'n flut EK.

21 maart 2020 om 08:39

Kijk je toch lekker niet joh! Ik vind t een heerlijk toernooi met idd net wat minder internationale allure maar so wat!? In bijna iedere sport komen zowel ek's als wk's terug

21 maart 2020 om 09:10

Ja maar wat is je punt nou precies?

21 maart 2020 om 09:20

Een EK is qua deelnemersveld minimaal zo sterk als een WK , feitelijk mis je alleen Brazilië en Argentinië en Uruguay in mindere mate. On topic , als je als land afhankelijk bent van Depay , dan moet je je verwachtingen bijstellen.

21 maart 2020 om 10:13

@JanArends. Het EK heeft sterkere deelnemers dan het WK. Met alle respect maar ik wordt niet warm van de deelnames van N-Zeeland, Japan, Algerije, Australië, Ghana, Ecuador etc. op het WK. Kom op zeg, alleen de titel die je krijgt bij winst spreekt meer aan bij het WK. Verder helemaal niets.

21 maart 2020 om 11:23

Ghana was in 2010 anders best aardig op dreef. Het is dat Suarez even voor keeper speelde en Ghana de penalty vervolgens miste, anders hadden ze tegen Oranje in de halve finale gestaan.

21 maart 2020 om 11:27

Op een EK zie je meer topwedstrijden dan op een gedrocht als een WK. En de laatste 20 jaar domineren de Europese landen op een WK. Omdat vanuit zuid Amerika nog een Argentinië, Brazilië en heel soms Uruguay presteren loopt elk WK niet uit op een Europees onderonsje. Dus een EK flut noemen is gewoon belachelijk.

21 maart 2020 om 09:19

Serieus? EK Ek en Wk zijn juist de mooiste wedstrijden uit het voetbal. Ik zie ze nog liever ieder jaar terugkeren

21 maart 2020 om 13:27

Eigenlijk zouden ze om de 2 jaar
alleen nog maar een wk moeten doen

De uitstel van t el, is Memphis zijn redding geweest. Je ziet aan alles dat die er alles aan deed om t ekbte halen. Het is echt ongelooflijk hoe snel hij revalideert en bewondering waardig hoe veel hij er in stopt. Echter moet je niet gaan tarten met medische wetten. Je zult ook op het moment dat je weer kan voetballen het toch enigszins op moeten bouwen, als je Memphis zo ziet was ik bang dat die als een dolle stier te keer zou gaan op t ek. Iets wat waarschijnlijk later keihard terug komt.

“aan de andere kant: een jaar extra wachten is ook een jaar meer kans op een blessure. Het lijkt daarom onverstandig om je als Nederlands elftal bij voorbaat rijk te rekenen voor het EK in 2021.” Inderdaad Willem, die kans bestaat inderdaad. Maar het kan ook spelers van andere landen overkomen. Elk EK en WK heeft zo zijn spelers die geblesseerd zijn.

Het voordeel met dit huidige Oranje is wel dat we nog steeds wat middelmaat rond hebben lopen. Bovendien hebben we bepaalde posities ook heel breed bezet. Buiten Van Dijk, De Jong, Wijnaldum en Memphis zijn de meeste posities nog steeds lood om oud ijzer, waarbij vooral De Jong en Memphis fit moeten blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren