Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kidnappers ontvoeren ouders Luis Díaz, moeder in veiligheid gebracht

Laatste update:

De ouders van Liverpool-speler Luis Díaz zijn ontvoerd in Colombia, zo melden Colombiaanse media. De moeder zou inmiddels 'in goede gezondheid' zijn aangetroffen door de politie, naar de vader wordt nog altijd gezocht. Liverpool bevestigt het nieuws via de officiële kanalen.

Het incident vond plaats in Díaz' geboorteplaats Barrancas in La Guajira, waar zijn ouders nog altijd woonachtig zijn. Volgens berichtgeving in Colombiaanse media werd het stel in hun voertuig staande gehouden door gewapende mannen op motoren.

Bronnen zeggen dat de ontvoerders het busje waarin de ouders zaten overnamen en vluchtten. Weekblad Semana schrijft dat kolonel Geovanni Cristancho, directeur van de nationale politie in Gaula, is afgereisd naar de noordelijke regio van het land om leiding te geven aan de zoek- en reddingsactie.

Volgens verschillende Colombiaanse media is de moeder inmiddels in veiligheid gebracht door de politie. Naar de vader, die wordt vastgehouden door gewapende mannen, wordt nog altijd met man en macht gezocht. Op beelden is te zien hoe de politie het huis van de ouders bewaakt in Barrancas.

De politie werkt samen met het leger om de verblijfplaats van de vader en de ontvoerders te identificeren. Vanaf het moment dat de ontvoering bekend werd, werd een gespecialiseerd team van het Technische Onderzoekskorps en legereenheden op touw gezet om de exacte locatie te achterhalen.

Tegenstrijdige berichten, waaronder dat de ouders van Díaz tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd in een busje zouden zijn gedwongen door gewapende mannen, zouden het onderzoek kunnen compliceren. De politie houdt rekening met verschillende scenario's, zo benadrukt het.

Liverpool speelt zondagmiddag om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest. Het is niet bekend wat de ontvoering betekent voor de inzetbaarheid van Díaz. Afgelopen weekend deed de aanvaller tachtig minuten mee in de stadsderby tegen Everton (2-0 winst). Díaz heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de situatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo word profvoetballer zijn ook steeds minder leuk. Je verdient wel bakken met geld maar moet je steeds zorgen maken om inbraken. En nu zelfs ontvoeringen wtf.

29 oktober 2023 om 09:33

Nou ja rijke welvarende mensen worden wat dat betreft wel vaker ontvoerd in Colombia. Het is wat dat betreft ook niet echt het Mekka van veiligheid. Voetballers van nu verdienen zoveel, dat ze gewoon een target worden. Vraag me af of spelers worden begeleid in het verdienen van zoveel geld, en dat het soms beter is om dan ook meteen beveiliging te organiseren. Zeker in dat soort landen

29 oktober 2023 om 10:30

Daarom zou mij aantrekkelijk lijken om naar saudi te verkassen. Daar ben je gegarandeerd veilig.

29 oktober 2023 om 11:00

Wonen op een militair compound lijkt me nou niet het walhalla.

29 oktober 2023 om 12:13

vrijheid inleveren voor veiligheid is een keuze.
niet 1 die ik zou maken.

wat betreft de ouders van diaz, is natuurlijk een zeer trieste zaak.
zeker als je dan als zoon ver weg er vandaan bent en eigenlijk niks kan doen.

Verschrikkelijk, iedereen moet van elkaar afblijven maar al helemaal geen ouders ontvoeren om bij, in dit geval, bij Diaz te komen en hoogstwaarschijnlijk geld te kunnen vangen, smerige actie zeg.

29 oktober 2023 om 09:26

Welkom in Latijns-Amerika! Waar 90% arm is, 9% middenklasse, en 1% met de helikopter naar werk gaat. Kapotte maatschappij daar

Ongelofelijk zeg wat heftig.. hoop voor iedereen dat het goed gaat met vader en spoedig vrij zal worden gelaten. Wat een wereld leven we toch in bah

Wat een bizarre actie. Het gat tussen arm en rijk gaat groter en groter worden. Dit soort acties gaan in de toekomst nog wel vaker voorkomen, zeker in dat landen. Midden- en Zuid-Amerika zijn volgens mij echt wetteloze plaatsen. daar regeert geld.

29 oktober 2023 om 09:14

En hier regeert geld niet ofzo?

29 oktober 2023 om 09:35

Vooralsnog een sociale verzorgingsstaat hier. Beetje rare vergelijking die je wil trekken met een straatarm Colombia, waar je ook gewoon complete slobbenwijken hebt

29 oktober 2023 om 09:39

In Nederland hebben we het gemiddeld genomen natuurlijk beter maar ook hier wordt de middenklasse steeds kleiner. In Colombia ging het wat beter maar omdat buurland Venezuela nu aan de rand van de afgrond staat zijn er heel veel arme mensen bijgekomen. En Venezuela staat bekend om geweld en ontvoeringen. Feitje, 1 op de 1000 mensen in Caracas wordt vermoord.

29 oktober 2023 om 09:51

Het gaat erom dat iemand roept wetteloze landen waar geld regeert. Ja je hebt daar sloppenwijken, en hier heb je toeslagenaffaires. Waarom altijd van die ivoren toren neerkijken op de rest.

29 oktober 2023 om 09:53

Definieer trouwens eens even straatarm?

29 oktober 2023 om 11:28

Als je het zo naast elkaar zit heb ik liever nog een aantal toeslagenaffaires dan zo'n massaliteit aan sloppenwijken (uiteraard makkelijk praten als niet-gedupeerde). Kom op zeg, natuurlijk gaan er hier meerdere dingen afschuwelijk mis, maar dat is toch van een andere orde van grootte dan de waanzinnige hoeveelheid mensen die leven in favela's / townships / slums elders in de wereld.

29 oktober 2023 om 12:15

eens, daarnaast is een toeslagenaffaire natuurlijk verschrikkelijk... maar dat gebeurd 1x en dan (hopelijk) nooit meer.
wat daar in colombia gaande is iets wat bijna "normaal" lijkt te worden.
is natuurlijk niet te vergelijken met elkaar

29 oktober 2023 om 18:17

@suurbier. Toch wel minder dan daar. Hier heb je nog een uitkering als vangnet.

29 oktober 2023 om 18:18

@suurbier. Dat je zo arm bent dat je op straat moet leven.

mijn god ,wat heb je toch zieke mensen op deze aardkloof ga lekker werken voor je geld losers

Echt een andere wereld daar. Check de film Sound Of Freedom, belangrijke film met een indrukwekkend verhaal. Wat ik me afvraag is waarom wonen die ouders nog daar en niet in een veiligere, omheinde community? Kan overal gebeuren, helaas, maar dan beperk je het toch enigszins. Aan de andere kant willen ze misschien gewoon bij hun bekenden en vrienden wonen.

Sterkte Lucho. Dit wens je niemand toe. Hopelijk pakken ze deze gasten snel op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren