Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool bezorgt Luis Díaz en zijn familie een prachtig kerstcadeau

Laatste update:

Een prachtig gebaar van Liverpool naar Luis Díaz. De vleugelspeler ging door een zware tijd nadat bekend werd dat zijn vader en moeder in zijn geboorteland Colombia waren ontvoerd. Na twaalf dagen lieten de ontvoerders de vader gaan, nadat de moeder eerder al was vrijgelaten. Liverpool heeft nu geregeld dat de familie Díaz de kerstdagen doorbrengt met Luis. De familieleden zijn zaterdagochtend al op John Lennon Airport geland.

Het was wereldnieuws toen op 29 oktober bekend werd dat beide ouders van de Liverpool-ster waren ontvoerd door een eenheid van de guerrillabeweging ELN. Het incident vond plaats in Díaz' Colombiaanse geboorteplaats Barrancas in La Guajira, waar zijn ouders nog altijd woonachtig zijn.

Volgens berichtgeving in Colombiaanse media werd het stel in hun voertuig staande gehouden door gewapende mannen op motoren. Bronnen zeiden dat de ontvoerders het busje waarin de ouders zaten overnamen en vluchtten. De moeder van Díaz werd na enkele uren vrijgelaten, in tegenstelling tot zijn vader.

Díaz junior ontbrak een aantal wedstrijden bij Liverpool, maar keerde op 5 november terug met een korte invalbeurt. In de acht minuten die hem gegund werden was hij direct goud waard met de gelijkmaker in minuut 95 tegen Luton Town (1-1). Na zijn doelpunt liet Díaz een tekst op zijn ondershirt zien aan de wereld: 'Libertad para papa' (vrijheid voor papa).

De Colombiaanse autoriteiten hadden aanvankelijk het leger ingezet om de vader van Díaz terug te krijgen. De kidnappers stelden als eis dat de krijgsmacht zich terug moest trekken. Daaraan werd gehoor gegeven. De Verenigde Naties brachten Díaz senior in veiligheid.

De vrijlating van zijn vader lijkt Díaz hernieuwde energie te hebben gegeven. Met een dubbelslag zorgde hij er persoonlijk voor dat Brazilië vrijdag werd verslagen in het kader van de de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2026 (2-1).

Díaz barstte na de wedstrijd in tranen uit. Hij droeg de overwinning begrijpelijkerwijs op aan zijn vader, die op de tribune zat. Nu volgt dus ook een prachtig kerstcadeau van Liverpool, dat de familie van Díaz inmiddels al heeft laten overvliegen naar Liverpool.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi gebaar, maar als Luiz zijnde zou ik hun permanent over laten komen(als zij dat ook zouden willen) je kan me veel wijs maken, maar ontvoeringen komen minder voor in Engeland dan in zuid Amerika

18 november 2023 om 19:22

Je hebt natuurlijk wel een punt dat het hier minder vaak voorkomt.
Het ding is wel dat het waarschijnlijk niet meer met zijn familie zal gebeuren ze waren niet op de hoogte dat ze het te doen hadden met de familie van Luiz Diaz. Ik zie het dan ook niet gebeuren dat het nog een keer met zijn familie zal voorkomen. Maar je kunt natuurlijk met al dat geld het zekere voor het onzekere nemen en verhuizen. Ik denk alleen niet dat de familie weg wilt uit Colombia aangezien ze er altijd zijn gebleven ondanks dat Luiz al langer in Europa voetbalt nu.

18 november 2023 om 20:25

Denk dat die mensen zijn gehecht aan hun geboorteland. Dat ga je echt niet zomaar verlaten voor het grauwe Liverpool.

18 november 2023 om 21:07

Hij zou z’n ouder ook prima kunnen verhuizen naar het platteland in zuid spanje. Denk dat die stap minder groot is dan naar het grauwe Liverpool. En het is wel dichterbij en veiliger dan Colombia

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren