Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vader van Luis Díaz binnenkort vrijgelaten: ontvoerders wisten niet wie hij was

Laatste update:

De vader van Luis Díaz lijkt op korte termijn te worden vrijgelaten. Een week geleden werd hij samen met zijn vrouw, de moeder van de Liverpool-speler, ontvoerd in Colombia. De moeder zou al snel 'in goede gezondheid' zijn aangetroffen door de politie, maar naar de vader werd nog lang gezocht. Nu lijkt er dus een einde te komen aan de nachtmerrie voor de familie Díaz.

Het incident vond een week geleden plaats in Díaz' geboorteplaats Barrancas in La Guajira, waar zijn ouders nog altijd woonachtig zijn. Volgens berichtgeving in Colombiaanse media werd het stel in hun voertuig staande gehouden door gewapende mannen op motoren. Bronnen zeiden dat de ontvoerders het busje waarin de ouders zaten overnamen en vluchtten.

Volgens de Colombiaanse regering was ELN, het Nationale Bevrijdingsleger uit dat land, verantwoordelijk voor de ontvoering. De moeder werd dus vrij snel weer bevrijd, maar naar de vader, die werd vastgehouden door gewapende mannen, werd dagenlang met man en macht gezocht.

Nu is er dus een positieve update over hem: een tak van de ELN heeft in een statement aangekondigd dat er wordt begonnen met ‘het bevrijdingsproces’ van Díaz. Dat heeft er alles mee te maken dat hij de vader van een succesvol voetballer is.

In de verklaring is namelijk te lezen dat de ELN op het moment van de ontvoering niet wist dat het om de ouders van Luis Díaz ging. Daarnaast bekent de ELN dat het ging om ‘ontvoering met economische doeleinden’, ofwel een vorm van afpersing.

“Wanneer geverifieerd is dat dit de vader van Lucho Díaz is, zal hij worden vrijgelaten omdat hij een familielid is van een groot sportman waar we als Colombianen allemaal van houden”, is er verder te lezen.

Díaz’ club Liverpool neemt het zondag ondertussen op tegen Luton Town. Of de Colombiaan ook in actie komt, is nog niet bekend. “Diaz moet zelf bepalen of hij zich goed voelt en wil voetballen. Ik zie dat hij slecht heeft geslapen, maar ik laat het aan hem”, zei manager Jürgen Klopp daar vrijdag over op de persconferentie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 november 2023 om 16:53

Ik denk niet dat ze ouders van Mario zouden vasthouden

4 november 2023 om 16:55

Ja dit is wel erg triest en ik vraag me dan ook af hoe zijn ouders zijn behandeld voordat ze wisten dat het om de ouders van Diaz ging.
Dit soort lui staan te juichen als Colombia op het WK een doelpunt scoort, dit gaat dus meer om henzelf dan dat het gaat om berouw richting de ouders van Diaz.

Maar als het economische redenen heeft, heb je toch juist goud in handen als het de vader van een voetballer blijkt?

Desondanks goed voor vaders en de hele familie dat hij vrijgelaten wordt. Je zou het maar mee maken…

4 november 2023 om 18:56

Het wordt in Colombia niet echt gewaardeerd dat je de ouders van 's lands beste speler ontvoerd hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren