Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kerkez dankt clubicoon van AC Milan: ‘Hij is een soort leraar’

Laatste update:

Milos Kerkez maakt een spectaculaire ontwikkeling door bij AZ. De linksback doet voorganger Owen Wijndal ogenschijnlijk vergeten en is inmiddels een onmisbare schakel in de formatie van trainer Pascal Jansen. Kerkez vertelt tegenover de NOS dat zijn vader en Paolo Maldini hem hebben geholpen aan het niveau dat de inmiddels tweevoudig Hongaars international aantikt.

Kerkez kwam na avonturen in Servië, Hongarije, Oostenrijk en Italië in januari 2021 bij de Alkmaarders terecht. Waar hij in het eerste half jaar van vorig seizoen nog reserve was achter Wijndal, is hij dit seizoen een van de steunpilaren in het elftal van de Noord-Hollanders. "Mijn vader helpt me veel met het het voetbal. Hij leert me dingen van het leven. Ik moet nog steeds veel leren", Is Kerkez lovend. De achttienjarige verdediger zegt ook veel te hebben gehad aan zijn tijd bij AC Milan, waar hij voor zijn dienstverband bij AZ onder contract stond. "Ik trainde met het eerste team. Het was geweldig om naast die jongens te staan. Ik heb veel geleerd van de trainer, de spelers, van de legende zelf", doelt hij op Maldini.

Kerkez is weinig verrassend bijzonder lovend over de Italiaanse legende, die momenteel technisch directeur van i Rossoneri is. "Hij is een soort leraar. Hij neemt je apart en praat vijf minuutjes met je. Ja, ook met mij. Hij heeft met me gesproken. Wat nog beter moet en wat al goed gaat." Maldini gaf Kerkez mee hem een speler met 'veel energie' te vinden. "Ja, dat zei hij. Dat ik die energie moet houden. Dat is belangrijk voor het team, voor de wedstrijden, voor de fans. Hij zei dat ik mijn spel moest spelen. Hij houdt wel van mijn manier van spelen", vertelt de Hongaar trots.

Ondanks de lovende woorden van het clubicoon lukte het Kerkez als jongeling niet om door te breken in de hoofdmacht. Op zoek naar speeltijd trok hij naar AZ, waarvoor hij inmiddels 28 wedstrijden afwerkte, drie keer scoorde en zeven assists leverde. Mede door de fanatieke verdediger staat AZ derde in de Eredivisie en wist het zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Conference League. "Ik ben blij dat het me qua tijd lukt om naar voren en weer naar achteren te rennen. Ik heb er de energie voor, maar het kost ook veel energie." Recent werd Kerkez voor zijn ontwikkeling beloond en mocht hij debuteren voor het Hongaarse nationale elftal.

Dat deed hij in het met 0-1 gewonnen Nations League-duel met Duitsland, waarin hij negentig minuten lang de baas was over directe tegenstander Serge Gnabry. Toch is Kerkez zelfkritisch en vindt hij dat hij minder zou moeten tackelen. "Maldini zei ook dat een tackle je laatste optie moet zijn. Want als je op de grond ligt, heb je twee, drie of vier seconden nodig om op te staan. Als je de speler niet neerlegt, is hij al weg. Maar soms, als de tegenstander een honderd procent kans krijgt, dan tackle ik en pak ik de bal af. Dat is iets dat gewoon in me zit. Ik kan het moeilijk uitschakelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om te lezen dat bij zo een grote club als Milan de technisch directeur ook z’n tijd neemt voor de spelers die net bij het eerste komen kijken en echt tips/adviezen meegeeft zodat de speler echt vooruit kan gaan. Dat hij ook een bepaald beeld heeft van zo een speler is ook mooi om te lezen, doet Maldini echt top. Sowieso zijn we bij Milan blij dat er eindelijk een technisch directeur staat met een goede toekomstvisie en investeert in jong talent gecombineerd met ervaring. Heel fijn dat Maldini de TD is, want de afgelopen jaren was er geen pijl te trekken op het aankoopbeleid van Milan voordat Maldini aan het roer stond.

31 oktober 2022 om 13:41

"We bij Milan"? Werk je daar?

31 oktober 2022 om 17:50

Blijkbaar ben jij geen hartstochtelijk fan van een club; niet erg, maar dan snap ik dat je het niet begrijpt

1 november 2022 om 01:59

Beter kon ik het niet verwoorden Maurootje, dank je wel

natuurlijk een talent en goede speler voor Az.
wat mij "zorgen" baart is dat hij al verwachtingen had op speelminuten bij AC Milan, terwijl hij pas 17/18 was.
natuurlijk niks mis met ambitie, maar soms moet je ook gewoon pas op de plaats maken en weten waar je staat. Ik ken de situatie verder niet, maar zoals ik het hier lees lijkt het dus dat hij zichzelf al in het eerste van AC Milan had zien staan. Misschien iets te veel ambitie en gedrevenheid. Stap naar AZ is dan mooi en zal hem in de toekomst een mooie club opleveren.

Ik krijg het van deze jongen gewoon benauwd. Hij is mijn nachtmerrie om tegen te spelen. Zit zelf overal kort op en je moet constant achter hem aan als rechtsbuiten.

Geweldige aanwinst voor AZ en de Eredivisie.

Ajax heeft de verkeerde linksback gekocht van AZ. Deze Kerkez is nu al beter dan Wijndal op die leeftijd.

31 oktober 2022 om 12:56

Dat is ook mijn gevoel. Of hij nu al verder is dan Wijndal weet ik niet, maar in mijn ogen toch zeker wel verder dan Wijndal op deze leeftijd. Hier heeft AZ weer een speler binnen gehaald waar ze eerst op het veld van gaan genieten en later financieel aan gaan verdienen.

31 oktober 2022 om 13:02

Haha echt niet. Wijndal was aanvoerder. Heeft het meerdere seizoenen laten zien. Kwakkelt dit seizoen met zijn fitheid door een blessure en heeft natuurlijk veel meer concurrentie dan bij AZ. Zet Kerkez bij Ajax en hij verzuipt nog veel meer in de concurrentie. Doet het nu leuk bij AZ maar meer is het ook nog niet hè.

31 oktober 2022 om 17:13

Hoe smaakte de azijn bij je cornflakes vanmorgen? Eens dat wijndal veel met blessures te maken heeft, daarnaast denk ik dat ze in Amsterdam enorm blij zullen zijn als deze jongen daar nu zou staan (met hoe de situatie op de linksback is). Blind lijkt, ondanks ze kwaliteiten, op de retour. Bassey is geen linksback imo en komt daar tekort en ja Wijndal, had meer verwacht maar die kan je nog niet echt beoordelen vanwege zn blessures. Of heb ik nu een ‘anti’ ajax bril opgezet?

Heel knap gescout door AZ. Vond Kerkez vorig seizoen in de wedstrijden die hij speelde toen Wijndal geblesseerd was, al goed en gaat dit seizoen gewoon op dezelfde voet verder. Is zich volop aan het door ontwikkelen en Kerkez is de volgende speler waar AZ miljoenen aan gaat verdienen.

Op de een of andere manier heb ik als Ajacied altijd al een zwak voor AZ gehad (behalve als ze tegen Ajax spelen ). Al vanaf het moment dat Co Adriaanse coach van AZ was en AZ toen veel indruk in de UEFA Cup maakte en aan de hand van Scheringa gegroeid en zelfs meerdere jaren mee kunnen spelen om de titel en 1x de titel gewonnen. Maar vind het vooral knap wat ze na het debacle van Scheringa hebben opgebouwd.

Zijn toen eigenlijk gewoon weer vanaf 0 begonnen en zijn toen qua niveau wel wat achteruitgegaan, maar niet drastisch omlaag. En hebben het allemaal stap voor stap weer goed opgebouwd door middel van goede spelers aankopen, maar in de afgelopen jaren ook een goede jeugdopleiding. Verkopen eigenlijk bijna elk seizoen wel 1 of meerdere van hun goede spelers, maar vinden altijd wel prima vervangers zoals nu dus het geval was met Kerkez voor Wijndal.

Als je sinds het debacle met Scheringa kijkt, hebben ze gewoon hele goede zaken gedaan op zowel sportief als financieel gebied. Hebben spelers als de Zeeuw (weliswaar vlak voor de problemen met Scheringa), Ari, Dembélé, el Hamdaoui, Lens, Mendes da Silva, Sigthórsson, Wernbloom, Moreno, Romero, Schaars, Elm, Moisander, Altidore, Maher, Viergever, Beerens, Berghuis, Gudelj, Jóhannsson, Gouweleeuw, Janssen, Henriksen, Haps, Luckassen, Jahanbakhsh, Weghorst, Til, Idrissi, Boadu, Stengs, Koopmeiners, Bizot, Wijndal en Midtsjö verkocht en daar bakken met geld aan verdiend en daar komen waarschijnlijk nog wel spelers als Kerkez, Pavlidis, Karlsson, van Brederode, Reijnders en Odgaard in de toekomst bij.

En dan zullen ze vast wel weer hun lijstjes met vervangers gereed hebben staan om weer nieuwe spelers binnen te halen of te laten doorstromen vanuit de jeugd. Uiteraard zit er weleens een miskoop à la Johnson, Aboukhlal, Vejinovic, Bel Hassani, Friday, Leeuwin, van Rhijn, etc. tussen maar over het algemeen zitten ze vaker goed dan fout en dat al zo'n 13-jaar lang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren