Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez noemt het enige minpunt van Feyenoord-trainer Arne Slot

Laatste update:

Feyenoord is dit Eredivisie-seizoen al twee keer benadeeld door de arbitrage, zo benadrukte trainer Arne Slot zondag na de 0-4 overwinning op Heracles Almelo. ESPN-analist Kenneth Perez kan de uitleg van Slot begrijpen, maar geeft aan zich te ergeren aan het gedrag van de oefenmeester tegenover scheidsrechters.

Op de persconferentie in Almelo ging het na afloop over het verschil tussen de Eredivisie en de Champions League. Slot wees erop dat er ‘drie verschillende wedstrijden’ bestaan binnen de wedstrijden. Naast het vertoonde spel en standaardsituaties spelen ook arbitrale beslissingen een belangrijke rol.

“Als je kijkt naar de ‘derde wedstrijd, die van de scheidsrechterlijke beslissingen’ dan is het het ene jaar beter dan het andere jaar”, gaf Slot aan. Dit jaar hebben wij twee competitiewedstrijden gehad, waarbij we van de KNVB terugkoppeling hebben gekregen dat er bij wedstrijdbepalende momenten beslissingen zijn genomen die niet in ons voordeel waren. Helaas voor ons gebeurde dit in twee duels die we niet hebben gewonnen.”

Het betrof onder meer de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0). De doorgebroken Santiago Gimenez werd onreglementair gevloerd door Rodrigo Guth, maar de verdediger van Fortuna kreeg geen rode kaart van scheidsrechter Rob Dieperink, terwijl de dienstdoende VAR eveneens niet ingreep. Bart Nieuwkoop kreeg in die wedstrijd wél rood op aanraden van de VAR. Anderhalve maand later kreeg Giménez geen strafschop in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen FC Twente na een overtreding van Robin Pröpper.

Slot weigerde de twee verkeerde beslissingen echter als excuus aan te voeren. “Dat is gewoon geluk of pech, daar zoek ik verder niks achter. Als we van de ‘derde wedstrijd’ niet meer afhankelijk willen zijn, moeten we beter worden in de ‘eerste en tweede wedstrijd’. Met name in de standaardsituaties.”

Reactie Perez
Perez reageerde zondag in het ESPN-programma Dit was het Weekend op de uitleg van de trainer van Feyenoord. “Het enige minpunt van Arne Slot is hoe hij zich gedraagt tegenover scheidsrechters", stak de Deense analyticus van wal. "Dit probeert hij nog normaal uit te leggen door terug te kijken op het seizoen, maar dat hij blijft zeiken over de scheidsrechters stoort mij.”

“Ik snap dat deze verkeerde beslissingen vervelend zijn, maar hij laat in dit verhaal alle momenten weg waar Feyenoord beslissingen mee heeft gehad. Die zullen er vorig seizoen richting het kampioenschap en dit seizoen ongetwijfeld ook zijn geweest", aldus Perez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vindt Slot een hele goede trainer hoor maar hier geef ik Perez gelijk in.
Als het even tegenzit loopt Slot te klagen tegen/over de scheids zit het hem mee hoor je hem niet

18 december 2023 om 07:57

Al is de balans met mee en tegenzitten op beslissende momenten het afgelopen jaar wel wat negatief uitgevallen. Overigens zag ik gisteren in Ajax topics hetzelfde gebeuren. Iedereen zeuren over de handsbal, maar niemand over een mogelijke penalty voor Zwolle of de mogelijke rode kaart voor Berghuis. Lijkt wel alsof Slot bijna een mens is

18 december 2023 om 08:02

Rood voor Berghuis?😂😂 Sutalo speelde gewoon de bal, dus penalty volledig uitgesloten. Niet met zo’n gekleurde bril naar Ajax kijken als het over Feyenoord gaat

18 december 2023 om 08:13

Wil je berghuis en penalty even verklaren?

18 december 2023 om 08:13

Achja, dat hebben we toch allemaal? Twente klaagt over de penalty voor Sparta maar die vond ik net zo zwaar als de rode kaart die Sparta kreeg. Ajacieden klagen over de handsbal terwijl de goal van Brobbey toch ook echt buitenspel leek.

Ja, het heeft ons de afgelopen anderhalf jaar absoluut vaker tegen dan mee gezeten. Maar laten we dan ook kritisch blijven als we het voordeel wel hebben. Zo vond ik dat Zerrouki en Minteh tegen Celtic allebei twee keer geel hadden moeten hebben.

Verder zeurt Slot inmiddels al veel minder op scheidsrechters. Dat kleeft nog aan hem van vorig jaar maar daarin heeft hij zich absoluut verbeterd. Hij doet het inmiddels echt niet meer dan de gemiddelde voetballer of coach in de Eredivisie.

18 december 2023 om 08:20

Waarom wordt er direct gewezen naar Ajax? Het gaat nu helemaal niet over Ajax. Daarbij zullen supporters altijd beginnen over die blunder van de VAR maar viel me op in de interviews dat zowel Ajaxspelers als dienstdoende coach helemaal niet over dat moment begonnen en zeer mild waren toen ze er naar gevraagd werd.

18 december 2023 om 08:25

Ik zeg nergens dat ik het rood en een penalty vond, maar er waren genoeg mensen in live meepraten en op Twitter die dat wel vonden. Ik bedoel te benoemen dat 95% alleen de benadelingen van hun club benoemt, maar diezelfde mensen het niet kunnen hebben als Slot het benoemt

18 december 2023 om 08:27

Omdat ik het voorbeeld van Ajax een goed voorbeeld vind, had iedere andere club kunnen zijn en hsd ook het buitenspel moment kunnen noemen

18 december 2023 om 08:48

Memyselfandi, Wel eens met je punt hoor, en ik zelf ben vast ook niet zo objectief als ik denk te zijn, maar die penal waar Sadilek geel kreeg en daardoor nu geschorst is was letterlijk niets, geen enkel contact, 0. Hoe is dat dan net zo zwaar als die rode kaart van Sparta? Die kan je namelijk gewoon geven.

Los daarvan, het lag zeker niet aan de scheids dat Twente geen 10 man kapot kon spelen. Het was gewoon heel slecht.

18 december 2023 om 09:18

@fr010frdam

Je kunt toch niet ontkennen dat Slot een hele slechte en vervelende verliezer is. Ik vind hem ook een goede trainer maar ik begin mij steeds meer aan hem storen (als het niet loopt)

18 december 2023 om 09:32

Ja, winnaars zijn slechte verliezers. Ik ergerde me er laatst ook aan dat hij tegen Celtic niet de hand in eigen boezem stak, maar weer over die ene kans van de tegenstander en de geweldige aanvallen van Feyenoord sprak, terwijl we dode spelmomenten waardeloos verdedigen en je toch echt zelf die kansen niet afmaakt.

Maar vind echter wel dat het benoemd mag worden als het echt een arbitrale blunder is die beslissend is.

18 december 2023 om 10:05

@FR010FRDAM daar heb je wel een punt, alleen dit is een spelmoment, van Slot vindt ik dat hij dit geregeld doet en hij heeft het helemaal niet nodig.

18 december 2023 om 10:15

@mitch,
Maar dat komt omdat het de laatste 1,5 jaar wel regelmatig voorkomt dat een rode kaart of penalty niet gegeven wordt of een goal ten onrechte wordt afgekeurd. Dat hij dit daarna benoemt snap ik wel.

En je geeft aan dat als het meezit hij het dan niet benoemt, dat is ook niet helemaal waar, maar mensen lezen selectief of slaan dingen slecht op:
Slot na Ajax over Hartman:
Hij maakte heel duidelijke overtredingen. Wij komen wel goed weg, want hij kan twee keer geel geven. Iedereen snapt dat je dan niet meer lekker voetbalt na die tweede overtreding. Mohamed Kudus is zo ongelofelijk goed qua individuele klasse. Daar kan je niet tegen spelen na zo’n overtreding."
Slot na Groningen:
"slot begrijpt na afloop dat de ploeg zich bestolen voelt. "dat snap ik heel goed, dat je als Groningen-speler of trainer vindt dat het sterk in je nadeel is. Hoe het regeltechnisch zit weet ik niet, maar andersom zou ik er ook niet vrolijk over zijn.""

18 december 2023 om 11:19

Iedere club heeft weleens een voordeel of een nadeel van een arbitraire beslissing. Slot moet hier gewoon iets slimmer in zijn en er een keer een punt achter zetten, ook als hier weer eens een vraag over komt. Het helpt gewoon niet mee, met name in de beeldvorming naar de buitenwereld.

“Pech” en “geluk” is nou eenmaal een hele dunne lijn. Je hoopt vooral als supporter, club en manager dat als je miljoenen investeert in een kampioensselectie, je hier hier minder afhankelijk van bent. Tegen Twente waren er ook genoeg momenten dat het eerder beslist kon zijn, Sparta liet na in de counter alsnog eentje extra binnen te prikken en Fortuna mistte voor een leeg doel (redding Beelen).

Verder vind ik het wel opmerkelijk dat de KNVB situaties “bevestigd” naar een club. Ik zal er mss alleen in staan, maar die situatie van Twente vond ik hoogstens een twijfelgeval. Als je de situatie analyseert, maait Gimenez compleet over de bal heen (exact zoals tegen ATM) en raakt Pröpper hem niet met het uitgestoken been waar hij de bal mee wilde blocken. Het contact vind plaats met de standbeen van Pröpper en wordt mede veroorzaakt door de onkunde van Gimenez op dat moment. Daarmee is het een totaal andere situatie zoals PSV tegen Heracles, waar Til door het uitgestoken been vol boven de enkel wordt geraakt. De situatie van Feyenoord zou je zoals de VAR ook heeft beoordeeld, kunnen zien als een samenkomst van omstandigheden.

18 december 2023 om 11:56

@fckorsou, Wat betreft dat strafschop moment bij Twente. Zo is de regel niet he, anders kan je gisteren ook zeggen dat Verhulst eigenlijk de bal weg wil trappen, maar doordat Tillman sneller is, raakt hij niet de bal, maar de speler. Ook een samenloop van omstandigheden.

18 december 2023 om 12:03

@fr010frdam, ook gister ging het om de uitgestoken been die de speler raakt. Dat was hoe je het went of keert tegen Twente niet het geval, daar ging het om het standbeen van Pröpper. Vandaar dat de situatie anders beoordeeld kan worden. dat Gimenez over de bal heen maait helpt ook niet mee.

Maargoed, zoals ik al zei zal ik hier wellicht alleen in staan.

18 december 2023 om 08:20

Het leuke is hetgeen wat hier ook gebeurd.
Iedereen praat vanuit zijn onderbuik en dat doet Perez ook.

Slot geeft concrete voorbeelden en ook nog eens voorbeelden die de knvb heeft bevestigd.
Perez komt met los zand. Het zal ook andersom zijn en over die momenten hoor ik hem niet.
Welke momenten dan?

Wat Slot doet , doet Simeone continue en vele malen meer dan dat Slot dat doet en wat zeggen we dan?
Tja Europese top kan je wel zien.
Ik zelf snap het soms ook niet als ik Slot zie staan maar het is all in the game.

18 december 2023 om 10:04

@Bliek maar het punt van Perez is juist dat de voorbeelden van Slot selectief zijn. Hij zal zelf zonder moeite 3 voorbeelden kunnen noemen waar het Feyenoord meezat vorig seizoen bij de arbitrage maar als Perez de 3 net zo makkelijke voorbeelden dat het tegen zat vorig seizoen niet noemt is hij net zo selectief.

Onder aan de streep geeft Perez Slot natuurlijk ook een groot compliment door dat het enige minpunt te noemen.

Wat dat betreft kan Slot een voorbeeld nemen aan Perez hoe je omgaat met scheidsrechters.

18 december 2023 om 08:40

Hahaha duimpje 👍🏾

18 december 2023 om 09:03

Perez heeft niets geks gedaan richting een scheidsrechter. Dat was namelijk een grensrechter.

18 december 2023 om 09:18

Je kunt dus zeggen dat Perez er verstand van heeft en dus een goed oordeel kan vellen.



Kenneth heeft zeker ergens een punt. Soms heb je de scheids mee en soms heb je deze tegen. Moet ik wel zeggen dat het ook vaak wel wordt uitvergroot. Slot heeft, op vorig jaar Twente uit, altijd als eerste de schuld van puntverlies bij zijn eigen ploeg neergelegd. Dat wordt vaak vergeten maar dat helpt natuurlijk ook niet bij de beeldvorming.

“ik snap dat deze verkeerde beslissingen vervelend zijn, maar hij laat in dit verhaal alle momenten weg waar Feyenoord beslissingen mee heeft gehad. Die zullen er vorig seizoen richting het kampioenschap en dit seizoen ongetwijfeld ook zijn geweest" Normaal gesproken heeft Perez gelijk en vergeet je de goede momenten snel. Maar in dit geval heeft Slot wel een punt gehad. Die verhouding is dus niet echt rechtgetrokken. Ook in het eerste seizoen van Slot niet. Toen hebben we alleen die belachelijke handsbal tegen PSV mee gehad waar uiteindelijk vooral Ajax profijt van heeft gehad. Die wonnen daardoor met zekerheid de titel, anders had het spannend gebleven.

Verder is de ene dwaling ook de andere niet. Vorig jaar hadden we tegen NEC een onterechte rode kaart mee. Maar de penalty die werd gegeven was 100 terecht en de stand 2-0 vlak voor rust in een wedstrijd die je compleet domineerde. Als je dat vergelijkt met de bezopen handsbal uit bij Twente die niet werd gegeven in een moeilijke uitwedstrijd met een 1-1 stand in minuut 82, dan had ik liever geen rood gehad maar wel deze. Hetzelfde geldt voor de momenten die Slot aanhaalde. Als de pingel uit bij Twente (waar rood voor gegeven had geworden in verband met tweede geel en een reuze kans op de 1-1) wordt gegeven krijg je gewoon een andere wedstrijd. Dat zijn de details waar Slot het vaak over heeft als het gaat over het spel van zijn ploeg, maar een arbitrale dwaling kan dat net zo goed zijn.

Ik weet dat het mode is om Slot af te zeiken en persoonlijk vind ik ook dat het soms wel wat minder mag. Als een scheids soms wat weifelend fluit is het niet gelijk reden tot heel veel klagen langs de zijlijn (al valt het ook wel mee als ik in het stadion zit, maar ze weten hem op tv te vinden). Het zal de perfectionist Slot ook wel zijn omdat dit het ene is dat hij niet zelf in de hand heeft. Maar de beeldvorming mag wel een beetje normaal blijven. Want het is niet dat Slot geen punt heeft. En ik ben ook eerlijk dat als dit een trainer was geweest van Ajax of PSV had ik het ook gezeik gevonden en had ik dezelfde mening gehad als Perez. Maar van Feyenoord kijk ik simpelweg wel alle wedstrijden om de woorden van Slot te kunnen plaatsen.

18 december 2023 om 08:28

Zo domineerden ze niet en in de beker tegen NEC zat het ook bepaald niet tegen. Tegen psv ook niet… daar hoor je slot inderdaad dan weinig over…

18 december 2023 om 09:28

Klopt in de beker werden we gematst. Bizarre wedstrijd werd dat toen NEC maar terug bleef komen met 10 man.

18 december 2023 om 08:37

'De bezopen handsbal' waar werd gefloten voor een overtreding op de maker van hands. Maar dat laten we voor het gemak steeds weg.

18 december 2023 om 09:06

Klopt, dat laten we weg want als dat de maatstaf zou worden kunnen we nu klagen dat we nog 15 andere strafschoppen niet hebben gehad. Daar gebeurd echt heel erg weinig. Voor alle gevallen dat onze spits (te makkelijk) naar de grond gaat bijvoorbeeld. Er is immers contact geweest.

18 december 2023 om 09:13

De scheids maakte het hands-gebaar nadat hij floot.

18 december 2023 om 08:22

Dat Slot juist die terugkoppeling van de KNVB nog even noemt, stoort Perez juist. En ik snap het wel een beetje. Want noemt Slot ook de terugkoppeling van de KNVB als Feyenoord bevoordeeld is geweest?

18 december 2023 om 08:50

Die terugkoppeling hoort Feyenoord niet. Die moet je halen bij de tegenstanders van Feyenoord. Dus logisch dat Slot die niet noemt. En als de KNVB die niet gegeven heeft, dan zijn ze dus niet bevoordeeld maar waren het blijkbaar terechte beslissingen waarvan de KNVB niet vond dat ze, net als bij Feyenoord, excuses moesten maken omdat ze fout zaten.



Dat zegt ESPN waarbij elke foute beslissing in het voordeel van Feyenoord tot in den treure uitvergroot word. En als het tegen zit, niet zo klagen, kan gebeuren. Thuis tegen NEC, Kooij die de VAR overrulde en doelpunt Feyenoord liet staan. Lieten ze een foto zien van een vertekend beeld alsof het VAR scherm 2 meter van de supporters af stond. Of dit wel de bedoeling was. Terwijl er nog een gracht en een straat tussen zat. Die handsbal tegen PSV, ging nergens anders meer over.. Moest zelfs de knvb een dag later reageren dat het eigenlijk geen penalty was. Hans Kraaij die na de gewonnen klassieker i.p.v. leuke interviews, elk interview moest beginnen met 'moest Hartman er niet af'? Helemaal terecht dat het bij Slot wat minder kan, maar geef dan ook zelf het goede voorbeeld.

Ze hebben toch aan het begin van het seizoen gezegd dat ze dat gezeik en gezuig bij de scheidsrechter zouden afstraffen?
Ik zie er weinig van terug. Het is echt niet normaal hoeveel er gemekkerd wordt op de scheidsrechter in deze sport. Dat zie je bij geen enkele andere sport terug t.o.v. een leidsman.
Scheidsrechters zijn ook maar mensen, die zeiken ook niet als een speler vijf keer naar de verkeerde kleur passen of als een coach een achterlijke wissel doorvoert.

Dit is natuurlijk het hele beeldvorming verhaal ten opzichte van Slot dat hij het altijd maar over de arbitrage moet hebben. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want zodra er puntverlies wordt geleden zal Slot de 1e zijn die z'n hand in eigen boezem zal steken. Maar met werkelijke arbitrale dwalingen vind ik zeker dat het mag worden aangepakt en vorig seizoen zal het vast een paar keer hebben meegezeten maar blijf ik van mening dat het toch vooral meer tegen zat. Als je alleen al kijkt naar Twente uit waar je duidelijk keihard genaaid werd (zelfde als dit jaar overigens).

18 december 2023 om 09:50

Beeldvorming zul je altijd hebben bij een topclub. Hoorde Berghuis er eerder over praten 3 dagen later beschuldigde Berghuis de grensrechter van opzettelijk een foute beslissing maken. Dan moet je ook niet klagen over de beeldvorming.

Er is maar 1 manier voor Slot om van de beeldvorming af te komen en dat is op lange termijn niet meer iedere week klagen over de arbitrage hoe terecht ook soms (soms ook volkomen belachelijk). Want je weet dat als hij uit het niets weer terugkomt op foute beslissingen eerder dit seizoen dat de media dit gaan uitvergroten.

Zei Slot ook wat over vorig seizoen?

Beslissend in het kampioenschap was die niet rode kaart voor Hartman in de Arena!
De rode kaart van Maatta van Groningen sloeg ook nergens op waardoor Feyenoord met 1-0 won.

De niet rode kaart van Hartman in de beker al na 4 minuten die zeker 3 wedstrijden schorsing anders waard was.

Nee, het enige waar je Slot dan over hoort is een corner voor psv die binnenvloog die geen corner was.

18 december 2023 om 10:21

Ja Shenkie, daar zei hij vorig seizoen wat over, maar jij leest blijkbaar ook lekker selectief.
Zie mijn reactie erboven met de letterlijke citaten.
Maar jij vergeet van vorig seizoen los van die hoekschop nog de onterecht afgekeurde goals tegen NEC, tegen Utrecht en de penalty die tegen Twente niet werd gegeven. Ook weer lekker selectief.

Bakayoko had rood moeten krijgen tegen Twente, zou schorsing betekenen tegen Feyenoord, maar krijgt geen rood en betrokken bij twee beslissinde momenten tegen Feyenoord

hoorde slot niet vorig jaar naar die absurde 7 minuten blessuretijd tegen psv.. soms heb je het mee en soms tegen...

"dit jaar hebben wij twee competitiewedstrijden gehad, waarbij we van de KNVB terugkoppeling hebben gekregen dat er bij wedstrijdbepalende momenten beslissingen zijn genomen die niet in ons voordeel waren."
Dit verzint hij niet zelf, maar nu is hij een zeur omdat hij een feit vermeld!
Wat ook een feit is is dat er een Team beter is dan Feyenoord, maar op een of andere manier is dat dus slecht van Feyenoord..tsja
Wat ik zelf belangrijk vind is dat er een CL ticket gehaald word links of rechtsom! En daar zit je nog volop voor in de race.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren