Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keizer erkent: ‘Hij schiet als een komeet omhoog bij Ajax’

Laatste update:

Ajax nam Dennis Johnsen in augustus over van sc Heerenveen en betaalde zeker twee miljoen euro. Een hoog bedrag voor een negentienjarige aanvaller die zijn debuut voor de Friezen nog niet eens had gemaakt, maar Johnsen laat bij de beloften van Ajax vrijwel wekelijks zien veel in huis te hebben. Ook Marcel Keizer is onder de indruk.

Johnsen maakte afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport zijn tweede doelpunt in vier optredens voor de Amsterdammers en het is nu wachten op zijn kans in het eerste elftal. “Dennis is korter dan een maand bij Ajax en hij schiet als een komeet omhoog”, erkent Keizer in een interview met De Telegraaf.

“Hij heeft inmiddels eenmaal meegetraind bij de eerste selectie. We kijken nu hoe hij zich verder ontwikkelt en of hij mee kan in de concurrentie met de andere buitenspelers.” Johnsen maakte in 2015 de overstap van Rosenborg BK naar Heerenveen en lag er nog tot medio 2018 vast, alvorens Ajax hem naar de Johan Cruijff ArenA besloot te halen.

Na het duel met Helmond werd Johnsen overigens nog geprezen door Hans Kraay jr., trainer van FC Lienden en analyticus van FOX Sports: “Die hebben ze voor 2,4 miljoen weggehaald. Jurgen Streppel (trainer Heerenveen, red.) vertelde me dat hij er heel erg ziek van is. Ik heb hem nog niet in Ajax 1 zien spelen, maar in potentie is hij de beste buitenspeler van Ajax.” Johnsen tekende bij Ajax een contract tot medio 2021.

Is Dennis Johnsen (nu al) beter dan Amin Younes?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel veel slechter dan Younes kan eigenlijk ook niet. Begin nu echt klaar te worden met deze man. Weinig tot geen loopactie's, moet altijd bal in de voeten hebben en gewoon 0,0 rendement. Kan alleen maar een beetje dribbelen
Geef die Johnson een kans zou ik zeggen, alleen maar goed voor zijn ontwikkeling. Tijd om een signaal richting Younes te versturen dat hij beter moet spelen om in de basis te staan.

18 september 2017 om 07:30

Heb me na afgelopen wedstrijd verdiept in de statistieken omdat ook ik me verbaas over Younes. Maar wat blijkt. Younes is een buitenspeler die toch best vaak betrokken is bij goals/assists. Zeker als je het vergelijkt met andere buitenspelers.

Rendement in de Eredivisie.

Neres: 12 (4/4) betrokken bij 0,66

Younes: 60 (11/19) betrokken bij 0,5 goals per duel.

Cerny: 15 (1/3) betrokken bij 0,3 goals per duel.

Kluivert: 18 (2/5) betrokken bij 0,4 goals per duel.

Ter vergelijking:

Depay: 90 (39/18) betrokken bij 0,63 goals per duel.

Boetius: 85 (21/17) betrokken bij 0,45 goals per duel.

Berghuis: 130 (33/19) betrokken bij 0,4 goals per duel.

Bergwijn: 33 (3/3) betrokken bij 0,2 goals per duel.

Elia: 178 (34/24) betrokken bij 0,3 goals per duel.

Younes doet het gewoon zeer behoorlijk zoals hierboven zichtbaar. Dit seizoen pas 1 assist in 4 duels maar sowieso beter dan de andere buitenspelers.

Ontopic: Deze speler verdiend als die zo doorgaat zeker her en der wat speelminuten. Maar verwacht hem pas vaker in het eerste na de winterstop.

18 september 2017 om 07:51

Younes was in zijn eerste seizoen vaker betrokken bij goals dan vorig seizoen. Ik vind dat je stats op deze manier precies kunt laten zeggen wat jij zelf wil. Boetius mikt 100% van zijn schoten tussen de palen kijk maar naar de wedstrijd van PSV 1 schot, 1 redding van zoet.

Vorm is niet te meten met statistieken over een dusdanig lange periode als jij nu doet. En Younes is gewoon minder gaan renderen sinds de Boer weg is.

18 september 2017 om 07:58

Volgens jouw statestieken moet Neres wel een wereldspeler zijn toch?
Als je rechtstreeks betrokken bent bij een goal heb je Tadic maar weggelaten?
Ach, anders was hij natuurlijk de onbetwiste nr 1 geweest.
Wat dacht je van de spelers die indirect bij een doelpunt betrokken zijn?
Die statestieken zeggen mij weinig.
Spelers van de top drie kunnen hun statestieken opkrikken tegen de nr 7 t/m 18 van de erediviseie. Maar het gaat om de moeilijkere wedstrijden, In europa of tegen de toppers.
Daarin moet ik wel toegeven dat Younes het helemaal niet slecht doet.
Maar dan zou bv Neres, Kluivert, Bergjhuis, Bergwijn helemaal niet in het lijstje voorkomen.

18 september 2017 om 08:03

Neres is gewoon een goeie speler hoor.

18 september 2017 om 08:40

Hij zegt toch helemaal niet dat het een wereldspeler is. Hij geeft gewoon met statistieken aan wie er beter is op basis van gespeelde minuten. Dat het jou weinig zegt is prima maar statistieken liegen niet! Dit zijn gewoon feiten

18 september 2017 om 10:17

Pdeb En nu statistieken van het aantal schotpogingen op doel in verhouding tot gescoorde goals. Dan krijgen wij een completere beeld van zijn kwaliteit.

18 september 2017 om 11:09

Die vergelijking is natuurlijk te belachelijk voor woorden hahaha ga nog eens kritisch met je data om beste vriend

18 september 2017 om 14:09

Heb niet geprobeerd te vergelijken. Heb alleen gekeken voor mezelf of ik een reden kon vinden voor het feit waarom Ajax Younes altijd opstelt en zijn statistiek is gewoon niet heel slecht. Ikzelf dacht namelijk niet dat die bij 0,5 doelpunt per wedstrijd betrokken was. Daarna heb ik zomaar wat namen gepakt die in me hoofd opkwamen van andere teams. Natuurlijk zegt het niet alles dat ben ik me bewust maar vond het zelf best opvallend.

Van de kleine hoeveelheid beelden die ik van hem geziem heb, lijkt hij op een zeer goeie speler. Geweldige dribbel, veel skills en een goed schot in huis. Maar waarschijnlijk ook een speler die veel acties maakt die mislukken. We zullen het zien.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe deze jongen zich gaat ontwikkelen!

Ik kan niet wachten op het moment dat we van Younes verlost zijn. Drie jaar kappen draaien en rendement 0 lijkt me wel genoeg geweest.
Gisteren was weer zo'n wedstrijd van hem. Je kon hem net zo goed niet opstellen.....dus gewoon johnson lekker laten spelen. Al is het alleen maar zodat ik me niet meer aan deze nietsnut (younes) hoef te ergeren

18 september 2017 om 09:14

Tsja, erg makkelijk vind ik. Younes was in de zeer korte Europese campagne van ons dit seizoen de enige die elke keer een voldoende haalde. Ook vorig jaar in de EL was hij vaak 1 van de betere spelers. Younes wordt vaak dubbel gedekt, wat betekent dat elders ruimte vrij komt. Natuurlijk maakt hij ook zijn fouten en kan hij zeker trefzekerder zijn, maar een nietsnut vind ik echt te belachelijk. Daar is hij veel te belangrijk voor!

18 september 2017 om 09:32

De vraag is natuurlijk of Johnsen wel gevarieerd kan spelen. Want is hij ook niet een rechtsbenige linkervleugelaanvaller ?

We moeten gewoon van de trend af dat vleugelspelers alleen maar aan de 'verkeerde' kant staan opgesteld. Wat dat betreft heeft Rashica afgelopen week bij ons tegen Lazio behoorlijke reclame gemaakt..

Dat gedribbel en zich vastlopen van Younes is nu onderhand bij iedereen wel bekend....

18 september 2017 om 09:55

En younes wordt weer eens ondergewaardeerd. Als hij weg is over een jaartje of misschien 2 dan zul je pas zien hoeveel ruimtes younes creert. Ik kan er soms ook boos om worden als hij zn actie tever doordrijft. Maar hij komt elke rechtsback wel een keer voorbij of het nou in nederland is of in europa en dat kan ik van geen andere linksbuiten dan lozano zeggen en dat zijn de feiten

18 september 2017 om 10:32

Juist, Younis is onmisbaar voor Ajax, mocht deze jongen zijn rendement op orde krijgen dan word het in eens een topper die de clubs voor het uitzoeken heeft. Als ik dan een kritische noot moet geven : hij moet beter het overzicht bewaren en iets meer in het team belang gaan spelen, ik heb ook heel erg het idee dat hij met zijn rendement in zijn maag zit, waardoor hij zich zelf als maar wilt bewijzen en dat het daarom nog niet echt lukt.

18 september 2017 om 10:53

Younes is momenteel uit vorm en dan mislukt alles. Misschien word het eens even tijd dat hij in de luwte zijn oude vorm weer terug pakt. Johnsen verkeerd wel in een bloedvorm waarbij de doelpunten die hij maakt van ongekende schoonheid is. Je hebt het talent in huis dus gebruik hem dan ook.

18 september 2017 om 14:05

Younes is verre van onmisbaar. Getuige de wedstrijd tegen groningen en slecht draaien Ajax speelde toch wel een erg makkelijk partijtje tegen groningen zonder Younes. Ter vergelijking tegen clubs als Vvv, ADO en Heracles hadden we het een stuk moeilijker met Younes.

Younes wordt niet onder gewaardeerd. Younes wordt gewoon beoordeeld op zijn kwaliteiten. Onder Bosz speelde hij terecht veel wedstrijden want de opties waren wel heel erg beperkt. Inmiddels zijn er toch wel echt wat meer opties voor op de vleugels. Tijd om daar gebruik van te maken.

Waarom is Younes binnen Ajax zo heilig? De man wordt nooit gewisseld. Onder Bosz speelde hij ook altijd. Johnson mag van mij wel de kans krijgen hoor.

18 september 2017 om 08:15

Woensdag zal hij die krijgen!

18 september 2017 om 09:23

Younes blijft spelen omdat Keizer in de meeste wedstrijden zijn elftal in een soort gung ho do or die 4-2-4 moet spelen om een overwinning proberen binnen te slepen.

18 september 2017 om 09:41

Younes is een aardige speler, maar wat ik vooral niet begrijp en ook mis bij Younes is gewoon snelheid. Zeker als je dan 0-1 voorkomt dan ligt er zoveel ruimte, die je niet kunt gebruiken omdat je Younes niet in de diepte in kunt sturen. De rest van de buitenspelers hebben allemaal snelheid, maar ook een actie.

18 september 2017 om 10:53

Younes heeft meestal 2 of 3 tegenstanders bij zich, waardoor juist de belangrijkere spelers van Ajax meer vrij komen te staan.

18 september 2017 om 12:07

Hij is zeer balvast en brengt meer rust in het elftal. Zeker ideaal voor Ziyech...

Kluivert lijdt te veel balverlies wat meer irritatie binnen de selectie toeneemt...

"schiet als een komeet omhoog" vs "inmiddels een keer meegetrained met het eerste"

Hou toch eens op met elk talentje wat bij Ajax loopt gelijk omhoog te l*llen. Laat ze op hun eigen tempo ontwikkelen en als ze echt goed worden heeft men de Ajax staf en media niet nodig om dit uit te leggen. En al helemaal niet voordat ze "als een komeet omhoog schieten", wat sowieso nogal een rare uitspraak is als je iets over kometen weet.

18 september 2017 om 09:10

Dat laatste is niet gek, want dat is gewoon een normale Nederlandse uitdrukking. Je hebt een zuur leven als je elke uitdrukking letterlijk neem lijkt me zo.

Wel ben ik het met je eens dat je altijd voorzichtig moet zijn met het 'ophemelen' van talenten. N.a.v. de wedstrijd van vrijdag schreef ik ook al (n.a.v. de lofzang van Hans Kraay jr) om hem lekker te laten ballen in Jong Ajax. Deze jongen is jong en moet het nog maar allemaal bewijzen. Natuurlijk, hij doet het nu al heel erg goed. Maar dat is wel de Jupiler League. Laat hem nu maar eerst de absolute ster van Jong Ajax worden om hem vervolgens dan rustig te kunnen gaan brengen!

18 september 2017 om 09:22

Dat feit dat een uitdrukking vaker, voornamelijk in de (voetbal) sportwereld, wordt gebezigd, wil niet zeggen dat het correct taalgebruik is.

18 september 2017 om 12:06

Zucht. Nogmaals, het is correct Nederlands en wordt niet alleen in de sportwereld gebruikt. Heb je vanmorgen azijn gedronken bij het ontbijt?

Van mij mag die een kans krijgen, want de buitenspeler die gisteren in de basis stonden (kluivert en Younes) waren echt dramatisch en ook de reden dat Ajax niet gewonnen heeft.

18 september 2017 om 09:27

Waarom speelt Neres zo weinig dan? Ik vind die juist meestal goed overkomen en kan makkelijk een assist geven of scoren. Jammer dat zo'n dure aankoop zo weinig vertrouwen krijgt en maximaal 2 wedstrijden achter elkaar mag blijven staan. Ben ervan overtuigd dat wanneer je Neres eens 10x achter elkaar erin laat staan hij meer dan eens betrokken zal zijn bij doelpunten en assists.

18 september 2017 om 09:33

En waarom zien we Cerny niet meer ?

Tegen Groningen was die op de linkerflank behoorlijk bepalend. Maar waar is die nu dan ?

18 september 2017 om 09:47

Neres moet ook in de basis, is bij een volledige wedstrijd altijd bij een doelpunt betrokken. Op recht moet Neres.

18 september 2017 om 09:57

Cerny is voor mij meer een rechtsbuiten dan een linksbuiten. Op links idd daar mag Cerny best eens de kans krijgen, slechter dan Younes is haast onmogelijk.

Het blijft een dingetje bij Ajax. Buitenspelers komen als een komeet, maar storten daarna allemaal ter aarde. Younes is al weken op zoek naar de juiste vorm, Kluivert raakt over het algemeen geen pepernoot meer. Cerny speelt 1 duel leuk, mag in de basis starten en raakt geen pepernoot. Neres idem. Er is bij Ajax momenteel geen enkele buitenspeler die gewoon 5-6 wedstrijden op rij een goed niveau haalt.

Wordt tijd om het eens anders te proberen Keizer! Een opstelling zonder buitenspelers. Een 352 bijvoorbeeld.

18 september 2017 om 09:51

want in een 352 heb je geen buitenspelers?

18 september 2017 om 12:19

in sommige niet nee, klopt.

18 september 2017 om 10:50

En alles door het centrum spelen tegen tegenstanders die een muur in hun verdediging opzetten.

18 september 2017 om 12:36

met deze buitenspelers doe je niet anders hoor. younes draait altijd naar binnen, Kluivert, Neres en Cerny idem.

18 september 2017 om 14:09

Helemaal niet. Neres draait echt verre van altijd naar binnen zeker op rechts. Tegen Pec gaf hij in een tijdsbestek van 10 minuten 3 goede voorzetten vanaf rechts en dat was allemaal buitenom. Keizer wilt hem niet opstellen en is zijn goed recht, maar dan mag hij ook zijn eigen conclusies trekken. Ajax heeft kansen genoeg, maar te weinig goals. de spelers met het meeste rendement op de vleugels zitten of op de bank of op de tribune....

Kometen vallen toch juist door de zwaartekracht? Keizer heeft iets verkeerds door z'n koffie gehad.

18 september 2017 om 10:46

Maar in de hemel kennen ze geen zwaartekracht.

Hij schiet als een komeet omhoog, maar je doet niks met hem. Wat heb je aan hem dan. Niet eens de laatste minuten die je gunt aan hem. Je blijft Younes maar opstellen. Waarom weet alleen de goed God.

Leuk, ook een groot talent alleen ben op dit moment zwaar onder de indruk van de talenten bij de Alkmaarse buren.
Die staan er echt en spelen positioneel domweg het beste in de eredivisie.
Til, Overeem, Ouwejan, Wijndal, Helmer maar vooral Stengs die nu al in Oranje had gestaan als dat bij PSV niet was gebeurd volgens de Telegraaf.

Dit is toch wel omgekeerde wereld. "rustig" rijpen bij jong ajax in de luwte en dan dit soort dingen in de media roepen....

Dat arme Heerenveen haha! Ajax hoeft zelf niet op te leiden. We kopen gewoon lekker jong alles is voor een prikkie.

Leuk fivool spelertje wat hij laat zien in de JL maar lijkt me nog wat te licht voor het 1e. Ik snap dat mensen nu gaan roepen om hem maar ik zou nog even afwachten tot we echt niet meer om hem heen kunnen

Het is al een langer gegeven dat Ajax scorende buitenspelers mist die ook nog eens een redelijke assist kunnen geven. Dat Keizer dan Younes blijft opstellen is een, maar dat hij de eigenlijk alleen maar blaffende, maar nooit bijtende junior Kluivert kansen blijft geven, wil er bij mij gewoonweg niet in. Johnsen is zeker een optie voor de toekomst, maar laat die nog maar mooi even spelen in Jong Ajax. Met het (beperkte) materiaal dat voorhanden is, moet hij in mijn ogen naar een soort van 4-3-1-2 systeem, met Huntelaar en Dolberg voorin, en daarachter een Siem de Jong of Lasse Schone. Dan verlos je Ajax van 2 buitenspelers met bijna 0 rendement en heb je er 2 in potentie scorende spelers bij, plus nog eens wat extra routine. By the way, zou van dag Sar ook eens uit zijn stolpje naar beneden kunnen komen en zijn nederige excuses aanbieden aan alle Ajax seizoenkaarthouders en supporters voor wat vooral het technisch hart deze transferzomer verkeerd heeft gedaan? Even een paar feiten op een rijtje: het wegjagen van Bosz, het aanstellen van Keizer en het niet halen van een direct inzetbare linksback, een ervaren nummer 6 en 1 of 2 scorende buitenspelers. Deze fouten hebben Europees voetbal gekost en een seizoen zonder prijzen, met misschien niet eens plaatsing voor Europees voetbal komend seizoen. Dan kunnen als compensatie grofweg nog Dolberg, Ziyech, Onana en F. de Jong worden aangeboden in de transferwindows. Is de NV wel weer tevreden. En natuurlijk diegenen voor wie een bonus is weggelegd. Raad eens wie dat zijn....!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren