Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keizer: ‘Dat deed pijn, hij stelde goede vragen en bewaakte de Ajax-cultuur’

Laatste update:

Marcel Keizer werd vlak voor de winterstop op straat gezet door Ajax, dat op hetzelfde moment ook afscheid nam van assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Het ontslag van laatstgenoemde verraste de weggestuurde trainer eigenlijk meer dan zijn eigen congé, zo maakt hij duidelijk in gesprek met De Telegraaf.

“Dat heeft me pijn gedaan, want ik heb met hem als individuele trainer en als verbinding met de jeugdopleiding prima samengewerkt. Ik kijk alleen naar kwaliteit. Dennis zorgde voor de kritische noot binnen de club om Ajax beter te maken. Hij stelde intern uitstekende vragen op allerlei gebieden en bewaakte zo de Ajax-cultuur. Die vragen toetsten of iets binnen de clubvisie paste”, legde hij uit.

De twee speelden in het verleden twee jaar samen in de A1 van de Amsterdammers en werden daarna gezien als vrienden die elkaar in alle gevallen bleven steunen. Keizer geeft aan dat hij de voormalige topaanvaller voordat hij bij Jong Ajax aan de slag ging in de afgelopen decennia echter slechts twee keer heeft gezien en werd aangesteld vanwege zijn prestaties als coach: “Ik heb ‘ja’ gezegd en daarna heeft hij mijn trainingen en manier van coachen gezien. Op basis daarvan heeft hij mijn trainerscapaciteiten beoordeeld.”

Keizer stond voor zijn periode bij Ajax aan het roer bij clubs als Telstar, FC Emmen en SC Cambuur en hoopt in de nabije toekomst weer ergens aan de slag te kunnen. De momenteel werkloze trainer voelt zich niet te groot om ergens als assistent te gaan fungeren: “Het zal moeilijk worden om direct weer bij een topclub aan de slag te gaan. Maar ik ben wel overtuigd van mijn kwaliteiten als trainer en ik heb de laatste anderhalf jaar ook goede dingen laten zien bij Ajax.”

Denk jij dat Marcel Keizer snel als trainer terugkeert in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"het zal moeilijk worden om direct weer bij een topclub aan de slag te gaan"

Denk eerder onmogelijk... Leuke trainer voor de Juup, maar niet meer dan dat. Presteerde bij Jong goed, maar je merkt nu dat dit op geen enkele wijze aan de trainer lag, maar puur aan het materiaal waar ze mee werken. Reiziger doet het zelfs nog veel beter dan Keizer. Is hij dan ineens de nieuwe Michels? De prestaties van Jong dit seizoen bewijzen eens te meer dat de invloed van Keizer nagenoeg nihil was vorig jaar en het totaal niet gerechtvaardigd was om hem door te schuiven naar het 1e.

21 februari 2018 om 17:55

Deze jongen demonstreert nu zelfs nog een gebrek aan inzicht en -vooral- aan zelfreflectie..
Zijn beleid rammelde vanaf dag 1 aan alle kanten, met als triest dieptepunt de wissels die hij pleegde te doen o.a. tegen Nice. Zijn prestaties bij jong Ajax kan je nu wel als zwaar overschat beschouwen, voor de rest was hij als coach alleen maar te vinden bij clubs in de marge.
Wat ben ik blij dat hij vertrokken is

21 februari 2018 om 20:42

En jij hebt het idee dat Ten Hag wezenlijk anders presteert..? Daar geldt andersom dan hetzelfde voor. Overigens mooi om de ‘vriendschap’ ontkrachting te lezen. Bewijst de sensatie bewuste beeldvorming door de media eens te meer.

Zijn carrière is nu ook wel een beetje verpest door Ajax, ik hoop dat hij nog een leuke club vindt voor komend seizoen. Een leuke subtopper in de Eredivisie zal hem goed doen denk ik.

21 februari 2018 om 12:15

Mwah, hij was een redelijke coach in de JL. Kwam via goede contacten binnen bij Ajax en kreeg zonder enige ervaring de leiding bij de (financieel) grootste club van Nederland. Iedere voetballiefhebber in nederland kent zijn naam nu. Als hij bij een subtopper in de eredivisie aan de slag kan is dat grotendeels door Ajax.

21 februari 2018 om 20:46

Onzin wat je vertelt floconeve. Pure aannames gebaseerd op op elkaar gebaseerde roddels.

Keizer werd als trainer van Cambuur al geroemd en genoemd als toekomstig Ajax coach. Grappig genoeg destijds door voetbal inside... Maar ja die vergeten wel vaker welk standpunt ze eerder hebben ingenomen... Keizer werd volledig in de visie van plan Cruijff binnengehaald en doorgeschoven. Dat laatste noodgedwongen en wellicht te vroeg. Maar dat laatste is de vraag. Ten Hag doet het met beter materiaal niet beter.

Ik geloof het direct als mensen zeggen dat Bergkamp een goede trainer is. Zijn techniek kan hij overbrengen op andere. Zijn ervaring natuurlijk ook. Maar cultuurbewaker? Van wat dan precies? Jeugd blijft toch wel doorstromen naar het eerste, het ene seizoen wat meer dan het andere... en voor de rest, welke cultuur valt er te bewaken? Eentje van Europees falen...? Buiten afgelopen seizoen, toen Bosz volgens mij vanaf de winterstop lekker zn eigen gang ging, heeft Ajax de laatste jaren toch weinig klaargespeeld in Europa. Dit seizoen is helaas het trieste dieptepunt. Maar toen Bergkamp eigenlijk geen inspraak meer had, liep het geweldig.

Het ligt niet alleen aan hem natuurlijk, het loopt nu ook nog niet geweldig. Maar elke keer weer die term cultuurbewaker, ik vind het maar onzin. Had zich moeten beperken tot het trainen van spelers, meer niet. Maar wie weet bewijst hij mijn ongelijk, als hij überhaupt nog wil werken.

21 februari 2018 om 20:47

Geweldig??

21 februari 2018 om 21:51

Wat een fantastische inhoudelijke reactie.

22 februari 2018 om 13:47

Wilde mn vorige en verdere reacties niet herhalen. Maar zeggen dat Ajax geweldig speelt sinds het vertrek van B is natuurlijk onzin. Onder Ten Hag speelt Ajax precies zo goed/slecht als onder Keizer, en dat terwijl Ten Hag volledig verder kan op wat Keizer heeft neergezet en daar directe versterkingen heeft bij gekregen.

Wat je wel kunt zeggen is dat Overmars sinds het vertrek de knip heeft getrokken. Al is het altijd de vraag hoe die aankopen het gaan doen. Vergeet niet dat Orejuela, Lamprou, Siem de Jong en Cassiera ook zijn aankopen zijn en dat men tot november Neres nog waardeloos vond en Wober een veel te duur broekie... En in Belgie snappen ze geen bal van de dure aankoop van die linksbuiten..

Ik ben blij dat Bergkamp weg is. 'cultuurbewaker'? Wat een vage term zeg.
Sinds hij weg is pakt Overmars ook beter door en worden er eindelijk goede aankopen gedaan.

Blij dat Bergkamp weg is. Niet meer op de bank zitten, niet mee gaan naar uitwedstrijden, vanuit een ontastbare positie alleen maar kritiek geven.. zeker niet gezond om zo’n persoon in je organisatie te hebben. Je kan cultuur niet bewaken vanuit zo’n inactieve rol zonder verantwoordelijkheid. Wie worden er afgerekend op de resultaten? Juist Overmars en co. Blij dat die de macht gegrepen heeft en eindelijk beleid kan uitvoeren. De prestaties van ajax zijn vooral te linken aan Overmars zijn scouting en aankopen dan van Bergkamps closed minded ivoren torentje compleet op afstand van de werkelijkheid.

21 februari 2018 om 20:50

Overmars is ook verantwoordelijk voor het niet aankopen van een lb en rb. Ten Hag valt nu dus in een gespreid bedje daar waar Keizer die steun niet kreeg. En laten die 2 backs nu precies dat zijn wat K miste

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren