Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kamp-Malcom reageert en ‘bevestigt’ strategie van Barça omtrent Willian

Laatste update:

Barcelona kaapte Malcom voor de neus van AS Roma weg door een beter bod neer te leggen bij Girondins Bordeaux. Hoewel zowel de Franse als Italiaanse club een mondelinge overeenkomst bekendmaakte, besloot Bordeaux toch met een andere partij in zee te gaan. Technisch directeur Monchi zei vervolgens dat Roma overweegt juridische stappen te ondernemen, maar Junior Minguella zegt dat de Italianen weinig kans maken bij een rechtszaak wat betreft Malcom.

Minguella, een van de vertegenwoordigers van de Braziliaanse aanvallende middenvelder annex buitenspeler, zegt in gesprek met RAC 1 dat Roma moet afzien van een juridische strijd. “Ze hebben de macht niet om aan te klagen, want hij heeft niks getekend. Hij heeft zich niet verbonden aan Roma en heeft ook geen reglementen overtreden”, aldus Minguella.

“Ik begrijp dat een geweldige speler is ‘ontsnapt’ voor Roma en ze mogen teleurgesteld zijn, maar verder kunnen ze niets. Roma heeft de fout gemaakt om een overeenkomst met Malcom bekend te maken terwijl ze die eigenlijk niet hadden.” Minguella ‘bevestigt’ daarnaast dat Barcelona met de aankoop van Malcom niet meer in de markt zou zijn voor Willian van Chelsea.

“Barcelona was niet expliciet op de hoogte van de onderhandelingen met Roma, Everton of Internazionale, maar zij wisten wel van interesse van andere clubs, want dat hebben we gecommuniceerd. Zij hadden Willian en Malcom als opties voor de vleugelpositie. De fout van Roma was om de komst bekend te maken en toen werd Barcelona gedwongen een keuze te maken tussen de twee. Dat hebben ze gedaan.”

Is Malcom een goede aankoop van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus.. soap blijft door gaan. Zeker niet netjes van uit bordeaux. De speler en barca kan je niks kwalijk nemen

26 juli 2018 om 10:04

De schoonheidsprijs verdien je er natuurlijk niet mee, maar wettelijk doet Barcelona niets verkeerd. Het doet me een beetje denken aan de situatie van Xandro Schenk, FC Twente en Sparta. Het is niet geheel netjes, maar uiteindelijk ben je afhankelijk van de eerlijkheid van het kamp van de speler.

26 juli 2018 om 12:09

Je kan het Roma kwalijk nemen. Iets aankondigen dat helemaal niet rond is ze zouden beter moeten weten.

26 juli 2018 om 12:15

Het is wat naief, maar een mondeling akkoord is wel degelijk bindend. Echter moet je het kunnen bewijzen en in de voetballerij zijn ze soms nog iets te goed van vertrouwen door dat soort gesprekken niet op te nemen.

26 juli 2018 om 12:59

Bordeaux was het die aandrong om het aan te kondigen terwijl roma dat niet wilde. Je kan het roma toch niet kwalijk nemen.

26 juli 2018 om 15:25

Maar dan nog, stel dat bordeaux en Roma een akkoord hebben. Als ze de speler toch vervolgens zegt dat hij niet naar Roma wil, dan houdt het toch ook op? Onze is een overeenkomst tussen de clubs.

Tja explains a lot... Ben benieuwd wat de mensen die het een vieze streek vond ervan vinden...

26 juli 2018 om 09:58

Verklaart voor mij helemaal niets. Bordeaux dwong Roma om het bekend te maken door het zelf bekend te maken. Monchi had aangegeven dat pas te willen doen na de handtekeningen. Nu lijkt het gewoon een tactiek van Bordeaux om een hoger bod af te dwingen. Het oogt legaal niet heel netjes van Bordeaux. Barça doet hierin niet zoveel fout. Hadden hooguit principieel af kunnen zien van de transfer.

26 juli 2018 om 10:16

Zegt Monchi (dwingen om het op de website van Roma te zetten zonder handtekening van speler noch agent wat verboden is als beursgenoteerd bedrijf)... zo betrouwbaar blijkt die Monchi niet meer te zijn dat alles wat hij zegt zomaar als waarheid kan worden aangenomen. En stel je de volgende vraag: indien dat echt gevraagd is door Bordeaux, zou Monchi daar dan echt ingetrapt zijn?

26 juli 2018 om 10:38

@ Filipmich

De berichtgeving van Bordeaux stond eerder online dan de bericht geving van Roma. En wanneer je iets publiekelijk maakt is er overduidelijk sprake van een mondelinge overeenkomst die rechtsgeldig is als die te bewijzen valt. En aangezien Bordeaux zelf op social media communiceert dat er een deal is afgerond is dat ook gelijk weer het bewijs dat er een mondelinge overeenkomst is.

Hoe (on) betrouwbaar Monchi kan en mag zijn. Er lag een rechtsgeldige overeenkomst tussen Roma, Bordeaux en Malcom. Dus voor zowel Malcom als voor Bordeaux kan dit een staartje krijgen als Roma door wilt zetten. Dit kan leiden tot boetes en schadevergoedingen.

Zie het als volgt, jij staat in de winkel bij de kassa met de allerlaatste stofzuiger uit de winkel en staat op het punt om je pincode in te toetsen voor het bedrag van 100 euro. En op dat moment komt er iemand die tegen de winkelbediende zegt dat hij 120 euro betaald. Het enige dat kan gebeuren is dat de beste man aan jou 120 euro geeft. Maar de winkelier mag er wettelijk gezien niet op in gaan.

ZO werkt het ook bij deze transfer. De mondelinge overeenkomst is te bewijzen en daarmee rechtsgeldig. Op het moment dat een rechter dat ook beaamt is Malcom officieel van AS Roma. En dan zal Barcelona met AS Roma moeten onderhandelen.

26 juli 2018 om 11:44

Waar staat dat dan in het wetboek dat de winkelbediende dan niet de stofzuiger voor meer geld mag verkopen? Ja mondelinge overeenkomsten zijn een ding maar wel in vrij specifieke gevallen.

26 juli 2018 om 12:11

@ D-Bergkamp

De vergelijking van de stofzuiger is helaas niet correct. Je vergeet even dat dat een overeenkomst is tussen 2 partijen, waar een transfer in het voetbal met 3 partijen een overeenkomst dient te worden gesloten.
Een club als Bordeaux kan meerdere biedingen accepteren van clubs, maar ook de speler dient de nog uit te komen met 1 van de clubs. Stel Barcelona, Everton en Inter hadsen volgens het artikel interesse maar geen bieding. Roma doet een bieding en deze wordt geaccepteerd door Bordeaux. Dan is Malcom niet meteen eigendom van Roma, want Malcom kan moet er ook contractueel nog uitkomen met Roma. Dat kan bijvoorbeeld op salaris of rol in het team ook stuk lopen. Eigenlijk zit niemand dus fout en een rechtzaak zal nooit worden gewonnen
Dat het niet chique is van Bordeaux om de deal al officieel te verklaren vind ik zeker een punt.

26 juli 2018 om 12:28

D-Bergkamp, je vergelijking raakt kant noch wal. Ten eerste heeft een stofzuiger een vaste prijs. Als bijvoorbeeld Malcolm niet door de keuring zou zijn gekomen, had Roma de deal ook af kunnen blazen. Dus definitief was het zeker niet. Ten tweede, zolang je de stofzuiger niet hebt betaald, is het eigendom van de winkelier en die kan ermee doen wat hij wil.

26 juli 2018 om 10:28

En hoe vaak komt dat niet voor bij transers dat er meerdere clubs een speler willen? Als Real Hazard wil maar ze bemerken dat Barcelona eerder al interesse had, moeten ze dan stoppen met bieden? Daar is toch niks mis mee. Zoals ik eerder al poste bij de eerste berichten heeft Roma hier de fout gemaakt om een overeenkomst met Malcom (de speler dus niet de club) bekend te maken terwijl ze die eigenlijk niet hadden. Roma alleen is in de fout gegaan (waarschijnlijk) door iets te veel hebzucht of in een strategie om andere clubs af te houden. Sorry maar zo werkt het niet.

26 juli 2018 om 10:31

Er is een verschil tussen interesse hebben en een akkoord hebben.. Bordeaux en Roma lieten allebei weten dat er een akkoord was. Daarna komt Barcelona met een hoger bod. Er stond letterlijk een vliegtuig op hem te wachten en Roma fans op het vliegveld te wachten.

26 juli 2018 om 11:42

Ramos,

Ik wou liever niet mee doen aan zulke discussies...
Maar jij als Real Madrid fan moet je ook weten dat jouw club (Real Madrid) ook zulke vieze speeltje heeft gespeeld.
Paar op een rij:
Barca had al een akkoord met Neymar terwijl Real Madrid alles aan heeft gedaan en meer heeft geboden om hem naar Madrid te halen. Godzijdank dat Neymar niet naar Real wou.

Barca zat achter Danilo en toen kwam Real Madrid hem halen.

Huidige Real coach die spanje moet coachen tijdens WK en alle rust nodig had...dan komt Real met het nieuws om hele chaos te zaaien.

Ook genoeg vieze speeltjes van Real Madrid die vaak met transfers van anderen bemoeit om de prijs op te voeren.

Allemaal schuldig...

26 juli 2018 om 11:54

Dat met Danilo is toch heel anders? Dat is gewoon concurrentie. Het gaat erom dat NA een akkoord de speler nog wirdt weggekaapt. Beide clubs kwamen met een statement en het was dus niet Roma die uit zichzelf melding maakte van Malcom.

26 juli 2018 om 12:16

Barcelona wist niet eens dat er onderhandingen waren tussen Bordeaux en Roma. Lees de tekst nogmaals.

Als je de situatie van Danilo op een concurrentie wilt gooien. Dan heeft Barcelona in deze ook geconcurreerd met andere clubs.
Je weet zelf dat er niets was getekend. Want een mondeling afspraak is geen afspraak in de wet.

Je kan barcelona in deze totaal niets verwijten.

In tegen deel van Real Madrid.
Iemands anders speler met een voor contract als nog proberen te kopen. Dat is pas een vieze bestuur.

Geloof er niks van, zowel Bordeaux als Roma hadden een statement gegeven op hun site. Bordeaux heeft Malcom letterlijk verboden te vliegen omdat Barca last minute met hun Willian Euro's kwamen zwaaien. Op papier valt er heb waarschijnlijk weinig te verwijten, maar vrienden maak je er niet mee. Barcelona is de laatste jaren wel vaker pr zelfmoord aan het plegen, erg populair maken ze zichzelf niet met zulke acties. Los van het feit of de actie gegrond is of niet, puur qua media aandacht en dergelijke.

26 juli 2018 om 10:02

Ik zie niet in hoe dit pr zelfmoord is. 99% van de wereld volgt dit soort details totaal niet. Zie trouwens sws niet wat Barca hier verkeerd doet. De andere 2 clubs hadden een afspraak en Bordeaux komt die niet na. Dus hooguit van hen niet zo netjes.

26 juli 2018 om 10:37

Waarom pr zelfmoord? Ik heb al verschillende posts op social media zien voorbijkomen, waarin in de reacties de sentimenten duidelijk worden. Dergelijke dingen gaan op den duur op zichzelf leven op social media platformen. Ik zie dit zeker als slechte reclame voor Barcelona, vooral omdat Bordeaux vermoorde onschuld speelt.

26 juli 2018 om 11:16

Je kunt als club geen rekening houden met van die keyboard warriors. En ook op social media is er maar een heel klein deel dat zo gedetaileerd het transfernieuws volgt.

Ik lees hier altijd over imagoschade ed. Bij Real, Barca, United etc. Maar al deze clubs groeien jaarlijk, zowel qua pupulariteit als inkomsten. Het valt dus allemaal reuze mee.

En nogmaals, Barca heeft hier niets verkeerd gedaan.

26 juli 2018 om 12:39

Als het zelfmoord is voor Barcelona dan was Real Madrid/Perez al lang door met Neymar en Nieuwe coach.

Nee jij wilt graag dat Barcelona slecht wordt gezien en niet dat je zorgen maakt.

weet je hoe clubs voortaan met clubs als Barca en Bordeaux om moeten gaan? Tijdens iedere onderhandeling lekker met ze meegaan en mondeling akkoord gaan. Vervolgens op het laatste moment een hoger bod accepteren

26 juli 2018 om 10:00

Waarom zouden clubs hun tijd hieraan verspillen?

"Roma heeft de fout gemaakt om een overeenkomst met Malcom bekend te maken terwijl ze die eigenlijk niet hadden."

Volgens mij maakte Bordeaux eerst de transfer bekend, waarna Roma niet kon achterblijven.

26 juli 2018 om 09:59

Inderdaad, aangezien Roma beursgenoteerd staat is het niet evident voor hun een transfer bekend te maken voor er papieren getekend zijn, er zijn namelijk regels te volgen in dat geval.

De woorden van Monchi wanneer hij hierover een vraag kreeg:

"Once we found the agreement with Bordeaux, about 30 minutes later their president, Stephane Martin, called me to tell me that there were a lot of rumours surrounding the deal, and for them it would be better to make an official statement. I told him that, for us, it would not be ideal – as we are listed on the stock exchange and have to respect certain rules – but he insisted, and they ultimately did a tweet to announce the agreement." Lijkt me duidelijk genoeg. De tweet over het statement is zelf terug te vinden op hun twitter pagina

26 juli 2018 om 10:19

Het staat clubs vrij om meerdere biedingen te accepteren, dus daar is niks mis mee. Waar het hier om gaat is de overeenkomst met de speler zelf (of diens agent) die Roma nog niet had. Niet de overeenkomst met de club.

26 juli 2018 om 11:59

Nee, niet helemaal. Als je een overeenkomst met iemand sluit en vervolgens deze niet na komt en de vlucht annuleert doe je als club zeker wat fout. Misschien komt Barca er goed vanaf en Malcom ook. Maar Bordeaux maakt hier zeker fouten die te bewijzen zijn.

Dus iedereen zit hier over Barcelona te janken, terwijl er dus duidelijk nog geen onderling akkoord was tussen Malcom en Roma en Barcelona dus alle recht had om te onderhandelen. Dat Bordeaux uiteindelijk zwak blijkt te zijn voor twee miljoen extra is niet Barcelona's fout? Maar ja, moraalridders zal je overal houden.

26 juli 2018 om 10:08

Een mondeling akkoord was er al. Dat is in principe wettelijk bindend als je het kunt bewijzen. Helaas is men nog steeds te naief in het voetbal om dat soort gesprekken niet op te nemen. Maar goed, als je een partij de schuld moet geven, is het 't kamp Malcom. De clubs handelen enkel in eigen voordeel en dat doet elke club ter wereld. Als men dus kritiek uit, moeten ze bij Malcom en zijn zaakwaarnemer(s) zijn.

26 juli 2018 om 10:22

Zegt Monchi... Kamp Malcom zegt dat er geen akkoord was - ook niet mondeling, enkel dat Roma hem gevraagd heeft om medische testen te ondergaan om pas daarna tot een akkoord te komen. Beetje amateuristisch, professionelere clubs laten eerst de agent overvliegen.

26 juli 2018 om 10:46

Dus als het kamp van Malcom het zegt is het wel de waarheid maar als Monchi het zegt niet... Alle partijen hebben zo hun eigen kijk op het verhaal en wij zullen er het fijne nooit van te weten komen 😉

26 juli 2018 om 10:54

Waarom zou Bordeaux op social media zetten dat Malcom naar Roma gaat als er nog geen akkoord was? Ik geloof er geen zak van dat er op geen enkele manier een akkoord was tussen Malcom en Roma. Anders stuurt Bordeaux niet zo'n bericht rondt op social media.

26 juli 2018 om 12:01

Tuurlijk had hij wel een akkoord met Roma. Anders zouMalcom tich ook niet het vliegtuig nemen naar Rome, waar fans hem zouden opwachten?

Eindelijk is Barca wakker. Veel beter dan William halen! Misschien hebben ze me bericht wel gelezen toen😋

27 juli 2018 om 01:42

Wss niet want hij heet geen William

Blijf het een zeer vreemde zaak vinden. Al helemaal omdat Bordeaux nog eerder bekend maakte dat Malcom naar Roma ging dan Roma zelf.

Roma zijn fout? Bordeaux wou perse een persbericht van Roma. Monchi gaf aan dat het beter was om te wachten tot de transfer was afgerond, maar ze stonden erop. Dit is gewoon slim gedaan van Bordeaux. Zo hebben ze een hoger bedrag gekregen voor Malcom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren