Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kahn is lyrisch over vertrekkende Ajacied: ‘Hij kan de beste ter wereld worden’

Laatste update:

Oliver Kahn is zeer te spreken over André Onana. In een uitgebreid interview met Sport Bild prijst de algemeen directeur van Bayern München de bij Ajax vertrekkende doelman op vele vlakken en dicht hem een enorme potentie toe. Kahn is zelfs van mening dat Onana 'de beste keeper ter wereld kan worden als hij hard blijft werken'.

Waar Kahn zich in zijn huidige functie momenteel vooral bekommert om het aantrekken van twee andere Ajax-verlaters - Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui - wordt de Duitser in Sport Bild gevraagd naar zijn mening rondom zijn oude professie: dat van doelman. In het specifiek wordt Kahn gevraagd wie de meest vaardige keepers van de huidige generatie zijn.

"Onana staat in de top-vijf ter wereld", antwoordt de oud-doelman, die tot 86 interlands voor het Duitse nationale team kwam. "De jongere generatie is zo veel flexibeler dan die van ons. Onana is behendig, snel, krachtig, goed met zijn voeten en uitstekend in de opbouw." Kahn trekt vervolgens de vergelijking met twee collega-goalies van de Kameroener. "Hij is een soort mix tussen Marc-André ter Stegen (Barcelona) en Alisson Becker (Liverpool). Deze man kan de beste worden als hij hard blijft werken."

Onana vertrekt aan het eind van dit seizoen transfervrij naar Internazionale, na zeven jaar in Amsterdam te hebben gespeeld. Omdat de 29-voudig international zijn contract niet wilde verlengen, werd hem aanvankelijk een rol op het tweede plan toebedeeld door trainer van Ajax Erik ten Hag. Na blessures bij Remko Pasveer en Jay Gorter moest Onana echter noodgedwongen opdraven onder de lat. In de duels die de 26-jarige goalie dit seizoen speelde, maakte hij een weifelende indruk. Zo ging Onana niet vrijuit bij de enige tegentreffer in de Champions League-eliminatie tegen Benfica (1-0) en blunderde hij ook afgelopen weekend weer tegen FC Groningen (1-3 winst).

In tegenstelling tot Onana is Bayern wél actief in de markt voor teamgenoten Gravenberch en Mazraoui. BILD meldde woensdag dat eerstgenoemde al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Duitse recordkampioen. Ajax en Bayern steggelen alleen nog over de transfersom: de Amsterdammers willen 35 miljoen zien, terwijl de koploper van de Bundesliga vooralsnog niet verder wil gaan dan 25 miljoen inclusief bonussen. Sky Deutschland meldde vorige week dat Bayern Mazraoui een jaarsalaris van liefst 10 miljoen euro heeft geboden. Dat is twee keer zo veel als Mazraoui volgens de laatste berichten van transfermarktexpert Fabrizio Romano kan gaan verdienen in Barcelona, dat eveneens op de markt is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nounou... hij heeft een enorme potentie, maar de beste van de wereld? Ben benieuwd wat hij in zijn mars heeft als hij speelt met de absolute sterren.

6 april 2022 om 12:56

wellicht wel, met een beetje doping zie ik het gebeuren

6 april 2022 om 13:11

Je moet wel opplassen met zo’n opmerking.

6 april 2022 om 13:46

Waarom moet je daar mee oppassen? Is overduidelijk een grap toch?

Enorme potentie heeft hij, misschien de potentie om de beste te worden, maar dat is (net als bij ieder ander) een hele grote misschien. Ik vind wel dat hij sinds zijn terugkeer bij Ajax een aanzienlijk lager niveau heeft dan daar voor. Misschien logisch, maar hoop voor hem dat hij zijn oude niveau weer terug vindt.

Die jongen heeft maar 2 minpunten:
1. Slecht met ballen van de zijkant.
2. Slechte ogen. (Dit is weer een flauwe grap Misterafca)

6 april 2022 om 18:09

Een jaar niet spelen, verguisd worden en eromheen in een pandemie leven is niet zomaar iets. Geloof er niks van dat Onana enkel door dat pilletje zo goed was.

6 april 2022 om 22:41

Lees het nog eens een keer

6 april 2022 om 13:10

Hij kahn inderdaad de beste worden maar dat is lang geen zekerheid

6 april 2022 om 13:51

Ik denk dat hij een seizoen lang zelfs de beste van de wereld was. Punt is alleen dat hij mentaal daar niet mee om blijkt te kunnen gaan. Hoe hij afgelopen anderhalf jaar de boel belazerd heeft, juist de mensen die 100 procent vertrouwen in Onana hadden, tsja - dan kan je fysiek wel de beste van de wereld zijn maar mentaal was en is hij dat absoluut niet.

6 april 2022 om 14:57

Op basis van wat is Onana de beste van de wereld geweest? Onana mag van geluk spreken als het ooit top 10 was. Nu is die namelijk ver verwijder van dat niveau. Of die dat ooit weer gaat behalen is de vraag. Misschien werkt een andere omgeving beter.

6 april 2022 om 15:29

" Van geluk spreken als het ooit top 10 was" terwijl hij 7e werd op de wereldkeeper van het jaar verkiezingen van 2019, dat is geen geluk, dat heeft hij gewoon zelf gepresteerd. Dat is inderdaad niet de beste keeper ter wereld, maar ik denk dat hij periodes van seizoen '18-'19 vrijwel onverslaanbaar was. Vanaf Spurs thuis ging hij echt domme dingen doen.

Eens ben ik met je opmerking dat hij ver verwijderd is van dat niveau. Pasveer is momenteel een klasse beter, al zit die qua cijfers ook in de absolute top van Europa (nee, dat is niet qua topkeeper zijn). Wellicht werkt een andere omgeving voor Onana beter, al heb ik daar zeer mijn twijfels over gezien Ajax hem juist een gigantisch vertrouwde omgeving kon bieden. Juist in het buitenland word je eerder keihard afgeschreven. Want we kunnen niet stellen dat Onana zo weergaloos was in het begin bij vooral Jong Ajax.

Toegegeven Onana is nog jong voor keepers begrippen dus het kan zeker. Maar hoe hij de laatste tijd staat te keepen zie ik het niet gebeuren.

6 april 2022 om 18:36

Tsja, het is ook maar net hoe je het bekijkt. De laatste tijd keept hij zeker niet goed, maar dat gaat dan om zo'n 2 maanden minder keepen na een hele, hele lange afwezigheid. Ik vind het niet gek dat hij er even in moet komen. Dat zei ik ook al vanaf begin van het jaar; Onana moet je niet meer opstellen. Hij was er lang uit geweest, zou geen wedstrijdritme hebben en zou tussendoor nog de Afrika Cup spelen. Hem opstellen zou daardoor teveel onrust veroorzaken, omdat je elke keer een andere keeper moet inwerken. Nu moet dat noodgedwongen en zie je dat het niet werkt. Dusja, dan kan je zeggen dat het gelijk een slechte keeper is, maar aan de andere kant praat je over slechts 2 maanden na een lange afwezigheid... Daarvoor was hij jarenlang geweldig. Daar kan je ook naar kijken. Uiteindelijk denk ik dat de huidige prestaties van Onana verklaarbaar zijn en hij zijn vorm wel weer gaat vinden als hij weer meer speelt. Daarvoor moet dit dan weer niet te lang duren, want anders beland je bij Inter op de bank en dan wordt het wel weer lastig.

Wellicht als die weer start met het paardenmiddel dat die ervoor gebruikte, sinds die terug is en ermee gestopt is zijn niveau dramatisch lager.

6 april 2022 om 12:35

Paardenmiddel? Een vochtafdrijver bedoel je. Als ik Onana zo zie lijkt het me niet dat het probleem bij overgewicht ligt. Het lijkt eerder een gebrek aan zelfvertrouwen en concentratie.

6 april 2022 om 12:44

Was het effect van dat middel niet dat het andere doping kon verbergen? Ik geloofde eerst ook niet zo erg dat dat het geval kon zijn, maar als je ziet hoe die de laatste tijd staat te keepen ga je er toch ernstig aan twijfelen 😂

6 april 2022 om 13:48

Hij heeft een jaar niet gekeept he..

6 april 2022 om 13:57

Hij is in november volgensmij weer wat wedstrijden gaan keepen, het is nu april. Heeft nu ook al een flinke reeks wedstrijden voor club en land gehad, hij bakt er gewoon geen reet meer van. écht slecht. Tegen Go Ahead uit, RKC thuis (niet beide goals), Groningen uit gewoon ketsers. Ook voor Kameroen een aantal. Ik heb hem lang verdedigd maar ook ik begin te twijfelen of die geen andere doping gebruikte. Het niveauverschil is van topkeeper naar KKD keeper at best.

6 april 2022 om 14:09

Ik ben een leek op dat gebied, maar is dit wel doping?

Lichamelijk kun je heel veel optimaliseren (of daaroverheen) met doping, maar dit zijn gewoon inschattingsfouten en onzekere beslissingen. Het lijkt me toch niet dat je zoiets gigantisch kunt beïnvloeden met doping.

Ik vind het er gewoon meer uitzien als een keeper die het momentum in zijn carrière totaal uit handen heeft laten glippen. Dat is iets waar volgens mij wel meer Ajax-keepers in het verleden last van gehad hebben; Stekelenburg was voor mij in 2010 ook wereldtop en dat is ook snel weggegaan toen het bij Roma even wat minder ging. Cillessen was in 2014 ook echt lekker bezig (op die penaltyreeks na) en hij heeft het ook wel een beetje weggegooid daar jaren tweede keeper bij Barcelona te zijn, al herpakt hij zich wel weer bij Valencia volgens mij, maar dat is een flink aantal niveaus lager.

6 april 2022 om 14:21

@inkemontana
Een plasmiddel kan andere middelen niet meer maskeren. Vroeger wel want door extra te plassen wordt de concentratie snel lager in het lichaam. Tegenwoordig speurt men op zulke minimale hoeveelheden dat plaspillen niet langer als maskeermiddel gebruikt kunnen worden. Daarom is de strafmaat op het gebruik van plasmiddelen ook lager geworden.

6 april 2022 om 23:02

Dat is slechts deels correct. Als het gaat om het sneller uit het lichaam krijgen heb je gelijk. Echter staat flurosemide er ook om bekend dat het versneld bepaalde verboden middelen uit je bloed haalt. Het zorgt er namelijk voor dat hart en nieren effectiever gaan werken. Dus wellicht zal het niet werken voor het afvoeren via extra urineren, maar wel
Voor het maskeren van bloeddoping (waarvan je sneller dit wordt en sneller spierkracht kunt opbouwen).

ON: sinds zijn schorsing lijkt het nergens meer op bij Onana. Ik heb er een hard hoofd in dat hij veel zal spelen bij Inter, dus meer wedstrijdritme dan nu zal hij daar niet krijgen.

Meneer Kahn heeft Onana alleen in de Champions League zien keepen in 2019, want het is moeilijk in te denken dat je op basis van de laatste drie jaar nog onironisch claimt dat Onana potentie heeft om de beste ter wereld te worden. Hij is momenteel niet meer dan een onzekere lijnkeeper. Bij Inter gaat ie op de bank zitten.

En nee, ik ben geen bittere Ajax-fan die Onana niets meer gunt. Het gaat echt om zijn prestaties. Tussen die CL-reeks en nu heeft ie niet significant gekeept, toen was ie 9 maanden out met een dopingschorsing, werd ie nog maanden helemaal aan de kant gezet bij Ajax, maakte hij meerdere fouten op de Afrika cup bij Kameroen- en toen ie uit absolute nood weer bij Ajax ging keepen heeft ie ongekend flets gespeeld. Talloze kostbare fouten.

6 april 2022 om 13:32

Dat dacht ik ook al. Maar de potentie is er zeker. Het zou mij niet verbazen dat hij straks weer de sterren van de hemel keept als hij in een andere omgeving is. Met opgekropte irritaties spelen ga je onbewust toch gewoon veel slechter presteren. Irritaties zullen vast over en weer zijn bij Onana en Ajax. Het is toch een soort huwelijk dat al gestrand is, maar de verhuizing laat nog op zich wachten.

6 april 2022 om 14:40

Dat is wel erg overdreven. Onana was vanaf zijn debuut tot aan zijn schorsing gewoon een uitstekende keeper. En 2019 was inderdaad zijn beste jaar, maar wie van Ajax niet?
Pas vlak voor zijn schorsing, toen hij het zelf al wist, begon hij minder te keepen. Maakte een fout uit bij Liverpool in de CL, en sinds hij terug is van zijn schorsing is het inderdaad een onzekere keeper. Al denk ik dat dat puur met vertrouwen heeft te maken, en stiekem heb ik ook het idee dat hij enorm baalt van het negatieve beeld dat de Ajax supporters nu over hem hebben. Wat natuurlijk volledig terecht is.

6 april 2022 om 21:54

Weet je wat het is- hij gaat dat niveau niet snel meer aantikken wat ie heeft gehad. Tweede viool achter een 35-jarige Sloveen bij Inter wordt geen vertrouwensfesstje, en we weten hoe lang keepers door kunnen gaan. Het zal mij niet verbazen als ie over een paar jaar bij Sassuolo of Frankfurt zit te keepen.

6 april 2022 om 21:23

Doet me een beetje denken aan zijn tijd bij Jong Ajax. Toen maakte hij ook volop fouten. Denk dat het toch vooral te maken heeft met zelfvertrouwen en concentratie.

6 april 2022 om 13:35

wat een onzin. onana heeft enorme potentie, hoewel hij erg slecht is teruggekomen van die rare schorsing van 'm. ik gok dat dit een tijdelijke dip blijkt, want ik kan me niet voorstellen dat dat eerdere topniveau van hem kwam door doping of wat anders. in dat geval heeft Inter een topkeeper aan hem

6 april 2022 om 13:51

Altijd maar bezig met racisme? Dat is onzin. Onana heeft de laatste drie jaar maar drie keer wat gezegd over racisme in de voetballerij. Hij heeft gezegd dat er in de stadions nog redelijk vaak racistische kreten zijn te horen, en daar heeft hij geen ongelijk in. Ook heeft hij het ooit gehad over een Italiaanse club die hem niet meer wou aantrekken omdat zijn huidskleur niet goed zou liggen in het land (wat het overigens wel apart maakt dat hij nu wel de stap naar Italië maakt.) Voor de rest laat hij zich er nooit over uit.

Voor de rest ben ik het er wel mee eens dat Onana niet goed aan het keepen is. Ik vind het ook wel redelijk apart dat hij telkens op goal mag staan. Hij heeft er lang uitgelegen en hij zit met zijn hoofd waarschijnlijk al bij zijn volgende club. Laat dan lekker Gorter keepen.

6 april 2022 om 13:58

Je mag 1 keer raden wat voor soort mensen het altijd teveel vinden als het over racisme/discriminatie gaat.

6 april 2022 om 14:00

Hij heeft ook ooit geclaimd dat topclubs hem niet wilden omdat hij uit Afrika kwam en ze Afrikaanse keepers allemaal als onrustig en onbetrouwbaar zouden zien. Dat zou je kunnen aanmerken als iets racistisch waar hij over klaagde, maar buiten Kameni kan ik me er ook niet veel voor de geest halen eerlijk gezegd. Bounou bij Sevilla doet het goed ook maar is geen absolute topclub. Ironisch genoeg is Onana momenteel enorm onrustig en alles behalve betrouwbaar.

6 april 2022 om 14:03

Discriminatie is niet alleen gericht aan mensen met een donkere huidskleur, Coco. Racisme bestaat richting elk 'ras'. Aziaten, blanken, afrikanen en zelfs Amerikanen.

6 april 2022 om 14:57

@ajaxf1 ik weet niet wat je punt is?

6 april 2022 om 15:39

Wat een Kul! Dus wanneer je je uitspreekt tegen rascisme heb je geen goede mentaliteit? En je vind hem niet beter dan drommel? Schaam je!

Dan zal hij toch eerst moeten leren communiceren met z’n verdediging. Meneer zegt helemaal niks wat alleen maar chaos veroorzaakt. Op deze manier gaat hij gewoon lekker bij Inter de bank warm houden na een aantal blunders.

6 april 2022 om 13:09

Wat een onzin. Alsof hij in het jaar van de Europa League finale en de halve finale Champions League niet of slecht communiceerde? Dat hoeft hij helemaal niet meer te leren. Hij heeft nu gewoon een stuk minder motivatie om nog onder de lat te staan omdat hij toch al weggaat. Daarnaast ook een aantal keer Schuurs in zijn verdediging gehad dit jaar waardoor het al gelijk een ander verhaal is. Als Onana gemotiveerd in het goal staat is het een hele andere keeper zoals te zien in de jaren die ik hiervoor opnoemde.

6 april 2022 om 13:51

Die jongen heeft toch geen enkele reden om niet gemotiveerd te zijn???
Geld miss voor andere spelers die weg gaan met gezeur of weet ik veel wat, maar deze jongen zou er Alles aan moeten doen om zich te bewijzen aan de wereld na de rare periode die hij veroorzaakt en meegemaakt heeft.

Nee, denk niet dat motivatie het probleem is momenteel. Als dat wel zo is, heeft hij een ernstig mentaliteitsprobleem imo.

6 april 2022 om 13:56

Ik ben het met je er over eens dat Onana niet gemotiveerd overkomt, Denn01. Dat zal ook wel één van de redenen zijn dat hij nu zo slecht keept. Plak daar aan vast dat hij er bijna een jaar heeft uitgelegen en dus nog totaal geen vorm heeft, en dan is het wel te verklaren waarom hij zo slecht speelt.

Het is alleen wel frappant, want als hij met deze vorm bij Inter binnenkomt, dan gaat hij echt gewoon op de bank zitten. Je zou denken dat dit genoeg motivatie met zich moet mee brengen.

Hou toch op met deze clown Onana. We hebben allemaal hoe goed die is dit seizoen...

6 april 2022 om 21:23

Gorter dan maar weer onder de lat zetten? Die is weer fit namelijk.

Onana is een fantastische keeper. Dat hebben we kunnen zien de afgelopen jaren. Alleen liggen zijn kwaliteiten niet bij het organiseren van een defensie, dus dan heb je daar een goede (centrale) verdediger voor nodig die dat kan. En hij is natuurlijk zelf ook niet beter geworden van het feit dat hij een jaar niet heeft gespeeld, dus hij zal ook weer wedstrijdritme nodig hebben.

6 april 2022 om 14:52

Wat een onzin ineens over dat organiseren van een defensie. Puur omdat hij nu slecht in vorm is, kan hij dat ineens ook niet? Jarenlang was dat geen probleem, Europa League finale gehaald en halve finale CL. En ook tot aan zijn doping schorsing kreeg Onana erg weinig tegengoals. Sinds hij terug is, heeft meneer Schuurs ook al een aantal keer gespeeld door blessure/schorsing van Martinez of Timber. Dat scheelt ook nogal wat. En dan die uitwedstrijd in Deventer waar Rensch enorm stond te prutsen. Nee we moeten niet alles afschuiven op Onana, ondanks dat hij in slechte vorm steekt.

Laatste weken laat hij toch verdomd veel fouten zien... benieuwd waar het heen gaat met Onana. Bij Inter gaat hij Handanovic toch ook niet snel uit de basis spelen, of zie ik dat verkeerd? Is uiteraard wel aan z'n retour maar volgens mij nog steeds een heel degelijke en betrouwbare keeper.

Sinds Onana weer op goal staat is de organisatie heel veel slechter en vliegen de goals Ajax om de oren.

Het schijnt dat Onana alleen in topvorm is wanneer zijn vrouw zwanger is.

Ik merk dat hij zijn atletisch vermogen niet meer heeft. Hij is ook trager met zijn reflexen.

Kahn denkt natuurlijk nog aan de Onana van voor zijn schorsing. De Onana die nu onder de lat staat is een parodie op die Onana.

King Kahn was vroeger ook een geweldige keeper, Neuer heeft z'n plek geweldig ingevuld.

Heeft deze man de laatste wedstrijden van Onana ook gezien? Staat erbij met een uitstraling van een zoutzak de laatste wedstrijden

6 april 2022 om 15:43

Mag van mij ook gewoon vervangen worden door Tyton of Gorter hoor. Zelfs Tyton heeft een hogere gunfactor dan Onana. Onana maakt fouten en is aan de bal ook gewoon verschrikkelijk irritant.

Als voetbal alleen over de grond gespeeld zou worden dan heeft Kahn een punt.

Haha ik weet niet of dat Kahn ook wedstrijden van Onana gekeken heeft? Onana behoort niet eens tot de top 15 beste keepers op dit moment er zijn zoveel betere keepers.

6 april 2022 om 16:00

bepaal jij dat? Volgens mij wordt Kahn hier om zijn mening gevraagd over Onana en die geeft hij. Niemand vraagt jou wie de beste keepers van de wereld zijn of om dat te bepalen. Geef dan op zijn minst aan waarom hij volgens jou niet daartussen hoort, dan kan je er nog een gesprek over voeren.

6 april 2022 om 18:14

@JoeCartoon Excuses! Wil jij mij aub vragen wie de beste keepers ter wereld zijn?

Onana is een onzekere, dromerige grabbelaar die punten kost ipv oplevert. Is dit duidelijk genoeg voor jou?

Ben benieuwd wat hij bij Inter gaat doen. Heb het idee dat hij met zijn hoofd totaal niet meer bij Ajax zit. Want communiceren doet hij amper en het interesseert hem ook niet meer. Dus voor mij is het gewoon zien hoe hij het bij een andere club gaat doen. Keepen kan hij wel voor zijn schorsing.

Typisch altijd, een kwaal waar heel veel Ajacieden last van hebben, als een speler op een. Iet voordelige manier weg gaat kan hij er ineens helemaal niks van. Als Inter fan heb ik sowieso mijn twijfels bij Onana, in de serie A heb je een paar prima keepers die niks minder zijn, de keepers van Verona en Bologna zijn top.

Kahn heeft de onana van voor de schorsing nog in zijn gedachten, want na de schorsing is het 3x niks, ajax was hard op weg het record met minste tegengoals op zijn naam te zetten, onana kwam in de goal en weg was die ambitie, heeft nu het niveau van Drommel en dat is zeker geen compliment.
Nee gauw uit de basis halen en gorter gewoon de kans geven. veel slechter kan die jongen het niet doen en die kan dan mooi vast wennen voor de toekomst, en slechter dan onana kan hij het ook niet doen.

7 april 2022 om 19:55

Het is wel makkelijk om 1 de schuld te geven, en zeg niet dat Onana het geweldig doet, daar kan je blind bij zetten, vaak uit positie bij verdedigen en dan snelheid te kort komt, onze Marokkaans rechtsbuiten uit positie loopt, iets minder als blind en nog wel snelheid heeft. Schuurs die net als tegen Groningen meer met de bal volgen was dan ze mannetje te laten waar die Noor dus wist te scoren, waar je bedoelt de keeper daar op moet wijze, laat zien dat Onana nog zoekende is, daardoor geen overzicht heeft en dan niet z'n verdediging kan neerzetten en sturen en tekort komt om de bal uit het doel te houden, waar hij voorheen voor zijn schorsing 9 van 10 tegenhield. Schuurs en blind en Onana en Rensch die in mijn ogen te weinig speelt en zeker talent heeft, dat vergeleken met Schuurs meer noodoplossing is en niet veel meer groeit ,met twee wedstrijden achter elkaar zie geen vooruitgang bij Schuurs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren