Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Kagawa staat na akkoord tussen clubs voor rentree op oude nest'

Laatste update:

De terugkeer van Shinji Kagawa in Dortmund laat niet lang meer op zich wachten. De 25-jarige Japanner, die het bij Manchester United niet waar heeft kunnen maken, ondergaat vermoedelijk vrijdagmiddag al een medische keuring bij de club die hij tussen 2010 en 2012 diende.

/

Volgens diverse Duitse media betaalt Borussia Dortmund tien miljoen euro voor de man die eerder een uitstekende indruk maakte in het Signal Iduna Park. Kagawa, die in 2012 voor zestien miljoen euro naar Manchester verhuisde, heeft op Old Trafford een verbintenis tot medio 2016.

Kagawa was vorig seizoen onder David Moyes al geen vaste basisspeler en onder Louis van Gaal is zijn perspectief er niet rooskleuriger op geworden. Van Gaal ziet Kagawa als nummer 10, maar Juan Mata krijgt de voorkeur op die positie. Ook Wayne Rooney kan als aanvallende middenvelder uit de voeten, terwijl Manchester United ook nog eens Ángel Di María haalde.

Shinji Kagawa is wél goed genoeg voor Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Absoluut goed genoeg. Alleen hij komt niet tot zijn recht in het spel van United. Helaas zijn zijn concurrenten van wereldklasse.

29 augustus 2014 om 11:55

Te goed voor man u. Hij hoort in de champions league thuis en niet bij een middenmotor in engeland

29 augustus 2014 om 12:03

Super leuke grap...

Hoop dat hij daar weer gaat openbloeien. In de voorbereiding speelde hij nog geweldig

29 augustus 2014 om 12:05

Pijnlijke van deze grap is dat hij op dit moment waar is. Denk wel dat ManU onder v. Gaal de weg weer omhoog kan vinden, als hij de tijd krijgt.

29 augustus 2014 om 12:41

De spelers die moeten vertrekken spelen allen bij hun nieuwe clubs in de CL of EL, rara hoe kan dat???

29 augustus 2014 om 12:56

Is nr 7 van de 20 het midden dan?

29 augustus 2014 om 13:15

Haha ja hoor, daarom speelde ie ook nooit. Hij was TE goed

29 augustus 2014 om 16:55

Ja eerste 5 is de top, laatste 5 vechten voor degradatie, de rest is het midden. Oke vooruit plek 7 dan ben je een goede middenmotor.

Mooi dat hij weer terugkeert, hoop dat hij zijn oude vorm herpakt.

Onbegrijpelijk hoe Van Gaal deze technische speler niet nodig heeft. Ik dacht dat hij 4-3-3 met de punt naar achteren zou gaan spelen met Rooney, Mata en Kawaga voor de 2 aanvallende posities op het middenveld.

29 augustus 2014 om 12:07

Dan speel je dus met 2 spelers op posities waar ze niet renderen..

29 augustus 2014 om 12:18

Hoezo? Ze zijn allemaal aanvallende middenvelders denk ik, ook Rooney die zelfs als controleur gebruikt werd onder Ferguson.

Denk aan het Ajax-systeem, daar zou je prima met hen kunnen spelen op het middenveld. Als ze Nigel de Jong kopen hebben ze een goede controleur en is de balans ook in orde. De vraag is namelijk of Carrick / Fletcher goed genoeg is.

29 augustus 2014 om 14:49

In feite is Rooney een spits, Mata een speler die om de spits heen moet zwerven en Kagawa een lopende speler op de nummer 10. Tsja, om die nou links en rechtsmid te laten spelen lijkt me niet echt verstandig. Zeker met Mata gaat dat een probleem worden, die rendeert als vleugelspeler ook al niet echt en is fysiek wel heel licht.

De Engelse en Nederlandse competitie zijn niet echt te vergelijken, Ajax heeft standaard 60 tot 70 balbezit en elke club wil hier voetbal spelen, echt fysiek wordt het nooit. Terwijl dat in Engeland natuurlijk wel het geval is. En dan red je het niet met Kagawa - Carrick - Mata als middenveld.

29 augustus 2014 om 16:46

Ajax deed het anders altijd goed tegen Engelse ploegen.

Rooney kan spits spelen maar is een aanvaller die het beste iets lager op het veld tot zijn recht komt. Vergelijk hem met Siem de Jong als het ware.

Mata is een aanvallende middenvelder. Verdedigen kan hij ook wel want dat heeft hij bij Chelsea genoeg gedaan.
Kagawa is zeker een middenvelder, geen vleugelspeler. Als hij enkel en alleen op tien kan spelen vind ik dat best wel zielig. Bij Japan speelt hij ook samen met Honda.
Vergelijk Mata of Kagawa met Eriksen. Zo kan je dus best spelen. Natuurlijk heb je niet elke wedstrijd veel meer balbezit dan de tegenpartij maar zij kunnen heus wel overeind blijven. Ook als het fysiek wordt, ze zijn niet gemaakt van suiker.

29 augustus 2014 om 17:32

Hahha Rooney als linker-of rechtermiddenvelder. Kom op man... Rooney is een spits en kan eventueel als schaduwspits gebruikt worden, maar in een 4-3-3 met de punt achteruit ga je hem niet als middenvelder gebruiken. Dat is gewoon verkrachten van de kwaliteiten van 1 van je topspelers.

29 augustus 2014 om 20:21

Mata kwam op de bank terecht omdat Mourinho vond dat hij verdedigend niet goed genoeg was en te weinig inzet toonde, vervolgens wil jij hem nog verder naar achteren halen.

29 augustus 2014 om 23:11

@ Acmilan73,

Rooney werd als controleur gebruikt, als linkervleugelaanvaller, als rechtervleugelaanvaller, als tien en als spits. Overal deed hij het goed en hij werkte altijd keihard. Sowieso is hij op zijn best als hij vrijheid heeft en kan meedoen in het verdelen van het spel. Op acht kan hij dat prima.

@ Moii,

Mata is meer aanvaller dan Kagawa. Eigenlijk zou ik Mata op de vleugels geposteerd hebben en dus met Rooney en Kagawa op het middenveld gespeeld hebben. Maar nu Di Maria is gekomen is het misschien beter om 4-2-3-1 te spelen. Mata op links waar hij het spel breed houdt want anders heb je 2 fuikspelers op de vleugels.

De komst van Di Maria betekent dus inderdaad exit Kagawa.
Hummels en vooral Nigel de Jong zijn nog wel hard nodig.

De Gea
Rafael
Smalling
Hummels
Shaw
Nigel
Herrera
Di Maria
Rooney
Mata
Van Persie

Jammer dat ze er niet uit kunnen hebben halen wat er in zit. Nu bij Dortmund weer toegroeien naar de vorm waar hij in zat. Eigenlijk is dit een goede transfer voor hem wat Dortmund is tegenwoordig een veel beter club dan Man u. Die spelen geen champions league

Hele goede speler, maar vond hem niet helemaal bij Manchester United passen.

Goed voor Dortmund, als iedereen gewoon gebleven was hadden ze misschien wel het beste elftal nu. club met fantastische supporters, aankopen, tactiek, trainer, beleid maar helaas te weinig geld waarschijnlijk.

29 augustus 2014 om 12:03

Dortmund heeft vorige week een deel van de aandelen verkocht aan puma en signal iduna en ze hebben nog evonik ze hebben door de verkoop van de aandelen 110 miljoen extra in het laatje gekregen waardoor ze betere spelers kunnen kopen en hogere salarissen aanbieden om zo hun beste spelers te kunnen behouden en te concurreren met bayern en de rest van europa. Ik hoop alleen dat ze niet dezelfde fout gaan maken als aan het begin van de eeuw waardoor ze bijna failliet waren.

29 augustus 2014 om 12:06

Wat was die fout dan?

29 augustus 2014 om 12:09

Teveel geld uitgegeven aan spelers salarissen en te dure aankopen gedaan waardoor ze 80 miljoen schuld hadden

29 augustus 2014 om 12:17

Te dure spelers halen met te hoge salarissen

29 augustus 2014 om 12:09

Dat kan je natuurlijk ook over Ajax zeggen.. Ibrahimovic, Huntelaar, Nigel de Jong, Maxwell, Vertonghen, Stekelenburg, Sneijder, Vermaelen, Suarez, Van der Wiel, Eriksen, Alderweireld, Van der Vaart.... Als Ajax het geld had om de selectie bijeen te houden, dan had Ajax ook het beste elftal kunnen hebben... Maar ja, als als als...

29 augustus 2014 om 12:13

In mijn optiek kiest ajax er zelf voor ik dacht dat ze rond de 100 miljoen in hrt laatje hebben voor spelers en salarissen maar ze kiezen voor de jeugdopleiding en goedkope jonge talenten wat hun goed recht is

29 augustus 2014 om 12:13

Haha je bent me voor, ik wilde eenzelfde reactie neerzetten. Helaas hebben we te maken met rijkere clubs op deze wereld.

29 augustus 2014 om 12:17

Bvb09. Ze kiezen er niet zelf voor om spelers als Suarez, zlatan etc. etc. kwijt te raken hoor Ajax kan niet hetzelfde bieden als clubs in Engeland en Spanje zowel qua salaris als qua competitie, dus het is gedoemd zulke spelers kwijt te raken. Dat ze daarna kiezen voor jeugd i.p.v. 'dure' aankopen dat is inderdaad wel een weloverwogen keuze.

29 augustus 2014 om 12:21

Ja okee dat is zeker zo dat het moeillijk is zulke spelers te behouden. Maar als ze investeren in wat duurdere spelers om zo beter mee te doen in europa zullen in toekomst ook meer spelers naar ajax toe willen. Bij dortmund gebeurt in principe hetzelfde als ze dit nu vast kunnen houden zullen in toekomst de spelers ook willen blijven.

29 augustus 2014 om 12:27

Ja maar dit artikel gaat niet over Ajax.

29 augustus 2014 om 12:31

@goonerar16

Punt van Ajax is meer om duidelijk te maken dat heel veel clubs kunnen redeneren op de manier van Catalonia. Als Psv bijv. destijds Rondaldo had kunnen behouden dan was Psv ook veel beter geweest over een langere periode

29 augustus 2014 om 12:13

Mits iedereen fit hebben ze nog steeds een klasse elftal natuurlijk: Weidenfeller, Piszeck, Hummels, Subotic, Durm, Bender, Gundogan, Mkhitaryan, Kagawa, Aubameyang en Reus is natuurlijk gewoon een wereldklasse elftal met op de bank nog: Sokratis, Ginter, Grosskreutz, Schmelzer, Kehl, Sahin, Kuba, Immobile en Ramos.

behouden van gaal maar ze hebben wel wat geld nodig om wat betere spelers de halen ?? messi bijvoorbeeld hahaha

29 augustus 2014 om 12:02

Man utd heeft geld zat door de sponsor deal van adidas

29 augustus 2014 om 12:03

das ook waar maar waarom halen ze niet mee spelers oke di maria is top maar waar blijft de rest

Ik ben benieuwd of hij bij Dortmund wel veel speeltijd/een basisplek krijgt. Ze hebben al die Armeen op zijn positie.

Kan die mooi samen met Sahin de as van de ploeg gaan vormen.
Het blijft opmerkelijk dat er nu al drie spelers die bij Dortmund de sterren van de hemel speelden (gotze, Sahin en Kagawa) bij een andere club blijkbaar net niet zijn.

Gotze zou misschien alsnog kunnen slagen bij Bayern, maar heeft tot nu toe ook nog niet zo overtuigend gespeeld als dat hij bij Dortmund deed.

Het is te hopen dat andere spelers die overwegen te vertrekken bij Dortmund hierdoor toch besluiten te blijven, zodat Dortmund in het spoor van Bayern blijft.

29 augustus 2014 om 12:09

Ik weet niet of je Bayern volg maar als gotze speelt is die zeer belangrijk daar! Deze man is alleen maar gegroeid en heeft ook nog de winnende gemaakt in de finale van het wk. Deze man word dit jaar de belangrijkste speler van Bayern

29 augustus 2014 om 23:01

Nee dat word/is robben

Mooie transfer voor shinji, het ga je goed!!

Off: in de regels staat dat united een x aantal spelers naar de eastlands(!) haalde, dat klopt toch niet lol

10 miljoen voor de pas 25-jarige Kagawa is natuurlijk een schijntje. Prima aankoop voor Dortmund en verwacht dat hij daar gewoon weer een goed niveau gaat halen. United en Kagawa was nooit een goede combinatie.

Dortmund heeft nu dan wel echt een overvol middenveld met Kagawa, Sahin, Gundogan, Bender, Jojic (zoiets) en Mkhirtaryan.

29 augustus 2014 om 12:04

je vergeet kehl nog, echter spelen ze champions league en i gundogan nog niet heleemaal fit. Iedereen komt daar wel aan ze minuten hoor.

29 augustus 2014 om 12:04

Kagawa is een aanvallende middenvelder die met Mkhitaryan moet gaan concurreren. De andere namen die jij noemt spelen voornamelijk op de controleurs positie, hoewel Sahin ook op 10 kan, maar daar hoeft Kagawa dus niet mee te concurreren. Bovendien is een brede selectie echt wel nnodig, wil je Bayern goed tegenstand kunnen bieden.

29 augustus 2014 om 12:06

Vergeet kehl en kirch niet die zijn al wel in de 30 maar kirch speelt op dit moment ook zeer naar behoren en kehl voor zijn leeftijd ook nog goed jammer dat dit zijn laatste seizoen is wat een clubheld is dat.

29 augustus 2014 om 12:10

En niet te vergeten ginther die kan zowel als verdediger uit de voeten als op de cvm positie

Dat zou geweldig zijn, top speler voor Dortmund. De selectie lijkt na deze aankoop compleet te zijn, met vrijwel overal een dubbele bezetting. Klaar voor een nieuwe strijd tegen Bayern voor het kampioenschap en daarnaast weer hoge ogen te gooien in de Cl.
Overigens is de zaakwaarnemer van Kagawa gespot bij Dortmund. Lijkt dus inderdaad een kwestie van tijd te zijn.

29 augustus 2014 om 12:14

Wat een onzin. Bayern heeft op elke positie betere spelers man. Spelers als Kuba, Auba en Miki zijn leuke spelers maar lang niet van het niveau Robben, Ribery, Muller etc. En dan heb ik het nog niet eens over de keeper, spits en de backs. Die van Bayern ook van veel hoger niveau zijn. Trouwens ik denk dat Leverkusen dit jaar de grootste concurrent van Bayern wordt. Bleek afgelopen zaterdag wel eens dat die ploeg een gevaarlijke outsider is met een geweldige coach (roger Schmidt).

29 augustus 2014 om 12:23

Jaar in jaar uit blijkt dat Leverkusen het gewoon geen seizoen lang vol kan houden. Ze beginnen altijd top, spelen uitstekend en daarna dondert het volledig in elkaar. Wat ontzettend jammer is, maar wel de kei harde realiteit. Daarnaast is de wedstrijd van afgelopen zaterdag totaal niet representatief, aangezien Dortmund zonder Weidenfeller, Subotic, Hummels, Kuba en Sahin speelde en Gundogan er ook nogsteeds niet bij is (al reken ik hem na een jaar afwezigheid niet gelijk tot de standaard basiself). Daar waar Leverkusen op volle oorlogssterkte was.

En voorlopig is het bij Bayern ook allemaal geen koek en ei, gezien de wedstrijd tegen Wolfsburg. Onrust binnen de club om de zotte transfers die er zijn (er ontstaat gewoon een Spaanse enclave) en de blessures die er zijn geven genoeg kansen voor andere clubs. Overigens zou Ribery in deze vorm niet in de basis staan bij Dortmund, maar dat ter zijde.

29 augustus 2014 om 12:36

Ja maar jij realiseert je toch wel dat spelers als Gundogan, Kuba etc nog wel eventjes afwezig zijn. en als of Bayern nniet veel spelers mistte. Geen Ribery, Boateng, Schweinsteiger, Thiago en Martinez in de openingswedstrijd. En daarnaast hebben ze er nog weer 2 toppers bij gehaald. En die winnen wel gewoon van een zeer sterke ploeg (wolfsburg) en daar gaat het tenslotte toch om.

Leverkusen begon vorig jaar inderdaad ook goed, maar ik vind dat je dit elftal niet kan vergelijken met vorig jaar. Toen speelden ze puur reactie voetbal en en op een gegeven moment gingen ploegen zich daar op instellen en lieten ze het spel aan Leverkusen over. Nu nemen ze zelf iniatieif en zetten ze de tegenstander al vroeg onder druk en spelen de verdedigers veel hoger dan vorig jaar. En bovendien hebben ze eindelijk eens een spelmaker wat ze jaren mistte in naam van Calhanoglu.

Ook hebben ze zich goed versterkt, vooral in de breedte: Wendell, Papadopuolos, Jedvaj, Bellarabi (terug van verhuur), Drmic en Calhanoglu zijn toch zekers allemaal goeie aankopen. En alleen sam en Can zijn vertrokken. Tja ik verwacht daar wel wat van om eerlijk te zijn.

29 augustus 2014 om 12:55

@ phenomeno

Bayern had in 2011 en 2012 ook de betere spelers. Die door jou genoemde spelers waren toen ook al aanwezig.sterker nog, hun salaris budget was drie keer zo hoog (nu nog maar de helft).

Het zal best kunnen dat Bayern weer kampioen wordt, maar eerst moeten we een beetje voetballen.

Leverkusen speelt goed op moment, maar de vraag is zullen ze deze vorm kunnen houden. De seizoen is nog lang en hun reservespelers vind ik ook niet zo top.

29 augustus 2014 om 13:08

Elphenomeno

Als Bayern met dit ''gemankeerd'' elftal de komende anderhalve maand goed doorstaat dan doen we een gooi naar het kampioenschap. Waarom? omdat Bayern verreweg het zwaarste programma heeft in de komende anderhalve maand, en als we dat heelhuids doorstaan met vele spelers die we missen kan het alleen maar beter worden zodra iedereen terug is.

Dortmund heeft al punten laten liggen, dat kan zeker zowel mentaal als theoretisch een voordeel zijn.

29 augustus 2014 om 14:30

@gnst

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je op mij reageert. Ik zeg juist dat Bayern gewoon weer easy kampioen wordt en dat ze met een half b team als nog Wolfsburg verslaan en morgen zeer waarschijnlijk ook Schalke 04.

@gelemuur

Ik vind juist dat Leverkusen dit jaar een sterke bank heeft .vorig jaar hadden ze matige spelers op de bank zoals Derdiyok, Kruse, Hegeler, Hilbert etc. nu zitten gewoon jongens als Reinartz, Drmic, Brandt, Donati en Papadopoulos op de bank. En dan is bender nog altijd geblesseerd (normaal toch hun belangrijkste speler).

29 augustus 2014 om 14:41

Ik gaf een aanvulling op het feit dat Bayern een hele goede kans maakt als men met een half afwezig elftal de komende anderhalve maand doorstaat. Want die zijn gezien het programma het zwaarst.

29 augustus 2014 om 12:47

@ Jaap

Juist, laten we hopen dat die weer gaat vlammen zoals 2-3 jaar geleden. Het blessureleed bij BVB laat zien dat een dubbele en gelijkwaardige bezetting op elke positie absoluut noodzakelijk is.

29 augustus 2014 om 12:52

Alleen de spitspositie vind ik toch echt mager bezet bij Bvb. Van die Italiaan wordt ik niet bepaald vrolijk. En echt goeie flankspeler missen ze eigenlijk ook.

29 augustus 2014 om 12:55

Want Reus en Blaszcykowski zijn koekenbakkers? Robben is natuurlijk stukken beter als Kuba, maar Reus doet niets onder voor Ribery; sterker nog ik vind hem zelfs beter. En Immobile is een prima spits, hij moet zich alleen nog aanpassen aan de speelstijl. Wanneer dat goed zit, kan hij leuke dingen verrichten. Je schiet er niet zomaar 22 in in de Serie A, misschien wel de competitie waar het best verdedigt wordt.

29 augustus 2014 om 13:44

@ Phenomeen

Nou, Lewandowski had zelfs 18 maanden nodig om een basisplaats bij BVB te veroveren.

29 augustus 2014 om 14:31

Gelukkig had je toen al een spits die de ballen er wel in schoot genaamd Lucas Barrios. Daarnaast koste Lewandowski nog geen 5 miljoen en deze Italiaan iets van 20 miljoen. Das dus een vergelijking van niks @gelemuur.

@eziomessi

Serie A is dus tegenwoordig blijkbaar ook maar een B competitie. Reus is natuurlijk een geweldige flankspeler, maar aan de rechterkant mist BVB een topper vind ik. Kuba ligt meer in de lappenmand dan dat die speelt en Aubameyang is eigenlijk meer een spits.

29 augustus 2014 om 16:23

@phenomeno

Het gaat bij het leren van spelsystemen niet om transfer sommen. De meest complete spelers hebben tijd nodig om in een nieuw spel systeem optimaal te kunnen spelen. Kijk maar, bijvoorbeeld, naar Götze bij Bayern, om maar een voorbeeld te noemen.

29 augustus 2014 om 13:28

123jaap123

Ik vind dit echt geweldig. Veel leuke en grote namen die de Buli komen versterken. Helaas vertrekt Kroos. Maar wereldsterren als Xabi en Benatia komen. Kagawa en waarschijnlijk Podolski keren terug. Ik lees dat jouw clubje op het punt staat om de komst van Kalou officieel te maken, ook een redelijk grote naam. Vorig jaar kwam Prince Boateng ook al. Nieuwe talenten als Gaudino, Jojic, Bellarabi etc die op het punt te staan om door te breken. Wordt een heel leuk jaar. Heb nu al zien in de wedstrijd van morgen!

29 augustus 2014 om 14:01

Ja, de Bundesliga blijft maar groeien. Het is geweldig om te zien dat zulke spelers nu graag naar de Bundesliga komen. En voorlopig mogen we blij zijn dat het vele talent wat er rondloopt ook genoeg de kans krijgt. En inderdaad, Kalou is al geland in Berlijn. Vanmiddag (naar het schijnt) de medische keuring!

De Bundesliga blijft aan de weg timmeren. Vrijwel alle grote bedrijven uit Duitsland zien wat voor een markt er open gaat met behulp van simpele reclame rondom voetbal. Neem Kyocera die zijn (wederom) aan Gladbach verbindt, Signal Iduna/evonik/puma die flink investeren in Dortmund, VW dat weer flink spendeert bij Wolfsburg, Allianz/adidas bij Bayern en zo zijn er nog zat voorbeelden. Duitsland is sportgek en het zotte is dat de marketing rondom de grootste sport (voetbal) eigenlijk nog zo in de kinderschoenen staat in vergelijking met bijvoorbeeld de Pl.

Het mooie is dat ze ook in de 2. en 3. Liga blijven groeien. Neem bijvoorbeeld Jahn Regensburg (3. Liga, momenteel 16e). Ik heb afgelopen zomer de wedstrijden tegen Duisburg en Unterhaching bezocht en ook daar hebben ze sfeeracties en dergelijke (meer dan bij menig club in de eredivisie). Zelfs de 3. Liga wordt dusdanig interessant dat o.a. Continental mee financiert aan de bouw van een gloednieuw stadion voor Jahn (15 duizend plaatsen).

Het worden zeer interessante tijden voor het Duitse voetbal. Het leeft meer als ooit tevoren, de successen worden als maar groter en ze spelen goed voetbal (iets waar de Duitsers vroeger niet bekend om stonden). Ik geloof er heilig in dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de Buli de sterkste competitie is.

29 augustus 2014 om 14:28

Precies, wat me zelfs nog meer fascineert elk jaar is niet zozeer de komst van nieuwe spelers maar het behouden van talenten in Duitsland. Ik bedoel, al jaren wordt er getrokken aan de broertjes Bender. Aan spelers als Son,lassogga, Muller, Kuba, Badstuber etc. En elk jaar vertrekt relatief weinig talent uit Duitsland. Het enig echt groot talent dat vertrok uit Duitsland (kroos niet meegeteld) is Can. Als je dat vergelijkt met andere competities is dat gewoon bizar.

En wat marketing betreft heb je ook volledig gelijk. Je ziet dat Bayern nu pas echt naar het buitenland gaat tijdens hun voorbereiding. Enkele jaren geleden zei Hoeness dan ook dat ze zich vanaf 2014 meer gaan richten op de aziatische en amerikaanse markt. Terwijl andere buitenlandse clubs dat al jaren doen.

Kan je nagaan dat de groei en potentie zo groot is zonder de markt uit te breiden. Als Bayern en Dortmund meer van die voorbereidingen in het buitenland zullen draaien zal dat positief effect hebben op de Bundesliga, op zowel amerikaanse als aziatische markten.

29 augustus 2014 om 14:34

Eigenlijk zijn alleen Can, kroos, Ter Stegen en Mandzukic van de topspelers in de Bundesliga vertrokken. Als je daarvoor Reina, Bernat, Benatia, Alonso, Immobile, Kagawa, Jedvaj, Guivalogui, Stocker, Sommer, Djuriric, Piazon, Behrami etc voor terughaald heb je goeie zaken gedaan vind ik.

29 augustus 2014 om 14:46

Klopt, plus de komst van Kagawa en Salamon Kalou. En ik bedenk me dat de kans op een terugkeer van Poldi wel is gezakt aangezien Giroud geblesseerd is geraakt. Verder gebeuren de gekste dingen op de laatste dagen van de transfermarkt, dus ben benieuwd of er nog wat leuks naar de Buli komt.

deze transfer had ik op zich al wel wat eerder verwacht, mooi voor Kagawa en Dortmund. Qua club en niveau gaat hij er ook niet veel op achteruit.

Voor in de breedte een prima aankoop. Hij zal zeker genoeg aan spelen toekomen, met de CL, competitie en de beker. Lekker rouleren met Mkhitaryan. Geweldig elftal heeft BVB nu, zeker als Immobile en Ramos zich aangepast hebben aan de speelstijl. Hopelijk kunnen ze Bayern goede tegenstand bieden dit seizoen.

Weiden/Lang
Piszc/Gross
Hum/ Gin
Subo/Sokra
Schmel/Durm
Gundo/ Kehl
Bender/Jojic
Kuba/Auba
Miki/Kagawa
Reus/Hoff
Immo/Ramos
29 augustus 2014 om 12:12

Sahin mag de schoenen gaan poetsen?

29 augustus 2014 om 12:57

De opstelling is natuurlijk maar een voorbeeld. Spelers als Sahin en Kirch zijn er niet in opgenomen nee, maar ook zij kunnen natuurlijk spelen. Ik wilde alleen maar aangeven dat Dortmund i.i.g. nu een hele goede bezetting heeft.

Goed nieuws voor Bvb! Die voelt zich daar als een vis in het water. Ben wel benieuwd wie er op 10 gaat spelen? als bij BVB niet zoveel blessures waren dan zou dit wel een mooie opstelling zijn :P

Weidenfeller
Pisczek
Hummels
Subotic
Schmelzer
Gundogan
Bender
Mykhtarian
Kagawa
Reus
Ramos
29 augustus 2014 om 12:07

Op 10 gaat waarschijnlijk reus spelen en links mhkitaryan

29 augustus 2014 om 12:07

Als je Kagawa in de basis zet, moet Mkhitaryan op de bank, want ze spelen op dezelfde positie. Op rechts zou ik of voor Aubameyang of Blaszcykowski gaan, daar zou ik Miki niet laten spelen. En Immobile is imo toch beter dan Ramos, dus die verkies ik eerder. Maar voor de rest een heerlijke opstelling idd.

29 augustus 2014 om 12:12

Hoeft niet perse, Reus en Miki zijn polyvalent en kunnen prima op links en rechts. Kagawa kan daar in principe ook spelen. Wie weet wat Klöpp verzint, ik denk wel dat hij ze alle drie zal inpassen.

29 augustus 2014 om 12:15

Ik hoop dat hij die matige spits er eens uithaalt. Gewoon lekker met valse spits spelen. Heb je tenmisnte veel bewegelijkheid voorin.

29 augustus 2014 om 16:03

Waar is Spiderman dan? Mickey is niet echt een flank speler.

29 augustus 2014 om 16:09

Hij komt aardig uit de voeten op links en spiderman op rechts

Goed nieuws, voor Kagawa en Dortmund. Totaal misbruikt door Man U, nu hopen dat hij zijn oude niveau weer haalt bij Dortmund. Bij het Japanse elftal speelt hij trouwens nog wel steeds goed.

29 augustus 2014 om 12:14

Zelfde was met sahin 14 miljoen verkoop en voor veel minder terug gehaald

En ook Dortmund wordt weer sterker. Dit is een topaankoop, kent de club en kan gewoon erg goed voetballen. Hij gaat weer opbloeien daar hoor.

Daag Kagawa, totaal ongeschikt voor het Engels voetbal. ik zie e pupillen harder op doel schieten

29 augustus 2014 om 12:39

Hmmm dit is een zinloze reactie wat meer respect voor Kagawa mag ook wel. had zeker kunnen slagen als vooral moyes hem een kans had gegeven en helaas voor kagawa ziet van gaal het ook niet. Maar zeer goeie aankoop voor dortmund onze shinji hopelijk snel terug

29 augustus 2014 om 12:47

Hij heeft echt wel kansen gehad hoor en als spelers zgn geen kansen krijgen zijn ze meestal gewoon niet goed genoeg. komt fysiek echt te kort zit geen enkele power in..

29 augustus 2014 om 15:17

Nou die paar invalbeurten en bijna nooit een basisplaats noem ik geen kans krijgen

Prima, hoop dat het lukt! Hebben we onze kleine 'ninja' terug. Meer valt daar niet over te zeggen.

Ziek bedrag kerel, clubs hebben wel liggen slapen dan. Helaas is het niet geworden wat ik ervan verwacht had maar dat is niet helemaal Kagawa zijn schuld. Leuk voor hem en Dortmund en ik hoop dat hij daar zijn niveau weer haalt van voor de transfer naar Manchester. Hopelijk zit er nog een optie in het contract dat we een eerste optie zijn voor een Subotic of Hummels volgend seizoen, maar denk het niet.

Wel weinig geld hoor 10miljoen

Goede keus, een stap vooruit voor Kagawa!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren