Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Juventus ziet in ‘man van vijftig miljoen’ alternatief voor dure De Ligt’

Zaterdag, 16 februari 2019 om 12:50Robin Bruggeman

Aangezien Andrea Barzagli waarschijnlijk bezig is aan zijn laatste seizoen en Giorgio Chiellini ook op leeftijd begint te raken is Juventus op zoek naar een nieuwe centrale verdediger voor de toekomst. Matthijs de Ligt wordt gezien als de grote favoriet voor een zomerse overstap naar Turijn, maar La Vecchia Signora is niet van plan alle aandacht op de aanvoerder van Ajax te vestigen en zo het risico te lopen helemaal mis te grijpen.

De Ligt wordt namelijk ook genoemd bij onder meer Manchester City en, vooral, Barcelona en de kans is aanwezig dat er in de komende maanden een flinke biedingsoorlog losbarst rondom de Oranje-international. Als Juventus er niet in slaagt om De Ligt te strikken, komt Éder Militão echter mogelijk in beeld, zo weet Rai Sport zaterdagochtend te melden.

Technisch directeur Fabio Paratici was dinsdag aanwezig bij het Champions League-duel tussen AS Roma en FC Porto om Nicolò Zaniolo en Militão aan het werk te zien en raakte toen opnieuw onder de indruk van de verdediger van os Dragões. De 21-jarige Braziliaan beschikt bij FC Porto over een transferclausule van vijftig miljoen euro en hoewel dit een flink bedrag is, is het naar alle waarschijnlijk nog twintig of dertig miljoen minder dan er op tafel gelegd moet worden voor De Ligt.

Om zich te kunnen versterken met Militão zal Juventus overigens ook af moeten zien te rekenen met een aantal concurrenten, daar de verdediger in de afgelopen maanden ook in verband werd gebracht met clubs als Real Madrid, Manchester United en Liverpool. De enkelvoudig international van de Goddelijke Kanaries werd afgelopen zomer overigens voor slechts vier miljoen euro door FC Porto overgenomen van São Paulo.


Poll

Denk jij dat Éder Militão een goede aanwinst zou zijn voor Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Het begint erop te lijken dat niemand vol voor de Ligt durft te gaan.

16 februari 2019 om 13:03

Dat durven ze wel, het heeft denk ik meer met realisme te maken. Kan Juventus meegaan in het financiële geweld? Ik denk dat ze hun kansen laag inschatten en nu dus al voor een alternatief gaan. Dit lijkt me een slimme zet, want verlies je later de oorlog dsn zullen ook de andere verliezers naar mogelijke alternatieven gaan kijken en die zullen vaak in de zelfde vijver gaan vissen als Juventus.

16 februari 2019 om 16:40

Klopt. Maar Man City en Barcelona hebben beide recent aangegeven niet vol voor de Ligt te willen gaan. Misschien dat clubs als Bayern en Real het gaan worden.

16 februari 2019 om 13:27

Eerder een teken van gezond beleid. Er kan maar 1 club met De Ligt aan de haal gaan straks en dan heb je toch alternatieven nodig. Deze verdediger van Porto is een geweldig alternatief denk ik. Juve heeft sowieso een geweldig transferbeleid.

16 februari 2019 om 14:00

Hopelijk gaat Liverpool proberen, zou geweldig zijn

16 februari 2019 om 16:41

Klopt. Van Dijk samen met de Ligt. Al zou het zonde zijn voor Joe Gomez.

16 februari 2019 om 18:01

Gomez is toch van nature een RB die overklast is door Alexander Arnold op die positie?

16 februari 2019 om 22:17

Klopt is van nature een RB. Maar maakte als CV zoveel indruk dat dat nu zijn positie is geworden. Sterk duo met Van Dijk.

16 februari 2019 om 14:27

En dat heeft een reden. Mino Raiola.

16 februari 2019 om 15:43

Dat ben ik niet met je eens, de Ligt staat op alle lijstjes en komende zomer zal de transfergekte omtrent hem losbarsten. Alleen is de echte top geïnteresseerd en dan wordt het lastig voor Juve. Die hebben dat soort bedragen niet eventjes liggen. Gisteren was er nog het gerucht dat ze Salah wilde halen. Maar omdat ze maar 50 mio wilde uitgeven, wilde ze dan Dybala erbij ruilen.

16 februari 2019 om 16:42

Klopt maar zowel Man City en Barca gaan hebben aangegeven niet voor de Ligt te gaan. Ik ben benieuwd wat zijn bestemming wordt.

16 februari 2019 om 20:50

We zullen het zien maar ik denk dat Barcelona zeker een poging gaat wagen.

Hadden ze Caldara maar moeten houden.
Rugani gewoon doorschuiven.

Voor volgend seizoen zitten ze gewoon goed met Rugani, Bonucci, Chellini.
Dan kan het geld worden uitgegeven aan een spits (icardi).

16 februari 2019 om 13:03

Caldara heeft nog geen minuut gespeeld dit seizoen en in de plaats kregen we Bonucci, goede deal dus!

16 februari 2019 om 13:19

Achteraf was de deal met bonucci een goede deal. Bonucci speelt op het moment erg goed. Caldara totaal niet. Rugani is al doorgeschoven. Maar hij is niet de topverdediger van Juve. Ik zie in hem een goede wissel. Of naast de ligt. Want rugani heeft een leider nodig naast hem. Anders speelt hij te onzeker.

16 februari 2019 om 13:55

Caldara heeft ook gewoon pech met blessures, is nog niet fit geweest bij Milan om uberhaupt in aanmerking te komen voor speeltijd, als hij bij Juventus gebleven was had hij die wellicht niet opgelopen en wie weet hoe goed hij dan speelde. Kunt niet met zekerheid zeggen dat dit de betere deal voor Juve was

16 februari 2019 om 14:26

Op dit moment kan ik dat wel zeggen. Ik schrijf caldara zeker nog niet af hoor. Feit is gewoon dat bonucci momenteel hard nodig is bij juve voor de CL. Ik was vel tegenstander van bonucci zijn terug keer. Maar nu zie ik in dat dit een goede deal was. Ik hoop voor het Italiaanse voetbal dat caldara gaan slagen. Want dat is hard nodig.

Dan ga je dus voor een verdediger die een klasse minder is. Op langer termijn dus niet de beste keuze, maar het is maar net welke strategie je als club hanteert.

16 februari 2019 om 13:20

Het is niet dat juve de enige is die de ligt wilt. Altijd goed om alternatieven te hebben. Top prioriteit blijft de ligt.

16 februari 2019 om 13:21

Op basis van wat is hij een klasse minder? Als ik vragen mag.

16 februari 2019 om 13:37

Vertel FcExclusief, ben benieuwd waarom jij Militao een klasse minder vindt. Ben wel heeeel erg benieuwd

16 februari 2019 om 14:29

ja precies dit, Militao is echt een in potentie top verdediger.. Atletisch, technisch goed, verdedigend uitstekend, heeft snelheid, lengte en kracht, ook wel dat beetje agressie dat je ook bij De Ligt ziet. Alleen vind ik De Ligt een betere CV en Militao zou ook goed tot recht komen op CMV in mijn optiek.

16 februari 2019 om 14:36

Tegen Roma is ie als back gebruikt en zie je pas hoe goed hij eigenlijk in het centrum is. Bij Porto hebben ze nu Pepe die natuurlijk al op leeftijd is en nu zijn plek heeft ingenomen.

16 februari 2019 om 15:26

Onzin dat Militao goed tot zijn recht komt als Cvm, heeft ooit bij Sao Paulo uit nood 2 potjes op die positie gespeeld maar dat was geen groot succes. Hij mist daar de voetballende kwaliteiten gewoon domweg voor, het is een atletisch sterke verdediger maar als CVM wordt er op topniveau veel meer gevraagd.

16 februari 2019 om 14:28

Een klasse minder? Het is duidelijk dat iemand een wedstrijdje van porto nooit heeft gekeken...

Dom dat ze benatia niet meer speeltijd hadden gegeven

Vind dit een heel goed alternatief, Misschien zie ik Militao nog liever komen. Qua kwaliteiten niet maar ze prijskaartje waarschijnlijk wel

16 februari 2019 om 14:35

Militao doet nergens onder aan de Ligt. Alleen kwa prijs.

16 februari 2019 om 15:18

Hij heeft wel een stuk minder ervaring. Ondanks dat de Ligt jonger is. De Ligt heeft al een EL finale gespeeld en was geweldig tijdens de knock-out fase. Hij is al vaste basisspeler bij het Nederlandse elftal, heeft de Vrij uit de basis gespeeld en presteerde goed tegen landen als Duitsland en Frankrijk. Ook in de Champions League heeft hij het geweldig gedaan tegen Bayern en Real. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Militao nooit een hele wedstrijd heb zien spelen (wel beelden gezien) maar Porto heeft dit seizoen alleen nog maar in de Portugeze competitie gespeeld en in de zwakste poule van de Champions League. Ik wil hiermee niet zeggen dat Militao minder is, maar de Ligt is meer een zekerheidje omdat hij het daadwerkelijk heeft bewezen op het hoogste niveau.

16 februari 2019 om 16:36

Dat jij nkoit een echte wedstrijd van hem hebt gezien en dan een discussie wilt voeren is natuurlijk voor mij een no go. Sorry heb daar geen tijd voor

16 februari 2019 om 20:16

Zo duidelijk dat jij een afgunst naar Ajax hebt

17 februari 2019 om 10:20

Tegen wie heb je het eigenlijk?

Raiola zal De Ligt 100% naar Juventus willen brengen en hem zo goedkoop mogelijk proberen te maken voor Juventus. Dus ik zie Juventus nog steeds als topkandidaat om De Ligt in te lijven.

16 februari 2019 om 17:01

Wat voor belang heeft Raiola daarbij?

16 februari 2019 om 17:35

Die heeft connecties bij Juventus.

16 februari 2019 om 17:42

Dat is logisch voor een zaakwaarnemer dat hij connecties heeft. Maar waarom moet het dan zo laag mogelijk zijn? Zaakwaarnemers verdienen toch vaak een percentage dat gerelateerd is aan de hoogte van het transferbedrag?

50 miljoen voor Militao. Wat een grap, deze jongen is echt een klasse minder en heeft niet het potentieel die de Ligt wel heeft. Paniek in de tent bij Juventus. Vooral dit soort aankopen gaan doen. Dan wordt de Italiaanse competitie vanzelf weer spannender.

16 februari 2019 om 14:33

Heb ik ook al aan die andere 'voetbalexpert' in dit artiekel. Vertel, oracle, waarom is Militao minder?

Jouw reactie, dat is pas een echte grap te noemen

16 februari 2019 om 15:27

Nou gap, ik ben geen orakel hoor. Anders zou ik niet hier mijn bijdragen plempen.
Militao wordt vaak nog naar de rechtsback gezet. De wedstrijd tegen Roma laat ook zien waar zijn manco zit, namelijk dat hij zich makkelijk laat uitkappen en dat 1 op 1 meer duels verliest dan een de Ligt dat een pure centreback is. Wat Militao voor heeft is zijn enorme drive om mee naar voren te voetballen en met zijn grote passen schat ik hem iets sneller in dan de Ligt. Juventus heeft verdedigers nodig die meedogenloos kunnen zijn in de duels en omdat zij vaak met 3 verdedigers voetballen ook jongens die in de opbouw weinig tot geen balverlies leiden. Dat heeft de Ligt voor en maakt hem zijn prijskaartje meer dan waard.

16 februari 2019 om 16:35

Militao is regen Roma op de back gespeelt (iets zegt mij dat je niet veel meer wedstrijden van hem hebt gezien) maar dat was puur door de komst van Pepe. Uiteindelijk is ook gebleken dat Militao gewoon o
Centraal moet spelen en Pepe nu geaoon geen plek heeft met Filipe en Militao. Militao is ook gewoon een Centrale verdediger die uiteraard andere kwaliteiten heeft dan de Ligt en vice versa maar overall schelen ze echt amper wat. Dat Juventus in jouw ogen medigenloze verdedigers nodig heeft en dat Melitao in jouw ogen dat niet is maakt hem natuurlijk nooit minder. Bij defenitie al niet. Ben overigens gelukkig ook geen oracle. Verstand van voetbal is het best verdeelde goed. Iedereen denkt er genoeg van te hebben zo dus ik ook ik

16 februari 2019 om 16:43

Sorry, dikke vingers en autocorrect. Heb geen zin om alles te verbeteren

16 februari 2019 om 14:33

Heb ik ook al aan die andere 'voetbalexpert' in dit artiekel. Vertel, oracle, waarom is Militao minder?

16 februari 2019 om 15:13

Militao en De Ligt zijn beide verdedigers met heel veel potentie. Zullen ook allebei terecht komen bij een topclub. Maar hierbij enkele pre's van De Ligt:

- De Ligt is langer
- De Ligt is fysiek sterker. 19 jaar en al een kast van een vent. Dit zal nog alleen maar nog meer toenemen.
- Duelkracht van de Ligt is beter;
- Doordekken is De Ligt beter in;
- De Ligt is sterker in onderscheppingen.
- De Ligt is 2 jaar jonger.
- De Ligt is de sterkere kopper.

Militao heeft weer andere kwaliteiten waarin hij net iets sterker zoals het dribbelen.al is De Ligt daar voor een CV ook bovengemiddeld goed in.

16 februari 2019 om 16:39

Sorry, langer, sterker, kast van een kerel, knapper, blond, blauwe ogen zijn geen graadmeter van waar het om gaat in de vraagstelling. Noch zijn aannames onderbouwing. Deze discuasie laat ik ook aan me voorbin gaan, wederom zonde van mijn tijd. (Sorry wordt erg sellectief hier op vz anders blijf ik mijn tijd verdoen met non discussies)

16 februari 2019 om 18:55

Nog geen enkele reactie met onderbouwing van jou gezien.

17 februari 2019 om 10:21

Gelukkig compenseren jouw pareltjes het geheel.. of.. o wacht....

Misschien komen clubs er achter dat meer dan 50 miljoen iets teveel van het goede is voor een speler die zich alleen nog maar bij Ajax bewezen heeft en daar zelf nog geen enkele prijs mee gewonnen heeft.
Tuurlijk komen de praatjes wel weer over potentie etc....etc...blah bah., maar realisme zegt gewoon het bovenstaande.

Mooi zo. Kan Barca de Ligt halen!

Kon ff nergens anders reageren, maar dit is voor de poll; Wie is de beste Nederlander ooit die in de Premier League heeft gespeeld?

en dan zie ik dat RvP hoger scoort dan Sar?!?!?! Zelfs Jimmy Floyd zou hoger moeten staan dan Rvp..
Blijkbaar een generatie thing...

ON: Vind dat Militao per euro investering meer waard is dan De Ligt, want die zal richting de 100mil gaan waarschijnlijk.

16 februari 2019 om 15:23

Dat RVP zo hoog staat heeft meerdere oorzaken:

- generatie dingetje inderdaad. Een deel van de mensen hier heeft Vd Sar niet meegemaakt;
- v Persie is een aanvaller dat trekt mensen meer en staan dus ook meer in de belangstelling;
- v Persie is de beste Feyenoorder ooit in de PL dus veel Feyenoorders zullen op hem stemmen.

16 februari 2019 om 15:28

Ja helemaal mee eens, maar wel jammer dat mensen niet weten hoe goed V.d. Sar was in Pl en hoe die CL won met Utd.

16 februari 2019 om 16:41

Zeker een generatie ding want iedereen weet dat het natuurlijk Bergkamp is geweest!

Handen af van Militao!!!! Die is van ons!

16 februari 2019 om 18:12

Heb Liever de ligt😁😁

Ho even, die is voor Real hoor. Hopelijk doet Perez z'n werk straks. Alhoewel als de Ligt idp komt vind ik het ook prima.

Kan juventus niet beter weer van de italiaanse jeugd iets pikken. Behalve in de verdediging zijn er geen italiaanse spelers in het team. Er zijn zat italiaanse jeugdspelers die het goed doen. De ligt is goed, maar is ook lang niet de beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1058 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3313
4.Napoli2412
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
BremerVerdediger141
M. LocatelliMiddenvelder141
W. McKennieMiddenvelder140
A. RabiotMiddenvelder132
F. ChiesaAanvaller134
A. MilikAanvaller132
D. VlahovićAanvaller125
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren