Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Juventus moet transfertarget doorstrepen na duidelijk ’nee‘ vanuit Barcelona’

Laatste update:

Arthur Melo heeft Juventus te kennen gegeven dat een transfer deze zomer niet tot de mogelijkheden behoort. De vader van de Barcelona-middenvelder, die zijn belangen behartigt op zakelijk gebied, heeft dat volgens Mundo Deportivo zondag laten weten aan Fabio Paratici, technisch directeur van La Vecchia Signora. Juventus werd hartelijk bedankt voor de getoonde interesse, maar een deal zal niet worden gesloten, zo klinkt het.

Technisch directeur Éric Abidal en diens assistent Ramón Planes kregen het nieuws over het afzeggen van Juventus naar verluidt maandag te horen van Arthur, die zijn vader en broer daarvoor had meegenomen naar het trainingscomplex van Barcelona. Tevens werd nog eens benadrukt dat de focus van de 23-jarige middenvelder, wiens contract in het Camp Nou doorloopt tot medio 2024, volledig op de Catalaanse grootmacht ligt. Daarnaast leefde bij de technische leiding van Barça niet de angst dat Arthur deze zomer zou vertrekken.

Frenkie de Jong weer in training: 'Geniet vooral van de rondo's'

Arthur gaf eind april via een bericht op de sociale media al een duidelijk signaal af omtrent zijn toekomst op clubniveau. "Er zal altijd sprake zijn van speculatie, maar eerlijk gezegd zijn mijn plannen duidelijk. De enige optie die mij interesseert, is doorgaan bij Barcelona. Ik ben er verder rustig onder. Ik voel me hier goed en ik wil de club en de staf bedanken voor het vertrouwen dat ik voel. Dit is een van de redenen waarom ik duidelijk wil zijn over mijn wens om hier door te gaan. De vermeende interesse van grote clubs is altijd een mooi compliment en een goed teken, maar ik denk er alleen maar aan om hier nog jaren te blijven."

Wellicht dat Barcelona en Juventus op korte termijn toch zakendoen, want volgens Mundo Deportivo staat Miralem Pjanic nog steeds op het lijstje van de Catalanen. De middenvelder zou van trainer Maurizio Sarri mogen vertrekken uit Turijn, ondanks een contract tot medio 2023. Volgens recente berichtgeving van La Gazzetta dello Sport wordt Pjanic wellicht betrokken in een ruildeal met Nélson Semedo. In dat geval maakt ook Mattia De Sciglio de overstap naar Barcelona én betaalt Juventus nog eens 25 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij was Barca serieus bereid om hem te verkopen maar steekt hij daar dus zelf een stokje voor. Ik snap echt niet waar Barca allemaal mee bezig is.. je denkt altijd het toppunt qua wanbeleid is wel bereikt maar ze doen er elke keer weer een schepje bovenop. Ik hoop voor Barca dat er snel een nieuw bestuur komt.

27 mei 2020 om 15:51

Kan Bartomeu gewoon niet zelf naar Juventus vertrekken? Is hij in ieder geval weg bij bij Barca. Ene rare beslissing na de andere. Echt bizar.

27 mei 2020 om 17:11

@tilburg013 maar waar moet Arthur spelen dan? je hebt Frenkie en Busquets al die normaliter in de basis worden opgesteld. dan heeft Barca daarnaast een middenvelder nodig met een eindpass in de benen die het spel naar voren kan verplaatsen en wat scorend vermogen heeft. dat is niet Arthur want dat is een hele andere soort voetballer. of Arthur moet het geduld hebben om te wachten totdat Busquets uit de basis verdwijnt

27 mei 2020 om 17:28

Waarom kan Arthur geen eindpass geven en scorend vermogen? Zoek is alsjeblieft op wat voor doelpunten hij heeft gescoord. Het lijkt wel alsof heel vorig seizoen je voorbij gegaan is als je dit soort dingen zegt. Arthur is een zeer complete middenvelder en hoeft helemaal niet te wachten tot het klaar is met Busquets.

27 mei 2020 om 17:38

Yanick/ in deze moet ik toch @Japie gelijk geven. Busq Frenk en Melo is echt teveel van het zelfde hoor, maar volgens jou is dat dus een prijzenwinnend middenveld? Ik denk dat je er naast zit in deze, barcelona kan beter Coutinho terughalen en opstellen, Melo bankte dit seizoen ook al vaker

27 mei 2020 om 17:40

@yannickdiemen die heb ik pas geleden al een keer opgezocht. hij heeft in heel zijn voetbalcarriere 4 goals gemaakt en 5 assists gegeven dus hij voldoet niet aan het profiel wat Barca nodig heeft om een middenveld te vormen met Frenkie en Busquets imo

27 mei 2020 om 17:44

Barca speelt toch genoeg wedstrijden. Busquets is nou ook niet zo geweldig meer in mijn ogen. Als ik Barca was zou ik Frenkie en Arthur naast elkaar zetten met Coutinho op 10. Mensen zullen zeggen dat dat te aanvallend is maar Frenkie kan prima in die cvm rol spelen en tegen barca graven ploegen zich toch vaak in. Een middenveld Busquets Iniesta Xavi was ook verdedigend niet sterk en fysiek al helemaal niet. Zou niet weten waarom een middenveld met die drie niet zou kunnen werken en ik denk zelfs dat Barca met dat middenveld echt kan domineren. Ajax speelde vorig seizoen met Donny, Frenkie en Schone ook geweldig en daar staat ook geen pure cvm in..

27 mei 2020 om 17:45

Die 4 goals 5 assists is enkel voor Barcelona, maar goed 67 wedstrijden 4 goals en 5 assists is allesbehalve een middenvelder met een eindpass of scorend vermogen.

27 mei 2020 om 17:48

@insidermadrid mee eens! je ziet het ook al heel lang aan het spel van Barca. de linies verbinden niet met elkaar. de aanvallers staan op een eiland want Frenkie, Arthur en Busquets zijn allemaal spelers die goed zijn in de bal in bezit houden en passjes over een meter of 5 geven maar een aanvaller de diepte insturen bv doen ze een keer keer op een blauwe maandag. er zit daardoor totaal geen beweging in het spel van Barca en daarom is het al een tijdje erg saai en voorspelbaar voetbal wat je daar voorgeschoteld krijgt

27 mei 2020 om 18:51

Jij doet voor alsof topteams beschikken over 3 middenvelders en zij altijd spelen. Barca beschikt over minimaal 6 middenvelders en heeft daarmee een dubbele bezetting. Dit geeft hen de mogelijkheid spelers rust te geven en bij blessures op te vangen.

Arthur zal samen met Frenkie het middenveld van gaan vormgeven. Arthur is een vergelijkbare speler als Xavi die de lijnen uit moet zetten en anderen in scoringsposities moet brengen. Frenkie zal de rol van Busquets moeten overnemen. Barca mist nu een speler die de plek van Iniesta inneemt. Ze hebben Coutinho en met Pedri en Puig de jeugd. Echter mist Barca voor dit seizoen wel zo een speler maar dat betekent weer niet dat Arthur weg moet. Pjanic is namelijk ook niet zo een speler.

27 mei 2020 om 19:50

@mister Objecti ik ben heel benieuwd of Arthur in staat blijkt mensen vaak in scoringspositie te brengen want zijn aantal assists getuigen voor mij niet van het type speler die aanvallers vaak in stelling brengt. als je het hebt over spelers die andere spelers in scoringspositie brengen denk ik eerder aan spelers als een Ziyech of De Bruyne bv en niet zo snel aan een Arthur

27 mei 2020 om 20:19

Jij ziet toch wel dat Arthur een centrale middenvelder is en geen aanvallende middenvelder net als Ziyech en De Bruyne? Arthur is de speler die het spel maakt en eerder een speler die de assist op de assist geeft. Zijn primaire taak is aanspeelbaar zijn voor de verdediging, het spel verlegen en het tempo bepalen. Net zoals Xavi dat zo goed kon. Coutinho is meer te vergelijken met de twee door jou aangehaalde spelers. Een speler die de voorhoede voedt en met regelmaat ook scoort. Echter lijdt hij voor Barca begrippen teveel balverlies en is hij daarom ongeschikt.

27 mei 2020 om 20:55

@mister Objecti begrijp me niet verkeerd! ik vind Arthur een goede voetballer alleen Frenkie, Busquets en Arthur zijn teveel van hetzelfde soort spelers en niet complementair aan elkaar. zet je straks een Frenkie en Arthur neer met een creatieve speler erbij kan het zeker functioneren maar een middenveld met die drie gaat niet werken als je aanvallend, dominant voetbal wil spelen want er zit te weinig diepte in en niemand verplaatst het spel echt naar voren

27 mei 2020 om 21:20

Japie krekel... wat is dit voor onzin? Volg jij Barca wel? Arthur de vervanger van Busquets? Heb je die al zien spelen bij Barca? Heeft die daarbij 1 keer op de positie van Busquets gespeeld? Arthur moet helemaal geen geduld hebben tot Busquets uit de ploeg verdwijnt

27 mei 2020 om 21:28

@filipmich ik weet niet waar hij dan wel moet spelen. het is iig geen aanvallende, creatieve middenvelder die spelers weg steekt met diepteballen bv en dat is wel wat Barca nodig heeft imo. met een middenveld Frenkie, Busquets en Arthur heb je geen diepgang, niemand met een structurele steekpass in de benen en niemand met scorend vermogen. dat werkt natuurlijk niet, tenzij Barca tevreden is met het huidige voetbal maar ik vindt het saai en voorspelbaar en alles behalve dominant en avontuurlijk, iets wat Barca wel het streven is

28 mei 2020 om 00:41

Ik denk dat Arthur juist wel wat geduld moet hebben tot Busquets uit de ploeg verdwijnt, niet om hem te vervangen, maar zodat Frenkie Busquets kan vervangen, dan zou Barca met Arthur en een goede creatieve aanvallende middenvelder een complementair middenveld hebben.

28 mei 2020 om 09:00

Arthur speelt links centraal, 32 jarige Busquets cvm in het midden (dat zou Frenkie zn beste positie zijn) en rechts dan Pjanic nu Rakitic weg moet. Vidal is de ideale invaller, die kan / gaat geen 90 minuten meer mee op een middenveld van Barca dat te beweeglijk is voor hem. Arthur is nog maar 23, wat die nu al laat zien is fenomenaal. Dat Barca defensiever speelt kwam door Valverde en ook de oudere leeftijd van bepaalde spelers die het "typische totaal voetbal van Barca" niet meer 90 minuten lang kunnen belopen. De 23 jarige Arthur is net wat Barca meer nodig heeft. En vergeet niet dat ie dit seizoen zeer lang aan de kant heeft gestaan omwille soa medicatie die op de dopinglijst staat. Als je aan de kant staat haal je natuurlijk geen statistieken

28 mei 2020 om 09:23

@filipmich niet mee eens dat dat alleen door Valverde kwam. geen trainer ter wereld gaat het lukken om met een middenveld zonder diepgang, creativiteit en een structurele eindpass aanvallend dominant voetbal op de mat te leggen. dan verbinden je linies niet met elkaar en staan je aanvallers op een eiland. ik heb ze ook onder die Sequin gezien en ik zie nog niet veel beter voetbal als onder Valverde. dat ligt niet aan die man maar aan de samenstelling van het middenveld en het gebrek aan een echte linksbuiten

27 mei 2020 om 16:09

Lijkt erop dat ze van Pjanic afwillen, die is al behoorlijk oud, de sciglio erbij. Salaris van die 2 samen maakt nieuwe salaris van Semedo. Ik snap het best wat heeft Juve aan een de sciglio dus je bent & van een ‘grootverdiener’ af die nog 3 jaar een contract heeft en volgend jaar naar mijn mening niet van grote waarde is voor juve extra speler om de prijs te drukken (wellicht ook salarishuis) dus er worden 2 ‘ongewenste spelers’ gelost ik kan het ergens nog begrijpen iig

27 mei 2020 om 16:13

Dat was een onzin bericht volgens betrouwbaardere media. Juventus wil Pjanic wel verkopen, maar wel om daarmee een vervanger te halen. Als Arthur echt niet wilt lijkt het me beter dat Barca gewoon een streep zet door de naam van Pjanic, aangezien geld geen optie is en Juve ook geen trek heeft in Vidal en Rakitic.

Mooi dat hij blijft, het was sws al belachelijk dat Barca er voor open leek te staan om hem te verkopen. Arthur heeft wellicht nog wat ruwe randjes. Maar hij en Frenkie moeten het middenveld de komende 10 jaar gaan dragen. Allebei (potentiele) wereldtoppers.

Eindelijk uitsluitsel! Geweldig nieuws. Arthur blijft nog jaren bij Barca en gaat een van de middenveld-tenoren worden in het mondiale voetbal. Alles gaat vloeiend bij hem, moet gewoon aan zijn conditie werken. Ben super blij!

Top. Arthur is wel de laatste die we kwijt moeten raken. Voor mij een Barcelona middenvelder pur sang en hoop dat hij nog jaren bij ons speelt. Samen met Frenkie voor mij echt de spil van de ploeg de komende jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren