Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jurriën Timber start op verrassende positie aan duel om Community Shield

Laatste update:

Arsenal en Manchester City hebben de opstellingen bekendgemaakt voor het duel om de Community Shield. Jurriën Timber staat in de basis van the Gunners op de linksbackpositie, terwijl de lichtgeblesseerde Nathan Aké aan de kant van de ploeg uit Manchester juist ontbreekt in de wedstrijdselectie. Het duel tussen beide ploegen vindt plaats op Wembley en de aftrap is om 17.00 uur Nederlandse tijd. Ziggo Sport Voetbal zendt de wedstrijd uit.

Het duel om de Community Shield is de traditionele seizoensopener in Engeland, en wordt gehouden tussen de regerend landskampioen en de meest recente winnaar van de FA Cup. City won afgelopen seizoen echter allebei die prijzen, waardoor ervoor is gekozen om dan ook de nummer twee van de Premier League aan te laten treden. Dat was vorig seizoen Arsenal.

Arsenal begint dus met Timber, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, aan het duel. Hij start op de linksbackpositie. De geboren Utrechter is niet de enige basisspeler aan de kant van Arsenal die deze zomer werd gekocht: ook Declan Rice (overgekomen van West Ham United) en Kai Havertz (overgekomen van Chelsea) mogen het vanaf de eerste minuut laten zien. De Londenaren moeten het doen zonder Jorginho, vanwege een lichte spierblessure.

Bij City staat er slechts één aanwinst binnen de lijnen: Mateo Kovacic, die overkwam van Chelsea. Josko Gvardiol, onlangs voor negentig miljoen euro overgekomen van RB Leipzig, ontbreekt nog. Verder zit ook Aké niet bij de wedstrijdselectie: de verdediger viel eind juli in het oefenduel met Bayern München (1-2 zege) al na een half uur geblesseerd uit en is nog niet volledig hersteld.

Opstelling Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Timber; Partey, Rice; Odegaard, Saka, Martinelli; Havertz.

Opstelling Manchester City: Ortega Moreno; Walker, Stones, Dias, Akanji; Rodrigo, Kovacic, Bernardo, Grealish; Alvarez, Haaland.

Ter info: er is momenteel een technisch probleem met de Live meepraten-artikelen, waardoor je helaas niet kunt meechatten. Onze excuses voor het ongemak. We werken aan een oplossing. Dit topic kan worden gebruikt om mee te praten over Arsenal - Manchester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
6 augustus 2023 om 16:23

Die lopen steeds vast, denk dat ze er daarom even mee gestopt zijn?

Ben benieuwd. Hopelijk gaat hij het goed doen. Mooie test!

Ik ben benieuwd op welke plek hij dan staat. Hier staat in de opstelling staat Timber in een viermans verdediging op linksback, maar dat zal in praktijk anders zijn neem ik aan.

6 augustus 2023 om 16:23

Linksback wordt in balbezit extra middenvelder. Dat kan hij goed invullen lijkt mij.

6 augustus 2023 om 16:23

Nee, in de oefenwedstrijden speelde hij daar ook. Maar hij speelt waarschijnlijk in eenzelfde rol als Zinchenko, en schuift dus het middenveld in.

6 augustus 2023 om 16:24

Linksback. In de Zinchenko-rol. Hij is 100 procent gehaald als back door Arteta, centraal zal hij hoogstens in pure nood staan maar daar kunnen ook White, Tomyasu en Kiwior nog spelen. Dus verwacht hem eigenlijk alleen als back te zien, wat wel een hele mooie positie is binnen dit systeem overigens.

Hoe kannje trossard nou op de bank zetten ipv havertz in de spits..

6 augustus 2023 om 16:22

Trossard op de bank vind ik wel bijzonder idd, die was echt on-fire in de voorbereiding.

6 augustus 2023 om 18:01

En dan zonder aanspeelpunt spelen tegen Dias, Ake, Walker, Stones etc... City zet voorin keihard druk dus er zullen vast wel wat lange ballen komen. Aan Trossard heb je dan niks

Waar wordt deze wedstrijd uitgezonden?

6 augustus 2023 om 16:23

Ziggo sport voetbal

6 augustus 2023 om 16:33

Op Ziggo TV, kanaal 13, kun je de wedstrijd ook kijken.

6 augustus 2023 om 16:43

En op het YouTube kanaal van ziggo sport

6 augustus 2023 om 18:23

Misschien even tekst lezen . Arsenal fan dan weet je dat toch wel ?

Heel benieuwd, al zegt het ook weer niet zoveel zo'n wedstrijd om de Community Shield. Partey en Rice samen lijkt me een goede. Zal wel komen door de blessure van Jesus, maar wellicht werkt het zo goed dat het een optie blijft voor de wedstrijden tegen moeilijke tegenstanders.

Timber op linksbackie, heerlijk voor hem dat Arteta zo met hem wegloopt vanaf het begin. Hij geeft hem het vertrouwen, is ook wel een heerlijke speler in dit systeem. Zo comfortabel aan de bal en genoeg slagers om zich heen voor de fysieke duels (al laat Timber ook niet zomaar over zich heen lopen, alleen in de lucht is hij zwak).

Coyg!

Tja Havertz als spits. Kijken of het wel werkt bij Arsenal maar zie het niet echt slagen. Wel benieuwd naar het middenveld met Rice, Partey en Odegaard. Dat lijkt mij meer in balans dan toen Havertz er stond. Ook heeft Timber blijkbaar een nieuwe positie door als verkapte linksback te spelen. Bij City ben ik ook heel benieuwd hoe Kovacic het gaat doen. Altijd al een speler voor Guardiola geweest.

6 augustus 2023 om 16:31

Guardiola is wel weer vervelend aan het doen aangezien hij Alvarez weer op 10 zet terwijl je 2 geweldige talenten hebt met Foden en Palmer die daar kunnen spelen. Zo zonde om een spits als Alvarez misbruikt te zien worden en die zal waarschijnlijk nooit 1ste spits worden zolang Haaland bij CIty zit.

6 augustus 2023 om 16:35

Alvarez staat waarschijnlijk gewoon als verkapte rechtsbuiten. Bernardo meer als middenvelder naast Kovacic. Guardiola speelt vast in zijn 3-4-2-1 systeem waarbij Stones naast Rodri komt te spelen met Bernardo en Kovacic ervoor.

6 augustus 2023 om 17:41

Stones schuift inderdaad door maar Alvarez staat niet rechts maar Bernardo zo spelen ze ook. Alvarez is al vaker als vervanger gezien van de Bruyne door Guardiola. 0

Wel pijnlijk voor Nketiah. Zal ook wel zijn knopen gaan tellen. Wel de best mogelijke opstelling, leuk om Timber te zien.

Die goal van Havertz tegen City in de finale CL zal hem wel wat extra credits hebben gegeven. Als Nketiah / Trossard zijnde zou ik mijn conclusies trekken. Accepteren dat je bankspeler of zelfs c-garnituur bent of lekker vertrekken.

Zelfde vind ik beetje gelden voor Thierny. Iedereen heeft al op linksback gespeeld: Zinchenko, Tomi, Timber, Kiwior en vorig jaar zelfs Xhaka en hij op de bank...

6 augustus 2023 om 16:34

Overdrijven kan ook zeg, de competitie is nog niet eens begonnen.

6 augustus 2023 om 16:41

Elk jaar gaat het erover dat je een brede selectie nodig hebt waarbij je niet teveel kwaliteit verliest bij een aantal blessures, nu krijg je alweer dit.

6 augustus 2023 om 16:43

Haha ja maar kom op.. Jesus is de nr 1 spits. Die is geblesseerd, dan ben je dus ook geen nr 2 want je speelt niet. Juist in dit soort toppers wil je starten... Voor mij was dit een signaal van oke ik ben derde misschien wel 4e keus.

6 augustus 2023 om 16:46

@Dsquared

Uit Arsenal en Arteta hun oogpunt is dit natuurlijk een luxe en snap ik het ook. Maar puur als speler weetje hoe laat het is. En misschien vinden Nketiah en Thierny dit wel prima..

Ben ik de enige die het vreemd vindt dat Kevin de Bruyne wisselspeler is? Heeft Kevin last van lichte fysieke ongemakken? Ik ben benieuwd hoe Timber het gaat doen als linksback, waarschijnlijk regelmatig doorschuivend naar het middenveld. Ook ben ik benieuwd of Haaland zijn vorm van afgelopen seizoen gaat doortrekken en hoe Declan Rice uit de verf komt tegen het sterke Mancity.

En zo word je misbruikt op posities waar je niet hoort te spelen. Waar zijn ze mee bezig daar bij Arsenal. Timber Linksback? Rechtsback is al niet zn beste positie. Als je hem niet in zn kracht wil gebruiken....koop hem dan niet.

6 augustus 2023 om 17:39

Ik heb het idee dat Arteta wel iets meer verstand heeft van voetbal dan soccerfan_1

Arsenal speelt niet met ouderwetse backs. De backs van Arsenal schuiven naar het middenveld of worden 3de cv in balbezit. Is echt geen hogere wiskunde hoor.

6 augustus 2023 om 17:52

Stel je niet zo aan man. Als je Arsenal vorig seizoen hebt zien spelen is het niet eens zo’n gekke gedachte dat hij vandaag speelt als inverted left back. Weet niet of je de wedstrijd nu ook op hebt maar hij doet het meer dan prima tot nu toe.

6 augustus 2023 om 18:36

@Soccerfan, vele Arsenal supporters vinden Timber motm tot nu toe. Hoezo misbruikt?

Goeie voetballers kunnen op meerdere posities.

Jammer dat Timber niet op zijn positie kan spelen. Hoop dat hij ook een keer een kans krijgt op cvm ipv op de back posities.

6 augustus 2023 om 17:41

Als linksback schuift hij naar het middenveld tijdens balbezit. De Zinchenko rol.

7 augustus 2023 om 19:51

Kan je niet met elkaar vergelijken. Ander type spelers. En links en rechtsbenig.

7 augustus 2023 om 19:55

Exact dezelfde type spelers. Ze spelen beide in dezelfde rol, enige verschil is dat de 1 linksbenig is en de ander rechtsbenig.

Helemaal geen Cancelo in de selectie. Toch wel raar

Kan iemand mij vertellen op basis van wat, speelt Arsenal nou de community shield?
United won de League cup en City won de FA cup van United. Ik snap dit niet zo goed.

6 augustus 2023 om 17:33

2e plek in de competitie geeft recht tot het spelen van deze wedstrijd. Dit is alleen als er een club is die zowel de competitie als de beker wint. Dit is volgens mij in elke competitie zo.

Man man wat een kansen van Havertz. Die eerste kans was nog lastig maar die 2e moest er echt in.

Havertz gaat weer vrolijk verder waar hij gebleven was, enorme kansen missen. Ik snap het niet, Arteta had het over 'iets op het middenveld wat ze nog niet hadden' en dan zie ik hem nu weer in de spits prutsen. Ook alweer geel op zak. Alles moet van Saka komen.

6 augustus 2023 om 18:01

Speelt gewoon een goede wedstrijd. Ja hij had moeten scoren maar zijn spel is prima. De enige reden dat hij in de spits staat is omdat Jesus geblesseerd is.

Fraaie openingsgoal van City. Arsenal kan aan de bak.

Timber gewisseld, Arsenal komt 0-1 achter. Toeval?

Zonder gekheid, City werd sterker en prachtige goal van Palmer

Via een lucky maakt Arsenal gelijk en stevenen we op penalties af.

Timber is nu juiste op zijn plek. Als LCV mist hij gewoon duelkracht en is zwak in de lucht. Hij heeft snelheid dus dat kan je als back goed gebruiken. Het is geen Martinez die ondanks zijn lengte goed kan timen wanneer hij moet springen. Timber is sterk aan de bal en je zet hem niet zomaar van de bal. Mochten ze met 3 verdedigers spelen dan kan Timber als een van de drie ook goed mee. Voor nu gewoon als back

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren