Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jupiler League-sensatie oogst lof: ‘Hij gaat niet voor niets naar Ajax’

Laatste update:

Perr Schuurs speelt zaterdagavond tegen Jong PSV mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Fortuna Sittard. De achttienjarige verdediger sluit volgend seizoen normaliter aan bij Ajax, dat eind vorig jaar een akkoord bereikte met Fortuna over een transfer van Schuurs en hem daarna onmiddellijk verhuurde aan de Jupiler League-club. Bert van Marwijk is in elk geval enthousiast over de jongeling.

"Hij gaat niet voor niets naar Ajax. Die jongen was al aanvoerder op zijn zeventiende, dat zegt natuurlijk genoeg", vertelt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal tegenover Voetbal International. Schuurs is afkomstig uit de jeugdopleiding van Fortuna en beleefde in het seizoen 2016/17 zijn definitieve doorbraak in het eerste van de Limburgse club.

Ajax telde naar verluidt circa tweeënhalf miljoen euro neer voor de beloftevolle stopper. "Het is een jongen die de ploeg op sleeptouw neemt en ook in alles een voorbeeld is", vervolgt Van Marwijk. "Volgens mij ook buiten het veld. Ik ken zijn vader. Hij komt uit een echte sportfamilie, hij heeft de juiste mentaliteit. Hij heeft wel veel eigenschappen om te slagen als voetballer."

Schuurs en Fortuna hebben aankomend weekeinde in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV genoeg aan een zege om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. "Heel Sittard hunkert eigenlijk naar die Eredivisie. Ik ga ervan uit dat ze het gaan redden. Het is geweldig. Ik hoop het echt voor ze. Ze hebben zo'n ongelooflijk moeilijke periode gehad. Volgens mij zijn ze in 2001 gedegradeerd, dus ze spelen al een jaar op zeventien in de Jupiler League", aldus Van Marwijk.

Denk jij dat Perr Schuurs volgend seizoen een vaste waarde zal zijn in het eerste van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik zie hem elke wedstrijd aan het werk en ik ben zeer gecharmeerd van Perr. Fysiek kan het natuurlijk nog wel beter, maar hij is pas 18 jaar. Verder is hij een ontzettend slimme voetballer met een enorm goed schot in de benen. Dit laatste komt vooral naar boven wanneer hij op het middenveld als controleur speelt, dit is namelijk ook zijn favoriete positie. Al met al kan ik wel zeggen dat het met Perr wel goed komt en ik zie in hem misschien nog wel een betere controleur dan centrale verdediger. Een nieuwe Mark van Bommel zou toch ook prima zijn voor de toekomst?

26 april 2018 om 20:06

"een nieuwe Mark van Bommel zou toch ook prima zijn voor de toekomst?" Het is te hopen van niet zeg!

Geintje, enigzins. Ik respecteer van Bommel enorm vanwege zijn kwaliteiten maar verdomme was was het een kwal. Niet zoals Toivonen of Kramer maar een kwal die zijn voeten ook nog eens deed spreken.

26 april 2018 om 20:09

Buiten het veld vind ik Van Bommel juist een intelligente, welbespraakte man. Binnen het veld was hij inderdaad een klootzak, maar wel onze klootzak

26 april 2018 om 20:21

Ik heb het ook enkel over de van Bommel binnen te lijnen ja. Gok dat hij een prima coach gaat zijn voor Psv.

26 april 2018 om 21:50

v bommel was idd erg irritant als speler en toch zijn dat juist de types die je nodig hebt in een elftal. Nu hebben we vaak alleen maar ideale schoonzonen en dan wordt winnen lastig.

26 april 2018 om 22:11

Buiten het veld is hij nog meer arrogant. Ik vind je verhaal dat nogal een aanname.

Na Frenkie de Jong weer een erg goede aankoop deze Schuurs. Ik verwacht dat hij snel een vaste waarde zal zijn bij Ajax.
Voor Overmars een droom scenario om voor de Ligt nu te cashen en Schuurs die weer die plek overneemt. Dat is ook het beleid.
Maar ja, de supporters willen nu ook eindelijk eens dat het elftal op de eerste plaats staat en niet de centen. Dus liever dat de Ligt nog een jaartje of 2 blijft.

26 april 2018 om 20:11

Ik dacht dat De Jong uit de jeugd van Ajax kwam. Weer wat geleerd

26 april 2018 om 20:39

De Jong is op zijn 18e overgekomen van Willem 2. Nu is het verhaal compleet. Je moet het natuurlijk wel goed leren 😉

27 april 2018 om 06:48

En hij was maar 1 euro. Dus hij mag zelfs in de Jupiler meespelen.

26 april 2018 om 20:39

Nu al cashen voor De Ligt? Ik mag toch hopen dat die jongen het verstand heeft dit nog niet te doen. Op z’n minst nog een jaartje Ajax. Laat Schuurs daarachter gelijk wennen aan het niveau en daarna zou hij klaar moeten zijn voor de basis en De Ligt mogelijk(!) voor een stap omhoog.

26 april 2018 om 20:46

Een paar jaartjes blijven vind ik zeker goed mits Ajax Europees voetbal bereikt.(wat ik wel verwacht)

26 april 2018 om 20:46

Een paar jaartjes blijven vind ik zeker goed mits Ajax Europees voetbal bereikt.(wat ik wel verwacht)

26 april 2018 om 20:48

Ajax zou ook met Wober - De Ligt - Schuurs kunnen spelen. 3 Slimme centrale verdedigers die elkaar prima zouden kunnen aanvullen. Hierbij kan Schuurs meer een opstormende centrale verdediger zijn en voor gevaar zorgen met zijn kanonskogels.

Weet iemand of ajax hem haalt voor een basisplaats of meer voor De Toekomst (opzich leuke woordspeling)? Er vanuit gaande dat De Ligt weggaat lijkt het me namelijk handig om er toch nog een goede ervaren speler bij te halen en Schuurs of Wober op de bank te zetten. Met Schuurs en Wober ga je namelijk de oorlog niet winnen.

26 april 2018 om 21:33

Je mag voor Ajax toch hopen dat hij voor de toekomst gehaald wordt. Hij heeft zeker talent maar komt normaal gesproken nog tekort voor de top van Nederland.

26 april 2018 om 21:41

Kan je helaas geen eenduidig antwoord geven, ik wacht zelf een beetje de situatie rondom Lisandro Magallán af.
Als hij komt vergroot dat enerzijds (vermoed ik althans) de kans dat Schuurs mag banken of in Jong mag spelen en anderzijds de kans dat De Ligt mag vertrekken.
Wöber maakt nog wel eens een foutje maar dat deed De Ligt ook, op een gegeven moment moet je iemand ook voor de leeuwen gooien als het ware en Wöber is daar op dit moment misschien meer klaar voor dan Schuurs.

27 april 2018 om 07:30

Als hij daarom in Jong Ajax komt te spelen zal hij toch wel flink balen denk ik. Aanvoerder zijn van de ploeg die in de Eredivisie gaat spelen, maar zelf door je overstap in de Eerste divisie blijven.

27 april 2018 om 16:57

Stom genoeg had ik daar nog niet eens aan gedacht, goed punt.
Zijn wel wat mensen op deze pagina die Schuurs dan ook nog wel een jaartje verhuurd willen zien worden aan Fortuna in de Eredivisie (mochten ze dat halen) en ook weer mensen die 'm liever in Jong Ajax zien om aan de speelwijze te wennen.
Lijkt me verder wel logisch dat een verdediger / controleur onderin de Eredivisie veel meer tegenstand zal ervaren dan bovenin de Jupiler League.

27 april 2018 om 07:43

Gewoon basis volgend jaar samen met de Ligt achterin. Of als controleur en Frenkie naast de Ligt. Zo’n slimme en goede speler nu al!
Deze jongen gaat zeker nog niet alles spelen in 1 maar wel heel veel. De oorlog winnen? Die oorlog die we de afgelopen jaren wel wonnen bedoel je? Het is een erg goede voetballer. Met de huidige staat van het Nederlandse voetbal mogen we blij zijn met 2 jaartjes Perr. En mogen we niet meer spreken over het halen van ervaren krachten zodat deze jongens rijpen. Eredivisie is een rijpcompetitie.
Ik zie geen enkele twijfel.

27 april 2018 om 08:45

Die oorlog is de afgelopen jaren inderdaad ook niet gewonnen. Daarom lijkt het me handig om nu eens niet met 2 tieners te gaan spelen achterin. Als De Ligt blijft dan is het opzich wel prima want dat is echt een uitzonderlijk talent maar als Ajax voor Wober er Schuurs gaat dan win je weer niks. Dat zou ik als PSV fan opzich toejuichen maar als neutrale kijker zou ik het niet doen als ik ajax was. Ik zou Frenkie De Jong trouwens niet nogeens in de verdediging zetten. Zet hem AUB gewoon eens 34 wedstrijden op het middenveld.

Ajax lijkt nog altijd werk te willen maken van Lisandro Magallán. Een delegatie van de Amsterdammers zou zelfs al in Buenos Aires zijn om te praten over een transfer van de Boca Juniors-verdediger.

Mocht Fortuna hopelijk promoveren en Ajax geen basisplaats voor hem in gedachte geven, verwacht ik dat hij nog een jaar verhuurd wordt aan Fortuna om op eredivisieniveau te spelen. Beter dan bij jong Ajax in de jupiler league

26 april 2018 om 23:30

Niet helemaal natuurlijk. Wat dacht je van, aan systeem wennen?

Nog 1x winnen Perr en je club promoveert. Dat zou een mooi afscheid zijn. Laat NEC nog maar lekker in de Jupiler. Ik ben benieuwd of Schuurs meteen kan aansluiten bij Ajax, wel een talentje hoor ,!

Ik denk dat schuurs verder is dan wat jullie hier denken elke week in de basis aanvoerder met 17 jaar dus de pers te woord staan en daarbij denk ik niet dat je er beter van wordt bij Ajax 2 tov Fortuna zeker als die promoveren lijkt mij niet dat je nog Jupiler wil voetballen als je als aanvoerder promotie afdwingt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren