Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Julio Vélazquez én Burak Yilmaz vertrekken beiden bij Fortuna Sittard

Laatste update:

Julio Velázquez en Burak Yilmaz vertrekken na dit seizoen beiden bij Fortuna Sittard. Dat meldt Voetbal International donderdag. Yilmaz wil geen tweede jaar als speler ingaan en wil zich focussen op een trainerscarrière, terwijl Vélazquez' aflopende contract niet wordt verlengd. Daarmee blijft het Limburgse avontuur voor zowel de Turkse ster als de Spaanse oefenmeester tot slechts een jaar beperkt.

Vooral het afscheid van Yilmaz mag geen verrassing heten. De 77-voudig Turks international plaatste begin april een afscheidsbericht op Instagram en speelde, hoewel hij wel op het bericht terugkwam, sindsdien geen minuut meer voor Fortuna. Volgens Yilmaz zelf was dat vanwege blessureleed, maar technisch manager Sjoerd Ars heeft donderdag een andere verklaring voor Voetbal International.

"Het plan dat we in het begin hadden, toen Burak hier voor vijf jaar tekende waarvan twee als voetballer, zal anders uitpakken", vertelt Ars. "We zijn met elkaar in gesprek over zijn situatie. Maar Burak heeft nu besloten dat hij geen tweede jaar als speler wil ingaan." Wel voegt Ars toe dat dat zijn eigen losse interpretatie is. "In de gesprekken is het wel duidelijk geworden. Hij wil zich gaan focussen op het trainerschap."

Over Vélazquez wil Ars minder woorden kwijt. De Limburger heeft daarover echter meer details. Het aflopende contract van de Spaanse oefenmeester wordt, zo vertellen bronnen binnen Fortuna, niet verlengd vanwege het vertoonde spel en Vélazquez' opvliegende gedrag langs de lijn. In maart ging de keuzeheer nog tekeer op een dug-out en geluidsapparatuur tijdens het uitduel met FC Twente. Vélazquez, die zich wel wist te handhaven in de Eredivisie, is pas sinds september werkzaam in Limburg. Toen werd hij aangesteld als opvolger van de ontslagen Sjors Ultee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou een prachtige club voor Reiziger zijn om in te stappen

25 mei 2023 om 16:46

Als dat ervoor zou zorgen dat de rest binnen Fortuna weer terugkeert zou dat geweldig zijn voor beide partijen. Eerste stap is gezet door het vertrek van Yilmaz

25 mei 2023 om 17:27

Poeh. Dat denk ik juist niet. Dat zou ik niet een hele verstandige keuze vinden

25 mei 2023 om 17:43

Ik weet niet hoor, misschien wil Wormuth met nog een club degraderen?

25 mei 2023 om 17:45

Met welke club is hij gedegradeerd dan?

25 mei 2023 om 17:48

Eerlijk is eerlijk, hij is beide keren snel voor de ondergang uit het schip gestapt. Die geef ik je mee.

25 mei 2023 om 18:56

Gaat naar Jong Oranje..

Een grote zegen voor Fortuna. Dat de rust maar terug mag keren.

25 mei 2023 om 17:53

Burak was de grootste stoorzender mogelijk. Een en al onzin kwam er uit die man zijn mond en hij moest worden behandeld als halfgod. Blij dat hij samen met die rare coach verdwijnt van ESPN. Tot nooit meer hopelijk.

Zo he, die zagen we niet aankomen! Wat een dag vol verrassingen

Mooi nieuws voor Fortuna, maakten beide de club niet veel beter in mijn ogen.

25 mei 2023 om 16:44

Burak op 37/38 jarige leeftijd toch betrokken bij 13 goals dit seizoen

25 mei 2023 om 17:31

Die coach deed het toch vrij goed dit jaar? Kunnen zomaar weer in de degradatiezone belanden hoor.

Gelijk de grote bezem erbij pakken, afscheid nemen van het vreemdelingenlegioen en er weer een 'limburgse' club van maken.

25 mei 2023 om 16:54

Bedoel je niet 'Nederlandse' club..?

25 mei 2023 om 17:25

Nee, dat bedoel ik niet. Ik doel op een identiteit waarbij mensen uit de regio/ supporters zich weer herkennen in Fortuna.

Vergelijk het met Vitesse die het Arnhemse volk ook bijna volledig verloren zijn op een paar diehards na.

En nog een soap die vandaag tot zijn einde komt. Gaat het dan toch nog een aardig rustige voetbalzomer worden? Zie het Telegraaf al zweten :-)

Die zijn zich in Limburg wezenloos geschrokken met die twee gasten en hun gekke acties, al heeft Burak de eerste seizoenshelft nog wat kunnen toevoegen..

Mooi dat die maffe trainer weg is uit de ED. Wat een opgefokt mannetje is dat zeg.

Niet alleen voor Fortuna, maar ook voor de gehele eredivisie dat die dorpsgek van een Velasquez vertrekt. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe hij thuis is.

25 mei 2023 om 16:55

Uitgeput, gok ik.

Yilmaz is toch een tikkeltje tegen gevallen. Ik had meer van 'm verwacht. Wellicht ook door de omstandigheden bij Fortuna, is het als een nachtkaars bij hem uitgegaan. Jammer, want het is wel degelijk een grote speler geweest.

Dat er met Velazquez niet verlengd wordt, is niet erg. Je had bij hem altijd het idee van de 'dorpsidioot'. Benieuwd wie ze nu als trainer aanstellen en wat de financiële mogelijkheden aankomend seizoen zijn.

Zou een mooie club voor Maurice Verberne zijn om toch Eredivisie te gaan spelen binnen Limburg!

er is wel wat rumoer geweest rond de club, maar ik vind aan het einde van de rit dat ze toch een knappe prestatie hebben neergezet als promovendus. ja ze hebben (waarschijnlijk) wat meer te besteden dan een pak um beet excelsior. maar verder gewoon nette prestatie vind ik.

denk dat yilmaz en velazquez geen grote verliezen zijn. en zou leuk zijn als ze verder weten te werken aan hun "eigen" identiteit als club (wat dat ook mag wezen).

25 mei 2023 om 17:22

Promovendus? Spelen intussen al wat jaartjes onafgebroken in de ED en meestal ook niet heel dicht bij de streep (vorig jaar was het wel dichtbij). Meestal ook leuke spelers en vind dat er wel enig beleid gevoerd wordt. Yilmaz was een stunt en deed het aardig voor zijn leeftijd. Die druktemaker langs de lijn ga ik overigens niet missen. Ken ook geen Fortunafan die erg blij met hem was.

Dan blijft er niet veel kwaliteit over, ondanks de bijzondere manieren die deze twee figuren hebben. Met sowieso al het vertrek van Cox en Janssen en mogelijk het vertrek van Pinto, Navarro, Van Osch.

Bassie en Adriaan vertrekken.... dag vriendjes en vriendinnetjes.

Misschien iets voor Ruud van Nistelrooy? Die moet toch ook weer ergens door. Beter wat meer in de luwte.

Ruud van Nistelrooij is beschikbaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren