Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Julian Nagelsmann verrast en geeft twee voormalig Ajacieden de kans

Laatste update:

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui staan zaterdagmiddag aan de aftrap namens Bayern München in de competitiewedstrijd tegen VfB Stuttgart. Vooral de basisplaats voor de rechtsback is opmerkelijk, aangezien trainer Julian Nagelsmann nog niet heel vaak een beroep op hem deed en er intern al kritiek was op de houding van Mazraoui. Ryan Gravenberch zit op de bank.

Dat De Ligt in de basis staat, mag geen verrassing heten. De mandekker uit Abcoude is vaste waarde in het elftal van Bayern en krijgt ook zaterdagmiddag in het thuisduel met Stuttgart weer de kans. Hij wordt in het hart van de Beierse defensie geflankeerd door Dayot Upamecano, terwijl Alphonso Davies de linksback van dienst is. Aan de rechterkant van de verdediging krijgt Mazraoui weer eens een kans. Benjamin Pavard moet vanaf de reservebank toekijken.

Op het middenveld is er geen plekje ingeruimd voor Gravenberch en dat kondigde Nagelsmann al aan. Hij had mooie woorden over voor de van Ajax overgekomen middenvelder en beloofde hem spoedig speeltijd, maar zei ook dat Leon Goretzka tegen Stuttgart de voorkeur zou krijgen. Dat is dus ook gebeurd: de sterke middenvelder staat samen met Joshua Kimmich en Thomas Müller in de as van het veld. Serge Gnabry, Mathys Tel, Jamal Musiala en keeper Manuel Neuer completeren de basiself. Tel is met zijn zeventien jaar en 136 dagen de jongste basisspeler ooit bij een duel van Bayern in de Bundesliga.

Naast Pavard en Gravenberch zitten ook spelers als Leroy Sané, Sadio Mané en Lucas Hernández op de reservebank. Het lijkt er dan ook op dat Bayern komende week, wanneer het in de Champions League tegen Barcelona speelt, in een andere formatie aan zal treden. Afgelopen midweek werd het miljoenenbal door Der Rekordmeister nog begonnen met een 0-2 zege op Internazionale. In de Bundesliga staat Bayern derde met elf uit vijf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat ze spelen. Hier is verder niks verrassends aan. Bayern zit tussen 2 belangrijke CL wedstrijden.

Jammer dat Gravenberch niet naar het WK gaat op deze manier. Ik weet zeker dat hij bij Bayrn over een heel seizoen genoeg zal spelen en overtuigen.
Maar in paar maanden gelijk aanpassen gaat niet jammer gaan WK ben ik bang.
Ik hoop dat Maz zijn kans pakt en Pavard naar de bank verwijst.
De Ligt speelt goed en laat zien dat een clubicoon voor Bayrn gaat worden.

10 september 2022 om 15:00

Was toch duidelijk vanaf het begin, Gravenberch is niet beter dan Kimmich, Goretzka of Sabitzer in deze vorm.

10 september 2022 om 15:05

"De Ligt speelt goed en laat zien dat een clubicoon voor Bayern gaat worden."

Werd ook gezegd toen ie bij juve speelde. Allesbehalve een icoon.

De trainer praat veel maar bij de CL wedstrijden kunnen we zien in welke spelers die het ècht zien zitten. De bundesliga lijken meer opwarmpartijtjes en spelers tevreden houden in aanloop naar de CL.

Ben benieuwd hoe Mazraoui het ervan gaat afbrengen. Kwa concurrentie en kwaliteit leek het erop dat hij het meest zekere van zijn plek zou zijn bij de transfer in vergelijking met de andere Nederlanders.



10 september 2022 om 15:28

Keesje, eerst val je de Ligt af en vervolgens kom je met een statement dat de trainer zoveel praat en dat het om de CL gaat. Hoe verklaar je dan de basisplaats van de Ligt in de CL afgelopen week?

10 september 2022 om 15:43

Ik val de Ligt helemaal niet af. Niet meteen zo aangevallen voelen man.

Eerste gedeelte van mijn reactie ging alleen over de Ligt. De rest van mijn reactie was in algemene zin.

Krijgen jij en MyVision altijd pushberichten wanneer iemand de naam van de Ligt laat vallen? Jullie duiken er altijd zo agressief bovenop.

Zover ik zie doet de Ligt t degelijk tot nu toe. Niet persee goed maar degelijk.

10 september 2022 om 17:17

@meeskeesje er zijn 2 spelers waar je op VZ geen kritiek op mag hebben en dat zijn de Ligt en Ziyech. Daar mag je absoluut niet kritisch naar kijken

10 september 2022 om 15:26

Hoezo zou Gravenberch hierdoor niet naar het WK gaan? Het is niet alsof het grootste gedeelte van de concurrentie nou zo overtuigend is. Klaassen is bvb ook gewoon een bankzitter bij Ajax op dit moment, doe mij dan maar liever Gravenberch. Frenkie en Berghuis zijn vrij zeker van hun plek op het middenveld denk ik maar voor dat derde plekje ligt het helemaal open. Gravenberch of Veerman (wel drama laatste paar wedstrijden) zie ik daar graag eens spelen naast Frenkie, kijken hoe dat loopt.

10 september 2022 om 15:30

Al is Koopmeiners wel op dit moment de favoriet om die derde plek in te vullen, zeer sterk begonnen bij Atalanta dit seizoen*.

10 september 2022 om 16:49

Gravenberch en Frenkie naast elkaar werkt niet. Zijn teveel dezelfde type spelers. Die lopen elkaar in de weg.

10 september 2022 om 15:47

Ja heel jammer inderdaad. Zou het echt heel zonde vinden dat iemand als Taylor of Clasie dan in plaats van hem mee gaat.

10 september 2022 om 16:39

@khalid

Gravenberch gaat echt wel mee hoor. We hebben dramatisch weinig goede opties op het middenveld. Na Gravenberch en De Jong kom je al gauw bij Koopmeiners, De Roon, Veerman, Taylor etc uit. Dan gaat Van Gaal Gravenberch echt niet thuis laten.

Toch mooi om te zien hoe De Ligt gewaardeerd wordt in München. Past daar ook veel beter dan in Turijn.

10 september 2022 om 16:31

Hij werd misschien nog wel meer gewaardeerd bij Juventus. Hij moest daar de nieuwe generatie leiding gaan geven in het veld.

Dat Mazraoui start is verrassend, maar De Ligt toch niet? Niet dat hij constant een basisplaats heeft, maar heeft 2 van de 5 wedstrijden basis gestaan (met deze erbij 3 van de 6) en 2x ingevallen (wel kort). Ook tegen Inter stond hij in de basis.

10 september 2022 om 15:06

Het scheelt daarom ook om voorbij de titel te lezen van een artikel. Dan zou je het volgende stukje kunnen zien:

'dat De Ligt in de basis staat, mag geen verrassing heten. De mandekker uit Abcoude is vaste waarde in het elftal van Bayern en krijgt ook zaterdagmiddag in het thuisduel met Stuttgart weer de kans.'

Dat is de eerste zin direct na de lead.

10 september 2022 om 15:13

True, maar waarom zou je dan zo de titel formuleren?

10 september 2022 om 15:18

In de eerste plaats zijn het natuurlijk altijd clicks, maar het is niet een onterechte misleidende titel. Het is een verrassing dat Nagelsmann TWEE voormalig Ajacieden basis zet gezien de geringe speeltijd voor Gravenberch en Mazraoui dit seizoen. De Ligt op zichzelf? Geen verrassing. De Ligt plus een ander? Wel een verrassing.

10 september 2022 om 15:33

Ok, dit gaat iets te ver voor dit topic, maar de titel suggereert dat hij 2 voormalig Ajacieden de kans geeft. Die is niet per definitie onjuist, maar suggereert wel wat anders. Iemand die je al veelvuldig opstelt en nu weer zou je niet snel zeggen dat je hem 'de kans geeft'. Objectief gezien heb je wel gelijk natuurlijk, iemand die al 25 basisplaatsen op een rij heeft gehad en nu weer zou worden opgesteld, daarvan zou je ook kunnen zeggen dat diegene 'de kans' krijgt, maar heel logisch is dat niet.

10 september 2022 om 16:40

Ik las het wel direct zoals Bongiorno bedoelt. Maar laten we niet teveel op zoek gaan naar foute titels. Er zijn er al genoeg die echt misleidend zijn.

Ryan gewoon mee naar het WK hoor. Liever kwaliteitspelers mee dan jongens die elke week spelen maar een stuk minder zijn.

Ze spelen met een sterk gewijzigde ploeg, op een enkeling na de tweede garde. Zo verrassend is het dus niet, eerder verrassend dat Gravenberch niet mee mag doen. Blijkbaar durft Nagelsmann het nog niet aan met Gravenberch op de plek van Kimmich.

Weet iemand waar op gedoeld wordt met interne kritiek op Mazraoui? Ik heb bij Ajax nooit iets negatiefs over zijn houding ofzo gehoord. Of gaat het over blessuregevoeligheid?

10 september 2022 om 16:41

Ik heb geen idee, maar ze hebben het over zijn houding. Dat lijkt me wat anders dan blessuregevoeligheid.

10 september 2022 om 17:20

Misschien dat VZ dat er van maakt of verkeerd vertaald ofzo. Bij Ajax volgens mij nooit problemen gehad. Waarom zou hij dan ineens bij een nieuwe club vervelend gaan doen? Misschien dat er later meer info over komt. Ik hoop iig dat hij slaagt bij Bayern.

10 september 2022 om 18:27

Ja het lijkt me ook sterk hoor. En als je een speler hebt die niet veel speelt en een slechte houding heeft, dan stel je hem ook niet opeens op. Dus het lijkt me een broodje aap.

Bayern ziet in de Ligt gewoon een basisspeler voor de komende jaren. Helemaal als je ziet hoeveel ze voor hem betaald hebben. Gravenberch en Mazraoui is een ander verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren