Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Josip Sutalo reageert vanuit Kroatië op uitspraken van Andy van der Meijde

Laatste update:

Josip Sutalo heeft vanuit Kroatië gereageerd op de uitspraken die analist Andy van der Meijde maandagavond over hem deed in Veronica Offside. De verdediger van Ajax kan zich niet vinden in de beweringen van Van der Meijde, die onder meer aangaf dat Sutalo heimwee heeft en met niemand praat. Volgens de voormalig vleugelspits praat de Kroatisch international in Amsterdam zelfs niet met zijn landgenoten, al blijkt dat in ieder geval niet waar te zijn.

De 23-jarige centrumverdediger is momenteel in zijn geboorteland voor de interland tegen Turkije die donderdagavond op het programma staat. In gesprek met journalist Izak Ante Sucic van Germanijak wordt Sutalo gevraagd waarom hij bij Ajax niet eens praat met landgenoten als Borna Sosa en Jakov Medic.

Volgens Sutalo is die bewering onzin. “Vreemd. Ik ben namelijk de hele tijd bij ze”, aldus de mandekker. Sutalo en Sosa kenden elkaar al langer van de nationale ploeg. Beiden waren erbij toen Kroatië op de derde plaats eindigde tijdens het afgelopen WK in Qatar. Sutalo had in eerdere interviews al meermaals aangegeven dat zijn landgenoten hem hebben geholpen met de taalbarrière, aangezien hijzelf beperkt Engels spreekt.

Sutalo wil verder niet veel kwijt over de uitspraken van Van der Meijde en zegt nog altijd blij te zijn met zijn keuze voor Ajax. “Ik wil daar helemaal niet op ingaan. Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad en daarna enige interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is en omdat het een grote club is. Ik weet zeker dat ik geen fout heb gemaakt.”

Volgens de tienvoudig international, die deze zomer voor 22 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb, komt het allemaal goed met Ajax. “Dit is een crisis die bij elke club weleens voorkomt. Het zal voorbij gaan en ik ben er zeker van dat Ajax zeer binnenkort zal staan waar het thuishoort: bovenaan de ranglijst.”

Heimwee
Gezien zijn uitspraken heeft Sutalo dus geen last van heimwee. De fysiek sterke verdediger ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2028 vast en hij ziet zijn toekomst nog altijd in Amsterdam. Het interview van Sutalo plaatst de woorden van Van der Meijde in een ongeloofwaardige context. De analist bracht zijn verhaal maandag namelijk zeer stellig.

“Die wil eigenlijk gewoon terug”, begon Van der Meijde over Sutalo. “Hij praat met niemand, ook niet met zijn ploeggenoten. Hij wil niks ondernemen, ook niet met zijn Kroatische ploeggenoten Borna Sosa en Jakov Medic. Zelfs niet koffiedrinken. Hij wil helemaal niks. Hij heeft gewoon heimwee. En dat is moeilijk, voor zo'n jongen.” Tafelgast Dick Advocaat gaf Ajax vervolgens het advies om Sutalo te verkopen, om zo nog iets over te houden aan de verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer binnenkort haha. Dat gaat dit jaar niet meer gebeuren. Laten we hopen dat volgend jaar ook nog zeer binnenkort is.

11 oktober 2023 om 14:17

Toch vraag ik me wel af hoelang dit nog houdbaar is. Ajax leeft nog steeds als een CL-deelnemer. Dit jaar spelen ze er niet en er moeten hele gekke dingen gebeuren, wil dat volgend jaar wel gebeuren. Dat zijn wel enorme tekorten die je op moet vullen en de kans dat Ajax de komende zomer flinke bedragen toucheert, zijn ook niet bijster groot deze keer. Ook zal het geheid de portemonnee weer moeten trekken, mochten ze niet verder komen dan plek 3, 4 of 5. Elke plek naar onderen kost geld en energie. Je hebt in voorronden immers een vrij korte voorbereiding. Ik snap echter te weinig van de jaarrekening van Ajax om het zelf uit te pluizen, met name omdat het een beursgenoteerd bedrijf is en ik maar beperkte kennis heb betreft dat soort zaken.

11 oktober 2023 om 14:32

Ja en uit de eigen jeugd komt niks door...en dat was voor Overmars destijds wel lekker om de transferinkomsten te spekken. Voor Ajax natuurlijk een doodzonde dat de jeugdopleiding zo is verwaarloosd onder Overmars en Sar...

Daarom van Van Gaal een hele goede zet om die vent die de opleiding van AZ heeft opgezet binnen te hengelen. Dat zal overigens door Alex Kroes zijn ingefluisterd..maar dat ter zijde. Over 7 jaar kunnen we weer wat vieren!

11 oktober 2023 om 14:40

@sirius: Als ik het mij goed herinner heeft Tom Knipping van VI daar nog niet zo lang geleden een video-item over gemaakt waarin hij in hele eenvoudige termen uitlegt hoe de vork in de steel zit. Een of twee jaar van dit soort malaise is voor Ajax geen ramp, de club is financieel sterk genoeg om dat te overleven. Als het veel langer dan dat duurt, zal Ajax de budgetten wel naar beneden moeten bijstellen en weer op Europa League moeten begroten in plaats van Champions League.

11 oktober 2023 om 15:25

Dat had ik ook meegekregen, maar daarin is geen rekenschap gehouden met eventueel kapitaalverlies op basis van het voetballende aspect. Als je kwaliteit tekortkomt, moet je spelers halen als de jeugd er niet klaar voor is. Tevens ga je bij lange na niet toucheren wat je toucheert als het wel goed gaat.

Zo denk ik bijvoorbeeld niet dat Ajax nog een keer even meer dan honderd miljoen kan spenderen als het derde, vierde of vijfde wordt. Vanuit een financieel oogpunt had ik ook niet de indruk dat ze snel in zwaar weer komen, maar vanuit een sportief-financieel oogpunt denk ik wel dat het allemaal een stuk lastiger wordt.

11 oktober 2023 om 15:58

Dus aan de nieuwe staf de taak om creatief in te kopen. Zie Feyenoord en PSV. Dit seizoen komt niet meer goed, maar een top club als Ajax komt hier altijd wel weer boven op. Het is niet dat de Eredivisie vol zit met topclubs, met mega begrotingen als in Engeland. Ajax zal echt wel weer aanhaken. Dat kan volgend jaar maar ook pas over twee jaar. Een ding is zeker Ajax zal nooit degraderen haha.

13 oktober 2023 om 19:25

Het feit dat Feyenoord en PSV wél voor 30 mil een goede selectie kunnen samenstellen is zeer pijnlijk voor de Overmars-fans. Zij beweerden jaren lang dat niet elke aankoop een succes is. Nou de meesten waren geen succes. Hij liet een zinkend schip achter : D

Ik geloof best het verhaal van Andy dat hij zich nog niet op zijn plek voelt en misschien baalt van de keuze voor Ajax. Vond het al wel vreemd dat hij niet optrok met zijn landgenoten die hij al lang kende, maar dat is dus onzin volgens hem zelf.

11 oktober 2023 om 20:36

Damsterdam

Je kan vaak beelden zien van trainingen. Je ziet Sutalo gewoon lachend met Sosa, Tahirovic en Medic.

Ik geloof vd Meyde daarom ook niet.

Ik snap verder het zoeken naar problemen of vergrootglas op de aankopen niet.

De grootste problemen zijn:

1) Ajax's grootste miskoop Bergwijn. Het 32.5 miljoen gekost en is nu meer last voor het elfal. Ook slechtste aanvoeder ooit en als absolute grootverdiener kan hij het team ook niet op sleeptouw nemen..

2) de trainer v Steijn. Met stip de allerslechtste trainer ooit bij Ajax.

3) de grote gaten tussen de linies. Een Taylor wordt op 8 geplaatst terwijl hij verdedigend niet goed genoeg is.

13 oktober 2023 om 16:18

Krillin, de grote gaten tussen linies vallen er omdat er te veel spelers zijn zonder enige positionele vaardigheden (omdat ze niet goed genoeg zijn). Zelfs al is de trainer zo slecht, en ik blijf dat moeilijk te zeggen vinden van Steijn, dan nog staat werkelijk iedereen verkeerd- alsof ze het niveau gewoon niet aankunnen. Hato is net iets te groen, Sutalo lijkt het totaal kwijt te zijn, Medic is van het niveau tweede Bundesliga, Rensch is nooit goed genoeg geweest. De middenvelders weten het totaal niet te vinden.

Bergwijn als de hoofdschuldige aanwijzen zie ik totaal niet.

Buiten dat Vd Meyde deze uitspraken nooit hard kan maken, zal Sutalo natuurlijk ook niet bevestigen als het wel zo was.

11 oktober 2023 om 20:37

Maar op beelden zie je hem wel kletsen met Sosa, Medic en Tahirovic

12 oktober 2023 om 00:31

Ik praat op mijn werk ook met mijn collega’s. Dat wil nog niet zeggen dat ik privé ook met ze optrek.

Ik heb oprecht nog steeds grote vertrouwen in hem. Als hij zijn draai gevonden heeft word het een stuk beter. Ik ga deze interlandperiode eens alle aankopen van Ajax bekijken bij hun Nationale teams. Kijken hoe ze daar staan en dan kunnen we hopelijk een beter oordeel geven.

11 oktober 2023 om 20:38

Dan doe je al meer dan Steijn!

Waarom heeft die koekenbakker geen oefenwedstrijd ingelast zoals Slot. Kan genoeg spelers ook wat minuten geven en werken aan tactiek (ja!! welke tactiek!?)

Die gaat voorlopig niet bij Andy in de auto zitten...

11 oktober 2023 om 14:37

Nee, dat gaat ook niet, Andy spreekt namelijk geen kroatisch.

11 oktober 2023 om 16:10

Sosa als tolk😁

11 oktober 2023 om 16:57

Die spreekt geen Nederlands, veel meer kan Andy niet

Ik heb geen heimwee, aldus de boodschap van Sutolo vanuit thuis.

11 oktober 2023 om 14:25

Haha, ja typisch die good old Jopie Sutalo dit.

11 oktober 2023 om 14:37

Klopt, vanuit zijn Kroatische huis, omdat het nationaal voetbalweekend is... en hij morgen dus gewoon in Kroatië tegen Turkije moet spelen. Niets geks dus...

11 oktober 2023 om 15:12

Heel raar inderdaad als international tijdens een interland periode knap ook dat veel mensen dit ‘liken’. Knap niveau aanwezig op VZ..

11 oktober 2023 om 15:37

Het gaat om de ironie. En die is best grappig. Dat hij reageert vanuit zijn geboorteland omdat hij daar is vanwege de interland periode is inderdaad ook volkomen logisch.

11 oktober 2023 om 17:33

Dont take life so seriously, in the end you lose..Is toch een ironisch artikel op deze manier haha.

Het lijkt mij voor de hand liggend dat van der Meyde bij zijn eerstvolgende beurt op T.V. maar gaat uitleggen hoe hij aan zijn info over Sutalo is gekomen. Heeft hij die info van een derde, zo ja van wie ? Of heeft hij zelf iets gezien waaruit hij al dan niet terecht conclusies heeft getrokken ? Of heeft van der Meyde maar wat uit zijn nek zitten kletsen ?

11 oktober 2023 om 14:21

Die heeft dat gewoon van horen zeggen of hooguit van een bron dichtbij Ajax, lijkt me. Ik vind het sowieso niet zo relevant. Het lijkt mij dat de meeste spelers heimwee hebben als ze hun land verlaten voor een buitenlands avontuur en ieder mens moet wennen aan een nieuwe omgeving. Er is veel geld voor Sutalo betaald en hij is vast 1 van de grootverdieners, dus hij heeft niet echt een keuze. Die zal er het beste van moeten maken.

11 oktober 2023 om 14:37

Daarnaast is wennen aan een nieuwe omgeving waar alles in brand staat sowieso een extra uitdaging. En de taalbarrière helpt ook niet mee. Als ik denk aan een vakantie op een plek waar ik de taal niet spreek, voel ik mij ook een volstrekte idioot en nul binding met de mensen aldaar. Voor deze jongen komt daar nog eens bij dat hij instructies krijgt en moet communiceren op het veld. Lijkt mij een nagenoeg onmogelijke taak en zijn slechte spel is dan ook geen verassing.

Volgens mij heeft iedereen bij Ajax heimwee… naar de tijd van Ten Hag.

Denk dat maar weinig spelers zich thuis voelen bij de club nu.

11 oktober 2023 om 14:22

Je kunt het ook omdraaien. Ik denk dat Ajax ook wel heimwee heeft naar de spelers van destijds.

Dat zo'n jongen aanpassingsproblemen heeft zou best kunnen, maar vind het wel walgelijk dat zogenaamde Ajacieden zoals vd Meyde het nog moeilijker maken voor ze door dit soort dingen te verkondigen terwijl ze die gasten helemaal niet kennen. En Andy doet dat alleen om wat aandacht te krijgen. Triest.

De waarheid ligt vaak in het midden. Hij zal vast moeite hebben met aanpassen maar dat hij niet met zijn teamgenoten praat, zelfs de kroaten lijkt me een broodje aap verhaal.

11 oktober 2023 om 14:38

Waarom zou het een broodje aap verhaal zijn? Dat je uit hetzelfde land komt wil nog niet betekenen dat je goed met elkaar overweg kunt. Het is niet dat ik Andy ken, maar zou hij het volledig uit zijn duim zuigen ?

11 oktober 2023 om 14:45



Man je ziet elke keer in die filmpjes 3 kroaten bij elkaar op de schoot zitten. Pratend met elkaar. Dus dat is sowieso al onzin van van de Meijde

11 oktober 2023 om 15:33

Ik neem aan dat dat filmpjes zijn als ze op de club zijn. ik praat ook veel met mijn collega's tijdens kantooruren, maar daarbuiten heb ik totaal andere vrienden. Voetballers hebben over het algemeen veel vrije tijd. ik kan mij voorstellen als je buiten de club om weinig aanspraak hebt dat je je dan alleen voelt. Deze filmpjes zeggen mij dan ook weinig over hoe iemand zich voelt !!

Dat hij omgaat met Sosa en Medic lijkt me logisch want anders was het wel heel triest in een teamsport om niet met ploeggenoten om te gaan. Maar dat hij het moeilijk heeft met wennen aan een nieuwe omgeving zit denk ik wel een kern van waarheid in. Want amper Engels spreken is het ook wel erg moeilijk om met je andere ploeggenoten te kunnen communiceren. Hopelijk dat hij dat in ieder geval wel aan het leren is. Want ook voor zijn verdere carrière is het cruciaal om één van de twee wereldtalen te beheersen.

Ik hoop dat deze speler beter is dan dat hij nu laat zien .
Groot voordeel voor Ajax is dat hij international is en Kroatië het goed dat dat er wel interesse is voor verkoop .
Aan de andere kant kwam hij bij het Ajax van paar jaar geleden was hij misschien wel goed . We zullen zien .

Ik vind het plausibel dat hij heimwee heeft. Dat hij niet met Medic en Sosa praat, waar hij al jaren kent en ook bevriend mee is, dat geloof ik niet. Het kan zijn dat Andy het heeft aangedikt, zodat het wat meer "breaking news" is.

Je moet wel reageren, maar daardoor hou je dit soort onzin en de personen die dit spuien in leven
Deerkzen (eigenlijk al jaren niets meer van hem gelezen), Driessen, Sneider, Moussou(f), sinds een paar maanden ook verwey.
Dit soort jochies hebben eigenlijk niets te vertellen; dan maar zo maar wat onzin roepen dan krijg je aandacht.
Voor mij geldt dat ik voetbal steeds minder leuk vind worden (maar ja wat dan

Andy zit weer onzin te lullen. Als je die filmpjes van Ajax ziet dan zie je continu K3 samen lopen en praten met elkaar. Hoezo hij praat met niemand zelfs niet met z’n landgenoten. Het staat verdorie gewoon op beeld.

11 oktober 2023 om 15:35

Dat hij bij de club met 2 landgenoten spreekt wil niet zeggen dat hij zich heel eenzaam voelt en heimwee heeft.
Maar praat jij op je werk ook niet met collega's ? Ook collega's waar je totaal geen klik mee hebt ?

11 oktober 2023 om 17:46

Ik snap je reactie niet helemaal. Wat jij zegt in je eerste zin dat zeg ik toch ook?

Is gewoon niet goed genoeg, heeft niks met wel of geen heimwee te maken

Tsja, wederom onzin dus.
Ik snap best dat het misschien overkomt als ''heimwee'' hebben en niet veel omgaan. Maar de beste man moet eerst een cursusje Engels nemen (sowieso bizar dat hij dat niet kan, niet eens echt basis Engels)...

Ik denk dat wanneer hij zich verstaanbaar kan maken, het wel goed komt. Ook binnen de groep.

Voor nu is het hangen en wurgen en met Sosa en Medic chillen.

Ik denk dat Andy gewoon gelijk heeft. Dat had hij ook toen hij aangaf enkele weken terug dat er bij Ajax van alles ging gebeuren op bestuurlijk niveau. Die hoort nog wel eens een en ander bij Ajax.

11 oktober 2023 om 17:29

Ik denk dat de beelden meer zeggen dan wat Andy roeptoetert. Of niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren