Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joshua Zirkzee verlaat Bayern München voor lagere transfersom dan gepland

Laatste update:

De transfer van Joshua Zirkzee van Bayern München naar Bologna is in kannen en kruiken, zo maakt Fabrizio Romano zaterdagavond bekend. De 21-jarige spits maakt de overstap voor een bedrag van circa acht miljoen euro en hij is reeds geland in Italië om het Serie A-duel tussen AC Milan en Bologna bij te wonen. Het is vooralsnog onbekend tot wanneer Zirkzee wordt vastgelegd.

De overeengekomen transfersom is relatief laag, want onder meer de Duitse tak van Sky Sports meldde onlangs nog dat Bayern München een prijskaartje van vijftien miljoen euro om de nek van Zirkzee zou hebben gehangen. Wel heeft der Rekordmeister een doorverkooppercentage van liefst vijftig procent weten te bedingen en bovendien is er een terugkoopclausule opgenomen in het contract. Voor welk bedrag Bayern de Nederlander terug zou kunnen kopen is niet bekend.

Het zag er lang naar uit dat Zirkzee, die bij Bayern over een aflopend contract beschikt, terug zou keren bij RSC Anderlecht, waar hij vorig seizoen op huurbasis al actief was. Bologna was echter daadkrachtiger en troefde, naast Anderlecht, naar verluidt ook Club Brugge en VfB Stuttgart af. Eerder deze transferzomer werd de spits door Sky Sports eveneens gelinkt aan Ajax, Feyenoord én PSV.

Zirkzee speelde sinds de zomer van 2017 bij Bayern München, maar wist mede door de aanwezigheid van Robert Lewandowski nooit door te breken in de Allianz Arena. De elfvoudig international voor Jong Oranje speelde zeventien officiële wedstrijden voor Bayern waarin hij vier keer scoorde en één assist gaf. Bij Bologna treft de aanvaller landgenoten Jerdy Schouten, Mitchell Dijks en Denso Kasius.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor 8 miljoen is dit best een goede deal. Zeker in Italië kan deze jongen zich best onderscheiden met zijn spel. Wel vreemd dat Bayern toch nog overstag gaat met een lagere transfersom, voor die prijs hadden ze hem in Nederland wellicht ook wel willen hebben

27 augustus 2022 om 19:59

50% doorverkoop en terugkoopclausule.. alsnog een vrij goede deal voor Bayern mocht Zirkzee het waar maken.

27 augustus 2022 om 20:05

@rickitaviki dat moet Zirkzee dan zelf ook willen he, misschien wil hij niet in Nederland of kan hij elders gewoonweg meer verdienen, blijft speculeren.

27 augustus 2022 om 22:16

Ja voor PSV lijkt te slapen dan. Achter Luuk is er gewoon niets. Ja hardloper Vertessen of Vinicius maar lijken mij beiden te kort te komen.

En. Is het nou allemaal geworden wat je had gehoopt joshua toen je weg ging uit Rotterdam op veel te jonge leeftijd?

27 augustus 2022 om 20:15

Want jij weet wat die hoopte?

27 augustus 2022 om 20:21

Hij voetbalt maar mooi bij Bologna op een leeftijd waarin hij nog prima heel wat stappen kan zetten. Wie zegt dat hij door niet te gaan verder was geweest. Tuurlijk, kans op doorbreken bij Bayern is niet groot, maar een stap omlaag vanaf Bayern is nog altijd een hele mooie club.

27 augustus 2022 om 20:22

De beste kerel heeft 1 seizoen in Rotterdam gespeeld toen hij 15 was nadat hij over genomen werd van ADO, jaar erna weer stap gezet. Denk dat in 12 maanden tijd van ADO naar Bayern om jaar of 5 later voor miljoenen transfer te maken en in topcompetitie te blijven best in lijn ligt met zijn verwachtingen.

27 augustus 2022 om 20:31

Jeetje mina..wij mogen hier alleen van dromen,die jonge komt uit de ghetto van Spijkenisse (Waterland).
En kijk is wat ie allemaal al mee gemaakt en gezien en verdient heeft en wat er nog komen gaat..

Was het zo een slecht weekend voor je?

27 augustus 2022 om 20:33

Misschien niet de club waarvan hij als kleine jongen had gedroomd (al lijkt het me ook geen straf om voor Bologna te spelen), maar financieel wel binnen en nog een heel voetballeven voor zich. In de kern heb je gelijk, maar zou jij nee hebben gezegd tegen al die miljoenen? Ik waarschijnlijk niet.

27 augustus 2022 om 21:05

Ik denk dat ie hoopte bij Bayern de vaste spits te zijn. Maar voor 8 miljoen een transfer naar Bologna is iets wat een Feyenoord spits allang niet meer voor elkaar heeft gekregen, dus dan is ie nu al een stap verder.

28 augustus 2022 om 11:19

Zn bankrekening zegt ‘ja’.

Wat een matige transfer voor die jongen na al deze jaren bij bayern. (sub)top NL, België, Schotland, Portugal ofzo zou toch veel beter zijn. Lekker in een semi dominant team als potentieel spits van het NL elftal

Volgende stap zou wel eredivisie worden sant de kans dat dit een succes in Italië gaat worden lijkt mij vrij klein. Misschien Feyenoord over 1 of 2 seizoenen?

Een van de domste transfers van de afgelopen tijd. Bayern moeten verlaten is geen schande. Er komen meer tekort dan die het aan kunnen maar naar Bologna betekend hooguit middenmoot Serie A en zeer zeker niet elke week spelen.
Ploegen in de Serie A rouleren erg veel en op de top van de Serie A na, hebben ploegen geen echte vaste 11.

Krijgt Feyenoord ook een percentage opleidings kosten?

27 augustus 2022 om 20:54

Voor een jaar van de jeugd? Dat lijkt me een verwaarloosbaar bedrag. Een procent misschien?

27 augustus 2022 om 21:11

Wie het kleine niet eerst is het grote niet weerd he😉

27 augustus 2022 om 23:16

Voor Feyenoorders blijft het kleine in ieder geval stevig geëerd!

In dat geval had Anderlecht hem net zo goed kunnen kopen zou je denken (ondanks de clausule). Bij Bologna mooi concurreren met Musa Barrow en Arnautovic. Een prima club om jezelf te ontwikkelen als jonge speler.

27 augustus 2022 om 21:53

Anderlecht wou hem ook kopen maar tevergeefs, hij heeft een voorliefde voor de Serie A

Dat je al Bologna boven Anderlecht verkiest, tijden zijn veranderd.

Doorverkoop van 50 procent is denk ik een betere deal dan 12 tot 15 mln.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren