Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordi Alba uitgefloten: ‘Het doet me pijn dat er leugens worden verteld’

Laatste update:

Jordi Alba was zondagavond tijdens het duel tussen Barcelona en Real Sociedad (4-2) geregeld mikpunt van fluitconcerten in het Camp Nou. Dat had te maken met de berichten dat de 32-jarige vleugelverdediger dwars zou liggen in de onderhandelingen over een loonoffer. Alba zocht na afloop van de eerste competitiewedstrijd op eigen verzoek de media op en rekende daar af met een ‘leugen’.

“Voor het EK kwam er al nieuws over me naar buiten. Nu heb ik al twee weken of een maand niks gehoord. Ik wil de club op wat voor manier helpen”, zo tekent AS op uit de mond van Alba. De 78-voudig Spaans international werd in 2012 door Barcelona overgenomen van Valencia. Hij speelde daarvoor al acht jaar in de jeugdopleiding van de Catalanen en heeft nu nog een contract tot medio 2024. “Het is normaal dat mensen geloven wat er gezegd wordt, daar heb ik geen controle over.”

“Dat is de reden dat ik nu opsta om er wat van te zeggen. Het zou mooi zijn als jullie het ook aan de president (Joan Laporta, red.) vragen, ik ga ervan uit dat hij dan de waarheid zal vertellen”, vervolgt Alba. “Het doet me pijn dat er leugens worden verteld. Ik heb veel gegeven voor Barcelona en kan niet controleren wat mensen denken. Er zijn vervelende dingen naar buiten gekomen, dat is de reden dat ik er nu wat van zeg. Ik ben iemand die altijd de waarheid vertelt.”

Spanje knielt voor Memphis Depay na ‘espectáculo’: ‘De magiër’

De Spaanse media waren lovend over het optreden van Memphis Depay.Lees artikel

“Ik word moe van al die leugens. Maar het doet mijn familie nog meer pijn, want die horen dingen die niet leuk zijn. Mijn vertegenwoordigers en advocaten zijn in gesprek met de club. Mijn wens is om de club te helpen”, benadrukt de vleugelverdediger. Gerard Piqué, die al salaris inleverde en daarmee ervoor zorgde dat Memphis Depay en Eric García konden worden ingeschreven, reageerde na afloop van het duel met Real Sociedad op de fluitconcerten aan het adres van Alba.

“Er ontstaan soms misverstanden. Ik heb contact gehad met de andere drie aanvoerders (Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto, red.) en we hebben ingestemd met een salarisverlaging. Het moet allemaal nog officieel gemaakt worden. Ik weet dat mensen soms dingen lezen die niet helemaal waar zijn”, zegt Piqué. Sergi Roberto bevestigt in gesprek met Barça TV de lezing van Piqué. “We hebben de club vanaf de eerste dag willen helpen. Het is niet waar dat we geweigerd hebben om salaris in te leveren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Sommige barca fans zijn echt ongelofelijk, je moet bartomeu de meeste schuld hiervoor geven zoveel miskopen spelers verwend met dikke salarissen, 1 miljard aan transfers deze man heeft de club kapot gemaakt, alba kan hier zelf vrij weinig aan doen

16 augustus 2021 om 11:29

Laporta gaat ook niet helemaal vrijuit. Hij beweerde bij aanstelling dat Messi onder zijn leiding nooit de club zal verlaten. Hij wist in maart al dat hij Messi niet kon behouden als Messi een nieuw contract moest gaan tekenen. Als hij had verlengd was er niks aan de hand en kon Messi gewoon mee doen. Dus hij liet het contract van Messi expres aflopen waardoor Messi de club wel moest verlaten. Kan niet anders concluderen dat deze Messi exit voorbedachte raden was van Laporta.

16 augustus 2021 om 12:00



Jaap dat idee krijg ik ook steeds, maar om het zo te laten lijken dat hij Messi wilde behouden om achterban niet boos te maken heef hij het op een onopvallende manier gedaan, zo slim en uitgekookt is laporta wel. Achterbaks is het wel. resultaat fans keren zich tegen Griezmann, Umititi Alba, geen fan die laporta aanpakt, wat een slimme gozer.

16 augustus 2021 om 12:20

Dat heeft Laporta niet gezegd. Laporta zei dat door zijn band met Messi de kans het grootst was dat Messi zou blijven. En dat hebben we gezien want Messi wilde ook blijven. Het bleek alleen niet mogelijk financieel gezien. Laporta is geen magier. Hij kom de club niet voor 50 jaar belasten om 1 speler te behouden.

16 augustus 2021 om 12:24

Visca was direct al duidelijk dat messi niet ingeschreven kon worden, laporta liet bewust contract van messi doorlopen, jij trapt er volledig in trucjes vsn Laporta in, dit is allemaal voor de bühne, doet hij knap wat ook jij trapt erin Visca. Wat op neer komt hij wilde al van Messi af, het komt hem goed uit.

16 augustus 2021 om 12:46

Het ligt wel iets genuanceerder. De deal van la Liga kon de goedkeuring van het bestuur van Laporta niet dragen. Dat was een cruciale schakel om aan FFP te kunnen voldoen. Laporta kwam ook pas gedurende zijn voorzitterschap achter de dramatische verliezen over het afgelopen jaar. Ik denk zeker dat Messi en Laporta al veel eerder wisten dat een langer verblijf onmogelijk was. Zo'n deal als met PSG is niet in 2 dagen rond.

Vraag mezelf af hoeveel van al die fluiters zelf een salarisverlaging zouden accepteren.

16 augustus 2021 om 11:12

@raaijkeweske voetbal salarissen kun je niet vergelijken met normale salarissen vindt ik, maar alba is toch niet een van de meest verdiende spelers bij barca?

16 augustus 2021 om 11:15

Jij bent ook zo'n fluiter? Je moet fluiten tegen Barcelona voor alles wat er nu aan de hand is, niet naar je spelers.

16 augustus 2021 om 11:46

messi_123 woont in Venray, denk jij dat hij een van de fluiters in Camp Nou is..?

16 augustus 2021 om 12:10

Kan best dat messi_123 de vliegtuig elke week pakt naar Camp Nou. Misschien is een fanatieke Catalaan, weet jij veel Sander.

16 augustus 2021 om 15:04

@Aqua1 nee ik pak niet elke week de vliegtuig naar camp nou😂

16 augustus 2021 om 15:05

Och sorry maar jij hebt altijd wel iets negatiefs te zeggen hier

16 augustus 2021 om 19:03

Ja dat lijkt me inderdaad zeer waarschijnlijk, Aqua1. Haha, wat een fantasie hebben sommige mensen xD

Werkelijk dieptriest. Alba hoort met Busquets, Pique en Roberto tot een kern die enorm diep gaat voor de club. Ik geloof niet dat zij dwars zouden gaan liggen bij onderhandelingen, getuige ook het offer van Pique. Sowieso schrijft de media in Spanje er lustig op los, maar dit is wel erg laag.

16 augustus 2021 om 11:21

Zelfs al zou Alba wel dwarsliggen is het belachelijk dat de fans hem iets kwalijk nemen, hij hoeft echt niet zomaar een loonsverlaging te accepteren.

Waarom een speler uitfluiten?

Complimenten dat spelers stuk inleveren, maar zij zijn dit natuurlijk niet verplicht.
Als Alba niet wil inleveren, is het zijn keuze.

Tuurlijk hebben de spelers geprofiteerd van slecht bestuur, de club dreigen met vertrek en daardoor absurde salarissen ontvangen, nog steeds geen reden om iemand uit te fluiten.

16 augustus 2021 om 12:25

Je mag dit nog zo vaak herhalen als je wilt onder verschillende topics, maar dat maakt het daarom niet waar.
Laat het vooropgesteld zijn dat ik geen was/ben van het beleid onder Bartomeu (zoals het merendeel van de Barca-fans), maar we moeten wel de juiste feiten en nuances benoemen i.p.v. oppervlakkige sneertjes uit te delen.
Barca leefde niet onder haar stand voor de corona-pandemie.
Integendeel, de club stevende onder Bartomeu quasi elk jaar naar een recordomzet en de kaap van 1 miljard euro lag op koers (een unicum voor een voetbalclub).
Deze hoge inkomsten waren ook de verdiensten van het zakelijk beleid onder Bartomeu. Dat hij met zijn Nunista-bestuursmodel ervoor opteerde om zoveel mogelijk kosten te maken teneinde minder belastingen op de winst te moeten betalen is ook verdedigbaar vanuit zakelijk oogpunt.
Het heeft niet mijn voorkeur om dan zomaar geld te verkwanselen aan torenhoge transfersommen en salarissen, maar toch valt er iets te zeggen voor een dergelijke redenering. Maar door de pandemie is de omzet drastisch gedaald, net zoals in vele andere sectoren het geval is.
Crisissen zijn niet nieuw en (financiële) herstructureringen en saneringen/besparingen om een crisis op te lossen zijn dat evenmin.
Het huidige bestuur is daar nu mee aan de slag en zal daar op beoordeeld worden, maar om te spreken van financiële doping (zoals ik elders las) en onverantwoord beleid is klinklare onzin.
Het geld was er voorheen wél en dus waren die torenhoge kosten niet onverantwoord (maakt het daarom niet slim, maar dat is iets anders).
Nu is het geld er niet en zien we ook een aangepast (financieel) beleid. Zo hoort het juist en dit is bijgevolg verantwoord beleidsvoering.

16 augustus 2021 om 17:35

Dat business model is er natuurlijk op gebaseerd dat je extra geld investeert om je inkomsten verder en verder uit te breiden. Als je geld door de plee spoelt door over te betalen aan salarissen en transfersommen, kan je beter gewoon winstbelasting betalen. Over nuance gesproken.

Wow, zelfs als Alba weigert om een loonoffer te brengen,is dat zijn goed recht. Fluit de clubleiding uit die hem dat contract heeft gegeven, niet de speler. Sowieso eigenlijk walgelijk dat Barca nog een vrij goed team samenstelt door iedereen te vragen om minder geld te accepteren dan is afgesproken bij de contractonderhandelingen. Bizar hoe de clubliefde van een aantal spelers hier misbruikt wordt

Men moet Rene vd Gijpp als deskundige niet serieus nemen.Oke, ook een niet- voetballer mag ook analyseren.
Vd Gijp echter kraakt veel betere of topvoetballers af alsof hijzelf de status van een grote oudspeler heeft.Nogmaals dat is niet zo.
De nieuwe generatie denkt dat hij misschien een grote voetballer is geweest.Kieft ligt bijvoorbeeld qua bekendheid al ver voor op hem mede door zijn belangrijke doelpunt tijdens ek 1988.En Kieft heeft als spits in zijn tijd bij Psv "de bal afschermen" tot kunst verheven.
De beste voetballer na van Basten en Gullit was volgens mij in die tijd echter Samba-Gerald Vanenburg.
Hij stond genomineerd zelfs voor van Basten en Gullit als opvolger( 2 mln) voor Platini.
Rinus Michel's liet Vanenburg alle wedstrijden op middenveld spelen en liet daar zijn enorme techniek onopvallend op een andere manier te gebruiken
Hij gaf Vanenburg opdracht om zijn techniek nu voor one touche te gebruiken.Hij was de doorgeefpion.
Terwijl sommige spelers hiervoor al hun power moeten gebruiken, deed hij dat zijn techniek. Michels zag het en stelde hem daarom steeds op, Publiek had geen flauw idee over de moeilijkheidsgraad.
Vanenburg was immers een tweebenige rechtspoot,
Linkspoten hebben het voordeel dat in vaak rechtsgeorienteerde samenlevingen bepaalde acties of trucjes(spiegelbeeld)door journalisten en publiek tot kunst worden verheven, omdat de acties voor onmogelijk worden gezien.Bovendien trappen verdedigers meteen hierin.Misschien had Vanenburg gewoon een linksbenige speler moeten zijn.

Kon alba nog wel doorspelen, of moest ie gewisseld worden?

Wat een jankstraal van een vent, van mij mag de hele wereld me uitfluiten voor dat salaris wat hij binnen krijgt elke maand.

Dat uitfluiten viel reuze mee. Zat er redelijk dicht op en hoorde maar een paar mensen fluiten. In tegenstelling tot 'messi psg pero' riep hele stadion meermaals

Barça is op dit moment een groot bolwerk van leugens...
Ik weet niet wie wel of niet te geloven...

Voorzitters die met modder naar elkaar gooien..

Het is opmerkelijk dat alleen pique overal wordt genoemd mbt salaris inleveren, zodat aanwinsten konden worden ingeschreven.

Uitfluiten van de fans is onnodig, want we moeten ook niet vergeten dat Messi een jaar geleden ook al weg wilde en even daarvoor deed hij ook al moeilijk met bijtekenen..

En de Laporta die zei dat alles goed zou komen had denk ik ook wel kunnen weten wat voor schulden de club heeft, maar het enige wat hij beloofde was Messi blijft en dat is het niet gelukt...dan mag hij wat mij betreft aftreden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren