Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordanië blijft hopen op WK-debuut en treft mogelijk Uruguay

Laatste update:

Jordanië plaatste zich nog nooit voor een WK, maar mag nu blijven hopen op zijn eerste deelname. Het land uit het Midden-Oosten won dinsdagavond met 1-0 van Oman en eindigde zo als derde in de kwalificatiegroep, achter de reeds geplaatste landen Australië en Japan. Door die derde plaats gaat Jordanië de play-offs in en hierin speelt Al Azraq tegen Oezbekistan.

Als de nummer 75 van de wereld van Oezbekistan wint, dan is men overigens nog niet zeker van deelname aan het WK. Na die confrontatie moet Jordanië het dan opnemen tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika. Dat is op dit moment Uruguay en om van la Celeste te winnen, is waarschijnlijk meer nodig dan in het tweeluik met Oezbekistan, dat in september wordt gespeeld.

Jordanië, dat in 2004 en 2011 de kwartfinale bereikte van de Azië Cup en nu onder leiding staat van de Irakees Adnan Hamad, nam dinsdag in ieder geval een belangrijke horde naar het WK. Ahmad Hayel zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd door na een klein uur de 1-0 binnen te koppen in het International Stadium in Amman. Jordanië neemt het zoals gezegd in september dus op tegen Oezbekistan, dat zich ook nog nooit voor een WK plaatste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd leuk als zo'n klein land zich toch weet te plaatsen, hoewel ze natuurlijk in de knock-outfase kansloos ten onder gaan.

Zulke landen mogen toch nooit aan een WK meedoen

18 juni 2013 om 21:24

Alsof elk land kan winnen op een wk? Dan kan ik ook zeggen dat Cambuur beter niet aan de eredivisie kan mee doen want die winnen toch niet.
On: altijd leuk als een relatief klein land zich plaatst voor een eindtoernooi!

19 juni 2013 om 00:00

Vind ik ook, vaak ga ik er juist voor zitten wanneer die kleinere landen spelen. Ben benieuwd hoe ze het doen en ook al is de wedstrijd dan van een lager niveau of spelen ze niet al te best...ik supporter ze dan toch stiekem.
Vond het bijv. geweldig dat Trinidad en Tobago nog niet zo lang geleden meedeed, of Jamaica volgens mij in ' 98 of de V.a.e. in '90.

18 juni 2013 om 22:36

Kortzichtig, zal de leeftijd wel zijn...komt wel goed jochie...

18 juni 2013 om 22:52

En waarom zou dat niet mogen? Israel, irak hebben toch ook al eens meegedaan?
Waar zit dan het verschil in?

Ik zou het extreem jammer vinden wanneer Jordanië zich over bijvoorbeeld een Uruguay plaatst voor het WK. Ik heb de wedstrijd gekeken omdat er niks anders op tv was, en eigenlijk was er in zijn totaliteit niks leuks op tv, ook deze wedstrijd niet. Het voetbal is van een laag niveau, het enige wat ik leuk vond om te zien waren de schoten die verder naast waren dan de befaamde penalty van Ramos.

Niet dat ik een haat heb aan Jordanië ofzo, wil gewoon het mooist mogelijke voetbal zien op een WK, en ik denk dat bijvoorbeeld Uruguay daar meer toe in staat is.

Daarnaast durf ik er ook geld op te zetten dat Uruguay dit team eruit zou spelen, met minstens 6 doelpunten verschil in de tweeluik.

18 juni 2013 om 21:31

En als dat niet gebeurt gaat Jordanie terecht door. Wat jij nu zegt zei men een tijd terug ook over senegal. Iedereen kan zich deze WK herinneren toen senegal zich verassend plaatste voor de kwart finale. Heel afrika vierde feest.

Jordanie zou zomaar de senegal van het midden-oosten kunnen zijn. De kans is klein, maar stel dat ze uruguay verslaan, verdienen ze in ieder geval een kas hen droom waar te maken.

18 juni 2013 om 22:13

Terecht of onterecht is een extreem subjectieve benaming van het winnen van een wedstrijd. Wanneer Jordanië meer scoort dan Uruguay, winnen zij, terecht of onterecht.

DE revelatie van dat WK was toch wel zuid-korea van Hiddink als je het mij vraagt eerlijk gezegd, maar dat Senegal zo ver zou komen was ook niet voorspeld.

Ik zie Jordanië eigenlijk helemaal niet in staat zijn iets als dat te bereiken, maar als dat wel gebeurd, zou ik het jammer vinden. Ik vind een wedstrijd waarin twee grootmachten vechten voor een plek in de volgende ronde mooier dan een wedstrijd waarin een underdog van een topploeg wint, gewoonweg smaak.

18 juni 2013 om 23:45

Dan zit je ook niet op Nederland te wachten, want die zijn met 0 wk's en 1 ek ook geen grootmacht

Kan me voorstellen dat velen hier zo een land niet willen zien op het wereldkampioenschap. Maar voor Jordanië zelf en de spelers is het natuurlijk een big shot als ze zich weten te plaatsen. Als ze Argentinië of Colombia loten, dan moeten ze in een keer spelers als Falcao en Messi verdedigen. Een kansloze missie voor deze jongens, maar wel een hele mooie ervaring!

Jordanië treft een sterke tegenstander, dus die kans is niet zo groot. Maar wel leuk voor de speler, want die zijn een ervaring rijker. Op het WK heb je er altijd landen bij zitten die voor spek en bonen zullen meespelen, maar dat is meteen ook de charme van een prestigieus toernooi als het WK.

18 juni 2013 om 21:54

Vind ik ook. En je hebt altijd wel zo'n land dat voor de verrassing zorgt.
Of als je gisteren Tahiti zag spelen dan gun je het die spelers toch echt om daar te zijn.

Ik verwacht toch wel dat Oezbekistan doorgaat. Zij hebben er al enkele keren dichtbij gezeten en zijn het land in opkomst in Azië. Die zouden ook nog wel een redelijke kans hebben in de play-off als ze Uruguay ontlopen.

Kom op zeg Jordanie is volledig kansloos tegen Luis en Co, Nee en gelukkig maar dit soort landen hebben niets op een Wk te zoeken.

De enige landen uit het middenoosten/ Azie/oceanie die wat aan een Wk toe kunnen voegen zijn: Japan, Zuid Korea en Australie en misschien qua potentie Iran de rest is te slecht matig.

18 juni 2013 om 22:56

Gaat het alleen daarom. Erg kortzichtig ben je. IK zou het heel leuk vinden als er weer eens andere landen mee zouden doen dan de landen waar we altijd van gewend zijn. het is een keer wat anders. New zeeland was ook een aangename verrassing. was het enige land die niet verloren had op he wk
Als je alleen wilt dat de beste landen door gaan dan hoef je in jouw ogen geen kwalificatie te doen/

18 juni 2013 om 23:11

Een land moet wat , kunnen toevoegen, je heb er niets aan als je 3 wedstrijden met 5-1 verliest. Zie VAE in 1990 . Nieuw Zeeland was wel een verassing ,dat zeker.

Andere landen /nieuwe landen mogen wel meedoen , als ze echt iets op het WK te zoeken hebben en genoeg, kwaliteit hebben. Een land hoort niet mee te mogen doen uit medelijden.

18 juni 2013 om 23:52

Griekenland had in 2004 ook nog geen bal geraakt voordat ze aan het EK deelnamen. Ze hadden pas 1 doelpunt gescoord op eindtoernooien, die hadden zeker ook niets te zoeken?

De kans is klein maar de bal is altijd rond en verrassingen zijn er altijd in het voetbal!

19 juni 2013 om 00:06

Iedereen die zich kwalificeert voor de eindronde kan toch iets toevoegen op het wk. ik bedoel ze hebben allemaal goed gespeeld ongeacht de soort tegenstanders. Nederland heeft ook niet echt een super sterke kwalificatie ronde gehad. we hebben wel alles gewonnen maar dat waren ook niet de sterkste tegenstanders.
Maar ik sta wel open voor een soort verandering en zeker voor verassingen op het wk.
IK vond het maar als te leuk toen Bulgarije zo ver kwam of toen Zuid korea ff liet zien dat ze toendertijd een goede team hadden.
Verrassingen horen op het Wk. Dus als er een land mee doet waarvan niemand iets verwacht kan het toch altijd wel meevallen

19 juni 2013 om 00:26

Chandor Daarom zei ik ook als een team iets heeft toe te voegen aan het Wk, Zoals Kroatie WK 98, en Bulgarije die waren echt van Wereldklasse, zelfde als Roemenie vroeger of wat te denken van Hongarije in de jaren 50. En nog wel veel andere teams die vroeger super waren.

Maar een land als Jordanie : Daar kennen we geen ,een speler van. Dat zal gewoon niveau 1ste divisie zijn meer echt niet.

19 juni 2013 om 00:36

OKe daar ben ik het mee eens. Maar we zullen zien wie het gaat worden.
Jordanie of Oezbekistan en dan Uruguay of Venezuela of misschien Venezuela of misschien wel Peru.
Maar landen die sfeer aan aan het wk toevoegen mogen als het aan mij ligt ook wel mee doen. Neem ierland als voorbeeld. altijd gezellig samen in het stadion en zelfs in de bar of scotland precies hetzelfde ze voegen qua voetbal niet veel toe maar wel aan de sfeer in en rondom het stadion

Ik zou het wel vet vinden als er een keer zo'n land mee zou doen. Ik bedoel.. die Zuid-amerikaanse landen hebben genoeg kansen om het te halen. Die moeten bij de eerste vier of vijf van de negen eindigen. Maar zo'n land als Jordanië moet een flink wat langere weg afleggen. Het zijn niet alleen deze poules die ze spelen. Hiervoor hebben ze ook al wat tegenstanders verslagen. Zo'n eindronde is dan al een mooie prestatie op zich.

En dan zie je tenminste weer eens wat anders op een WK. Ik vind het altijd leuk om spelers en ploegen te zien, die je nog nooit gezien hebt. Dan kan je ook een beetje scouten. Wie weet zit er een speler bij, die dankzij het WK nog een leuke transfer maakt naar europa!

Overigens is het nog lang niet zeker dat de tegenstander Uruguay wordt. Ik heb het programma even bekeken en Uruguay speelt nog tegen Peru, Colombia, Ecuador en Argentinië. Als ze de wedstrijd tegen Peru niet winnen, dan wordt het nog een erg zware klus voor Suarez en Cavani.

19 juni 2013 om 00:11

Inderdaad het gaat tussen Uruguay en Venezuela. de rest lopen al te ver voor.
Colombia en Argentinie en Ecuador zijn min of meer niet meer in te halen.
eventueel Peru zou ook nog mee kunnen doen mits te 2 landen die ik net noemde verliezen

19 juni 2013 om 00:35

De rest loopt te ver voor? Ik weet niet welke stand jij voor ogen hebt, maar volgens mij is het nog best spannend.

3 Ecuador 21-12
4 Chili 21-13
5 Uruguay 16-12 (in verliespunten 2 punt minder dan plek 4
6 Venezuela 16-13
7 Peru 14-12

Uruguay heeft een verschrikkelijk schema... met Peru en Ecuador uit.. en Colombia en Argentinie thuis.

Venezuela speelt o.a. nog tegen Peru en Chili, en hun laatste wedstrijd is thuis tegen hekkensluiter Paraguay.

Chili heeft nog 3 wedstrijden met o.a. Colombia uit en Ecuador thuis!

En Ecuador heeft dan wel een voorsprongetje maar verreweg het moeilijkste schema nog: uit naar Colombia, uit naar Bolivia op 3000 m. uit naar Chili en enkel thuis tegen Uruguay

Dus ik weet niet hoe jij bij je stelling komt dat het tussen Uruguay en Venezuela gaat... In mijn ogen ligt het zo open als maar kan omdat degene die het hoogst staat 3e het moeilijkste schema heeft en degene die het laatst staat 7e het makkelijkste schema heeft... en nummer 6 Venezuela nog 2 onderlinge partijtjes treft uit dit rijtje van 5!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren