Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

João Félix laat 17 miljoen euro (!) schieten met overstap naar Barcelona

Laatste update:

João Félix heeft er veel voor over om dit seizoen in het shirt van FC Barcelona te spelen, zo blijkt uit een publicatie van A Bola over de exacte contractdetails. De Portugees, die bij Atlético Madrid uit de gratie was geraakt onder trainer Diego Simeone, laat ruim zeventien miljoen euro schieten. Félix komt dit seizoen op huurbasis uit voor de Catalaanse grootmacht.

Félix, die nog tot medio 2029 onder contract staat bij Atlético, had in de Spaanse hoofdstad een contract ter waarde van zes miljoen euro netto per jaar. Door zijn overstap naar Barcelona heeft Atleti hem alleen de maanden juli en augustus uitbetaald. Bij Barça verdient de schaduwspits slechts 400.000 euro netto de rest van het seizoen. Alleen op het salaris loopt hij dus al bijna vijf miljoen euro mis.

Daar komt bovenop dat Atlético Félix heeft verplicht om zijn contract met twee jaar te verlengen, waarmee zijn salaris vanaf volgend seizoen wordt verlaagd van zes miljoen naar drie miljoen euro netto per seizoen. Het contract van nog eens vier seizoenen levert de Portugees dus geen 24 maar 'slechts' 12 miljoen euro op. Een verlies van 12 miljoen euro.

Ondanks dat Félix dus ruim zeventien miljoen euro misloopt, heeft hij volgens A Bola 'geen seconde getwijfeld' om zijn transfer naar Barcelona erdoor te drukken. President Joan Laporta sprak eerder al zijn bewondering uit richting de aanvaller vanwege diens financiële inspanning. Félix hoopt erop dat zijn 'geste' wordt beloond met een definitief dienstverband bij Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben wel benieuwd wanneer zijn potentieel er volledig uit komt. Was bij Benfica geloof ik en in het begin bij Atletico echt heel erg goed. Daarna toch terug gevallen. Op voorhand zou je kunnen stellen dat Barcelona goed bij hem zou passen. Ben benieuwd

6 september 2023 om 09:09

Ik vond hem bij Chelsea ook geweldig starten, maar naarmate het seizoen vorderde bleven de goals en de assists een beetje uit en dan heb je alleen die lollige dribbel over. Je hebt altijd het idee dat er meer in zit of dat als het net even anders was gegaan dat hij dan beslissend zou zijn geweest, maar het loopt helaas te weinig anders. Ik ben bang dat Felix vooral gaan zien als net-niet over enkele jaren!

6 september 2023 om 09:23

Kreeg hij niet de eerste wedstrijd gelijk een rode kaart of heb ik dat mis?

6 september 2023 om 09:26

Nee je hebt gelijk hij krijg zijn eerst wedstrijd gelijk een rode kaart

6 september 2023 om 10:12

Ja, zeker. Maar in de eerste paar wedstrijden was hij echt een verademing!

Geweldig dat ie zoveel salaris aan de kant schuift om voor Barca te spelen, dit zijn pas echte culers. Hopelijk maakt hij dit seizoen zijn potentie waar en stopt xavi met gavi als verkapte linksbuiten te gebruiken.

Toch ook ongelofelijk dat hij zijn contract gewoon had verlengd dit jaar tot 2029 terwijl die al goed wist dat hij nooit goed ging passen in het systeem van Simeone. Die gaat daar echt nooit weg tenzij iemand gewoon een grote zak geld op tafel legt. Is toch wel zijn domme fout dat hij nu in deze positie zit. Atletico gaat hem nooit voor een zachte prijs wegdoen met zo’n contract. Tja daar zit je dan als Felix zijnde met nog een contract voor 6 jaar…

6 september 2023 om 08:57

Felix maakt gewoon constant de verkeerde keus. Eerst Atletico daarna Chelsea. Nu met barca tenminste een logischere keus.

6 september 2023 om 09:27

Dat verlengen voordat die naar Chelsea vertrok kan ik gewoon niet begrijpen. Je wil al weg maar dan verleng je dus je contract nog even tot 2029. Dat maakt het bijna onmogelijk om weg te gaan zonder dat een club veel gaat betalen voor hem.

6 september 2023 om 09:31

Klopt, was totaal onnodig omdat hij nog lang genoeg vast lag. Maar welke club gaat er nu veel geld voor hem betalen? Als hij bij barca geweldig speelt zal hij daar niet definitief blijven. Dat kunnen ze natuurlijk nooit betalen. Op een Chelsea na zie ik geen club die een hoog bedrag betaald.

6 september 2023 om 09:32

Vind je dat Barcelona een logischere keuze is?

Ik denk dat Xavi niet zal switchen naar een andere formatie, hij blijft houden aan een 4 mans middenveld en dit gaat hij niet heel snel aanpassen vermoed ik.

Dan heb je Ferran Torres, Lewandowski, Lamine Yamal, Raphina voor de aanval nu komt Joao Felix daar ook bij. Wie gaat Xavi droppen aangezien hij maar 2 aanvallers gebruikt.

Zal snel wel duidelijk worden of het een goede keuze was of niet. Eigenlijk zou Xavi nu 433 moeten spelen. Joao Felix centraal in een Messi. Als valse 9. Raphina en Yamal op de flanken.

6 september 2023 om 09:33

Als, dan gaat het Lewa - Felix worden. Lewa als vaste spits, Felix eromheen. Dan is hij ook op zijn sterkst.

Eigenlijk wel ideaal. Alleen Yamal zal dan kind van de rekening worden (en Raphinha) gok ik...

Of het gaat Felix - Lewa - Raphinha worden met Gavi op het bankje...

6 september 2023 om 09:46

Lewa met daaromheen Felix is toch ideaal zoals Glennn aangeeft? Barca wilt voetballen en aanvallen. Dan komt Felix goed tot zijn recht. Vooral in een 442 met Lewa.

6 september 2023 om 10:09

Xavi heeft recent aangegeven dat hij voor Felix 2 posities ziet: vanaf links en centraal (trequartista). Lewa heeft laatst ook openlijk geklaagd dat hij geisoleerd wordt omdat Barca met maar 1 echte aanvaller naast Lewa speelt. (Heeft Lewa wel gelijk in imo).Xavi moet gewoon met 3 aanvallers gaan spelen en z.s.m. Het spel ziet er niet uit. Tegen sterke ploegen met kwaliteit werkt die 4-4-2. Maar tegen de mindere goden averechts. Die moet je juist aanvallen met aanvallend geweld.Raphinha of Yamal vanaf links: komen beiden minst tot hun recht. Lewa centraal, Felix vanaf links en Yamal of Raphinha vanaf rechts.Frenkie als inzakkende CVM/controleur voor de defensie (begin aanvalsopbouw) en Gundogan en Pedri daarvoor. Frenkie heeft mij wel bewezen dat hij die rol kan vertolken. Romeu is leuk, maar imo zou ik hem geen vaste basisspeler maken. Gavi gewoon nog op de bank. Hij is niet beter dan Pedri of Gundogan. En als winger al helemaal niet dan Felix, Yamal, Raphinha en zelfs de huidige Ferran (die het goed doet). Gavi zijn tijd komt nog wel. Die zal genoeg minuten maken.

6 september 2023 om 10:43

Ondanks ik inderdaad enorm veel lef heb in het dagelijkse leven, is dat nu niet van toepassing. Als iedereen fit, beschikbaar en in vorm is en Xavi dus de beste 11 (imo) kan opstellen, dan valt Gavi daarbuiten. Dit is denk ik ook meer om Gavi te paaien dat hij hem zo veel laat spelen. Jongen van de club, recent verlengd ondanks interesse van buitenaf etc. Maar hij moet gauw gaan inzien dat hij weer terug moet naar 3 echte aanvallers.

6 september 2023 om 08:58

Ik denk dat Atleti na dit seizoen gewoon meewerkt hoor. Die jongen gaat nooit meer wat bereiken bij Atleti, hij doet er alles aan om niet voor Madrid te spelen. Ging zelfs naar Chelsea, speelt nu voor een Eredivisie salaris bij Barcelona, een Labyad bij Ajax salaris. Die wilt echt heeeeeel graag niet in Madrid meer zijn.

6 september 2023 om 09:26

Atletico gaat hem echt niet voor een peulenschil laten gaan. Hebben er zelf 127 miljoen voor betaald en hij heeft nog een contract voor 6 jaar. Die willen wel aardig wat van dat bedrag terug. Zeker als Felix wel kan overtuigen bij Barcelona...

6 september 2023 om 08:59

Ik begrijp daar ook helemaal niks van. Heeft bij Atletico nooit zijn potentie kunnen bereiken, past simpelweg niet in de speelstijl. Dit is al jaren zo. Had verwacht dat hij uit zijn contract zou lopen en naar een club zou gaan die bij hem past.

6 september 2023 om 09:27

Dat was voor mij ook het meest opmerkelijke in dit artikel, denk dat Atletico hoopt op een succesvolle verhuurperiode en dan de volle mep kan pakken. Staat mij trouwens iets van bij dat vorig seizoen bekend werd gemaakt dat Simeone zou stoppen bij Atletico. Dat was niet waar of teruggedraaid?

6 september 2023 om 09:36

Als simeone weg gaat, kan hij onder een nieuwe trainer en andere tactiek wel uit de verf komen!

6 september 2023 om 11:05

Zeker. Maar daar is dus geen sprake meer van begrijp ik. Of wellicht intern al wel op aan het voorbereiden. Wie weet.

Dom. Meer is er niet te zeggen.
Barcelona of Atletico is om het even. En bij Atletico zit je bij een stabielere club.
Meer kans op speeltijd en met een trainer die vol voor zijn spelers gaat en er alles uit probeert te halen en bij barcelona heb je ja-knikkers en is je toekomst nooit verzekerd.

En dat allemaal voor veel minder geld. Dan ben je wel een pannekoek ja.

6 september 2023 om 09:15

Bij atleti wordt het sowieso niks meer met Felix, past totaal niet in het systeem wat atleti speelt.
Bij barca heeft ie veel meer de kans z’n carrière nieuw leven in te blazen.
Op sportief vlak een goeie keus.
Financieel uiteraard niet

6 september 2023 om 10:15

Jou kan het om het even zijn, betekent niet dat het ook zo is voor Felix he? Misschien spreekt het voetbal wat ze bij Barca willen spelen hem meer aan? Daarnaast beweerd hij dat het zijn droomclub is. Deze aspecten inachtneming: een logische keuze vanuit Felix perspectief. En gezien zijn speelstijl imo ook een logische keuze. Bij Benfica was hij absurd goed. Verdedigende ploegen als Atletico en Chelsea fitten hem niet. Heb de overstap naar Atletico dan ook nooit begrepen.

6 september 2023 om 10:42

De overstap naar atleti was een vreemde keuze inderdaad.
Daarna naar Chelsea, wat een beetje van hetzelfde is.
Felix moet bij een aanvallende ploeg spelen, zoals barca.
Vind t buiten het financiële gedeelte ook de meest logische stap

Dat is veel geld inderdaad.
Benieuwd hoe hij het gaat doen.

Wellicht dat Barca nu met 2 voorin gaat spelen? Of gaar Felix gewoon vanaf links starten?
Hij is het best om een spits (lewa) heen te zwerven.

En qua buitenspelers heeft Barca nu alleen Raphinha toch?

Zoiets wellicht? Al heb je dan wel weinig diepgang/snelheid bij de buitenspelers.

Misschien een meer 4-2-2-2 achtig met Felix kort achter Lewa?

Stegen
Cancelo
Araujo
Kounde
Balde
Gundogan
Frenkie
Gavi
Pedri
Felix
Lewa
6 september 2023 om 09:35

Meer zoiets dus.

Ter Stegen
Cancelo
Araujo
Koundé
Baldé
Frenkie
Gundogan
Pedri
Gavi
Lewa
Felix
6 september 2023 om 09:36

Lamine Yamal, Ferran Torres, Raphina zijn hun buitenspelers. Joao Felix kan ook op de flank, maar ook als valse ‘9 of 10.

Ik ben benieuwd hoe Xavi dit zal oplossen aangezien hij toch voorstander is van een 4 mans middenveld. Durft hij Lewandowski te droppen?

6 september 2023 om 09:54

Denk ik niet. Lewa lijkt mij wel relatief zeker.

De gemakkelijke optie is Raphinha, Torres en Yamal droppen voor Felix.
En Christensen of Kounde voor Cancelo, zoals in mijn 2e opstelling

Ik zie liever een Memphis dan een Felix. Dus snap wissel van Barca niet, blijkbaar deel ik de mening van Simeone. Felix is begin goed en kakt daarna hard in…

Deze jongen is een ongekend talent natuurlijk. Een technisch begaafde rasvoetballer. Waar het altijd aan heeft geschort bij Felix zit allemaal tussen de oren. Hij heeft totaal geen mentale weerbaarheid. Dat was aan alles te zien zowel bij Atletico als bij Chelsea en zelfs bij de nationale ploeg. Als het goed gaat dan speelt hij de sterren van de hemel, maar hij kan zo diep wegzakken als het ook maar even tegen zit. Een bal die hem wordt afgepakt, een pass die hij verkeerd aflevert, een bal die hij van zijn voet laat afspringen en het kan allemaal als een kaartenhuis ineenstorten. Ik kan me niet herinneren dat hij bijvoorbeeld ooit een man van de wedstrijd is geweest. Dat zal best wel zijn voorgekomen, maar zijn prestaties blijven niet hangen omdat de dalen bij hem zo diep zijn. Als Xavi het allemaal in deze jongen zijn hoofd weet om te draaien, dan zal Barcelona heel veel uit hem weten te halen. En Portugal wellicht ook.

Het probleem is dat Xavi verzot is op Spaanse voetballers, Gavi zal die niet snel banken althans die heeft nog heel veel krediet evenals die Sergio Roberto. Ik vind dat Xavi zo'n typische coach is die ziet dat een formatie niet werkt maar om principes het toch blijft aanhouden. Eigenwijs groot ego

Er word over zijn salaris gepraat net als of het niks is... wat een geld zeg !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren