Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong PSV haalt gigantisch uit; Jong Ajax blameert zich wederom

Laatste update:

Jong PSV heeft maandagavond een klinkende overwinning neergezet in de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovense beloften wonnen met grote cijfers van Jong FC Utrecht (1-6). Jong Ajax wist voor de zevende keer op rij niet te winnen en ging onderuit tegen Jong AZ (2-1). Verder wist NEC in de strijd om de play-offs af te rekenen met directe concurrent FC Volendam (1-0). De Nijmegenaren kunnen zich op de vijfde plek inmiddels rijk rekenen voor deelname daaraan, maar ook FC Volendam lijkt op de zevende plek veilig.

Jong FC Utrecht - Jong PSV 1-6
De beloftenploeg van trainer Peter Uneken zat al voor het verstrijken van de derde speelminuut op rozen, toen Shurandy Sambo uit een voorzet van Fredrik Öppegard overtuigend binnenknikte: 0-1. In de elfde minuut liep PSV nog verder weg bij de tegenstander, daar Joël Piroe na een fraaie loopactie een dito afronding in huis had. De meest aansprekende treffer van de avond kwam van de voet van Fode Fofana, die uit een voorzet van Sambo met een omhaal de 0-3 stand op het scorebord zette. In het tweede bedrijf waren de Eindhovenaren bepaald niet van plan de voet van het gaspedaal te halen.

De 22 spelen namen stonden na rust koud op het veld, toen FC Utrecht een nieuwe tik te verwerken kreeg. Ditmaal ging de eer naar Tijn Daverveld, die op aangeven van Öppegard de 0-4 tegen de touwen knikte. Na een uur spelen zette Fofana zijn naam wederom op het wedstrijdformulier, door met een uitstekende stiftbal doelman Maarten Paes het nakijken gaf: 0-5. Hoewel Utrecht via Mohamed Mallahi nog een eretreffer kon bijschrijven, werd het slotakkoord gespeeld door de Eindhovenaren. Invaller Johan Bakayoko verschalkte Paes op koelbloedige wijze en zette met diens eerste doelpunt voor PSV de 1-6 eindstand op het scorebord.

Jong AZ - Jong Ajax 2-1
De beste kansen in de openingsfase waren voor Jong AZ, toch was het Jong Ajax dat na 25 minuten de leiding nam. Naci Ünüvar combineerde met Brian Brobbey en schoot de bal vervolgens via de binnenkant van de paal het doel in: 0-1. Jong AZ kwam acht minuten later terug. Kjell Scherpen wist in eerste instantie nog te redden, maar kon niet voorkomen dat Jelle Duin daarna profiteerde: 1-1. Na rust miste Brobbey een-op-een met Hobie Verhulst, terwijl Sontje Hansen de paal raakte. Een schitterend doelpunt van Kenzo Goudmijn leverde Jong AZ in de 69ste minuut de winst op. De middenvelder kapte naar binnen en schoot vervolgens zuiver in de korte hoek raak: 2-1.

NEC Nijmegen - FC Volendam 1-0
De thuisploeg noteerde de eerste kans van de wedstrijd via Elayis Tavsan, die in kansrijke positie ruimte kreeg om te schieten maar onnauwkeurig was in de afronding. Aan de andere kant deelde Francesco Antonucci een speldenprikje uit, maar het was NEC dat na negentien minuten spelen aan de leiding kwam. Jordy Bruijn werd op circa twintig meter van het Volendamse doel ten val gebracht, waardoor Tavsan mocht aanleggen voor een vrije trap, die hij op fraaie wijze in de bovenhoek krulde: 1-0. De Nijmegenaren voerden de druk vervolgens nog verder op, maar tot een volgende treffer leidde de aanvalslust, wegens een gebrek aan scherpte en fortuin voor het doel, niet. In het tweede bedrijf probeerde Volendam onder meer via Martijn Kaars en Samuele Mulattieri nog een doorbraak te forceren; de gelijkmaker zat er echter niet meer in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Jelle Duin vond ik een aardige spits bij Volendam. Ik had wel wat van hem verwacht bij MVV maar daar kwam hij niet echt uit de verf. Leuk dat hij het nu goed doet bij Jong AZ, prima spits die jongen

Toch wel bijzonder, Jong PSV in een megadip wint kinderlijk eenvoudig. En Jong Ajax met Scherpen en een top aanval, wint niet. KKD blijft vaak verrassen.

15 maart 2021 om 22:26

Jong psv is natuurlijk wel enorm jong ivm de vorige jong teams, leeftijd is dit seizoen ongeveer 't zelfde als bij jong ajax: 19,3 jaar. Niet voor niets dat ze het elke wedstrijd tegen andere jong teams steeds goed doen.

15 maart 2021 om 22:31

Bij Ajax zelfs nog lager volgens mij. Maar ik begrijp dat de Jong Teams nu jongere spelers gebruiken want de U19 en lager staat allemaal stil wegens Corona. Leuk om Bakayoko al minuten te zien maken, kan nog wel eens wat worden.

15 maart 2021 om 22:35

Hoop dat psv dit nu ook standaard gaat doen met 1 generatie jonger ipv opvulling met spelers die het 1e toch nooit gaan halen.

Eindelijk laten de jonkies van PSV het een keer zien. Zitten toch echt een paar goede talenten bij.

Zo’n Sambo moet volgend seizoen toch gewoon Dumfries kunnen vervangen? Schmidt heeft al veel Jong PSV spelers laten debuteren bij het eerste maar Sambo gek genoeg nog niet.

15 maart 2021 om 22:17

Als Sambo zich zo blijft ontwikkelen komen zijn kansen vanzelf. Schmidt gebruikt toch wel eigen jeugd. Maar denk je dat hij volgend seizoen al onze eerste rechtsback kan worden? Misschien moet hij eerst minuten maken voordat hij gebracht wordt

15 maart 2021 om 22:28

Wat mij betreft halen ze een goede vervanger voor Dumfries wanneer hij vertrekt. Zo kan je Sambo mooi minuten laten maken samen met de aanwinst. Om volgend jaar gelijk voor de leeuwen te werpen lijkt me te vroeg. Maar goed kijk naar Teze dat pakt momenteel erg goed uit. Leuk in ieder geval om te zien dat jong PSV zo'n goede wedstrijd speelde.

15 maart 2021 om 22:26

Is Sambo verdedigend ook goed genoeg? In aanvallend opzicht doet hij wel opvallende dingen. Zou mooi zijn als hij Dumfries zou kunnen gaan vervangen.

16 maart 2021 om 13:30

Sambo is zeker een leuk talent. Net als Oppegard, Fofana en Bakayoko. Ze zijn alleen alle 4 nog niet klaar voor een basisplaats in PSV-1. Wel invallen en minuten maken. En als het dan goed gaat, kunnen ze er in 2022/2023 staan. Heel talentvolle lichting.

15 maart 2021 om 22:52

Teze gaat de vervanger van Dumfries worden met Sambo dan als reserve. Wellicht Oppegård als reserve achter Max en dan zijn je backposities goed ingevuld. Als men dan nu wel een fysiek sterke centrale verdediger koopt dan kan PSV ook makkelijker op de "nul" spelen.

16 maart 2021 om 00:21

Dumfries is gewoon aanvoerder, Sambo daarintegen nog een jonkie. Welke coach gaat dat nou flikken bij zijn eigen captain?

Dan krijgt hij nog meer haat over zich heen

16 maart 2021 om 05:05

Maestro, hij zegt ook 'gaan kunnen vervangen' als in volgend seizoen. Ervan uitgaande dat Dumfries vertrekt na dit seizoen.

Hoezo blameert Jong Ajax zich, 2-1 verliezen kan toch gewoon.
Er spelen ook aardig wat goede spelers bij Jong Az.
Mijn titel zou zijn "knappe thuisoverwinning van Jong Az op leeftijdgenoten van Ajax".

15 maart 2021 om 22:47

Omdat Ajax al weet ik niet hoe vaak al achter elkaar heeft verloren/puntverlies gepakt.

16 maart 2021 om 06:12

Jong AZ staat praktisch onderaan. Volg je de competitie wel? Daarnaast had Ajax een zeer sterke selectie, Brobbey in de spits. Dit had Ajax gewoon moeten winnen.

16 maart 2021 om 08:51

Het verschil tussen Jong Ajax en Jong AZ was anders maar 8 puntjes voor deze wedstrijd. En Jong Ajax had voor deze wedstrijd ook maar 2 punten gehaald uit de voorgaande 6 wedstrijden. Dit was echt geen wedstrijd die op voorhand overduidelijk voor Ajax moest zijn hoor.

Die Goudmijn is net als Taabouni wel toe aan spelminuten in de eredivisie denk ik. Dit zijn weer 2 heel leuke talenten van AZ. Wordt leuk volgende seizoen.

15 maart 2021 om 22:58

Toch gaat hij denk ik geen goudmijntje worden voor AZ

Wederom een prima wedstrijd voor NEC alleen jammer van het niet afmaken van de kansen. Het had hier zeker 4-0 of 5-0 moeten worden, maar uiteindelijk zijn de 3 punten het belangrijkst en nu ook eens overtuigend gespeeld tegen een directe concurrent.

Het is al weer een aantal weken genieten van Nec. Het juiste systeem en de juiste vorm zijn gevonden en dat resulteert nu in 5 overwinningen op rij. Als ze deze vorm vast weten te houden in de playoffs geef ik ze een goede kans op promotie, maar die duren helaas nog even. Wat NEC betreft hadden de playoffs denk ik morgen mogen beginnen.

Ik vind het bijzonder vermakelijk hoe iedere nieuwe nederlaag van Jong Ajax steevast wordt geclassificeerd als een blamage, terwijl het om een opleidingsteam gaat waarvoor het resultaat van ondergeschikt belang is. Inmiddels zijn Rensch, Gravenbergh, Timber, Brobbey en Traorã© doorgeschoven naar de eerste selectie en maken ook Scherpen en Taylor daar regelmatig deel van uit. Daardoor is de gemiddelde leeftijd nog verder omlaag gegaan, terwijl die al historisch laag was. En wemelt het in de selectie van Jong Ajax van de 17 jarigen. En natuurlijk zie je dat enorme kwaliteitsverlies en verlies aan ervaring terug in het spel en de resultaten. Dat heeft echter helemaal niets te maken met welke blamage, maar is het rechtstreekse gevolg van het beleid en gewoon ingecalculeerd. Is een kwestie van keuzes maken en prioriteiten stellen en het lijkt me niet meer dan logisch dat het eerste elftal de hoogste prioriteit heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren