Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Maxim Gullit en drietal anderen mogen zich laten zien bij AZ

Laatste update:

AZ heeft een viertal jeugdspelers definitief overgeheveld naar de A-selectie. Beau Reus, Peer Koopmeiners, Maxim Gullit en Jelle Duin maken vanaf komend seizoen deel uit van de hoofdmacht van de Alkmaarders. De vier jeugdspelers waren afgelopen seizoen nog actief namens Jong AZ, maar keren na de zomer niet terug bij het beloftenteam.

Reus mocht afgelopen seizoen al meerdere keren ruiken aan een debuut in de hoofdmacht, daar hij door Pascal Jansen geregeld in de wedstrijdselectie werd opgenomen. Tot een vuurdoop kwam het echter nog niet. Hij stond de voorbije voetbaljaargang vijftien keer onder de lat bij het beloftenteam. Ook Peer Koopmeiners heeft zijn debuut in de hoofdmacht nog niet weten te maken. Hij zat wel bij de selectie tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente (1-3), maar kwam toen niet in actie.

Gullit en Duin maakten al wel hun opwachting in het eerste elftal. Het debuut van Gullit vond plaats tijdens het Europa League-duel met HNK Rijeka, terwijl Duin afgelopen februari tegen sc Heerenveen (3-1) zijn eerste minuten maakte voor de ploeg van Jansen. In het restant van het seizoen werd hij nog drie keer als invaller binnen de lijnen gebracht. Duin werd voor de winterstop een halfjaar verhuurd aan MVV Maastricht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat Gullit naar het eerste geschoven word, zou een mooie vervanger zijn van Leeuwin die naar Almere vertrekt. Denk wel echt dat deze jongen kan imponeren als back-up en potentiele AZ basisspeler.

23 juni 2021 om 22:18

Ik denk dat je Gullit niet hebt zien spelen in Jong AZ. Was zeker de 1e periode wekelijks de zwakste schakel. 2e periode wel iets beter, maar nog steeds 1 van de zwakkere spelers bij Jong AZ. Is alleen op basis van zijn naam doorgeschoven naar het 1e.

Toch mooi om te zien hoe AZ vaak de eigen jeugd spelers erbij haalt om de selectie aan te vullen. Met de spelers die vertrekken kunnen ze met het geld weer verder bouwen om de selectie en jeugdopleiding te blijven verbeteren en zo doorgroeien. Denk dat AZ met dit beleid op lange termijn echt een vaste gegadigde wordt om te strijden om de 2e plaats of het kampioenschap.

23 juni 2021 om 17:55

Als ze dat willen, dan moet de begroting flink omhoog. Nu gaan spelers als ze een beetje goed zijn na enkele seizoenen alweer weg. Wil je structureel meedoen, dan moet je Koopmeiners en Wijndal bijvoorbeeld langer houden.

23 juni 2021 om 17:58

@supernico AZ heeft 4e of 5e budget van NL. Die gaan niet structureel om plekken 1 en 2 strijden. Afgelopen jaren hadden zij paar geweldige aankopen en een goede lichting uit jeugd met oa Wijndal, Koopmeiners en Boadu. Zulke talenten kan je niet jaarlijks 'produceren'

23 juni 2021 om 18:30

Zulke talenten kan je uiteraard wel ieder seizoen produceren, zeker van dat niveau.

De drie talenten die je noemt vind ik namelijk wel flink gehyped.

23 juni 2021 om 19:20

Wat een haat. Drie internationals. Die produceer je echt niet elk jaar. En zeker niet bij AZ. Nog niet in ieder geval.

23 juni 2021 om 22:54

Nog niet ja. Maar met het beleid wat ze voeren hebben ze een lange termijn visie en dat beleid werpt nu zijn vruchten af. Bij ons duurde het ook een tijdje voor alle puzzelstukjes op z'n plek vielen. Zie een AZ op den duur echt wel over Feyenoord heen gaan als ze zo doorgaan en een geduchte kandidaat voor plek 2 worden. De stap daarna is meedoen om kampioenschap.

Lijkt er dus op dat teun inderdaad verkassen gaat en ook dat druijf denk ik niet terug zal gaan komen. Verder reus en gullit uiteraard logisch. Hikken er ook tegenaan.

Peer Koopmeiners kan wel eens gaan verrassen , bij Jong AZ altijd een zeer stabiel factor intelligente speler. Duin zat toch al bij de A-selectie ? Gullit alleen al op basis van naam leuk om erbij te hebben, en een keeper die Reus heet kan je niet laten liggen.

23 juni 2021 om 17:45

Ik ben nog alles behalve onder de indruk van Gullit van wat ik gezien heb.
Peer daarintegen heb ik wel hoog zitten, heeft de rust en overzicht van zijn broer.

23 juni 2021 om 18:12

Mee eens. Gullit heeft de naam, maar heeft nog niet zo veel laten zien in Kkd.
Ik vermoed dat hij net als bijvoorbeeld Hatzidiakos meer tijd nodig heeft.

Peer zou misschien nog wel eens beter kunnen zijn dan Teun.
Ik herken in hem wel een type Rasmus Elm. Iemand die een wedstrijd kan lezen.

Met de komst van Jelle Duin, het blijven van Myron Boadu en Albert Gudmundson kunnen we wel aannemen de Ferdi Druijf niet in de plannen voorkomt.

Leuk dat Jelle Duin wordt overgeheveld naar het eerste. Vind ik toch één van de meest complete spitsen van de KKD. Ook is hij een heel ander type dan Boadu. Ben benieuwd naar hem!

23 juni 2021 om 19:35

Eens ! Fysiek sterke jongen met behoorlijk was snelheid en goede looplijnen.

23 juni 2021 om 22:12

Wat leuk dat jij dat in hem ziet. De meeste mensen (inclusief AZ supporters) vinden Duin maar niets en wijzen op het feit dat hij bij MVV gefaald zou hebben. Ik vind juist dat hij sinds zijn terugkeer van MVV bij Jong AZ zich heel goed ontwikkeld heeft en ontzettend gretig is. Uiteraard moet hij nog veel verbeteren, maar hij dat er alles voor. Meevoetballend een paar klassen beter dan Boadu, die uiteraard wel weer andere kwaliteiten heeft.

Vindt jelle duin met zijn 22 jaar te kort komen voor az 1. Verder tevreden behalve dat taabouni blijkbaar genegeerd word. Zal waarschijnlijk naar Spanje gaan dan, jammer.

Heb van deze spelers eerlijk gezegd alleen vertrouwen in Peer, ondanks dat zijn ontwikkeling ook wel wat is gestagneerd. Zijn traptechniek is, net als die van zijn broer, geweldig en hij maakt bijna altijd wel de juiste keuze aan de bal. Ben benieuwd hoe dat voor hem gaat als het een stapje hoger is. Reus is echt ontelbare keren in de fout gegaan afgelopen seizoen en Gullit blunderde er verdedigend gezien ook vaak genoeg op los. Duin is vooral een harde werker, maar gaat AZ ook niet verder brengen. Hij is toch alweer 22 en ook niet iemand die ze er makkelijk inschiet. Er zijn betere lichtingen geweest.

23 juni 2021 om 22:17

Ik vind dat Peer (nog) niet het niveau heeft van zijn broer. Maar daarvoor heeft hij ook nog een paar jaar te gaan. Vooral zijn afstandsschot is gruwelijk goed en hard, nog beter dan van Teun.

Jelle Duin was in de jeugd toch wel een aardig talent die ook wel scoorde. Heeft o.a. door een blessure een terugslag gehad, maar is sinds zijn terugkeer van MVV weer goed bezig. Moet uiteraard nog wel beter worden, maar kan bij het 1e zeker nog wel stappen zetten.

Az is hier altijd wel mooi mee bezig! Complimenten! Ben benieuwd naar deze jonkies.

As is goed bezig met de jeugd. Die zijn langzaam maar zeker een hele stabiele basis aan het bouwen, waarbij de lat steeds omhoog gaat. Ik denk dat az op deze manier structureel een plek bij de top 3 gaat opeisen. Hier kan Feyenoord echt een voorbeeld aan nemen, willen ze terugkomen. Niet gokken op een bizar project, maar de tijd nemen en van binnenuit een stabiele organisatie neerzetten.

Iedereen roept dat Peer zijn ontwikkeling is gestagneerd, maar de enige die hem in de weg zit, is Teun Koopmeiners. Ze spelen op exact dezelfde positie met exact dezelfde intenties. Het zou mij daarom geensinds verbazen wanneer Teun de stap naar een volgende club maakt, Peer op zijn positie wordt geposteerd. En vanuit daar kan Peer weer doorgroeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren