Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje verliest na teleurstellend EK ook bij debuut Stuivenberg

Laatste update:

Onder Cor Pot strandde Jong Oranje in de halve finale op het EK in Israël en Albert Stuivenberg moet het met de beloften beter doen. Hij is echter met een valse start begonnen, want in zijn eerste wedstrijd als keuzeheer van Oranje Onder-21 ging men met 1-0 onderuit in de oefenwedstrijd tegen Tsjechië. Op 5 september gaat de kwalificatiereeks voor het EK weer van start; dan neemt Oranje het in Nijmegen op tegen Schotland.

Jong Oranje maakte weinig indruk op het EK Onder-21 en de nieuwe bondscoach Stuivenberg voerde een aantal wijzigingen door in de selectie én de basisopstelling voor het vriendschappelijke treffen met Tsjechië. Hij liet FC Dordrecht-doelman Warner Hahn debuteren en ruimde plaats in voor liefst vijf PSV’ers: Joshua Brenet, Jetro Willems, Adam Maher, Jürgen Locadia en Memphis Depay. Het centrum werd gevormd door Mike van der Hoorn en Stefano Denswil. Tsjechië beperkte zich tot de counter en hierdoor moesten de bezoekers het spel maken. Nederland maakte in de eerste helft een prima indruk.

Na een kwart wedstrijd leidde het overwicht tot serieuze kansen. Brenet mikte na een rush in de handen van Tomas Koubek en Adam Maher stuitte na een zelf opgezette aanval van dichtbij op de doelman. Depay kreeg voor rust ook nog twee mogelijkheden, maar hij scoorde niet. Oranje had geluk dat een doelpunt van de Tsjechen, die in Israël niet aanwezig waren, vanwege een overtreding werd afgekeurd. Stuivenberg gooide in de rust bijna zijn hele elftal om; hij paste negen wissels toe. De invallende keeper Stefan van der Lei moest al gauw in actie komen.

Hij keerde een keihard schot en voorkwam daardoor de 1-0, maar twintig minuten voor tijd viel die alsnog. Een vrije trap werd tegendraads ingekopt door Ondrej Petrak. Het lukte de manschappen van Stuivenberg hierna niet meer om een vuist te maken. Hierdoor ging de eerste wedstrijd sinds het teleurstellend verlopen EK verloren, al betrof het slechts een oefenwedstrijd. Over 22 dagen begint de kwalificatiecampagne voor het EK in Tsjechië, dat in de zomer van 2016 gehouden zal worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft iemand de westrijd gezien? Hoe was het centrale duo? Andere uitblinkers?

van der Hoorn.. zal de Boer nou ook niet geschrokken zijn van zijn niveau? Veltman is echt veel beter, voor niks gehaald.

Oei 5 Psv'ers die niet kunnen winnen van Tsjechië onder 21 en die moeten het Grote AC Milan volgende week een stroobreed in de weg leggen?

14 augustus 2013 om 20:02

Zucht... Neem je je eigen opmerking wel serieus?

14 augustus 2013 om 20:06

jouwn reactie slaat echt helemaal nergens op er zitten ook andere mindere voetballers in het team
en het is een vriendschappelijke wedstrijd en ac milan is zoiezo faforiet.

14 augustus 2013 om 20:08

Simpele uitleg snowflake: te weinig psv'ers.

14 augustus 2013 om 20:23

Jong Oranje speelde een uitstekende eerste helft met de 5 Psv'ers.

De tweede helft wisselde Stuivenberg 9 man (waaronder alle Psv'ers), liet van der Hoorn staan, bracht nog wat Ajacieden in..... en toen ging het mis.

Opstelling Jong Oranje 1e helft: Hahn, Brenet, vd Hoorn, Denswil, Willems, Jansen, Vilhena, Maher, Hupperts, Locadia, Depay.
Opstelling Jong Oranje 2e helft: Van der Lei, Ligeon, Kongolo, Van der Hoorn (sporkslede/66), Dijks, De Kamps, Jansen (letschert/66), Ziyech, Promes, Castaignos, Slagveer.

14 augustus 2013 om 21:11

Wauw, er kwamen maar liefst 2 Ajacieden bij! En nog 1 de laatste 25 minuten. Zal vast daar aan gelegen hebben joh! Sporkslede en de Kamps hebben al moeite om bij Jong Ajax mee te kunnen. Ligeon, Denswil en vd Hoorn zijn de enige met mogelijkheden.

14 augustus 2013 om 21:16

Dan heeft vooral die van den Hoorn vandaag zijn mogelijkheden goed verborgen gehouden...

14 augustus 2013 om 20:27

Alsof ze er vol ingingen tegen Tsjechie, vooral zulke nutteloze oefenpotjes serieus nemen. Die 5 Psv'ers werden in de rust ook gewisseld.

Heb liever dat ze blessurevrij terug komen en vol voor hun club spelen. En waar slaat jou reactie op? Elftal bestond niet alleen uit Psv'ers.

14 augustus 2013 om 20:05

Die is volgens mij nu te oud

14 augustus 2013 om 20:08

Jeroen Zoet is 22 jaar oud.

die van der hoorn is die gehaald om alderweireld te vervangen?.....

14 augustus 2013 om 20:09

Goeie grap he!

14 augustus 2013 om 20:14

je weet de antwoord al dus waarom stel je de vraag??? alderweireld was in zijn jongere jaren helemaal drama

On: het is een nieuwe trainer met aantal nieuwkomer die weinig ed ervaring hebben zoals denswil brenet Warner Hahn dus het is niet erg om zo een wedstrijd te verliezen

14 augustus 2013 om 20:30

het is een retorische vraag slimpie ik wil alleen zeggen dat Ajax iemand nodig heeft die er direct staat.

14 augustus 2013 om 22:01

Alderweireld in zijn jongere jaren een drama? Die werd zelfs gezien als een groter talent dan Vermaelen en Vertonghen...

Als van der Hoorn en Denswil onze toekomst zijn dan zie ik het weer somber in. Zijn allebei niet goed genoeg.

Stuivenberg is net zo slecht als Pot.
Ook een beetje interessant willen doen door allemaal opvallende namen te selecteren maar meteen falen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren