Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jong Oranje plaatst zich zonder te spelen plotseling voor EK 2023

Laatste update:

Jong Oranje heeft zich woensdagavond geplaatst voor het EK Onder 21 in 2023. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi eindigt zonder zelf in actie te komen bovenaan in Groep E van de kwalificatiereeks dankzij onverwacht puntenverlies van Jong Zwitserland op bezoek bij Jong Moldavië: 1-1. Door de puntendeling is Nederland, dat 23 punten verzamelde in 9 duels, niet meer te achterhalen voor de reeds uitgespeelde Zwitsers (23 uit 10).

Afgelopen vrijdag was Oranje nog veel te sterk voor Moldavië, dat in Chisinau met 0-3 verslagen werd. Zwitserland wist dat woensdagavond ook een zege geboekt moest worden om bij Nederland in het spoor te blijven, maar de ploeg van bondscoach Mauro Lustrinelli slaagde daar niet in. In de vijfde minuut kwamen de bezoekers na een benutte strafschop van Kastriot Imeri op een 0-1 voorsprong, die een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd uit handen werd gegeven. Vladislav Blanuta verzorgde namens Moldavië de verrassende gelijkmaker. In de slotfase slaagden de Zwitsers er niet meer in om tot scoren te komen, waardoor men moet hopen om zich als beste nummer twee te plaatsen voor het EK.

Dinsdagavond wist Jong Oranje al een grote zege te boeken op Jong Gibraltar. In het Almeerse Yanmar Stadion was het team van Van de Looi met 6-0 te sterk voor de hekkensluiter in de poule. Voor het rustsignaal werd er niet gescoord, maar in de tweede helft kwam Nederland op stoom. Na de openingstreffer van Daniël van Kaam brak de weerstand van Gibraltar. De doelpuntenproductie werd verder verzorgd door Daishawn Redan, Sepp van den Berg, Myron Boadu, Brian Brobbey en Elayis Tavsan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een meevaller! Ben benieuwd hoe deze ploeg zich tot de andere toplanden verhoud.

Dit is natuurlijk prachtig nieuws voor onze talenten. Hopelijk ook een contractverlenging voor Erwin van de Looi, ongelooflijke prestaties zet hij neer bij jong oranje!

8 juni 2022 om 20:48

Cynisme aan…

8 juni 2022 om 21:21

Je hebt gelijk met landen als Zwitserland, Bulgarije, Moldavia en zo in de poule.

8 juni 2022 om 21:32

Een unieke prestatie, daar kan je nog eens op bouwen. Gelijk aannemen bij ADO.

8 juni 2022 om 22:34

Zou een betere optie zijn dan Dirk Kuyt en het lag ook wel in de lijn van verwachting, nu hij alweer zo lang woonachtig is in Den Haag, woont nota bene in een straat haaks op de mijne.

8 juni 2022 om 21:42

Er is maar 1 man verantwoordelijk voor dit succes en dat is meneer van Gaal!

8 juni 2022 om 22:49

Iedereen loopt altijd Van de Looi te bashen maar ik vind het een prima coach op de juiste plek. Niet al teveel maniertjes, speelt vaak met een redelijk logisch elftal en de prestaties zijn prima. Als jong Oranje coach gewoon prima!

8 juni 2022 om 23:00

Ik begrijp dat mijn reactie sarcastisch kon worden gelezen, maar ik vind het juist een uitstekende coach. Volbrengt zijn taken met verve en is bevlogen in zijn werk. In geen jaren wisten we ons met jong oranje te kwalificeren voor wat dan ook, maar Erwin kwalificeert zich gewoon wéér. Het is onbegrijpelijk waarom deze man zoveel schijt over zich heen krijgt, dit is toch wel een ander kaliber dan een Cor Pot bijvoorbeeld.

9 juni 2022 om 10:45

Ongelofelijke prestaties? De gemiddelde trainer zou zich met deze spelers in deze poule toch kwalificeren?? Nee, als hij kampioen wordt kan je pas spreken van ‘ongelooflijke prestaties’. (Foppe de Haan bijv.)

Zou mooi zijn als dit Jong Oranje de halve finale weet te bereiken zodat we ons kunnen kwalificeren voor de Olympische spelen. De 2 landen die voor mij het meeste indruk hebben achter gelaten zijn toch echt Frankrijk en vooral Portugal. Wat kunnen de Portugezen goed ballen, ook zijn de wisselspelers daar heel sterk.

8 juni 2022 om 21:21

Het is inderdaad apart dat een land met maar 10 miljoen inwoners, zoveel goeie voetballers weet op te leiden. Deze Portugese lichting heeft met Djalo (lille), Inacio (sporting), Tavares (arsenal, ben er niet een enorme fan van, maar is nog relatief jong), Joao Mario (porto), Conceicao (porto), Fabio Carvalho (fulham, gaat naar Liverpool), Fabio Vieira (porto), Fabio Silva (wolves, nog niet heel veel weten te overtuigen in de PL, maar wordt nog gezien als de grootste spitsen talenten van Portugal), Pedro Neto (wolves), Ramos (benfica), Vitinha (braga), Costa (lens) en Araujo (benfica) weer een aantal namen die het ver kunnen schoppen. Belachelijk eigenlijk.

Altijd mooi om Jong Oranje op een jeugd EK/WK te zien en zijn ook altijd geweldige en leuke toernooien met geweldige talenten en lichtingen die er aan mee kunnen doen. Ik hoop alleen dat de KNVB een andere coach er neer zet tegen de tijd. Van de Looi kan echt niet zeg voor Jong Oranje. Laat ze saai voetballen nodigt de raarste spelers en of talenten uit die er in mijn mening echt niet in of bij horen en speelt ook een heel on Nederlands systeem. Zet daar gewoon een oud international neer met trainers ambities.

8 juni 2022 om 21:36

Ben wel benieuwd wie de "raarste spelers en/of talenten uit die er in mijn mening echt niet in of bij horen". Rare systeem kan ik me wel in vinden, saai voetballen is een beetje onzin, want vorig jaar en tegen het einde van de kwalificatie begonnen de spelers wel weer hun draai te vinden. Het liep alleen stroef tegen Duitsland vorig jaar in de halve finales, begin van deze kwalificatie, en begin van het EK. Vorig jaar in de poule boven Portugal geeindigd met een belachelijk hoge doelsaldo (46 goals en 5 tegen). Dit jaar ook maar 3 tegengekregen en 31 doelpunten gemaakt met nog een wedstrijd te spelen.

8 juni 2022 om 22:34

Er zijn toch een handjevol talenten die er in mijn ogen weinig tot niks te zoeken hebben in Jong Oranje. Uit de huidige selectie kom ik al snel op namen als Scherpen, van Ewijk, Ekkelenkamp, Redan, Van Kaam. Het niet selecteren van jongens als Azarkan, Unuvar, Verbruggen, Hendriks waar ik snel op kan komen wat ik erg vreemd vind. Daarnaast het hoge doelsaldo zegt me niet zoveel als je kijkt naar de tegenstand in de groep die werkelijk nergens op slaat.

8 juni 2022 om 22:45

Azarkan en Unuvar kan ik me wel in vinden, ook al is Unuvar nodig voor de onder-19 van Konterman. Verbruggen zat al vaak genoeg bij de selectie en heeft dit seizoen maar 1 wedstrijd gespeeld. Hendriks heeft ook amper gespeeld bij Feyenoord, dus om hem erbij te roepen zal een raadsel zijn. Scherpen heeft meer minuten gemaakt dan Verbruggen en heeft gewoon een prima staat van dienst voor Jong Oranje. Van Ewijk is basisspeler bij Heerenveen. Ekkelenkamp heeft ook een prima staat van dienst bij Oranje. Redan is bij gebrek aan beter erbij en was in de laatste gedeelte van de Eredivisie nog best dergelijk onder Schreuder. Daarnaast stond die gewoon basis bij Pec. Van Kaam kan ik me ook wel in vinden dat hij eigenlijk niet geselecteerd mocht worden, maar was gisteren nog belangrijk tegen Gibraltar om de wedstrijd open te breken. Dus zoveel gekke keuzes kan je tegen elkaar wegstrepen. En Louis heeft ook gekke keuzes gemaakt, wordt hij daarop dan ook beoordeeld door jou? En vorig jaar was er wel dergelijk tegenstand en Zwitserland stond twee jaar geleden nog gedeeld koploper samen met Frankrijk, dus zo'n zwakke broeder is het niet.

8 juni 2022 om 23:14

Juist Azarkan en Unuvar had ik wel geselecteerd daar er totaal geen buitenspelers worden geselecteerd en dan krijg je een non voetballer als Ekkelenkamp op de rechtsbuitenpositie wat in mijn ogen gewoon een schande is ten opzichte van alle jongens die rechtsbuiten spelen. Waarom selecteer je 4 spitsen? Verbruggen heeft er al vaak genoeg bij gezeten voor zijn leeftijd inderdaad maar is wel echt veel talentvoller dan Scherpen ondanks dat hij een goede staat heeft in Jong Oranje, wat mij niks zegt want de beste en grootste talenten moeten gewoon geselecteerd worden. Zwitserland heeft altijd wel goede en leuke spelers maar de overige tegenstanders zijn van amateur niveau 3e klasse ongeveer met landen als Moldavië, faereur eilanden. Wat Louis met het grote oranje doet maakt mij weinig uit daar ikzelf niet voor oranje ben en daar totaal geen binding mee heb.

8 juni 2022 om 23:40

Maar Unuvar is van origine ook geen vleugelspeler ten opzichte van Azarkan. Je kan niet verwachten van Unuvar dat hij op snelheid de verdediger gaat kloppen, maar hij heeft genoeg talent en creativiteit om de verdediger voorbij te spelen. Nogmaals, Azarkan had ik ook geselecteerd, maar Tavsan is daarvoor nu geselecteerd. En waarom er 4 spitsen zijn geselecteerd? Nou, dat komt weer door het systeem, want er spelen twee spitsen met elkaar. Maar om Verbruggen een groter talent te vinden, terwijl die amper nog heeft gespeeld, vraag ik me af op wat je dat baseert. Daarnaast is Scherpen vanaf de volgende kwalificatiereeks er niet meer bij en is Bart nog maar 19, dus die krijgt heus wel zijn kans. En achter Scherpen hebben we ook niks, want het is niet zo dat we uitpuilen van de keeperstalenten, dus de beste en grootste talenten zijn van het niveau Scherpen. Dat is de bad luck of the draw. Met betrekking tot dat laatste, dat vind ik een apart argument. Dus je wilt wel bepalen voor Jong Oranje, want blijkbaar heb je er een binding mee, maar voor het grote Oranje ga je het niet beoordelen omdat je er geen binding mee. Wel apart, maar ok.

9 juni 2022 om 09:35

Van orgine is Unuvar meer een ''10'' dan een linksbuiten inderdaad. Maar wanneer je Unuvar voor links en Azarkan voor rechts zou kunnen seleceteren dan zou daar geen twijfel over moeten zijn toch? Tavsan is wel een leuke speler voor rechts alleen heeft hij in mijn ogen iets teveel zijn oogkleppen op. Maar de 2 spitsen die samen spelen daarvan speelt er 1 contstant op linksbuiten waar niet zijn kracht ligt natuurlijk. Ik heb Verburggen in het seizoen 20/21 toen die van Kompany de kans kreeg een aantal wedstrijden gezien en was daar eigenlijk direct wel van hem overtuigd terwijl een Scherpen bij Emmen zich al niet helemaal kon ondersdscheiden natuurlijk. Met Verburggen, Wentges heb je wel 2 jonge talenvolle keepers voor de komende periode. Ik wil niks bepalen voor Jong Oranje ik geef alleen mn eigen mening ervoor. Zelf vind ik het leuker en intressanter om de Jong Oranje en U19/u17 elftallen te volgen dan het grote Oranje. Dit vanwege al die jonge mannetjes en talentjes op te kijken wat daar terecht van kan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren