Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje begint EK-kwalificatie met probleemloze overwinning

Laatste update:

Jong Oranje is erin geslaagd om de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021 te winnen. Jong Cyprus werd op De Vijverberg met 5-1 verslagen. Na een vroege achterstand, liep de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi al in de eerste helft in een tijdsbestek van dertien minuten uit naar een 3-1 voorsprong. In de slotminuten verzorgden Dani de Wit en Deyovaisio Zeefuik het slotakkoord, door met hun treffers de eindstand te bepalen.

Om het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië te halen, moet Jong Oranje in de kwalificatie afrekenen met Cyprus, Gibraltar, Wit-Rusland, Portugal en Noorwegen. De ploeg van Van de Looi kende geen al te beste start, want al elf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een ogenschijnlijk blinde bal naar voren, troefde Ruel Sotiriou Justin Hoogma af. De spits van het Engelse Leyton Orient bleef vervolgens koel oog in oog met doelman Maarten Paes. Het duurde niet al te lang voordat Jong Oranje op gelijke hoogte kwam.

Pavlos Korrea vloerde Noa Lang binnen het strafschopgebied met een wilde sliding, waarna de bal op de stip ging. Teun Koopmeiners verzilverde het buitenkansje en bracht Jong Oranje op gelijke hoogte. De middenvelder van AZ stond later ook aan de basis van de tweede Nederlandse treffer in Doetinchem, toen zijn fraaie pass Kaj Sierhuis in het strafschopgebied bereikte. De spits van FC Groningen behield het overzicht en bood De Wit een niet te missen kans. Voor rust liep Jong Oranje ook nog weg naar 3-1, toen Sierhuis op aangeven van Zeefuik raak wist te schieten.

In de tweede helft nam Jong Oranje wat gas terug, waardoor echt grote kansen lang uitbleven. Via Sierhuis en de ingevallen Ferdi Kadioglu deelde de thuisploeg weliswaar speldenprikjes uit, maar de Cypriotische doelman kwam daardoor niet echt in de problemen. In een tweede helft zonder al teveel hoogtepunten leken er uiteindelijk geen doelpunten meer te vallen. Toch wist De Wit met zijn tweede treffer van de avond de score nog uit te breiden. De middenvelder van AZ was het eindstation van een fraaie aanval en schoot van dichtbij raak.

Het slotakkoord kwam uiteindelijk van Zeefuik, die de bal binnen het strafschopgebied voor de voeten kreeg en met een overtuigend schot de eindstand bepaalde. Tegelijkertijd won Portugal met 0-2 op bezoek bij Wit-Rusland. Op 11 oktober zijn de Portugezen de eerstvolgende tegenstander voor Jong Oranje in de EK-kwalificatiecylcus, andermaal op De Vijverberg. Vier dagen later staat de uitwedstrijd tegen Noorwegen op het programma voor de formatie van bondscoach Van de Looi.

Haalt Jong Oranje het EK van 2021?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met zo een team komen ze wel ver

10 september 2019 om 21:12

Het is maar Cyprus....

10 september 2019 om 22:22

Dat zijn vaak lastige tegenstanders, willen vaak niet voetballen en zakken massaal in.

Koopmeiners Heer en Meester !! Met afstand de beste voetballer van dit team , vreselijk compleet ! Mooi linkerbeen , fysiek sterk en een leider op het veld.

10 september 2019 om 21:43

Ik ben het eigenlijk overal mee eens, maar wil toch een kanttekening plaatsen. Hij heerste op het middenveld maar dat heeft ook te maken met Cyprus. Daar zou een middelmatige voetballer (wat Koopmeiners absoluut niet is) ook in opvallen. Ik vind hem een erg goede speler en in potentie zeker Oranje materiaal, maar over zijn niveau kunnen we niet oordelen na -met alle respect- (dat schijn je te horen zeggen dan ) Cyprus.

10 september 2019 om 22:02

@baradona hij heeft een mooie lange bal, maar hoe is hij in de korte combinatie onder echte druk?

10 september 2019 om 22:20

@baradona "koopmeiners met afstand beste voetballer van dit team" laat me niet lachen. Heeft een draaicirkel van een oude vrachtwagen. De snelheid van een damesfiets. Dan kan hij wel met zn maniertjes over het veld lopen maar dat maakt je echt nog geen goede voetballer. Heb je Koopmeiners tegen FC Antwerp zien spelen? Daar kreeg hij in beide wedstrijden gewoon voetballes en alle hoeken van het veld te zien. Absoluut geen internationaal niveau. Stengs en Noa Lang zijn minimaal een paar klassen beter.

10 september 2019 om 23:07

Lang vind ik ook prima idd, Stengs is een drama op voetbalschoenen. Doet heel af en toe iets leuks , maar is vooral slordig en knullig. Koopmeiners kan je persoonlijke smaak misschien niet zijn , maar die gaat een hele mooie carrière krijgen.

Het EK 2021 is nog ver weg, maar zou toch mooi zijn als jong oranje zich uiteindelijk kan plaatsen voor dit toernooi. Het zou zeker al goed zijn voor de ontwikkeling. Puur op basis van de voetballanden zou je zeggen dat Portugal de enige echte lastige tegenstander gaat worden in deze poule, al weet ik niet of die een goeie lichting hebben? Ze hebben al wel 2x gewonnen zag ik. Jong oranje heeft best een leuk team, zeker als je ziet hoeveel spelers er al doorgeschoven zijn naar het grote oranje die hier ook nog mee zouden kunnen doen. Vanavond vond ik Koopmeiners zeker de beste van het elftal, kan nog hoge ogen gaan gooien over een paar jaar. Hopelijk kan jong oranje evenals het grote oranje zich plaatsen voor het EK en kunnen we gaan genieten van het (toekomstig) talent. Al ben ik nooit zo’n fan geweest van van de Looi als trainer, snap ook niet echt op basis waarvan hij aangesteld is als trainer.

10 september 2019 om 22:21

Aan te raden is om op YouTube eens te kijken naar: Jong Oranje opent de deuren. De dingen die ik daar zie verbazen mij in positieve zin. Gaat op een relaxte manier met die jonge jongens om.

10 september 2019 om 22:47

Zeefuik is ook gewoon een meer dan prima rechtsback, mits hij op de juiste manier gebruikt wordt. Zit er fel en goed op en weet van zichzelf vrij goed wat hij wel en niet kan. Voor Ajax kwam hij destijds gewoon tekort en dat is geen schande. Maar zoals afgelopen seizoen speelde hij thuis tegen Ajax echt een hele goede wedstrijd.

12 september 2019 om 09:45

Heeft hij echt zoveel meer techniek dan Dumfries ja? Vond hem bij Ajax altijd ook vrij houterig overkomen.. kwa felheid en agressie inderdaad echt een hele goede back, zeker voor het niveau van FC Groningen.

De 0-1 was een tranentrekker, zo slecht verdedigd... Geen enkele speler van Cyprus is bekend in Europa en omstreken, jong oranje blijft een matig elftal waarvan slechts drie jongens aan het grote oranje mogen ruiken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren