Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Noorwegen slaagt in opzet en wacht mogelijk op Jong Oranje

Laatste update:

Jong Oranje stuit in de halve finales van het EK voor spelers onder 21 jaar op Jong Italië of Jong Noorwegen. De Zuid-Europeanen waren op voorhand al verzekerd van een plekje bij de laatste vier, maar voor Noorwegen was het zaak het duel niet te verliezen. De jonge Scandinaviërs slaagden in die missie en leken zelfs de eerste plek in groep A te gaan opeisen. De late 0-1 werd echter in blessuretijd alsnog ongedaan gemaakt, waardoor Italië eindigt als groepswinnaar.

/

Zonder de lichtgeblesseerden Luca Marrone en Lorenzo Insigne begonnen i Azzurrini voortvarend aan het duel. Dat was knap, aangezien bondscoach Devis Mangia buiten die twee nog meer vaste waarden op de bank liet plaatsnemen. Zo zag onder meer sterspeler Marco Verratti vanaf de zijkant hoe zijn ploeggenoten de eveneens flinke door elkaar gehusselde Noren meteen flink op de hielen zaten. Ook de Scandinaviërs traden aan met een flink gewijzigde basisploeg ten opzichte van de ontmoeting met Engeland, en namen daarmee een behoorlijk risico. Een nederlaag tegen Italië én een zege van Jong Israël zouden namelijk uitschakeling tot gevolg hebben.

Aanvankelijk hield Noorwegen echter probleemloos gelijke tred met de grote favoriet uit groep A, die via Nicola Sansone wel de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg. Nadat Joshua King zich aan de overkant een paar keer liet zien, trok Italië gaandeweg de eerste helft wel langzaam het initiatief naar zich toe. Riccardo Saponara, Fausto Rossi en ex-Vitessenaar Luca Caldirola waren echter niet bij machte om Arild Ostbo te passeren. De uitstekende doelman van de Noren onderscheidde zich op slag van rust vervolgens nogmaals. Dit keer hield hij met een heerlijke redding Mattia Destro van het scoren af, waarna zijn verdedigers hetzelfde deden met de inlopende Sansone.

/

Ook na de pauze hield Italië de duimschroeven aangedraaid. Al te veel kansen leverde dat overwicht niet op, al had Mattia Destro zijn land aan de 1-0 moeten helpen. Na een uur spelen leek de spits hard op weg naar de verdiende 1-0, maar na het omspelen van Ostbo mikte de speler van AS Roma de bal voor een halfleeg doel in het zijnet. De in aanvallend opzicht onzichtbare Noren lieten zich daarna niet helemaal onbetuigd, al moest het gevaar komen uit standaardsituaties.

Bij een van de spaarzame geslaagde aanvallen kreeg de underdog namelijk een vrije trap mee en bijna profiteerde Vegar Eggen Hedenstad optimaal van dat buitenkansje. De ziedende knal van de verdediger belandde echter via de vingers van Francesco Bardi op de bovenkant van de lat. Nadien werd het rommeliger en alhoewel Italië het betere van het spel bleef houden, was het Noorwegen dat scoorde. Verdediger Stefan Strandberg ging in de slotfase na een licht vergrijp tegen de grond in de zestien en werd daarvoor beloond met een strafschop, die hij vervolgens zelf benutte. Het leek genoeg voor de zege, maar Andrea Bertolacci bepaalde anders. In de vierde minuut van de extra tijd profiteerde hij optimaal van het mistasten van Ostbo: 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer. In de 90e minuut op 1-0 komen was voor mij genoeg om te juichen en de stream uit te zetten. Blijkt het toch 1-1 te worden. Ik gunde het Noorwegen wel om groepshoofd te worden. Nu is het de taak aan Nederland om tweede te worden zodat we Noorwegen ontwijken en zodat we een superleuke finale, namelijk Noorwegen - Nederland, te zien gaan krijgen.

11 juni 2013 om 20:11

Noorwegen ontwijken? Als het 2e efltal van Italie ze al van de mat speelt dan moet het 1e elftal van Nederland toch wel met een nulletje of 2/3 kunnen winnen van Noorwegen.

11 juni 2013 om 20:22

Je onderschat Noorwegen en dat is niet slim. Noorwegen heeft echt veel spelers in verschillende competities die gewoon lekker bezig zijn. Natuurlijk is Italië een lastigere tegenstander, maar ik gun Noorwegen gewoon die finaleplek, net als Nederland.
Het gaat niet om welke land ik probeer te ontwijken maar welk land ik het het meest gun, en dat is absoluut Noorwegen.

11 juni 2013 om 20:14

Alsof Noorwegen wint van Spanje

Trouwens, wie zegt dat Nederland wint van Italië? het middenveld van Italië doet niet onder voor die van jullie en de aanval al helemaal niet.

11 juni 2013 om 20:23

Ik heb geen kristallen bol, dit is gewoon mijn droomscenario omdat ik het Noorse elftal geweldig vind, en ik natuurlijk ook voor mijn eigen land ben. Wie weet wordt Nederland weggespeeld door Italie, wie weet komen ze elkaar wel niet tegen en wie weet blijkt Nederland een tienklapper te maken tegen Italië.

11 juni 2013 om 20:34

Spanje speelt geweldig maar dat gebrek aan scoren vermogen kan ze (helaas) gaan opbreken. Het is echt abnormaal hoeveel kansen er soms gemist worden.

12 juni 2013 om 08:50

Spanje heeft gebrek aan wel meer dingen. De tactiek klopt niet helemaal, ze moeten spelen met Thiago en Isco als halfspelers waardoor ze meer ruimte hebben. Ook hoort Carvajal de voorkeur te krijgen boven Montoya. Het gebrek aan scorend vermogen kan opgelost worden door Morata basis te zetten, tot nu 30 minuten gespeeld, 2 schoten op doel en 2 doelpunten. Geweldige stats, zonder hem had Spanje 0 punten gepakt.

Italie B speelde Noorwegen van de mat. Alleen misten ze teveel kansen. Die Destro bakte er niets van. Deze uitslag maakt de wedstrijd van morgen alleen maar spannender. NL en Spanje zullen beiden Noorwegen willen loten en dus 1e in de groep worden.

11 juni 2013 om 20:16

Volgens de tekst speelde Noorwegen ook met een B-team dus dat zegt toch verder niet zoveel?

11 juni 2013 om 21:36

Noorwegen had 9 andere spelers opgesteld vergeleken met de wedstrijd tegen Engeland

Noorwegen, verrassend.. Scouten die handel.. Scandinaviers komen graag naar Nederland!

11 juni 2013 om 20:21

Heleboel spelers van dat Noors elftal zijn al gescout door andere clubs volgens mij. Nielsen speelt bij Salzburg, Nordveit bij Mönchengladbach, Konradsen bij Stade Rennes, Joshua King speelt bij Blackburn.
Het zijn allemaal talentvolle spelers, maar ik denk dat de Eredivisie enigzins de slag al gemist heeft op Singh en Henriksen na (al zijn er natuurlijk ook nog een hoop over!)

11 juni 2013 om 20:45

joshua king en eikrem hebben volgens mij al bij man utd gezeten dacht ik.
en nordtveit was dacht ik van arsenal?
dus ja de meeste goede spelers zijn al gescout door grotere clubs

Ik weet het niet of we tegen Noorwegen willen spelen. Ergens moet ik dan meteen aan Denemarken 1992 denken...mentaal zijn de Scandinaviërs heel gevaarlijk omdat wij hun altijd gaan onderschatten. Kijk meteen wat hier boven met een aantal reacties gebeurt...dat is nou precies onze achilleshiel. Ik heb toch liever Italië, die onderschat je niet. Dat zal een slopende wedstrijd kunnen worden, maar elke speler weet precies hoe moeilijk het is om de Italianen te verslaan.

Ik vind de verdediging van Jong Italië nog steeds erg zwak Jong Oranje en Jong Spanje kunnen zich hier makkelijk doorheen voetballen.

11 juni 2013 om 20:16

Vind je ? Dit was pas de 1e goal die ze tegen krijgen en het was ook nog eens een penalty.. Maar slechter dan de verdediging van Oranje kan niet :P

12 juni 2013 om 12:17

Italie heeft nou ook niet echt goede tegenstanders gehad.

11 juni 2013 om 20:22

Verdediging van jong italie slecht? Ze hebben in 3 wedstrijden 1 tegen doelpunt gehad ook nog een penalty italie speelde vandaag zonder 7 basis spelers ik schat italie hoger in dan Nederland

12 juni 2013 om 10:52

Idd hoe vreemd het ook klinkt de verdediging is de zwakke plek van Italie. Blijkbaar snappen het sommige dat niet

Het spel van de Azzurrini was vandaag niet zo goed als de twee voorgaande wedstrijden. Ze kregen vrij laat in de eerste helft pas echt grip op de wedstrijd, maar dat kwam mede door een goed gepositioneerd Noorwegen en een vrij klein middenveld van Italië, ze speelden volgens mij 4-2-4. Fausto Rossi zag er na een uur spelen dan ook vermoeid uit.
Destro heeft vandaag niet genoeg gebracht naar mijn mening, was op momenten veel te zelfzuchtig. Er waren twee momenten in de wedstrijden waar hij simpelweg de bal had kunnen afleggen maar voor eigen succes ging.

Ik hoop dat Spanje morgen weet te winnen van Nederland. Ik schat de Spanjaarden toch wat hoger in dan Oranje. Aangezien Italianen vaak pas laat in het toernooi echt op gang komen, wil ik dat Spanje zo lang mogelijk vermeden wordt.

12 juni 2013 om 10:53

En daarom is Nederland voor het toernooi favoriet? en nog steeds check de goksite??

Nederland moet dus nu groepswinnaar worden. Een gelijkspel zal goeie zijn morgen en daar geloof ik ook in. Ik denk 1-1 Fer en Morata maken de doelpunten.

iemand die mij kan vertellen hoe Pedersen heeft gespeeld? Of speelde hij niet?

11 juni 2013 om 20:23

Pedersen stond wissel

Twente scout Evert Bleuming zat dit duel op de tribune. De namen Berisha (al vaker gelinkt aan Twente), Strandberg en zelfs Wolff Ekreim worden genoemd. Drie mannen die goed kunnen voetballen en veel talent hebben, vooral Wolff. Ik ben benieuwd wat hier van waar is, en wat er van gaat komen. Want versterkingen zijn wij nodig wanneer Chadli, Fer en eventueel Tadíc vertrekken. Ben benieuwd!

Ik hoop dat italie tegen nederland moet vind spanje toch sterker dan nederland Finale - Italie - Spanje

12 juni 2013 om 10:49

Spanje sterker? Nederland heeft beste selectievan alle landen, zelfs op de bank zitten goeie spelers. Finale kan je vooraf het toernooi al invullen Nederland- Spanje

Nu krijgen we waarschijnlijk Nederland tegen de Italianen. Dat wordt een lastige klus voor onze jongens

12 juni 2013 om 12:15

Nee, hoor, als Nederland 1e wordt dan moeten we tegen Noorwegen.
Nederland is beter dan Spanje op dit moment.

Als je anders denkt , dan ben je niet goed wijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren