AC Milan wendt nederlaag wéér laat af; Mertens in tranen van het veld

AC Milan is woensdagavond niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Genoa. Achtervolger en aartsrivaal Internazionale profiteerde als nummer twee optimaal van de halve misstap van de koploper door met 1-0 te winnen van Napoli. Dieptepunt van het treffen in het Giuseppe Meazza was het uitvallen van Dries Mertens in de beginfase. Fiorentina pakte een belangrijk punt tegen Sassuolo (1-1) in de strijd tegen degradatie.

Genoa - AC Milan 2-2
De bezoekers uit Milaan, waar Zlatan Ibrahimovic wederom ontbrak wegens een spierblessure, gingen nog wel met een 0-0 tussenstand de rust in. In de tweede helft leek het echter mis te gaan voor de lijstaanvoerder in de Serie A, voornamelijk dankzij Mattia Destro. Uit een rebound wist de aanvaller twee minuten na rust de openingstreffer te produceren. Slechts vijf minuten later trok Davide Calabria de stand weer gelijk namens AC Milan. Het schitterende afstandsschot van de rechtsback verdween achter de kansloze doelman Mattia Perin in de verre hoek.

De uitblinkende Destro wist na een uur spelen een afgemeten voorzet met het hoofd langs doelman Gianluigi Donnarumma te werken. Brahim Díaz kwam in de slotfase nog binnen de lijnen voor AC Milan, dat een nederlaag net als zondag tegen Parma (2-2) laat wist af te wenden. Pierre Kalulu kroonde zich in minuut 83 met de gelijkmaker tot de held van de Milanezen. AC Milan staat nu op 28 punten, met het winnende Inter dat op een punt volgt in de strijd om de landstitel.

Internazionale - Napoli 1-0
Al na zestien minuten blies Mertens de aftocht. Hij leek een spierblessure op te lopen bij een voorzet en het was duidelijk dat de aanvaller veel pijn had. Hij verliet met tranen in de ogen het veld in Milaan. Het spel golfde vanaf het eerste fluitsignaal op en neer en na zeventien minuten spelen kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid. Onder hoge druk van Inter maakte Kalidou Koulibaly een grote fout in de opbouw en leverde de bal in. Lautaro Martínez kreeg ter hoogte van de penaltystip het leer voor zijn voeten en had de hoek voor het uitkiezen, maar hij schoot rakelings naast de rechterpaal. Na ruim een half uur spelen kregen ook de Napolitanen een grote kans op de openingstreffer, het schot van Piotr Zielinski miste echter op een haar na het doel.

In het tweede bedrijf was Napoli de bovenliggende partij, al lukte het niet om het overwicht uit te drukken op het scorebord. Een kwartier voor tijd werd de ban gebroken toen Lorenzo Insigne met rood van het veld gestuurd werd na hevige protesten en Inter een penalty kreeg toegekend. Romelu Lukaku legde aan van elf meter en faalde niet: 1-0. Met tien man was het Napoli dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe hield Samir Handanovic zijn ploeg overeind. In de blessuretijd bracht ook het houtwerk nog redding voor Inter, nadat Andrea Petagna van dichtbij de paal trof.

Fiorentina - Sassuolo 1-1
Fiorentina gaf het duel via Cristiano Biraghi de eerste aanvallende impuls, maar het was Sassuolo dat na een krap kwartier spelen op voorsprong kwam. Na fraai combinatiespel leverde Domenico Berardi een uitstekende pass af bij Hamed Traoré, die oog in oog met de keeper koel bleef en de 0-1 binnenschoof. Het antwoord van de thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen vanaf elf meter. Dusan Vlahovic mocht aanleggen voor de gelijkmaker en maakte geen fout: 1-1. Via Pedro Obiang raakte Sassuolo in de tweede helft nog het aluminium raakte en ook Ribery raakte namens Fiorentina het houtwerk, maar de teams waren niet meer in staat de impasse te doorbreken.

1
2

En daarom wou ik, in tegenstelling tot andere Milanisti, niet spreken over de Scudetto kansen. Niet dat dit resultaat het onmogelijk maakt hoor maar omdat je wedstrijden als deze en tegen Parma afgelopen weekend gewoon moet winnen wil je je profileren als titelkanditaat. En hoewel we sinds de coronabreak echt ongelooflijk goed gepresteert hebben zie ik ons nog altijd niet als titelkanditaat. Daarvoor is ons team te jong en onervaren, te dependent op Zlatan voor doelpunten en is de selectie nog niet breed genoeg. Rebic eruit halen was denk ik de grootste fout deze wedstrijd, ja hij is geen echte spits en scoort niet veel de laatste tijd maar hij is uitstekend in looplijnen, kansen creeeren en ruimtes vrij maken. Leao is me te middelmatig op het moment, niet erg aangezien hij terug komt van een blessure maar ik mis gewoon die drive en grinta bij hem, lijkt allemaal zo laks. Hopelijk zal het beter gaan de volgende wedstrijden wat zal moeten om je te vestigen in die top 4.

16 december 2020 om 22:49

Inderdaad, je ziet dat het zonder Kjaer, Bennacer, Theo en Zlatan een stuk minder is. En helaas zijn het geen robots dus moeten ze af en toe rust krijgen. En dan is het verval groot. Gewoon focus houden op die vierde plek en hopen dat de vaste basiskrachten snel terug komen.

16 december 2020 om 22:51

Hoe zit het eigenlijk met Piatek, komt hij nog terug bij Milan?

16 december 2020 om 22:53

Volgens mij ben ik de enige zowat die het woord "scudetto" durft uit te spreken Nog steeds trouwens. Mits iedereen fit, doen we gewoon mee. Nu missen we de halve basis, iedereen zou dan afhaken, buiten de wereldtop dan. maar misschien moet ik ook wel ff gas terug geven. maar aan de andere kant zijn er nog steeds zoveel knappe dingen zoals nog steeds ongeslagen, elke wedstrijden scoren we er wel minstens 2, de goeie potten die we hebben gespeeld tegen de grote clubs. dan ga je dromen. en dromen moet je najagen toch? en laat we ook niet doen alsof we kansloos zijn. alleen wint inter wel veel (in de Serie A dan )

16 december 2020 om 22:58

Dat is nou juist wat zowel Inter, Napoli en Roma miste de afgelopen jaren om het Juve moeilijk te maken. Iedereen kwam te kort in de breedte. Wil je Juve kunnen verslaan moet je in de breedte ook sterk zijn, nu valt het dit jaar misschien wel mee omdat Juve nou eenmal zwakker is, daarom zie ik zeker nog wel kansen voor Milan.

En Lazio ook btw.

Laten we vooral blij zijn dat we vrijwel altijd meer kansen creëren dan de tegenstander. Dat is lange tijd anders geweest. Spits erbij van de winter en je wint dit soort potjes gewoon.

16 december 2020 om 23:07

ik heb ff geteld, van de 21 wedstrijden die Milan heeft gespeeld dit seizoen heeft Milan 18x minsten 2 goals gemaakt. van de 21 wedstrijden slechts 1x niet gescoord (eerste wedstrijd Lille) dat zijn mooie cijfers. alleen Ajax en Bayern kunnen met zulke cijfers overweg volgens mij

16 december 2020 om 23:24

Met Zlatan erbij hebben we ook niets te klagen. Maar zonder Zlatan scoren we wel maar alleen als we meer risico nemen (op achterstand komen). We spelen met 3 aanvallende middenvelders. Calhanoglu legt er af en toe eentje in maar een Saelemakers, Diaz, Castillejo, Hauge, Leao hebben gewoon een laag rendement. Al kan je bij Hauge zeggen dat hij meer minuten verdient. Maar goed, er moet in mijn ogen nog steeds scorend vermogen bij. Al zeggen jouw cijfers, waarvoor dank wat anders. In mijn ogen een spits voor als Zlatan er niet is en als het kan een aanvallende middenvelder die ook wat goals voor zijn rekening neemt. Je zou jouw statistieken kunnen uitleggen dat er verdedigend wat moet gebeuren (ik weet niet of je dat ook bedoeld). Daar kan zeker wat bij. Maar Romagnoli, Kjaer, Gabbia betekent dat je al 1 wissel hebt die voldoende is. Van Rebic vind ik dat in de punt helaas niet. Hoewel Rebic gewoon een prima speler is vanaf zijn positie.

17 december 2020 om 01:04

Wellicht Mesut Ozil een half jaartje huren van Arsenal en van de zomer een aankoop doen.

Scudetto Is nog steeds mogelijk maar daar geloofde ik vanaf dag 1 niet echt in. Dat is nog te vroeg. Wie weet met verassende transfers in de winter dat we wel meedoen voor de scudetto. Maar nu, met deze ploeg is het nog wat te vroeg. Albij al weer een nederlaag voorkomen. Daar waren we voorbije jaren niet in staat. Forza milan

Inter moet het altijd spannend maken... Wel weer 2 punten op AC ingelopen dus dat is mooi!

Ongelooflijk deze scheidsrechter, altijd hetzelfde verhaal, om moedeloos van te worden dit. En wat een kansen nog met 10 man, zeer onterecht verloren. Ben in ieder geval blij met de strijd die na de 1-0 nog geleverd werd en hou echt van Petagna, jammer dat ie er niet in ging. Tegen Lazio nu zonder Osimhen, Mertens en Insigne dat wordt ook lastig. Grazie Massa

Moet eerlijk zeggen dat Napoli hier minimaal een punt verdiende, maar ik vind dit volledig de schuld van Conte, laat Lautaro lekker staan. Het is toch ongeloofelijk dat je zo tegen 10 man gaat spelen, koste bijna de overwinningen. Liet mij denken aan de bermoede wissel van Spalletti toen hij Icardi wisselde tegen Juve en ons spitsloos liet. Maar goed 3 belangrijke punten voor Inter.

Zeer belangrijke overwinning. Handanovic was echt een held vandaag. Laatst veel bekritiseerd maar had een paar spectaculaire reddingen. Napoli was erg gecalculeerd. Stond achterin goed en liet Inter niet veel aanvallen. Na de terechte penalty waren Napoli spelers erg gespannen en gefrustreerd. Het resulteerde in een kaarten festijn. Overal blij met de overwinning. Eerste plaats is in zicht.

16 december 2020 om 22:55

Inter had ook gewoon keiharde tackles dus beide partijen hadden nog meer kaarten kunnen krijgen

16 december 2020 om 22:59

Skriniar had er in zn eentje al 5 kunnen krijgen

16 december 2020 om 23:06

Het was een gevecht op het eind. Scheidsrechter zwaaide aan beide kanten met kaarten.

16 december 2020 om 23:25

Jazeker, Skriniar speelde echt met vuur. Hoewel niet overdreven gemeen. Gewoon ontzettend hard.

16 december 2020 om 23:02

kaartenfestijn hoort er beetje bij in een duel met 2 grote clubs. zeker als er kuitenbijters tussen zitten met Bakayoko, Vidal,gagliardini

Voor het eerst dat ik niet precies weet wat ik ervan vind. Eerste gedachte is dat ik het super zonde vind om in 2 wedstrijden van 5 punten naar 1 punt voorsprong te gaan, maar aan de andere kant verdiende Milan het hier ook niet echt. Puur omdat we gewoon nu teveel kwaliteit missen. Met Kjear, Ibra,bennacer,gabbia en Theo mistte we vandaag gewoon de helft van de basiseltal. En laten we eerlijk zijn; welke clubs, buiten de topclubs, kunnen hun halve A selectie missen en er niet erg op achteruit gaan? Percies, geen een. Wat hadden op het laatste nog wel een strafschop kunnen hebben maar ook gewoon kunnen verliezen als Donnarumma a.k.a wereldtop, niet die omhaal niet uit de kruising haalde. En daarbij nogmaals, Milan was licht de betere, maar ook niet meer dan dat. Dus dan is een gelijkspel wel terecht. Als Ibra en Kjaer/gabbia er dit weekend niet bij zijn, moeten we aan onze klein broertje uit Milaan de koppositie overdragen. Gelukkig niet Juve, maar had toch met de koppositie de winterstop in gewild. Kan nog steeds, maar moeten we nu wel alles winnen....â  leuk voor Kalulu trouwens dat hij scoorde. Aan de bal erg leuk en zijn snelheid. Maar puur en puur verdedigen komt hij gewoon te kort als CV in de Serie A..

Ik vind Kalulu echt wel indrukwekkend, aan de bal comfortabel, snel en in 1 op 1 duels en doordekken niet slecht. Alleen mist hij de lengte om kopduels te winnen (zie de 2-1) maar als je hem op rechtsback hebt, zijn normale positie, heb je echt een goeie backup en concurrent voor Calabria.

16 december 2020 om 23:08

klopt, als back zou die heerlijk zijn. stel je voor Kalulu en Theo op de flanken? alleen Calabria is ook in topvorm dus die zou ik lekker erin laten.

16 december 2020 om 23:27

Volgend jaar is de kans groot dat je Theo en Kalulu hebt gok ik zo maar. Diego Dalot is gehuurd en wat mij betreft gaat Kalulu voorbij hem in de pikorde. Calabria zolang hij zo goed bezig blijft gewoon nog basis.