Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jol: 'Ik was het gezeik bij Ajax zat, er was altijd verzet'

Laatste update:
/

Martin Jol kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn verblijf bij Ajax. De Scheveningse trainer trad in mei 2009 in dienst in Amsterdam, als opvolger van Marco van Basten. Hij won de KNVB-beker, maar vertrok in december jongstleden. In gesprek met NRC Handelsblad laat Jol weten dat er 'altijd verzet' was in de hoofdstad. “Ik was het gezeik zat”, zegt hij.

“Ik heb het als buitenstaander nog lang volgehouden”, vindt Jol, die inmiddels hoofdcoach is van Fulham, de club die hem vorig jaar zomer al wilde halen. “Er was altijd verzet binnen de club. Ik was het gezeik zat. Ik wilde met mijn vertrek de spirit en de rust laten terugkeren. En ik denk dat het een goede oplossing is geweest”, zo laat hij tevreden optekenen. “Na mijn vertrek hebben ze allerlei dingen recht proberen te breien. Neem het aantrekken van André Ooijer.”

“Iedereen vond het belachelijk. Die was niet alleen onder mij belangrijk, maar ook onder zijn volgende trainer. En Mido heeft ze met zijn paar doelpunten de punten bezorgd die aan het einde belangrijk waren. Hij heeft geen cent gekost. Aan het slot zag ik Ooijer, Rasmus Lindgren en Oleguer gewoon op de bank zitten. Lekkere verjonging. En nu hebben ze Theo Janssen gehaald. Als ik dat zou hebben voorgesteld, zouden ze zeggen: 'Die Jol is niet goed'.”

Dat Mounir El Hamdaoui momenteel persona non grata is bij Ajax, doet Jol wel pijn. Vorig jaar zomer maakte hij zich sterk voor de komst van de Marokkaan, die vijf miljoen euro kostte. “De manier waarop hij is behandeld, is typisch Nederlands. Het is heel vervelend als iemand je vanaf het begin niet accepteert. Dat was lastig. Bij mij deed hij het juist goed. De Boer vond andere opties beter. Goed, dat is zijn keuze. Ook El Hamdaoui had een andere toekomst voor ogen bij Ajax.”

Martin Jol heeft het, alles in ogenschouw genomen, goed gedaan bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jouw gezeik zijn we ook zat, en ga alsjeblieft je bezig houden met Fulham. We hechten er niet zo aan om achteraf praatjes te horen. Weet niet of je Janssen hebt zien voetballen. Die is voor elke club een basis plaats waard. Als je zulk soort types aantrekt. Krijg je zeker wel de credits mee.

Wij waren het ook zat, die kaliber voetballers Taino, Mido, Atouba

1 juli 2011 om 13:45

Zijn gezeik? Ik vind dat Jol juist heel weinig heeft uitgelaten over Ajax na zijn vertrek. Waar trainers gelijk na het vertrekken 100x natrappen heeft Jol heel weinig tot bijna niets uitgelaten over Ajax.
Dat heeft bij mij wel de respect afgedwongen. Dat hij nu 1/2 dingen na het aflopen van het seizoen pas uitlaat over Ajax siert hem zelfs nog meer...

En hij doet hier niet zulke uitspraken waarvan je denkt van: wat een grote natrap. Hij legt uit hoe hij zich voelde en wat voor gevoel hij meekreeg van het bestuur. Het ga je goed Jol.

1 juli 2011 om 13:56

Jol zat zelf ook te zeiken inderdaad, maar het wordt nu wel beter duidelijk waarom. De oud-ajacieden pruimden hem vanaf het begin niet, hij had een mol in de kleedkamer (blind, hee mollen zijn idd blind!) en hij kreeg de opdracht om te verjongen, terwijl dat voor De Boer duidelijk niet gold. Daarom zegt hij ook dat ze Janssen van hem een rare keuze zouden vinden, te oud en geen Ajacied. En aangezien El Ham ook eigenlijk een Feyenoorder is, heeft die ook geen enkel krediet gekregen en werd gezien als weer zo'n rare transfer van die Scheveninger.

De Boer krijgt duidelijk meer krediet en het is begrijpelijk dat dat Jol steekt. En dat heeft hij nou eindelijk eens gezegd. Ik zou die feedback serieus nemen.

1 juli 2011 om 14:04

@ Leonov

Ben het in grote lijnen eens met jouw reactie. Mijn voorgaande reactie is ook voornamelijk bedoeld aan mijn mede Ajax-supporters die vinden dat Jol aan het zeiken is en dat hij dat niet zo veel moet doen.
Dit vind ik een onterechte perceptie die wordt geschetst over Jol, hij heeft na het vertrekken bij Ajax geen vuil woord gedaan over Ajax en dit dwingt bij mij alleen maar respect af (wat ik van de meeste andere trainers niet kan zeggen).

De kleine sneer die hij nu uitdeelt is volgens mij ook vooral bedoeld op het bestuur dat er zat toen hij daar onder contract stond. Ik heb Jol altijd een goede coach gevonden, een man die zijn rust bewaart en schijt heeft aan wat anderen van hem vinden. Een ideale coach eigenlijk, ik bedank hem wat hij voor Ajax heeft betekend en wens hem in zijn loopbaan als trainer succes.

1 juli 2011 om 14:08

@ Leonov. Jij weet duidelijk niet waar je over praat, ik snap daarom niet dat je zulke conclusies hier neerzet. Blind de mol van Jol? Laat me niet lachen, die twee spraken op het laatst niet eens meer met elkaar!

Daarbij. als El Hamdaoui zich normaal had opgesteld had zijn achtergrond als Rotterdammer hem nooit in de weggestaan.

Ten slotte, Ajax heeft Jol met alle macht binnen boord weten te houden, de vorige zomer, toen Fulham ineens hard begon te trekken. Op dat moment zag men ook wel wat voor prestatie hij had neergezet met Ajax. Pas vanaf die zomer begon het echte gemor te komen.

1 juli 2011 om 14:13

Je vergeet dat Jol tot het einde van het seizoen nog betaald kreeg van Ajax. Geld heeft er waarschijnlijk voor gezorgt dat hij zich stil hield.

Jol moet overigens nu niet zo rare voorbeelden geven...hij doet net of Mido er voor heeft gezorgt dat Ajax kampioen is geworden.... En die lekkere verjonging...hij vergeet maar even dat onder de Boer de jeugd wel kansen krijgt. Het beste voorbeeld daarvan is wel Boilesen.

Dat de door hem genoemde spelers op de bank zaten was meer uit noodzaak! Bovendien is het makkelijk scoren als je er een paar spelers uitpikt en de anderen (atouba, Taino enz enz) vergeet.

Feit is dat Jol alleen maar wilde kopen. Ik hoor het hem nog zeggen...geef mij 10 miljoen en... Daarnaast heeft de Boer het zelfs zonder de absolute ster en met het vertrek van nog een andere basisspeler het vergelijkbaar of beter gedaan.

1 juli 2011 om 14:19

@ Robinho:

Met mol wordt bedoeld dat Blind alles naar buiten lekte, wat er in de kleedkamer werd gezegd.

Het huwelijk tussen Jol en Ajax is gewoon niet erg gelukkig gebleken (net als het huwelijk tussen El Hamdaoui en Ajax).

Maar hoe anders was het echter geweest als niet Twente, maar Ajax kampioen was geworden in het jaar onder Jol.

1 juli 2011 om 14:21

Voor de Boer duidelijk niet gold? Volgens mij laat de Boer behoorlijk wat jeugdspelers doorstromen itt Jol dat deed.

1 juli 2011 om 14:24

Ik denk dat jij eens moet leren lezen voordat je een mooie comment neerzet

Hij zegt dat een mol blind is, niet dat blind de mol van jol is..

hahaha

1 juli 2011 om 15:53

ja, alleen zit er op dit moment bijna niemand meer bij Ajax die er ook zaten toen Jol er zat.
en de Boer heeft de boel ook al behoorlijk verjongd en heeft Jol ook de nodige oudere spelers met een mega salaris binnen gehaald, dus wat jij zegt klopt niet helemaal.

1 juli 2011 om 16:29

Goeie reactie.. Ik vind ook dat het wel meevalt van Jol qua Ajax.. Wens hem veel succes bij Fulham..

1 juli 2011 om 17:34

@tipptopp, onder Jol is er dus volgens jou geen jeugd doorgekomen bij Ajax. Alle jeugd die heeft gespeeld heeft dus maar een half seizoen gespeeld. Ik denk dat hij er ook wel wat heeft laten spelen hoor. Verder wat kopen betreft: El Hamdaoui is volgens mij de enige dure aankoop van Jol geweest. Van Basten is degene die al dat geld heeft uitgegeven. Goed, de meeste spelers heeft hij geen gelukkige hand in gehad. El Hamdaoui vond ik wel een goede aankoop. Ik kan me herinneren, dat iedereen die nu zit te zeiken over El hamdaoui op dit zelfde forum lyrisch was over zijn aankoop en over zijn doelpunten. ooijer werd door iedereen ook als een slimme zet gezien. Volgens mij was er over de komst van Mido ook niet veel gemor. beetje hypocriet als je hier nu ineens op alles af gaat geven.

1 juli 2011 om 18:27

Tuurlijkk heeft ie al die tijd zijn mond gehouden, hij werd nog steeds vorstelijk betaald door Ajax. Dat is nu afgelopen en dus komt ie nu pas naar buiten.

1 juli 2011 om 19:20

als ik hier alle reacties zo zie kun je het als trainer eigelijk nooit goed doen er zijn altijd wel mensen voor en tegen de trainer het is gewoon een ondankbaar baantje meer niet

1 juli 2011 om 13:53

@lodeir0
Ben het helemaal met je eens. Jol moet blij zijn dat Ajax daarna zo'n goede trainer voor de groep had staan die ervoor heeft gezorgd dat hij een extra premie kon opstrijken. Dat was hem zelf namelijk niet gelukt.

1 juli 2011 om 14:08

Jammer dat Jol dit doet. Het eerste jaar heeft hij het fantastisch gedaan, iedereen bij Ajax wilde hem houden. Na een paar slechtere wedstrijden begon men aan zijn poten te zagen en dan kan het hard gaan. Natuurlijk was zijn spel veel teveel gebaseerd op Suarez, maar men wist van tevoren dat Jol kwam om resultaat te halen, en dat heeft hij het eerste jaar heel goed gedaan. Op een gegeven moment is de klik weg en kun je op je kop gaan staan, maar komt de motivatie niet terug bij de jongens. Juiste beslissing destijds om niet verder te gaan. Het is zoals het is, jammer dat hij er nu over gaat klagen, siert hem niet.

1 juli 2011 om 13:49

Kom niet aan het heilige Ajax, want dan is het meteen we zijn jouw gezeik zat. Het staat elke Ajax supporter vrij om te pas en te onpas zijn mening te ventileren over Martin Jol ook al is hij allang vertrokken. Maar als hij andersom ook maar één kwaad woord over Ajax spreekt en die woorden zijn gebaseerd op pure constateringen en waarheden dan is het opeens gezeik. Zeg nu zelf, jullie zijn in het verleden nooit zo goed geweest met jullie trainers.

Een opsomming:

01-07-2000: Co Adriaanse (weg 29-11-2001)

03-12-2001: Ronald Koeman (weg 25-02-2005)

26-02-2005: Ruud Krol/tonny Bruins Slot (interim)

14-03-2005: Danny Blind (weg 30-06-2006)

01-07-2006: Henk ten Cate (weg 08-10-2007)

09-10-2007: Adrie Koster (interim)

01-07-2008: Marco van Basten (weg 06-05-2009)

06-05-2009: John van 't Schip (interim)

01-06-2009: Martin Jol (weg 06-12-2010)

06-12-2010: Frank de Boer

De meeste van de bovenstaande zijn met gezeik en gedonder vertrokken uit de Arena.

1 juli 2011 om 14:12

@caritas
Ga even bijdehand doen joh met je ''heilige Ajax''.

Van alle trainers die jij noemt zijn alleen Adriaanse en Blind ontslagen. De rest is of zelf opgestapt of waren interim. Dus ondanks dat het een (te) lange rij trainers is valt het nog reuze mee.

ON: Jol moet inderdaad niet zo zeiken. Zoals El Fenomeno hieronder al aangeeft bleef hij maar excuses zoeken. Natuurlijk heeft Jol vorig seizoen in de tweede helft van het seizoen uitstekende resultaten geboekt. Dit was echter grotendeels te danken aan Suarez. Het voetbal van Ajax was niet om aan te zien. Voornamelijk werd er van achteruit de lange bal gespeeld. Daarna mocht Suarez en Co. het uitzoeken. Het is niet voor niets dat De Boer begonnen is met een ''verbod'' op de lange bal. Nee, Jol (en zijn gevolg) is een goede trainer, maar helaas niet voor Ajax. Ditzelfde geldt voor Meh. Goede voetballer, maar niet voor Ajax. Dat dit wederzijds is blijkt wel.

1 juli 2011 om 14:14

Ja, dat is dan toch ook precies de reden waarom ze daar van af willen en het nu anders willen gaan doen?
Omdat er de afgelopen jaren maar wat gedaan werd?
Trainers die zelf hun eigen spelertjes mochten halen en hele staf mochten samenstellen, allemaal zonder enige gedachte erachter.

Je trapt dus feitelijk een enorm grote open deur in.
Inmiddels is er namelijk wel het nodige veranderd als je een beetje hebt opgelet de afgelopen maanden.

1 juli 2011 om 14:20

@ Ajaja

Lees de allereerste reactie van Lodeir0 en je begrijpt waarom ik zeg Heilige Ajax. De rest is zelf opgestapt omdat ze niet voldeden aan de torenhoge verwachtingen in Amsterdam. En van elke trainer die aangetrokken wordt word er geroepen, fantastische trainer en gaat het helemaal maken bij Ajax. Droom lekker verder. In het begin heb je even het zogenaamde Fritz Korbach effect en spelen ze opeens wel beter, maar ze houden het nooit vast. En het is toch typisch dat bij Jol wordt gezegd geen Janssen te oud geen restwaarde en dat bij de Boer meteen het bedrag op tafel wordt gelegd wat Twente wil?? Maar goed blijven jullie maar roepen dat Jol niet moet zeiken en dat de Boer een fantastische trainer is. Als er weer erens een aantal wedstrijden verloren wordt of onaantrekkelijk voetbal wordt gespeeld is de Boer ook heel snel de kop van jut.

1 juli 2011 om 14:22

@ruff

Dus de spelers die gehaald zijn, zo stel jij het zijn niet door de trainer gehaald maar hem gewoon in de maag gesplitst. En de assistenten die er nu zijn zijn allemaal buiten de trainer om benoemd. Dan vraag ik mij werkelijk waar af of jij wel een beetje hebt opgelet?!?!

1 juli 2011 om 14:41

@ Caritas. 100 mee eens. Ja en als je dat beticht wordt van bijdehand doen????? De feiten spreken voor zich, hoe hard de waarheid voor sommigen ook kan zijn. Menig trainer verandert bij Ajax in z'n houding naar de pers (media training??)
Sorry hoor, maar bij ons cluppie rollen we van de bank als je die zielige gezichten ziet als er verloren is, of er gezocht wordt naar excuses)
Eerlijk is eerlijk de Boer is anders. Die blijft altijd zichzelf en roept dan ook veel sympathie over zich af. Ook bij Feyenoordsupporters.

1 juli 2011 om 15:14

Calafel66

Tja als jeweet dat dit puntverlies je het kampioenschap kan kosten doet dat pijn. Dat zie je bij Ajax maar ook bij Twente, PSV en misschien (hopelijk voor jou) in de toekomst ook weer bij Feyenoord.

@caritas: Hoe kom jij er bij dat de onder Jol is aangegeven dat Janssen niet gehaald mocht worden??? Er staat alleen dat er onder Jol weerstand was als hij spelers wilde binnenhalen. En Tja ik kan ze geen ongelijk geven als ze weerstand bieden ihgv Mido en consorten. Dat is toch heel wat anders dan bij Janssen!!!

En natuurlijk Als Ajax een aantal wedstrijden verliest krijgt ook de Boer op z'n kop. Dat is bij iedere topclub die voor de prijzen gaat zo. Dat is nu de druk die er bij een topclub heerst.

1 juli 2011 om 13:52

Ik weet niet wat je aan het proberen bent, maar ik heb Jol geen enkele keer Ajax zien of horen natrappen; Hij zegt wel de waarheid. Als buitenstaander is het knap lastig om Ajax te coachen. Zelfs voor een coach die een Ajax-hart draagt. Als De Boer volgend seizoen 5 keer op rij niet weet te winnen is er ook onrust.

En over Janssen, ik weet het niet. We zullen het eerst moeten zien; Hij kan zeker een dragende speler worden, of een hatelijk ventje worden bij de supporters. De tijd zal het uitwijzen.

1 juli 2011 om 13:56

Het zou Jol gewoon sieren dat hij een keer de schuld bij zichzelf gaat zoeken, Mido was gewoon een mislukking, geen drol gekost? Dus hij voetbalt voor niks? Gelooft toch niemand. Nee Jol die maar klaagde geen buitenspelers te hebben en blabla. Begint hij over verjonging... Hij heeft de wedstrijden niet gezien? De Boer heeft behoorlijk wat jeugdspelers gebracht. Nee Jol, steek je kop maar in het zand, een goede trainer zou je nooit worden.

1 juli 2011 om 13:56

De Boer is een fantastische trainer. En gaat komend jaar gewoon vol voor de titel. Nadat Frank in het elftal kwam. Zag je direct rust, en dat er beter gespeeld werd. Ze wonnen wel wedstrijden. Waarvan je dacht het kon allemaal beter. Maar hij heeft ze uit eindelijk wel kampioen gemaakt.

Spelers de kans gegeven en ze beter gemaakt. Talenten naar voren geschoven en basis krachten gemaakt. Theo Janssen naar Ajax gehaald de beste middenvelder van de Eredivisie. Met dit team en een goede spits er bij word Ajax een grote kans hebber.

Ik geloof niet dat Frank nu 5 jaar geen kampioen meer word. Hij heeft ook spelers als Van der Wiel en Verthongen. Over gehaald om gewoon nog een jaar bij Ajax te spelen. Dat het beste is voor de ontwikkeling. En later en grotere kans heeft om naar een topclub te gaan.

1 juli 2011 om 14:02

inderdaad, je kan beter jonge spelers halen, hij zegt: En Mido heeft ze met zijn paar doelpunten de punten bezorgd die aan het einde belangrijk waren.
hij vegreet alleen erbij te zeggen dat mido ze ook punten heeft Gekost.
wat als ebecilio bijvoorbeeld nou eens van het begin van het seizoen had meegedaan? hij heeft ajax ook punten gekost maar niet zoveel als mido, en hij heeft er ook meer dan mido gepakt.
Ebecilio heeft mindere wedstrijden natuurlijk, maar in de beker finale vond ik hem de beste van het veld, maar dit zijn maar voorbeelden

1 juli 2011 om 14:04

Onder de boer speelden ze ook dramatisch! Hij heeft gewoon mazzel gehad dat Vermeer fit werd, en ze tot 3 wedstrijden toe in de wedstrijd heeft gehouden. Verder zijn ze in twee wedstrijden geholpen door domme blunders van de keeper van de tegenstander... Goal Oleguer en tegen groningen dat van Loo uitkwam waar die nooit had moeten zijn!

1 juli 2011 om 14:24

@younes11 Jol kreeg nog betaald van Ajax. Eerder natrappen had hem dus waarschijnlijk geld gekost. Tja dat zegt eigenlijk wel alles over Jol.

En ja een trainer die met een topclub (al is het maar in eigen land) 5x achter elkaar verliest ligt onder vuur. Bij een club zoals Ajax is nu eenmaal de druk om te winnen aanwezig.

Wat betreft Janssen...daar ben ik het volkomen met je eens.

1 juli 2011 om 14:36

Psver007 Eerst FF nadenken voor je reageerd.

De Boer had geluk dat vermeer fit werd??? Misschien heeft de Boer wel pech gehad dat Stekelenburg geblesseerd was!!!!

Verder hebben alle clubs (en zeker ook PSV en Twente) punten behaald die ze niet verdiende. En vergeet niet dat de absolute ster (die Jol wel heel veel punten heeft opgelevert) er onder de Boer niet bij was en tel daarbij ook maar op dat een andere potentiele basisspeler (emanuelson) er onder de Boer ook niet bij was.

Als je vervolgens ziet dat het op het veld dan ook nog eens minder op geluk maar meer op kwaliteit gevoetbald wordt, er jeugd ingebracht wordt (denk aan Boilisen) en Jol alleen maar om geld aan het zeuren was om spelers te kopen. Dan begrijp je waarschijnljk wel dat ik de Boer een betere trainer vindt voor Ajax dan Jol.

1 juli 2011 om 14:38

@ psver007, een kampioenschap wordt bepaald over 34 wedstrijden en niet over 3 wedstrijden. Dus niet zo huilen, want ik gok dat ik ook wel 3 wedstrijden kan opzoeken waarin psv geluk heeft gehad. Dus lul niet zoveel onzin aub.

De manier van spelen die de Boer nu hanteert is het basis systeem van ajax. Dat het nog niet van een dergelijk niveau is om goed te domineren ben ik met je eens. Maar wat wil je, hij moet eerst de rommel van Jol opruimen. Jol heeft ze maar weinig bij gebracht. Gewoon de bal naar voren schieten, Suarez rent er wel op af. Positiespel? Dat kenden ze niet en moest allemaal weer op gehamerd worden onder De Boer. Dat wordt onder De Boer alleen maar beter.

1 juli 2011 om 15:42

Maar Jol heeft Ajax ook een prijs bezorgd na een lange tijd droogte toch? Dus hoe gek het ook mag klinken, hij heeft Ajax weer leren winnen. Ja ok, hij heeft soms rare werkmethodes enzo, maar da's zijn visie zeker...

1 juli 2011 om 16:30

Nee hij heeft ze dat niet geleerd. Kom op zeg, met de begroting en het spelersmateriaal wat ajax al meerdere jaren heeft, moeten ze altijd meedoen om de prijzen. Daardoor zijn al deze trainers in die jaren ook gauw ontslagen.
Die prijs die Jol met ajax gewonnen heeft, die hadden meerdere trainers met gemak gehaald, dat is niet de verdienste van Jol.
Want De Boer is kampioen geworden met op papier mindere spelers dan Jol had. Suarez, Urby, etc.
Ook de spelers die volgens Jol zo waardevol zijn waar hij meerdere keren om liep te zeuren. Pantelic, Rommendahl. Want dat waren zulke bepaalde spelers. Ook die spelers had De Boer allemaal niet en hij kon wel kampioen worden.

1 juli 2011 om 17:16

ben het helemaal met je eens!!!
mido kreeg per wedstrijd een bedrag dus hij koste idd wel wat( ookal was het niet veel maargoed)
alleen dat stuk over dat jol nooit een goede trainer kan worden vind ik wel wat overdreven maarja hij moet niet steeds zijn broer meenemen!!

1 juli 2011 om 17:25

@tipptopp en Keepertoob:

jullie kunnen niet ontkennen dat het spel van ajax de laatste wedstrijden niet zo goed was, natuurlijk is het resultaat heilig in die beslissende wedstrijden maar om nou over de boer te zeggen dat het een goede trainer is op basis van zijn tijd bij ajax gaat ook te ver(ook al zie ik in hem, samen met cocu, 2 toptrainers voor de toekomst)

het erbij halen van vermeer en bepaalde situaties uit wedstrijden vind ik ook bs

1 juli 2011 om 17:31

Kwil niet zeggen dat we onder de boer altijd fantastisch speelde maar het was een stuk aantrekkelijker dan met jol, en als de tegenstander de kansen niet benut is het dan Ajax zijn schuld dat wij wel scoren uit een fout van hun..? Dat betekent dat Ajax hun kansen hebben gepakt en de tegenstander niet.. Maargoed je zal het wel anders zien..

1 juli 2011 om 14:02

Voor Ajax is het wel beter dat ie weg is vind ik zelf, maar ik heb gelezen dat hij had voorgesteld om Janssen richting Amsterdam te halen. Dit werd niet goedgekeurd aangezien hij voor Ajax-begrippen te oud was, Janssen kun je niet meer doorverkopen. De Boer krijgt hem zonder moeite, en daarin zit toch een verschil. De Boer kan rekenen op meer krediet als oud-ajacied, wat opzich ook begrijpelijk is. Hoewel ik er van overtuigd ben dat De Boer een betere trainer is voor Ajax dan Jol ben ik wel van mening dat Jol het niet heel makkelijk heeft gehad in Amsterdam, met de transfer Janssen als voorbeeld.

1 juli 2011 om 14:05

Je moet gelezen Dd28. Als ik dat zou hebben voorgesteld, zouden ze zeggen: 'die Jol is niet goed'. Hij geeft hier een voorbeeld aan, als hij hem gehaald zal hebben. Dan kreeg hij voor zijn doen weer '' gezeik ''. Ik denk dat ie helemaal geen '' gezeik '' kreeg. Janssen is een speler waarvan ieder zag. Dat het iemand is dat zo bij Ajax of een andere club. Zo kan voetballen en de nodige doelpunten verzorgt.

Maar als Meneer met Mido, Taino, Atouba, El Hamdoui komt. Dan vraag ik me af. Of mensen nog in jou aankoop vertrouwen heeft. En ben benieuwd wat hij inkoopt bij Fulham.

1 juli 2011 om 14:18

Ja, maar het punt wat ik wou aangeven is dat Jol wel degelijk heeft voorgesteld Janssen naar Amsterdam te halen, maar kreeg hier veel gezeik over van mensen binnen de club waardoor de transfer niet doorging. Vervolgens is De Boer de trainer en hij krijgt wel de beschikking over Janssen. Dat vind ik een beetje tegenstrijdig. Ik heb het er niet over dat Jol gezeik krijgt met de supporters, die zullen wel achter de komst van Janssen staan, maar over het feit dat het bestuur/directie niet achter die keuze stonden en met De Boer ineens wel.

Verder ben ik het met je eens dat Jol veel onnodige aankopen heeft gedaan, denk niet dat De Boer dit ook zal doen. Jol is een prima trainer, maar hij wil altijd veel spelers halen, dit wou hij bij Ajax en denk dat hij dit ook weer wil bij Fulham.

1 juli 2011 om 14:51

Er staat niet dat Jol heeft voorgesteld om Janssen naar Ajax te halen. Er staat als... en daar maakt hij (jol) weer een fout.

Als je niet snapt waarom er geen probleem is met de komst van Janssen en wel weerstand is bv Mido dan snap je er geen drol van en bevestigt dit nog maar eens dat Jol niet bij Ajax past.

Verder ben ik het ook eens met je opmerking over het koopgedrag van Jol. Kopen kopen en nog eens kopen en dan ook nog eens spelers die aan het einde zijn van hun carriere. En dat terwijl Ajax het moet hebben van opleiden

1 juli 2011 om 15:13

@ Tipptopp

Ik zeg ook niet dat het hier staat. Ik heb gelezen (volgens mij in de vi) dat Jol Janssen naar Ajax wou halen, maar dat ze dit bij de club zelf niet wouden aangezien er geen restwaarde op Janssen zit waardoor een doorverkoop grotendeels is uitgesloten. Vervolgens koopt De Boer Janssen zonder problemen, en dat vind ik vrij merkwaardig. Ik heb het helemaal niet over Mido en dergelijke, de komst van die spelers sta ik zelf niet achter. Wat dat betreft is De Boer een betere trainer, die zijn selectie gewoon aanvult met jeugdspelers en niet zoals Jol met overbodige en matige spelers.

Het punt wat ik wou maken is dat Jol van Ajax Janssen niet mocht overnemen en De Boer wel. Dat vind ik vrij opmerkelijk.

Even een bronvermelding dat Jol Janssen niet mocht halen: Het stond in de vi van 22 juni 2011 op pagina 97 in het stuk over de toekomst van Ajax. Ik citeer: 'voor de winterstop werd Martin Jol intern weggehoond, toen hij voorstelde Theo Janssen aan te trekken. Een club als Ajax moest toen naemlij nog zijn leemtes opvullen met jeugdspelers. Enkele maanden later kreeg Frank de Boer groen licht van de clubleiding diezelfde Janssen aan trekken.'

Zo staat het letterlijk in de vi, in de laatste zin zijn ze volgens mij ook nog een woordje vergeten, maar dit terzijde.

1 juli 2011 om 15:18

Misschien heeft de Boer de anderen met argumenten kunnen overtuigen. Dat hoort ook bij het trainerschap, overtuigen.

Bovendien had Janssen toen nog een 2 jarig contract en misschien wilde hij toen zelf (nog) niet.

Daarbij denk ik dat je alles in het geheel moet bekijken. De overige transfers van Jol en de Boer tellen bij dergelijke beslissingen misschien ook wel mee. Jol haalde alleen maar ''oudere'' spelers terwijl dit bij de Boer tot op heden beperkt is tot Janssen.

1 juli 2011 om 15:47

Janssen kwam nog niet eens in het hele spel voor. Jol stelde voor om Janssen te kopen en daar gingen ze bij Ajax zelf niet mee akkoord, ze vonden hem te oud en een doorverkoop zat er daardoor niet in. Of Janssen zelf wel wou deed er niet toe. De Boer wil Janssen en ineens gaat dat wel door. Ik blijf het vreemd vinden, bij Ajax konden ze toch ook wel zien dat Janssen een goede aankoop was. Bij Jol was hij te oud en een half jaar later (dus een half jaar ouder) speelt dat niet meer? Nee, ik blijf het vreemd vinden, en ik denk niet dat De Boer beter kan overtuigen bij Ajax, maar Jol gunden ze volgens mij geen aankopen meer.

1 juli 2011 om 14:07

Deze reactie van Jol kom inderdaad heel zwak over.

Het grappige is dat hij over verjonging begint. Maar waar waren Boilesen, Eriksen, Ebecilio en Özbiliz onder Jol's leiding dan? Eriksen, de smaakmaker van de tweede seizoenshelft, zat als enige op de bank. De rest was niet eens in beeld.

Begint hij ook nog eens over de bank die onder de Boer's leiding 3 'oudjes' had met: Oleguer, Lindgren en Ooijer. Ooijer was onder Jol ook al heel belangrijk in de selectie, dat weet iedereen, en de andere 2 waren nog overblijfselen. Je kan natuurlijk niet ineens álles verjongen, dat moet Jol toch ook wel kunnen begrijpen? Bovendien zaten bij Jol: Taino, Mido, Lindgren, Oleguer en Ooijer op de bank, dus wat dat betreft is de verjonging zeker wel ingezet!

Janssen hoeven we natuurlijk niet over te discussiëren. Iederéén kan zien dat dat voor elke eredivisie club een versterking is, dus ook voor Ajax. Dan moet Jol niet zielig gaan doen, dat Ajax dat niet van hem zou accepteren. Iedereeen is blij met deze transfer en dat zou ook zo zijn onder Jol's leiding.

Neenee, Jol is hier een zwakke poging aan het doen om nog wat van zijn onkunde van het afgelopen jaar recht te breien. Als hij dan met sterke punten zou aan komen zetten, zou dit nog enigszins te begrijpen zijn. Helaas komt Jol met punten waarbij hij eigenlijk maar de 'helft' verteld om zijn eigen onkunde te kunnen verbloemen. Wat zelfreflectie zou wel op zijn plaats zijn, maar volgens dhr. Jol zelf komt het in ieder geval niet door hem dat het de eerste seizoenshelft fout ging. Toch raar dat het daarna onder de Boer zo goed kan gaan, niet?

Het is jammer en zielig dat Jol dit doet. Het was vanaf hij wegging behoorlijk rustig rond hem, dus dacht ik dat hij het goed en professioneel had opgepakt. Nu blijkt dat niets minder waar is, erg jammer Jol, heel erg jammer.

1 juli 2011 om 14:56

Inderdaad zeg!

Wat een belachelijke reactie van Jol.. Wat ben ik blij dat hij weg is, want het is misschien dan een goeie coach in de persoonlijke omvang met spelers en een goeie mental coach enz, maar verstand van voetbal heeft die man echt niet als je ziet wat hij bijvoorbeeld zegt over de het aantrekken van Janssen!

Met wat hij daar zegt over Janssen laat wel zien dat hij totaal niet geschikt is als coach van Ajax.. En voetbaltechnisch er ook geen bal van snapt.

Want ten eerste is Janssen alsnog een andere leeftijdsklasse dan ooijer en oleguer enz.. (scheelt 4 jaar!)
En ten tweede: Janssen word gehaald als (een van de) beste speler van de eredivisie. Janssen is zal zonder twijfel een basisplaatst hebben. Janssen heeft precies het karakter wat je bij Ajax goed kan gebruiken met allemaal jonkies. Janssen is een leider. Janssen zal 1 van de meest bepalende spelers van Ajax worden. Enzovoort enzovoort enzovoort..

Dit alles kan je niet zeggen van spelers als ooijer, mido, tainio, oleguer, lenzovoort!. Die spelers zijn door hem en andere gehaald als wisselspelers. Maar dat is nou precies waar je bij Ajax de jeugd de kans kan geven om zich te bewijzen!.

Wat een belachelijke vent joh die Jol.

1 juli 2011 om 14:50

@ Lodeir0

Het is dat iemand je al een groen randje heeft gegeven maar anders kreeg je er van mij 1 !

Net wat je zegt : Wij waren Martin Jol ook zat, spuugzat. Zeggen dat er geen goede flankspelers rondlopen in de jeugd en steenhard schooien om 10 miljoen euro om aankopen te doen. Ajax heeft zeer talentvolle flankspelers en het is gewoon schandalig dat Martin Jol om geld vroeg. Conclusie is duidelijk : Martin Jol was Ajax zat, Ajax was Martin Jol zat en het gevolg was dus ook dat beide partijen besloten om het contract te beëndigen. Ik vind het laf en achterbaks dat Martin Jol er nu pas mee komt. Wees dan een echte man en vertel het direct, niet na 6/7 maanden. Met Frank de Boer als hoofdtrainer heeft Ajax een totaal andere weg ingeslagen, precies wat Cruijff voor ogen had. Martin...wat Frank de Boer in een half jaar tijd heeft neergezet zul jij nog in geen 10 jaar neerzetten, zelfs niet met je ''zak geld''!

1 juli 2011 om 16:47

Ik vind dat Jol het helemaal niet zo slecht heeft gedaan en dat hij mede door vi wordt afgezeken. Realiseer je wel dat Frank de Boer verder borduurde op het werk van Jol. Jol heeft een prijs weten te pakken met Ajax en ze zelfs in de Champions League gekregen.

Dat hij een paar foute aankopen heeft gedaan, oké, maar dat doet elke trainer wel.

1 juli 2011 om 17:28

@lodeiro

En waarschijnlijk ben je er zelf zo een de vooraf zo blij was dat Jol zou komen.
En achteraf snel van mening veranderen. Ik durf te wedden als Ajax het komende seizoen 3 wedstrijden achter elkaar verliest dat er gelijk weer een zondebok word gezocht, want dat is echt Ajax. Een tijdje niet presteren = Koppen Rollen.
En wie zegt dat Janssen direct de sterren van de hemel gaat spelen?? Hij kan er net zo eindigen als Mounir, gekocht als topaankoop, gegaan als een hond met de staart tussen de benen.
en over wat voor types heb jij het eigenlijk? die roken en biertjes drinken? Daar krijg je echt credits mee......

1 juli 2011 om 18:00

Idd, sluit me helemaal bij je woorden aan!
Sit tekent nog maar eens wat een slaape zak die jol was/is!!

tsja.....als je ook spelers aantrekt die er geen reet van bakken.... zoals Mido
en dt je Elhamd. aantrekt die denkt dat ie de beste is dan is er ook gezeik ja...

1 juli 2011 om 13:42

Iedereen had mounir gehaald, was gewoon een hele goede speler.
Maar bleek helaas niet in de ajaxcultuur te passen, dat kan je Jol niet kwalijk nemen

1 juli 2011 om 13:51

Dat zijn dingen die weet je vantevoren. Al had ik overigens wel verwacht dat hij zou slagen bij Ajax. Ik wist alleen niet dat zijn ego zó groot zou zijn.

1 juli 2011 om 17:29

Mounir is een speler die altijd gehaald zou zijn geworden! Alleen klikt het niet tussen Mounir en Frank! Onder Jol heeft die goede wedstrijden gespeeld.
Natuurlijk heeft die niet altijd goede aankopen gedaan! Atouba Mido. Maar volgens mij heeft hij de ajax supporters ook super mooie wedstrijden gegeven. Wat er nu allemaal in de media gebeurd is Jammer maar het 1ste seizoen heeft Jol met Ajax na de winterstop een fantastische reeks neer gezet!!
Daarnaast is door Jol Ajax weer in de Cl gekomen.

1 juli 2011 om 18:03

Iedereen kon weten dat elhamdioue niet bij Ajax zou passen.
En na al het gezeik wat eraan vooraf ging hadden ze al helemaal zeker kunnen weten wat een zeikerd hij was en hadden ze hem niet moeten halen!
Ook onder jol zorgde hij er alleen maar voor dat het elftal als geheel slechter functioneerde!

Ach Jol, was jij niet degene die soms zat te zeiken?

- Ik heb geen buitenspelers!
- Geef me een zak met 10 miljoen en ik kom er wel uit.
- NEC heeft spelers die wij graag zouden willen hebben.

O.a een paar uitspraken die in me op komen. Jol is ook een zeikerd eerste klas. Dat hij het verschil niet ziet tussen een Mido, Ooijer en een Janssen is ook wel een beetje grappig.

1 juli 2011 om 14:08

qua leeftijd bedoeld hij ajax wou gaan verjongen toch.

en mido en ooijer kosten helemaal niks maar janssen wel dat bedoeld hij.

AUB nadenken voor je zomaar wat roept.

1 juli 2011 om 14:13

Ajax wou inderdaad verjongen, maar dat heeft De Boer toch ook gedaan? Direct na zijn ontslag kwamen er ineens allerlei jonge jongens die onder Jol nog geeneens mee mochten trainen.

Dat je dan een Janssen voor een koopje overneemt vind ik meer dan terecht. Hij kan nog een paar jaar mee en zal voor onschatbare waarde zijn voor Ajax. Ooijer daarentegen is veel minder en veel ouder.

1 juli 2011 om 14:56

@khaled1397:
Onder de Boer is ook een duidelijke verjonging geweest, je zult alleen ook een paar ervaren krachten moeten hebben die ook iets toevoegen! Janssen is een speler die veel kan toevoegen, was afgelopen seizoen beste speler van de eredivisie! Ooijer is ook nog van waarde geweest maar zal meer op trainingen en begeleiding van belang zijn! Mido is nooit een meerwaarde geweest en dat zag iedereen aan komen! Daarbij spelen Ooijer en Mido (eerder) niet voor niks!

beetje jammer dit van Jol.

schop na geven en frank de boer in een kwaad daglicht zetten omtrent El Ham. Frank de boer accepteerde El Ham zeker wel het enige wat hij niet accepteerde was zijn gedrag. martin jol moet stoppen met dingen roepen over ajax.

beetje natrappen beetje jammer,
denk dat als jol theo voor had gesteld voor het geld dat ze hem nu hebben iedereen het had geaccepteerd hoor binnen ajax,
maar het is nu eenmaal zo dat ajax nu beter speelt en niet meer zo afhankelijk is van de lange ballen op suarez of mounir.
wel ben ik ervan overtuigd dat als jol er zat mounir veel meer doelpunten had gemaakt en al het gezeur er niet geweest was want jol kan met zulke jongens goed overweg.

en de verjonging is er wel degelijk kijk maar naar een boilessen die doorstroomt

wens je veel succes bij fullham jol!

2 juli 2011 om 14:53

Ja inderdaad erg jammer dat natrappen altijd. Niet perse deze zaak, maar in het algemeen ook spelers die naar een andere club gaan o.i.d.

Helaas, wat hij zegt is wel voor een deel waar. Jol heeft prima gepresteerd, jammer dat de directie nog voetbaldom was want met het aanblijven van Pantelic was Ajax dit jaar makkelijk kampioen geworden.
Ik hoop dat Jol en El Hamdaoui gelukkig worden buiten Amsterdam, beide grote kwaliteiten maar bij een revolutie moeten er altijd koppen rollen; helaas.
1 ding is zeker, ik heb het vorige seizoen onder Jol meer genoten dan dit seizoen. en de 6 jaren ervoor. Ik blijf het een hele goede trainer vinden, verstandige man.

1 juli 2011 om 13:54

Ik vind eigenlijk dat El Ham een niet heel slecht seizoen achter de rug heeft. Misschien kan El Ham wel naar Fulham. Hij heeft een geweldige 1e seizoenshelft achter de rug gehad met mooie goals(stiftjes volleys etc..)na die wedstrijd tegen Groningen leek het ook een geweldige speler. En helemaal na die wedstrijd tegen Heerenveen toen maakte hij echt een prachtig lopje en een stiftje. Conclusie onder Jol was het een geweldenaar. Nah toen Jol dus werd ontslagen verging ook zijn basisplaats. De Boer was totaal niet gecharmeerd van hem

de 2e seizoenshelft kwam hij amper aan het spelen. Een lullig moment voor hem was de uitwedstrijd tegen Roda Jc het stond gelijk en hij kon Ajax naar de overwinning schieten maar hij miste. Toen mocht hij tegen Heracles eindelijk weer een keer in de basis staan: zonder reusultaat. Sneu voor hem dat hij de hele wedstrijd werd uitgefloten dat gaf hem ook minder zelfvertrouwen. En na de kampioenswedstrijd bij het opnoemen van de spelers werd hij weer uitgefloten toen zijn naam werd omgeroepen.

Hier wordt je als speler echt zat van. En terwijl hij echt kan voetballen bij AZ heeft hij dat echt bewezen. Maar misschien past de Boer methode gewoon niet bij El Ham. Op dit moment kan hij beter uitkomen voor een andere club Fulham misschien. Jol is er trainer en er was ook al belangstelling voor hem. El Ham zou ook in Nederland kunnen blijven misschien wel Psv of Fc Twente.

1 juli 2011 om 14:12

ja maar Jol die wil per se bewijzen dat zijn aankopen goed zijn.
De Boer ziet in dat hij gewoon vervelend is en ook vast het vertrouwen van jonge spelers afneemd door zich anders te gedragen
hij is goed maar niet als er iemand beter is.
dat is gewoon de mentaliteit van die jongen, geen opvoeding lijkt mij

1 juli 2011 om 15:24

Misschien omdat Jol een geheel ander systeem speelde als De Boer. Ook onder Jol zakte El Hamdaoui - na een goed begin van het koningskoppel Suarez/el Hamdaoui - in. Ik kan me nog heel goed voor de geest halen dat het ''koningskoppel'' lange tijd ter discussie stond, mede doordat beide te zelfzuchtig zijn. Dit was onder Jol, want Suarez heeft De Boer amper meegemaakt.

Duidelijk is, dat De Boer het Ajaxsysteem weer aan het inslijpen is en vrijwel direct viel El Hamdaoui in dat systeem ernstig door de mand (los van een gemiste en tegen de afspraken in opgeëiste penalty). Zijn balverlies was enorm, mede doordat de Ajaxspits gedwongen wordt een bal vast te houden zodat de buitenkanten en nr. 10 erover kunnen. Check de geschiedenis er maar op na. In het klassieke Ajaxsysteem scoort de nr. 10 (een Litmanen) gemiddeld meer dan de spits en dat terwijl El Hamdaoui een doelgerichte spits is en dat volstrekt anders. Als een trainer je niet geschikt acht in een systeem (= het teambelang), dan staat het hem vrij je te passeren en dan laat je op de trainingen het ongelijk van de trainer zien. El Hamdaoui deed het tegenovergestelde en dan gaan principes gelden die op elke werkvloer gelden!

1 juli 2011 om 15:32

Martin Jol heeft Mounir El Hamdaoui het hoofd helemaal op hol gebracht toen hij vertrok bij Ajax. Dat hij hem wel zou halen als hij een nieuwe club gevonden had. Iets wat Mounir wel zag zitten, want die had een klik met Martin. En dan heeft Jol een nieuwe club die El Hamdaoui kan betalen en dan hoeft het niet meer. Houd je dan aan je woord en neem hem mee, nu zit Ajax met een speler die zich met zijn gedrag ongeliefd heeft gemaakt bij de fans en trainer. Het ergste vindt ik nog dat hij het niveau wel aankan maar de motivatie niet meer heeft om de ster te worden van een grote club als Ajax. Hij snapt nog steeds niet dat dit de ideale club is om een transfer naar een topclub te verdienen.

Waarom nog weer natrappen naar je oude club.
Is toch nergens voor nodig.
Hij zal ook zien dat Frank de Boer het beter doet, en daar kan hij blijkbaar niet tegen.
Ik snap niet waarom dit nog moet.
Eerst zeggen dat Ajax een hele mooie club is, en als het niet lukt iemand anders de schuld geven.
Hij heeft allemaal miskopen gedaan en die hebben Ajax alleen maar geld gekost.
Frank de Boer heeft gelukkig laten zien dat het wel kon met dezelfde selectie.

Hopenlijk keert Jol niet meer terug naar Nederland

Martin, martin, martin ik dacht dat je wel een beetje karakter had en dus gewoon rustig zou vertekken, waarom nou zo natrappen.
Bij elke club is er druk, en ja bij ajax is die groter omdat er al 7 jaar werd gewacht op die 3de ster.
Kom op bij fulham ga je ook zeker druk en tegenslagen krijgen, ga er als een man mee om en niet zo natrappen.
Succes jol, en haal mido, tainio en atouba gewoon weer! waren heeeel waardevol voor ajax dit seizoen.
Hoop dat je hoog eindigt en een goed team neerzet!.

Natuurlijk heeft Jol hier met een aantal dingen wel een punt, maar uiteindelijk is bijv. de transfer van Janssen te danken aan het feit dat ze kampioen zijn. Onder Jol waren ze dat waarschijnlijk niet geworden (gezien het steeds slechtere spel onder Jols leiding). En Oleguer en Ooijer zaten er al. Daarbij gaan Oleguer en Lindgren nu weg, dus de verjonging is er wel degelijk. Al met al jammer dat Jol nog een keer moet uithalen, al begrijp ik van zijn kant dat hij graag nog het een en ander wil rechtzetten.

Waar is deze sneer voor nodig? Hij heeft in zijn eerste periode goed gepresteerd, in zijn tweede periode minder..klaar. Hij heeft Ajax terug op de kaart qua prestaties gezet, nu moet Ajax terug op de kaart met herkenbaar voetbal. Eén ding is duidelijk, dat kon Jol niet bewerkstelligen. De situatie zoals hij nu is, is voor iedereen beter. Dus ik begrijp zijn geouwehoer nu niet. Houd je bezig met je eigen club.

Zijn aankoopbeleid was ook zeker niet goed
Een beetje kritiek houd je scherp. Mounir was een miskoop omdat je wist dat hij altijd lastig is en zal zijn
En over atouba enzo hoef ik het natuurlijk niet te hebben.
Ook was Martin niet sterk in de media wat ook niet echt hielp

Veel succes bij fulham Martin

1 juli 2011 om 13:47

mounir is achteraf een miskoop maar in het begin presteerde hij uitstekend hoor!!
dat hij zo lastig is ja iedere club hoopt er op dat die speler dat dan niet bij zijn club is en er goed inpast maar dat was helaas niet me mounir

Martin probeert zijn eigen straatje schoon te vegen. Jammer, want ik vond het juist wel tof van 'm dat hij niet achteraf zijn gal ging spuwen zoals de meeste trainers doen na hun ontslag of opstappen. Valt me tegen van hem. Veel succes bij Fulham en tot nooit weer ziens bij Ajax!

Zo heeft Martin Jol zijn visie en zo heeft Ajax zijn visie op de breuk tussen beide. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

jol moet eens ophouden met zijn ego. het is niet gelukt. jammer dan. als je 106 doelpunten moet je gewoon kampioen zijn. jammer. maar jol kan nou wel ophouden, want frank de boer heeft hem gewoon afgebluft, met dezelfde selectie. frank heeft van eriksen wwer een toptalent gemaakt. heeft siem op 9 gezet en sulejmani weer normaal laten voetballen en boilesen laten debutereen. jol was gewoon niet de trainer voor ajax.

Ik vind dat hij wel een beetje gelijk heeft hier hoor,

En nu hebben ze Theo Janssen gehaald. Als ik dat zou hebben voorgesteld, zouden ze zeggen: 'die Jol is niet goed'.”

Hier slaat hij de spijker op zijn kop.

Iedereen kan wel gaan zeiken om zijn aankopen nu maar de grootste groep ajacieden liepen gewoon met Jol weg toen bijvoorbeeld El hamdaoui binnen kwam. Ook Mido werd redelijk positief ontvangen. Jol deelt hier een beetje een sneer uit naar Ajax. Maar ik vind dat hij daar alle recht voor heeft. Hij werd op gegeven moment gezien als een slechte trainer die alleen maar kan kopen maar hij heeft ook Ajax een halfjaar lang goed voetbal laten spelen.

1 juli 2011 om 13:59

Dan heb ik dat half jaar gemist zeker. Suarez heeft een half jaar lang veel gescoord voor ajax dat is waar, maar Jol heeft zeker geen goed voetbal laten zien en al helemaal niet het ajax voetbal.

1 juli 2011 om 14:09

Mag ik jouw verwijzen naar het seizoen 2009/2010 waarin Ajax onder Jol meer dan 100 goals scoorde, op een punt na kampioen werd maar bovenal wedstrijden domineerde en levensgevaarlijk team had. Elk team dat naar de Arena kwam, ging met een staart tussen de benen naar huis. Jezus wat heb ik genoten vand at Ajax.

1 juli 2011 om 14:33

Zoals je mijn reactie hebt kunnen lezen. Dat duurde slechts maar een half jaar, en dat was meer het succes van Suarez dan die van Jol. Ajax had daarin wedstrijden, waar tegenstanders zich helemaal ingraafden waar ajax toen niet door heen kwam, vind je het gek met al die lange ballen.. Het veld voetbal zag er niet uit, er werd niet eens normaal positiespel gespeeld. Ajax domineerde niet, nee Suarez domineerde door met scherp te schieten, daarbij pakte Stekelenburg toen heel veel ballen. Het is een schande dat hij met dat materiaal niet eens kampioen is geworden.

Welkom bij een topclub meneer Jol. Hier is de druk gewoon enorm en wordt elke beslissing in twijfel getrokken. Als Boilesen straks een eigen doelpunt maakt en Jansen een strafschop mist is Frank de Boer ook de pineut. Leer ermee omgaan of zoek de subtop op.

1 juli 2011 om 13:56

Topclub amehoela... Met hangen en wurgen kampioen worden in de Mickey Mouse competitie aub zeg.. Dream on

1 juli 2011 om 14:00

Je snapt toch wat ik bedoel? Kijk naar de historie en het aantal fans. Bij Ajax moet je altijd voor de prijzen mee doen en zijn de verwachtingen hoog. Dit brengt mee dat er snel veel druk en verzet is. Omdat Ajax de status van een topclub heeft wordt je als een van de hoofdpersonen altijd bekritiseerd als het even niet perfect gaat. Zo ook bij Real, Bayern, Milan, Liverpool en nationale elftal. Het gaat erom dat het Ajax is. Dat is heel wat anders dan Twente of Az.

De historie zegt niet dat het nu een topteam is en dat ze de beste zijn, het geeft ze wel een bepaalde status. De status van een topclub. De werelwijde erkenning is nog altijd enorm.

1 juli 2011 om 14:11

Ik begrijp je uitleg volkomen. En daar kan maar 1 conclusie uit getrokken worden en dat is dat Ajax in de waan leeft van het zijn althans hebben van een status van een topclub.... Met andere woorden Ajax loopt zwaar naast hun schoenen.

De historie is prachtig maar daar koop je geen eieren voor. Er zijn maar een handjevol topclubs in Europa en die hoef ik niet te noemen, aangezien ik er van uit ga dat jij die ook wel kent.

Ajax zelf en de supporters moeten realistisch blijven. Ajax is een club met de ambitie om weer een topclub te worden en de daarbij horende status nogmaals te verdienen. En wil je dat weer bereiken dan mag je minimaal 5 keer op rij overtuigend landskampioen worden en verder komen dan de groepsfase in de Cl..

1 juli 2011 om 16:15

Ik denk dat we het met elkaar eens zijn geworden. Qua prestaties en niveau is Ajax zeker geen top meer, dat ziet iedereen. Dat (sommige) fans van Ajax en veel mensen buiten Nederland er anders over denken maakt het dat er veel van een trainer bij Ajax wordt verwacht. De verwachtingen zijn gelijk aan de verwachtingen van clubs die nog wel aan de top zitten, maar deze verwachtingen zijn tegelijkertijd inderdaad irreëel. Ze worden nog beschouwd als topclub, historisch gezien zijn ze het ook. Het realisme ontbreekt soms wel.

En hoppekee, het modder gooien is weer begonnen. Niets meer aan te doen, laat het rusten. Ga lekker een potje sparren met Cockie joh.

Bedankt Martin Jol van de diensten wat je hebt gedaan voor Ajax en het behallen van de Knvb-beker. Alleen heb ik 1 min puntje van hem, waarom zoek je de media op en weer verhaal hallen over Ajax. En hij werdt er gek van dat er toen veel media over hem schreven, maar nou lokt hij ze weer naar ze toe, een beetje dom maar voor de rest een prima kerel.

Ben zeker geen Ajax fan, maar als je het mij vraagt probeerd Jol hier alleen zijn eigen straatje schoon te vegen.jol heeft wel degelijk oudere spelers mogen halen die ook nog eens niks hebben gepresteerd zoals bv Atouba en Taino....dat El Hamdaoui momenteel persona non grata is bij Ajax heeft hij ook helemaal aan zijn eigen te danken.....

Martin heeft gewoon gelijk Iedereen hier mag zijn mening zeggen en hij mag dat ook.
Ik vind nog steeds dat je niet met je personeel omgaat zoals met Elh. Dat kan niet vooral als je Ajax heet

1 juli 2011 om 14:11

Haha wat een grap! Nu gaan we het vrolijk omdraaien? Frank de Boer heeft in de hele periode een foutje gemaakt, dat was dat de media eerder wist dat El Hamdaoui niet in Milaan zou spelen dan dat El Hamdaoui dat wist. Fout van De Boer, daar zijn excuses voor gemaakt. Daarna is er maar 1 persoon fout geweest en dat is de volgevreten El Hamdaoui. Ziek melden, geen echte inzet op het veld, geen hand geven aan trainers na een wissel, Sulejmani en Eriksen de huid vol schelden om niets, lachwekkende interviews geven over respect, geloof en cultuur en als nummer 9 overal op het veld loopt, behalve op 9. El Hamdaoui is een lastige jongen, dat wisten we al langer. Ook bij Koeman veel problemen gehad en ook van Gaal heeft er wat akkefietjes mee gehad. Zelfs Dick Advocaat in zijn periode bij Az, die hem wilde wisselen tegen Psv, waarna El Hamdaoui bewust zijn tweede gele kaart pakte en Advocaat andere wissel moest toepassen.

1 juli 2011 om 14:20

En je hoort ook niet zo met je baas om te gaan zoals El Hamdaoui heeft gedaan. Er zullen van beide kanten dingen zijn geweest waardoor de relatie is verslechterd maar El Hamdaoui heeft minstens net zo veel schuld. Eigenlijk nog wel meer zelfs want de speler moet gewoon doen wat de trainer zegt, de trainer hoeft zich niet aan te passen aan de speler

Ik blijf het ook jammer vinden.

El Hamdaoui is namelijk een prima voetballer, maar hij paste niet in het systeem. El Hamdaoui is een schaduwspits en geen aanspeelpunt.

Verder heeft Jol gelijk dat het bij Ajax niet snel goed is, maar veel van zijn aankopen waren ronduit belachelijk. Een T. Janssen van 30 jaar is wel even wat anders dan een Ooijer van 37 jaar.

Jol heeft gewoon geen geluk gehad. Onder hem scoorden we aan de lopende band, Pantelic was een gouden zet (ondanks dat alle ''voetbalkenners'' hier Derksen aan het napraten waren), we haalden de CL weer eens, Suarez ging toen hij aanvoerder werd gewoon door de bovengrens. Hij had gewoon de pech dat Twente Ruiz had o.a. En tsja, als het daarna allemaal niet meer lukt, dat is dan jammer. Het was gewoon ook stom om Pantelic en Rommedahl te laten gaan vind ik, die gasten hadden best nog wat bij kunnen dragen. Daardoor ging Jol in de zomer kijken of hij ergens anders terecht kon. De komt van El Hamdaoui was natuurlijk nergens voor nodig, iedereen zag dat dat niet ging lukken (ik tenminste haha). En ja, Jol is niet op zn mondje gevallen, dus krijg je dit soort berichten, maar hij heeft het gewoon prima gedaan vorig seizoen!

Ergste is nog dat hij Mido gaat lopen verdedigen..alsog zijn doelpunten de doorslag hebben gegeven. Daarnaast heeft Mounir het compleet voor zichzelf verneukt wat iedereen heeft kunnen zien, en was Janssen by far de beste speler van de eredivisie vorig seizoen. Daarnaast betekent verjongen niet dat je geen oudere spelers meer mag hebben. Ooier speelt zijn rol goed en met Janssen heb je nu wat ervaring plus een goeie trap in de selectie.

Toch is het jammer dat er nu kritiek van beide kanten komt want onder Jol speelde Ajax 2 seizoenen geleden een ijzersterk seizoen met aantrekkelijk voetbal, en miste we op een haar de dubbel.

Gelijk heeft ie.
Zolang alles koek en ei is hoor je ze niet.
Maar als het even tegenzit dan schuiven ze alles af op de trainer.
Kijk maar naar het verleden hoeveel ze er wel niet versleten hebben en hoe ze behandeld zijn.
Adriaanse, Koeman, Van Basten....

1 juli 2011 om 13:59

Gaat dat bij een andere club anders dan??

1 juli 2011 om 14:02

Dat is voetbal, de winnaar heeft gelijk, verlies je, dan doe je iets niet goed, wil je niet veranderen vlieg je de laan uit. Dat is logisch toch? Als je bij een bedrijf winst maakt mag je blijven, maak je verlies krijg je gezeur en kan je ook ontslagen worden. Wat is hier gek aan? Je moet presteren en zeker voor dat geld wat ze ontvangen.

1 juli 2011 om 14:05

Ja maar bij Ajax is het wel erg vaak met geruzie en nagetrap gegaan.

1 juli 2011 om 16:35

Dat komt eenmaal omdat Ajax hot is in de media. Elk sportblad wil graag zoveel mogelijk ''interresant '' nieuws hebben over ajax. Aangezien dat goed verkoopt. Alles van ajax wordt ook niet voor niks zo dik uitvergroot in de media. Zo werkt de media eenmaal, daar kan ajax zelf eigenlijk weinig aan doen.

Oh, en ik dacht dat ik gezien had dat Frank de Boer kampioen is geworden met ajax? Volgens mij moet je dan toch goede beslissingen hebben genomen als trainer...
En een ding is zeker, Jol was geen kampioen geworden.

Had ie Theo Janssen maar gehaald ipv Ooijer, Atouba, Mido en die Tainio...

Tuurlijk is er altijd wel gezeik bij Ajax, maar dat neemt niet weg dat het allemaal aan een ander lag.

Jol lult uit zijn dikke nek.

Hij deelt een soort van sneer uit naar Frank de Boer die gewoon kampioen is geworden en heeft laten zien met visie en het ajax spelletje toch punten en leuk voetbal te laten zijn.

Daarnaast:
Theo Janssen is inderdaad een aankoop die wat ouder is en met weinig restwaarde, maar hij moet wel bij de feiten blijven:
Jol kocht alleen maar mensen via zijn eigen zaakwaarnemer Raiola.
Jol kocht spelers die afgelopen 4 jaar niet hadden gespeeld op niveau (mido / Tainio/atouba)

Dit terwijl Janssen een van de beste spelers is op de NL velden van afgelopen seizoen. Is wel degelijk een aardig verschil Jol.

De enige aankoop die echt wat toevoegde was Pantelic. De rest is bekend en waren totaal overbodig.

Ach man het aantrekken van Mido en Atouba was toch ook een compleet fiasco. Het 1e jaar draaide hij een goede 2e seizoenshelft maar het 2e jaar heeft Jol niks laten zien. En dan probeert hij nu goedkoop te scoren met Lindgren, Oleguer en Ooijer op de bank lekkere verjonging. Maar dan heb ik iets anders voor jou meneer Jol. Want was jij het niet die 10 mil wou voor vleugelspelers en hebben we nu met Ebecilio, Ozblic en Boerigter voor 6 ton niet 3 prima vleugelspelers? Het is maar net wat je er uit pikt.

Beter dat Jol dit niet doet..hij is weg heb in zijn eerste seizoen redelijk gepresteerd, 2e seizoen nauwelijks iets laten zien en daarnaast k*taankopen gedaan waar Ajax nu mee zit.

Tuurlijk Martin, eerst is Ajax de mooiste club en ben je het type niet om een trap na te geven maar nu deugt er ineens niks meer van.. Face it, je hebt gewoon te weinig eruit gehaald! 1/2 seizoen was het gewoon relatief goed, maar scoorden we gewoon veel dankzij Suarez.. Jij hebt Ajax de eerste seizoenshelft zo dramatisch laten spelen, dat het een van de slechtste potten voetbal ooit was! Gokken op Suarez en Mounir! Niks positiespel niks Ajax waardig aanvallend voetbal, nee we kregen lange halen naar voren te zien en gokken erop dat het goed uitpakte.. Jij vond dat je 10 miljoen nodig had om buitenspelers te halen, terwijl er in de jeugd ook potentie zit en wij een opleidingsinstituut zijn ging volledig aan je voorbij.. Oh wacht, toch niet helemaal je hebt ook jongens laten debuteren om ze vervolgens nooit een kans meer te geven... Geld uitgeven en klagen dat je niks uit mag geven en dat er niks kan, dat kan je goed.. Je hebt het gewoon niet gered bij Ajax en niet de kwaliteiten om bij Ajax de manager te zijn, geeft niks maar hou die spiegel gewoon eens voor en niet wijzen.. Want wie wijst naar een ander heeft nog altijd de meeste vingers op zichzelf gericht dus zoek de schuld eens bij je eigen!

Bij Ajax in dienst treden en achteraf gaan zeuren over gezeik .. Dat is hetzelfde als bij Feyenoord gaan werken en achteraf gaan zeuren dat er nooit geld was. Of bij Utrecht gaan werken en achteraf gaan zeuren dat van Seumeren de dienst uitmaakt.

Dit wist je vantevoren, Jol. Achteraf zeuren is zo makkelijk. Jammer dat je dat nu doet.

Gelukkig is hij weg. Dit soort reacties zijn inderdaad zijn nivo. Hij heeft nooit Ajax nivo gehad.
Vergeten die man en genieten van echt Ajax voetbal.

Het is helemaal geen schande als je toegeeft dat je bepaalde dingen niet goed hebt gedaan. Dat siert juist de persoon die dat durft. En dat geldt niet alleen in het voetbal. Maar er zijn altijd mensen die er continu zo'n draai aan proberen te geven, dat zij uiteindelijk niets fout hebben gedaan. Kom op, fouten maken is menselijk.

Wat kan Jol slecht tegen zijn verlies. Hij kan het gewoon niet verteren dat de Boer dat elftal wel aan het draaien heeft gekregen met jongens zoals Eriksen, Boilesen, Ebicilio, etc... Die kosten ook niks Jol! Maar daar hoor je hem niet over.

Wat eigenlijk nog belangrijker is is het draagvlak van de supporters. De Boer heeft ajax weer terug gegeven aan de supporters. Iets wat Jol niet kon met zijn afbraak voetbal.

Heb nu in een week wel 3 berichten gelezen over dat het bij Ajax niet deugde, niet erg netjes. Ondakns wat er misschien gebeurt is waar wij niks van weten of wat voor reden dan ook is dit gewoon ordinair natrappen.
Lekker laten wezen wat is gebeurd, Ajax is verder, Jol heeft een nieuwe club. Klaar...
Lijkt alsof hij zijn gram nog wil halen...

Vind het wel grappig van Jol, maar feit is gewoon dat F. de Boer het gewoon beter heeft gedaan dan hem. Jol kreeg het team niet aan de praat met Suarez en Emmanuelson. Dit waar FdB met de nodige geluk soms wel het kampioenschap binnen heeft gehaald, buitenspelers heeft laten doorstromen, en de spelers gewoon op de juiste plek neerzet (anita verdedigende middelvelder, Eriksen Aanvallende middenvelder)

Tuurlijk kan F. de Boer ook fouten maken, maar uitgerangeerde spelers halen omdat je ''ze kent'' lijkt mij niet de manier om een kampioensteam te maken.

He, Jol, was dat niet degene die zei dat Ajax geen buitenspelers heeft? Wel raar dat toen de Boer kwam, dat Ajax opeens wel buitenspelers had met Özbiliz en Ebecilio. Ebecilio stond zelfs zelfs in de basis. En Mido was helemaal geen goede aankoop, die man heeft 2x gescoort, en hoe? Pff, Jol! Ooijer was in het veld ook echt dramatisch, maar hij was voor de jonge jongens een goede aankoop. Jol heeft in z'n 1e jaar redelijk voetbal laten zien, maar nu met de Boer gaat het veel en veel beter. Jol, ik had niet verwacht dat jij zou gaan natrappen. Erg ordinair. Jol, ga jij je maar lekker bezig houden met Fulham.

1 juli 2011 om 14:03

Ik vraag me wel is af, zal Jol ook Mido of Taino of Atouba of El Ham. Meenemen naar Fulham ze kostte allen van beide erg weinig. Fulham heeft toch wel 4 miljoen over voor een spits. Ze kostte na Jol ze zin toch niks.

1 juli 2011 om 14:08

Nou, ik denk dat hij sowieso Mounir graag erbij zou willen. Hij had een goede band met hem en hij vind hem nog steeds een goede speler. Ook hier lees je weer dat hij ''van hem houd''. Van mij mag hij hem hebben . Als Jol spelers wilt in de spits, op het middenveld of als linksback. Dan heeft Jol vast wel die spelers op het lijstje staan.. Daar zie ik hem wel voor aan.

1 juli 2011 om 14:11

@lapulga_1

Ik heb hem liever kwijt dan rijk. Die jongen past totaal niet meer in het team. Hij en ze zaakwaarnemer moeten snel opzoek. Misschien wilt geen enkele club hem dan nog.

Jol mag zijn mening geven, zeker als daar naar gevraagd wordt. Welke waarde je er aan moet hechten is voor ieder verschillend. Het is nooit leuk als er negatieve berichten of onjuistheden over jouw club worden geplaatst, en ik kan het als Man.city supporter beter weten dan wie dan ook.

Jol heeft een korte termijn-politiek als trainer. Altijd al zo geweest. Bij Ajax had hij er behoorlijk succes mee, al was het absoluut niet des Ajax (zowel aankoopbeleid, oproepen van jeugdspelers en wijze van spelen). De Boer lijkt de Ajax-cultuur terug te brengen, maar het is nog te vroeg om hem op resultaten te beoordelen. Ajax werd dan weliswaar kampioen onder De Boer, iedereen met een beetje geheugen weet dat Ajax de laatste wedstrijden voor de beslissende tegen Twente het nodige (lees: veel) geluk gehad. Maar daarvoor had de Boer al genoeg krediet opgebouwd. De Boer zie ik ook slagen bij Ajax, zeker als hij door Cruijff wordt beschermd.

1 juli 2011 om 14:09

Jol moet helemaal niks zeggen. Ik zal er niet eens behoefte aan hebben. Om nog me zogenaamde gelijk te krijgen. Hij wilt hiermee gelijk krijgen, dat hij geen aankopen kon doen. En Frank mag wel types als Janssen halen. En hij niet, maar Frank haalt goede aankopen.

Frank is wel zo slim om eerst naar de jeugd te kijken. En vervolgens daarna iemand gaat kopen. Als er op dit moment niet iemand is. Die de plek zo in vervulling kan nemen.

“De manier waarop hij is behandeld, is typisch Nederlands.

Ja Martin Jol, want jij behandelde hem natuurlijk typisch Marokkaans, wat een onzin, El Hamdaoui is vanaf het moment dat die op de bank belande bij AC Milan, omdat Frank de Boer met een statische spits in plaats van een zwervende spits wou spelen, al aan het donderjagen geweest. Frank de Boer heeft er toen alles aangedaan om El Hamdaoui aan het voetballen te krijgen, maar toen werd meneer ineens ziek.

Frank de Boer heeft toen al tijd geroepen dat er een toekomst is voor El Hamdaoui als die zich maar aan de afspraken in het veld houd, zoals meedoen bij het balbezit van de tegenstander, en het positiespel. Toen die in de rust gewisseld werd tegen RKC omdat die zich voor de zoveelste maal niet aan de afspraken hield was het hek van de dam.

El Hamdaoui heeft alle mogelijkheden gehad om te slagen bij Ajax, maar hij wou gewoon niet. Zijn ego is gewoon veel en veel te groot om zich iets aan te passen.. niet willen aanpassen aan Ajax kan niet meer onder het nieuwe Ajax dus dan is de rekensom snel gemaakt, en speelt die nu bij de beloften.

1 juli 2011 om 15:50

Ik sluit me hier volledig bij aan. Huiliehuilie is het.
de vernederende behandeling die Sulejmani en Aissatti moesten ondergaan was dus niet typisch Nederlands? Gelukkig maar.

ik las net een op het randje van debiele post over ''kneus De Boer'' en (letterlijk) ''met twee maten meterij'' Nu zielig doen over de behandeling van Elh. is het schoolvoorbeeld van met twee maten meten.

Hmm.. Ik vind dit beetje flauw van Jol. Natuurlijk leek El Hamdaoui een top aankoop, maar volgens mij heeft diezelfde man het zelf verpest bij de Boer. Sterker nog, de Boer heeft zijn fout toegegeven en hem meerdere malen een kans geven. Als El Hamdaoui meerdere malen zijn kansen verprutst, wiens schuld is het dan? Mido was een prima aankoop, deed het toch gewoon aardig in de minuten die hij speelde. Ik wil wel eens zien hoe hij was wanneer hij 100% fit was, maar Mido is zelf weggegaan al voordat de Boer hem wel of geen kans kon geven.
Ik snap niet waarom Jol over Lindgren en Oleguer begint. Dat zijn spelers die niet gehaald zijn door Jol. Dit waren spelers die gewoon niet goed genoeg waren voor de basis, maar wel nuttig voor de breedte. Evenals Ooijer. Ooijer had wel iedereen twijfels over, maar volgens mij hebben de meeste mensen ook al wel toegegeven dat ze hierin fout zaten, ik wel in ieder geval.

Jol mag toch zelf wel begrijpen dat 'verjonging' niet betekent dat iedereen onder de 23 moet zijn. Dat is gewoon op een kinderachtige manier punten scoren, iets letterlijk overnemen terwijl hij zelf weet wat het in houdt. Je kan wel gaan spelen met De Jong, Anita en Eriksen op het middenveld, maar dit brengt weinig ervaring. Dan is een aankoop als Janssen op het eerste oog prachtig.
Ook noemt Jol hier maar een kant van het verhaal, buiten Janssen zijn er enkel maar jonge spelers gehaald.

Hij mag zijn mening geven, maar dit is gewoon natrappen zonder dat het nodig is. Aan halve feiten heb je niks, als je je gelijk wilt hebben, moet je die ook daadwerkelijk hebben en ook de andere kant van het verhaal kunnen vertellen.

Als het niet goed gaat is er altijd gezeik welkom bij een topclub (in nederland) JOL !

doe de groeten aan je broer

Jol heeft het niet slecht gedaan bij Ajax maar de Boer heeft Ajax weer Ajax gemaakt.
De Boer heeft een stuk meer uitstraling dan Jol en bovendien is de Boer meer een trainer met een Ajax-hart.
Alleen de aankopen van Jol waren geen succes, Atouba hebben we niets aan, EH is alleen maar gezeur en Tainio hoor ik nooit meer wat van.
Mido niet te vergeten die ondertussen al weer vertrokken is.
Alleen de Zeeuw vond ik een duidelijke versterking die zich heeft bewezen.

''en nu hebben ze Theo Janssen gehaald. Als ik dat zou hebben voorgesteld, zouden ze zeggen: 'die Jol is niet goed'.”

En dat is juist het probleem, Jol zou nooit voorstellen om Janssen te halen. Jol haalde derderangs spelers i.p.v. klasbakken als Janssen. Jol heeft dure gratis spelers gehaald en er niet mee gepresteerd. Hoe vermakelijk ik het als Feyenoord ook vond om te zien hoe Jol de meest belachelijke aankopen deed kan ik alleen maar bewondering opbrengen voor het huidige beleid. Chapeau.

Sinds dat Jol weg is, zijn er personele zaken veel veranderd. Diverse talenten zijn gekocht en dure contract spelers zijn weg. Als Jol er was had ie allang er nog een paar dure rakkers er bij gehaald.

Vertrokken (22 contractspelers):

Evander Sno (onbekend)
Timothee Atouba (onbekend)
Teemu Tainio (red Bull New York)
Rasmus Lindgren (red Bull Salzburg)
Demy de Zeeuw (spartak Moskou)
Oleguer Presas Renom (onbekend)
Marvin Zeegelaar (espanyol)
Bryan Ottenhof (FC Twente)
Rob Wielaert (roda Jc)
Mitchell Donald (roda Jc)
Lorenzo Burnet (FC Groningen)
Johan Kappelhof (FC Groningen)
Hun Huyn Suk (FC Groningen)
Ronald Graafland (capelle)
Jordy Deckers (excelsior)
Sergio Padt (AA Gent)
Jeffrey Dekker (onbekend)
Rik Schouw (onbekend)
Tom Overtoom (sparta)
Florian Jozefzoon (verhuurd aan NAC Breda)
Roly Bonevacia (verhuurd aan NAC Breda)
Marco Bizot (verhuurd aan Cambuur Leeuwarden)

Gekomen (9 contractspelers):

Theo Janssen (FC Twente)
Derk Boerrigter (rkc Waalwijk)
Jan-arie van der Heijden (was verhuurd aan Willem ll)
Thulani Serero (ajax Cape Town)
Mats Rits (germinal Beerschot)
Viktor Fischer (FC Midtjylland)
Nick de Bondt (vitesse)
Stefan Marinkovic (FC Luzern)
Branco van den Boomen (willem ll)

Ach wat een onzin. Jol zijn aankopen waren stuk voor stuk verschrikkelijk. Wat moet een Atouba, een Taino en een veel te zwaren Mido die op retour is nou bij ajax? Terwijl Eriksen, Blind, Boilesen en andere jeugdspelers geen kansen kregen! Rot toch op met je Mido die belangrijk is geweest! Ooijer was idd een belachelijke aankoop als je Oleguer al hebt zitten voor een miljoen per jaar! Zat gewoon geen gedachte achter bij Jol. Nu is het wel te rechtvaardigen dat Ooijer blijft, want een Ooijer is prima om de jongere spelers wat bij te brengen.

En voor Jol komt een Theo Janssen niet naar Ajax. Voor een De Boer wel! Dat is het verschil!

Ik denk dat als jij ''jol'' Janssen had aangetrokken, er zeker geen scheve gezichten waren getrokken.
Spelers als Mido, Tainio, Atouba en Elham zijn totaal niet tot hun recht gekomen.
Sulejmani liet je trap lopen terwijl je zoon jonge jonge moet steunen en zelfvertrouwen moet geven.
Jij hebt volledige controle daar gehad met de aankopen die je destijds wou hebben, en het heeft niet echt goed uitgepakt in mijn ogen.
In mijn ogen is dit hoofdstuk al lang afgesloten, erg jammer om zo goedkoep na te trappen

Jol beste keuze van je ooit bedankt doordat jij wegging konden ze weer normaal voetballen met het kampioenschap als troon.
Wij hadden ook genoeg van dat antivoetbal van je..
Mooi nog ff naschoppen he jol ,je hebt nog nooit wat gewonnen en dat zal ook niet gebeuren schijnheiligaard!
We praten niet eens over je slechte aankopen en hoe je op tv zei hoe je cruyff ff binnen 2 minuten kon uitleggen hoe het moest?!
Daarnaast heb je ook totaal geen inzicht in talenten want ze waren er genoeg.

Nogmaals bedankt jol voor het opstappen beste neslissing ooit bedankt voor die derde ster

Pfffffff en daar gaan we weer. Schei toch uit man. We kunnen het ook omdraaien. Ebecilio, Ozbiliz en Boilesen zat in de tijd van Jol ook al bij de A1. Nee, toen moest Jol weer een zak met geld hebben om het probleem met de buitenspelers op te lossen, schei toch uit man! Gelukkig zijn we van deze man af want dit soort uitspraken slaat werkelijk nergens op.

1 juli 2011 om 14:47

He expert we zijn het dit keer wel eens.
Inderdaad zijn we van hem af,blijven vragen om geld terwijl hij bij zijn aanstelling wist dat er weinig kon,daarna dreigen met fullham om toch nog iets voor elkaar te krijgen.
Bah ik dat dat hagenezen man an man woord an woord waren maar deze is vuil achter de elebogen.

Met een beetje inzicht en training had hij zeker 3 versterkingen kunnen halen wat jij ook aangeeft expert

1 juli 2011 om 14:51

Ergens begrijp ik hem wel, van den Boog trouwens ook. Nu de nieuwe poppetjes worden ingevuld zie je pas echt wat voor bende het was bij Ajax onder leiding van Jol en dan den Boog.

Die zien dat waarschijnlijk zelf ook wel in en dan krijg je dit soort teksten. Beiden hebben gewoon te weinig uit de mogelijkheden gehaald. Het is ook een kwestie van inzicht natuurlijk.

In de tijd van Jol waren de talenten er ook al klaar voor, maar nee, meneer Jol had liever een zak met geld gezien! Voor van den Boog geldt hetzelfde, die wilde gewoon alle macht houden, koste wat kost. Nou Cruijff aan de macht is wil iedereen zijn steentje bijdragen en krijg je een voetbalnetwerk wat zijn weerga niet kent.

Het 1ste punt waarmee we aan de top van Europa staan is hiermee al bereikt: netwerk en kennis/kunde.

Nou nog de prijzen

1 juli 2011 om 18:37

Ook hier geef ik je weer gelijk,wij gaan leuke jaren beleven
Het was echt een bende en nog knap wat er is gepresteerd.
Ik denk dat als we suarez niet hadden toen dat we niet eens top 3 hadden gehaald,wat maakte hij het verschil.

Eindelijk is die v/d boog weg inderdaad en zie je langszaam de cruyff revolutie.
Denk jij ook dat de afgelopen aankopen van de Boer zijn besproken of met goedkeuring van cruyff?

Ont.jol het spijt me maar je zal nooit een goede trainer worden in mijn ogen,niet in staat om talent te herkennen ,niet in staat te luisteren naar medetrainers(zie deboer).nee janken om geld maar met een ding had je wel jol gelijk dat v/d boog niet spoort en dat jij bent opgestapt zoals jezelf zegt om rust te creeren,daarvoor nog bedankt.
Niet een keer heeft hij toen wat gevraagd volgens Frank.

1 juli 2011 om 18:58

Ik denk dat momenteel vrij veel bij Ajax via Cruijff verloopt ja. Toch denk ik gezien de denkwijze van de Boer dat ze vrij veel op 1 lijn zitten dus een hoop dingen regelt hij op eigen houtje.

Bij twijfel kan het geen kwaad om even te klankborden. Hij zou wel gek zijn als je de mogelijkheid hebt dat bij Cruijff te doen en je doet het niet.

1 juli 2011 om 19:11

@expert: Je vergeet te vermelden dat Jol het presteerde om het grootste talent sinds Sneijder en VdV als een drol te laten voetballen. Onder de Boer komt ie wel uit de verf. Gek hè?

Dat El Hamdaoui onder Jol wel rendeerde was omdat hij onder hem een status had die hem wat boven de rest plaatste. Neem alleen al de misselijk makende soap rondom zijn winkel en zijn auto. En toen had hij nog geen bal geraakt. Dat het ego van dat mispunt zo groot is dat hij zich weigert te schikken naar de ideeën van de trainer, omdat die niet overeen komen met de zijne is de reden van de huidige situatie. En niet dat de Boer hem vanaf het begin 'niet geaccepteerd' zou hebben. Als de trainer je rechtsback wil laten spelen dan doe je dat, of je probeert het op een normale manier op te lossen. De Boer is echt geen type-dictator die je aan je neus de tent uit sodemietert.

De manier waarop El Hamdaoui behandeld wordt is typisch Nederlands? Jol, in welk land wonen we hier? En los daarvan; moet een trainer op de eerste de beste dag zijn autoriteit te grabbel gooien? Laat me niet lachen. De trainer die dat doet kun je meteen aan de kant schuiven, die breekt zelfs in de 6e klasse geen potten meer. Dat meneer El Hamdaoui daar niet tegen kan is zijn probleem. Haal hem maar lekker naar Engeland, dan kun je hem daar als Engelsman behandelen. Kijken of ie zich daar wel naar wil schikken...

Beste Martin, je begrijpt het geloof ik nog niet helemaal. Jouw uitlatingen voegen niets toe aan je huidige functie, daar ben je namelijk al geaccepteerd gezien je contract. Nog even je gram proberen te halen heeft weinig zin, dit gaat je namelijk niet lukken.

In de periode waarin jij bij Ajax zat moesten er spelers komen die niets mochten kosten, hier moest naar gezocht worden omdat jij van mening was dat de jeugd niet de benodigde kwaliteit had. Ook was je er voorstander van oudere spelers te behouden (korte termijn.) Rommedahl, Pantelic en je trok Ooijer aan terwijl op dat moment Oleguer nog in de selectie zat.

Je weigerde in te zien dat de manier van spelen die jij hanteerde tegen het einde van de eerste seizoenshelft er een was waarmee geen enkele jeugdspeler, laat staan basisspeler van Ajax mee uit de voeten kon.

Het gezeik buiten het veld om en het verzet zijn je dan uiteindelijk teveel geworden. Misschien reden te meer om in te zien dat jij als buitenstaander de club nooit hebt begrepen. Frank de Boer met nul ervaring als hoofdcoach is er namelijk wel in geslaagd al het gezeik ver weg van de selectie te houden. Hij heeft zelfs het team weer op de rit gekregen en op het juiste moment laten schitteren waardoor wij nu kampioen zijn. Misschien moet jij je niet eens afvragen wie hier nu zeikt en zich verzet!

1 juli 2011 om 14:34

Ohja en Martin, die Mounir van jou is alleen maar ziek zwak of misselijk en vraagt om iets wat hij zelf niet geeft/heeft, respect. Klinkt een beetje als een zeikerd.... Toevallig op jouw voorspraak aangetrokken!?

Erg sneu dat Martin Jol weer natrapt richting alles wat met Ajax te maken heeft in plaats dat hij bij zichzelf eens te raden gaat over zijn fantastische aankoopbeleid, manier van spelen (alles naar voren poeieren en hopen dat een Suarez of El Hamdaoui er iets moois mee deed) en het weinige tot niet hebbende inzicht wat betreft de talenten waar de club Ajax bekend om staat en groot van geworden is. Het is werkelijk de hemel op aarde dat Frank De Boer nu de trainer van Ajax is en Martin Jol met die broer van hem die achter Martin aanzit of hij stroop aan zijn kont heeft zitten vertrokken zijn. De Boer heeft Ajax kampioen gemaakt met fris voetbal (al was dat zeker niet altijd even het geval), de jeugd de kans gegeven, Sulejmani het vertrouwen gegeven en enigszins laten opbloeien. Ik zie de toekomst van Ajax onder Frank De Boer positief tegemoet. Zeker met de huidige gang van zaken, Johan Cruijff aan de macht, Mensen met voetbal knowhow binnengehaald als een Bergkamp en Edgar Davids, Wim Jonk noem ze allemaal maar op. Het binnenhalen van Theo Janssen wat het middenveld een enorme kwaliteitsinjectie geeft. Het ook eventuele behouden van belangrijke spelers als Stekelenburg, Vertonghen en Van Der Wiel. Vooral weer het vertrouwen geven aan de jeugd doet mij enorm veel deugd. Dat is nogmaals waar de club Ajax voorstaat en zijn roem aan te danken heeft!

Het is jammer dat hij dit nu zo moet brengen. Aan de andere kant als hij dit zo gevoeld heeft dan is het zijn goed recht om dit ook te zeggen als er daarover iets aan hem gevraagd word.
Echter maakt hij natuurlijk wel een grote fout door Theo Janssen te vergelijken met de aankopen die hij heeft gedaan. Hij haalde spelers naar Ajax die op dat moment niet naar behoren presteerden en daarom van de club weg mochten. Theo Janssen word gehaald nadat hij een fantastisch seizoen gedraaid heeft bij FC Twente. Bijna geen enkele speler heeft het naar behoren gedaan en konden met hun ervaring het team beter maken. Bij Janssen moet dit nog blijken maar de kans is aanzienlijk groter dat hem dit wel gaat lukken.

Wat echter niemand moet vergeten is dat we onder Jol vorig seizoen wel een fantastische periode hebben gehad. Ik hoor alleen maar dat hij moet oprotten en goed dat hij weg is maar hoe reageerde wij eind vorig seizoen? allemaal trots dat deze man onze trainer van Ajax was.

Jol nogmaals bedankt, helaas bleek je formule bij Ajax niet lang genoeg te werken. succes bij je nieuwe club.

Frank de boer moest el hamdaoui niet dat was vanaf de begin al duidelijk .wat ik helemaal schandalig vind ,zijn de fans van Ajax die hem als grof vuil behandelen zonder enige vorm van respect .niemand die naar Frank de boer kijkt .Ja deze jongen kreeg overal de schuld van behalve de moraal ridder Frank De boer ,die heeft helemaal niets gedaan heeft .Ze hebben deze jongen vernederd er is niet netjes met hem omgegaan.el hamdaoui verdiend een betere club dan Ajax ..al in begin had frank het al voor zien op El Hamdaoui .voor mij heeft Frank de Boer alle respect kwijt geraakt.als Mounir wat deed werd er door onze keurige frank de boer een vergrootglas gelegd .dit Ajax onwaardig zo ga je niet met voetballers om

1 juli 2011 om 14:47

Schandalig van de Boer? Wat is er schandalig aan om hem op de bank te zetten? Meneer mounir was gelijk gepiekeerd en boos. En als je dan uitspraken gaat doen in de media dat je je niet kan motiveren om voor Ajax te spelen.. sorry maar dan begrijp je het niet helemaal. El hamdoei had ze eigen ideeen en helaas voor hem dacht de trainer er soms anders over! Hij heeft het nog een aantal keren geprobeerd maar het houd een keer op!

Als het mounir niet uitkwam was die geblesseerd of ziek. Dit heeft helemaal niks met de boer te maken maar met de instelling van Mounir!

1 juli 2011 om 14:51

Nee jullie horen dat Engelaar er niks van bakt bij voetbal international en daarna hebben jullie hem vol gesteund toch? Als el hamdaoui niet accepteerd dat hij voor die wedstrijd wissle stond (ajax-acmilaan) en daarna ziek meld en weet ik veel wat, dan roep je het over jezelf af.

1 juli 2011 om 14:55

psv-10-,

Ken jij Mounir persoonlijk? Nee? Dat dacht ik al. Maar leg effe uit wat Frank de Boer fout heeft gedaan toen Mounir zich niet wist te gedragen binnen- en buiten de kleedkamers.

Verder is Mounir een goede speler die bij Ajax eigenlijk verkeerd gebruikt werd, maar Mounir heeft ook een zeer lastige karakter (netjes uitgedrukt) en dat botste enorm met de rest van de groep. Frank de Boer heeft gewoon de zwakste schakel van de kleedkamer aangepakt wat dan uiteindelijk goed voor het moreel was voor de rest van het team. Ja, team zeg ik en Mounir is geen teamplayer. Vandaar dat Mounir bij de fans niet zo gewaardeerd werd.

2 juli 2011 om 19:40

Schandalig ? Hmm , ik vraag me af of jij uberhaupt de betekenis van Schandalig beseft ? Ik vind het namelijk schandalig dat jij Frank de Boer hier neerzet als een soort van onredelijke en oneerlijke man , het neigt zelfs een beetje naar een iets van racisme , met je bewereing van begin af aan moest de Boer hem al niet ? Schandalig vind ik hier dus aan dat jij de Boer hier zo neer zet zonder dat je ook maar enige kennis van zaken hebt ovwer wat er nu precies gebeurt is ? Dus tja een beetje meer genuanceerd reageren zou je wel sieren waarde vriend !

Martin Jol is gewoon boos omdat zijn stroperige broertje voor de gek gehouden is door alles en iedereen in voetballand en nu hij weer miljoenen gaat opstrijken in engeland heeft hij ineens weer een grote mond. Heel jammer van jol die zich beter drukker kan maken om zijn prestatie;s dan over het feit dat zijn huwelijk met ajax geen gelukkige was.

Hij doet nou net of het zijn besluit is geweest, waar hij heel lang over nagedacht heeft en het 100% in het belang van Ajax was om te vertrekken. Dat was niet zo, de resultaten waren belabberd en hij was daar verantwoordelijk voor.

Logisch dat mensen tegen hem gingen zeiken, hij kwam aan met Tainio, Mido, El Hamdaoui, Atouba en Lodeiro. In het begin kreeg ook hij alle krediet en mocht hij zijn eigen manier van werken toepassen op Ajax met speler die hij wou hebben. Dat krediet krijgt elke trainer, nu dus Frank de Boer. Die doordat hij Ajax de derde ster heeft helpen bereiken nog meer krediet heeft gekregen van de mensen binnen Ajax en de fans.

1 juli 2011 om 14:49

Mooi dat iemand met de naam Martin Jol toch objectief weet te blijven in dit topic.

Tainio, Mido, Atouba en Ooijer waren natuurlijk geen goede aankopen. Mounir heeft het in het begin goed gedaan, maar daarna met al die problemen veel minder gaan presteren. Alleen zie ik wel wat in Lodeiro. Telkens als hij weer speelde, dan liet hij weer wat moois zien. Heeft een geweldige steekpass in huis en is gewoon een erg groot talent. hIj heeft pech gehad met die blessures, maar volgend seizoen zie ik hem best veel minuten maken!

1 juli 2011 om 15:01

Ja, ik zie ook wel dat Lodeiro een groot talent is en normaal gesproken zou hij ook veel kans op een basisplaats hebben met zijn kwaliteiten. Maar op dit moment denk ik dat Eriksen, de Jong en Theo Janssen meer vertrouwen gaan krijgen van de Boer.

Ik zou Lodeiro verhuren aan een club in de Spaanse competitie, ik denk dat hij daar perfect past en indruk. Sportief heeft Ajax dan weinig aan hem gehad maar je kan hem wel verkopen voor een mooie prijs. Verhuren aan een club in Zuid - Amerika is nutteloos. Kijk naar Bruno Silva en Cvitanich, ze hebben alleen geld om ze te huren en niet om ze definitief over te nemen.

“iedereen vond het belachelijk. Die was niet alleen onder mij belangrijk, maar ook onder zijn volgende trainer. En Mido heeft ze met zijn paar doelpunten de punten bezorgd die aan het einde belangrijk waren. Hij heeft geen cent gekost. Aan het slot zag ik Ooijer, Rasmus Lindgren en Oleguer gewoon op de bank zitten. Lekkere verjonging. En nu hebben ze Theo Janssen gehaald. Als ik dat zou hebben voorgesteld, zouden ze zeggen: 'die Jol is niet goed'.”

Hier ben ik het totaal niet mee eens. Er zijn altijd ervaren spelers nodig Jol. Verschil met een Janssen en een Mido is dat Janssen heeft gepresteerd. Mido had overwicht en totaal geen wedstrijdritme. Ooijer rasmus en oleguer op de bank. Tsja lindgren is gewoon een goede kracht overigens stond de verdediging goed en als je een ooijer en oleguer heb als invallers dan is dat gewoon handig. Bovendien zijn oleguer en lindgren niet eens onder Jol gehaald.

Jammer dat Jol niks in de jeugd ziet, maar dat hoort ook bij zijn stijl. Ben benieuwd hoeveel jeugd er bij fulham gaat doorstromen of uberhaupt wel een kans krijgen.

1 juli 2011 om 15:52

Het lastige was dat Ajax aan het begin vh seizoen niet veel kon investeren. Wat mij stoorde, was dat Jol wel openlijk met Fulham ging praten terwijl hij op dat moment contractueel niet kon vertrekken. Dan kan twee redenen hebben gehad.
1. Ajax onder druk zetten on investeringen te doen (El Hamdoui).
2. Er zelf financieel beter van worden en weer kunnen investeren (als trainer).

Wat qua prestaties wel voor hem pleit is dat hij de CL heeft gehaald en het jaar daarvoor het kampioenschap net miste. Dat en de CL volgend jaar maakt het finacieel ook mogelijk een speler zonder restwaarde te halen (theo Jansen en nu met een gelimiteerde transfersom). Anders was Jansen echt niet gekomen.

Het halen van Mido was niet een logische keuze gezien de vele clubs die hij versleten had. Wellicht was hij bruikbaar als stormram. Het grootste probleem was dat hij meer dan twee maanden duurde voordat Mido enigzins fit was. Na het vastleggen van Mido halverwege augustus hadden ze in ieder geval een fitness-trainer mee moeten sturen naar Egypte.
Bij Jol had ik wel het idee dat hij zijn gelijk moest halen door zijn aankopen (af en toe) op te stellen (alderwereld vervangen door Ooijer).
Probleem was dat Jol niet altijd een duidelijke visie had hoe hij wou spelen en het alleen zag zitten in bekende spelers (in zijn netwerk of oude clubs) en de jeugd negeerde.
Op een gegeven moment kreeg hij de boel gewoon niet meer aan de praat. Logisch dat hij na NEC opstapte (na eerst een financiele deal te sluiten met Ajax).
Verder ga je alleen verjongen als de opvolgers voldoende kwaliteiten hebben, oudere spelers als Olequer en Ooijer kunnen de doorstroming belemmeren. De Boer heeft geen aankopen gedaan en had op zeker kunnen gaan door routiniers op te stellen (bijv. Lindgren i.p.v. Anita/enoh). Als Atobou fit was (geweest) , hem opstellen als linksback i.p.v. Blind/anita, etc.
N.m.m. is toch wel een verjonging geweest (opstappen Mido, vertrek Tainio, verkoop Emanueson/suarez).

nja bij ajax is er altijd wel gezeik en willen we altijd meer. Maar dat hij dit zegt is wel raar. Janssen was 1 va nde bgeste vorig jaar. En tuurlijk ish et goed dat hij is gehaald. Of dat nou de boer was of jol! Beetje vreemd. HIj heeft het 1e jaar goed gedaan. Maar heeft het verpest met het geflirt met fulham. Toen was de spirit weg en dr drive ook. Heel jammer want hij had een goed voetballedn elftal. Ook beetje jammer van die aankopen.

Totaal overbodig om dit nu nog even te moeten roepen. Dan had hij tijdens zijn trainerschap of ontslag maar een flinke jongen moeten zijn.
Jol heeft een seizoen prima gepresteerd en een half seizoen wat minder. Daarbij zijn logische aankopen gedaan en minder logische aankopen gedaan en was het spelbeeld soms wervelend en soms tranentrekkend. Ajax was klaar met Jol, Jol was klaar met Ajax en onder De Boer is het kampioenschap gehaald. Allemaal prima nu niet meer zeuren en lekker ieder zijn eigen weg laten gaan.

Hou hier nou toch mee op Jol! Ik, en ongetwijfeld nog vele anderen, zijn jouw gezeik juist zat! Altijd maar afgeven op anderen en hen de schuld overal van geven..

typisch ajax , 2 of 3 keer op rij verliezen dan wordt je afgebrand , Jol is een goeie trainer maar is gewoon geen trainer voor ajax , de boer zit goed op zijn plekkie maar zal ook er van langs krijgen als het effe niet goed gaat , hoeveel trainers heeft ajax wel niet de laaste jaren afgebrand ??
Morten Olsen Denemarken 01-07-1997 14-11-1998 Ontslagen
Jan Wouters Nederland 14-11-1998 21-03-2000 Ontslagen
Hans Westerhof Nederland 22-03-2000 30-06-2000 Ad-interim
Co Adriaanse Nederland 01-07-2000 29-11-2001 Ontslagen
Ronald Koeman Nederland 03-12-2001 25-02-2005 Ontslag genomen
Ruud Krol Nederland 26-02-2005 13-03-2005 Ad-interim (3 wedstrijden)
Danny Blind Nederland 14-03-2005 30-06-2006 Ontslagen
Henk ten Cate Nederland 01-07-2006 08-10-2007 Vertrok naar Chelsea FC
Adrie Koster Nederland 09-10-2007 30-06-2008 Ad-interim
Marco van Basten Nederland 01-07-2008 06-05-2009 Ontslag genomen
John van 't Schip Nederland 06-05-2009 31-05-2009 Ad-interim
Martin Jol Nederland 01-06-2009 06-12-2010 Ontslag genomen

beetje een drama als je het zo bekijkt .

1 juli 2011 om 15:22

Zeker een drama, dat kan iedereen wel toegeven. Alleen kan Frankie de komende tijd niet stuk hoor.. landstitel binnen gehaald en veel nieuwe talenten laten debuteren. Ook is Frank een echte Ajacied, dat scheelt een hele hoop.

1 juli 2011 om 15:29

Een heel eind hierboven had iemand vrijwel een zelfde soort verhaal als jij, dus daar geldt feitelijk hetzelfde antwoord voor.

Dat is dus ook precies de reden waarom ze daar van af willen en het nu anders willen gaan doen. Precie om de reden dat er de afgelopen jaren maar wat gedaan werd.
Trainers haalden zelf hun eigen spelertjes binnen, hele staf mochten ze zelf samenstellen, allemaal zonder enige gedachte erachter, en geld werd er in overvloede uitgegeven zonder enig nadenken of visie.

Inmiddels is Ajax er nu wel achter gekomen dat ze het over een andere boeg moeten gooien, dat lijkt me wel duidelijk geworden de afgelopen maanden.

Trainers zullen nu zich moeten schikken naar de (lange termijn)visie en gedachten van de club, niet meer naar de korte termijnvisie van de dan zittende trainer. Dat heeft dus geleid tot bovenstaande dramalijst van veelal ontslagen of ontslag nemende trainers en dat moet dus stoppen.
En ik heb het vermoeden dat met Frank de Boer daar een goede weg mee is ingeslagen. En als je kijkt welke namen er inmiddels bij Ajax binnen zijn gekomen dan zit het met de opvolging van Frank de Boer ook wel aardig snor.

Echt nagetrapt heeft Martin Jol niet. De Ajacieden hier op het forum lopen na te trappen. Hij heeft het aan het begin redelijk goed gedaan. Alleen het voetbal dat we willen zien kregen we gewoon niet te zien. Dit keer onder FdB hopelijk wel.

Marti heeft gelijk. Bijna elke seizoen ontstaan er wel conflicten doordat Ajax de kampioenschap misliep. Jol deed zijn best en vorig seizoen (09/10) deed hij het fantastisch, maar dat wordt door velen hier gelijk vergeten.

'' “De manier waarop hij is behandeld, is typisch Nederlands. ''

Graag een +1 punt erbij voor Jol! Hij heeft een dolkomische karakter, Baas boven baas

Ik heb niks tegen jol hij heeft vorig seizoen ajax een flink stuk erboven op geholpen maar sommige dingen kloppen niet helemaal vindt je het logisch dat je gezeik krijgt je had spelers binnen gehaald die achteraf niet goed waren en dat zag je al van ver af aankomen dat dat geen versterkingen waren de enigste die wat waarde heeft is ooijer maar de rest niet ja dan ben je het gezeik en het verzet wel zat dan ligt toch misschien aan meneer jol zelf

lol, hij geeft aan dat er geen verjonging is?
haha, dan heeft hij het niet goed gevolgd... oh maar uuhm, het is dus niet goed dat ajax de beste speler van de eredivisie van vorig seizoen binnen haalt?
buiten dat is er gewoon veel meer jeugd in het team, onder Jol was er geen ebecilio, geen ozbilliz, geen boilesen! etc.
die man moet stoppen met zeiken vind ik, hij heeft een uitstekend seizoen gedraaid bij ajax en heeft ajax daarmee mede weer financieel gezond geholpen, het seizoen daarna was het gewoon niet goed, zo simpel is het maar dan moet je ook zo flink zijn en kunnen zeggen dat het niet goed was en dat het ook mede door jezelf kwam...

Het begint zo langzamerhand een beetje zielig te worden. Jol heeft blijkbaar altijd goed de facade weten op te houden, want hij oogde altijd ontspannen en dat hij het naar de zin had. Maar aan de uitlatingen van de laatste weken te oordelen was hij de overspannenheid nabij. Sneu, dat hij zo verschrikkelijk tegengewerkt is en dat hij zo voor zijn plekkie heeft moeten vechten en dat hij het gevoel had dat hij niks goed kon doen. Dat ze zijn salaris nog altijd betaald hebben is dan een Godswonder. Hij werd wel eens vergeleken met die Soprano-guy, maar zijn acteertalenten beginnen er dan ook wel iets van weg te krijgen. Misschien dat ze bij Fulham een psycholoog aan hem moeten koppelen, want als dit maar goed komt met hem.

Jol was het gezeik zat.
Dus dacht hij: dan begin ik nu maar even te zeiken?

Zaak El Hamdaoui typisch Nederlands? Ik kan weinig voorbeelden die zich zo slecht gedragen hebben als El Hamdaoui, met zijn gezeur over respect. Respect moet je verdienen! Vooral van de supporters, hij heeft het zelf verprutst. Ik zag het in het begin in die jongen zitten, hij deed het goed, alles prima. Totdat hij een keer op de bank werd gezet in plaats van De Jong, toen waren de rapen gaar. Weg met zo'n jongen, je speelt in een team en je wint als een team. Zoals ze wel eens zeggen; een speler kan een wedstrijd winnen, maar een competitie winnen heeft een team nodig. Of zoiets, dan was je blijkbaar niet in Nederland aanwezig toen onze beste Mounir 'ziek' was.

Verder, tja, hij zal het vast beter meegemaakt hebben dan mij dus daar kan ik niet over oordelen. Ik wens hem in ieder geval succes bij Fulham!

Jol weet gewoon niet zoveel van tactiek af.. bal naar Suarez en die knalt hem er wel in! Tsja, het werkte.. ik was er ook blij mee.. maar achteraf kan je zien dat het zonder Suarez natuurlijk huilen met de pet op was. Wat voor combinaties hebben we gezien? Ja vanaf Suarez ja... maar voor de rest was het natuurlijk om te janken! In engeland zit ie goed, crosspass en scoren maar! Lekker van dat bikkel voetbal.. dat is niet echt waar Ajax om bekend stond..

Jol trapt niet na, de Ajacieden hier trappen na.
Jol heeft gelijk!
Jol had met Pantelic en Rommendahl twee geweldige voetballers, alleen mochten die van het bestuur niet blijven, zo zouden te oud zijn.
Dan wordt El Hamdoui gehaald, bijna iedere Ajacied is dol enthousiast.
Ik hoor het ze nog zeggen: de nummer een en twee van de topscorer ranglijst, we worden kampioen en dik!
Alleen blijkt dan de samenwerking niet soepel te lopen, Suárez komt naar binnen, terwijl El Hamdoui daar dan ook wil gaan lopen. Dan lopen ze elkaar in de weg.
Dan komt het commentaar op El Hamdoui en Jol, omdat Ajax slecht draait. Jol had nooit El Hamdoui moeten halen wordt er gezegd. Ze zijn het slachtoffer van de Suárez lovers, die niet inzien dat het koppel Suárez-el Hamdoui niet samen gaat. Nee, dan is het gewoon El Hamdoui die weg moet.
Dan vertrekt Jol, wordt El Hamdoui door De Boer afgekraakt.
El Hamdoui doet weinig uitspraken, De Boer doet alsof El Hamdoui voor alles gezorgd heeft.
Nee, het is De Boer die fout zit, hij had El Hamdoui beter moeten behandelen, dan hadden jullie nu een droom spits gehad, maar helaas voor jullie heeft De Boer dat verpest.

1 juli 2011 om 15:34

Je zegt zelf: Suarez - el Hamdoui niet samen gaan... Daar zit al de eerste fout van Jol.
Daarnaast is el Hamdoui zich als een vedette gaan gedragen, had constant wat en deed niet wat er van hem gevraagd werd. Speelde zijn eigen wedstrijd en had maling aan de opdrachten die hij mee kreeg.

Verder is het diezelfde el Hamdoui geweest die zich op tv uitliet over het willen van meer respect. Vanaf dat moment is het publiek zich tegen hem gekeerd, en zal dit blijven doen. Respect krijg je namelijk niet als je je zo opstelt, respect moet je dan verdienen. Iets wat voor hem niet meer opgaat.

Frank de Boer heeft juist gehandeld, en zeker na het gesprek van afgelopen week waarin beide partijen hebben besloten niet verder te gaan, is het meer dan logisch dat hij niet mee traint met het eerste elftal in aanloop naar het nieuwe seizoen.

1 juli 2011 om 15:47

Zo dan tom12, wat sla jij me een partij de plank hier mis zeg... het lijkt jouw club wel afgelopen seizoen qua plank misslaan that is.

De samenwerking Suarez/hamdadoui liep aanvankelijk inderdaad goed. Maar voor hoelang was dat? Het spel van Ajax ws er alleen maar op gericht om die bal zo snel mogelijk bij een van die twee te brengen en dan moesten zij het maar uitzoeken. Wat dacht je? Dat de tegenstanders dat niet bestudeerd hebben? Logisch dat dat even goed gaat in het begin, maar dan...
Het liep voor geen meter meer. Spel wordt slechter, publiek ontevreden, trainer heeft geen oplossing, team ook niet.
Dan vertrekt Jol, Frank de Boer komt en die probeert wat anders, zijn goed recht dacht ik zo te melden, en heeft gelijk met succes tegen Milan.

Meneer Hamdaoui staat een keer niet in de basis en begint gelijk te muiten. Begint te jammeren dat hij ''mentaal niet meer in staat is om voor Ajax te spelen.'' Nee, dat komt lekker binnen zeg! Hoe dacht je dat hierop gereageerd werd door de spelers, de supporters?
En dan kort daarop nog eventjes kalmpjes eroverheen komen met ''ik praat alleen nog maar met F de Boer via mn zaakwaarnemer.'' Hoezo: doet weinig uitspraken??
Wie had wie beter moeten behandelen? Hoezo vragen om respect?? Hij heeft het team toen in de steek gelaten op het moment dat we hem hard nodig hadden !!

De enige die het hier verpest heeft is meneer Hamdaoui zelf. Zonder hem in de laatste fase van het afgelopen seizoen zijn we kampioen geworden. Ik ben er van overtuigd dat we met hem in de basis de laatste wedstrijden van afgelopen seizoen geen kampioen waren gewroden. De man liep meer de rest in de weg met onzinnige loopacties dan dat Ajax er wat aan had.

Het natrappen van Jol heeft nog lang op zich laten wachten,erg laag bij de grond van Martin Jol nu komt dus de ware aard van het beestje boven.typisch gevalletje van jaloezie,martin Jol geen kampioen geworden en Frank de Boer wel.jol vergeet dat hij de beschikking had over Emanuelson en Suarez,de Boer niet en tel daarbij de rebellerende El Hamdaoui bij op kom je tot de conclusie dat Jol in zijn laatste half jaar gewoon keihard gefaald heeft.

Ajax heeft in zijn eerste seizoen uitstekende resultaten geboekt,champions league gehaald en daarmee heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de wederopstanding van Ajax zowel financieel als sportief.
Daarom is het erg jammer dat hij als een klein verwend kind gaat natrappen,maar ik wens hem alle succes bij Fulham.

Als ik de media moet geloven stond Jol elke morgen bij Rik van de Boog om te vragen naar versterking. Jol kan zich inderdaad bezig houden met iets anders nu. Ajax had veel voor hem over.zo mocht hij Cock Jol meenemen en een vriend voor het trainen van de jeugd.
Als je Jol en zijn materiaal in beschouwing neemt heeft Frank het gewoon goed gedaan. Luis weg, Urby weg en Stekelenburg geblesseerd. Frank heeft nooit gezeurd destijds. Hier moet ik het mee doen was zijn antwoord.vervolgens bracht hij Ebecilio, en Ozbiliz en liet Eriksen weer floreren.die laatste had bij Jol geen kans.nu heeft de Boer nog nauwelijks geld uitgegeven. Alleen Jansen .boerrighter kost ajax nauwelijks wat en Serero is uit een project van ajax in zuid Afrika. Fisher en Mats Rits zijn beide nog piep jong.maw een heel jong middenveld.mag de stap van Ajax om Jansen op die plek tussen de jonkies te zetten dan gewoon logisch zijn. Als je dit in het kader van het totaalplaatje zet is het gewoon veel voor weinig. Op de tribune zit nog een speler gehaald door Jol die meer heeft gekost als Janssen ,serero, en boerrighter bij elkaar. Nee Jol natrappen heeft niet zoveel zin.

Ach natrappen vind ik altijd zo zwak, Ajax deed het idd niet goed onder Jol. De Boer kwam en het liep stukken beter op El Ham na dan. Prima spits mag van mij naar Eindhoven komen. Wat er precies gebeurd is weet ik niet maar blijkbaar gaat het niet werken tussen die 2 en dan houdt het op. Jol is een goeie trainer maar kon de ploeg niet goed motiveren op een of andere manier. Ook spelers kwamen niet uit de verf. De Boer heeft het echt fantastisch gedaan en ben benieuwd of hij dat kan volhouden op deze manier.

Ach jol, zorg jij maar dat je met Fulham wel wat kunt halen...

Dit is echt al de 4e keer dat meneer natrapt. Het begon al meteen toen hij weg was, een heel verhaal over al zijn tegenhangers en 'ik zeg altijd: bij clubs is vrijwel niets wat het lijkt. Bij Ajax is helemaal niets wat het lijkt. ' En dit is al de derde keer sinds hij bij Fulham zit.

Uit zijn interview blijkt geen enkel greintje van zelfkritiek. Het ligt allemaal aan Ajax. Hij verdient een medaille dat hij het nog zo lang heeft volgehouden. Het is ronduit belachelijk dat een volwassen man van in de 50 ZO ontzettend zielig kan denken en praten. Het is echt te belachelijk voor woorden. De man zakt wederom door het ijs.

Hij is er nu wel een beetje laat mee hé.

Ik ben het helemaal met Lodeir0 eens

Lekker aan het natrappen Jol?

Jol is gewoon onderschat daar in Ajax. In t eerste seizoen heeft ie met 82 punten de titel bijna binnengelseept met attractief voetbal waar frank de boer nu jaloers op zal zijn. Beetje respect is wel op zn plaats van sommige ajax fans. Maarnee..

1 juli 2011 om 16:54

Ajax heeft onder Jol goede tweede seizoenshelft gehad in zijn eerste jaar. Dat deel van het seizoen werd er met toevals voetbal veel punten binnen gehaald. Je kan toch niet zeggen dat er toen aantrekkelijk gespeeld werd.

Ajax wilde en wil nog steeds de jeugd de kans geven . En in een elftal heb je een goede mix van jeugd en wat meer ervaren/ouders spelers nodig. waar Jol mee aankwam ,waren spelers die het net niet waren , waar ook verder geen vooruitgang mee was te boeken.

En als Ajax onder Jol kampioen was geworden dan had hij eisen kunnen stellen en als hij dan Theo Janssen had willen halen had je niemand gehoord, want de winnaar heeft altijd gelijk.......

Hij kan beter vooruit kijken en leren van zijn periode bij Ajax.

1 juli 2011 om 17:11

Haha tja het enige attractieve aan Ajax van vorig seizoen was Luis Suarez, en dankzij hem heeft ajax toen 82 punten gehaald. Ik heb weinig genoten van het lange halen snel thuis voetbal.

2 juli 2011 om 01:15

Ja hoor vorig jaar waren jullie nog lyrische over Dick Jol ik vond ze mooi voetbal spelen het vorige seizoen . Er klopt werkelijk geen hout van wat je zegt .weet je wel zeker of je Ajax wel gevolgd hebt ???

Toen deze man naar Ajax kwam, dacht ik dat ze in A'dam daar een goeie aan zouden hebben. Maar wat is die man mij tegengevallen. Kan alleen bogen op een goede tweede seizoenshelft in zijn eerste jaar. En dat was meer te danken aan de bloedvorm van Suarez dan aan Jol. En altijd bij verliespunten de schuld ergens anders neerleggen dan bij hem.... En dan nu zielig natrappen, wat een vent zeg.

Nee, Ajax mag in zijn handjes klappen dat ze van deze man af zijn.

Beste meneer Jol,

Waar kwam het gezeik dan vandaan? Ik ga bijna constateren dat je de supporters bedoeld?

En nog lang heeft volgehouden bij Ajax...... ook zoiets alsof het een straf is om zo'n baan te hebben.

adieu

''en Mido heeft ze met zijn paar doelpunten de punten bezorgd die aan het einde belangrijk waren. Hij heeft geen cent gekost.''

wat verdiende mido eigenlijk aan sallaris? weet iemand dat?

Hoewel ik respect voor Jol heb staat dit bericht me toch niet aan. Helemaal niet wat hij over Theo Janssen zegt, onzin!

Janssen vergelijken met spelers als Ooijer, Atouba en Tainio.. Het moet niet gekker worden

Tja, het laatste halfjaar van het seizoen 2009/2010 liep het fantastisch, bijna iedereen was tevreden. Alleen was niet iedereen blij met de speelwijze, maar iedereen hield zijn mond omdat we dicht bij het kampioenschap waren.
Feit is dat het seizoen daarop belabberd ging. De speelwijze was nog steeds niet goed, alleen nu konden we ook geeneens thuis meer winnen van Ado, Utrecht en Nec. Ja, dan is het logisch dat er verzet komt tegen de trainer.

Een winnende trainer heeft nou eenmaal gelijk en in dit geval was dat dus De Boer. Ook met het passeren van El Hamdaoui, hoe spijtig het voor hem ook was.

jullie moeten wel allemaal weten dat el hamdaoui ajax heeft geholpen kampioen te worden hij heeft bij heel veel wedstrijden de winnende goal gescoord en hij heeft ook veel wedstrijden niet gespeeld en als nog is hij topscorer van ajax en dan zeggen jullie dat hij niet goed is bla bla bla. Volgens jullie is de jong of ebecilio beter dan hem dan liegen jullie helemaal fout kijk alleen de manier hoe hij scoort dan weet je genoeg.

Glukkig kwam er van Martin zelf geen gezeik ????

Volgens mij zeikte hij het hardst en het meest:
- Geen geld voor aankopen
- Selectie niet goed genoeg
- Commentaar op speelschema en wedstrijdtijden

Martin, je bent een goede trainer, maar zoek de fout ook eens bij jezelf.

@lodeira
ja noh???
n jij ziet de toekomst al helemaal voor je
hahahaha
jongen laat mij niet lachen hoor,dat ajax kampioen is geworden onder de boer zegd nog helemaal niks
het is gewoon afwachten allemaal hoor het komende seizoen dan wil ik jou weer horen aan het einde van dat seizoen
zo gauw er een nieuwe trainer komt dan meteen is die trainer het beste voor ajax
de tijd zal het leren jongen

Ik was lang een bewonderaar van Jol. Vanaf de tijd dat hij bij RTL als analist begon op te treden. Onder de indruk van zijn visie en strategisch inzicht was ik.

Het afgelopen seizoen werd helaas duidelijk dat Jol vooral ook een opportunist is. Iemand die in het openbaar zoete broodjes bakt met een grimas of klinkslag, z'n spelers de hand boven het hoofd houdt en vervelende vragen bagatelliseert of ontwijkt.
Buiten de media blijkt hij eigenwijs en zeer solistisch.
Spelers in wie hij het niet ziet zitten vallen buiten de boot, ze zoeken het maar uit. Met Danny Blind verkeerde hij de laatste maanden van 2010 op nonverbale voet van oorlog.
Aan de jeugdopleiding werd nauwelijks aandacht besteed, niemand was in zijn ogen geschikt voor het grote werk. Ja, Eriksen uitgezonderd, maar hij werd zodanig in z'n niet-kwaliteiten gebruikt dat hij wisselvallig en meer en meer onzichtbaar ging spelen.
Tenminste wekelijks werd het kantoor van Van de Boog betreden om versterkingen uit het Raiola-kamp te vragen.
In de fase dat Suarez z'n minste rendement had, toonde hij zich radeloos over hoe het elftal als geheel te laten voetballen.
Na weer een tegenvallend resultaat in de Arena zag hij de donkere wolken dreigend hangen en trok z'n conclusies. De volgende dag stapte hij naar Van de Boog om ditmaal z'n laatste voorstel te doen. Ik wil gaan, maar geef me tot het eind van het seizoen m'n salaris mee.

Zo moet het allemaal ongeveer gegaan zijn..............

Maar om dan nu, nadat de laatste betalingen zijn gedaan, te zeggen dat hij het gezeik en verzet bij Ajax zat was en dat hij is opgestapt om de spirit en de rust te laten terugkeren.......

Afbranden wil ik de man niet, daarvoor vind ik hem toch te veel kwaliteiten hebben !

Deze uitspraken moet hij alleen niet naar Ajax doen maar naar (over) zichzelf. Projectie noemen we dat !
Zijn gezeik heeft op tal van fronten flink verzet opgeroepen. En als leidinggevend trainercoach had hij de spirit moeten voeden door openminded verzet tegemoet te treden en in ieder geval on speaking terms te blijven.
Dan was de onrust ook niet zo buiten proportioneel groot geworden.

Opportunisme leidt in het beste geval tot ongenoegen zolang de zaken goed gaan. Tot tweespalt en strijd zodra de dingen zich tegen je keren.

Gelukkig kwam in de verte de bliksem, Cruyff genaamd, er allang aan om de lucht te neutraliseren en een frisse adem te brengen. Dat het daarbij flink gelicht en gedonderd heeft, was begrijpelijk en noodzakelijk.

Dus toch maar, Jol bedankt !!!
En succes daar in Engeland met de lange ballen.........

In jouw nadeel zit ons voordeel.............





Jol praat bananen nog recht als het moet dat is wel duidelijk...

Ik heb nooit iemand horen zeggen dat hij bij Ajax moest verjongen! voor mij mag je spelers in de leeftijd van tainio, atouba en mido best aantrekken bij Ajax maar dan moeten ze wel wat toevoegen, op zijn minst moeten ze beter zijn dan de jeugdspelers waar ze de ontwikkeling van tegen houden! Tainio heb ik niet gezien, Atouba had een aantal geweldige kapbewegingen waar mijn hart spontaan 6 slagen van oversloeg en Mido die nog vetter was dan Martin en Cock Jol samen. Het oog van de meester is uit die aankopen wel gebleken. Ooijer vind iedereen best een goede gast voor in de ploeg, prima aankoop, Lindgren en Olegeur spelen evenveel onder de boer en onder hem dus wat hebben die hier in godsnaam mee te maken?

Om dan Janssen te gaan vergelijken met de aankopen die hij heeft gedaan, dat slaat echt als een tang op een varken. Uit die vergelijking spreekt zoveel domheid of onkunde dat ik Jol nooit meer als trainer serieus kan nemen.

Gelukkig probeert hij 1 ding niet recht te praten, het wanstaltige angsthazenvoetbal dat in de verste verte niet leek op het Ajax systeem Het systeem dat Frank de Boer met jonge spelers uit de jeugd binnen 1 dag weer in eren herstelde.

Vind je het heel gek dat ze Jol niet zomaar meer spelers zouden laten halen, als je ziet dat hij spelers als Atouba en Mido heeft binnengehaald.

Ik ben Jol al vergeten...laat hem lekker natrappen, dat doen 90 procent van de trainers en spelers die een club vertrekken. Wacht maar tot El Hamdaoui weg is...iedereen is fout behalve hij zelf. Ik maak me hier echt niet druk om. Het aantrekken van Jol was best begrijpelijk, maar het Ajax bestuur vergat wel dat men een man naar binnenhaalt die een hele andere filosofie dan Ajax heeft. In principe niet erg, maar Jol is te ver gegaan met het halen van spelers die tenslotte een miskoop waren. El Hamdaoui moest komen, maar Jol heeft op het verkeerde paard gewed want door de Marokkaan vertrok Suarez.

Ajax is een nieuwe weg ingeslagen met de beste Nederlandse voetballer ooit...we zullen in de komende jaren zien of de naam Martin Jol nog in onze herinneringen zal voorkomen. Ordinair natrappen neem ik niet serieus.

Volgens mij zijn er ook wel heel veel mensen zijn gezeik zat. Ik denk dat er heel weinig mensen met verstand van voetbal waren geweest die Theo Janssen een slechte aankoop hadden gevonden. Hij was dit seizoende een van de beste, zoniet de beste en de beslissendste spelers van de Eredivisie.

En Mido was ook een enorm slechte aankoop. Een aankoop die niks heeft gekost. Daar heeft hij gelijk in maar deze jongen hield wel weer een stukje ontwikkeling tegen van een jeugdspeler die tegen het 1e elftal aanzit.

Jol mag best een mening hebben en ook tegenover een krant, ik blijf het zeggen het labiel bestuur van Ajax wat nu eindelijk hun fouten hebben erkend en zijn opgestapt hebben al zijn wensen ingewilligd schrijnend voorbeeld hiervan is Mido een vetgemeste spits iets waar niemand iets van begreep en Mounir zal zeker schuld hebben aan de situatie maar Ajax ook. Ik vind Jol geen slechte trainer maar als club zijnde bepaal je wat er binnengehaald wordt ja of nee... van Gaal dacht ook groter te zijn dan Bayern zolang je resultaat boekt is alles koek en ei maar als je je zo koppig op stelt en de resultaten uitblijven is het einde verhaal. Het beleid wat Ajax gevoerd heeft afgelopen jaren is genoeg over gezegd dus voorruit kijken en Jol veel succes in Fulham man...

Waarom moet ie dit nou weer naar buiten brengen....is toch niet nodig Jol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren