Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van ‘t Schip is zwaar terneergeslagen: ‘Het was mannen tegen de pupillen’

Laatste update:

Trainer John van ‘t Schip is diep teleurgesteld in zijn ploeg, zo maakt hij na afloop van de 6-0 nederlaag tegen Feyenoord duidelijk voor de camera van ESPN. De coach van Ajax ziet dat zijn team geen moment in de wedstrijd heeft gezeten en hij vond het een duel tussen ‘mannen en pupillen’.

De Rotterdammers vernederden de Amsterdammers in De Kuip compleet: 6-0. Het is de grootste nederlaag in de Eredivisie ooit voor Ajax. Hiervoor was de grootste verliespartij van de Amsterdammers ook tegen Feyenoord, in 1964, toen 9-4.

“Het is zwaar slecht”, zo begint Van ‘t Schip. “Ik kan niet eens zeggen teleurstellend, want het was gewoon slecht. Op alle fronten waren we de mindere ploeg: fysiek, aan de bal, intensiteit. Vanaf minuut één hebben we niet in de wedstrijd gezeten.”

“Het is een klap die we met iedereen moeten verwerken. Vier goals ontstonden door persoonlijke fouten, maar dat komt ook door de druk die Feyenoord zet. Daardoor maken we ook die fouten.”

Zo ging Ahmetcan Kaplan bij de 1-0 in de fout, zat Jorrel Hato fout bij de 2-0 en in de tweede helft was ook invaller Branco van den Boomen verantwoordelijk voor een tegentreffer.

“Ze doen het natuurlijk niet bewust, maar het gebeurt wel. Het komt door de druk, ze waren er niet klaar voor en ze begonnen al slecht. We hielden de bal niet eens drie keer in de ploeg. Het was een opeenstapeling van fouten.”

“We ging met een 3-0 achterstand rusten en we zeiden nog dat we moesten resetten, maar binnen de kortste keren stonden we weer 3-0 achter. Het was vandaag gewoon de mannen tegen de jongens, of tegen de pupillen eigenlijk. Het was meer dan beschamend", aldus Van 't Schip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En een professionele trainer tegen een amateur.

7 april 2024 om 17:12

Niet een amateur: directeur van de liefdadigheidsverdediging die Ajax heet 😂 de spelers stonden te voetballen alsof ze amateurs waren die een keertje met een benefietwedstrijd mee mochten doen, JvS zat erbij alsof hij dat gezellig mocht aanmoedigen vandaag.

7 april 2024 om 17:42

Juist. John die klaagt over intensiteit en jongetjes. Hallo, wat heb je gedaan in de winterstop? Fitheid, niet aan gewerkt. Taktisch plan, niet gedaan of iig niet goed. Juiste spelers opstellen, zucht.
Ik wacht op een goede trainer. Al twee jaar. Dus geen Nederlander tenzij Slot bij half Rotterdam op de hitlist wil komen te staan, geen jeugdtrainer door schuiven en geen vent die het leuk doet in de subtop. Wie wel? Wellicht Potter. Komt er weer een nederlander, komt er weer een rampseizoen.

7 april 2024 om 19:02

Met die Oosting van Twente kan jij toch een heel aardig seizoen draaien. Die maakt van zijn ploeg echt een voetbalmachine en zeer klinisch in de duels. Oftewel, niemand houdt in en gaan er allemaal 110% voor. Dus ja, er lopen gerust Nederlanders rond die Ajax uit het slop kunnen trekken. Alleen niet binnen één jaar. En daar moet een trainer toe bereid zijn. Als Oosting zijnde zou ik lekker met Twente proberen die Champions League te halen.

7 april 2024 om 17:58

Tja, je bent toch gewoon een clown als je zegt dat je wel mogelijkheden ziet. Zelfs een tactisch plan was er niet

Een trainer met een plan tegenover een vaderlijk figuur die vooral zegt plezier te hebben want het zonnetje schijnt.

7 april 2024 om 17:07

Hadden ze maar plezier. Speelden ze maar vanuit plezier. Nu spelen ze in een formatie die ze niet kennen en kunnen. Laat ze gewoon 433 spelen, precies vanuit plezier en intrinsieke motivatie. Niet 532 vanuit angst en controledrang. Verlies met je eigen visie in plaats van die van een ander. Plezier is juist bij Ajax een centraal begrip in de visie, lekker aanvallen, gogme, lef, doelpunten maken. Het plezier is totaal weg in 2024.

7 april 2024 om 17:22

Goede reactie

7 april 2024 om 19:03

Vandaag werd er volgens Slot al geen 5-3-2 begonnen. Er werd heel duidelijk een 4-4-2 / 4-4-3 achtige opstelling gedaan. Daarom was het in het begin ook zoeken voor Feyenoord, aangezien alle doorschuivende spelers niet waren wie ze in de voorbereiding waren. Uiteindelijk na 4-0 wil JvS de schade beperken en maakt hij er een 5 mans verdediging van, maar daar begonnen ze zeker niet mee

Steijn, van 't Schip, Wouters... ik weet niet in welke volgorde maar dat zijn de slechtste Ajax trainers die ik ooit heb meegemaakt.

7 april 2024 om 17:09

Of zal het als trainer wel mee vallen ingeval van de eerste 2 en zijn vooral de spelers het probleem?

7 april 2024 om 17:12

De spelers zijn niet goed maar niet zo slecht zoals ze nu overkomen. Ze moeten gewoon 433 spelen en Johnny eruit gooien

7 april 2024 om 17:13

Nee dat geloof ik niet zo @Sergio. Die spelers zijn niet allemaal super slecht maar dat lijkt vooral zo als het tactisch belachelijk beroerd staat. PSV wordt doodeenvoudig kampioen met vier jongens achterin die niet zo speciaal zijn.

7 april 2024 om 17:33

Nou, Boscagli en Dest zijn toch heel behoorlijke voetballers en Teze is ook zo slecht nog niet hoor. Af en toe staat ook nog Schouten achterin bij PSV. Maar ik ben het met veel scribenten op dit platform eens dat Ajax gewoon net zo goed 4-3-3 kan spelen, dan bewaak je in ieder geval het DNA en de rode draad van jeugd tot en met het eerste. Van het Schip is overigens geen wonderdokter gebleken maar Guardiola of Klopp zou dit Ajax ook geen kampioen maken. Het is we schokkend te zien dat na 29 speelronden Ajax inmiddels 33 (!) punten achter PSV staat.

7 april 2024 om 17:35

Al het hele seizoen de spelers bekeitiseren. Selectie vorig jaar en Schreuder. Dit jaar Steijn en John. Psv vorig jaar Ruud, dit jaar Bosz. Feyenoord kampioen met Idrisi, Jahanbaks en Slot.
Hoeveel voorbeelden moet iedereen nog hebben om te begrijpen dat de trainer ALLES is.
Ajax heeft boven alles een trainer nodig die drie dingen wel doet die nu niet gedaan worden. Poppetjes op de juiste plaats. Poppetjes topfit krijgen en houden. Poppetjes per wedstrijd de juiste tacktiek mee geven.
Hadden ze gewoon Bosz genomen, speelden ze mee voor de titel en werd Feyenoord kampioen. Zonder goede trainer wordt het volgend seizoen weer niks.

7 april 2024 om 18:08

433 verloren ze van amateur ploeg. Hou op man. De spelers zijn waardeloos en hebben niks van Ajacieden in zich

7 april 2024 om 18:59

Johnny zat er toen al(zijn Griekse vervanger)

7 april 2024 om 17:33

En dan staat die ene van vorig jaar er niet eens bij

7 april 2024 om 18:23

Idd. Die had Tadic, Kudus, Brobey, Bergwijn, Berghuis, Alvarez, Blind, Timber, Klaasen en Wijndal. Allemaal international materiaal. Wist 7 duels niet te winnen, spelers tegen zich te krijgen en zich op een enorme afstand te zetten van Idrissi&Jahanbaks&co. Slot bewees dat de trainer alles is. Dus toen Bosz openlijk zat te soliciteren, lieten ze hem naar psv gaan. Echt, sinds het vertrek van Overmars is er nog niet 1 begrijpelijke beslissing genomen en laat men psv en feyenoord er oo en er over komen, wetende dat wie nu het cl geld binnen harkt waarschijnlijk wel het bayern van nederland wordt.

Moet je zo iemand nou het seizoen laten afmaken? Is dat goed voor de club? Kan je het maken hem te ontslaan? Wie zou hem moeten opvolgen? Moet je wel een opvolger aanstellen zonder dat je een echte directeur hebt? Zou een opvolger liever volgend seizoen met een schone lei beginnen of liever nu al werken met de spelers? En wat betreft pupillen: waarom stel je dan ook Hlynsson op, de brugpieper? Ik weet het ook niet, maar er moet wel heel veel gebeuren bij de club.

7 april 2024 om 17:23

Dave Vos!! Waarbij je je af kunt vragen of je hem dit aan kunt doen

Stap op John, je uitstraling straalt af op het team. Hoe hij daar zit met die grote bruine bambi ogen 70 minuten lang. Ajax heeft een veel minder team dan wij natuurlijk, maar dit was met grote afstand de slechtste tegenstander van het seizoen. En zo slecht is dat team nou ook weer niet.

Echt 0 beleving, 0 duelkracht en 0 cohesie. Ga lekker ff uitrusten.

7 april 2024 om 17:07

Dat gevoel heb ik ook. Je ziet ook niet een keer een stevige tackle zelfs bij 3-0.

7 april 2024 om 17:52

6-0 eraf en maar 2x geel pakken, dat zegt een hoop

7 april 2024 om 22:01

Dat had natuurlijk ook wel iets met Makkelie te maken vandaag. Die liet toch erg veel wegkomen zonder kaart (aan beide kanten). Normaal gesproken had bergwijn voor zijn veeg aan nieuwkoop minstens geel gehad (was mss eigenlijk wel rood) en had taylor ook een keer geel gehad voor zijn gefrustreerde schoppen

7 april 2024 om 17:12

Migi. Eens. Van 't Schip veroorzaakt met zijn houding en gekozen formatie een ploeg die op voorhand al poep in de broek heeft. Bovendien zo vaak van idee en formaties aan het wisselen, die totaal niet bij Ajax horen, dat niemand enig idee meer heeft wat te doen en in balbezit er gewoon echt geen enkele lijn meer te vinden is. Lijkt me ook goed dat hij eieren voor zijn geld kiest en zelf ontslag neemt

7 april 2024 om 17:18

Zou de 5-4-1 opstelling niet gewoon uit de koker komen van Van Gaal als adviseur? Hij heeft deze opstelling in de laatste jaren heilig verklaard. Kan het niet zo zijn dat een dominante van Gaal gesteund door zijn vriendje Blind in de RvC dit doordrukt?

7 april 2024 om 17:30

Nooit gedacht dat ik een Feyenoorder vandaag iets zinnigs zou horen zeggen, maar dit wat jij zegt is natuurlijk de harde realiteit.

7 april 2024 om 17:51

Even los van dat het te gemakkelijk is om de schuld op 1 persoon af te schuiven, klopt alles wat je zegt natuurlijk wel.

Beleving is toch een essentieel onderdeel van het zijn van een profvoetballer

Ik hoop dat deze wedstrijd ook duidelijk maakt dat niemand, maar dan ook niemand van dit elftal geschikt is voor ajax 1. We kunnen het over de aankopen hebben, maar ook de rest die er al langer zit bakt er niks van.

Het slechtste ajax ooit ej dan niet eens de 10-0 halen.
Die 10#0 zit velen nog diep aangezien ze nu 2 wedstrijden bij elkaar willen optellen om dat ook te halen.

7 april 2024 om 17:07

Komt ook omdat Ajax geluk had met Makkelie.
Opzettelijk hands maken en geen penalty tegen krijgen is absurd.

7 april 2024 om 17:12

Geluk met makkelie in een klassieker.. haha dan had hij wel wat andere dingen mogen doen.

7 april 2024 om 17:20

Vond geen rood voor Bergwijn vreemder. Iemand bewust hard op het achterhoofd slaan met geen bal in de buurt lijkt me niet de bedoeling.

7 april 2024 om 17:20

Jij vond het geen overduidelijke penalty, wat Hato deed?

7 april 2024 om 17:14

Als het 6-0 wordt en qua kansen en scheidsrechterlijke dwalingen ook meer dan 10-0 had kunnen worden kun je als Ajacied maar beter nederig zijn dan nog even proberen te sneren naar Feijenoord

Ben benieuwd of ze zich kunnen herpakken tegen Twente thuis.
Ik denk dat Twente ze gewoon over de knie gaan leggen, vertrouwen is op 0 momenteel.

7 april 2024 om 17:10

Het enige nadeel van nacompetitie halen is dat dit seizoen nog langer duurt.

Ajax is klaar.
En komend seizoen wordt er nog zoeentje met deze bestuurlijke onrust

7 april 2024 om 17:13

De top 4 is voor dit Ajax toch gewoon 4 bruggen te ver??? Of is dat nog steeds niet bij iedereen duidelijk????

8 april 2024 om 01:25

Ik vind AZ niet eens enorm veel beter. Maar, ja. We moeten geen vierde willen worden.

Ik heb net het interview met Bergwijn gezien. Wat een slappe hap was dat. Totaal niet aanvoerder waardig.

ik zie net de herhaling van de overtreding van Bergwijn op Nieuwkoop, maar dat is gewoon een 1000% bewuste klap in de nek van Nieuwkoop. Is gewoon donkerrood, bizar dat de var hier niet heeft ingegrepen, niet eens geel.

7 april 2024 om 17:26

Idd werd ook geen herhaling uitgezonden, geen Var... heel bijzonder. Ben wel benieuwd als dit andersom gebeurt. Zit waarschijnlijk ook niet in de samenvatting van Studio sport...
Ben wel weer benieuwd naar het interview met Bergwijn. Zal wel met een goede verklaring komen.

Club is doodziek. Bestuurlijke chaos, interne machtsstrijd en een zeer matige selectie samengesteld door een dubieuze Duitser. Echte clubmensen als Van Praag, Van Gaal en Schip worden nu keihard afgeserveerd door veel supporters terwijl juist zij verantwoordelijk namen na het ontslag van Mislintat. Echt ongelofelijk.

7 april 2024 om 19:04

Vind dit wel makkelijk. Hato, Taylor , bergwijn, Rensch, Kaplan etc etc zaten er al voordat Mislintat bij Ajax kwam. Het probleem zit veel dieper dan hoe je het nu schets

Het hele team, Johnny. Inclusief de complete trainersstaf. Dus kunnen jullie gewoon op de ingeslagen weg verdergaan. Met z'n allen. Plus de onvermijdelijke RVC. Zo helpen jullie met elkaar Ajax weer heel groot te maken. Toch???

Sorry, maar van het Schip moet je in bescherming nemen, die man heeft een zware burn-out. Op geen enkele manier kan hij de trainer zijn die Ajax weer uit het slop kan trekken. Haal Frank de Boer en begin opnieuw. Verkoop de aankopen van Mislintat en bouw Ajax weer vanaf de grond op.

Zal mij niets verbazen dat de Ajax bus strakkies wordt opgew8..

John, het spijt me maar vertrek alsjeblieft onmiddellijk. Belachelijke keuzes, belachelijke opstellingen kortom belachelijke technische staf.

En nog steeds leggen veel Ajax supporters de schuld bij de trainer. Het is gewoon koppig blijven ontkennen dat de selectie gewoon die van een lage middenmoter is. Slechte aankopen, jeugdspelers die eigenlijk (nog) niet goed genoeg zijn voor het eerste, geen leider, en een aantal ‘topspelers’ die in de malaise delen.

Dan valt er als trainer weinig eer te behalen. Speel je aanvallend, wordt je weggecounterd, speel je verdedigend, is het wachten op persoonlijke fouten. Maar goed, een andere trainer zal er meer uithalen. Net als de vorige. En die daarvoor etc.

7 april 2024 om 17:21

Als ze een goede trainer aanstellen wel. Schreuder, Heitinga, Steijn en van het schip waren ook gewoon gefaald bij Feyenoord en PSV

7 april 2024 om 17:30

Een trainer is zo goed als het materiaal waarmee hij werkt. De selectie is zeer matig en niet in balans. Zelfs Pep wint geen prijzen met dit Ajax.

7 april 2024 om 18:33

Niemand dat een trainer hier een kampioensploeg van maakt. Maar men verwacht wel een ploeg met identiteit, discipline, waarvan de spelers weten wat er van ze verwacht en hoe ze dit uitvoeren. Dat is allemaal al lange tijd afwezig en als je dan ook een dramatische selectie hebt dan versterkt dat elkaar natuurlijk

7 april 2024 om 17:59

Guardiola wordt nog kampioen met Volendam. De trainer is ALLES. Slot wordt kampioen met Idrisi en Jahanbaks. Ruud wordt vervangen door Bosz en zie het verschil. Bizar dat mensen maar blijven hameren op spelers.
Zonder trainer die spelers fit houdt, op de juiste plaats zet en een duidelijk plan mee geeft, kun je Mbape en Messi halen, je wordt geen kampioen.

7 april 2024 om 18:06

Ligt zeker voor het grootste deel aan de technische staf dat je hier op je klote krijgt. Een goede trainer had hier wellicht ook geen punten gepakt, maar was niet zo op zn bek gegaan.

“Net als de vorige, en die daarvoor etc”
Ja waren allemaal matige trainers.

Als je al 2 jaar lang met een onzichtbare Taylor op het middenveld blijft spelen, en je zet er wedstrijd na wedstrijd nog zo’n onzichtbaar figuur naast (Hlynsson), dan heb je niet heel veel verstand van het spelletje.

Het is jammer voor van 't Schip dat hij hier ook zwaar beschadigd door raakt. Is in een moeilijke situatie ingestapt. Voor Ajax was en is het een moeilijke situatie, maar Schip had het natuurlijk nog moeilijker doordat zijn vrouw vlak daarvoor is overleden en daardoor heeft hij bij mij en vele sowieso al de gunfactor. Maar ik heb wel heel vaak, sowieso al vanaf zijn aanstelling, aangegeven dat Schip prima is om dit seizoen af te maken en moet redden wat er te redden valt en dat doet hij ook. Voor de lange termijn zag ik sowieso al niks in Schip.

En hij heeft keuzes gemaakt waar ik ook raar van opkeek, maar heeft Ajax wel omhoog gebracht en in zekere zin heeft hij ook wel de schade beperkt. Ergens ook weer niet, maar toen hij begon stond Ajax onderaan. Wel een vertekend beeld doordat Ajax nog twee wedstrijden moest inhalen en dan 13de of iets in die richting hadden gestaan, dus vanaf die plek heeft hij Ajax in ieder geval naar plek 5/6 gebracht en op plek 5 t/m 8 zal Ajax denk ik ook wel eindigen dit seizoen. Dus dat is in ieder geval al prima, daar is dan ook alles mee gezegd.

Aan het begin van de middag las ik wat geruchten via Engelse-media's dat Potter schijnbaar dicht bij een akkoord bij Ajax is. Wel media's die ik niet zo vertrouw, dus ik neem het met een korreltje zout. Maar mocht het daadwerkelijk lukken om Potter te strikken als vervanger van Schip dan ben ik in ieder geval in m'n nopjes. In dat bericht stond ook dat het een poging was van de RvC naar de bestuursraad toe om dat te lijmen en voor Potter te gaan, omdat hij blijkbaar ook 1 van de kandidaten van Kroes zou zijn. Eerst maar afwachten of het kamp Kroes wint of de RvC, maar als Potter komt dan zal denk ik uiteindelijk ook Vivell komen.

Die is ontslagen bij Chelsea, maar krijgt nog doorbetaald tot het einde van zijn contract en zijn contract loopt af na de transferperiode in de zomer van wat ik las. Kroes zou daar dan op wachten als hij aan was gebleven, en Vivell was ook degene die Potter naar Chelsea haalde. Dus dan is het voor mij toch wel een beetje 1 en 1 is 2. Maar moet uiteraard nog blijken of Potter komt en hoe Kroes eruit komt uiteraard, want dan zullen de plannen naar mijn idee pas echt doorgezet worden en heb ik wel wat meer vertrouwen in een eventuele komst van Potter aangezien de Telegraaf, VI en het AD hem ook regelmatig als kandidaat hebben genoemd.

John is een sympathieke gozer maar een erg matige trainer. Laten we iemand die ze nek uitsteekt voor Ajax niet weer afserveren. We gaan al zo slecht om met (oud) Ajacieden in Amsterdam.

Twee trainers dit seizoen, beiden hetzelfde resultaat ligt het dus gewoon bij degene die deze onsamenhangende spelersgroep heeft gecreëerd.

John van t Schip is de enige Ajacied waar ik het mee te doen heb. Bij zijn aanstelling kon iedereen al stellen dat hij hier enorm beschadigd uit zou komen, omdat de eerste trainer die iets van dit zooitje kan maken nog geboren moet worden. Des te pijnlijker hoezeer dit ook de waarheid is geworden. Je gunt de man zoveel beter dan Ajax.

Dit allemaal komt door Edwin van der Sar.
Die rancune tegen Bosz. Het niet gunnen van een Reiziger als trainer, hij heeft zich een dubieuze Duitser laten in praten.
Velen zullen het met mij niet eens zijn maar door de slappe handel zitten wij nu I de problemen.

Ja John... Stel dan ook gewoon in deze wedstrijd mannen daar tegenover op. Branco, Medic, Akpom hebben wellicht niet het niveau maar kunnen in ieder geval wel in hun spel komen tegen fysiek sterke spelers die redelijk goed kunnen voetballen. Hlynson, Tahirovic, Gaaei en Godts kwamen dat niet. Roepen we al het hele seizoen.

Volgens mij is van het Schip ook wel uitgespeeld nu, die kan er ook helemaal niets meer mee doen. Je mag toch best wel eens kwaad worden lijkt me tijdens een wedstrijd? Ik bedoel als je ziet dat Kaplan en Hato in 2 minuten zo simpel de fout in gaan waarom laat je ze dan nu wel staan? En Gaaie slachtoffer je wel al twee keer door stomme fouten? Die man daar ben ik zo klaar mee en enige goede punt was dat Rulli weer op goal stond die is toch echt een klasse beter dan Ramaj. Snel het seizoen aflaten lopen en hopen op de 5de plek (al verdien je die niet eens). Dan snel van heel veel spelers af komen en weer een nieuw elftal samenstellen met de juiste balans en wil om te winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren