Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen teleurgesteld in vier Ajacieden: ‘Ik heb ze allemaal niet gezien’

Laatste update:

Spelers van Ajax zakten zondag massaal door het ijs in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, zo concluderen de analisten van Veronica Inside maandagavond. In aanvallend opzicht kon de koploper van de Eredivisie nauwelijks een vuist maken, zo merken René van der Gijp, Johan Derksen en Hans Kraay junior op. Derksen merkt een gebrek aan leiderschap op, zeker nu Hakim Ziyech en Daley Blind in de lappenmand zitten.

Volgens Derksen heeft Ajax na het vertrek van spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne behoefte aan spelers die ‘op een natuurlijke wijze’ de leiding nemen. “Dan denk ik aan Babel, Tadic en Promes of misschien Donny van de Beek. Maar alle vier heb ik ze niet gezien", stipt hij aan. Van der Gijp noemt Ziyech en Blind 'bepalende spelers' voor de ploeg van Erik ten Hag. Siem de Jong werd opgesteld als vervanger van Ziyech, terwijl Blind centraal in de achterhoede wordt afgelost door Lisandro Martínez.

Martínez oudje bij Ajax: 'Maar ik leer ook elke dag'

“Martínez geeft ballen terwijl er geen Ajacied in de buurt staat. Je weet niet wat je ziet. Die schopt ‘m gewoon naar de keeper van de tegenstander toe", verzucht Van der Gijp. Derksen vult aan: "Je moet mij niet vertellen dat het een goede voetballer is. Hij schiet alle ballen naar voren en ze gaan allemaal over de achterlijn.” Ook het optreden van Babel wordt uitgelicht. De aanvaller begon als rechtsbuiten, maar wisselde gaandeweg de eerste helft van positie met linksbuiten Promes.

“Vond je dat Babel slecht begon, of vond je dat wel meevallen?”, vraagt Van der Gijp met een grote glimlach aan Hans Kraay junior. “Die deed werkelijk alles verkeerd in de eerste helft." Het meest opvallende moment van Babel was een enorme kans in de eerste helft, bij een stand van 1-0: na een voorzet van Sergiño Dest vanaf de rechterflank wist Babel de bal vanaf een meter of twee niet tussen de palen te krijgen. Van der Gijp benadrukt echter dat ook Promes 'geen knikker heeft geraakt'."

Kraay junior kan zich daarin vinden. "Promes speelt als rechtsbuiten in het Nederlands elftal zestig procent minder dan op de posities waarop hij in Rusland speelde: nummer tien en nummer elf", doelt de analist op zijn periode bij Spartak Moskou. "Hij speelt nu geweldig als nummer elf, vooral met Hakim Ziyech erbij. Nummer elf is ook de beste positie van Babel. Maar als je toch iemand aan de rechterkant moet zetten, doe dan Babel maar. Nu wisselen ze binnen twintig minuten. Babel is dus niet goed, vervolgens wisselen ze en is Promes ook niet goed.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achja, ik denk toch dat ik Derksen en Gijp gelijk moet gaan geven over Promes, doet werkelijk waar niks goed zonder Ziyech. Weet zelf ook geen kansen te creëren en is te slordig in het combinatiespel. Babel wist je ook vantevoren al dat het niks ging worden, bij Gala waren ze erg blij met zijn vertrek en dat zegt heel veel. Ook Tadic is dit seizoen nog geen 50% van vorig seizoen. Wat betreft Donny, die draait erg goed mee in een lopend team, maar is geen speler die een team op sleeptouw neemt.

27 januari 2020 om 21:33

Hahaha ja tuurlijk, eerst zaten ze ernaast en speelde Promes en Martinez geweldig en het gaat 2 wedstrijden minder en Derksen wil nog even zijn gelijk halen en jij looot er achteraan. 2 slechte wedstrijden maken niet ineens 12 goede ongedaan. Dat moet je dan ook alleen aan de media overlaten. Zoals elke club hoe goed dan ook verliezen wedstrijden en spelers spelen zaadpotten. Daar mag je best kritiek op hebben maar je gelijk alsnog proberen te halen nadat je al weken ongelijk hebt is uitermate zwak.

27 januari 2020 om 21:38

Dus 1 mindere wedstrijd zonder Ziyech en hij is gelijk afhankelijk van Ziyech. Dat is echt de waan van de dag.

27 januari 2020 om 22:02

Nota bene ook nog in zijn tweede wedstrijd na zijn terugkeer na een blessure van anderhalve maand.. Opportunisme ten top dit!

27 januari 2020 om 22:06

@zytto34 in Oranje is hij meestal ook onzichtbaar. zijn meeste goals komen ook voort uit assists van Ziyech want zelf doet hij eigenlijk nooit wat beslissends uit een individuele actie. zijn wapens zijn zijn positionering en diepgang maar als er niemand staat om hem te bedienen dan is hij een stuk minder dreigend

27 januari 2020 om 22:21

Hij heeft in de ED 3 goals gemaakt op aangeven van Ziyech (van de 10 in totaal), 2 tegen Heracles en 1 tegen PEC. Tadic heeft bijvoorbeeld meer assists gegeven op Promes (4). Het klopt dus niet geheel wat je zegt. Dat beeld is een beetje ontstaan toen dat tandem Ziyech-Promes tegen de 2 bovengenoemde ED-tegenstanders en tegen Chelsea en Lille 5 keer doel trof afgelopen november. Maar ook op aangeven van anderen (of gewoon vanuit zelf gecreëerde ruimte zoals die winnende tegen RKC bijv.) heeft Promes de nodige goals gescoord. Tuurlijk vindt Ziyech Promes makkelijk, hun speltypes passen goed bij elkaar. Betekent echter niet dat Promes zonder Ziyech niet kan scoren, dat blijkt ook gewoon uit de cijfers zoals je ziet. En nee, hij is niet per se de man van de actie inderdaad, hij is echt iemand die met goede looplijnen opduikt in de 16 en afmaakt. Dat wisten we vooraf ook al. Dan wordt het lastiger zonder Ziyech's voorzetten, klopt. Maar ook Tadic, Donny, Dest, Nico of Eiting kunnen een bal aangeven die hij kan afmaken.

27 januari 2020 om 22:25

@sanderk91 ik zeg ook niet dat hij helemaal niet gaat scoren maar het is wel een speler die afhankelijk is van de aanvoer en geen Ziyech of Tadic die puur op individuele klasse een goal uit het niks kunnen maken. neemt niet weg dat Promes gewoon een hele belangrijke kracht is voor Ajax

27 januari 2020 om 22:37

Klopt, het was enkel een toevoeging! Je hebt gelijk dat hij niet een jongen is die uit het niks ruimte voor zichzelf creëert en afrondt (althans, niet vaak). Andere spelers, en dan kijk ik met name naar assistkoning Tadic, Dest en Nico, zullen nu moeten zorgen dat Promes in zijn kracht gebruikt kan worden. Zijn looplijnen moeten benut worden, dan legt hij ze er gewoon in.

27 januari 2020 om 22:59

Komop mensen! Kijk een beetje om je heen. Alle topclubs in Europa hebben het bijna moeilijk momenteel. De eindsprint nadert op nationaal en europees niveau en daarna meteen een EK. Sommige spelers hebben momenteel niet de maximale focus. En misschien ook wel terecht. Over een paar weken dan begint het pas echt.

28 januari 2020 om 06:47

Ga je Ajax nou vergelijken met een europese topclub? Ajax speelt tegen Getafe in de europa league...topclubs spelen in de champions league

27 januari 2020 om 23:12

Ik ben het met Derksen eens. Babel was redelijk kansloos tegen Zeefuik, Promes wordt op de verkeerde positie gebruikt en Tadic is al het hele seizoen minder (maar toch belangrijk). Maar het grootste probleem van Ajax is het matige middenveld zonder Ziyech. Niemand op het middenveld ontstijgt het niveau van de middelmaat. Niet een speler op het middenveld is bijzonder. Er is niet een speler die creatief is en de aanval goed kan bedienen. Waar zijn onze Eriksens, Sneijders, Van der Vaarts, Bergkamps. Echte typische Ajax creatieve nummer 10's die het spel bepalen. Waar zijn die? Juist nu hadden we een Noa Lang goed kunnen gebruiken, die kan dat wel op de 10 positie maar door foute sentimenten is hij afgeserveerd en zitten we met zogenaamde toppers als Donny van de Beek, Ekkelenkamp, Siem de Jong en Eiting opgezadeld. Eiting die bij een beetje druk in de Eredivisie al van alle kanten wordt voorbij gelopen. Laat staan op internationaal niveau. Over Donny, die zn enige goede wedstrijd dit seizoen speelde tegen Telstar heb ik al genoeg gezegd wat een matige speler dat is. Het is niet voor niets dat Ajax zn beste wedstrijden speelde toen die jongen geblesseerd was en hij niet meedeed. Behalve Ziyech kan niet een speler het spel bepalen. Vorig jaar had je Schone nog maar die was na 70 minuten weer op maar die begreep het spel als middenvelder tenminste. Nu hebben we de grote grap Donny van de Beek als onzichtbare spelbepaler. Wanbeleid.

27 januari 2020 om 23:24

Ik vraag me af of je zelf weleens doorhebt wat voor onzin je verkondigt. Je zegt: het middenveld van Ajax is matig zonder Ziyech. En vervolgens: waar zijn de creatieve middenvelders a la Eriksen, Sneijder, enz? Nou... Dat is Ziyech! Eens dat er best nog een creatieve speler bij had gekund, maar dat is een ander verhaal dan dat Ajax geen enkele creatieve middenvelder heeft. En dan vervolgens Lang noemen als oplossing op 10. Als er toch iemand op deze wereld is die niets heeft van een Eriksen, Sneijder, dan is dat Lang. Dat is gewoon een buitenspeler. En vervolgens open je weer de aanval op Van de Beek. Heb je ooit ruzie met hem gehad o.i.d.? Want je bent constant compleet ongefundeerde aanvallen op hem aan het vuren, waarvan je zelf ook weet dat het kant noch wal raakt. Wat wil je daarmee bereiken? Hij speelt zogenaamd ontzettend slecht (die prima statistieken komen vast doordat tegenstanders hem laten scoren), er is een complot gaande waarbij alle analisten bij de entourage horen en Van de Beek naar een topclub willen lozen. Hoe ver wil je hierin gaan? Als je gewoon een normaal betoog houdt dat Ziyech een van de weinige creatieve spelers in de Ajax-selectie is, dan willen mensen wellicht nog met je in discussie. Want dan zeg je wat zinnigs. Maar jij zou een topic over de materiaalman van RKC nog kunnen laten gaan over hoe matig je Van de Beek vindt. Vermoeiend (want heb in al je postst nog nooit een goed gefundeerd argument gelezen).

27 januari 2020 om 23:34

@martijn12 Ik geef mijn mening over Ajax en sommige spelers op basis van wat ik zie. Een van die spelers is Van de Beek en net als over sommige andere spelers heb ik over hem ook een mening. Van de Beek is de speler waar Real Madrid en Manchester United er zogenaamd alles aan doen om hem te tekenen. Begrijp ik tenminste van jou en andere kenners hier op dit forum. En als ik onderbouwd aangeef dat deze zogenaamde topspeler vrijwel elke wedstrijd of onzichtbaar is of als nummer 6 hoger of naast de nummer 9 staat en daardoor het elftal volledig uit balans haalt en van het middenveld een gatenkaas maakt dan is dat ongefundeerd. Ik nodig je uit om tijdens de wedstrijden dan toch nog beter op te letten. Dan zul je begrijpen dat ik niet zomaar iets roep.

27 januari 2020 om 23:47

Donny van de Beek zullen we maar naar de IJsselmeervogels zaterdag 4 sturen dan als we jouw verhaal moeten geloven? God wat heb jij een afkeer tegen die gast zeg, wow! En Noa Lang is ineens de messias die wél even de lijnen uit zou zetten op de 10 positie? 😂 Noa in de as zetten bij Ajax 1 is pure waanzin. Als hij, na zijn huurperiode bij Twente, nog door gaat breken zal dat op de flank zijn, waar hij sowieso de overgrote meerderheid van zijn duels heeft gespeeld en waar hij nu bij FC Twente ook weer speelt. Die jongen is helemaal geen 10, ik zie ook niks à la Eriksen of Sneijder in hem hoor.

28 januari 2020 om 00:00

@sander91 Het zou wat geloofwaardiger zijn als je inhoudelijk zou reageren op wat ik aangeef. Om inhoudelijk te blijven het volgende. Ik zeg niet dat Noa Lang de Messias is. Ik geef aan dat ik Lang aanzienlijk hoger inschat op de 10 positie dan een Ekkelenkamp, Siem de Jong, Eiting en Donny van de Beek (zonder aanvoer). Hij is creatiever, technisch beter onderlegd, bewegelijker en begrijpt de 10 positie gewoon beter. Ik kan me nog wedstrijden vergelijkbaar met die tegen Groningen herinneren maar dan tegen Zwolle en Twente. Toen speelde Ajax ook dramatisch en stonden ook op het punt te verliezen maar zorgde inderdaad een fris en creatief spelende Noa Lang, een joch van 19 jaar, hoogstpersoonlijk voor de totale ommekeer in de wedstrijd en geest in het elftal en was hij bepalend met zijn spel, goals, assists en voor de ommekeer. Iets wat we zondag werkelijk op geen enkel moment konden verwachten van al die middelmatige middenvelders met hun vele tekortkomingen. Zelfs in de Eredivisie heeft minimaal een kwart van de clubs een beter of gelijkwaardig middenveld aan dat van Ajax. Dat is wanbeleid met een dergelijke begroting.

28 januari 2020 om 00:03

@Holland8 dus jij ziet dat Van de Beek het middenveld compleet uit balans brengt, en toch blijft Ten Hag hem daar opstellen. En toch blijft Ronald Koeman hem omroepen. Waarom zouden die dat dan doen? En waarom zouden mannen als Gullit, Van Hooijdonk, enzovoorts zo vaak lovend over Van de Beek zijn? Geloof je nou echt dat dat allemaal is omdat zo ongeveer de hele voetbalwereld, zoals je meermaals hebt verkondigd, in de entourage van Van de Beek zit en hem naar een topclub wil brengen? En for the record: ik en andere mensen op dit forum zijn niet degenen die Van de Beek naar die clubs praten. Dat zijn Nederlandse EN buitenlandse media die over interesse schrijven. Dat zijn analisten die van de zaakwaarnemer van Van de Beek hebben gehoord dat die clubs interesse hebben (en als hij liegt, zouden die grote clubs, die dus in eigen land hiermee geconfronteerd worden, het dan niet ontkennen?). We hebben het over een 22-jarige jongen die scoorde en erg goed voetbalde tegen enkele van de beste clubs van de wereld. Maar dat zal dan alleen liggen aan dat fantastische team om hem heen. Je geeft aan dat Van de Beek vrijwel iedere wedstrijd onzichtbaar is. Wellicht moet je dan op andere aspecten van het voetbal gaan letten. Want de loopacties die Van de Beek maakt, voornamelijk zonder bal, zijn bijzonder slim en belangrijk voor het elftal. De arbeid die hij levert. De functionele techniek die hij heeft. Weinig spectaculair, maar ontzettend knap. Nogmaals: nee, Van de Beek wordt niet de beste middenvelder ter wereld. Maar hij is echt niet zo matig als jij doet voorkomen. Als negen van de tien echte voetbalkenners in binnen en buitenland Van de Beek een heel goede speler vinden en jij vindt hem dramatisch, dan zou je op een gegeven moment kunnen bedenken dat er iets is dat jij blijkbaar mist. Je kunt ook, zoals je al weet ik hoe lang doet, bij je mening blijven en doen of je er zelf meer verstand van hebt dan de trainers van Ajax, Oranje en allerlei oud-internationals in binnen en buitenland.

28 januari 2020 om 00:09

@Holland8 over je reactie op @Sanderk91: benoem dan ook even de wedstrijden waarin Noa Lang niet thuisgaf. Je vindt Noa Lang op basis van anderhalf goed potje in Ajax 1 een betere optie op 10 dan alle andere spelers die je noemt (waarvan Eiting niet eens een 10 is, maar prima). Ik kan, zoals jij van Lang kan herinneren, me ook wedstrijden herinneren waarin Van de Beek het cruciale doelpunt maakt om ajax over de streep te trekken. En je laatste opmerking is dan weer het dieptepunt - of hoogtepunt, net hoe je het bekijkt - van jouw Voetbalzone avond. Van de Beek, Martinez en Ziyech is een minder middenveld dan wat een kwart van de clubs heeft. Nu bedoel je waarschijnlijk het middenveld Van de Beek, Gravenberch en De Jong, daar die zondag speelden. Maar ook daar klopt het niet van en dat snap je zelf ook wel. Siem de Jong zou bij een Utrecht, Vitesse, enzovoorts gewoon in de basis staan. Kijk eens naar Dani de Wit: bij Ajax compleet overbodig en maakt gewoon zijn minuten bij AZ. Prima als je geen hoge pet op hebt van Ajax of Ajaxspelers, maar dit is wat ik bedoel met ongefundeerde argumenten.

28 januari 2020 om 00:24

@martijnr12 Je bedoelt al die "analisten" en media (telegraaf etc) die Donny van de Beek een fantastisch vinden en volgens diezelfde analisten en media kan een Promes er niks van, Neres kan er niks van, Ziyech in de beginjaren kon er helemaal niks van. Die analisten en media die Van de Beek in Oranje wilden hebben voor Wijnaldum (want Van de Beek was zogenaamd beter volgens die analisten en media) of voor Propper. Bedoel je die analisten, media, echte voetbalkenners en oud voetballers? Haha laat me niet lachen. Ben blij dat jij dat allemaal wel gelooft en je eigen waarneming volledig uitschakelt. En top dat Koeman Donny blijft oproepen (voor de bank) want tegen de mondiale toppers Wit-Rusland en Estland heeft hij inderdaad bewezen dat hij van wereldniveau is... Tja als je je al niet tegen dat soort landen weet te onderscheiden, voor mij niet verrassend, dan mag je, of beter gezegd moet je, tijdens het EK gewoon thuisblijven. Want een speler als Ruud Vormer is op die positie al een klasse beter en voor Oranje waardevoller.

28 januari 2020 om 00:40

Ook die analisten ja. Maar ook de analisten die wel een realistische kijk op voetbal hebben, die Wijnaldum op waarde schatten, die Van de Beek hebben geanalyseerd in de Champions League... Je doet echt heel erg je best om alles zwart-wit af te schilderen. Als ik het over al die voetbalkenners heb dan begin jij ineens over analisten die uitspraken hebben gedaan die nergens op sloegen. Terwijl je zelf ook snapt dat er talloze goede analisten zijn, nogmaals in binnen en buitenland, die positief over Van de Beek waren en verder ook zinnige dingen zeiden. En om even mee te gaan in jouw redenaties: je bedoelt die Ruud Vormer die in de paar interlands die hem gegund waren enkele 100 procent kansen omzeep hielp en verder 0 toegevoegde waarde had? Het mooiste vind ik nog dat je eigenlijk geen enkel tegenargument geeft over waarom Koeman Van de Beek blijft oproepen. Zeg eerlijk: als Koeman hem meeneemt naar het EK of zelfs in de basis opstelt, schrijf jij Koeman dan ook af als iemand met voetbalverstand? En als Van de Beek na dit seizoen wonder boven wonder wel naar een topclub gaat: wat zegt dat volgens jou dan over de scouts en beleidsbepalers van die clubs? Hebben die er dan ook geen verstand meer van?

28 januari 2020 om 09:17

Kerel laat toch zitten. Hij zet zichzelf duidelijk voor schut met zijn uitspraken. Ajax begon pas te draaien toen vd zbeek geblesseerd was zegt hij, pfff. Heb Ajax dit jaar 2 keer live gezien tegen Vitesse, vd Beek was veruit de beste speler op het veld. Die vd Beek is zo slecht, hij scoort alleen maar omdat tegenstanders hem zo slecht vinden, dat ze denken, maar die vd Beek maar lopen. Die kan toch niks. Maar ondertussen scoort hij zowat elke wedstrijd, tegen ploegen als Vitesse, maar ook tegen ploegen als Chelsea en Juventus.

28 januari 2020 om 09:18

Moet 1x zijn(tegen Vitesse)

Van de Beek is ook gewoon hopeloos overschat en dst roep ik al tijden. Maar blijkbaar mag je niet aan Van de Beek komen, het oogappeltje van de Ajax supporters. Gaat hopeloos verzuipen een stap hogerop.

27 januari 2020 om 21:30

Hoe verklaar je dan dat Van de Beek vorig jaar uitblonk in de CL? Overschat omdat hij het tegen Groningen niet laat zien?

27 januari 2020 om 21:38

Omdat hij in team speelde dat fantastische draaide. Tuurlijk is hij goed, maar niet goed genoeg voor de absolute top.

27 januari 2020 om 21:47

Echte toppers kunnen een team bij de hand nemen en een team echt beter of makkelijker laten spelen. Hij kan dat niet. Is ook niet erg, Ajax is prima niveau, maar ik zal als ik een absolute topclub ben toch wel 2x nadenken om hem te nemen.

27 januari 2020 om 21:47

Het gaat er toch niet om of hij goed genoeg is voor de absolute top? Dat is een hele andere discussie. @FCT4Ever zegt dat hij overschat is, maar volgens mij zijn er maar weinig mensen die Van de Beek naar bijvoorbeeld Real Madrid praten. Gewoon een prima speler voor Ajax en zou in mijn optiek ook mee kunnen bij een Arsenal/United/Dortmund.

27 januari 2020 om 22:52

Van de Beek is simpel weg een speler die profiteert van andere. Ik heb vd Beek nooit zien een bal geven dat ik dacht die jongen kan echt goed voetballen. Hij doet werkelijk egt niks tijdens wedstrijden. Je ziet m ook nooit een echte kans creëren voor andere. Het is altijd wachten op Tadic of Ziyech. Madrid twijfelt echt aan deze jongen drm is het nog steeds niet officieel. En ik snap het ook want hij is sws geen toevoeging. En real gaat niet beter worden met zijn Komst. Als Frenkie en Mathijs al moeilijk hebben bij hen club moet je nagaan wat met Donny gaat gebeuren mocht die naar Real gaan

27 januari 2020 om 23:06

Albert, zoals we van je gewend zijn weer veel onwaarheden in een kort stukje over Van de Beek. "Doet werkelijk echt niks tijdens een wedstrijd" lijkt me überhaupt heel raar om te zeggen over iemand die zoveel kilometers maakt als Donny, maargoed. "Je ziet m ook nooit een echte kans creëren voor anderen." Ook dit is onwaar. Van de Beek heeft dit seizoen 34 key-passes gegeven (na Ziyech en Tadic het meeste van Ajax) waarmee hij 5 grote kansen creëerde (wederom het meeste van Ajax na Ziyech en Tadic) plus nog 4 assists gaf. Verder heeft hij er zelf 8 in gelegd (alleen Promes heeft er meer) terwijl hij de helft van de wedstrijden nota bene op CM stond i.p.v. AM. Je verhaal raakt echt kant noch wal. Ook weer direct betrokken bij 3 goals in 5 CL duels. Probeer je eens wat meer te verdiepen in de werkelijke prestaties van spelers i.p.v. enkel op basis van onderbuikgevoelens te reageren. Dit slaat werkelijk nergens op wat je allemaal zegt...

27 januari 2020 om 21:44

Zo overschat dat hij de enige is die de bal doel krijgt en dusdanig snel handelt dat de hele muur van Groningen er geen eens tussen kan komen.....

27 januari 2020 om 21:49

En jij focust je op 1 moment dat niks met discussie van doen heeft. In dat geval moet ik ook 50 miljoen kosten, ik heb immers ook wel eens zo'n toevalstreffer gemaakt in de 7e klasse zondag

27 januari 2020 om 21:53

Waarmee ik niet direct wil zeggen dat het een toevalstreffer was want dat was het niet. Ging me meer om het idee

27 januari 2020 om 22:04

@FCT 4 ever hij focust zich op een goed moment en laat daarbij de slechte momenten links liggen. Tegelijkertijd gebruik jij 1 slechte wedstrijd als aanleiding om Van de Beek maar weer eens overschat te noemen, waarmee je voorbij gaat aan de geniale loopacties die hij bijvoorbeeld had tegen Spurs in de halve finale CL en dit seizoen tegen Valencia. Ook tegen Chelsea in Engeland: perfect, slim vrij gelopen, keiharde pass in een keer dood leggen en de bal in het doel knallen. Als Van de Beek zo overschat is, dan is het vrij bijzonder dat hij al meerdere wedstrijden op topniveau van cruciale waarde is geweest. Je argument 'echte toppers kunnen een team bij de hand nemen' slaat wat mij betreft ook nergens op. Ziyech neemt Ajax ook niet iedere wedstrijd bij de hand. Dat deed De Jong ook niet. De Ligt ook niet. Dat doet zelfs Messi niet iedere wedstrijd. Van de Beek heeft vaak genoeg op zijn eigen manier ajax bij de hand genomen, namelijk door het maken van doelpunten. Hij is geen speler die dan de bal maar gaat halen en strooit met passjes. Hij moet bediend worden en kan dan beslissend zijn. Dat doet hij enorm vaak, ook nu weer tegen Groningen. Nee: Van de Beek wordt waarschijnlijk niet een nieuwe Modric of iets dergelijks. Maar in de rol die hij vervult zijn er nu al heel weinig slimmere voetballers met een beter gevoel voor positionering + functionele techniek. Dat die dingen weinig spectaculair zijn, so be it. Als je echt op Van de Beek let zie je dat hij een fantastische voetballer kan worden.

28 januari 2020 om 09:19

Ook jij hebt totaal geen verstand van het spelletje, heel duidelijk. Martijn komt met feiten, jullie met onderbuikgevoelens. We gaan allemaal mee maken waar hij volgens jaar voetbalt. Is het geen Madrid, is het wel United, Spurs of Juve. Die man gaat naar de top, en sommige van jullie kenners, die nog geen bal rechtdoor kunnen spelen, gaat vertellen dat hij overschat is🤣

28 januari 2020 om 13:10

Dus omdat ik een mening heb, heb ik er geen verstand van? Omdat ik zelf laag voetbal, mag ik niet zeggen dat hij overschat is? Wat een non-argumenten. Natuurlijk gaat hij een stap hogerop, maar daar gaat hij verzuipen, omdat hij kwalitatief tekort komt voor de absolute top.

Babel gaat niks worden en Promes moet snel beter gaan spelen. Zijn goals verbloemen veel. Ben het niet met ze eens dat martinez geen goeie voetballer is. Wel was die zondag bedroevend, hij voetbalde alsof die zaterdagavond naar een feestje was geweest met onbeperkt zuipen.

27 januari 2020 om 21:53

je ziet nu de Promes van Oranje als Ziyech niet mee doet. Promes is vaak alleen beslissend als hij goed bediend word. dan is hij levensgevaarlijk met zijn positionering en diepgang maar het is geen speler die uit een individuele actie wat beslissends gaat doen

27 januari 2020 om 22:29

Martinez heeft een paar foutjes gemaakt maar speelde gewoon over het algemeen juist een sterke pot. Kon de bal vaak niet kwijt omdat er geen afspeelmogelijkheid was. Die commentator moest m op het moment hebben en pikte elke verloren bal eruit. Dat vd gijp en Derksen er ook nog dom achteraan gaan zegt meer over hen. Op basis van 2 slechte ballen een speler de grond in boren. Wat een prutsers.

Babel moest met veel bombarie komen om de wisselvallige Lang te vervangen maar gisteren heb ik nog niet gezien waarom. in Oranje had hij toen een tijdje geleden 2 geweldige interlands maar de rest van de interlands voegde hij eigenlijk weinig tot niks toe en ook bij Galatasaray heeft hij niet echt een onuitwisbare indruk gemaakt. wie weet gaat hij het nog heel goed doen bij Ajax maar op dit moment snap ik niet echt waarom ze hem hebben gehuurd

27 januari 2020 om 22:07

Babel moest helemaal niet komen om Lang te vervangen, en al helemaal niet met een hoop bombarie.. Hoe kom je daar nou weer bij? Babel is op huurbasis aangetrokken om een ervaren optie voorin erbij te hebben i.v.m. blessures van Promes, Neres en Labyad. Lang is daarna pas verhuurd omdat hij nu in de luwte bij Twente een stuk meer minuten kan maken dan bij Ajax, wat zijn ontwikkeling hopelijk ten goede komt.

Ik betwijfel of Derksen of Gijp ook maar iets van de wedstrijd hebben gezien. Ik heb Donny de hele wedstrijd als een paard zien werken, en heel weinig foute ballen zien geven. Maar hij verzoop een beetje op het middenveld. Ook Tadic verdient dit soort goedkope hoon niet. Een beetje te gemakkelijk kletsen vanuit de luie stoel heren. ,

27 januari 2020 om 21:49

hoezo is dat makkelijk kletsen? het elftal wat gisteren bij Ajax in het veld stond heeft geloof ik 5 keer zoveel gekost als dat van FC Groningen. dan moet je natuurlijk gewoon 3 punten pakken. Tadic speelt ook gewoon een heel matig seizoen. als Noa Lang een keer minder speelde dan was hij de kop van jut en Eiting kreeg ook kritiek gisteren maar over Tadic mag je blijkbaar niks zeggen als hij niet goed speelt. dan geef je de talenten die net komen kijken maar de schuld terwijl het eigenlijk juist de duurbetaalde ervaren spelers zouden moeten zijn die de kar trekken en het verschil maken

27 januari 2020 om 22:11

Ik denk dat we in Nederland een beetje te verwend zijn geraakt met de Tadic van vorig seizoen. Toen had hij een ongekend jaar. Dit jaar is het allemaal minder, hij speelt niet goed, zou niet beslissend genoeg zijn. Tadic is in alle competities gemiddeld in iedere wedstrijd betrokken bij een doelpunt. Heeft in de eredivisie 8 doelpunten en 15 assists. Ja, hij doet het minder, maar zullen we even realistisch blijven?

27 januari 2020 om 22:33

Hahah inderdaad, direct betrokken bij 23 goals (8g, 15a) in 20 ED duels durven sommigen tegenwoordig gewoon 'een heel matig seizoen' te noemen, echt lachwekkend gewoon. Het oogt allemaal wat minder dan vorig jaar, dat klopt. Maar als je dit 'heel matig' noemt dan ben je gewoon glashard aan het liegen. 1 op 1 lopen in alle competities lijkt me per definitie niet matig, eerder goed.

27 januari 2020 om 23:09

@sanderk91 heel matig is dan misschien wat overdreven maar Tadic was vorig jaar echt geweldig waar ik hem dit jaar minder opvallend vind en vaak in cruciale wedstrijden niet echt het verschil zie maken. het gaat er natuurlijk ook om om welke goals je maakt. maak je de 1-0 of de 1-1 op een mindere dag van Ajax of de 3-1 of 4-1 in een wedstrijd die lekker loopt. Tadic is nog steeds een hele goede voetballer maar waar hij vorig jaar net zo belangrijk was als Ziyech is hij dat dit jaar niet imo

Als onze trainer niet met Siem op 10 zou starten, maar met Tadic voor meer creativiteit, dan zou de voorhoede ook beter bediend worden.

Ik had er vooraf al een slecht gevoel over en dat gevoel kwam helaas ook uit. Zonder Ziyech en Blind is het huidige Ajax gewoon niet goed genoeg om lastige uitwedstrijden als Psv, AZ en Groningen te winnen. Ik hou daarom ook mijn hart vast over 2 weken tegen Utrecht, of het dan wel goed genoeg is.. Zonder Ziyech mist Ajax gewoon creativiteit vanuit het middenveld, een speler die de ballen achter de verdediging neer kan leggen en gaten bij de defensie van de tegenpartij kan creã«ren. Eiting komt dan nog het dichtst in de buurt maar komt fysiek lang niet in de buurt van Ziyech (werkethiek en loopvermogen).

Derksen en andere, ja ze waren niet goed maar ze zo neer te zetten, bah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren