Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen is klaar met basisspeler Oranje: ‘Hij loopt op zijn laatste benen’

Laatste update:

Johan Derksen heeft niet veel vertrouwen meer in de kwaliteiten van Virgil van Dijk. De analist stelt in het programma Vandaag Inside van SBS6 dat het ‘niet zo’n goede verdediger is’, en dat hij zich bovendien ergert aan de interviews van de centrumverdediger.

“Ik word heel moe van die aanvoerder van Nederland”, zo begint Derksen in de talkshow. “Als er een wanprestatie geleverd wordt gaat hij met allerlei clichés uitleggen wat er misgaat. Of hij het niveau nog aankan? Nee, hij loopt op zijn laatste benen. Ik heb het nooit een vedette gevonden. Hij oogt goed, maar ik vind het niet zo’n goede verdediger. Hij was alleen sterk in de lucht.”

De analyticus ergert zich niet alleen aan de tegenvallende prestaties op het veld, want ook de optredens van Van Dijk voor de camera kunnen Derksen niet bekoren. “Hij staat dan de zogenaamde aanvoerder te spelen. Hij trapt alleen maar open deuren in en die man zegt nooit wat. Dan denk ik: jonge, jonge, jonge, wat een saaie lul is dat zeg.” Valentijn Driessen sluit zich aan bij Derksen, en verwacht dat de Van Dijk alleen nog op het komende EK in Duitsland actief zal zijn. “Tot dan mag hij mee blijven doen.”

René van der Gijp vindt eveneens dat de verdediger van Liverpool zijn top enige tijd geleden al bereikt heeft. “Ik vond Van Dijk echt een absolute topverdediger in de tijd dat Liverpool de Champions League won. Maar ik denk wel dat hij na zijn blessure een jasje uit heeft gedaan. Het was wel echt een ernstige blessure. Hij had gewoon tot invalide geschopt kunnen worden. Bij sprintduels zie je gewoon dat hij minder is geworden. Af en toe oogt het ook onzeker”, besluit Van der Gijp.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat rene zegt, daar ben ik het inderdaad mee eens. De andere heren overdrijven nogal graag maar na zijn blessure is het wel echt minder geworden.

11 september 2023 om 23:41

Voor zijn blessure was het 1 van de, zo niet de beste, centrale verdediger van de wereld op dat moment. Verwachtingspatroon is hierdoor erg hoog geworden. Neemt niet weg dat het nog steeds een goede verdediger is die ik voorlopig nog altijd op zou stellen.

12 september 2023 om 01:39

Een combinatie van deze reactie en die van vd Gijp slaat de spijker op zijn kop.

Is niet meer van het niveau waarop hij zat, maar doet echt nog niet onder voor de rest. Zeker niet met 3 verdedigers. Aké vind ik momenteel de beste, maar bijv. De Ligt en de Vrij zijn nu niet direct veel beter dan v Dijk

12 september 2023 om 02:10

Dat valt ook wel mee, Liverpool was zo goed en de enige zwakke punt was de GK en CV. Beide waren ADO niveau Karius en Lovren. Zelfs als ze mij, met die knuppelige spelers zouden vervangen dan was ik ook op een wereldspeler gaan lijken met zo een machine van een team. Van Dijk was en Allison waren de laatste puzzelstukjes maar ze zijn allebei verre van beste op hun positie. Virgil was wel een hele goeie speler maar er was wel een hype rondom hem.

12 september 2023 om 07:14

RamboKolombo - En welk excuus was het bij Southampton toen hij speler van het seizoen werd? Virgil van Dijk is meerdere malen in het FIFA elftal van het jaar geweest, uitgeroepen voor UEFA’s beste verdediger en ga zo maar door, zoek voor de lol eens zijn erelijst op. Heerlijk hoe mensen zoals jij prestaties van bepaalde spelers proberen te downplayen omdat ze in een goed draaiend team spelen. Kan voor één ding mijn hand in het vuur zetten, jij (😅) had en menig andere top verdedigers hadden niet kunnen brengen wat Virgil
op zijn top heeft gebracht bij Liverpool. En dan bedoel ik niet alleen voetballend.

12 september 2023 om 09:32

Rambokolombo. Als je te weinig Liverpool hebt gevolgd mag je dat ook gewoon zeggen hoor. Liverpool speelde een tijdje in Van Dijk z'n prime zonder hem en kreeg allerlei doelpunten tegen en hield niet meer de nul en verloor ook een aantal keer. Van Dijk keerde terug van z'n blessure en Liverpool begon plots weer met de nul te houden. Dat kan geen toeval zijn. Hij zet z'n verdediging neer, is belangrijk in de coaching, in het doordekken en in de duels en dat zag je terug in die tijd.

Na zijn ernstige blessure is dat helaas wat minder geworden, is het allemaal wat softer, meer kleine foutjes en houdt Liverpool veel minder vaak de nul. Maar om te zeggen dat Van Dijk alleen maar goed was doordat het elftal zo goed was is echt onzin. Ik zou nog eerder zeggen andersom dat Liverpool zo goed was (toen ze bijv.de CL wonnen) omdat Van Dijk en Salah in het team zaten.

12 september 2023 om 06:36

Haha ja De Ligt, De Vrij, Blind en Geertruida zijn zeker beter. Lachwekkend de kritiek op Van Dijk die nog steeds met kop en schouders boven al onze verdedigers uitsteekt. Noch lachwekkender is dat niemand het over de grap van Oranje heeft genaamd Daley Blind. Dat dat stuk onbenul een Oranje shirt mag aantrekken (hoewel ik dat ook denk bij Wieffer en steeds vaker bij De Ligt).

Dat afblaffen is vaak overdreven en veel te gemakkelijk wanneer je niet met een geloofwaardig alternatief kunt komen aanzetten.

Zo praat je dus een bezttingsprobleem de wereld in: want straks is Virgil niet goed, Timber niet fit en De Ligt zonder wedstrijdritme. Dus dan ben je overgeleverd aan Luts Geertruida, of Stefan de Vrij als rechtscentrale verdediger. Worden de heren daar vrolijker van, of blijft het azijnzeiken om het azijnzeiken?

11 september 2023 om 23:20

Retorische vraag natuurlijk, maar toch beantwoord ik 'm voor je: azijn. Dhr. Derksen is al jaren niet zo vrolijk meer.

12 september 2023 om 01:30

Geertruida als rechterverdediger helemaal prima, wanneer je Timber als maatstaf gebruikt.
Vind Geertruida minstens zo goed en obv vorig seizoen beter dan Timber.

12 september 2023 om 02:17

Geertruida is in alles beter dan Timber, in het afwerken, doordekken, kopsterk, positionering. Timber is een goeie speler maar Geertruida vind ik buitencatogerie.

12 september 2023 om 16:07

Daar verschillen de meningen sowieso van. Timber Vind Ik beter voetballen, maar Geertruida doet niet heel veel onder. De drive van Geetruideda is wel beter. Waar Timber sober is, is de drive bij Geetruida beter. Kies zelf maar wie beter is. Maar dat zal je altijd hebben.

Tot nu toe speelt Timber prima bij Arsenal (blessure even achterwege gelaten) en Geetruida bij Feijenoord.

Ik zat te hopen dat dit over Daley Blind ging, maar helaas. Vind het bijzonder dat die de dans blijft ontspringen.

11 september 2023 om 23:22

Nee, daley krijgt nooit kritiek. En zijn vader wordt in de media helemaal de hemel in geprezen.

11 september 2023 om 23:22

Over daley blind is in de loop der jaren genoeg gezegd toch? Niet nodig om hem elke week naar beneden te halen. Heeft idd het fysiek niet meer om het NL bij te benen. Maar hij is nou ook weer niet zo slecht als menig mens hem wil laten lijken

11 september 2023 om 23:28

Best wat over gezegd, maar hij staat er nog steeds. Ik zou graag over Frimpong of Maatsen praten, maar die zitten er nou eenmaal niet bij, ten gunste van bijvoorbeeld basisspeler Blind.

12 september 2023 om 01:49

Frimpong is voor rechts en dat verhaal is bekend. Maatsen breekt net door en moet het nog even laten zien.

Blind heeft meer dan 100 interlands achter zijn naam, grote clubs achter zijn naam en halve Finale CL + EL beker gewonnen. Speelt nu ook alles bij de huidige nr 3 van Spanje, waar hij het erg goed doet.

Ja Blind is traag en loopt op zijn einde, maar ik snap best dat hij er nog bij zit. NL draait nog niet en de jeugdspelers zijn echt kleine kinderen en nog geen voorbeeldprofs. Daarnaast is hij nog steeds goed in de opbouw en aan de bal. Tuurlijk heeft een Maatsen nu de kans hem eruit te spelen, maar hem direct niet meer op te roepen vind ik niet nodig. Gezien zijn kwaliteiten aan de bal en opbouw zie ik hem zelfs nog wel naast Frenkie spelen, Pirlo achtig ingevuld.

12 september 2023 om 07:53

Als je de wedstrijd niet gezien hebt moet je niet reageren. Blind werd verdedigend meerdere keren overlopen en aanvallend kwam er niets uit.

Vroeger was het een nuttige speler maar dat is hij al lang miet meer.

11 september 2023 om 23:24

Virgil is een vanzelfsprekend een target voor Johan Derksen e.d. aangezien hij een kopstuk was in de boycot, altijd erg zielig wanneer zij zo fel over been gaan nu ze eindelijk kunnen.

Blind heeft een soort oneindig krediet bij veel mediafiguren en coaches, daar valt altijd wel uitleg voor te vinden. ("ja, hij speelt alles(!) bij de nummer 3(!) van Spanje(!)"

12 september 2023 om 00:18

Naar wie of wat?

12 september 2023 om 03:37

Idd gewoon een iets conservatieve relatief ouderwetse man. Hoewel ik persoonlijk vindt dat die grap over akwasi een beetje uit z'n verband getrokken is. Maarja, ieder zo z'n eigen en voorkeuren natuurlijk. Ik ben alleen van mening dat de snor geen echte ouderwetse racist is, gewoon nog een beetje van de oude stempel waarin je alles nog kon zeggen. Wat in sommige gevallen misschien iets te veel van het goede is

12 september 2023 om 01:31

Kevinho, ik ben bang dat Blind zelfs nog basisspeler is op zijn 40e wanneer hij bij AFC in zijn nadagen loopt te ballen. Want hij is zo belangrijk voor het groepsproces.

Toch bijzonder dat de voetbaljournalisten aan tafel een veel minder genuanceerde blik hebben op van Dijk dan Gijp, die hier de spijker op zijn kop slaat.

Van Dijk in de succesjaren van Liverpool een aantal jaar terug was absurd goed. Volstrekt onpasseerbaar en hij stak er letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit. Er is gewoon enorm veel ingeleverd na die zware blessures en dat is eeuwig zonde want bij Oranje hebben we bijna nooit van de echte Virgil kunnen genieten.

11 september 2023 om 23:22

Het deel van het journaille wat hier het meeste aandacht krijgt is dan ook niet het kundige deel maar het deel waar we het liefst op reageren. Verweij is waardeloos en Derksen idem, maar die is dan ook al een jaar of 5 a 10 met journalistiek pensioen.

Edit: ik noem Verweij maar gaat hier om Driessen. Lood om oud ijzer, dat wel.

12 september 2023 om 06:00

Toch heeft hij dat niveau nooit in Oranje kunnen halen en was zijn piek ook nog eens van redelijk korte duur. Zijn impact op Oranje is stukken minder dan bv een F de Boer of Jaap Stam, terwijl kwalitatief niet onder doet voor die twee, en eigenlijk een perfecte mix is tussen die twee.

Hij heeft alleen de 1ste helft terug gekeken.
Er staat echt iemand. Zijn crosspasses, linker - en rechterbeen zijn altijd meer effectiever dan opbouw van achteruit. Koopkracht en inzet.
En maar kritiek geven! Hoe zou jij het vinden om altijd lompe cv's naast je te 'krijgen'?
Denk daar maar eens over na!
Vd Ven is net bezig, Botman is ok maar is geen Virgil!

12 september 2023 om 08:39

Ik word wel een beetje moe op de overdreven kritiek op van Dijk. Dit is gewoon nog steeds een fantastische speler, maar niet meer de speler die hij was voor zijn blessure.

Hij eindigde niet voor niets zo hoog bij de Ballon D'or verkiezing. Hij was echt onpasseerbaar, nu zet hij nog steeds de lijnen uit en kan heel veel oplossen met inzicht en positionering. Daarnaast inderdaad enorm sterk in de lucht en heeft een goede pass.

Ik ben het vooral eens met Rene, voor zijn blessure was hij zo sterk, snel en goed en hij heeft na zijn blessure een jasje uitgedaan en dat is te begrijpen want hij houdt zich in lijkt het wel.Na het EK is het tijd voor een Timber, De Ligt, Geertruida en vd Ven

En zo slaat Rene als enige de plank raak. Virgil is een prima verdediger, maar geen geweldenaar meer zoals voorheen. Hij legt het ook heel goed uit, voor die blessure was hij werkelijk de beste, daarna is hij een stuk minder geworden en zijn de basis dingen zoals zijn snelheid, wendbaarheid enzo nogal verloren gegaan. Jammer, maar ik zelf denk dat je genoeg achter hem hebt. Iedereen kent De Ligt, De Vrij, Timber en Geertruida. Ook Van der Ven en Botman verdienen een kans in Oranje.

12 september 2023 om 00:21

Dan zal de Ligt toch echt aan spelen moeten toekomen. Maakte toch ook geen geweldige indruk.

12 september 2023 om 00:43

Dat zal dan ook wel gebeuren neem ik aan. Als ik alles juist aanhoor komt hij terug van een kleine blessure en moet hij wedstrijd fit worden. Ik ben bevoordeeld, maar Upamecano is echt niet beter dan Matthijs. Kim misschien wel, maar daar komt ook pas een super seizoen bij kijken.

Kwam goed weg bij die 1 tegen 1 situatie. Maakt foutjes
Gelukkig zit er genoeg talent achter!

"wat een saaie lul is dat zeg" en een Noa Lang heeft weer teveel babbels. Het is ook nooit goed..

Van Dijk is geen goede aanvoerder meer. Hij was nooit een extroverte persoonlijkheid maar door zijn schijnbaar moeiteloze dominantie als verdediger en zijn “coole” uitstraling was hij een voorbeeld voor zijn medespelers en de fans. Na zijn blessure is hij echter niet meer onklopbaar (in 1 tegen 1 en in sprintsituaties). Van zijn oorspronkelijke “coole” uitstraling is niet veel overgebleven. Zijn optreden in de media is doorspekt van nietszeggende uitspraken en het “coole” is veranderd in verongelijktheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren