Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Johan Cruijff? Ik ken zijn naam wel en hoop dat we zijn prijs winnen'

Laatste update:
/

Zondagavond maakt het Nederlandse voetbalpubliek hoogstwaarschijnlijk kennis met Gastón Pereiro. Het Uruguayaanse toptalent is inmiddels alweer een aantal weken in Nederland en vertelt daarover in gesprek met Omroep Brabant. Ook laat hij zijn licht schijnen op de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Ik ken zijn naam wel", reageert de aanvaller.

Echt veel indruk maakt Nederlands bekendste voetballer niet. "Ook heb ik wel eens wat beelden van hem gezien op televisie. Ik hoop dat we zijn prijs winnen", aldus Pereiro, die in het vraaggesprek verder vooral ter sprake komt over zijn eerste ervaringen in zijn nieuwe woonomgeving. Nederland is vooral erg netjes, vindt hij. "Er ligt hier nergens papier op de grond!"

Ook het weer is uiteraard een thema. De onstuimige laatste afgelopen zomerweek heeft de jongeling verbaasd. "Het kan heel hard regenen en tien seconden later schijnt de zon weer." Pereiro zegt verder goed te zijn opgevangen door zijn nieuwe club en heeft zich daardoor al snel kunnen aanpassen. De twintigjarige jeugdinternational wacht zondag vanaf 18.00 uur mogelijk zijn eerste officiële optreden in het shirt van PSV. De landskampioen neemt het dan in Amsterdam op tegen bekerwinnaar FC Groningen.

Denk jij dat Gastón Pereiro gaat slagen in Eindhoven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahah ik hoop dat we zijn prijs winnen.
Hoop dat Pereiro het dit seizoen goed gaat doen en z'n stempel kan gaan drukken op aankomend seizoen.
Hij heeft het geluk net als hij in een eerdere intervieuw zei dat hij 2 latino's om zich heen heeft waarmee hij makkelijker kan communiceren.
Het weer in Nederland is voor mij na een paar maanden ook nog steeds wennen maar ja na regen komt zonneschijn hea.

1 augustus 2015 om 08:56

Het weer hier is altijd al zo raar. De ene dag is het 20 graden en regen de andere dag is het 32 graden en zonnig. Dat is Nederland. Ik ben er nog altijd niet aan gewend en ik woon hier al mijn hele leven.

Ik heb hem alleen nog gezien bij die oefenwedstrijd in Frankrijk.
Na een paar balbehandelingen wist ik eigenlijk al genoeg, die gaat zekers niet tegenvallen.

Ik zal 'm niet totaal met Messi vergelijken, maar het is ook zo'n speler waarbij de bal aan zijn voeten blijft plakken.

Ik leg de lat hoog voor hem.

1 augustus 2015 om 09:02

Ja je legt de lat hoog, de lat is dat PSV met Depay 30 goals kwijt is. Daar heb je je lat, dat zie ik hem bij lange na niet aantikken.

Dan heb je met Propper ook een middenvelder die er 5 max scoort ... Zet dat af tegen Wijnaldum en je levert beste een hele hoop goals in.

Ik moet t eerst nog zien, die balcontacten en aannames zag ik ook en je ziet dat hij kan voetballen maar dat is nog altijd 0 garantie

1 augustus 2015 om 09:24

Positief denken! Schijnt goed voor je te zijn.

Er is gewoon meer voetbal teruggekomen dan je denkt hoor, en die goals gaan wel gemaakt worden. Heb er vertrouwen in.

1 augustus 2015 om 10:35

Propper speelt nou in een beter team. Propper kan ook wel 7 doelpunten maken. Met het verkoop van Depay leveren we doelpunten in, maar Lestienne geeft veel meer assists dan Depay. Dat betekent dat De Jong er 30 in kan gaan leggen. Pereiro is gewoon een hele goeie speler die wel aan de 10 goals gaat komen. Voor Maher wordt dit seizoen heel belangrijk. Maher moet dit seizoen gaan vlammen zoals bij AZ.

1 augustus 2015 om 09:26

Ik heb hem tijdens de lichtstadderby aan de gang gezien. 1 helft gespeeld maar daar kon ik wel aan zien dat het erg makkelijk gaat. Maar ja tegen fc eindhoven met 5 wissels is het ook wat makkelijker

1 augustus 2015 om 10:54

Dat is onzin wat je nu zegt want pereiro kwam de 2e helft er in tegen fc eindhoven

De man die in 1 teen meer voetbaltalent had zitten dan welke selectie van de eredivisie dan ook tegenwoordig, en meneer "kent zijn naam wel" hahaha.

On: eindelijk gaat het seizoen weer beginnen, ben benieuwd waar psv en groningen staan. Zonde dat er maar de helft van de kaarten is verkocht

1 augustus 2015 om 09:57

Mijn ervaringen in Zuid-Amerika zijn hetzelfde, Cruijff lijkt daar niet zo'n grote naam te zijn als op andere plekken. Tijdens het WK 74 werd Van Hanegem in veel Zuid-Amerikaanse media minstens zo'n status toebedeeld als Cruijff. Misschien dat ze daar toen meer van een ander type speler hielden? In Europa was dit totaal niet het geval namelijk.

1 augustus 2015 om 10:38

Zo heel raar is het toch niet dat een jongen van 20 die opgegroeid is in Zuid-Amerika niet zo heel veel af weet van een Nederlandse voetballer die ruim 30 jaar geleden gestopt is? Ik weet best wat van voetbal, maar mijn kennis van Zuid-Amerikaanse spelers van ruim voor mijn tijd is ook redelijk beperkt.

1 augustus 2015 om 10:55

Als je een beetje voetbalkennis hebt weet je als Europeaan ook wel meer te vertellen dan alleen de naam van bijvoorbeeld pele, of zelfs een valderama, higuita, of andere mindere goden. Dus wanneer je zegt dat je er wel eens van gehoord hebt wil zeggen dat je of gewoon weinig voetbal geschiedenis kent of je bent gewoon respectloos.

1 augustus 2015 om 11:02

Ja dat begrijp ik heel goed, maar jij kent toch ook een Pelé, een Maradonna, Romario, Batistuta, Ronaldo etc.

Namen die veel voor het voetbal hebben betekend. Ik dacht dat die wereldwijd bekend waren. Ik heb bijvoorbeeld Pelé nooit zien voetballen(live) maar ik ken hem wel.

Ik dacht dat Cruijff in de top 3 beste voetballers ooit stond volgensde fifa ranking of zoiets. Maar zonde dat die namen langzamerhand in de vergetelheid raken.

1 augustus 2015 om 11:20

Is ook zo hoor. Weten dat Cruijff de beste Europese speler ooit was is voldoende.

1 augustus 2015 om 12:26

Hij heeft hem nooit zien spelen, hoe moet hij hem dan als speler zijnde kennen?

1 augustus 2015 om 12:28

@ajax_fan21:

Maradona, Romario, Batistuta en Ronaldo zijn allemaal veel recentere spelers dan Cruijff. Die waren op hun top in de jaren '80, '90 of '00, Cruijff was op zijn top in de jaren '70.

En zeg eens heel eerlijk: wat weet je nou echt (zonder opzoeken) over de Zuid-Amerikaanse grootheden van de jaren '70? Wat kun je zonder Google of Wikipedia zeggen over Jairzinho, Rivellino, Mario Kempes, Daniel Passarella of zelfs Pelé?

1 augustus 2015 om 15:57

Dan weet ik alleen over Pele iets zinnigs te zeggen, over de rest niet.

Natuurlijk is het helemaal niet zo raar dat hij weinig van Cruijff weet. De wereld is groot, de geschiedenis is lang, en hij is pas 20. Niet moeilijk over doen.

Als hij echt iemand was geweest met veel liefde voor voetbal had de naam Cruyff hem meer gezegd. Cruyff was ook een voetbalvernieuwer, die heel veel invloed op de ontwikkeling van het voetbal gehad heeft. Het zegt wel wat over deze jongen.

1 augustus 2015 om 12:54

Het zegt helemaal niets over hem. Het zegt namelijk alles over jou.
Gelijk weer zo'n jongen in een hok willen stoppen omdat hij jouw geliefde voetballer niet kent. Wat doet dat toch pijn.
Triest zo'n opmerking.

1 augustus 2015 om 12:57

Hij zegt in een interview op het psv netwerk dat hij zijn naam wel kent en dat hij wel dingen van hem heeft gezien,toch niks mis mee voor een jongen van 20.
Dus wat jij nu beweerd is volkomen onjuist.
Zegt wel wat over jouw.

1 augustus 2015 om 13:05

Ik ga er van uit dat, als je in een bepaalde competitie wil spelen je je wel mag verdiepen in de cultuur van die competitie. Hier mee blijkt dus dat hij een passant is. Dat zijn veel buitenlan dse spelers, op zich is dat niet zo erg, maar hij is een broodvoetballer, niet iemand die ooit een uithangbord voor PSV sordt.

Ben het hierin met cabinessence eens. Je moet ook niet vergeten dat deze jongen uit een heel ander werelddeel komt! Voetbal is natuurlijk het grootst/rijkst in Europa. Maar het is niet gek dat een speler in Uruguay niet alle oude helden kent.

Want naast spelers, kan ik niet meer dan 1/2 clubs uit Uruguay opnoemen hoor...

Ik ken wat clubs uit Argentinië en Brazilië. Colo colo uit Colombia maar hoeveel weet 4/5e van de Europese voetbalfan nou van voetbal in Latijns Amerika(

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren