Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeugdinternational Mike Kleijn vertrekt bij Feyenoord en tekent in de Eredivisie

Laatste update:

Mike Kleijn speelt de komende vier seizoenen voor Sparta Rotterdam, zo laat de Rotterdamse club weten via de officiële kanalen. De negentienjarige jeugdinternational, die als middenvelder en linksback uit de voeten kan, stond de afgelopen jaren te boek als een groot talent bij Feyenoord.

In Rotterdam-Zuid beschikte Kleijn over een aflopend contract. Volgens 1908.nl zat een contractverlenging bij Feyenoord niet in de pijplijn, daar de aansluitingsmogelijkheden naar het eerste elftal gering waren.

Kleijn vertrekt dan ook bij Feyenoord zonder debuut in de hoofdmacht. Wel ging de Bredanaar onder trainer Arne Slot meerdere keren mee op trainingskamp en deed hij mee in diverse oefenwedstrijden. Na dertien seizoenen Feyenoord en vele jeugdinterlands is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op Het Kasteel hoopt Kleijn wel door te breken in de Eredivisie.

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, is in zijn nopjes met de komst van Kleijn. “Hoewel de transferwindow nog niet geopend is, zijn wij op de achtergrond al druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Wij denken dat Mike een belangrijke rol kan gaan spelen in de toekomst.”

“Bij Feyenoord staat hij goed aangeschreven en maakte hij op ons ook een goede indruk in de wedstrijden die we van hem bekeken hebben. Ondanks zijn negentien jaar is hij al aanvoerder van het hoogste jeugdelftal. Daarnaast kan Mike op zowel het middenveld, voornamelijk als een ‘acht’, en als linksback uit de voeten, wat hem multifunctioneel maakt. We zijn blij Mike volgend seizoen welkom te heten bij Sparta”, aldus Nijkamp op de clubwebsite.

Op het YouTube-kanaal van Sparta reageert Kleijn op zijn transfer naar Spangen. “Sparta is een hele mooie en historische club en ik ben heel dankbaar dat ik hier mag spelen en mezelf mag ontwikkelen. Ik had het gevoel dat er een nieuwe stap nodig was voor mijn ontwikkeling.”

Feyenoord heeft nog geen melding gemaakt van het vertrek van Kleijn. In het hoogste beloftenelftal van de Rotterdammers vertolkt de linkspoot al enige tijd een belangrijke rol. Feyenoord Onder 21, dat momenteel koploper is, hoopt in de resterende maanden van het huidige seizoen nog te promoveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh dit vind ik jammer en pijnlijk. Vind hem echt een goede voetballer met veel potentie.

12 april 2024 om 16:41

Precies mijn gedachte. Dit was een jongen waarvan je dacht dat hij het kon redden.

12 april 2024 om 17:00

was 2 a 3 jaar geleden misschien wel het grootste talent in de Feyenoord jeugd, maar is dit seizoen nogal naar de achtergrond verdwenen eigenlijk. Heeft denk ik echt nog wel een leuke carriere in het verschiet.

12 april 2024 om 20:52

Daarom is het zo zonde dat wij geen jeugdteam in de KKD hebben. De stap van O21 in de huidige opzet naar Feyenoord 1 is dan veels te groot.

12 april 2024 om 17:02

Als niet Feyenoord-volger, waarom kreeg hij niet de kans i.p.v. Nieuwkoop? Die laatste is ook niet bepaald een hoogvlieger in mijn ogen (al doet hoj t wel aardig nu)

12 april 2024 om 17:07

Denk dat Kleijn meer een optie voor linksback zou zijn en evt op het middenveld

12 april 2024 om 17:20

Maar bijv. Geertruida op rechts en Klein op links.

12 april 2024 om 17:25

@yamiown

Je gaat toch niet een jeugdspeler die het niet lukt om door te breken, vergelijken met een aankoop die al dik 100 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld?

Het is volkomen logisch dat Nieuwkoop meer speeltijd krijgt dan Kleijn, wat een rare vraag zeg.

12 april 2024 om 19:07

Hij komt gewoon te kort. Was nooit echt goed bij de trainingskampen etc. Voor op het middenveld hebben we al zechiel, milambo, t’zand als grote talenten en daarvan gaan zeer waarschijnlijk alleen milambo en zechiel het halen.

12 april 2024 om 19:34

Is simpelweg niet goed genoeg. Was inderdaad een toptalent die met 15 jaar al.in de onder 18 speelde, maar heeft de stap vooral fysiek niet kunnen zetten en is ook al weer 19. Ik vreesde eat hij zichzelf zou overschatten en bijv. naar PSV zou gaan, maar Sparta is een goede stap voor hem.

12 april 2024 om 18:05

Zonde inderdaad!

Welkom Mike! Speel alsjeblieft van de kust uit de basis

Te Kleijn voor Feyenoord maar te groot voor Sparta. Hier gaan ze nog veel plezier aan beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren