Jeremain Lens vertolkt hoofdrol bij belangrijke overwinning Besiktas

Besiktas heeft vrijdagavond een moeizame overwinning geboekt in de Süper Lig. Het elftal van trainer Senol Günes wist de zege op bezoek bij het dit seizoen sterk presterende Yeni Malatyaspor pas in het laatste kwart veilig te stelen: 1-2. Besiktas komt door de overwinning in punten gelijk met Galatasaray, dat tweede staat in Turkije en later dit weekeinde nog uit bij Kasimpasa speelt. Koploper Istanbul Basaksehir heeft voorlopig zes punten meer dan beide grootmachten.

Besiktas werd in Oost-Anatolië in het zadel geholpen door Adem Büyük. De ervaren aanvaller van Malatyaspor plantte op slag van rust zijn noppen op de achillespees van Jeremain Lens, waarna arbiter Cüneyt Cakir na raadpleging van de videoscheidsrechter (VAR) een rode kaart toonde. Met een man meer wist Besiktas vijf minuten na de onderbreking vervolgens op voorsprong te komen.

Een hoekschop van Caner Erkin werd bij de eerste paal met het hoofd verlengd door Gökhan Gönül, waarna Atiba Hutchinson attent reageerde en met de voet voor de 0-1 tekende. Lens had Besiktas een kwartier na de openingstreffer van Gönül in veilige haven kunnen brengen, maar de Nederlander schoot na voorbereidend werk van Burak Yilmiz van dichtbij op doelman Ertac Özbir.

De misser van Lens, die vrijwel onmiddellijk werd gewisseld ten faveure van Ricardo Quaresma, leek Besiktas duur te komen staan, want uit de tegenaanval die volgde zorgde Ömer Sismanoglu voor de gelijkmaker. Het bezoek uit Istanbul hield het hoofd echter koel en wist de zege in de laatste twintig minuten alsnog veilig te stellen: Adem Ljajic nam na een voorzet van Erkin de winnende treffer voor zijn rekening. Voormalig Ajacied Mitchell Donald speelde de gehele wedstrijd namens de thuisploeg.

1
2

De 1ste helft trok de wedstrijd op niks! Besiktas kwam pas in actie in de 2de helft. Dorukhan (zoals altijd) en atiba waren de beste op het veld! En caner was belangrijk met 2 assist! Burak yilmaz die elke kans miste was de slechtste op het veld in mijn ogen. Hij heeft meerdere 1 op 1 kansen gemist, maar vandaag heeft hij wel harder gewerkt ten opzicht van andere wedstrijden. Het was wel oneerlijk dat guven gewisseld werd in plaats van hem. Daarnaast heeft mirin zijn eerste verdedigende blunder gemaakt voor besiktas bij het doelpunt van malatyaspor. Ik hoop dat hij meer gefocust is tegen fener.

Ljajic pakt een van de domste gele kaarten ooit waardoor hij de wedstrijd tegen fener gaat missen! Ik weet wel niet wat Senol gunes bezield. Lens heeft een grote kans gemist, maar hij wisselt hem onmiddellijk voor zijn schoonzoon Quaresma die het niet verdiend om te spelen! Probeert hij lens mentaal te breken? Als quaresma tegen fener in de basis speelt, dan mag senol gunes met zijn rechtvaardigheid ophoepelen!

Kagawa kwam erin en bracht kwaliteit aan onze ploeg! Hij strooide met lekkere passes en zorgde voor de nodige rust. Ik ben zeer blij met de 3 punten tegen een stugge ploeg zoals malatya!

Vandaag kwam het voor de 3 keer voor dat we onmiddelijk een doelpunt incasseren nadat Lens 1 op 1 een cruciale 100% kans mist.

Eerst de 3-1 op Trabzonspor, daarna de 2-1 op Fenerbahce met 10 man en vandaag de 2-0 op Malatyaspor.

Na de misser tegen trabzon werd het 2-2, tegen fener kreeg quaresma rood en werd het 2-2 en vandaag kreeg ljajic een domme gele kaart omdat hij de cornervlag trapte na de 2-1. Waardoor hij de derby tegen fener mist volgende week.

Heb de wedstrijd niet gezien maar blij met de drie punten. Baal wel van de afwezigheid van Ljajic volgende week. Voor elke derby hebben we wel een speler die geschorst is. Is al jaren zo. Mochten we volgende week winnen dan zie ik Besiktas nog tweede worden. Kampioenschap lijkt mij nu nog te hoog gegrepen.

Besiktas houdt de druk hoog op Galatasaray. Als Basaksehir even blijft volhouden gaan ze bij een van hun concurrenten een afbraak meemaken. Maar dan moeten ze de komende wedstrijden absoluut niet met punteverlies doorgaan. Galatasaray geeft de eerste plaats na maart niet meer weg. Daarom ook dus het beste voor Besiktas dat Basak tot April leider blijft...

Voor Fener ook weer een kans... Misschien dat we toch nog kans maken op Europees voetbal (kleine kansje maar ja...)

15 februari 2019 om 22:03

Heb jij Galatasaray wel zien spelen?Uit is het drama en thuis hebben ze het af en toe ook moeilijk..Basak speelt ook niet meer zo goed als eerst..Besiktas heeft een ritme te pakken nu..er gaat heel veel nog gebeuren heb ik het idee..vooral als Besiktas zo gefocust doorgaat..

15 februari 2019 om 22:10

Thuis hebben ze, voordat ze tegen Benfica moesten, 25 wedstrijden op rij niet verloren?

15 februari 2019 om 22:24

competitieverband nog altijd ongeslagen

16 februari 2019 om 10:59

Maar ze hoeven ook niet te verliezen. Bij een gelijkspel blijf je ook ongeslagen, maar je lijdt wel puntenverlies. Vorig seizoen was GS heer en meester in eigen huis, dit seizoen is dat minder.

de kansen die besiktas miste,maakte ik nog wel,en ik speelde 5de klasse resterend! man man man