Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen verrast door Ajax-wens van Boskamp: ‘Waarom dan?’

Laatste update:

Theo Janssen en Jan Boskamp verschillen van mening over wie zondag de TOTO KNVB Beker in de wacht sleept. De oud-middenvelder, met een verleden bij beide clubs, zet in op een bekertriomf van Vitesse. Boskamp hoopt ondanks zijn Feyenoord-hart op een overwinning van Ajax. Als de ploeg van trainer Erik ten Hag de beker in de wacht sleept, hoeft Feyenoord als nummer vier in de Eredivisie namelijk geen play-offs om Europees voetbal te spelen. De play-offs gaan normaal gesproken tussen de nummers vijf tot en met acht in de Eredivisie.

Janssen verwacht een strijdbaar Ajax in De Kuip, zeker na de Europese uitschakeling tegen AS Roma van donderdagavond. "Vaak is er na zo'n wedstrijd toch een bepaalde teleurstelling", zo klinkt het in de studio van RTL7. "Ik wil Vitesse alleen niet meer aanmoedigen dan ik al heb gedaan, dus ik ga er verder ook niets over zeggen." Presentator Bart Nolles verbaast zich over de uitspraak van Janssen. "Ga je nou met de handrem erop praten?" Ook Boskamp snapt de houding van zijn collega-analist niet. "Het is toch werkelijk niet te geloven? Rot toch een keer op, joh."

Uiteindelijk is Janssen iets concreters in aanloop naar de bekerfinale van dit weekeinde. "Oké, Vitesse wint gewoon de beker!" Boskamp ziet de Arnhemmers niet net als in 2017 de TOTO KNVB Beker winnen. "Ik wil dat Ajax wint ja zondag." Vervolgens komt Janssen met een enigszins felle reactie. "Waarom dan? Omdat je dan toevallig misschien een keer vierde wordt. Wat niet gaat gebeuren, want een week later (op 25 april, red.) verlies je ook van Vitesse. Dat wordt toch niks", zegt de oud-speler met een kwinkslag over het duel tussen Feyenoord en Vitesse van later deze maand.

Mocht Vitesse de bekerfinale verliezen, dan blijven er nog twee opties over om een Europees ticket te bemachtigen. De huidige vierde plaats in de Eredivisie is goed voor een plaatsbewijs voor de derde voorronde in de Conference League, het nieuwe Europese clubtoernooi. Met een vijfde plaats als eindklassering, of zelfs lager, rest voor Vitesse de gang naar de play-offs. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Met de vijfde plek wacht een ontmoeting met de nummer acht in de Eredivisie. Die positie wordt momenteel ingenomen door Heracles Almelo. Wint Vitesse de beker en als vijfde eindigt, dan gaan de play-offs tussen de nummers vier, zes, zeven en acht.

"Het loopt als een trein jongen bij ons", springt Boskamp in de bres voor Feyenoord. Volgens Janssen hangt in de slotfase van het seizoen veel af van de vorm van Steven Berghuis. "Hij is wel goed op het moment, hè. Die maakt wel een beetje het verschil." De Rotterdammers komen vanaf de bekerfinale in eigen stadion dit weekeinde niet in actie. De ontmoeting tussen Ajax en Vitesse in De Kuip begint zondag om 18.00 uur.

Welke club verovert de TOTO KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, ik snap Boskamp best, het is voor Feyenoord de beste uitkomst, omdat ze het dan nog in eigen hand hebben. Ik, als AZ-fan, hoop ook op Ajax, ondanks dat ik uiteraard hoop dat AZ tweede wordt en het dan niet uit zou maken, zou bij winst van Ajax een derde plek een beter Europees ticket opleveren dan als Vitesse de beker wint.

Zelfs voor PSV en AZ is het te hopen dat Ajax de beker zal gaan winnen. Ik vind het toch raar dat je van 3 Europa league ploegen naar maximaal 2 Europa league ploegen gaat. Persoonlijk vind ik derde worden ook een knappere prestatie, omdat je daar heel afhankelijk bent van je loting. Kijk maar naar Vitesse die hebben gewoon een eenvoudige weg gehad naar de finale. Ik denk persoonlijk dat je de beloning voor 3e plek en beker beter om kunt ruilen in de toekomst.

16 april 2021 om 12:57

Volgens mij is het een eis vanuit de Uefa dat er een ticket met bepaalde waarde aan het bekertoernooi hangt, zodat dat niet gedevalueerd wordt.

Nou nou Janssen, " Omdat je dan toevallig misschien een keer vierde wordt. " Waar komt die frustatie vanaf ? Eindklasseringen 3-3-4-1-4-2-3-2 en dan komen we uit in het dramatische seizoen 2010-2011. Boskamp heeft groot gelijk, de liefde van je eigen club moeten uitstijgen boven de haat van je rivaal.

16 april 2021 om 09:57

Waarschijnlijk word deze uitspraak een beetje uit zijn verband gerukt, Janssen en Boskamp lopen de altijd de hele avond door met elkaar te "kloten" in zo'n artikel als dit komt dit altijd een beetje lullig over.

16 april 2021 om 12:31

@burwatti

Dat is altijd het probleem met artikelen hier (en overal om eerlijk te zijn). Alles wordt uit zijn verband gerukt, om het maar zo sensationeel mogelijk te laten lijken.

16 april 2021 om 12:52

Klopt, maar soms wordt gewoon een deel weggelaten om maar reacties uit te lokken. Bij het artikel van Seedorf bijvoorbeeld over het praten met hand voor de mond heeft hij het alleen over dat het verboden zou moeten zijn om dat te doen tegen een scheidsrechter en een tegenstander. Tegen een ploeggenoot mag het wel in zijn mening omdat je het dan over tactiek etc. kan hebben. Dit wordt weggelaten door VZ en vervolgens valt iedereen over Seedorf heen noemt hem achterlijk want "wat als je gewoon tactiek wilt bespreken met je ploeggenoot"

16 april 2021 om 10:26

Zo diep ligt het niet, was gewoon een grapje onder elkaar

16 april 2021 om 11:58

Als je Janssen en Boskamp een beetje kent weet je dat ze onderling gewoon aan het dollen zijn. 2 echte clubmannen die zichzelf durven te zijn, 'straatschoffies', dat klikt vaak wel.

Lijkt me logische dat je als realistische Feyenoord fan, zoals Boskamp hoopt op een overwinning van Ajax.
Je wilt je eigen ploegje toch volgend Europees voetbal zien spelen, en dan het liefst op een zo hoog mogelijk niveau.

Voor 'de beker' is het natuurlijk prachtig als Vitesse zou winnen. Maar voor Feyenoord is het qua Europees voetbal natuurlijk gewoon veel beter als Ajax 'm pakt. Ik verwacht in elk geval wel een leuke finale, want die Letsch zal z'n ploeg goed voorbereiden.

Het blijft geneuzel in de marge dat hopen dat Ajax wint zodat je je als club makkelijker kunt kwalificeren voor de voorrondes van de peren league. Wat voor verschil gaat dat nu werkelijk maken? Europa League is al niet heel luceratief, laat staan wat een competitie daaronder dan gaat opbrengen. Van mij had dat toernooi op het 3e niveau niet gehoeven en vernoem het dan helemaal niet naar een peer of het vroegere 5e niveau van Engeland. Ik vind het ook jammer dat bij zo'n KNVB-bekertoernooi niemand eigenlijk geinteresseerd is in de prestige, dat je een tastbare prijs wint. Nee, het gaat alleen maar om een Europees ticket en de rest is bijzaak. In Spanje dat ze gewoon die bekerfinale van vorig jaar alsnog gespeeld hebben zonder dat ticket als prijs. Toch een vorm van aanzien dat ze hem hebben georganiseerd. In Nederland eigenlijk nauwelijks een roep of een lobby geweest om als het kon toch nog maar die finale te spelen om de prijs zelf. Het Europese ticket zat er niet meer aan vast en het belang was schijnbaar volledig weg voor Feyenoord of Utrecht om zich er nog echt hard voor te maken om het duel te spelen.

16 april 2021 om 10:42

Conference league heeft niet een veel lagere payout dan de Europa league (450k per gewonnen wedstrijd ipv 600k) en zeker voor een club als Feyenoord is er ook flink te verdienen aan de recette. Verder weet ik totaal niet hoe je erbij komt dat de beker alleen over Europees voetbal gaat. Zeker voor clubs als Vitesse is dat gewoon een enorme prijs en ok bij grote clubs wordt een bekerwinst uitbundig gevierd. En Utrecht heeft keihard gestreden om de bekerfinale alsnog te mogen spelen. Zeker voor bestuurders speelt het geld van een Europese campagne ook stevig mee, maar wat je nu allemaal roept klopt gewoon niet.

16 april 2021 om 10:59

Roepen dat wat ik roep niet klopt en dan zelf ook maar dingen verzinnen. Het prijzengeld voor de conference league is nog niet eens bekend gemaakt. Dus die 450k per gewonnen wedstrijd berust al niet op feiten maar puur natte vingerwerk. Als je dan toch exact wil zijn, krijg je 570k voor een overwinning in de EL, dus ook wat je daar roept klopt feitelijk niet. Flink verdienen op recette is natuurlijk ook nog maar te hopen met corona,tegenstand en aanvangstijdstip. Zo heel luceratief is het gewoon allemaal niet. Hoe ik erbij kom dat het alleen maar over Europees voetbal gaat, gewoon een kwestie van het nieuws lezen. Ook dit bericht gaat er vooral over wat er met de Europese tickets gebeurd als Ajax de beker wel wint. Het gaan in niks over prestige. Utrecht heeft alleen hard gestreden om die finale nog voor 1 september te kunnen laten plaatsvinden in de hoop nog dat Europese ticket te kunnen wegkapen. Niet minder en ook niet meer.

16 april 2021 om 18:27

Niet puur natte vingerwerk, het is wat ik ergens had gelezen en dat het nog niet helemaal zeker is maakt de uitspraak dat de conference league payouts niet veel lager zullen zijn dan die van de Europa league niet minder waar.
Wat jij niet zo lucratief noemt is voor heel veel clubs gewoon een bak geld. En tuurlijk ging de discussie vorig jaar over Europese tickets omdat er al vrij snel werd geroepen dat beker en competitie niet afgemaakt zouden worden en dan is dat de eerste vraag. Dat betekent niet dat alles alleen maar draait om Europees voetbal.

ik snap Boskamp volkomen
voor Feyenoord is het de beste optie als Ajax de beker wint
ongeacht de strijd tussen Feyenoord en Ajax natuurlijk

voor Vitesse zou ik het schitterend vinden als ze weten te winnen gun het ze wel al verwacht ik het niet

maar Janssen is wel meteen zeker van zijn zaak dat Vitesse deze maand van zowel Ajax als Feyenoord gaat winnen

16 april 2021 om 11:25

Dat ze wel even van Ajax en Feyenoord winnen roept hij natuurlijk vanuit een supportershart, dat kan je niet anders dan met een korreltje zout nemen.

16 april 2021 om 20:38

Ja das waar
Hoop zelf ook dat rkc de laatste 5 wedstrijden wint
Maar vind het juist mooi van Boskampie dat hij hoopt dat ajax wint al is het in het belang voor feyenoord

Maar idd mooi hoe theo spreekt niks op aan te spreken
Levert zo wel leuke gesprekken aan tafel op tussen theo en Jan

Maar waarom gaat, bij winst ajax, de winnaar van de play offs de Europa League in en de nummer 4 de Conference League?

Waren de rollen van Vitesse en Feyenoord omgedraaid dit seizoen dan had Theo ook wel voor Ajax geduimd hoor.

Feyenoord geeft toestemming om Ajax massaal aan te moedigen zondag
PSV geeft toestemming om Ajax massaal aan te moedigen volgend week zondag
Het kan verkeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren