Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen toont zich optimistisch: 'Wij hebben de sterkste selectie'

Laatste update:

Theo Janssen werd met FC Twente al eens kampioen van Nederland en wil over ongeveer tien maanden een volgend titelfeest vieren. Ditmaal met Ajax, de club die hem kort na het einde van het afgelopen seizoen binnenhaalde als nieuwe leider voor op het middenveld. Janssen denkt dat de Amsterdammers de beste papieren hebben om opnieuw kampioen te worden.

/

Kijkend naar de selecties van de verschillende titelkandidaten is de international optimistisch over de kansen van Ajax. "PSV levert met het vertrek van Dzsudszák flink wat doelpunten en assists in”, zegt Janssen in Voetbal International. “Dries Mertens is een prima vervanger, maar ik schat Dzsudzsák toch wat hoger in. Met Strootman en Wijnaldum er ook nog bij ziet het er voor PSV op papier goed uit."

"En ik verwacht dat Twente ook weer om de titel mee gaat doen", vervolgt hij. "Ik ben vorig seizoen belangrijk voor ze geweest, daar hoeven we niet omheen te draaien, dus het middenveld zal er anders uit gaan zien. Maar ik verwacht dat Co Adriaanse een goed voetballende ploeg gaat neerzetten. Hij past bij de groep, ik zou niet weten welke Twente-speler problemen met Co zou hebben."

“Het zal dus tussen Ajax, PSV en FC Twente gaan komend seizoen. En als ik alles op een rijtje zet: wij hebben de sterkste selectie. Dus weten wat ons te doen staat", besluit Janssen. Naast de middenvelder kwamen ook Thulani Serero, Derk Boerrigter, Mats Rits en Kolbeinn Sigthórsson naar Amsterdam; vooralsnog vertrokken alleen Rasmus Lindgren, Demy de Zeeuw en reservedoelman Sergio Padt.

Welke ploeg geef je op dit moment het meeste kans op de titel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Theo heeft deels gelijk, FCT moet zich nog versterken maar onderschat PSV niet dit seizoen!

6 juli 2011 om 17:31

Hoezo moet twente zich nog versterken? Er is welgeteld nog 1 extra middenvelder over. Bij Twente is enkel Janssen vertrokken, waar we een andere goede Janssen voor terug hebben gekregen. Twente heeft het voordeel een goed op elkaar ingespeeld team te hebben, ten opzichte van sowieso PSV en ook wel een beetje op Ajax.

6 juli 2011 om 17:40

Hoezo sowieso PSV en een beetje Ajax?

Volgens mij heeft Ajax nu 3 nieuwe basisspelers(janssen, Boerrigter en Kolbain) en waarschijnlijk gaat Vertonghen of Stekelenburg nog weg.

Bij PSV zijn er nu ook 3 nieuwe basisspelers(wijnaldum, Strootman en Mertens) en er komt waarschijnlijk nog een nieuwe spits.

Ik zie het verschil niet echt, al helemaal niet als je kijkt naar de spelers daarachter(mats Rits en Serero bij ajax, en bij psv alleen Ibrahim)

6 juli 2011 om 18:11

zozo jij weet dan waarnchijnlijk meer dan ons!! knap van je dat je nu al weet waneer er (bijna) spelers weggaan!! steek en vertongen hebben allebei aangegeven dat ze niet perze weg willen omdat ajax Cl speelt een fantastische coach en team heeft!! maar als jij het zo goed weet zeg dan ook gelijk ff naar welke club en voor hoeveel dan hoef ik straks dat niet te lezen!

6 juli 2011 om 18:11

Klopt, excuus. Het gaat voor beide op met allebei 3 nieuwe basisspelers.

6 juli 2011 om 18:19

Ik denk dat jij weer onderschat hoeveel van waarde een goede
brede selectie is. Op dit moment heeft Ajax haar posities dubbelbezet
met toch wel redelijke spelers en een goede mix van mensen met
ervaring en talentvolle jeugdspelers.
Jansen, Vertonghen, v.d. Wiel, Stekelenburg en daarnaast jonge spelers
als Rits, Eriksen en Boilesen, dat moet zeker wat beloven voor volgend
jaar. Ik denk dat Ajax gewoon aan het einde van de rit bovenaan staat.
En dat mede door een goede brede selectie.

6 juli 2011 om 23:13

@hihi
Wat is dit nou weer voor onzin opmerking. Ik zeg alleen dat een van de 2 waarschijnlijk nog weggaat. Wat gelijk is aan: Er is een reële kans dat er een van die 2 weggaat.
Dat is lang niet hetzelfde als zeggen dat er iemand van bijna weg gaat.

7 juli 2011 om 00:07

Nouja. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Boerrigter goed genoeg is voor de basis. Misschien dat hij er wel voor gehaald is, en er dus start, maar ik betwijfel of hij erin blijft.

7 juli 2011 om 08:46

Dat denk ik wel. Kijk naar Mertens. Van Agovv naar Utrecht en staat daar direct in de basis, De Zeeuw van Go Ahead Eagles naar AZ en was daar ook basisspeler, Strootman van Sparta naar Utrecht en was daar basisspeler. Dus hoezo zou hij niet goed genoeg zijn?

6 juli 2011 om 17:36

Onderschat PSV niet dit seizoen? PSV moet je nooit onderschatten, want volgens mij spelen ze elke jaar voor het kampioenschap..

6 juli 2011 om 17:53

Als PSV ook nog eens El Hamdaoui haalt zijn ze wat mij betreft favoriet. Wijnaldum schiet er wel 14 in.. El H maakt er meer dan 20. Tel erbij op de productiviteit van een Toivonen en Mertens. Enige wat bij PSV ietwat aan de mindere kant is is de verdediging mijns inziens. Ajax heeft natuurlijk ook een geweldige selectie al zie ik Vertongen en Stekelenburg nog wel vertrekken, 2 redelijk grote aderlatingen.. Twente zal ook gewoon meedoen. Wordt een geweldig jaar voor de supporters van die drie clubs. Jammer dat mijn club niet kan meedoen..

6 juli 2011 om 18:04

Vraag me af of Wijnaldum überhaupt wel gaat spelen als El Hamdaoui komt. Als ze geen spits halen zal Toivonen natuurlijk in de spits gaan staan (heerlijk, want die gozer krijgt het nog voor elkaar om een skippybal over een American-football doel te schieten). Als El Hamdaoui wordt gehaald speelt Toivonen gewoon op 10 en zit wijnaldum op de bank of staat hij op de plek van Mertens wat ik ook niet zie gebeuren.

Verdediging van PSV is niet erg veel, wat jij al zegt. Ze hebben nu zelfs geen 1 rechtsback of je wil Hutchinson daar neer zetten maar dan heb je in je verdedigende blok op het middenveld weer een mannetje te weinig (tenzij je Engelaar niet verkoopt).

Kortom; Zo heel erg vind ik PSV niet versterkt en schat ik Ajax, zeker met deze selectie, vele malen hoger in.

6 juli 2011 om 18:09

je slaat de spijker volkomen verkeerd op zijn kop over Psv!

Dit zeg jij: ''als PSV ook nog eens El Hamdaoui haalt zijn ze wat mij betreft favoriet. Wijnaldum schiet er wel 14 in.. El H maakt er meer dan 20. Tel erbij op de productiviteit van een Toivonen en Mertens.''

Ik denk dat je blij mag zijn dat Wijnaldum er 8 in schiet en bij El Hamdaoui mag je al blij zijn dat hij geen onrust maakt. Mertens Moet het nog maar eens bewijzen een stapje hoger want vorig seizoen had hij in mijn inziens niet de vorm van dat hij de grote man gaat worden van PSV en voor Strootman moet je nog maar eens zien of hij Uberhaupt in de basis komt aangezien hij niks heeft bewezen want zijn enige wedstrijden waar hij opviel was tegen ajax en de laaste en in 1 jaar van sparta rotterdam naar PSV 'lijkt' mijn te hoog.
En Toivonen kan tegenwoordig alleen scoren via overtredingen te maken vlak voor een voorzet!

6 juli 2011 om 19:00

Ze kunne niet eens allemaal in de basis staan als je lens erbij doet

6 juli 2011 om 19:14

El Hadaoui kom niet , geloof me.

6 juli 2011 om 19:18

tuurlijk komt ie wel slimmerik

6 juli 2011 om 19:49

@ title30 --> Nonsens.. Jij bent echt veel te negatief over psv. Strootman heeft zich met het Nederlands elftal ook al bewezen. Denk je dat het niveau van psv soms hoger ligt dan dat?? En Toivonen is gewoon een goede speler met veel scorend vermogen. Dat hij zich misdraagt in het veld heeft daar niets mee te maken. Waarom zou Wijnaldum er bij psv minder inschieten dan bij Feyenoord? Hij heeft bij Feyenoord een half jaar op tien gespeeld en daar bijna al zijn doelpunten gemaakt. Ik herhaal: in een half jaar dus. Bij psv komt hij met betere medespelers te staan en zal hij dus nog vaker voor het doel verschijnen. Waarom schat je hem dan op 8 doelpunten?

On: Ajax heeft naar mijn mening sowieso de sterkste selectie omdat ze gewoonweg de breedste selectie hebben. De bank van twente en psv is duidelijk minder sterk en ik denk dat dat het verschil gaat maken dit jaar.

6 juli 2011 om 20:02

Mag ik vragen waarom je denkt dat Wijnaldum op de bank komt als Toivonen blijft? PSV laat een talent van 5 miljoen echt niet bank zitten, sterker nog ik denk dat ze Toivonen gaan verkopen en daar een spits voor halen.

Ik denk serieus dat PSV wel versterkt is, ze hebben op het moment toch wel van de 2 beste vleugel spelers in de eredivisie (vind ik) en een goede nummer 10 die zich allemaal nog kunnen ontwikkelen. Strootman zal ook zeker voor een bijdrage zorgen aan het elftal, en Hutchinson is ook altijd een goede maar stille kracht die iedereen eigelijk altijd onderschat.

Alleen de verdediging is wat minder, maar rechtsback heeft PSV Abel Tamata staan, die ook redelijk wat potentie heeft en linksback Pieters die ook vaak toch wel goede wedsrijden speelt. Alleen de centrale positie's moeten nog goed ingenomen worden en PSV kan zeker een gooi doen naar het kampioenschap

6 juli 2011 om 20:09

Zolang je zelf de bal hebt kan de tegenstander niet gevaarlijk worden he

Als je balvaste middenvelders hebt en mensen die goed de bal kunnen veroveren (strootman, en Hutchinson is net een stofzuiger!!) kan de tegenstander niet gevaarlijk worden he

6 juli 2011 om 20:23

Tel daar een coach die niet durft aan te vallen bij op, en als resultaat krijg je dat zowel Mertens als Wijnaldum weinig aan hun trekken komen en niks presteren. El Hamdoui gaat nooit komen, Ajax zal hem nooit aan een rivaal verkopen, en volgens mij is het budget Dzudzak ook al op!

Ajax heeft de sterkste selectie, met daarachter Psv, en op 3 Twente.

7 juli 2011 om 08:54

@leon123

Je zegt dat wel over Toivonen dat hij het voor elkaar krijgt om een skippybal over een American-football doel te schieten. Maar tel de productie van Manolev erbij op dan is PSV kampioen in het seizoen 2011/2012...

Met ballen het stadion uitjagen.

Ik hoop dat onze vriend Janssen gelijk heeft, alleen zal veel afhangen of :
Sigthorsson het goed doet als de nieuwe ajax spits
Ajax nog Steek, vertonghen of dv wiel kwijtraakt
Hamdaoui naar PSV gaat

ik wacht dus als ajacied nog even af met de vlag uithangen!

6 juli 2011 om 17:44

Inderdaad. Theo's bijdrage is dus eigenlijk nutteloos. Pas op 1 september kun je zeggen wie de sterkste selectie heeft. Het lijkt natuurlijk onwaarschijnlijk, maar wie weet gaat Vitesse voor het einde van de transferperiode fantastische versterkingen verwelkomen. In ieder geval is het nu gewoon te vroeg om daar al wat over te kunnen zeggen.

7 juli 2011 om 00:15

Ik vind de bijdrage van Jansen niets meer dan normaal.

Hij is niet denigrerend t.o.v. andere clubs, en moet zijn eigen club zo hoog mogelijk ''verkopen''

Prima, als je het mij vraagt.

6 juli 2011 om 18:01

Dat laatste hoop ik van ganzer harte.
De rest is zeker van invloed op een nieuw kampioenschap van Ajax.

PSV zie ik als grote outsider met de aangekochte spelers erbij. Fc Twente schat ik iets minder in, maar die hebben Co Adriaanse, dus die gaan misschien wel verrassen.

Ik ben benieuwd!

6 juli 2011 om 18:10

ik snap echt niet dat je fc twente minder in schat want hun selectie is zo goed als hetzelfde alleen theo is weg. en daarbij is twente een hecht team en hebben ze nu adriaanse als trainer conclusie twente word er alleen maar beter op. en daarbij vind ik zelf de selectie van twente gewoon stukken beter als die van psv.
maar laten we maar eens afwachten wat er nog allemaal gebeurt tijdens de transferperiode. ik denk toch echt en dat is geen amsterdamse arrogantie tot wij op dit moment verruit de beste papieren en selectie hebben om het kampioenschap binnen te halen maar denk tevens dat wij in een hevige strijd met twente belanden omdat zij naar ajax toch het meeste aanspraak op de titel maken . psv zie ik verder als een gevaarlijke outsider maar zal uiteindelijk denk ik toch weer op plek 3 belanden.

6 juli 2011 om 19:16

Jaa maar hoeveel doet Theo Janssen wel niet ? Passen, goals maken enz.

Hij heeft gelijk ajax heeft denk ik het best uigebalanseerder elftal mits er niemand weg gaat

Dat klopt helemaal Theo op iedere positie staat nu een goede speler en zelf een paar (toekomstige) toppers zoals o.a. Eriksen, Stekelenburg, Van der Wiel, Verthongen en Boilesen en voor eredivisie niveau zijn Janssen, Sightorrson ook toppers dus we hebben inderdaad de beste selectie en als het materiaal zo blijft zal de 31e titel een feit zijn.

6 juli 2011 om 17:34

Dat klopt helemaal. Twente heeft op iedere positie nu een goede speler en zelfs een paar (toekomstige) toppers zoals o.a. Ruiz, Chadli, Michaylov, Douglas en De Jong en voor eredivisieniveau zijn Janssen, Brama ook toppers dus we hebben inderdaad de beste selectie en als het materiaal zo blijft zal de 2de titel een feit zijn.

*zucht nog eens diep....

6 juli 2011 om 17:45

Jullie hebben helemaal niet de beste selectie ik weet ook niet hoe je hierbij komt..
Stekelenburg/vermeer > Michaylov
van der Wiel > Roslales
Alderweireld gelijk aan Wisgerhof
Verthongen > Douglas
Boilesen > Buijsse
De jong < Brama
Janssen > Janssen
Eriksen > Landzaat
Sulejmani < Ruiz
Sightorrson = de Jong (beide 1 seizoen bewezen)
Boerrichter = Chadli

6 juli 2011 om 17:46

voorin zit het bij Twente idd vrij aardig in elkaar, echter de defensie is echt een drama. Zeker als Douglas zo speelt als hij het grootste deel van het afgelopen seizoen heeft gedaan

6 juli 2011 om 17:53

Ik vind Chadli toch echt beter dan Boerrigter. Boerrigter heeft nog niets bewezen op het niveau van de Nederlandse top, Chadli was vaak een van de smaakmakers. Daar kun je gerust neerzetten dat Chadli een voordeel heeft op Boerrigter.

6 juli 2011 om 17:56

@ spr.ekken

Geef dan wel van beiden de (verwachte) basiself.
Of we draaien het om;
Verhoeven < Mihaylov
Boilesen < Kuiper
Blind < Tiendalli
Cvitanich < Janko

De tweede titel zal een feit zijn....

6 juli 2011 om 17:56

zoveel heeft twente vorig seizoen niet gescoord. ik vrees ook dat co gaat kiezen voor janko aangezien in de pers al riep dat hij in de 16 een fenomeen is.

on topic.
Ik hoop dat jansen gelijk heeft, veel zal afhangen of vertongen blijft. vond ik vorig seizoen met afstand de beste speler van ajax.

Psv moet nog een spits halen om rond te komen en tja das toch 1 van de belangrijkste pilaren in een elftal.dus een echt oordeel kun je nog niet geven.

ik vrees dat we moeten wachter tot de transfermarkt sluit om echt een oordeel te kunnen geven wie er het beste voorstaat dit seizoen.

6 juli 2011 om 18:03

@sp.rekken

Chadli is echt wel beter dan Boerrichter en Michaylov moet je ook niet onderschatten, die heeft zich wel bewezen in de CL en EL. Geweldige keeper.

Tevens vind ik Eriksen gelijk aan Landzaat op het moment.

6 juli 2011 om 18:05

he weet niet hoor,maar buijsse en rosales zouden nog bij een hoofdklasser op de bank belanden! Wil je die niet vergelijken met bv vd Wiel die al een wk-finale heeft gesppeld en boilesen waar de toekomst vanaf druipt!
En eriksen zie ik ook alleen maar groeien in vergelijking met landzaat. En wisgerhof is toch ook niet echt een topper! Oud ook!!! Waar alderweireld nog jong en in belgie alle vrije trappen neemt. Ja onze selectie is veel beter,en psv is nog minder,maar daar over volgende keer meer lieve kijkbuiskinderen!

6 juli 2011 om 18:14

Zonder een hele ''wie-is-de-beste'' discussie aan gaan, wat ontzettend kinderachtig is, wil ik je er wel graag op attenderen dat wij met Tiendalli en Kuiper nog 2 goede (in het geval van Kuipers zeer goede) backs achter de hand hebben. Daarnaast doe jij voorkomen alsof Rosales en Buysse er niets van kunnen.
Dan ben ik van mening dat je meer naar Johan Derkssen hebt gekeken in plaats van wedstrijden van FC Twente. De hetze tegen onze backs is van ongekende omvang en raakt kant noch wal.

Van Der Wiel heeft veel, maar dan ook veel slechter gepresteerd dan Rosales afgelopen seizoen. Buysse heeft in de 2de seizoenshelft (eerste niet gespeeld) erg goed gevoetbald. Kijk desnoods de bekerfinale er op na. Of het prachtige paasje tegen Willem II thuis bij de 1-0 van Ruiz/de Jong. Die jongen kan goed voetballen.

6 juli 2011 om 18:17

haha jij vind michaylov beter als steek!? steek is 2de geworden achter casiilas en bewijst zich keer op keer.
vd wiel is ook vele maten beter als rosales( die mag blij zijn als ie iemand de bal af pakt!!0
onze jansen is ook vele maten beter als jullie jansen!!
eriksen kan je niet vergelijken met landzaat want ze spelen op hele andere posities en eriksen is veel beter!!
alleen ruiz vind ik wel beter als sulejmani dit zeizoen maar volgend zeizoen onder de boer bloeit hij weer helemaal op dus ajax wordt gewoon weer kamioen

6 juli 2011 om 18:28

@hihi

Dat is jou mening dan, ik zeg ook nergens dat Michaylov beter is ik zeg alleen dat hij niet onderschat moet worden. Verder vergelijkt Sp.rekken Landzaat en Eriksen met elkaar en daar reageer ik op, dat jij Eriksen beter vind mag jij weten maar in mijn ogen heeft Landzaat vorig seizoen veel beter gepresteerd in Nederland maar ook Europees.

6 juli 2011 om 18:31

@ gerritsen23
Dat is natuurlijk ons aller Ajax

@ternos

Zowel Stekelenburg als Vermeer zijn beter dan Michaylov. Stekelenburg een paar klasses en Vermeer is zowel voetballend als op de lijn beter michaylov is met hoge ballen alleen iets beter.
En hoe kom je erbij dat Landzaat op dit moment gelijkwaardig is aan Eriksen? Eriksen is op Theo Janssen na de beste middenvelder van de Eredivisie en hij zal dit seizoen bewijzen dat hij zelf beter is dan Theo.

@twentet

''van der wiel heeft veel maar dan ook veel slechter gepresteerd dan Rosales afgelopen seizoen''

Hahahaha je maakt je zelf onsterfelijk belachelijk ik hoop voor je dat je dit niet meent want anders ben je niet meer serieus te nemen.

@fansie

Boilesen < kuiper.
kom op dit ga je niet menen Kuiper is niks dan een redelijk backje voor een Groningen, Heereveen of Twente die zal de Nederlandse top niet eens halen.

6 juli 2011 om 18:38

Ajax heeft alleen nog maar tegen amateurs gespeeld. Hoe weet je nou dat jullie Janssen beter is?
Julie Janssen was bij ons wel goed ja,bij Ajax moet hij het nog laten zien.

6 juli 2011 om 18:41

@fctenschede

Ja en als het andersom was geweest dan was Theo zeker een paar klasses beter omdat hij dat afgelopen seizoen wel bewezen had.

6 juli 2011 om 19:18

Eriksen gelijk aan Landzaat?

Dit zeg ik niet als ajacied, maar als je een poll daarover gaat houden krijgt Eriksen 75% van de stemmen!!!

6 juli 2011 om 19:24

hoe kun je aan jezelf verkopen dat Chadli en Boerrichter even goed zijn.. Chadli was vorig jaar de revelatie van de ED en Boerrichter van de JL daar zit nog altijd een groot verschil tussen... ook is de Jong wel een stuk verder dan Sigthorson aangezien hij in de Championsleague gespeeld heeft en ver is gekomen in de Europa League...

ON Topic: Janssen heeft de Amsterdamse arrogantie in ieder geval snel opgenomen.. Al denk ik wel dat hij voor een deel gelijk heeft.. Twente en PSV zitten er echter niet ver onder.. Erg grote verschillen zijn er niet

6 juli 2011 om 19:28

Nou over Kuiper hij speelt bij Twente en zijn die niet vorig jaar kampioen geworden dit jaar tweede de beker en de Johan Cruyffschaal.... Volgens mij voetbalt hij al bij een topclub....

6 juli 2011 om 19:55

Toch raar dat Ajax dan kampioen is...
Snap die zucht wel...

6 juli 2011 om 20:15

Stekelenburg slechter dan Mihaylov.
Wat is er zo goed aan hem.
Stekelenburg is 2 klasse beter.

Edit: Oooooh.
Ik snap het al.
Boilesen > Buysse betekent: Buysse is slechter.
Als je dat niet bedoelt, dan moet je maar stoppen met voetbal volgen.

6 juli 2011 om 20:45

@ fansie

Waar heb jij het nou weer over? Hij heeft toch gewoon van beide ploegen de verwachte basiself genomen of niet?

6 juli 2011 om 20:47

@coolrutger

Voortaan misschien wat beter opletten bij school
Boilesen > Buysse
Waarbij > dus betekent kleiner dan, oftewel minder goed als.

6 juli 2011 om 21:05

@leprof

< = kleiner dan
> = groter dan

6 juli 2011 om 23:41

@ Fansie weet niet wat je om wilt draaien???

maar zoiezo zal verhoeven naar alle waarschijnlijkheid ( je weet het nooit met blesures is maar weer gebleken) geen wedstrijd in Ajax 1 meer spelen.

Cvitanich zal zoiezo geen wedstrijd voor Ajax spelen komend seizoen die is verhuurd.

dus draai jij maar door.

Verder vind ik ''de beste selectie op 06-07-2011 niet zoveel zegge wat als verthongen vertrekt.

of wat als Ruiz vertekt

of wat als uhm uhm ja wie is eigenlijk de topper van PSV vertrekt

7 juli 2011 om 09:02

Ik snap niet dat jij Brama beter vind dan Siem de Jong. Als je naar de onderlinge wedstrijden tussen Ajax en Twente hebt gekeken dan heb je kunnen zien dat in al die wedstrijden dat Brama niets kon beginnen tegen Siem de Jong. Siem de Jong is ook belangrijk met zijn inteligente spelinzicht. Hij weet wanneer hij een een-twee aan kan gaan, hij ziet elke keer de vrije man en bovendien kan hij ook als Sightorrson geblesseerd is in de spits staan want hij heeft dan echt een enorme scorend vermogen als hij in de spits staat. Dus kortom Siem is beter dan Wout.

7 juli 2011 om 09:42

@penose
ik begrijp niet wat iedereen toch tegen Buysse hebben. Het zijn met name veel niet Twente supporters, dus die deze man niet live (lees in het stadion) hebben zien spelen. Ook ik had mijn twijfels, ben hem toen eens goed gaan bekijken en was/ben toch iedere keer onder de indruk. En nee, ik ben geen expert (for life, Ha ha ha)

6 juli 2011 om 17:35

Je kan wel de beste selectie hebben, maar als je er als team niet staat. Is het helemaal niks, en dat is ook een feit.

6 juli 2011 om 17:37

Klopt helemaal het gaat uiteindelijk toch om het collectief en we zullen nog 34 speelrondes ongeveer moeten wachten tot we weten wat de doorslag gegeven heeft en wie uiteindelijk het sterkste team had.

6 juli 2011 om 17:36

Niet altijd wordt de beste selectie kampioen. Al zou dat Ajax zijn, de 31e titel is nooit vantevoren een feit. Daarbij moet je nog maar afwachten of de nieuwe spits het niveau van Ajax aan kan. Uiteindelijk verwacht ik dezelfde ploegen in de top 3 als afgelopen jaar, waarbij elke ploeg op elke positie kan eindigen.

6 juli 2011 om 17:37

Wij zijn Ajax en wij zijn de beste.
Maar ook voor ons geldt, we moeten 34 wedstrijden spelen en dan pas weten we of het kampioenschap als ''feit'' kunnen noteren.
PSV heeft net als wij prima ingekocht en Twente heeft een toptrainer aangetrokken, het zal daarom wel weer tussen ons en Psv en Twente gaan.

6 juli 2011 om 17:38

Als de selectie zo blijft als die nu is dan kan je van mij aannemen dat we 'gewoon' kampioen worden we hebben veruit de beste verdediging en middenveld van de Eredivisie en aanvallend zijn alleen Heereveen en PSV beter.

6 juli 2011 om 17:46

hoezo is de aanval van PSV beter? Ze hebben nog geen spits, Lens begint te komen en mertens moet Dzsudzsak doen vergeten. Ajax heeft nu 2 nieuwe spelers voor de aanval, Sigthorsson en Boerrigter. Misschien gaan zij het wel heel goed doen, of juist niet. Bij beide clubs is nog niets bekend over de kracht van de voorste linie.

6 juli 2011 om 17:49

De aanval van PSV vind ik ook wel iets beter als die van Ajax maar in potentie zijn wij natuurlijk stukken beter. Maar op dit moment is Mertens verder dan Boerrigter en Lens gelijk aan Sulejmani en als ze Toivonen in de spits zetten is die gelijk aan Sightorsson.

6 juli 2011 om 18:08

Persoonlijk vind ik Sulejmani beter dan Lens. Bij Boerrigter moeten we gewoon hopen op een Chadli geval.

6 juli 2011 om 18:52

Tja ligt net aan wat voor type je houd ik ben meer van de klassieke buitenspeler lens die buitenom gaat en voorzet geeft inplaats van de blinde maar razendsnelle Sulejmani.

6 juli 2011 om 19:20

Ajax heeft Boerrigter maar ajax heeft genoeg andere buitenspelers die goed zijn vind ik potentieel: Lukoki, ozbiliz en ebicilio. naast lens en mertens heeft psv niks

6 juli 2011 om 20:50

@ Ajax2love

Dat hij de aanval van PSV op papier beter vind valt nog wel in te komen, die zit er ook vrij goed uit. Grote vraag is vooral waarom hij de aanval van Heeren(!)veen beter vind

6 juli 2011 om 23:38

Gewoon omdat Assaidi iedere back dol draait, Narsingh ongrijpbaar is en Dost zijn goals altijd maakt, een Beerens in vorm zit tegen het NL elftal aan. Aanval van Ajax is zeker op papier het minst.

7 juli 2011 om 09:11

Dan heb jij niet goed opgelet. Sulejmani was afgelopen seizoen wel stukken beter dan de twee seizoenen daarvoor. Hij begint steeds beter te voetballen. Hij is nu goed bezig. Ik vind Sulejmani beter dan Lens het afgelopen seizoen.

Ach ja janssen zegt wel meer wat. Hij zei ook na de bekerfinale dat ze met twente kampioen gingen worden. Laat het eerst maar zien theo. Ik vind persoonlijk twente, psv en ajax qua selectie neit voor elkaar onder doen.

6 juli 2011 om 17:50

Dat Twente op de laatste dag het kampioenschap verspeelde aan Ajax was niet te wijten aan Janssen hij was zo'n beetje de enige van Twente die op dat moment beter verdiende.
Janssen liet die bewuste zondag zien dat hij een winnaar was, de rest van de selectie liet Theo op dat moment aardig in de kou staan.
Dus Janssen kan je niets verwijten , wel de rest van het team.

6 juli 2011 om 19:59

Daar heb je misschien wel gelijk n, denk alleen wel dat Ajax de breedste selectie heeft en eventuele schorsingen en blessures makkelijker kan opvangen waardoor ze, hopelijk, meer decontinuiteit kunnen waarborgen.

6 juli 2011 om 20:51

Wat had hij dan moeten zeggen? We hebben nu de beker gewonnen maar volgende week gaan we de titel verspelen in Amsterdam. Lijkt me nogal logisch dat hij van een overwinning uit gaat.

Ik verwacht eerlijk gezegd ook dat Ajax kampioen wordt. Op elke linie zijn ze sterk bezet. Twente moet nog een middenvelder kopen en hopen dat er geen spelers weg gaan, bijvoorbeeld Ruiz. PSV heeft paar slimme aankopen gedaan. Ik denk dat Strootman het goed gaat doen, maar Wijnaldum en Mertens zullen het matig doen, ik vond hun vorig jaar het hele jaar door echt geen geweldige voetballers!

6 juli 2011 om 18:29

Oo dus jij denkt nu al te wete wie er kampioen word? Vind het wel knap! Beter wacht iedereen gewoon af, mischien worden de aankopen van PSV wel niks en die van Ajax top, of die van PSV juist top en die van Ajax niks, je kan het nooit weten van te voren. Het zal gewoon gelijk opgaan, en ik als neutrale man schat PSV zeker als hoogste in op dit moment!

6 juli 2011 om 20:05

Dan zou ik toch nog maar eens goed kijkennaar de selectie.
Daarnaast als je naar de trainers staf en de mannen eromheen kijkt heeft Ajax gewoon een dream team aan specialisten-trainers.
Twente heeft Adriaanse en PSV heeft niemand, want Rutten gaat sowieso geen prijzen winnen. Heeft hij nog nooit gedaan en het zal hem ook komend jaar niet lukken.
Oh ja hij heeft een keer de beker op strafschoppen gewonnen.
Ik denk dat de race tussen twente en Ajax gaat en PSV zal met de rest om de derde plaats vechten.

7 juli 2011 om 08:40

Ach der hoeft hier maar iemand te zeggen dat Ajax niet de beste selectie heeft en de kiet is te klein hier.
Want Ajax is groter beter meer specialisten blah blah blah blah.
Ajax is helemaal niet beter vorig seizoen met geluk nog kampioen geworden dus ik schat Ajax helemaal niet zo hoog in ik schat juist fc Twente en psv hoog in en tussen die 2 gaat het ook.

1.psv
2.twente
3.ajax

Ja momenteel misschien. Maar over een paar weken als PSV een spits en misschien nog een extra verdediger binnen hebben, dan zie ik hun toch als de grootste titelkandidaat. De aanval van Ajax is gewoon redelijk. Met spelers als Sigthorsson en Boerighter is het maar afwachten.

6 juli 2011 om 17:43

of PSV word weer 3e en bewijst maar weer eens dat kopen zonder gedachten geen titels oplevert.

helaas moet ik in mijn opstelling laten zien wat ik van alle Psv'ers heb gehoord aan het eind van het afgelopen seizoen.

aankoop
tamata
aankoop
aankoop
aankoop
aankoop
hutchinson
aankoop
lens
aankoop
aankoop
6 juli 2011 om 17:54

Heel volwassen vriend!
Geef mij één van de aankopen op dit moment als aankoop zonder gedachte?
Ik kan er geen één vinden!
Daarbij heeft PSV de beste aanval van de eredivisie op dit moment denk ik!
We zullen zien...
Het gaat om 34 wedstrijden!

6 juli 2011 om 18:18

hoe kun je beweren dat psv de beste aanval heeft als je de meest waardevolle speler van de eredivisie van afgelopen seizoen verkocht hebt ?!
en daarbij dit nog dat jullie eerst nog maar eens moeten zien als mertens het plaatje van dudszak kan in gaan vullen wat ik toch heel erg betwijfel omdat deze man nog lang nioet op het niveau van ene dudszak is. en dan hebben jullie niet eens een echte spits . dus kom aub niet aan met we hebbe de beste aanval want zoals het er nu uitziet heeft twente die gewoon met ruiz de jong en chadli.
maarjaa we zullen zien hoe de transferperiode zich verder ontwikkelt.

Ik denk jammergenoeg ook dat Janssen gelijk heeft. Ik schat door de aankopen ook PSV hoger in dan Twente. Maar goed we krijgen een groter stadion wat op de lange termijn ons vooruit zal helpen.

6 juli 2011 om 17:38

Vergeet niet dat door de vele aankopen een team niet beter ingespeeld raakt. Individueel wordt PSV misschien sterker, maar als ploeg is Twente goed op elkaar ingespeeld. Zo werd Twente ook kampioen, als ingespeeld team, niet door individuele klasse. Op Ruiz na was Ajax, en misschien ook Psv, individueel toen sterker.

ja het zal er een beetje van afhangen of PSV nog een scorende spits weet te halen en de verdediging nog kan versterken. Anders heeft Ajax idd de sterkste selectie

6 juli 2011 om 17:36

Let maar op zeefuik. Die jongen gaat zijn kans pakken dit seizoen. En misschien komt el hamdaoui er ook nog bij.

6 juli 2011 om 17:42

Zeefuik ben ik niet van onder de indruk tenminste van wat ik tot nu toe heb gezien o.a. in de Jupiler League, en El Hamdaoui heeft bij zijn vorige clubs al laten zien niet te kunnen spelen als ''9'' in een 4-3-3 systeem

Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag van de poll. Als iedereen nou eens goed vergelijkt van beide teams.

Komt Ajax als winnaar er uit. Ze hebben nog steeds het zelfde team als vorig jaar. Ze hebben het alleen versterkt. Met goede aankopen dat zich al heeft bewezen. Ze hebben een brede selectie, waarvan als iemand invalt. Dat degene zo invalt, dat je niet eens zo erg de kwaliteit ziet.

En dat is toch bij PSV toch anders. Als bijvoorbeeld één van hun ster aankopen uitvalt. Dan hebben ze direct een probleem. Want op hun bank hebben ze geen vervangers. Die zo maar het stokje kunnen overnemen. Ze hoeven het niet 100% over te nemen. Dat verwacht men niet van een bankzitter. Alleen het verschil is vele malen groter, dan die van Ajax.

Twente onderschat ik niet. Een goede ploeg en speelt al lang samen. Ruiz zit ook nog steeds bij Twente. En Douglas zit er ook nog steeds. Ze hebben goede aankopen gedaan. En Co is een goede trainer. En die weet wel hoe hij ze team kan neerzetten. En dat heeft Mcclaren ook bij Twente gedaan. En dat leidde tot een succes seizoen.

6 juli 2011 om 17:42

@lodeir0 Jij praat echt de grootste onzin over Psv. ''als bijvoorbeeld één van hun ster aankopen uitvalt. Dan hebben ze direct een probleem. Want op hun bank hebben ze geen vervangers. ''

PSV heeft voor in de spits Lens, Toivonen, Zeefuik en wellicht een nieuwe aankoop. Lens kan op rechts uit de voeten, evenals Labyad. Op linksbuiten heeft PSV Mertens. Toivonen de spits kan ook achter de spits voetballen, evenals Wijnaldum. Controlerend heeft PSV o.a. Strootman, Hutchinson, (nu nog) Engelaar en Tamata. Daarnaast heeft PSV nog Bakkal, Ritzmaier, die nieuweling Ibrahim, Wuytens en Ojo en in de loop van het seizoen wellicht Reis,

In de verdediging is PSV nog niet erg versterkt. Maar ook hier kunnen Hutchinson, Tamata, Pieters, Manolev, Bouma, Maza, Marcelo en wellicht een nieuwe staan.

Dus ja, PSV is wel dubbelbezet...

6 juli 2011 om 17:45

ik vind het vooral knap dat er mensen ''een andere club'' kunnen kiezen aangezien het klassenverschil tussen de top 3 en de rest enorm is!

En ik deel Janssen zijn mening, Ajax was vorig seizoen kampioen geworden zonder een echte spits en hebben zich versterkt met Janssen (de middenvelder die ze mistte in veel wedstrijden) en Sigthorsson (de spits die ze misten). En niet te vergeten Boerrigter inplaats van Ebecilio. (waar het rendement van Boerrigter moeilijk lager kan zijn dan Ebecilio) En tuurlijk moeten deze jongens zich nog bewijzen bij Ajax maar het elftal van vorig seizoen in nog steeds in tact op de Zeeuw na (maar dat komt goed uit omdat de Jong daar gaat spelen en die is constanter dan de Zeeuw).

Psv heeft inderdaad goed ingekocht en Mertens is inderdaad nog van lagere niveau dan Dszudszack, Wijnaldum en Strootman is gewoon afwachten die moeten zich ook nog bewijzen.

Twente heeft een geweldige trainer aangetrokken maar alleen met een geweldige trainer red je het niet, en zijn flink verzwakt door het vertrek van Janssen en de nieuwe Janssen is toch een hele andere type. Dat is gewoon ook afwachten hoe hij zich in het team meteen laat zien. Maar de basis is ook ongewijzigd alleen de ster speler van vorig seizoen die Twente aan heel veel punten hielp is weg en dat is een aderlating maar hoeft geen verlies te zijn (zie bv. met Suarez bij Ajax).

Neemt niet weg dat je op dit moment voorspellen nog vrij nutteloos is omdat de transfermarkt nog open is straks vertrekken Stekelenburg, Verthongen, Ruiz en Douglas nog en trekt Psv nog een superverdediger aan en zijn de rollen meteen omgedraaid. Maar op dit moment ben ik het helemaal eens met Janssen en heeft Ajax de beste selectie op papier.

6 juli 2011 om 17:38

Als bij Ajax Stekelenburg vertrekt. Is dat uiteraard wel kwaliteitsverlies binnen de selectie. Alleen we hebben een uitstekende vervanger er voor. Alleen het enigste min puntje wat Ajax kan oplopen is. Dat ze Verthongen misschien kunnen kwijt rijken. Ik hoop dat hij nog een jaar bij Ajax blijft. En dat hij deze lijn doorzet voor sportieve, financiële toekomst van Ajax.

Een Ruiz is niet vervangbaar voor Twente. Maar ze hebben scouts, en die zullen van dat geld. Misschien wel een vervanger halen in mindere maten.

PSV heeft zich dunnetjes ingekocht. Alleen ze vergeten namelijk de verdediging. Het begint allemaal achterin. En als het achterin heel slecht is. Dan word het nog wel eens moeilijk. In aanvallende wedstrijden tegen goede ploegen.

Keeper matig
Verdediging matig.
Middenveld uitstekend
Aanvallend erg goed

Alleen de zwakte ligt achterin. En dat is wel iets waar je zorgen overmaakt.

6 juli 2011 om 19:21

Nou ik vind Isakkson, Tamata, Marcelo en Pieters anders uitstekend spelen.

6 juli 2011 om 20:10

Ben ik met je eens, psv en twente hadden vorig seizoen 34 tegengoals, ajax 30 dus weinig verschil. Psv heeft een prima selectie, Ajax heeft wellicht een bredere en een tikje betere selectie. Ook Twente zie ik tot op het laatst meedoen om de prijzen.

Het belooft een waanzinnig seizoen te worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Met het verschil dat Twente en Ajax een goede trainer hebben. Rutten heeft bewezen zelfs met top selecties niets te kunnen presteren. Denk dat PSV er eerder verstandig aan doet iemand anders voor die ploeg te zetten.

6 juli 2011 om 18:23

dat denk ik zelf ook . ik denk dat ze een type adriaanse goed zouden kunnen gebruiken. maar weet niet hoelang fredje nog een contract heeft en hoe hoog de afkoopsom is maar als deze laag is zou ik het toch eens goed overwegen om een andere geschikte trainer te halen die meer aanvallend speelt en die de jeugd meer laat doorstromen.

Qua selectie is Ajax het beste. Maar het ligt dicht bij elkaar. En we moeten zien welke spelers bij welke topclub al dan niet gaan vertrekken. Als de selecties blijven zoals nu is Ajax favoriet, geen twijfel.

6 juli 2011 om 17:39

Qua selectie is Ajax al 8 jaar lang de beste, maar uiteindelijk hebben ze afgelopen jaar pas de eerste plekkie behaald. Het grappige is dat dit ook elk jaar wordt geroepen door de spelers.

6 juli 2011 om 17:42

Door Frank de Boer is er een lijn ontstaan. En die lijd tot stabiliteit in de selectie. Er zit een structuur in een bepaald spel. Hij heeft een visie over het spel. En zo moet het gespeeld worden. De spelers weten hoe ze er overdenken. En de trainer ook over hun, en dat is in het verleden niet gebeurd.

Je ziet na de komst van Frank. Dat er op de transfermarkt direct een lijn zit. Goede talentvolle talenten worden gehaald. Spelers die ervaring geven in de selectie. En zich al goed hebben bewezen. Geen paniek aankopen en rare fratsen.

Vorig seizoen werd in het begin(ook door mij) Psv als ploeg met de sterkste gezien, na de winterstop had Twente de beste selectie en op het eind was Ajax kampioen.

Stel dat een 'provincie'club een eerste seizoenshelft als Groningen draait en de tweede helft draait als Heracles en dan zijn ze aan het eind misschien zelfs kampioen. Niet dat ik dit verwacht maar toch...

Ajax werd zonder de nieuwe aankopen ook kampioen, nu zijn ze ook nog eens aanzienlijker sterker geworden, dus Janssen zou wel eens gelijk kunnen hebben.

6 juli 2011 om 17:48

Aanzienlijk sterker vind ik overdreven. Al zou ik bij AZ nu mogen kiezen tussen El Hamdaoui of Sigthorsson dan zou ik voor de eerste gaan. Sigthorsson heeft wellicht meer potentie maar El Hamdaoui is een fantastische voetballer. En hiermee wil ik niet weer een discussie starten over zijn gedrag want dat is bekend. Ik bedoel het nu puur als voetballer. Daarnaast is Janssen gekomen, maar in de rol van verdedigende middenvelder (verder naar achter dan bij Twente) vind ik hem niet super veel beter dan De Zeeuw.

ik ben het wel met hem eens, Ajax heeft nu een perfect uitgebalanceerd team waar van tevoren een profiel van een speler gemaakt is, ipv een speler te kopen en je systeem aan te passen aan die speler. Ook zijn elke posities dubbel bezet, die zorgen voor genoeg concurrentie omdat het allemaal goede spelers zijn. Vele talenten die dit jaar leuke dingen kunnen gaan laten zien en volgend jaar misschien wel een basisplaats veroverd hebben. Ik wil het bij PSV nog maar zien hoe die aankopen gaan uitpakken, ik ben alleen van Strootman echt overtuigd. Ik denk dat Twente nu echt een beetje onderdoet, die hebben geen Theo Janssen meer, Ruiz gaat misschien weg en wie moet dan de kar gaan trekken?

6 juli 2011 om 18:36

mischien gaat ruiz weg jaa
maar weet je gozer het kan ook zoo maar zijn dat bij onze club verthongen en steek weg vallen.dan zitten wij weer met een probleem als is steek nog redelijk op te vangen door vermeer . maar verthongen zie ik niet zo maar een goede vervanger voor.
en bij twente is alleen teho nu nog weg en daar hebben ze willen janssen voor terug gehaald wat in mijn ogen een hele goeie vervanger is voor theo. en daarbij hebben ze Co adriaanse als trainer dus zo als ik het zie is twente toch wel redelijk stabiel gebleven. en schat ik met het blijven van ruiz toch stukken hoger in als psv .
en daarbij gun ik het psv ook niet eens. maar psv is het nu wel verplicht vind ik als je 18 miljoen uitgeeft wat nog oploopt als er een spits bijkomt dus zeg ongeveer 22 / 23 miljoen hun gewoon in de eredivisie kampioen zouden moeten worden wat ik echter niet zie gebeuren .

OT: verder over theo ik hoop dat je gelijk hebt kerel op dit moment hebben we de beste selectie maar daar zou zo maar verandering in kunnen komen. op naar het 31ste landskampioenschap

Ajax staat er het beste op. Mits Vertonghen blijft, is de basiself in Amsterdam het sterkst. Wel betwijfel ik - vanwege de grote hoeveelheid jonge, tot erg jonge spelers in deze groep - of de B-garnituur in staat is om probleemloos blessures op te vangen. Zeker wanneer Vertonghen of Janssen uit de running zouden raken, terwijl ik ook denk dat Erikssen komend seizoen onmisbaar zal worden.

De beoogde runner-up is FC Twente, dat alleen in Theo Janssen een groot verlies kent, maar ook in zijn naamgenoot Willem een prima vervanger haalde. Het verlies van Preud'homme is geen ramp. Ik denk dat Twente met Adriaanse een betere coach in huis heeft. Tactisch hoogbegaafde trainer, die met jong talent kan werken, het optimale uit spelers haalt en een team kan smeden dat het de Amsterdammers nog knap lastig kan maken.

Outsider is Psv, dat weliswaar prima spelers aantrok, maar ook haar pijnpunten negeert. Ook komend seizoen zal Andreas Isaksson garant staan voor veel onzekerheid en als de club niet nog een centrale verdediger aantrekt, moet men in Eindhoven maar hopen dat de voorste en middenste linies sterk genoeg zijn om de defensieve zwakte te verbloemen. Dat PSV in Rutten een incapabele coach die al twee seizoenen niets presteert het vertrouwen weer gunt, zal ook niet meehelpen om het de concurrentie te bemoeilijken. Lichtpunt is echter wel dat er weer een frisse, jonge ploeg zal staan en dat PSV over veel talent beschikt. Dat het vooral op eigen talent zal moeten terugvallen dit jaar, lijkt me een zegen.

't Wordt in ieder geval weer spannend! Zin aan!

6 juli 2011 om 17:47

Het zal inderdaad een spannend seizoen zijn. Je hebt gelijk met bepaalde blessures van Ajax. Alleen je moet altijd van het goede uitgaan. Ajax heeft daarom een dubbele bezette selectie. Op elke positie is iemand. Die het stokje moet overnemen als die gewisseld word. Er is specifiek op ingekocht voor volgend seizoen.

Frank weet dat het een zwaar seizoen word. Vanwege de Champions League deelname. En de Beker wedstrijden + de competitie. Hiervoor hebben we een brede selectie. Waarvan vaak gewisseld kan worden. Als het echt nodig is voor uit noodzorg (vermoeidheid, blessures, andere gevalletjes)

Gelukkig heb jij er ook zin in. En ik ook ieder geval, laat het maar beginnen

Ik ben het met Janssen eens.

Helaas heeft Ajax een andere formatie dan Twente en PSV dus dat kan je niet vergelijken.
Alleen als ze alle drie 4-3-3 spelen.

Stekelenburg [x] - Isaksson [] - Mihaylov []
V/D Wiel [x] - Manolev [] - Rosales []
Alderweireld [] - Marcelo [] - Douglas [x]
Verthongen [x] - Bouma [] - Wisgerhof []
Boilesen [x] - Pieters [] - Buysse []

T. Janssen [x] - Strootman [] - Brama []
Eriksen [x] - Wijnaldum [] - W. Janssen []
De Jong [] - Hutchinson [x] - Landzaat []

Ebecilio [] - Mertens [x] - Chadli []
Sightorsson [x] - Toivonen [] - L. De Jong []
Sulejmani [] - Lens [] - Ruiz [x]

Als Linksback heb ik toch maar voor Boilesen gekozen, omdat die de laatste weken sterk speelde, en Pieters gewoon gebrek aan beter is, en Buysse niet beter is dan Boilesen.

Voor Rechtermiddenveld voor Hutchinson omdat die prima speelde op het middenveld.

Voor de spits, omdat De Jong niet veel heeft gescoord, Toivonen vooral veel Aanvallende Middenvelder stond, en Sightorsson de meeste goals heeft gescoord.

Het word dus nog een spannend seizoen, waar ik Ajax het voordeel van de twijfel geef, (niet omdat ik Ajacied ben, maar omdat Twente nog niet veel aankopen heeft gedaan en PSV een zwakke verdediging heeft en geen spits.)

6 juli 2011 om 18:06

Maar dit is toch allemaal maar een mening, in mijn ogen is Pieters beter dan Boilesen die nog maar een paar wedstrijden heeft gespeeld, Eriksen schat ik gelijk aan Wijnaldum, Chadli vind ik beter dan Mertens en Toivonen vind ik ook beter dan Sightorsson.

Ik vind de selecties niet veel voor elkaar onderdoen alhoewel ik PSV en Ajax net iets hoger schat dan Twente vanwege het vertrek van Theo Janssen.

6 juli 2011 om 18:10

Ik denk dat Eriksen toch veel beter is en meer potentie heeft dan Wijnaldum. Die gaat van Feyenoord naar Psv, is 2 jaar ouder en er was verder niet echt intresse in hem.
Eriksen word en werd al begeerd door de europese top. Die jongen wordt met de dag beter.

6 juli 2011 om 18:43

jaa dat hij wijnaldum hoger in schat als een erikssen snap ik ook echt niet die jongen heeft dus zeker meer talent dan wijnaldum en is zeker een betere speler dan wijnaldum
wijnaldum heeft er al 4,5 seizoen op zitten in de eredivisie erikssen 2 en heeft zich al veel beter ontwikkelt als wijnaldum in 4,5 seizoen tijd.

6 juli 2011 om 18:42

@coolrutger10,

Jou hele vergelijk-idee slaat helemaal nergens op:

Boilesen beter dan Pieters? Ga je mond spoelen man, Pieters is 20 keer zo goed als dit overhypt talentje die een aantal wedstrijdjes meepikte vorig seizoen.

Sightorsson is de allerslechte spits van de 3 die jij noemt, Toivonen en Luuk de Jong zijn beter.

Bepaalde vergelijkingen van jou ben ik het ook niet mee eens, maar ik heb geen zin om hier een heel artikel over te maken. Maar dit vergelijk principe is echt zo veel onzin.

Naar mijn mening zijn PSV en Ajax min of meer gelijkwaardig en Twente de lichte underdog. Sowieso snap ik niet waarom mensen PSV zo onderschatten. PSV is altijd titelkandidaat en heeft volgend jaar een erg sterke team. Beetje raar....

6 juli 2011 om 18:45

gaa jij je mond spoelen pieters 20 x beter dan boilessen haha
weet niet of je U21 gezien hebt daar speelde hij namelijk ook en daar was hij de uitblinker van het team. en daarbij heeft deze jongen meer kwaliteit techniek snelheid dan pieters. pieters is en blijf een gebrek aan beter.
en toivonen een betere spits die zal zich eerst maar eens een heel seizoen moeten bewijzen in de spits net als sigthorsson , de jong heeft dit al gedaan!

6 juli 2011 om 18:49

hoe ist het grapjas. Pieters is niet voor niks de linksback van Nederland ook al is er niks beter. Die hele Boilesen is nog een talentje en komt net kijken bij Ajax. Hoe kun je dan is godsnaam zeggen dat deze Deen beter is?? Beetje raar vind je niet?

6 juli 2011 om 19:06

jaa en waarom is pieters de linksback van het nederlands elftal gebrek aan beter! deze jongen heeft het gewoon in zich stukken beter als pieters te worden al moet dit talent zich natuurlijk wel staande houden onder de druk en zal hij zicht verder door moeten ontwikkelen pieters is niet veel meer aan verbetering toe omdat hij gewoon niet beter kan als dat die nu laat zien.

6 juli 2011 om 19:41

@praatmaker Kom op man, Boilesen is een beetje overhypt, mee eens maar Pieters is toch gewoon 1 groot drama? Die jongen heeft totaal geen karakter en speelt zonder enig lef (maar goed, daar hebben er wel meer in Eindhoven last van). Verschil tussen deze twee is echter dat Boilesen wel degelijk talent heeft waar Pieters normaal gesproken nog niet eens bij San Marino als international zou worden opgesteld.

Toivonen is geen spits maar een middenvelder. Bovendien scoort hij veel te weinig voor iemand die in de spits staat (als voorbeeld Groningen - PSV laatste speeldag).

Ajax heeft duidelijk het sterkste middenveld, zeker als je bekijkt dat PSV zich alleen ''versterkt'' heeft op plekken die geen absolute prioriteit hadden. Zo is er nog steeds geen spits, is er nog steeds geen fatsoenlijke keeper, is er nog steeds geen rechtsback en zit je straks met anderhalf miljoen aan salaris van Engelaar op de bank.

Twente heeft denk ik de sterkste aanval waar Ajax het beste middenveld, de beste keeper en de beste verdediging heeft. Zeg jij het maar.

6 juli 2011 om 19:42

@coolrutger10

Manolev is weg, Hutchinson zal waarschijnlijk rechtsback gaan spelen.

6 juli 2011 om 19:51

Waar heb je dat gelezen? Ben ik best benieuwd naar

6 juli 2011 om 19:58

Was dat niet aan het einde van het seizoen al bekend of zit ik nou totale onzin te verkondigen?

Veel zal afhangen van Vertonghen Stekelenburg denk ik, dat zijn 2 absolute topspelers in de Eredivisie en in het geval van Stekelenburg zelfs wereldtopper.

Als die 2 wegvallen dan schat ik PSV wat hoger in. Die voorhoede van PSV is heel dodelijk met Mertens-toivonen-lens en daarachter nog Wijnaldum. Ik schat die beter in dan Boerrigter-sigthorsson-sulejmani en Eriksen. Daarmee bedoel ik over de kwaliteit over die gehele linie. De overige middenvelders kan je redelijk tegen elkaar wegstrepen met Hutchinson-strootman tegen Janssen-anita. Daarnaast is de back-up van PSV op het middenveld beter met Labyad, Engelaar en Bakkal.

De verdediging van PSV is niet heel solide, vandaar dat ik ook het idee heb dat het vooral gaat afhangen van het aanblijven van Vertonghen en Stekelenburg bij Ajax.

Leuk zo n moment opname. Ajax heeft nu nog een uitstekende selectie maar de transfer window sluit pas eind augustus. Als Verthonghen, Stekelenburg vertrekken wordt het al een stuk minder.

Ik wacht eerst augustus liever af.

Ze hebben zeker een goede selectie.en doen mee voor de bovenste 4 plaatsen.
wat ik mij wel af vraag al theo al geweten hebben dat hij naar Ajax ging ,toen ie laatste beslissende wedstrijd nog gespeeld moest worden.

6 juli 2011 om 18:02

Daar ben ik ook heel benieuwd na of hij al voor de beslissende wedstrijd is benaderd door Ajax

denk het niet want dat zal niet netjes zijn.

6 juli 2011 om 18:31

nee dat denk ik ook niet. Ze hebben na die wedstrijd heel snel gehandeld, dat heeft hij zelf ook gezegd. Hij wist dat echt nog niet.
Ik denk ook dat Ajax de sterkste selectie heeft, maar het is wel onzin dat ze om de bovenste 4 plaatsen mee zouden doen. Ajax gaat vol voor het kampioenschap en worden echt wel 2e dit seizoen, dat zijn ze met deze selectie verplicht. Ik verwacht dat PSV ook goed mee gaat doen, maar Fred Rutten gaat ze nooit kampioen maken. Twente zal zich zeker moeten versterken, daar kun je nu nog niet echt een oordeel over hebben.

6 juli 2011 om 19:22

Het zou maar zo kunnen, want hij was totaal niet teleurgesteld na die wedstrijd. Ahum

Volgens mij was hij de enige speler van Twente die niet faalde.

Op dit moment wel de sterkste selectie, niemand vertrokken en we waren al de beste. Tel Janssen erbij op. Ik denk dat het ook belangrijk is dat De Boer nu een gehele voorbereiding aan zijn elftal kan sleutelen, daarnaast schat ik Co hoger in dan Preudomme. Twente blijft gevaarlijk, zeker als Ruiz zijn beste vorm weer vind. PSV is er sterker op geworden, al blijft de achterhoede en de keeper een zorgenkind. Schat de kansen op dit moment als volgt in Ajax 40% PSV 35% en Twente 25%. Maar op 1 september kun je een betere schatting maken. Vertrekt Verthongen bijvoorbeeld dan zie ik onze kansen met 10% slinken.

7 juli 2011 om 09:49

@ajaxfan
Niemand vertrokken? Het spijt me om te zeggen, maar ene de Zeeuw heeft toch wel wat toe gevoegd vorig jaar aan ajax, hoor. Dit spijt me, omdat ik het een heel irritant ventje vind, maar zoals hij bijvoorbeeld de 1-0 maakte in de bekerfinale, getuigd wel van klasse, alhoewel hij ook wel eens als een krant speelde..

Op papier wel. Maar dat betekent niet automatisch dat je ook kampioen wordt. Ik vind de selectie van Ajax net iets sterker dan die van Twente en Psv, maar dat had gevoel had ik voorgaande jaren ook vaak en toen greep Ajax er vaak naast. Dus op papier zegt het niet alles.
Bij PSV vind ik ik dat de verdediging beter kan. Vooral de rechterzone met Marcelo en Manolev ben ik niet van onder de indruk. Het middenveld en de voorhoede zijn gewoon uitstekend.
FC Twente kan denk ik wel met het vertrek van Janssen omgaan. Ze hebben in het verleden ook goed kunnen omgaan met het vertrek van bepalende spelers. Ik vind wel bij Twente dat de backposities beter kunnen. Rosales geef ik nog het voordeel van de twijfel, maar Buysse vind ik echt heel matig. Hopen dat Kuyper snel weer fit wordt. Het centrale dou is uitstekend. Het middenveld vind ik ook goed en ze hebben naar mijn mening de beste voorhoede van Nederland.
Ik denk dat het weer een spannende strijd gaat worden tussen deze drie. En van mij mag het weer een spannend slot hebben.

Frank de Boer als nieuwe Ferguson. 12x kampioen in 20jaar. Daar teken ik voor.

ot; Dat het een drie strijd gaat worden is wel bekend. Hopen dat er niemand meer vertrekt bij Ajax. Stekelenburg is intern nog op te vangen. Voor Vertonghen is dat anders.


Als de kabel blijft is het een eitje
Ik verwacht dat het tussen Twente & Ajax gaat, Co zet een goed team nodig al denk ik dat hij wel een jaar om te bouwen nodig heeft, Ajax is net wat meer gebalanceerd en meer ervaren!

PSV mag blij zijn met plek 3, maar denk dat ze 4e worden.
Doedelzak was garantie voor veel goals (althans in uitwedstrijden bleef hij in de bus), de rest vind ik niet zow schokkend, alle 3 de aankopen moeten zich nog bewijzen en zijn zeker niet spelers die een ploeg op sleep touw nemen

Conclusie:
Ajax & Twente zijn de enige ploegen met dragende/ervaren spelers:

Ajax:
Ervaren: Vertonghen, Alderweireld, Stekelenburg, Janssen, De Jong & vd Wiel
Talenten: De Jong, Eriksen, Boerrichter, Boilesen.
Waterdragers/vechters: Anita, Janssen,vertonghen & Enoh

Twente:
Ervaring: Douglas, landzaat.
Talenten: Ruiz & De Jong.
Redelijke krachten: Janko & Michailov
Trainer: Co Adriaanse toch de beste en meeste ervaren trainer van de top3, ook een pluspunt voor Twente.

Psv:
Ervaring: Engelaar
Talenten: Wijnaldum, Mertens & strootman
Onzeker: Jonathan Reis

6 juli 2011 om 19:18

bouma en isaksson zijn toch echt wel ervaren spelers, en bij de talenten zit labyad er ook bij, haha jij noemt van der wiel, alderweireld en de jong ervaren en bouma niet
ruiz is geen talent meer, dat is een waterdrager volgens jou
bij onzeker kan je ajax zetten: van der wiel, stekie, vertonghen

6 juli 2011 om 19:46

Van der Wiel, De Jong en Alderweireld hebben wel alle 3 CL ervaring en daarnaast heeft Van der Wiel ook een WK gespeeld. Maar wat jij al zegt, Bouma is ook aardig ervaren.

Ruiz is al 26 of 27, dat is inderdaad geen talent meer.

6 juli 2011 om 19:25

PSV :
Ervaring : Engelaar en Bouma.
Talenten : Wijnaldum, Mertens, Ibrahim, Mokthar, Strootman, Labyad, Zoet, Najah en Tamata.
Onzeker : Reis, Engelaar en Bakkal.

+ Nieuwe spits en eventueel nieuwe verdediger.

Tuurlijk heeft Janssen een beetje gelijk alleen als vertonghen en stekelenburg vertrekken, dan word het toch wel matig bij ajax. Je moet trouwens ook nog de blessures afwachten die kunnen gebeuren maar dat is bij alle ploegen zo.
Psv heeft goed ingekocht maar is achterin zwak!!!!!
En twente haalt toch nog Fer denk ik, voor de missende schakkel op het middenveld.

Ik vind dat Janssen ook gelijk heeft hoor

Ajax heeft gewoon de beste selectie net zoals vorig seizoen.
Psv heeft ook een goede selectie hun zijn dan wel Dzsudzsák kwijt maar hebben met Strootman,mertens,wijnaldum uitstekende versterkingen waar ik jaloers op ben

Denk ook dat de titel tussen Ajax,psv,fc Twente gaat

Denk Ajax 1, Psv 2 , Fc Twente 3
ook al hoop ik natuurlijk dat mijn clubje kampioen word haha

6 juli 2011 om 18:05

Als je kijkt wat Dsudzak aan assists en doelpunten heeft gegeven. Dat kan bijna geen enkele andere speler evenaren. Of je moet een type Suarez, alla Ruiz zijn. Maar die koop je niet meer zo 1 2 3

Ik zie hier veel reacties dat Ajax de beste selectie heeft. Dat vind ik op dit moment ook. PSV komt als tweede en Twente volgt. Dat vinden althans de meeste mensen op dit forum. Alleen begrijp de reden niet altijd goed. PSV heeft geen spits. Wat had Ajax vorig jaar als spits. Ja, El Hamdaoui een seizoenshelft. In de tweede seizoenshelft moetst gelegenheidsspits De Jong in de spitspositie. Tja, Toivonen is vroeger spits geweest, is nu omgetovert tot aanvallende middenvelder. Echter kan hij nu de gelegenheidspits worden. Andere redenen begrijp ik daarentegen vrij goed, want de verdediging van PSV vooral de rechterkant met Marcelo en Manolev is toch niet al te best. We zullen volgend seizoen zien hoe het loopt met onder andere blessures en schorsingen.

jaman, als je bij twente zat zei je dat over twente junkie
twente gaat afzakken, gewoon hetzelfde wat met az is gebeurd dus ik denk dat psv en ajax om de titel gaan spelen. & die wint psv natuurlijk uiteindelijk

Fijn, laten we vooral met z'n alle gaan discussiëren over wie de beste selectie heeft. Ten eerste is elke speler uniek dus valt er niks te vergelijken als de clubs zo dicht bij elkaar liggen qua kwaliteit en ten tweede kan je met een iets mindere selectie gewoon kampioen worden. Totaal onnodig dus om van tevoren te gaan discussiëren over wie de sterkste selectie heeft. Ik vind dat FC Twente, PSV en Ajax alle drie een selectie hebben om mee te doen om het kampioenschap, ik laat het aan de rest hier op Voetbalzone over om onnodig te gaan discussiëren over wie de sterkste selectie heeft.

Roepen we dit niet elk jaar?
Vorig jaar met Suarez El Hamdoui moest een koningskoppel worden

Welk jaar denken ze bij Ajax niet dat ze kampioen worden? Ik denk zelf dat Twente, Ajax en PSV niet veel voor elkaar onderdoen en verwacht wederom een spannend competitie. Het is dan nog afwachten wat Jordannia allemaal uit de hoed gaat toveren (als er echt van die spelers van het kaliber Petrovic, Bony komen).

6 juli 2011 om 18:13

Ik denk dat Vitesse nog net een seizoen te vroeg is. Die hebben straks een vreemdelingenlegioen met veel jonge spelers die allemaal hun eerste seizoen in Nederland gaan pakken. Het zal daar zowel qua elftal als organisatie nog een jaartje moeten groeien. Bovendien hebben ze straks wel 4 a 5 goede spelers, maar voor de rest is het nog de oude selectie. Bij blessures val je dan wel heel ver terug in kwaliteit.

Als Jordania er nu 4 of 5 haalt en volgend jaar nog een keer dat aantal, dan doen ze volgend jaar denk ik serieus mee. Voor de rest iss Twente voor mij titelkandidaat nummer 1. Fysiek zijn ze goed, goede organisatie, veel goals voorin, goede ervaren coach en ik vond ze eerlijk gezegd vorig seizoen al de beste ploeg in de Eredivisie. Ajax is niet veel minder, maar heeft een levensgroot probleem als Vertonghen vertrekt. PSV vind ik idd veel beter geworden, maar achterin blijft het mager. Bovendien moeten de jonge Strootman en Wijnaldum, hoewel zeer, zeer veel talent en straks vaste internationals, eerst nog maar laten zien dat ze over 34 duels beslissend kunnen zijn bij een topclub. Dan vind ik het absolute toptalent Eriksen verder. Ik denk dat hij samen met Ruiz de beste speler in de Eredivisie zal zijn volgend jaar. Eriksen was op het jeugd-ek weer verbluffend goed. Beste Ajax-speler sinds Litmanen.

Voorts denk ik dat Heerenveen met die aanval, mits Dost, Narsingh, Assaidi en Beerens blijven, wel eens kan verrassen met een plek bij de eerste vijf.

6 juli 2011 om 18:20

Ik begin ook steeds meer te twijfelen aan Vitesse, had zelf namelijk verwacht dat dit het jaar van Vitesse zou worden omdat ze nu de gehele transferperiode hadden om zich voor te bereiden. Niet zoals vorig jaar waar Jordannia net iets te laat kwam. Helaas voor Vitesse blijven de transfers uit.

qua beste speler in de Eredivisie verwacht ik zelf Theo Janssen, Ruiz of heel misschien Bony.

6 juli 2011 om 18:35

Ik heb Bony ook zeker in mijn Coach van het Jaar staan. Was in Praag al een koele goalgetter. DIe gaat er, als hij heel blijft, zeker 15+ maken.

Overigens vind ik dat PSV met Toivonen helemaal geen nieuwe spits nodig heeft, althans geen dure zoals El Hamdaoui. Met Mertens van links, Lens van recchts, Wijnaldum kort achter de spits en de passende Strootman, dan maakt de kopsterke en technisch heel behoorlijke Toivonen er zeker 20. Ben ik van overtuigd,

Mee eens.

Al is het geen garantie voor opnieuw een titelfeest. Hopelijk blijft Vertonghen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat Ajax volgend jaar opnieuw de schaal omhoog mag liften of dat nu op het Museumplein, Leidscheplein met of zonder deuk is.

PSV schat ik erg hoog in, geduchte tegenstanders zijn natuurlijk Twente en Ajax, zoals elk jaar!
Ajax heeft een goede selectie, maar waren vorig seizoen ook niet superieur met hun voetbal, het team is niet veel verandert alleen theo en zo een ijslander zijn er bij gekomen, De Zeeuw is weg, El ham is weggevallen ( Niet te begrijpen) van Frank de boer zijn kant ? ( Niet boos worden is hoe ik er over denk)

PSV heeft Mertens = Al super in Nederland
Strootman dat weten we allemaal erg goede middenvelder voor zijn leeftijd!
Wijnaldum= moet zich nog aanpassen en is nog niet op zijn niveau

Ajax heeft
Sightorsson= Een erg goede spits voor de goal en een goede techniek
Theo Janssen= Goede trap, conditioneel wel slecht ( wel een leider)

Twente heeft
Ruiz spreek voor zich
Chadli spreek voor zich

We zullen zien ik als neutrale toeschouwer denk dat dit de stand gaat worden ( is niks over te zeggen natuurlijk)

1. Psv
2 Ajax
3 Twente

Het niveau wordt wel hoger dit seizoen als vorig seizoen in de top als je de aankopen ziet op papier

6 juli 2011 om 18:18

Je bent de eerste die hier vooraf vraagt of we niet boos willen worden Zal ik ook niet doen.

Ik denk ook dat Theo Ajax hier wat te hoog aanslaat. Zeker als Vertonghen nog gaat. PSV heb ik achterin wat twijfels over, maar voorin zijn ze het sterkste. En als Twente Ruiz houdt dan zijn die voor mij titelkandidaat nummer 1

6 juli 2011 om 19:28

@ Babinho

Ik vind Twente het minst sterkst van de drie. De backs van Twente en Wisgerhof is niet echt geweldig. Ik ga ervban uit dat Janko gaat spelen in plaats van de jong, The Janssen is weg.

6 juli 2011 om 19:36

Dat is ook waar, al blijf ik het een hecht collectief vinden met veel aanvallende klasse. Misschien dat met Janssen de angel eruit gekocht is, maar ze hebben nog steeds Ruiz en de zeer talentvolle Chadli. En ze spelen weer zonder de druk he, het winnen mag. Bij onze clubs moet het.

Ajax heeft denk ik wel een serieus probleem als Vertonghen nog gaat. Van der Wiel en Steek is wel op te vangen. Als PSv er achterin nog 1 bijhaalt en voorin een talentvolle spits achter Toivonen (teteh Bangura?) dan zijn ze ook beresterk. El Ham vind ik voor PSV veel te duur qua salaris. Ga je dan Toivonen op de bank zetten? Ik denk dat Toivonen met Wijnaldum, Strootman, Mertens en Lens om zich heen zeker 20 keer scoort.

Ik vind het gewoon totale onzin. Psv heeft minimaal gelijkw aardig, zoniet een beter middenveld. Plus de aanval van Psv is sterker dan die van Ajex en Twente. De verdediging is het zwakste daar ben ik het mee eens. Alleen de verdediging van Twente is ook niet denderend, Wisgerhof is weer jaar ouder dus is hij weer slomer, het lijkt alsof hij goed is maar dat komt door Douglas. De backs van Twete vind ik ook zeker niet geweldig, ze hebben wel een goede keeper.

6 juli 2011 om 18:22

Tja, zo zie je maar weer dat het op meningen is gebaseerd.

Ik vind de aanval van Twente namelijk verreweg het sterkste, al komt dat voor een heel groot deel door Ruiz. Hij is namelijk met afstand de beste aanvaller van de Eredivisie. PSV heeft de 2de beste aanval gevolgd door Ajax. De verschillen voorin zijn in mijn ogen niet zo heel groot.

Middenveld vind ik dat van Ajax het meest veelzijdig, gevolgd door PSV en dan Twente.

Achterin heeft Ajax het goed staan met Vertonghen en Alderweireld. Ook Douglas en Wisgerhof staan redelijk. Bouma en Marcelo zijn matig.

Keepers gaan het verschil niet maken. Alleen Stekelenburg zou dat kunnen, maar ik verwacht dat hij nog vertrekt.

6 juli 2011 om 18:46

Nee dat verwacht ik ook niet. Ajax heeft verreweg de beste defensie. Middenveld vind ik echt niet onder doen dan die van Ajax. Psv kan ook veel varieéren op het middenveld. Het middenveld van Twente vind ik niet zo spectaculair, de zwkaste van de drie.
Ik blijf erbij dat de aanval van Psv het sterkst is, Psv kan veel varieéren, er komt nog een spits bij en we hebben gewoon echt goede voetballers.

Het is trouwens nog maar de vraag of Ruiz gaat presteren, hij heeft één jaar goed gepresteerd. Zal me niks verbazen als hij alsnog weg gaat.

6 juli 2011 om 18:57

@ Psv_expert

Twente kan niet varieren voorin? Die hebben Bajrami en Janko ook nog. Dat zijn in principe bij iedere andere club buiten de titelkandidaten basisspelers. Als het de vraag is of Ruiz gaat presteren dan is het ook de vraag of iedere andere speler gaat presteren. Een beetje onzinnig. Ruiz is namelijk verreweg de beste aanvaller.
Verschil in middenveld is inderdaad klein, maar Ajax heeft meer mogelijkheden.

Overigens wil dit alles niet zo heel veel zeggen. Vorig seizoen was PSV namelijk veruit favoriet, maar die wisten het ook niet waar te maken.

6 juli 2011 om 19:11

Wat ik nu ga zeggen is natuurlijk altijd koffie dik kijken alleen ben ik ervan overtuigd dat als Berg gewoon keer zijn voet had recht gezet Psv makkelijk kampioen was geworden, we creeérde veel kansen, elke wedstrijd weer alleen Berg miste gewoon alles.

Bajrami zal bij Psv echt niet spelen, vind heme cht niet geweldig, verre van zelfs. Ruiz is op dit moment de beste aanvaller inderdaad, alleen verwacht ik dat De jong op de bank plaats gaat nemen, aangezoen Co en Janko dikke vrienden zijn, had ik trouwens bij een ander bericht ook al vermeld.

Ik vind Janssen inderdaad erg optimistisch door twente bij de titel kandidaten te zetten. Ten eerste geven ze zelf in Twente ook al aan niet voor de titel te gaan. Ten tweede heeft twente een nieuwe coach en moet iedereen nog maar eens afwachten of er een klik is tussen co en de spelersgroep. Ten Derde moeten de fans nog maar afwachten of co wel met dezelfde basis door wilt gaan, wellicht trekt hij bepaalde spelers helemaal niet..gebeurd vaak genoeg dat een aankoop buiten de coach om op de tribune beland.
Verder denk ik dat twente kwalitatief gewoon tekort schiet tov de selectie van ajax en wellicht met psv op hetzelfde niveau zit. Komt alleen nog bij dat de belangrijkste speler van twente vertrokken is en ze daar (sorry maar het is echt waar) een kwalitatief mindere speler voor terug hebben gehaald. Ik denk dat we eerder kunnen spreken van de situatie waarin psv en ajax voor de titel strijden; en psv en twente of ajax en twente strijden voor de 2e plek. Maar voor de titel speelt Twente iig volgend seizoen niet in mijn ogen.

6 juli 2011 om 18:25

Ach komop iedereen weet toch wel dat Twente meegaat doen om de titel? Alleen Theo Janssen is op dit moment afgevallen dus waarom zouden ze dan opeens niet meer meedoen. Vorig jaar tot de kwartfinales van de EL gekomen en 2e geworden in de Eredivisie. Ze hebben nog Douglas, Ruiz, Chadli, De Jong, Michaylov en dan heb je nog spelers als Bajrami en Janko die het hopelijk voor Twente dit jaar ook beter gaan doen. Verwacht zelf heel veel van Bajrami.

Nee, ik ben het wel met je eens dat de selecties van Ajax en PSV iets verder zijn kwalitatief gezien.

6 juli 2011 om 18:32

Ik heb hierboven vier belangrijke punten aan waarom ik denk dat ze niet meedoen. Een daarvan geeft aan dat ze het verlies van janssen niet adequaat hebben opgevangen en daarom op het middenveld tekort gaan komen. Mede daarom denk ik dat ze niet meedoen om de titel

6 juli 2011 om 18:36

@ Ternos

Twente zal in mijn ogen ook meedoen om de titel. Ze hebben met W. Janssen een prima speler binnengehaald en als ze Fer ook nog binnenhalen dan schat ik ze zeker niet veel lager in dan Ajax of Psv.

6 juli 2011 om 18:44

@ ricking08

Argument 1: Dat roepen ze ieder jaar, is dus geen graadmeter, onzinargument.
Argument 2: Met Co hebben ze ook nog eens een coach in huis gehaald die beter is dan Mcclaren en Preudhomme. Vorig seizoen had Twente ook een nieuwe coach en toen had ook iedereen hetzelfde woordje klaar.
Argument 3: Er is maar 1 aankoop gedaan en dat is een jongen met een topkarakter die altijd gaat.
Argument 4: Ze gaan er niet zo veel op achteruit op het middenveld aangezien W. Janssen een prima voetballer is en waarschijnlijk komt Fer en die is beter dan Landzaat. Voorin en achterin blijft alles hetzelfde. Ze hebben dan nog steeds de beste aanval van Nederland.

Samenvattend, Twente strijdt dus gewoon mee om de titel.

6 juli 2011 om 18:48

@hen_nie.

Janssen was Twente, hoe je dat ook went of keert. Co is misschien wel een goede trainer maar iedereen weet dat hij 'vriendjes' is met Janko, wat betekent dat de Jong naar het middenveld gaat of op de bank beland.

6 juli 2011 om 19:21

psv+expert,
even een kanttekening, Janssen excelleerde vaak in grote wedstrijden, maar in kleine wedstrijden liet hij het ook regelmatig afweten. Uiteindelijk wordt een kampioenschap voornamelijk tegen de kleintjes beslist.

6 juli 2011 om 19:27

@ Villian

Ben ik met je eens maar vind wel dat Twente erop achteruit gaat. Nogmaals ben ik ook niet zo zeker van Wisgerhof, vind dat zeker geen geweldige verdediger.

6 juli 2011 om 19:32

het was alleen maar om je 'janssen was twente' stelling onderuit te halen. Hij heeft specifieke kwaliteiten, maar ook specifieke minpunten.
Verder zal ik me niet met deze discussie bemoeien. Het is namelijk de grootste onzin en wat speculeren bij gebrek aan nieuws. Bij mij is het 5 juli, de transfermarkt is tot 1 september open, in januari is er weer een tranferwindow en het seizoen is pas ergens in april/mei afgelopen. Er kan nog zoveel gebeuren dat zelfs Utrecht kans maakt op het kampioenschap.

6 juli 2011 om 20:48

wat ik heb begrepen was co zeer tevreden op bengstton dus verras je maar niet als die grootste gedeelte komend seizoen naast douglas staat in centrum daarbij zou co janko en de jong ook goed koppel vormen dus de selectie lijkt me al rond voor komend seizoen ruiz zal zker nog verkocht worden en co zal spele zoals bij salzburg dus vleugelspelers zulle voorzette geven op de spits

mihailov
tiendalli
bengstton
douglas
kuiper
brama
de jong
w janssen
chadli
janko
bajrami
6 juli 2011 om 23:16

@ Hen-nie:
Punt 1 prima, geef ik je gelijk in
Punt 2: Met co hebben ze geen zekerheid in huis gehaald, hoe je het went of keert, co mag een top coach zijn en beter dan Michel en Steve maar dan nog geef het totaal geen zekerheid.
Punt 3 Die ene aankoop is minder dan T. Janssen...klaar.
Punt 4 Ze gaan er dus wel degelijk op achteruit, zie punt 3. Verder als we het gaan hebben over spelers die wellicht gaan komen (fer) dan gaan we er ook maar vanuit dat ruiz weggaat en dan houdt je ineens nog minder over. Fer is dus een onzin argument en geen graadmeter.

samenvattend: op een punt na zit je er gewoon naast en doet twente in mijn optiek niet mee om de titel.

6 juli 2011 om 23:23

@ ricking08

Punt 2: Geen enkele coach is een zekerheid, maar Twente heeft wel de best haalbare optie binnengehaald. Het is alsof Twente met Preudhomme een stuiver is kwijtgeraakt maar er wel een euro voor heeft teruggevonden in de naam van Co Adriaanse.
Punt 3: Willem is inderdaad minder goed dan Theo, maar is transfervrij. Wat ik al zei, het is niet ondenkbaar dat Twente van het geld Fer gaat halen. Een middenveld met Brama, Fer en W. Janssen is gewoon een sterk middenveld dat voor het kamioenschap kan spelen. Fer is helemaal geen onzin argument, want Twente is concreet en heeft zelfs al een bod gedaan. Het is nu denk ik een kwestie van tijd dat ze er uit gaan komen. Hetzelfde verhaal als Ajax en Sigthorsson.
Punt 4: Als Ruiz vertrekt dan levert Twente wel enorm in, maar dat zou Ajax ook doen als Vertonghen vertrekt. Je kunt er nog niet zo heel veel over zeggen aangezien er dan wel weer een heleboel geld binnenkomt waarmee je weer verder kunt.....

Conclusie: Twente doet naar mijn mening gewoon mee om de titel. De toekomst zal het uitwijzen.....

feyenoord gaat kampioen worden

nee maar effe zonder grap ik denk dat het gewoon psv gaat worden en iedereen loopt wel over die 3 topaankopen maar denk dat bij psv wijnaldum niet eens gaat spelen denk dat dit de opstelling word

cassio
manolev
aankoop
marcelo
pieters
strootman
hutchonson
lens
toivonen
mertens
el hamdaoui?
6 juli 2011 om 18:33

Off; Denk je dat Psv met deze opstelling kampioen wordt? Ik vraag het me af. Strootman en Mertens moeten nog ingespeeld raken aan het systeem van Psv. Misschien gaat het van begin af aan wel goed, maar misschien ook niet. Vorig jaar speelden ze wel goed, maar maakten de kansen niet af. Denk je dat het nu wel gaat lukken? Ik weet het niet.

On. Ik denk als Ajax-supporter dat Ajax een betere ploeg heeft. Met de aankopen Boerrigter, Sigthórsson, Janssen, Rits en Sereno verwacht ik wel iets. Er zijn denk ik 3 spelers die in de basis starten, namelijk; Boerrigter, Sigthórsson en Janssen. Het is natuurlijk de vraag of ze het goed doen. Als FC Twente goed en aanvalland speelt en niemand rare dingen doet, verwacht ik dat Ajax of FC Twente de titel kan prolongeren. Ik vind dat Janssen gelijk heeft, als iedereen blijft. Ik wens FC Twente en PSV succes en hoop dat Ajax de titel wint.

(Ik verwacht deze opstelling voor Ajax)

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Verthongen
Boilesen
Anita
Eriksen
Janssen
Sulejmani
Sigthórsson
Boerrigter
6 juli 2011 om 18:38

@ roelofsjee

De Boer is weg van Siem de Jong, dus die speelt. Theo controlerend. Siem en Eriksen aanvallend. Voor de rest ben ik het met je eens, al sluit ik niet uit dat Serero gaat verrassen en eventueel als links- of rechtsbuiten komt te spelen.

6 juli 2011 om 18:52

Siem de Jong was er ook nog ja, ik wist dat ik een speler was vergeten. Ik ken Serero niet, maar hij zou heel goed kunnen gaan verrassen.

6 juli 2011 om 19:38

Hen-nie,
De Boer gaat heus niet met Janssen controlerend en De Jong en Eriksen aanvallend spelen hoor. Hij heeft voldoende kijk op het spelletje om te zien dat je middenveld dan overlopen wordt.
Hij zet Janssen centraal op het middenveld met iemand ernaast die het vuile werk voor janssen op moet lossen, zoals anita of enoh. Zij spelen in de rol die brama nu had, zodat Janssen de tijd en ruimte heeft het spel te verdelen. Eriksen zal er wel voor spelen.
Siem de Jong kan dan als backup fungeren voor de 10 of de spits (wat met buitenspelers sowieso een goede optie is omdat siem kopsterk is)

Ben er heilig van overtuigd dat twente dit jaar niet mee gaat strijden om het kampioensschap..

Op dit moment heeft ajax samen met psv denk ik de beste selectie maar de afgelopen jaren is gebleken dat puntja bij paaltje twente ook erg sterk aan de dag komt. Het is ook nog afwachten wie er deze transferperiode weg steek kan je vervangen voor vermeer maar wat als verthongen weg gaat is in mij inzien de belangerijkste speler van ajax die leiding geeft aan verdediging en dreigend naar voren komt ook is het wachten of eriksen blijft waar ik wel van uitga maar er kan altijd een hoog bedrag komen

6 juli 2011 om 18:51

Twente kwam sterk voor de dag mede door Janssen, die is gewoon weg gevallen. Wisgerhof blijf ik een matige verdediger vinden, alles lijkt goed door Douglas maar zodra je ruimte achtering hebt dan zie je dat Wisgerhof echt tekort komt.

Tja dat zal iedere voetbalkenner ook wel zien he dat jullie verreweg de beste selectie hebben Wie anders? Maar daarmee is het nog niet zeker dat het kampioenschap weer een feit is. Kijk naar Bayern Munchen, ze hebben het meeste geld net als Ajax en de beste selectie net als Ajax en dat is jaar in en jaar uit het geval. Toch blijkt dat geen zekerheid voor succes. Toch succes Theo

69% zegt Ajax, zegt alweer genoeg over deze voetbalsite.

Ik kijk niet door een Psv-brilletje maar vind Ajax nou niet zoveel beter dan PSV op het moment..

6 juli 2011 om 18:51

Precies! Psv doet zeker niet onder voor welke club dan ook. Aangezien Psv nog een spits gaat halen, heb ik hoge verwachtingen.

6 juli 2011 om 19:09

ja ben ik helemaal met jou eens t gaat dit jaar echt tussen psv en ajax alhoewel ik ajax licht favoriet zie en dus weer kampioen wordt net voor psv mede door de zwakke verdedeging van psv

6 juli 2011 om 19:13

@uppe

Psv heeft een sterk middenveld en veruit de beste aanval. Psv gaat nog een spits erbij halen die de gemiste kansen van vorig jaar er wel in knallen. Ik blijf erbij dat Psv nog wel een verdediger gaat halen. Pieters speelde laatste pakweg 4maanden niet best, maar in het eerste deel van vorig seizoen wel.

6 juli 2011 om 20:43

Laat ze maar eens spelen tegen barcelona dan.....

6 juli 2011 om 22:56

inderdaad! al die ajaxieden die zichzelf helemaal de hoogte inprijzen... ik denk dat wij verreweg de beste aanval hebben want zeg nou zelf, ik vind als ik deze aanval moet vergelijken:

ebecilio-sigtorson-sulemani
mertens-toivonen-lens

die van psv toch echt de betere, ik vind toivonen zelfs beter als die sigtorson, iedereen zegt hier van dat ie wel 15 doelpunten heeft gemaakt maardaarvan waren er 5 tegen VVV als je die er vanaf trekt blijven er nog maar 10 over, en dat vind ik toch niet echt geweldig voor een spits

6 juli 2011 om 23:25

@ trouwepsvfan

Psv heeft gewoon veruit het beste aanval. Psv kan ook genoeg varieéren. Met Toivonen, Mertens, Wijnaldum, Lens, Labyad. Ze kunnen allemaal op verschillende positie's uitkomen. Geweldig gewoon. PSv heeft ook gewoone en ijzersterk middenveld met Strootman en Hutchinson als blok met Wijnaldum/toivonen ervoor.

We krijgen ook nog een spits erbij en met geluk nog een verdediger.

6 juli 2011 om 18:53

Ik vind Ajax haar verdediging en keeper sowieso beter en daarnaast heeft PSV geen spits. Dus op dit moment vind ik Ajax beter.

6 juli 2011 om 19:34

Weetje waar het ook door komt ? Er zijn nou eenmaal meer Ajax dan PSV supporters in Nederland, en als je bijvoorbeeld voor Vitesse bent dan kan je nog kiezen voor Ajax ..

6 juli 2011 om 19:58

Ach het kan natuurlijk ook zijn dat mensen gewoon eerlijk stemmen en realistisch nadenken, want dan kom je erachter dat Ajax wel degelijk de beste selectie heeft(mits er niemand vertrekt). Ajax heeft met Janssen een absolute topspeler aangetrokken, ik denk dat je wel mag zeggen, de beste middenvelder van de eredivisie. Samen met Eriksen en De Jong heeft Ajax het beste middenveld denk ik> Turlijk PSV heeft ook een uitstekend middenveld, maar je moet nog maar afwachten hoe Strootman en Wijnaldum het gaan doen.
Verder is de verdediging van Ajax natuurlijk het beste. En de aanval is ook redelijk, alleen die van PSV en vooral die van Twente zijn toch wat beter.
Twente is toch wat verzwakt op het middenveld, en de verdediging is ook niet super goed.
Als mensen zo gaan gaan denken stemmen ze op Ajax.

6 juli 2011 om 21:52

@jrdyyy

Wel grappig: je geeft aan dat het belachelijk is dat Ajax 69 procent van de stemmen heeft maar een zin later zeg je wel dat Ajax beter is dan Psv. Tja

Als de nieuwe spelers bij psv zich echt willen bewijzen en er echt vol voor gaan kan psv niemand stoppen dit seizoen!!

Laten we niet vergeten dat psv afgelopen jaar het helejaar 1ste heeft gestaan tot op het laats, en dit kwam echt Puur omdat er geen scorend vermogen was, met deze 3 versterkingen komt het helemaal goed!

Twente zonder janssen is al een stuk minder.

Theo bij ajax kan de snelheid niet aan van het gewenste ajax spel, die gaat dadelijk meer voor de voeten lopen dan wat anders.

Let op mijn woorden. Ik denk PSV maar dat hebben jullie al aan mijn avatar gezien :D

6 juli 2011 om 19:06

Als Theo het niet bij beent hebben we momenteel als andere opties nog; Serero, Anita, Enoh, Lodeiro, Vd Heijden, Rits, Aissati.

Ik denk ook dat de kracht van Ajax gaat komen vanuit de breedte maar ik spreek mijn titel verwachtingen pas uit na 1 september. Met Jan Vertongen en VD Wiel wordt Ajax kampioen omdat verdediging dan ijzersterk is, middenveld kan je neerzetten hoe je wilt en aanval zal vast wel loslopen

6 juli 2011 om 20:42

@hanguh

klopt heb je een punt mee idd, wat ik wel 1000% zeker weet dat het spanned gaat worden

Ik verwacht dat of psv of ajax het gaat worden!

Ik vind dat PSV zich aanvallend goed heeft versterkt, maar dat de verdediging niet goed staat. Naast een spits moeten ze zeker een goede Centrale verdediger erbij halen. Alleen is daar geen geld voor.

Daarnaast vind ik dat Ajax zowel verdedigend als aanvallend sterk staat, vooral met de komst van Janssen op het middenveld zijn ze op beide vooruit gegaan. En Sighthorson is natuurlijk ook een redelijke spits.

Enne, Twente is er ook nog! Het belooft spannend te worden!

6 juli 2011 om 20:47

@jmadp

Psv heeft geen zwakke verdediging, net zoveel tegen doelpunten tegen gekregen als twente.
en 4 meer dan ajax dus dat valt ook best wel mee. Ik zie dat veel mensen het hebben over psv heeft zwakke verdediging maar dat valt echt mee.

Wordt spannend idd maar iedereen zo zijn mening en voorkeur toch

Ik denk dat het heel lang geleden is geweest dat het voor de competitie al zo spannend is geweest. Ik probeer dit zo min mogelijk door een Amsterdamse bril te zien, maar ja helemaal objectief kan ik hierin natuurlijk niet zijn.

Desondanks denk ik toch dat Ajax de beste papieren heeft. Al scheelt het niet veel met Psv. Ik denk dat de basiself van Ajax en PSV momenteel niet veel van elkaar verschillen. Ajax heeft toch een wat bredere selectie. Als bij PSV een paar steunpilaren wegvallen door schorsing of blessure dan word het al heel snel een stuk minder. Vooral achterin. Dus op basis daarvan geef ik dan Ajax zoals het er nu naar uitziet toch het voordeel van een twijfel.

Twente heeft in mijns inziens de beste aankoop/aanwinst gedaan met Adriaanse. Die man is zo een uitgekookte vos die kan altijd weer een konijn uit zijn hoge hoed tevoorschijn halen. Dus Twente moet je ook zeker niet uitvegen als het om titelfavorieten gaat. In elk geval beloofd het een mooi seizoen te worden.

Naar mijn inzien gaat Ajax of Twenten de kampioenschap pakken,want ik vind PSV geen team en soms hebe ze ook geen motivatie tegen slechter clubs ,en dat gaat PSV toch weer kampioenschap kosten maar het komt ook vaak door dat mede spelers vaak voor eigen succes willen gaan en niet voor het team belang .

Ajax , Twenten hebe in mijn ogen gewoon meer voetballen kwantiteiten dan PSV

6 juli 2011 om 19:24

Ik denk dat niemand je reactie serieus neemt? Waarom heeft Twente en Ajax meer kwaliteiten? Leg me dat eens uit? Waarom speelt Psv tegen de kleinere clubs minder? Kom eens met argumenten?

6 juli 2011 om 20:29

Dus het ligt volgens jou niet aan motivatie?

leg mij dit is uit dan?

vr 26-11 nac Breda psv 4 - 2
zo 20-2 psv NAC Breda 4 - 1

za 14-8 psv De Graafschap 6 - 0 hier spelen ze super
za 11-12 de Graafschap psv 0 - 0 en opeens dit ?

zo 24-10 psv feyenoord 10 - 0
zo 24-4 feyenoord psv 3 - 1

Ik kan nog effen door gaan maar normaal 100% motivatie moet PSV hier van winnen

6 juli 2011 om 21:55

Als je thuis speelt dan is het natuurlijk altijd anders dan uit. Psv heeft altijd moeite gehad in de uit wedstrijden bij Nac. 2 jaar geleden hadden we er ook verloren, om maar iets op te noemen.

De 0-0 bij de graafschap kwam mede door Rutten, hij stelde Afellay op als een zekerheid zodat hij kon mee verdedigen. Thuis de 6-0 was goed maar we werden goed geholpen door de scheids.

Ja, de 10-0 dat was een geweldige wedstrijd, alleen Feyenoord was erop gebrand om revanche te nemen en Psv kon er geen antwoord op vinden.

6 juli 2011 om 20:50

@brazilneymar

Ik denk juist dat het gaat tussen psv en ajax, ik zie twente wegvallen dit jaar. Co is een goede trainer maar niks voor twente.

En vooral je laatste zit slecht de plank helemaal naast, ik vindt twente echt de zwakste van de 3.

Ajax heeft, zeker op dit moment, veruit de sterkste selectie, met name de achterhoede van Ajax is vele malen sterker dan die van Twente en Psv! Psv heeft zich goed versterkt, maar hebben een drama verdediging + coach.

Fc Twente heeft W. Janssen voor T. Janssen, heel ander type speler... maar denk dat hij wel kan slagen bij Twente. Ook hebben ze met Adriaansen een toptrainer binnen gehaald!

Ajax heeft zich op 3 posities voor de basis versterkt en ook de breedte-aankopen zijn prima, tis alleen afwachten of de sleutelspelers blijven... als dat het geval is, is Ajax voor mij titelkandidaat nummer 1.

Ik kan me vergissen hoor, maar het is al paar jaar geleden dat de club met de beste spelers kampioen is geworden. Ik denk haast dat het in de tijd van de kampioenschappen van Psv was. In ieder geval de afgelopen 3 jaar werd het beste team kampioen, zonder dat ze de beste spelers hadden.

6 juli 2011 om 19:58

Mee eens. Ajax onder ten Cate met spelers als Huntelaar, Sneijder, Stam, Heitinga, Perez, de Mul maar kampioen worden ho maar. Het heeft helemaal geen zin om hier een discussie over te voeren wie de beste selectie heeft. Ten eerste is het niet te vergelijken en ten tweede kan een ploeg met een mindere selectie gewoon kampioen worden.

Klasse Theo! Geen woord aan toe te voegen!!

Als Twente weer zover Europees komt als vorig jaar gaat de vermoeidheid wederom het kampioenschap kosten want in de breedte te weinig kwaliteit. Dan gaat Ajax er weer mee strijken en wordt PSV tweede. Als er nog voldoende energie is het laatse kwart van de competitie wordt mijn club FC Twente voor de tweede x kampioen. Hoe dan ook..het wordt spannend!!

Ja dit zei hij vorig jaar bij FCT ook, en bij ajax is er dit jaar niet zo heel veel verandert, alleen hij en die sigtorson ofso is er bij gekomen, als je gaat vergelijken:
Stekelenburg vs Michaylov = stekelenburg
VD Wiel vs Rosales = VD Wiel
Wisgerhof vs Alderweireld = Wisgerhof
Vertongen vs Douglas = Douglas
Boilessen vs Buijsse = Buijsse
Brama vs Janssen = Janssen
Fer? vs De Jong? = Fer
Eriksen vs Jansen = Eriksen
Chadli vs Ebicilio? = Chadli
De Jong vs Sigthorson = De jong
Ruiz vs Sulejmani = Ruiz

dit zijn alleen nog maar individuele spelers
het was vorig jaar al bekent dat FCT een beter Team heeft

6 juli 2011 om 19:45

Douglas en Wisgerhof beter dan Alderweireld en Vertongen?

Verdedigend even sterk, opbouwend zijn de Belgen sterker. Verder is het kwestie van paar wedstrijden of Boilesen is beter dan die Buijsse met een motoriek van een olifant en Sigthorson mag niet onderschat worden Je kijkt een beetje met een brilletje volgens mij!

6 juli 2011 om 19:50

sigthorsson wordt nu behoorlijk overschat, dus wat onderschatten zorgt wel voor balans. Die jongen heeft voornamelijk tegen vvv en andere kleintjes gescoord en heeft nog maar 1 seizoen op niveau gespeeld. In dat seizoen wisselde hij goede dingen af met slechte dingen.
Hij heeft talent, maar het is nog maar afwachten of het er volgend jaar al uitkomt. Siem de Jong is wat dat betreft zekerder in de spits.

6 juli 2011 om 19:59

Die jongen heeft de eerste helft van het seizoen alleen maar gespeeld als invaller en de tweede seizoen langzaam uitgegroeid tot basis. Zijn balans is ook iets van 1500 minuten, 15 doelpunten waaronder tegen Ajax... dus ik vind het prima dat jij hem iets onderschat maar zijn statistieken liegen er gewoon niet om

6 juli 2011 om 19:59

@hanguh

ik vind dat wisgerhof echt word onderschat, het is de aanvoerder van fc twente en een belangrijke ervaren verdediger.
Douglas is sws beter dan vertongen, die naar mijn mening echt word overschat! douglas is fysiek sterk, das vertongen ook maar minder en ik vind douglas meer uitstraling hebben dan vertongen!
sigthorson deed het leuk bij az maar voor ajax komt hij echt tekort, en wat dacht je van De Jong? die schiet ze er zon beetje uit alle hoeken en standen erin!

6 juli 2011 om 20:05

Douglas is zeker goed, vooral in het dekken van de Jong... en verder vind ik het knap dat je nu al weet dat Sightorsson te kort komt. Kan je misschien ook al vertellen wie kampioen wordt?

Sorry maar ik kan je mening absoluut niet serieus nemen als je de 2 houthakkers van Twente beter vind dat de verdedigers van Ajax. Begin vorig seizoen zou ik je gelijk geven maar het niveau wat Jan Vertongen heeft bereikt dit seizoen viel mijn mond van open en daar profiteert Alderweireld heerlijk van.

6 juli 2011 om 20:23

@hanguh
oh je gaat oude koeien uit de sloot halen? in die wedstrijd haalde Twente haar niveau niet.
En ja dat kan ik ook: FC Twente
Ik kan me ook nog goed de bekerfinale herinneren, waarin Janko in de laatste minuut helemaal vrij stond, toen vroeg ik me af: waar is Vertongen? hij stond he-le-maal vrij!

6 juli 2011 om 20:57

Oh je gaat oude koeien uit de sloot halen? in die wedstrijd haalde Ajax zijn niveau niet.

6 juli 2011 om 21:02

@hanguh

Ja als jij dat ook doet -,-
nou, het maakt niet eens uit of ajax zijn niveau wel haalde of niet, Vertongen liet Janko op een cruciaal moment helemaal vrij

6 juli 2011 om 21:13

Douglas liet de Jong 2x cruciaal vrij tijdens dé belangrijkste wedstrijd van het jaar.

6 juli 2011 om 21:33

ja dat klopt, maar een van de 2 goals maakt hij ook nooit meer, uit díe hoek, gwn weer lucky ajax

6 juli 2011 om 21:44

Nooit meer? Alsof dat zo'n moeilijk doelpunt was, hij heeft moeilijkere/mooiere gemaakt, maar ik heb geen zin om met de kampioen van het rechterrijtje te praten die duidelijk jaloers is op de club die 9 plaatsen hoger staat

6 juli 2011 om 21:43

Misschien een beetje een Twente fan? Dit is wel een beetje optimistisch! Vertongen en Douglas zijn verdedigend even sterk. Maar aanvallen is zowiezo Vertongen beter. Dat geld ook bij Wisgerhof en Alderweireld. Alderweireld aanvallen sterker, verdedigend minder.

Boilessen vind ik net even iets beter dan Buijsse. Hij is fysiek iets sterker en aanvallend beter. Verdedigend is het verder wel ongerveer gelijk. Siem de Jong is echt wel beter dan Fer. Siem de Jong kan doelpunten maken en is belangrijk geweest dit hele seizoen voor Ajax.

Ik denk dat PSV zeker niet onderdoet voor Ajax op dit moment. En we moeten er rekening meehouden dat de transfermarkt nog 2 maanden open is, wat vooral negatief is voor Ajax met een Vertonghen en Eriksen als gewilde spelers.

6 juli 2011 om 20:12

@spotlight

Iedereen ziet het rooskleurig in vanuit zijn clubsituatie. Begrijpelijk.
Maar vanuit mijn clubs perspectief zou ik eigenlijk geen enkele speler van PSV willen ruilen tegen welke speler van Ajax. Tuurlijk dat is persoonlijk. Ik vind dat we op eigenlijk iedere positie een betere hebben dan daar in Eindhoven. Ik vind zelfs dat Twente nu nog op veel positie's betere en zeker ervarener spelers heeft dan Psv.
Dus op dit moment vind ik wel zeker dat PSV wel degelijk onder doet voor zowel Twente als Ajax.

Dat verklaart ook wel een beetje de hoop in Eindhoven dat bijvoorbeeld sommige spelers misschien nog wel zullen vertrekken. Bij Ajax hoopt men op Steek, Vertonghen, Eriksen en Wiel. Bij Twente hoopt men in Eindhoven dat een Ruiz en Douglas nog het veld zullen ruimen en wie weet Chadli.

Ach ja, hoop doet leven, ook daar in Eindhoven.

Maar in het geval van Ajax hoef je wbt Eriksen niets spectaculairs te verwachten. Die is net bij Ajax, heeft al eerder aangegeven de weg der geleidelijkheid te willen volgen en voorlopig nog niet klaar te zijn bij Ajax. Dit interesse van AC Milan ten spijt, hetzelfde AC Milan dat ook al op het moment dat Eriksen koos voor Ajax in de race was voor zijn handtekening. Zij vielen ook destijds af om dezelfde reden als nu nog steeds geldt. Een vertrek van Vander Wiel is op te vangen binnen de eigen selectie. Daar heb je nu een Van Rhijn of Ligeon, die dat kunnen opvullen. En gezien de prestatie's van Vander Wiel afgelopen jaar, wat gewoon niet goed was, zal het verschil in kwaliteit niet ineens heel erg afnemen. Steeks vervanger is Vermeer, behoeft geen uitleg èn slechts als Vertonghen nog zou vertrekken zou men misschiend e transfermarkt op gaan. Maar wel met een flinke hoeveelheid geld, want Vertonghen al niet spotgoedkoop vertrekken. Maar misschien doet Frank wel niets op de transfermarkt en geeft ie een ander de kans..... een Jan Arie van der Heijden. Who knows?. Hij heeft, zo lijkt het, toch al een 'gouden pik' wbt het laten doorstromen van jeugd. Dus wie weet nu ook wel weer.

Wat Twente betreft en mogelijkheden van spelers die zouden kunnen komen, danwel het intern kunne opvangen van vertrekkende spelers..... kan ik niet zo 1-2-3 overzien.

Maar wat zowel voor Twente als Ajax geldt is het volgende: voorlopig is en gaat er nog niemand weg. Hoe vurig misschien dat wel gehoopt wordt in Eindhoven. Begrijpelijk, want pas dan zie ik dat ze ergens een kansje maken in het nieuwe seizoen. Niet eerder!.

6 juli 2011 om 21:59

@ Rodenski

Het is maar goed dat je niet bij Ajax werkt. Elke speler van Ajax is beter, compleet flauwenkul. Je kan het nog als 'fan' zien maar iedereen die ook maar kan denken ziet dat je nu gewoon zomaar wat aan het lullen bent.

Psv heeft gewoon een ijzersterk middenveld, aanval idem ditto. Psv heeft genoeg spelers dus kan veel spelers van plaats wisselen indien nodig. Spelers als Labyad, Ritzmaier, Tamata, Mokthar zijn geweldige talenten. Psv heeft gewoon meer dan een goed team. Ik vind dat ze op paier de beste aanval hebben, middenveld is minimaal gelijk waardig zoniet beter.

6 juli 2011 om 22:17

@psv_expert

Dat is totaal geen flauwekul. Dat heet een mening hebben en meningen verschillen nu eenmaal.

Op dit moment is er geen enkele speler van Ajax die ik zou willen inwisselen voor welke speler van PSV dan ook. Ik ben meer dan tevreden met de huidige Ajax-selectie. Tuurlijk blijft er altijd wel wat te wensen, maar gezien de omstandigheden en dan vooral de competitie waarin we spelen, de Eredivisie en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien ben ik meer dan tevreden met hoe De Boer en Blind (die schijnbaar tegenwoordig het aan/verkoopbeleid mede vorm geeft) zich manifesteren op de transfermarkt en vooralsnog de selectie zo goed als het kan bij elkaar houden.

Dat jij daar anders over denkt, dat begrijp ik wel. Daarvoor ben jij ook supporter van PSV en ik van Ajax.

6 juli 2011 om 21:41

@spotlight

Iedereen ziet het rooskleurig in vanuit zijn clubsituatie. Begrijpelijk.
Maar vanuit mijn club perspectief zou ik eigenlijk geen enkele speler van Ajax willen ruilen tegen welke speler van Psv. Tuurlijk dat is persoonlijk. Ik vind dat we op eigenlijk iedere positie een betere hebben dan daar in Amsterdam. Ik vind zelfs dat Twente nu nog op veel positie's betere en zeker ervarener spelers heeft dan Ajax.
Dus op dit moment vind ik wel zeker dat Ajax wel degelijk onder doet voor zowel Twente als Psv.......
....
Ach ja, hoop doet leven, ook daar in Amsterdam.
....

Wat een oeverloos subjectief club-gelul......

@voetbalzone
lindgren is ook weg gegaan
het zal wel spannend worden als az altidore kan halen zouden ze wel een goede vervanger hebben voor sigthorsson

Op zich wel een realistische uitleg van Theo Janssen. Maar ja wat zegt dit, niets dus. Real Madrid heeft qua namen, op papier dus, ook de sterkste selectie en dat geeft geen garanties. Als ik de huidige selecties van Ajax-psv en Twente bekijk vindt ik ze wel aardig aan elkaar gewaagd. Ik hoop en verwacht eigenlijk wel een zelfde scenario als afgelopen seizoen, spannend tot de laatste competitiewedstrijd.

Alles hangt toch af van verschillende factoren zoals geluk bijvoorbeeld.

Vind het wel mooi dat alle topclubs zich aan het versterken zijn ( Psv, Ajax ) of gewoon een heel sterke selectie houden ( Twente ) Ik zie volgend seizoen nu dus al met veel plezier tegemoet want het word opnieuw een hele spannende competitie!

Ajax heeft met Theo en Jan 2 echte leiders. PSV heeft er zero. Dus ja, Ajax's team is beter.

6 juli 2011 om 20:06

@svencfc

en FC Twente dan? met Wisgerhof en Brama? en met Ruiz hebben ze nog steeds de beste voetballer uit de Eredivisie hoor

6 juli 2011 om 20:07

Dat zou zo maar de doorslag kunnen geven. Vooral als Jan Vertongen blijft, heerlijke speler!

Janssen vergeet 1 ding, het kanon uit Oosterijk gaat weer aan. Hopelijk draaien er meer clubs mee om de titel.

6 juli 2011 om 20:17

Hmmm maar misschien vergeet je een heel klein ietsepietsie beetje, wat de rol van diezelfde Janssen daarin was?. Hij was het namelijk bij uitstek, degene die niet alleen het kanon uit Oostenrijk, maar ook anderen op maat bediende...... en doeltreffend konden zijn.

6 juli 2011 om 22:52

@rodenski, ik vergeet geen details, Janssen werd altijd gezien als iemand die bij Twente hoorde, vooral met zijn uitstraling. Natuurlijk heeft hij rol gespeeld, maar vergeet niet dat Janssen, ook veel dingen verkeerd deed tijdens een wedstrijd, vaak werd dit niet gezien ivm de liefde van de supporers voor hem. Ik zal altijd veel respect voor deze man hebben, maar als je hem over de hele wedstrijd bekijkt is het dus onjuist dat hij altijd Janko bediende anders was het kanon wel eerder aangegaan, misschien dat CO wel de aansteker heeft, we zullen zien! Janssen is naar Ajax gegaan om het geld, de reden hoef ik niet uit te leggen. Ik zal niet al te veel verwachtingen hebben, persoonlijk denk ik dat hij zijn top heeft gehad bij Fct, nog even geld vangen bij Ajax (voor prive dingen) en dan richting Arnhem.

6 juli 2011 om 23:19

@red71

Toen jij het woord aansteker gebruikte moest ik gelijk terugdenken aan de eerste training van het seizoen in Amsterdam........
Dat één van de supporters riep naar Theo of ie een peukie moest hebben, de aansteker kreeg ie niet, want die had ie op 15 mei al naar hem toegegooid.
Was wel humor die dag, waar zelfs Theo en de andere spelers hartelijk om konden lachen.

6 juli 2011 om 23:46

Dat bedoel ik nu, Janssen heeft altijd zijn opmerking klaar, daarom was hij ook geliefd bij Fct, maar de feiten staan er, Theo is een man van zijn momenten, de dingen die hij fout deed werden hem niet snel aangerekend, ben gewoon benieuwd of hij nog een top seizoen draait bij Ajax. En als Theo, Janko zo vaak goed had aangespeeld waren er wel meer doelpunten gevallen. En een aansteker kun je hem beter geven, dan er een richting zijn hoofd te slingeren. Alleen word ik een beetje moe, wie de kampioen zal worden, pfff de eerste wedstrijd moet nog gespeeld worden, laat staan de laatste, ik hoop dat iedere speler bij welke club dan ook een topwedstrijd gaat spelen en dat er meer clubs meedoen om het kampioenschap, natuurlijk wil iedereen dat zijn club kampioen wordt, maar hopelijk wordt dit pas op de laatste dag beslist...

Wel apart. Nu zegt Theo Janssen dat hij vindt, dat Ajax de sterkste selectie heeft. En niemand heeft dan een kritiek van dat hij arrogant is of over komt.
Had, zoals een jaar geleden Demy De Zeeuw het geroepen.....nouuuuu, dan viel half Nederland over hem heen als zou hij arrogant zijn. Viel mij zomaar even op!.

6 juli 2011 om 20:19

Iedereen is er mee eens blijkbaar. Het is toch ook eigenlijks ook wel zo. 1+1 = toch ook 2? Ajax word ook gewoon kampioen. Het zal ook eigenlijks verplicht moeten wezen met zo selectie.

6 juli 2011 om 20:27

@lodeiro

Ja is ook wel zo. Ik heb het nog niet gezegd, maar ookal is een spannend competitieslot veel en veel leuker.......toch denk ik dat het dit jaar niet spannend wordt aan het eind. Het zal eerdr beslist zijn voorvoel ik en de kampioen zal 6 of meer punten voorsprong hebben op de nummer 2. Al hoop ik wel op een spannend slot hoor, maar denk alleen dat het er niet van zal komen.

6 juli 2011 om 22:02

@ Lodeir0

Het spijt me maar wat je zegt gaat nergens over. Ajax is het verplicht? Vorig jaar werden ze kampioen omdat Twente en Psv heel lief voor Ajax waren. Ome johan zal vast wel weer voor gezeur zorgen bij Ajax en je vergeet één ding, Psv heeft zich meer dan goed vertserkt. Psv heeft veruit de beste aanval(en dan moet er ook nog een spits bij komen, zegt al genoeg) Middenveld is in mijn ogen zeker gelijk waardig. Alleen de achterhoede van Ajax is beter. Ik denk dat je raar staat te kijken over één jaar.

ajax word gewoon kampioen en dat is niet arrogant bedoelt, maar als je een middenveld hebt met eriksen, janssen en siem de jong maakt het middenveld 25 goals en 40 assists. dan mag de aanval wel zo slecht zijn, met dat middenveld, maken sigthorsson en sulejmani gewoon ieder 20 goals en de linksbuiten 10. de opbouw moet van achteruit komen en met die 2 belgen achterin komt dat wel goed. boilesen is een toptalent en van der wiel is een ervaren international en stekelenburg is een topkeeper. bij ajax kan je de nadelen compenseren en dat zie ik niet bij twente en Psv. als niemand vertrekt, word ajax gewoon kampioen.

6 juli 2011 om 21:23

zo te lezen een echte ajax fan. ik ben niet zo pro ajax( ook niet tegen ) maar het middenveld. eriksen is afwachten of hij wel blijft, jansen moet het nog maar laten zien of hij wel zo geweldig is. plus dat hij fysiek niet meer zo fit is. Hopelijk hoeft de spuit er niet elke keer in en siem de jong is gewoon een leuk meevoetballende eredivisiespeler. die zal een wedstrijd niet naar zijn hand zetten. komen we bij de aanval. Ook voor sigthorsson geldt hetzelfde als jannssen. laat het eerst maar eens zien. sulejmani heeft zo zijn momenten maar is nog steeds niet die topper van 16 miljoen. eerder een halve ton en ook voor boerrigter( ga er vanuit dat hij de voorkeur krijgt boven die ander(nog niet zo goed dat ik zijn naam al weet) is het nog maar afwachten. Komen we bij die belgen. de 1 kan het hoge niveau nog steeds niet volhouden en de ander (vertonghen) kan het niet alleen. boliesen is een talent(top voor de media) en maakt nog steeds kinderlijke fouten en van der wiel is idd een international maar voetbalt sinds het wk al als een krant. niveautje vvv. verder hebben we stekelenburg nog en ja dat is een topkeeper maar ook bij hem is de vraag blijft hij. Afgelopen seizoen was het bij ajax ook vaak huilen met de pet op en het is een godswonder dat ze nog kampioen zijn geworden dus ik moet het nog maar zien. volgens jou zou ik het wel helemaal verkeerd zien maar dat is dan wel weer te compenseren toch? als niemand bij ajax vertrekt kunnen ze waarschijnlijk het niveau van de laatste competitie wedstrijd halen en de strijdt echt aangaan met psv en twente.

keeper: Stekelenburg-michaylov-issakson
Linksback: Pieters-boilesen-rosales
links CV: Verthongen-bouma-wisgerhof
Rechts CV: Douglas-alderweireld-marcelo
Rechtsback: V/D Wiel-manolev-buysse
Links mid: Janssen(t)-strootman-janssen(w)
Rechts mid: Hutchinson-brama-anita
Aanvallende Mid: Eriksen-wijnaldum-landzaad
Links buiten: Mertens-chadli-sulejmani
Rechts buiten: Ruiz-lens-boerrigter
Spits: Toivonen-de Jong- Sigthorsson

al met al vind ik dat het vrij gelijkwaardig is, Vind de aanval van Psv wel een klasse beter als die van Ajax, maar voor de verdediging geld het andersom. Twente heeft denk ik het meest gelijkwaardige elftal

6 juli 2011 om 21:27

Ajax gaat alleen in een systeem spelen met een middenveld wat met de punt naar achteren staat. Dat heeft Frank de Boer al aangegeven.

Maar als ik op jouw opstellingen af ga vind ik de volgende de beste:

Keeper: Ajax (ook als Vermeer speelt)
Linksback: Psv
Links CV: Ajax
Rechts CV: FC Twente
Rechtsback: Ajax
Links Mid: Ajax
Rechts Mid: Ajax/psv
Aanvallende Mid: Ajax
Linksbuiten: Psv
Rechtsbuiten: FC Twente
Spits: Ajax

Ajax dus 6,5, PSV 2,5 en FC Twente 2.

Ik ben het met Theo Janssen eens dat Ajax inderdaad de sterkste selectie heeft maar dat betekend niet meteen dat ze ook kampioen worden.

Ik snap niet waarom je in die opstelling hebv gezecht rechtsmid anita. Volgens mij kan je daar ook enoh zetten of je gaat aanvallend spelen met siem de jong. En ik vind die namelijk veel beter dan anita

6 juli 2011 om 21:26

Anita is een veel betere voetballer dan Enoh en Frank de Boer heeft al aangegeven met een middenveld met de punt naar achteren te spelen.

Ik verwacht dus
Eriksen, Janssen, Lodeiro/de Jong
of
Eriksen, Anita, Janssen

Ik zou voor de tweede optie gaan.

er wordt hier ook gezegt dat ajax de minste voorhoede heeft. Maar ik weet ook niet of ruiz wel weer terug komt. toivonen van psv kan alleen op een smerige manier scoren en die scheidsrechters hebben dat ook wel een keer door. verder heeft ajax ook nog castillion die het erg goed doet dus ik weet nie of de ajax voorhoede echt zo veel slechter is dan die van de concurenten

Goed verhaal van Theo! Wat hij met sterkste selectie vooral bedoeld is het totaal aan spelers. Ajax heeft alle posities dubbel bezet met spelers van goed niveau.
Twente heeft een goede selectie maar moeite om blessures op te vangen (bewijs; blessure vorig seizoen Ruiz....) en ook PSV heeft met de aankopen een goede basis maar een matig schaduwelftal.
En met je basis-elf ga je niet het hele seizoen doorkomen.

Dit is niet geen bluf maar een verhaal met inhoud; ook de opmerking Djudzak/mertsens klopt en het is aan Mertsen om te laten zien dan hij na een goed seizoen bij FC Utrecht door kan groeien met een goed seizoen bij een kampioenskandidaat.

Dat Adriaanse een uitstekende keus is klopt ook, ik hoop alleen dat Adriaanse nu succesvoller is in de CL voorrondes dan destijds bij Ajax (ajax Celtic met een dramatische thuiswedstrijd).

Het is wel leuk om te zien dat op wat blinde vinken na de FC Twente/psv/ajax aanhangers wel respect hebben voor de spelers van de andere clubs!

Je kan wel zeggen dat de ene club beter is als de andere.. en op papier is dat ook allemaal wel leuk en aardig maar het is allang geleden dat er een groot verschil is geweest tussen de drie titelkandidaten (ajax/twente/psv). De afgelopen jaren hebben de teams wat betreft puntenaantal altijd dicht bij elkaar gelegen dus het is van tevoren gewoon niet te voorspellen.. misschien wint een club wel van de andere 2 clubs maar als je het dan laat afweten tegen kleinere clubs heb je der nog niets aan. Het heeft meer met een geluksfactor te maken.

Ik ben van mening dat Ajax op ''papier'' de beste ploeg heeft met daarbij de beste bank (ook niet geheel onbelangrijk) Maar ik hou wel in mijn achterhoofd dat twente zo'n goed ingespeeld team heeft en PSV ook altijd mee doet om de prijzen

Ik denk dat PSV de beste elf heeft maar Ajax de beste selectie dus het zal nog spannend worden. Overigens denk ik dat Twente ook nog heel lang mee zal doen om het kampioenschap maar dat ze toch op het laatste afhaken en dat dan de tweestrijd tussen Ajax en Psv is begonnen

Misschien hebben ze kwalitief nu nog de sterkste, maar als vertonghen, Maarten, of vd Wiel nog weggaan, dan zijn ze de minste van de 3.

Ik denk dat Twente kampioen wordt. Aan dit team is het minst gesleuteld. De spelers kennen elkaar en ze hebben weer een coach die aanvallend wil spelen. PSV heeft een coach die niet aanvallend wil spelen en dus met de nieuwe spelers niet anders zal gaan voetballen. Ajax heeft veel individuele kwaliteiten Een paar spelers zullen zich moeten inpassen. Misschien gaat dit erg snel, maar ik denk dat ze net te kort komen aan het team Twente.

Ben geen Ajax-fan, maar Theo heeft wel gelijk!
Ajax is wakker geweest door een speler als Theo Janssen binnen te halen zijn ze gewoonweg favoriet voor de titel, en dat uit de mond van een Feyenoord-fan!

Het elftal waarnee Ajax uiteindelijk kampioen werd is intact, nee .. is sterker geworden door de komst van Janssen. Twente heeft het verlies van Janssen al vroegtijdig weten op te vangen door de andere Janssen vast te leggen, maar ik zie dit vooralsnog niet als een vooruitgang, eerder gaten opvullen. Laten we de nieuwe trainer een beetje krediet geven en dan kun je stellen dat Twente dit jaar misschien gelijkwaardig is aan vorig jaar ... gelijkwaardig aan vorig jaar .. hmzzz, de periode waarin Ajax middels een inhaalslag haar kampioenschap binnenhaalde ...
De andere concurrent Psv, mooie transfers natuurlijk ... maar hoe PSV de competitie eindigde was desastreus, ze moesten nu wel investeren om het verlies van drie spelers te compenseren (reis, Dzsudzsak en Afellay). Of de nieuwe aanwinsten nu het niveau omhoog brengen daar waar PSV precies een jaar geleden werd ingeschat ... no way!

Komt erop neer dat PSV (eindelijk) de verliezen van afgelopen jaar aan het opvullen is met het oog op de toekomst, Twente haar belangrijkste schakel heeft laten lopen en Ajax haar elftal intact houdt en die belangrijke schakel strikt ... hoef je toch niet lang over na te denken!

ik lees in reacties dat twente volgend jaar '' wel weer effe mee doet''.ten eerste zal Ajax niet meer zoveel punten verspelen.ten tweede zal Feyenoord weer mee gaan doen (niet om de titel,maar niemand speelt erg graag tegen!)feyenoord zal ongetwijfeld weer bibberend spelen ,maar ik denk dat eenmaalin de ''flow'' feye veel punteszal pakken.psv heeft risicovolle aankopen gedaan.wijnaldum verraad zichzelf zijn stad en zijn fans.hi heeft een goede 2e comp helft achter de rug ,maar stond er ook nooit wanneer het moest.strootman speelde een leuke pot in Oranje,maar de vraag of het het niveau van Oranje hoger en moeilijker is dan Psv? hoger ja ,moeilijker ?niet noodzakelijk.in oranje zijn veel betere medespelers,die beter coachen en beter vrijlopen.bij Sparta was zijn talent duidelijk,maar het is de vraag of hij psv nu al kan dragen..enne mede-voetballiefhebbers..ik hoor niets van Vitesse.terwijl het grote geld in NL echt daar zit.min voorspelling aan de hand van de huidige selecties en geruchten.ajax,psv,az,twente ,feyenoord,vitesse

Ik denk niet dat feyenoord en vittese al gaan meestrijden om bij de eerste vijf te gaan horen. vitesse heeft het geld maar koopt niet veel goede bekende spelers. En wijnaldum was natuurlijk wel heel belangrijk voor feyenoord. Hoe wil feyenoord hem dan oppakken. ik denk dat deze clubs nog een paar jaar moeten wachten en dan kunnen ze ook mischien voor de titel gaan. Ik denk dat gronigen en utrecht toch ook wel weer voor die errste vijf gaan. alleen is mij vraag hoe vangt utrecht het vetrek van twee topspelers op?

Ik denk eigenlijk dat de volgende 3/4 jaar Ajax landskampioen wordt. Kijk maar naar hoe goed de selectie is. het oudste is 28 en dat is Stekelenburg. Het jongste is zeventien, ze kunnen alleen nog maar groeien.

Ik denk dat Theo gelijk krijgt. Ik denk dat Ajax op kwaliteit is vooruit gegaan, en de anderen zijn wat mij betreft op kwaliteit achteruit gegaan.

Twente is Theo kwijt.... die volg je niet zomaar even op. Jansen voor Jansen. Klinkt goed, maar kwalitatief verre van gelijkwaardig. Verder is het elftal goed, en op elkaar ingespeelt. Er van uitgaande dat Ruiz nog blijft.

Dzsudzsak is weg. Darvoor komt dan Mertens, maar is toch nog lang niet zo ver. Strootman/wijnaldum op het middenveld ipv wie... Ibi en Engelaar????
Tevens komen ze nog een spits te kort, en rammelt de verdediging aan alle kanten...

Ajax is alleen wat bankzitters kwijt, op Demy na dan, maar daarvoor is Theo gekomen. Wat mij betreft een versterking. Verder zijn er spelers gehaald om andere posities dubbel te bezetten, en is er een nieuwe spits gekomen. Uiteraard moet ie zich nog bewijzen.

FC Twente en PSV worden echt zwaar onderschat in deze poll -_- ..
Tja wat kan je eraan doen als alle ajacieden expres voor hun eigen club kiezen in een poll ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren