Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Janssen moet Vertonghen opvolgen als aanvoerder van Ajax'

Laatste update:

Alhoewel Jan Vertonghen vooralsnog gewoon speler is van Ajax, zijn de bezoekers van Voetbalzone behoorlijk eensgezind over wie hem moet opvolgen als aanvoerder van de Amsterdammers. Uit onze poll blijkt dat bijna de helft van de zesduizend stemmers (47 procent), Theo Janssen ziet als de nieuwe leider van de regerend kampioen. De Arnhemmer blijft daarmee teamgenoten als Toby Alderweireld en Siem de Jong ruimschoots voor.

/

De Belgische verdediger en de aanvallende middenvelder kunnen rekenen op respectievelijk achttien en twintig procent van de stemmen. Daarmee komen zij nog enigszins in de buurt van hun ervaren ploeggenoot, maar wat de stemmende bezoekers betreft zijn Christian Eriksen (zes procent), Gregory van der Wiel (vijf procent) en Kenneth Vermeer (vier procent) volledig kansloos. Waarschijnlijk speelt ook de leeftijd daarbij een belangrijke rol.

Janssen is de enige van alle genoemde spelers die de respectabele leeftijd van dertig jaar inmiddels heeft bereikt. De vijfvoudig international werkte zich daarnaast vorig seizoen op tot de ongekozen leider binnen het veld. De middenvelder startte weliswaar stroef bij zijn nieuwe werkgever, maar tegen het einde van het seizoen liet hij steeds vaker zien waarom Ajax hem afgelopen zomer koste wat kost wilde wegkopen bij FC Twente.

Als gezegd is het nog niet helemaal zeker of coach Frank de Boer een nieuwe aanvoerder zal moeten kiezen. Vertonghen staat weliswaar op het punt te vertrekken naar Tottenham Hotspur, maar de transfer laat lang op zich wachten. De oefenmeester is er voor zichzelf in ieder geval al uit wie de nieuwe captain wordt. “Die hebben we inderdaad al bepaald. Maar wie dat zal zijn zeg ik niet; dat ga ik eerst de speler zelf meedelen”, zei hij woensdag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind van niet. Janssen heeft niets met Ajax buiten dat hij hier meer kon gaan verdienen, CL spelen en een kampioenschap pakken. Hij heeft geen band met de supporters, wilde de schaal niet eens met ons delen bij de huldiging. Je moet een jongen van de club nemen zoals Siem of Toby.

Daarbij vind ik dat Janssen geen voorbeeldfunctie heeft gezien zijn levensstijl.

28 juni 2012 om 10:02

Ben ik het mee eens, alleen ik denk dat Frank voor Theo kiest, omdat Theo iemand is die zegt waar het opstaat en als hij schreeuwt dat iemand het wel voelt.

28 juni 2012 om 10:24

dat klopt ahjacied, maar janssen is ook iemand die zichtbaar stuk zit van tegenslagen en dat in woord en beeld duidelijk maakt en dan niet op een verbeten, aansporende manier maar met vooral veel teleurstelling en moedeloosheid.

ik zou voor alderweireld kiezen, mede omdat het als vertonghen vertrekt echt tijd wordt dat hij meer op de voorgrond treedt. je zag met suarez bijvoorbeeld wat een effect zo een aanvoerdersband kan hebben. de helft zal weer verwijzen naar het bijtincident, maar gaat daarmee voorbij aan de positieve uitwerking die het aanvoerderschap overwegend en overduidelijk had. het gaf hem vertrouwen en verantwoordelijkheid.

28 juni 2012 om 10:31

@manodedios

Je hebt gelijk, je kan beter voor Alderweireld kiezen. Janssen is niet zeker van een basisplaats. Nu dat er een middenveld komt met Siem, Anita, Theo, Eriksen, Enoh, Schone dus er moet altijd iemand staan die aanvoerder is.

28 juni 2012 om 10:54

In principe speelde Theo bij Frank de Boer altijd. Ik zie in hem ook de enige juiste aanvoerder. Denk (en hoop) eerder dat Siem voor zijn plaats moet vrezen..

29 juni 2012 om 02:35

Denk dat Theo redelijk zeker is van zijn plek. Al zie ik het Klaassen hem wel lastig maken.

29 juni 2012 om 02:33

Wat een onzin, omdat hij af en toe een saffie rookt? Nou en? Ik vind dat hij zich voorbeeldig gedraagt in Amsterdam. Wel mag hij komend seizoen wat nadrukkelijker de leidersrol op zich nemen.

29 juni 2012 om 15:25

Ja daarom, als ie wil paffen mag ie dat gewoon doen.

Ik vind van wel en hij moet ook vbommel opvlogen als aanvoerder van het Ned elftal.

Is gewoon al jaren een van de beste spelers in de Nederlandse competitie

Ik heb 1 vraag aan de ajacieden hier staat hij überhaubt wel in de basis?
Tuurlijk is het een aanvoerder maar als hij niet in de basis staat heb je er zo weinig aan.

28 juni 2012 om 09:53

Ik denk als Vertonghen vertrekt, dat je hem wel goed kunt gebruiken, met een minder inschuivende verdediger, zal Janssen beter tot zijn recht komen. Daarbij aan het eind van de competitie zag je zijn ware vorm.

Ik ben wel benieuwd wie er eind Augustus nog bij welke club voetbalt.

28 juni 2012 om 09:53

We weten niet wat de Boer gaat doen. Eriksen zal wel spelen en Anita ook, dan word die laatste positie opgevuld door De Jong of Janssen volgens mij. Dat zijn ook beiden de kandidaten als aanvoerder.

28 juni 2012 om 09:58

Inderdaad Cookinho ik zat daar ook aan te denken vooral ook omdat Sigthorsson nu ook weer fit is ben ik wel benieuwd of Janssen Uberhaupt wel in de basis staat ook omdat de Jong er ook nog is.

28 juni 2012 om 10:00

Ik heb hem nog nooit in mijn favoriete basiself gewild zelfs. Maar door blessures moest het wel. Dit was mijn favoriete 11 afgelopen seizoen, nu zullen er wat dingen gaan veranderen maar het middenveld kan zo blijven staan, en ik hoop het.

Vermeer
Van Rhijn
Toby
Jan
Boilesen
De Jong
Anita
Eriksen
Sulejmani
Sigthorsson
Boerrigter
28 juni 2012 om 11:20

Wyzyndebeste

Volgens mij heeft Janssen de laatste 10 a 15 competitiewedstrijden wel genoeg bewezen.

Jij waardeert hem minder omdat hij geen echte ajacied is en minder met ajax heeft.. En dat is niet helemaal terecht. Hoeveel spelers durven nou aan te geven dat ze aanpassingsproblemen hebben? Janssen is daarvoor uitgekomen, en vroeg of laat komt het dan goed.

Kijk bijvoorbeeld Sulejmani, die jij wel in je elftal hebt, is ook niet altijd even gelukkig in amsterdam, komt daar niet voor uit en kwakkelt zo al een jaar of 3!

als Narsingh niet komt, zou ik Eriksen of de Jong hangend vanaf rechts laten spelen en van Rhijn de opdracht geven 8 x per helft erover heen te denderen... Anita kan iets rechts uitzakken en je staat gewoon weer 4-3-3 / 3-4-3 tis maar hoe je het wil zien. En dan Janssen gewoon linkshalf met de aanvoerdersband...

Over die aanvoerdersband zeg jij ook het is geen echte ajacied. Klopt, maar het is er wel een die echt kapot zit van een nederlaag... heb bij Alderweireld en de Jong nog wel eens het idee dat de knop vrij snel om is naar, van de week weer een potje!

28 juni 2012 om 13:19

Janssen is gewoon geen aanvoerder, in wat is hij een voorbeeld? Toen we hem nodig hadden de eerste 20 wedstrijden toen het niet liep stond hij ook niet op. Daarbij is zijn levensstijl alles behalve een voorbeeld voor profs. Ik kan me wel een aantal betere aanvoerders indenken.

29 juni 2012 om 02:38

Ik snap niet wat iedereen in De Jong ziet. Die jongen werkt altijd en maakt zo nu en dan belangrijke doelpunten, maar komt simpelweg te kort als je Europees stappen wilt maken met Ajax.

28 juni 2012 om 10:04

Euhhm, dat vraag ik mezelf dus ook af. Ik denk dat de boer wel met Anitaeneriksen wil spelen. Dan heb je daar nog 1 plek en dan zou ik daar eerlijk gezegd geen Janssen/de Jong zetten. Eerder Schöne. Maar dat is mijn mening. Het liefst Janssen verkopen, hij is oud, valt een beetje tegen en nu kan je der nog wat geld voor vangen. Verder Narshing, Nuyticnk halen. Lukoki, Klaassen en Serero verhuren. Sulejmani, van der Wiel verkopen. Dan is dit de opstelling en heb je nog een zeer goeie bank.
Owja vergeten, Toby aanvoeder. Ik neem aan dat Verthongen vertrekt.

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Nuytinck
Boilessen
Anita
Eriksen
Schöne
Narshing
Sigi
Boerrigter
29 juni 2012 om 02:39

Jij bent niet lekker. Klaassen en Serero verhuren? Samen met Fischer de grootste talenten die er op dit moment rondlopen bij Ajax.

28 juni 2012 om 13:06

@ 040vaart en nog wat anderen hier

Voetballers moet je niet op uiterlijk beoordelen, maar op wat ze op het veld laten zien.

Theo is een leider op het veld en daarbuiten en tevens kan hij fantastisch voetballen.
Nadelen zijn er uiteraard ook, hij leeft niet voor z'n sport en is bepaald geen goed voorbeeld voor de jeugd.
Maar zijn winnaars mentaliteit is binnen de Ajax selectie onovertroffen.

Ondanks dat hij er nou niet bepaald als de ideale schoonzoon uitziet is het wel zo'n beetje de enige speler bij Ajax die het bravoure heeft waardoor de tegenstander het gevoel heeft bij de toss al met 1-0 achter te staan.

Als Ajax Theo geen aanvoerder maakt raakt de selectie uit balans, hij steekt er gewoon te ver bovenuit.
Soms kun je een Aanvoerders niet aanwijzen, dan is het gewoon duidelijk wie dat is.

Ga je tegen die wet in dan krijg je toestanden als bij het Ned elftal. vbommel met de band om de arm en Sneijder die door het team, de pers en de supporters als aanvoerder wordt gezien. Wie de veldslag in de pers terugkijkt na het EK ziet overal Sneijder reageren en nergens de zogenaamd ''echte'' aanvoerder. Logisch? Nee, maar wel verklaarbaar. Ook de pers en publiek zien Sneijder als de man waar het om draait en is totaal niet in de mening van vbommel geinteresseerd. Dus hoe graag vbommel zijn mening ook wil geven, er is niemand die het hem vraagt.

Ik vind dat De Jong aanvoerder moet worden, deze jongen is hier al jaren en zie ik ook niet zo snel vertrekken. Hij kent iedereen in de club en kan overal van dienst zijn.

Janssen is helaas geen voorbeeld.

Je moet de natuurlijke leider van de groep aanvoerder maken en dat was Jan Vertonghen nadrukkelijk het afgelopen seizoen. Frank de Boer kent zijn spelers en de hiërarchie in de selectie. Het gaat volgens mij tussen Anita, Siem de Jong en Theo Janssen.

28 juni 2012 om 10:10

Ik zou Janssen aanvoerder maken en centraal achterin zetten. In de nl competitie hoef je als verdediger maar een beetje te kunnen verdedigen. Van achteruit kan hij opbouwen en ook eventueel een goede lange bal geven.

Je kunt Anita en Siem de jong toch niet serieus nemen als leider van een elftal, attans op deze leeftijd.
Niks mis met hun hoor maar zie je het al voor je.. dan gaat het eerder tussen toby en janssen.

28 juni 2012 om 10:05

Haha op deze leeftijd en dan noem je Toby. Die is jonger dan beiden volgens mij. Maar je hebt gewoon een ervaren leider nodig en in dit team is De Jong best ervaren. Toby hij volgens mij niet de capaciteit om z'n ploeg op sleeptouw te nemen.

28 juni 2012 om 10:11

De jong ook niet.
Ik zou gewoon voor Toby gaan.
En ik zou de Jong niet eens basis zetten, ik zou eerder naar mijn mening Schöne daar zetten.

28 juni 2012 om 14:37

Wie is Schone en wat heeft hij gepresteerd om meteen bij Ajax in de basis te spelen?

Leuke speler hoor, maar bij NEC en heeft bij nog geen noemenswaardige club gespeeld of iets gepresteerd, en dan kies je hem ten faveure van de man die opstond toen het echt moest en vaker goede dan slechte wedstrijden speelt?

Ik vind de Jong ook geen basisspeler als iedereen fit is en Narsingh komt, maar bij een blessure op het middenveld of aanval is hij ivaller nummer 1 en daar kan ik me meer dan in vinden.

Schone is slechts voor de breedte gehaald, en zal voornamelijk zijn wedstrijden na Europese speeldagen afwerken, denk ik, daar Ajax bijna altijd punten morst na Europese wedstrijden...een fitte Schone kan je moeiteloos inpassen en die zal leuk meedoen, maar uitblinken in Ajax 1? Denk het niet.

29 juni 2012 om 02:42

Helemaal met Zalim eens. Schone is leuk voor erbij. Maar die kan wat mij betreft niet op tegen Serero en Klaassen, qua potentie. Aan de andere kant blijft het een linksbenige Deen.

Voor mij is er maar 1 kandidaat. Anita!!
Speelt het langste in Ajax 1 en op het moment de belangrijkste schakel in het veld.
Deze pitbull heeft het in zich een goede leider te kunnen zijn

28 juni 2012 om 10:44

Anita heeft zich inderdaad goed ontwikkeld in de laatste 2 jaar. Ik denk echter dat je hem nu (nog) geen aanvoerder kan maken, daar heeft hij de persoonlijkheid niet voor. Ik denk niet dat Anita zomaar iemand corrigeert.

Ik denk dat het altijd verstandig is een verdediger als aanvoerder te hebben, iemand die het hele veld van achteren kan overzien. Dat zou dus Toby moeten zijn. En misschien gaat Toby met de band om z'n arm ook meer de leiding over de verdediging nemen, wat ik geen slechte zaak zou vinden.

Naar mijn mening is Alderweireld het meest geschikt als aanvoerder. Mits hij natuurlijk zelf ook vind dat hij er aan toe is en hij bereid is aanvoerder te worden. Alderweireld is, weliswaar in mindere mate, vergelijkbaar met Vertonghen. Voorop in de strijd, band met de club. Daarbij zie ik het liefst een aanvoerder die van achteruit opereert.

Toby is absoluut niet geschikt als aanvoerder. Hij is simpelweg geen leider-figuur. Ik zou gaan voor Siem de Jong of Vurnon Anita. Anita is een van de drijfveren op het middenveld geweest vorig jaar en Siem is al jarenlang een jongen die het team op sleeptouw neemt als het nodig is! Hij speelt, naar het lijkt, beter onder druk.

Alsjeblieft geen Janssen, de man die de schaal niet met ons wilde vieren.

Janssen is eigenlijk ook de enige optie binnen de selectie van Ajax , verder loopt er geen echte leider rond , misschien als ze een ervaren centrale verdediger halen je die de band kan geven. Siem de Jong vind ik wel een aanvoerder in spe maar op dit moment is Janssen de meest logische optie.

Alderweireld is in mijn ogen ook geen optie , functioneert goed naast een rustige factor als Vertonghen maar we hebben dit seizoen ook gezien als Vertonghen of er niet is of minder speelt hij ook onzekerder word en niet de rust kan bewaren.

Ik hoop toch Anita, samen met verthongen beste speler van Akax dit seizoen dat verdient toch wel een aanvoerdersband. Ik denk dat hij het heel goed kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren