Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jansen: 'Wat Messi nu doet, deed Johan veertig jaar geleden'

Laatste update:

Aankomende maandag wordt duidelijk wie de Gouden Bal in ontvangst mag nemen en Lionel Messi is opnieuw de topfavoriet voor het winnen van de prijs. De Argentijn werd in de afgelopen drie jaar al gekozen tot beste speler van de wereld, maar is zich blijven doorontwikkelen en brak dit jaar het wereldrecord van Gerd Müller, door 91 keer te scoren voor Argentinië en Barcelona.

/

Wim Jansen zag Messi in de afgelopen seizoenen vaak live aan het werk en vergelijkt de dribbelaar met Johan Cruijff. "De geschiedenis herhaalt zich: wat Messi nu doet, deed Johan veertig jaar geleden", zegt de Feyenoord-icoon in De Telegraaf. "Als je links kijkt, weet je niet wat er rechts van je gebeurt. De meesten zien één of twee spelers voor zich naar wie de bal kan. Johan zag ze alle tien, hij had daardoor het maximaal aantal afspeelmogelijkheden. Dat heeft Messi ook. De trainer kan met zijn elftal alleen maar zorgen dat zijn team de bal krijgt. Daarna gaat het erom wat zo’n speler ermee doet."

Cruijff vindt dat het mentale aspect niet mag worden onderschat en Jansen is het daarmee eens: "Iedereen denkt dat een topspeler maar even naar boven klautert, maar neem Spanje. Vanaf de eerste competitiedag is daar een wedstrijd in een wedstrijd bezig: het is Lionel Messi tegen Cristiano Ronaldo. Wie maakt de meeste goals? Tien tot elf maanden lang, twee tot driemaal per week en tussendoor nog reizen. Het is topsport op het allerhoogste niveau met alle druk van dien."

Lionel Messi is de beste speler ooit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel een bizar goede comment: De trainer kan met zijn elftal alleen maar zorgen dat zijn team de bal krijgt. Daarna gaat het erom wat zo’n speler ermee doet.

Eigenlijk laat hij hiermee zien dat een trainer helemaal niet de belangrijkste onderdeel is van voetbal. Trainers als Mourinho doen alsof zij zelf hebben gescoord en ik was er bijna in gaan geloven ook!

5 januari 2013 om 10:15

Bij dit soort spelers is het gewoon een kwestie van ze tevreden houden als trainer zijnde, meer hoef je niet te doen. Trainers hebben er een handje van om inderdaad zichzelf op te hemelen. Aan de andere kant is dit ook logisch aangezien zij verantwoordelijk gehouden worden zodra het minder gaat.

messi is de beste voetballer ooit

Niet dat ik Cruijff ooit zag spelen, maar als ik de statistieken bekijk zie ik 48 goals in 5 seizoenen Barcelona voor Cruyff tegen 50 in het vorige seizoen voor Messi...

5 januari 2013 om 10:35

Gerd Muller heeft ook meer gescoord dan Cruijf, is die ook beter?

@rscarulez

5 januari 2013 om 12:09

Ik zeg niet of één van beiden beter is, dat wordt ook niet gezegd in het artikel ook...
Wat Jansen zegt is dat beiden hetzelfden doen, en dat gaat niet op. Cruiff was briljant, Messi is dat ook maar maakt daar bovenop nog eens evenveel doelpunten als een absolute goalgetter a la Inzaghi/van Nistelrooij/müller, dat deed Cruijff niet

5 januari 2013 om 13:22

Je moet leren lezen Rscarulez, want je vergelijkt appels met peren.

Jansen zei dit.

"de geschiedenis herhaalt zich: wat Messi nu doet, deed Johan veertig jaar geleden", zegt de Feyenoord-icoon in De Telegraaf. "als je links kijkt, weet je niet wat er rechts van je gebeurt. De meesten zien één of twee spelers voor zich naar wie de bal kan. Johan zag ze alle tien, hij had daardoor het maximaal aantal afspeelmogelijkheden. Dat heeft Messi ook.

Op dat gebied vergelijkt hij ze.

5 januari 2013 om 15:36

Cruijff wordt altijd door Nederlanders de hemel in geprezen! Wat Johan deed komt niet eens in de buurt van Messi’s kwaliteiten! Toen was het makkelijker om te voetballen en de verdedigers waren niet zo sterk en technisch als nu!!

Beste aller tijden:

-messi
-diego Maradona
-edson Arantes DO Nacimento (pele)
-zidane
-ronaldo Luiz Nazario De Lima
-Di Stefano
-cruijff
-cristiano Ronaldo
-puskas
-figo

5 januari 2013 om 15:41

Gast je zet pele en di stefano op 3 en 6 en zegt over cruijff dat het toen makkelijker was om te voetballen. Heb je enig idee in welke tijd die twee speelden?

5 januari 2013 om 16:04

Ik vind voetbal van 30 jaar geleden vergelijken met nu sowiezo appels met peren verglijken. Destijds waren de technieken die gebruikt werden in trainingen ook een stuk minder en was er veel minder kennis wat betreft voeding en lifestyle. Ik heb het idee dat er vroeger ook iets minder professioneel mee omgegaan werd dan hedendaags.

Naar mijn mening zijn het allemaal sterren die je opnoemt. Sommigen kun je meer met elkaar vergelijken door de tijd waarin ze speelden in combinatie met hun positie. En daarom vind ik niet dat je kunt spreken van de beste speler ooit. Dit wordt door vele aspecten beïnvloedt waaronder degene die ik hierboven opnoem. Wij hebben nu Messi en Ronaldo, zoals mijn vader Cruijff, Maradona etc had.

Maar dat neemt niet weg dat ieder voor zich een eigen lijst mag opstellen natuurlijk

5 januari 2013 om 16:38

Helemaal gelijk heb je. Cruijff wordt te veel de hemel in geprezen. Beckenbauer heeft het een keer ook gezegd. Hij zei wat heeft Cruijff allemaal gewonnen? Dat ie ook nog een keer heeft bedankt voor het Nederlands elftal en al die akkefietjes.
Cruijff was goed, maar ook niet zo goed dat ie beter was dan Ronaldo Luiz Nazario of Zidane. Dus Cruijff hoort voor mij niet in de top 7.
Dus waar haalt die Jansen het om Cruijff met Messi te vergelijken. Messi kan je alleen vergelijken met Maradona en Ronaldo Luiz Nazario en niemand anders! Die twee alleen komen 5 man voorbij.

5 januari 2013 om 17:02

@ probrazil #40
Toen was het makkelijker om te voetballen en de verdedigers waren niet zo sterk en technisch als nu!! schrijf jij hierboven.
Klopt; toen waren de schoenen, de ballen en de grasmat ook niet zo goed als nu. Toen stond er geen Xavi en Iniesta naast je.

Wat Johan deed komt niet eens in de buurt van Messi’s kwaliteiten! Schrijf jij
Johan kwam als speler bij Barca en werd kampioen, vervolgens ging hij weg en kwam 10 jaar later terug als trainer, in die tussentijd is Barca 1 x kampioen geweest en toen Johan terug kwam werden ze 4x achter elkaar kampioen en wonnen ze iedere andere prijs die er is minimaal 1 x. Cruijff heeft Barca gemaakt tot wat het nu is en in dat Barca mag Messi voetballen en dat doet ie meer dan prima. Messi moet Cruijff bedanken dat hij bij de club speelt die Johan heeft opgebouwd.

Edit:
Cruijff wordt niet door de Nederlanders de hemel ingeprezen maar door de hele wereld. Ik ben in veel landen geweest waar men geen idee had waar Nederland ergens lag of waar men zei dat Nederland de hoofdstad van Denemarken is. Maar Johan Cruijff kennen ze allemaal! Op de mondiale voetbalkaart geldt dat maar voor 5 spelers, Cruijff, Pele, Maradonna en sinds een aantal jaren Messi en Cr7. Die laatste 2 hebben dat met name te danken aan het feit dat er tegenwoordig in veel plaatsen geen stromend water is maar wel een internetverbinding.

5 januari 2013 om 19:16

@ probrazil

Ik heb Cruijjff zien voetballen in een Ajax shirt, Barca shirt, Levante shirt, Amerikaanse club shirts en in een Feyenoord shirt. Ja, ik ben een oude lul.

Hij had iets die ik nog bij geen enkele andere voetballer ooit heb gezien, ook niet bij Messi en Ronaldo: Overzicht en Inzicht.

Wat ik heb gezien is wat Wim Jansen hierboven zegt, namelijk dat Cruijff altijd zag welke mogelijkheden hij had doordat hij werkelijk alles overzag. Elk team waarin hij speelde deed mee om de prijzen. Alleen een speler als Beckenbauer kwam qua inzicht en overzicht in de buurt van Cruijff, maar CR7 en Messi mogen nog niet eens tippen aan Cruijffs kunde.

5 januari 2013 om 12:01

Ik zie hierboven nergens dat het over doelpunten maken gaat. Het gaat wat Cruijf en Messi op het veld kunnen met hun inzicht en de bal aan de voeten. Daar dus de vergelijking voor.

5 januari 2013 om 12:11

Heeft doelpunten maken dan niets te maken met wat je op het veld kan, met je inzicht etc..?
Zijn dat twee aparte werelden voor jou?

5 januari 2013 om 12:16

Vergeet aub niet dat Cruijff op het middenveld stond bij Barca

5 januari 2013 om 12:20

Dat zeg ik niet, maar jij kijkt dus alleen naar de statistieken. Ik denk niet dat Johan Cruijf niet voor niets een van de Legendes is bij Barcelona toch? Daarnaast stond Cruijf op het middenveld, dus dat zal ook wel een reden zijn geweest voor zijn mindere score.

Voetbal is zoveel verbeterd de laatste tijden. Dat het moeilijk is te vergelijken. Johan Cruijff was 1 van de besten van zijn tijd en messi ook. Meer overeenkomsten zijn er niet. Als Johan Cruijff in deze tijd had gespeeld had hij nog niet eens de veters mogen strikken van Willie Overtoom.

5 januari 2013 om 10:20

Tegenwoordig is het alles aangepast om zo makkelijk mogelijk te voetballen. De accomodaties het veld wat nu een biljartlaken is. De plastic bal in plaats van een zware leren. Voetballers lopen bijna op sokken met de nieuwe voetbalschoenen. Tegenwoordig is het veel makkelijker om goed te voetballen.

5 januari 2013 om 10:53

Precies. Als Cruijff in deze tijd had gespeeld was hij ook gewoon de beste geweest. En als Cruijff nooit bij het voetbal betrokken was geweest, was het voetbal niet zo ontwikkeld als nu en was Messi nooit zo goed geweest omdat er dan nooit zo'n goede opleiding had gestaan als nu bij Barcelona.

Eigenlijk mag Messi Cruiff op zn blote knietjes bedanken

5 januari 2013 om 11:02

Alleen al op basis van de simpele statitstiek dat er veel meer voetballers zijn tegenwoordig (en zeker profvoetballers schilt dat een factor 10 of meer) in de wereld maakt het bijzonderder wat Messi doet.

5 januari 2013 om 11:09

Vroeger werden er alleen goede spelers prof en geen Biemans of Grandel en dat soort spelers van bedenkelijk niveau. De Jupiler league zou een amateur competitie zijn veertig jaar geleden. Vroeger waren dat semi-profs. Er zijn veel meer profs nu inderdaad, waarvan heel veel matige/slechte

5 januari 2013 om 10:53

Haha je laatste zin is hopelijk als grapje bedoeld?
Want dat slaat helemaal nergens op. Cruijff wordt door iedereen op aarde gewoon bij de beste voetballers ter wereld geschaard. Bij sommige de allerbeste, en bij anderen een aantal plekken lager. Maar je vergelijking met Overtoom is natuurlijk idioot. Als Cruijff nu zou spelen, staat hij gewoon op hetzelfde niveau als Messi/ronaldo.

5 januari 2013 om 10:59

Idd, hij zegt indirect dan ook dat Pele de schoenen van Pelle niet mag strikken en Beckenbauer die van Derijck niet

Johan Cruijff was op zijn manier geniaal, Lionel Messi is op zijn manier geniaal. Laten we het daarbij houden en niet steeds 'de allerbeste' aan willen wijzen! Wat mij betreft bestaat er een groepje met beste spelers ooit met onder andere Diego Maradona, Franz Beckenbauer, El Fenomeno, Pelé, Johan Cruijff, Zinedine Zidane, Lionel Messi en George Best daarin. Waar ik eerst nog sceptisch was over het plaatsen van Messi in het rijtje van grootheden, ben ik nu overtuigd dat hij echt van dat niveau is. Hij is de allerbeste in zijn generatie, maar heeft één kwaliteit niet die Cruijff wel heeft. Het overbrengen van zijn visie en kennis naar de volgende generatie, daar is Messi gewoon niet het type voor. Hij is geen aanvoerder, hij is geen leider, hij is gewoon dat jongetje dat lekker wil blijven voetballen. Grappige anekdote van volgens mij Javier Mascherano; Lionel Messi werd voor de eerste maal aanvoerder van het Argentijnse elftal en moest dus in een bomvol stadion spelen. Waar was kleine Lionel het meest bang voor? De pers, het publiek, de druk die bij zo'n wedstrijd komt kijken, de tegenstander? Nee, hij was het meest bang voor het feit dat hij zijn teamgenoten moest toespreken voor de wedstrijd.

5 januari 2013 om 11:05

het gaat nog altijd hoe je voetbalt... dus wat messi doet erbuiten en/of hij al dan niet
een leider is heeft er eigenlijk niets mee temaken...

toch niet als het gaat om de beste speler...

maar verder bedankt voor de leuke anekdote!

Wat is beter?
Eén voorbeeld.een auto van 40 jaar geleden :was die béter als een auto van 2013?
Aan u allen om een besluit te formuleren.
Mijn gedacht is Messi de beste tot heden.

5 januari 2013 om 10:29

Wat is beter, een kerstbal van 40 jaar geleden of een kerstbal van 2013? Natuurlijk is het voetbal veranderd, maar om daarom te stellen dat Cruijff een mindere voetballer was vind ik overdreven. Daarnaast is het overduidelijk dat El Fenomeno stukken beter was dan Cristiano Ronaldo, maar omdat hij in een tijdperk speelde waar het voetbal minder snel was is de Portugees beter? Begrijp ik je zo goed?

5 januari 2013 om 11:10

Wie is de beste.het zal tot de einde der dagen een onderwerp blijven.
Ik heb het geluk gehad vele wereldvoetballers te zien.eén voorbeeld Pelé in zijn glansperiode werd zo zot gespeeld als een emmer door een zekere Rik Coppens van Antwerpfc .als deze man een bal aan de voet had,was het onmogelijk hem de bal afhandig te maken.hij alleen maakte Brazillie,de wereldkampioen,belachgelijk.(5-3 voor Belgie,eind jaren 50 of begin jaren 60) De oudere Nederlandse voetballiefhebbers zullen gelijk ik ,nog vage herinneringen hebben aan deze man.hetgeen ik wil zeggen is:was Coppens beter dan Pelé?deze Pelé speelde over de ganse wereld en Coppens"wilde" nog niet over de brug gaan in Hoboken.

5 januari 2013 om 11:26

Elke topspeler heeft wel eens zijn mindere wedstrijden, zo kon Messi nog steeds niet scoren tegen Chelsea. Betekend dat dat David Luiz beter is dan Lionel Messi, tuurlijk niet! Natuurlijk is het prachtig dat u Pelé hebt zien spelen, ik zou graag willen dat ik er toen ook al was.

Misschien pas ik overigens niet helemaal in het cultuurtje van 'wie is de beste', maar ik geniet liever van de topspelers die hebben gespeeld of nu spelen dan dat ik me meng in de discussie over wie nou beter is. Ach, dat zijn persoonlijke voorkeuren.

5 januari 2013 om 10:55

Dus Sjoerd Ars is ook beter dan Van Basten?

5 januari 2013 om 11:13

Auto's met mensen vergelijken, lekker bezig

Cruijff en Messi zijn in hun tijd simpelweg de beste spelers die er zijn. Het tegenwoordige voetbal is niet te vergelijken met 40 jaar geleden maar het was beide keren voetbal op het hoogste niveau. Tegenwoordig is de medische kennis en begeleiding van spelers natuurlijk veel beter dan 40 jaar geleden en dat maakt het spelers ook makkeliker om te kunnen spelen zoals nu. Neemt niet weg dat de basis van het aanvallende voetbal van nu eind jaren 60 begin 70 zijn oorsprong heeft gehad en het spel daarna alleen nog maar beter is geworden. Dat is wat Cruijff ook vaak heeft bedoeld met investeren in jeugd en systeem geeft op de lange termijn een rendement wat moeilijk te evenaren is.
In Barcelona heeft men wel de filosofie van Cruijff ter hand genomen en dat heeft best lang geduurd voor het perfecte elftal er stond maar feit is wel dat barcelona nu het allerbeste voetbal speelt wat de planeet ooit heeft gezien.

je kan het voetbal van toen niet vergelijken met nu er zijn gewoon een groepje van de beste spelers een daar hoort messi bij klaar

Iemand die 2 keer zijn vaderland in de steek laat tijdens een wk, is voor mij geen goede voetballer, maar iemand die denkt dat die de beste is. Er liepen toen ook betere voetballers rond en niet alleen jc.

Ik heb Cruijff nooit zien spelen, maar he genoeg beelde gezien om te beseffen dat die man geniaal was. Messi is in deze tijd een geweldenaar. Maar die tijden zijn niet te vergelijken, ik hoor mensen roepen dat Cruijff in deze tijd dramatisch zou zijn. Maar als Cruijff in deze tijd als voetballer zou zijn opgeleid zou hij dezelfde mogelijkheden hebben gehad, oa een betere bal betere schoenen betere trainingsmethoden beter veld etc. Zou hij naar mijn inziens gewoon gelijkwaardig zijn aan Messi, met 1 punt wat Cruijff wel heeft en Messi niet, een leider/aanvoerder zijn op het veld. Cruijff kon zijn medespelers beter laten spelen door ze te coachen, Messi is meer een stille jongen volgens mij, alleen staan zijn voetbalkwaliteiten buiten kijf, die zijn geweldig!

Qua karakter kunnen Messi en Cruijff niet verder van elkaar verschillen (qua scorend vermogen is er ook een aanzienlijk verschil overigens). Cruijff is het vleesgeworden conflictmodel waar Messi veel introverter en bescheidener lijkt te zijn.

Daarom is hij ook de beste van zijn generatie en was Cruijff de beste van de zijne. Messi is nu onnavolgbaar, binnen 20 jaar staat er ( hopelijk ) iemand anders op die hem opvolgt.

Pele, Cruijff, Maradona, Ronaldo Luis en nu Messi, de volgende zal nog wel even op zich laten wachten.

Ik vind een vergelijking tussen Messi en Cruijff vrij moeilijk.

Beiden zijn technisch superieur maar Cruijff was meer de generaal die de troepen stuurde en daardoor steeg ieder boven zichzelf uit. Uiteraard waren die troepen geen meelopertjes maar ook spelers van een buitencategorie.

Messi is meer een 1mansleger, met zijn dribbels en scorend vermogen brengt hij de tegenstander tot wanhoop. En ook bij Messi zijn de ploegmaten geen nietsnutten, wel in tegendeel, het zijn spelers van het allerhoogste niveau en daarnaast nog Messi, het 1mansleger.

Cruijff is een leermeester en kan zijn visie heel goed overbrengen terwijl Messi allicht nooit trainer zal worden. Messi ziet het ook, dat merk je aan de manier waarop hij vaak een ploegmaat alleen voor doel zet maar Cruijff zou dat nadien kunnen uitleggen, Messi niet, het gebeurt bij Messi puur op gevoel.

Overigens vermoed ik dat Messi over een vijftal jaar wanneer zijn snelheid zal afgebot zijn, hij zich zal manifesteren als een spelverdeler van het allerhoogste niveau, een beetje zoals Xavi nu nog doet ; op het eind van zijn carriere zie ik dat Messi dus ook doen.

Het enige wat ik wil zeggen dat Johan Cruijf nooit in de buurt is gekomen bij Lionel Messi,
Jongens wees nou is eerlijk op voetballend gebied en kijk is naar deze twee spelers. Je geeft een landgenoot altijd automatisch meer credit. Maar als je Lionel ziet voetballen dan geloof je je ogen toch niet? Daarnaast zeggen de records ook genoeg hoor .
Als we daar over moeten gaan beginnen dan weten we niet eens meer wie Cruijff is haha

5 januari 2013 om 16:49

Zonder Cruijff was Barca nu niet het Barca wat het is
Zonder Barca was Messi nu niet de Messi die hij nu is
--------------------------------------------------... conclusie is dus
Zonder Cruijff was Messi dus niet de Messi die hij nu is.

Los daarvan het zijn beide voetballers van absolute wereldklasse

7 januari 2013 om 14:27

valt reuze mee, tuurlijk heeft cruijff invloed gehad op het spel van barcelona.
maar om te zeggen dat zonder cruijff, lionel niet zo goed zou zijn als hij nu niet is helemaal verkeerd geredeneerd!
volgens mij, als je ook oude beelden bekijkt, zie je dat lionel messi in zijn jongere jaren heel veel van frank rijkaard en vanronaldinho heeft geleerd.
dus in mijn optiek heeft cruijff geen aandeel gehad in de ontwikkeling van lionel messi.

maar inderdaad los van het feit dat ik messi gewoon beter vind,
is johan cruijff ook een legendarische voetballer geweest.

Messi is de beste voetballer van de wereld, en van zijn tijd. Cruijff was de beste voetballer van NEDERLAND niet van de WERELD, want hij eindigde als 2e bij de verkiezingen van WereldVoetballer van de 20e eeuw. DE TWEEDE PLAATS TELT NIET. Doordat Nederland zo smacht naar een grote voetballer grijpen ze terug naar Cruijff, want beter is er niet voor Nederland. Om Cruijff met Messi te vergelijken is gewoon onterecht.

Cruijff is te vergelijken met Zidane wat speelstijl betreft. Meer een dirigent op het middenveld die het spel goed kan lezen.
Echter Messi beheerst alle facetten van een aanvaller en middenvelder. Hij kan alles wat Xavi kan en wat CR7 kan. Het is de meest veelzijdige aanvaller aller tijden.
Ik heb veel beeldmateriaal gezien van Cruijff, maar Cruijff komt niet in de buurt van Messi.

Messi heeft een veel betere dribbel dan Cruijff had. Messi is beter in de kleine ruimte.
Messi heeft hogere snelheidshandeling dan Cruijff.
Messi heeft betere eind passe. De steekpasses van Messi zijn ongeëvenaard.

Mocht Messi tegen het einde van zijn carriere lopen dan verwacht ik dat hij een linie naar achteren schuift en dan naar het niveau daalt van Cruijff.

5 januari 2013 om 15:41

een van de beste reacties ooit gelezen hier op vz.
volledig mee eens.
Cruiff met Messi vergelijken.....oh pleeeeease.

zoals ennio2002 zei: Doordat Nederland zo smacht naar een grote voetballer grijpen ze terug naar Cruijff, want beter is er niet voor Nederland.

5 januari 2013 om 22:19

Sorry maar de steekpasses van Messi nooit ongeevenaard kijk eens even naar Laudrup ik vind dat hij veel betere steekpasses gaf.

Messi speelt het spelletje dat bedacht en ontwikkeld is door Cruijff.
Wat als Cruijff niet de basis had gelegd voor het huidige spel van Barca??

Ja het voetbal is nu sneller als toen dus dat spreekt in het voordeel van Messi.
Waren de ballen en de schoenen en de grasmat 40 jaar net zo goed als nu? Nee dus dat spreekt weer in het voordeel van Cruijff.

Weet je nou wat het is hier in Nederland als het om Johan Cruijff gaat.
Ze gunnen het Johan Cruijff gewoon niet.
Hier in Nederland en al helemaal buiten Amsterdam of Ajax haters beweren zelfs dat Abe Lenstra of
Faas Wilkens beter waren..
Waarom is het nou zo moeilijk als iemand buiten gewoon goed was om het ook gewoon toe te
geven.
Hier is iemand die beweert omdat hij een Wk niet wou spelen hij niet in het rijtje thuis hoort.
Misschien moet je eerst eens uitzoeken waarom Johan het WK van 78 niet wou spelen.

Messi zou 40 jaar geleden niet mee kunnen voetballen net zoals cruiff het nu niet zou redden. Waarom, vroeger werd er harder gevoetbald kijk maar eens naar spelers zoals r israel. Daarbij zijn er nu meer camera's dus verdedigers kunnen niet doen wat ze toen wel deden. En het voetbal van nu is veel sneller als toen. Dus vergelijken is onmogelijk door de grote verschillen. Wat wel te vergelijken is, de mentaliteit, het inzicht en techniek. Daarmee komen beide spelers met elkaar overeen, beide hebben ze een geweldige inzicht en een enorme bagage aan technische kwaliteiten. Maar ik vind in het huidige voetbal Messi het beste net als cruiff dat toen was, maar ik vind dat mede doordat ik een liefhebber ben van atractief en technisch mooi voerbal. Clubs als. Chelsea zou ik nooit kunnen waarderen door hun anti voetbalbr

Cruijf en Messi kan je sws niet vergelijken 2 voetballers uit een hele andere tijdperk dat zij de beste waren/zijn van hun tijdperk kan je beter zeggen daar kan ik wel goed inkomen. Messi vind ik zeker de beste van deze tijdperk, Maar de beste ooit kun je misschien pas zeggen na het einde van zijn carriere.

Cruijf zou ieder mee kunnen in deze tijd dan messi in cruijf zijn tijd . vroeger was het voetbal veel harder nu krijgt je al een gele kaart voor de groote onzin . vroeger kon je gewoon iemand heel erg hard aan pakken en je kreeg geen gele kaart er voor . messi heeft het gewoon heel makkelijk zou de ze messi mogen takelen zo als in de jaren 70 dan kregen de spelers nog niet eens geel dus ze zoude messi veel en veel harder kunnen aan pakken . zelf kon je vroeger ongestraf een elleboog stoot geven zonder dat iemand het zag .messi speelt bij barcalone met top spelers om zich heen . maar wil messi wel eens zien als hij veel minderen spelers om zich heen heeft in zijn team kijken hoe goed hij dan nog is . en bovendien cruijf kon een team veel beter laten spelen . en messi kan dat niet

en boven dien messi heeft het wel heel erg makkelijk met verdedigers die messi nog niet eens durven te takelen . en die verdedigers in spanje waar hij tegen speelt stellen niet echt veel voor . ik wil wel eens weten hoe het hem zou vergaan tegen een top verdediger van de klasse jaap stam

Wat een slechte vergelijking zeg. Iedereen boven de 50 weet dat Messi niet half zo goed is als Cruijff. Het niveau van voetbal is enorm gedaalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren